Saturday, January 19, 2013

Τα αποτελέσματα της ΣΥΝ-ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ...




...Αλαφούζου – οργανωμένων είναι αυτά που είδαμε σήμερα στο ΟΑΚΑ, μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Eικόνα ΑΕΚ στις εξέδρες με τον εμφύλιο καλά να κρατεί, εικόνα ομάδας Β’ Εθνικής στο χορτάρι, ή έστω αν αυτό φαντάζει υπερβολικό, ομάδα που πάντως δεν είναι δυνατόν οι παίκτες της να φοράνε τη φανέλα του Παναθηναϊκού. 

Γιατί στον Παναθηναϊκό δεν ταιριάζει να βάζει γκολ (όπως το πέτυχε και όταν το πέτυχε εν πάση περιπτώσει, που παρεμπιπτόντως ήταν και πολύ ωραίο γκολ) και στη συνέχεια αντί να βγει μπροστά για να «κλειδώσει» τη νίκη, να κλείνεται πίσω σαν ομαδούλα για να μη δεχθεί τέρμα. Γιατί μαθηματικά – και αποδείχτηκε κιόλας – αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να το δεχθεί, καθώς δεν διαθέτει δα και καμία σούπερ ντούπερ άμυνα. Εναν Καρνέζη μόνο διαθέτει κι αυτός θα την κάνει κάποια στιγμή τη γκέλα, δεν είναι θεός.

Κύριε Αλαφούζο καμαρώστε τις κολεγιές σας με τον Φορέα. Που τυφλωμένος από το μίσος για τους Βαρδινογιάννηδες απαιτεί εδώ και τώρα αποβαρδινογιαννοποίηση χωρίς να νοιάζεται για το πώς και το γιατί, για το αν ο τρόπος δεν είναι ενδεδειγμένος, για το αν σπιλώνει συνειδήσεις, στοχοποιεί παίκτες, κάνει άνω κάτω τα αποδυτήρια γιατί οι παίκτες δεν είναι ζώα και αντιλαμβάνονται πως αυτά που συμβαίνουν τώρα με τους στοχοποιημένους μπορεί αύριο να συμβούν με τους ίδιους.

Κύριε... παρκαδόρε (των μετοχών) καμάρωσε τις εικόνες διάλυσης της ομάδας, τη φανέλα της οποίας είχες ράψει στο μέσα μέρος του σακακιού σου για να μας πείσεις πόσο Παναθηναϊκός είσαι, με την εμμονή σου να... φύγεις έχοντας αφήσει δικούς σου ανθρώπους σε καίρια πόστα (εγώ ΔΕΝ αναφέρομαι σε ποδοσφαιριστές για να συνεννοούμαστε).

Κύριοι πρώην πολυμετοχικοί, καμαρώστε την εικόνα της ομάδας που αγαπάτε, καθότι ΚΑΙ  δικό σας έργο είναι αυτό που βλέπουμε, είτε εξακολουθείτε σαν τον παρκαδόρο των μετοχών να κινείτε τα νήματα στο παρασκήνιο, είτε είστε πια αμέτοχοι βλέποντάς την να βουλιάζει στην ανυποληψία και να παραδίδεται στη χλεύη των αντιπάλων. Για μένα, ακόμα και ως α-μέτοχοι είστε το ίδιο συμ-μέτοχοι στις ευθύνες.

Κύριοι παλαίμαχοι, διοικητικοί και αντιπολιτευτικοί, κινδυνεύετε να εξελιχθείτε σε γάγγραινα του Παναθηναϊκού. Αν εσείς δεν νοιάζεστε για την υστεροφημία σας και επιθυμείτε να την παραδώσετε βορά στα συμφέροντα, ώστε να καταφέρετε να γλείψετε κανα κοκαλάκι, σ’ αυτές τις εποχές της κρίσης, εμείς δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τον κατήφορό σας. Αλλάξτε ρότα πριν σας σιχτιρίσουμε.

Κύριοι μέτοχοι, μικροί αλλά κυρίως μεγάλοι, που αγαπάτε πραγματικά την ομάδα, βάλατε κάποια στιγμή τα ωραία σας λεφτά και από εκεί και πέρα αποφασίσατε καθαροί αλλά αηδιασμένοι να απέχετε, θυμηθείτε ότι στην αρχαία Ελλάδα το βασικό θεμέλιο του αθηναϊκού πολιτεύματος ήταν η διά νόμου επιβεβλημένη συμμετοχή όλων στις κοινές υποθέσεις. Οφείλετε λοιπόν να αναλάβετε δράση.

Κύριοι του Φορέα, ο απλός κόσμος του Παναθηναϊκού δεν είναι με τον Βαρδινογιάννη, δεν είναι με τον Πατέρα, δεν είναι με τον Βγενόπουλο, δεν είναι με τους Γιαννακόπουλους, δεν είναι με τον Αλαφούζο. Είναι με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Και ακριβώς επειδή δεν έχει εξαρτήσεις - συναισθηματικές ή... άλλες - θέλει πριν και πάνω απ’ όλα να βλέπει μια ομάδα ΥΓΙΗ. Είστε συμμέτοχοι σ’ αυτή την αρρώστια που παρακολουθούμε τόσο καιρό σε βαθμό που αρχίζει κανείς να αμφιβάλλει για το κατά πόσο αγαπάτε την ομάδα ή σας έχει τυφλώσει το μίσος και οι εμμονές σας. Είστε υπεύθυνοι για τον σημερινό «εμφύλιο», είστε συν-υπεύθυνοι για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα.

Κύριοι δημοσιογράφοι, όσοι έχετε εξαρτήσεις – συναισθηματικές ή άλλες... – σας παραπέμπω σε όσα έγραψα για τον Φορέα. Ισχύουν ΚΑΙ για σας...

Συνέλθετε όλοι, όσο είναι καιρός... Διαφορετικά δεν θα ψάχνουμε αν ο Παναθηναϊκός θα προλάβει να βγει στην Ευρώπη, αλλά για το αν θα καταφέρει να γλιτώσει τον υποβιβασμό... Η ομάδα είναι μόλις έξι βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας ένα ματς περισσότερο. 

Και όχι, για να σας στερήσω από το τελευταίο σας άλλοθι, γι' αυτό ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ καμία παράγκα και καμία διαιτησία... Είναι αποκλειστικά και μόνο ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ...


Μιζέρια...

Αλλο ένα πανό της ντροπής...



Ενταση...


Εμφύλιος

Οι ...φευγάτοι ενδεκαδάτοι...
 
Η «πέτρα του σκανδάλου»


Σενιόρ ο Ζέκα σου έφταιγε;
  
Το 1-0 του Τοτσέ
 
Το 1-1 του Παπαδόπουλου
 
Η ιστορία επαναλαμβάνεται (μόνιμα στον Παναθηναϊκό...)


27 comments:

mahler76 said...

καβλα ο Παπαδόπουλος και με το ξυρισμένο μαλλί!!!

pensierix said...

Μάλλον τα αποτελέσματα της απουσίας διοίκησης έχουμε αυτή τη στιγμή. Αν πχ ένας φραγκάτος αποφάσιζε να σουτάρει ό,τι θυμίζει Βαρδινογιάννη (επιβεβλημένο κατ'εμέ) και μαζί με τα ξερά έκαιγε και τα χλωρά, έκανε 4-5 χοντράδες αλλά έβαζε και κάποια εκατομμύρια στην ομάδα όλοι θα ήταν σούζα, Φορέας και πατατάκηδες. Τρανό παράδειγμα η περίοδος της πολυμετοχικότητας όπου οι μόνοι που δημιουργούσαν θέματα ήταν οι σκατόψυχοι νοσταλγοί της μιζέριας. Κριτική αφ'υψηλού και γκρίνια θα έχουμε πάντα στην Πανάθα, είναι στο DNA μας.

Κενό εξουσίας, αφραγκία, οργή (μόνο ο βιασμός της λογικής του κόσμου με την 15μηνη πριγκιπιάδα υπο την αιγίδα του παρκαδόρου αρκεί για να μη μείνει τίποτα όρθιο), απουσία στόχων και προοπτικής. Ε, αν δεν είναι αυτό το ιδανικό σκηνικό για ένα ωμό ξεκαθάρισμα λογαριασμών (παλαιών και πρόσφατων) τότε ποιό είναι; Το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως μετά από αυτό το ίσως αναπόφευκτο διάστημα έρθει κανένα βαρδινογιαννάκι στο άσπρο άλογο, βάλει ψίχουλα στην ομάδα και τα βαζελάκια πανηγυρίσουν που οι ισολογισμοί της εταιρίας ξανάγιναν μούρλια...

Ντεμης said...

Γεια σου Gatti αγαπητή, χαίρομαι πολύ που σε ξαναβλέπω να γράφεις, αλλά και για αυτά που γράφεις. Θα σε παρακολουθώ ξανά πιστά.
Για τις ομάδες μας.... δεν χαίρομαι... Όταν πρόπερσυ ένοιωθα κι εδώ μέσα και αλλού πλήρως απογοητευμένος, δεν φανταζόμουν πόσο ακόμη θα χειροτέρευαν τα πράγματα....
Καλή χρονιά :)

squarelogic said...

Υποκλινομαι στα οσα γραφεις.
Χαρά στην υπομονή σου που παρακολουθεις την ομαδα.Προσωπικά,μετα το ματς με τον Ολυμπιακο,ξανασταματησα να ασχολουμαι.
Κοψαμε ολα τ.αλλα,μας εκοψαν και την χαρά του φιλαθλου.

4minister said...

Το σημαντικό γεγονός εψές δεν είναι ούτε η γκέλα, ούτε τα ρέστα ανούσια που γράφει το γατοαρδάκι!

Είναι η επανεμφάνιση στο γήπεδο, μετά από καιρό, του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. Χωρίς άσπρο άλογο. Και η απουσία του Αλ Αφούζ. Που έχει τα δίκια του. Δεν μπορεί να είναι δευτεράτζα, έχει μάθει αλλιώς.

Υ.Γ. Ωραία φάση να προβλέψεις στο live score το αποτέλεσμα Τριφύλλι - Πάνθρακας. Να έχει πάει το ματσάκι στο 80φεύγα και να ποντάρεις γκολάκι από την ομάδα της Κομοτηνής (και ακριβές σκορ, σκόρερ και ούλα τα μπερικέτια). Αν μάλιστα παίζεις κιόλας στο Τριφύλλι έχεις μερικές πιθανότητες παραπάνω να ... πετύχεις την πρόβλεψη.

gatti said...

@mahler76: Μπα; Σου αρέσει; :-p

gatti said...

@pensierix: Oλοι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι...) συμφωνούμε ότι πρέπει να φύγουν τα τελευταία κατάλοιπα του βαρδινογιαννισμού από την ομάδα αν θέλουμε να λειτουργήσει σωστά.

Αλλά πιστεύεις εσύ ότι ο τρόπος που έχει επιλέξει ο Αλαφούζος είναι ο ενδεδειγμένος;

Στοχοποιώντας παίκτες, αφήνοντας αιχμές ότι είναι στημένοι, μετά κάνοντας κωλοτούμπα και εκθειάζοντάς τους; Είναι όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου που βλέπουμε αυτό που ταιριάζει στον Παναθηναϊκό;

Απουσία διοίκησης λες εσύ, συν-διοίκηση το λέω εγώ, γιατί πραγματικά όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό με την εισχώρηση του Φορέα δεν μου αρέσουν καθόλου.

Και να δεις που αν τα πράγματα θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στραβά ο Αλαφούζος θα την πληρώσει γιατί και οι οργανωμένοι θα στραφούν εναντίον του. Αλλά τότε θα λέω «ας πρόσεχε».

Προσωπικά συμφωνώ με το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αλλά διαφωνώ και τον τρόπο που επιχειρείται και με το τάιμινγκ.

Και μην αμφιβάλλεις καθόλου ότι στο τέλος μπορεί να έρθει ο Τζίγγερ πάνω σε άσπρο άλογο (αν και αυτό το είχε... καπαρώσει ο Μελισσανίδης για τον βατραχοπρίγκιπα) και θα παριστάνει το σωτήρα.

gatti said...

Nτέμης: Καλέ μου Ντέμη, πόσο χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω! Εψαχνα το μπλογκ σου αλλά το είχες καταργήσει, έλεγα ότι δεν θα σε ξαναβρώ ποτέ!

Για τις ομάδες μας τι να πω.... Μαύρα χάλια. Σας έβλεπα κι εσάς σήμερα με τον Αρη, άλλη απογοήτευση. Μελαγχολία σκέτη και για τους τρεις.... Πώς καταντήσαμε...

Καλή χρονιά να έχεις κι εσύ με υγεία! :)

gatti said...

@squarelogic: Mη νομίζεις, τώρα που δεν δουλεύω θα πρέπει να προσπαθήσω πολύ να βρω κίνητρο για να παρακολουθώ την ομάδα. Ισως μόνο το μπλογκ να είναι πια κίνητρο.

Αυτό το χθεσινό ήταν πραγματικά αηδιαστικό. Γνωστοί που πήγαν δε στον αγώνα μου είπαν ότι ήταν πολύ χειρότερα απ’ όσο φαινόταν στην τηλεόραση. Παναθηναϊκοί εναντίον Παναθηναϊκών και άθλιο θέαμα στο χορτάρι... Πόσο πιο κάτω θα πέσουμε;

gatti said...

@4minister: Eσύ πολύ κόντρα μου πηγαίνεις τελευταία και να το προσέξεις αυτό! Σε προειδοποιώ! :-p

Καλά είναι και γνωστός κατσικοπόδαρος, θυμάσαι να έχει πατήσει το ποδάρι του σε παιχνίδι και να το έχουμε κερδίσει; Ο Αλ Αφούζ είχε επαγγελματικές υποχρεώσεις στις ΗΠΑ. Ετσι ελέχθη...

ΥΓ. Δεν το πιστεύω αυτό, παρόλο που δεν μπορώ να το αποκλείσω. Η ευκολία με την οποία το υιοθετείς ωστόσο, είναι αποτέλεσμα των κάκιστων χειρισμών του Αλαφούζου μετά το ματς με τη Βέροια...

squarelogic said...

Για παικτη ή για μετοχο μιλά ο Υπουργος?
Υπουργέ μου,για καντο λιανά για οσους δεν πολυ-ασχολουμαστε πια με την αρρωστια...

mahler76 said...

ανέκαθεν μου άρεσε χιχι

Nick Triantos said...

Αντε να επιστρεψει ο Προεδρος απ' την errrrr, Αμερικη, γιατι το καραβι ειναι ακυβερνητο...

Α ρε κατι τουμπες που εχουν να γινουν. Θα τις ζηλεψει και η Κομανεντσι.

Κώστας Βαγγελής said...

Όπως ξέρεις είμαι κυρίως μπασκετικός. 20 χρόνια τώρα τουλάχιστον. Αλλά από τη λίγη μπαλίτσα που έβλεπα (όταν είχα χρόνο, γιατί τώρα με 2 παιδιά δεν προλαβαίνεις να δεις ούτε 10λεπτο) δεν θυμάμαι τον Παναθηναϊκό έτσι. Ακόμα και όταν είχαμε γίνει πελάτες του γαύρου, έτσι δεν είμασταν. Είχαμε μια α δυναμική. Αυτό που ζούμε είναι άνω ποταμών. Και δυστυχώς υπάρχει και πιο κάτω. Πολύ πιο κάτω. Θα περάσουμε και εμείς τη δεκαετία της παρακμής όπως και ο γαύρος και μετά βλέπουμε.

ΥΓ Πχοιός ήταν στο γήπεδο χθές; Τί λέτε;
ΥΓ Μέρες τώρα πιστεύω πως και ο Αλαφούζος με κάτι που δεν έχω βρει ακόμα συνδέεται με τον Βαρδηνογιάννη. Πές με βλάκα αλλά όλο και πιο κοντά μου έρχονται αυτοί οι δύο μέρα με τη μέρα.
ΥΓ3 Κανείς που έχει βάλει λεφτά δεν είναι αμέτοχος. Οι επιχειρήσεις ΔΕΝ λειτουργούν σαν φιλανθρωπικά ιδρύματα. Δεν νοώ επιχειρηματία ο οποίος λέγεται Βαρδινογιάννης, Βγενόπουλος, Γιαννακόπουλος, Πατέρας, Πολέμης, Ξυλάς, Νίκας κτλ να έχει βάλει κάποια εκατομμύρια και να απέχει. Είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ για τον τρόπο που λειτουργούν. Οπότε μην παραμυθιάζεστε. Ούτε εδώ αλλά ούτε και στην ΑΕΚ υπάρχουν αμέτοχοι. Όλοι ΕΝΕΡΓΟΙ είναι. Και όλοι υπεύθυνοι

Κώστας Βαγγελής said...

Όσο για τον φορέα δεν θα μιλήσω τώρα. Όντας μέλλος των Cockneys για χρόνια (όχι φυσικά εγγεγραμμένο) ξέρω πως λειτουργούν αυτοί οι σύνδεσμοι. Οι γύρω γύρω σύνδεσμοί έχουν μια ζεστασιά. Τους χάρηκα πολύ στα νιάτα μου. Οι κεντρικοί όμως με απωθούσαν. Λειτουργούσαν κυρίως πολιτικά. Κυρίως σαν μη ανεξάρτητοι. Με επικοινωνιακή γραμμή, με προνομιούχους, με κέρδη κτλ. Κάτι έξω από τα ενδιαφέροντά μου όσον αφορά μια μάζοξη φίλων που παρακολουθούσαν έναν αγώνα ή πήγαιναν μια εκδρομή για να τραγουδήσουν. Όπως γινόταν στα κλαμπ τα περιφεριακά.

gatti said...

@squarelogic: Σε παίκτη κατάλαβα εγώ πως αναφέρεται. Πού είσαι υπουργέ να μας λύσεις την απορία;

gatti said...

@Nick Triantos: Θα τον αδειάσει ο Φορέας τον Αλ Αφούζ; Τι ψυχανεμίζεσαι Nick;

gatti said...

@Κώστας Βαγγελής: Kι εγώ το ίδιο πιστεύω... Δεν έχουμε πιάσει πάτο ακόμα, είναι βαθύ το βαρέλι. Θα ζήσουμε κι άλλους διασυρμούς, ηθικούς, τους αγωνιστικούς έχω αρχίσει και τους συνηθίζω και δεν με εντυπωσιάζουν καν.

ΥΓ. Για τον... παρκαδόρο λέει ο υπουργός

ΥΓ1. Με τον Τζίγγερ συνδέεται ο Αλαφούζος; Και τότε ο Τσάκας ποιανού ήταν; :-p Με τον Βγενό συνδέεται ο Αλαφούζος θα έλεγα εγώ...

ΥΓ2. Συμφωνώ ότι κανείς δεν είναι αμέτοχος, το έγραψα κιόλας. Ολοι έχουν τις ευθύνες τους. Κι αυτοί που δεν συμμετείχαν σ' αυτή τη λαίλαπα και απλά έβαλαν τα ωραία τους λεφτά, ευθύνες έχουν γιατί επιτρέπουν με την αδράνειά τους να γίνονται αυτά τα αίσχη στην ομάδα που αγαπάνε.

ΥΓ3. Για τους οργανωμένους την ίδια γνώμη έχω κι εγώ. Περιφερειακά υπάρχει μόνο αγάπη για την ομάδα. Για τα κεντρικά δεν θα έπαιρνα και όρκο...

4minister said...

squarelogic δεν θέλω να είσαι μίζερος, σε θέλω large, πλουραλιστή. Γιατί να μιλάω για παίκτη ή μέτοχο και όχι για παίκτες ή μετόχους; Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα ...

Όλα τούτα ωχριούν μπροστά σ' αυτό που έγινε στο Βικελίδης το Κυριακόβραδο. Ήρθε το χηνάρι που ήθελε όλη η υφήλιος (εκτός ίσως του "κινέζου") με οφσάιντ γκολ στα τέρμα χασομέρια (96). Μάλλον είχε μπλοκάρει το ιντερνέ και περίμεναν να ελευθερωθεί, να ποντάρουν και να μπει το τεμάχιο. Έτσι τους πήρε λίγο η ώρα ασούμε.

Αυτές είναι μόντες σενιαρισμένες. Εκεί είναι Μασεντόνια δεν είναι χαμουτζήδες.

4minister said...

Τώρα που το θυμήθηκα, ο θενιόρ γιατί ξεφώνησε το Ζέκα στη λήξη; Δεν είχε κατουρήσει καθόλου γύρω από τη λιονταρίνα του; Ή έκανε μισή δουλειά, δεν είχε κλείσει τον κύκλο; Κάντε κύκλο! Όπως στο παλιό ανέκδοτο.

Κώστας Βαγγελής said...

Θεωρώ πως ο Τσάκας ήταν μια ωραία χύτρα ταχύτητος για τον αλαφούζο. Από μία κίνηση τύπου Τσάκα αυτός που οφελείται, κυρίως και κατά βάση είναι ο ηθικός και κανονικός αυτουργός. Και ο Αλαφούζος ευνοήθηκε καθώς τα βέλη στράφηκαν από το πρόσωπό του σε αυτό του Τσάκα.

Μου αρέσουν οι θεωρίες συνομοσίας. Ο Τσάκας είχε κάνει και την εμφάνισή του προ 3 ετών αν θυμάμαι καλά σε προεκλογική καμπάνια της Ντορούλας. Μόνο τυχαίο δεν είναι. Απλά το αναφέρω.

ΥΓ Έλα ρε;;; Πήγε ο Βαρδινογιάννης στο γήπεδο;;; Αυτός δεν είχε πει ότι δεν ξανασχολείται; Ή πλέον είναι "φίλαθλος" σαν τον Μπέο;

Κώστας Βαγγελής said...

Γειά σου ρε Γατάκι :)))

Nick Triantos said...

Εγω λεω ν' αφησετε τα μυθηστορηματα για Χ και διπλα και να κοιταξετε τα αισχη που γινονται ΜΕΣΑ στην ομαδα αλλα και τις εξεδρες.

gatti said...

@4minister: Λες στον square να είναι... large αλλά εσύ έφτασες στο άλλο άκρο υπουργέ μου. Ασε και κανέναν ανόθευτο και τίμιο, όλους σκάρτους και στημένους τους έβγαλες! :-p

gatti said...

@4minister:Oσο για τον θενιόρ, όλοι λένε ότι γενικά είναι τζόρας και τα χώνει. Οπότε αν έχουμε καμιά στραβή με Πλατανιά ενδεχομένως να δούμε πολλές ομορφιές. Μπορεί να πλακώσει και κανέναν πριν τα βροντήξει και φύγει...

gatti said...

@Κώστας Βαγγελής: Προσωπικά πιο κοντά στον Τζίγγερ τον έχω τον Τσάκα παρά στον Αλαφούζο. Στην τελική αυτός έχει κονέ με Σαουδικές Αραβίες και Αραβες.

Επιπρόσθετα, δεν θα υπήρχε μεγαλύτερο «ξεκάρφωμα» για τον «σνομπ» Τζίγγερ από το να δεχθεί να συνδιαλέγεται με κάποιον σαν τον Τσάκα.

Βέβαια όλα είναι θεωρίες. Συνομωσίας αν προτιμάς. Και μην ξεχνάς, ΟΛΟΙ μας προσπαθούμε να βγάλουμε συμπεράσματα έχοντας στη διάθεσή μας ελλιπή στοιχεία. Μαθηματικά αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να οδηγηθούμε σε λάθος αποτέλεσμα.

ΥΓ. Πηγαίνει, πηγαίνει! Σαν φίλαθλος πια. Και σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις σαν αυτή του περασμένου Σαββάτου πιστεύω ότι φτιάχνεται κιόλας!

ΥΓ1. Γεια σου ρε Νησάκι! :-)

gatti said...

@Nick Triantos: Eτσι!