Monday, January 28, 2013

Μα είχε Πανσέληνο...

Eτσι εξηγείται...


Ολα λοιπόν έχουν την εξήγησή τους! Ετσι και η σημερινή νίκη της Πανάθας. Σεληνιάστηκαν οι παίκτες, έπαιξαν μπαλάρα και πήραν τη νίκη! (Λέμε και καμιά μαλακίτσα να περάσει η ώρα... αλλά κάπως πρέπει να εξηγηθεί το ανεξήγητο, δηλαδή και η καλή - λέμε τώρα... - εμφάνιση του Παναθηναϊκού και η κακή του Ατρομήτου).

Επί  της ουσίας βέβαια τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά. Κάποια στιγμή θα γυρνούσε ο τροχός (καλά μην παίρνεις θάρρητα, δεν εννοώ ότι γύρισε μόνιμα η κατάσταση, αλλά όσο και να πεις μέσα στα δέκα χάλια αποτελέσματα θα έπαιρνε η ομάδα και ένα θετικό). Κι άμα έχεις απέναντί σου μια άλλη ομάδα που ενώ διαθέτει καλό και ποιοτικό υλικό, αντί να βγει μπροστά, αφού έχει τις δυνατότητες να κάνει το γκολ (ΕΙΔΙΚΑ στον Παναθηναϊκό που τα τρώει σα στραγάλια...) πάει και παίζει σύστημα - ταμπούρι και σα να μη φτάνει αυτό πάει και κάνει ο Γιαννούλης ένα τραγικό λάθος (στο πρώτο γκολ), τότε η πλάστιγγα θα γείρει θέλοντας και μη προς το μέρος σου.

Κομβικό το σημερινό ματσάκι. Το κέρδιζε η Πανάθα και κοιτούσε προς τα πάνω. Το έχανε και κοιτούσε προς τα κάτω. Ερχόταν χηνάρι, κοιτούσε πάνω - κάτω, μπρος - πίσω και διαγώνια (περισσότερο κάτω, πίσω και διαγώνια...).

Για το τριφύλλι, όπως έχει... καταντήσει φέτος, η απόσταση από τα πλέι οφ μέχρι την ουρά είναι ένα τσιγάρο δρόμος. Ετσι και χανόταν μάλιστα σήμερα το παιχνίδι στο Πιτσούνι Σίτι (για όσους έχουν απορία, η φράση είναι «απάντηση» των Περιστεριωτών στο «Αιγάλεω Σίτι» του Ζαμπέτα) το... φλερτ με την επικίνδυνη ζώνη θα γινόταν παραπάνω από επίμονο.

Κι όπως έχει αρχίσει και ανεβαίνει και η ΑΕΚ, με τη γκρίνια που θα επικρατούσε (εδώ έχει αρχίσει γκρίνια που έφυγε ο Πετρόπουλος - και με βάση το γεγονός ότι δεν έχεις δεύτερο επιθετικό μετά τον Τοτσέ, αβάσιμη δε τη λες...) συν το άγχος που θα είχε δημιουργηθεί, δεν ήθελε και πολύ με μια ακόμα γκέλα να έχουμε επιπλέον ομορφιές. Θυμίζω δε πως το επόμενο παιχνίδι είναι με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Τον Αστέρα που μετά τη γκέλα του ΠΑΟΚ πέρασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Σήμερα όμως ήταν άλλη μέρα. Διαφορετική! Σήμερα και οι τυφλοί είδαν. Αμα βλέπεις να βάζει γκολ ο Ζέκα και ο Ζαν Αλέν δεν μπορείς παρά να το πεις αυτό.Ποιοι; Ο Ζέκα που δεν έχει παίξει ένα ματς της προκοπής τη φετινή σεζόν και σήμερα έκανε τα κλεψίματα της ζωής του και ο γκαφατζής - «πουλημένος» Μπουμσόνγκ που είναι με το ένα πόδι εντός και με το άλλο εκτός Παιανίας.

Και να έχεις και στους διακριθέντες τον Τοτσέ που γκολ μπορεί να μην έβαλε, αλλά η αλήθεια να λέγεται, ήταν πολύ καλός. Οπως επίσης κάτι άλλο που πρέπει να ειπωθεί επί τη ευκαιρία είναι πως αυτό που ξέρει παίζει. Μπορεί να μην είναι του 8 ή του 9,  μπορεί να μην είναι καν του 7 (για τους περισσότερους) αλλά αυτό που ξέρει, θες να το πεις του 6, του 6, το δίνει τέλος πάντων σε κάθε ματς.

Και όχι τώρα ότι το σημερινό παιχνίδι αλλάζει κάτι, για να μην παραμυθιαζόμαστε δηλαδή. Το μόνο που κάνει είναι να «παγώσει» για λίγο τη γκρίνια. Οι οργανωμένοι δεν αλλάζουν γνώμη για το ξεκαθάρισμα που θέλουν να γίνει, οι άνθρωποι που έχει δίπλα του ο Αλαφούζος και είναι στην πλειοψηφία τους κακοί σύμβουλοι δεν πρόκειται ξαφνικά να τον συμβουλέψουν σωστά, η ψυχρότητα που έχει επέλθει ανάμεσα σε διοίκηση και παίκτες δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ζεστασιά, μη σου πω ότι και η παραμονή του Φάμπρι που κέρδισε πόντους από τη νίκη στο Περιστέρι, μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ. Υπό την έννοια ότι αν γινόταν κι άλλη στραβή θα έπαιρνε σίγουρα πόδι, ενώ τώρα θα μείνει με ενδεχομένως ολέθρια αποτελέσματα.

Μήπως, όμως, από την άλλη δεν θα ήταν εξίσου ολέθρια τα αποτελέσματα αν έφευγε και ερχόταν στη θέση του ένας ακόμα πιο ακατάλληλος, ή ερχόταν κάποιο «δικό μας παιδί» όπως για παράδειγμα ο Βαζέχα παίρνοντας το ρίσκο (που για μένα προσωπικά είναι βεβαιότητα...) να «καεί» πριν την ώρα του το «χαρτί» του ως προπονητή του Παναθηναϊκού;

Τέλειες απαντήσεις δεν υπάρχουν, ειδικά σε κάτι που εξελίσσεται συνεχώς σε όλα τα επίπεδα (αγωνιστικό, διοικητικό, ψυχολογικό, οικονομικό) και ολοένα προκύπτουν νέα δεδομένα.

Οπότε κρατάμε το σημερινό αποτέλεσμα, κρατάμε και την ανάσα μας για τι μπορεί να προκύψει από τη δευτεριάτικη σύσκεψη όπου θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ακόμα και για το πιο απίστευτο και κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα που είναι απείρως δυσκολότερο σε όλους τους τομείς.

Ακόμα και αυτή η «επίπλαστη» (κατ' εμέ) βελτίωση της ομάδας, που έφερε το διπλό στο Περιστέρι εις βάρος μας είναι, αφενός επειδή αποδεδειγμένα δεν είμαστε σε θέση σαν Παναθηναϊκός να τη διαχειριστούμε, αφετέρου επειδή θα «υποχρεώσουμε» τον Αστέρα να μας αντιμετωπίσει πολύ πιο προσεκτικά απ' ό,τι θα έκανε σε περίπτωση που είχαμε φέρει αρνητικό αποτέλεσμα (όχι ότι ειδικά αυτό «παίζει» και πολύ σαν πιθανότητα γιατί ο Τσιώλης είναι βέβαιο ότι θα είχε το νου του).

Οι βαθμοί, ωστόσο, είναι βαθμοί. Κι όσο έρχονται σου επιτρέπουν να ελπίζεις για το καλύτερο. Και γι' αυτό και μόνο, αν θες, η νίκη στο Περιστέρι έχει ιδιαίτερη σημασία.

Και λίγα λόγια για τον Ατρόμητο που τον αγαπάω γιατί το Περιστέρι είναι η συνοικία που γεννήθηκα.

Για πολλούς η δήλωση αποχώρησης του Σπανού το καλοκαίρι θεωρήθηκε βόμβα. Οποιος, όμως, τον είχε ακούσει σε συνεντεύξεις του κατά καιρούς και μπορούσε να διαβάσει πίσω από τις λέξεις, δεν μπορεί παρά να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η απόφαση αυτή δεν είναι και τόσο ξαφνική. Τι ζητούσε κυρίως ο Σπανός από τον κόσμο του Περιστερίου; Να μη βιάζεται και να πυκνώσει τις τάξεις του. Δεν έγινε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Οι Περιστεριώτες βιάζονται να γίνουν μεγάλοι την ίδια στιγμή που ο πρόεδρός τους, άνθρωπος χαμηλών τόνων, σοβαρός και όχι λαμόγιο, προσπαθεί να ακολουθήσει το σωστό δρόμο: Bήμα - βήμα, υποδομές, φυτώριο, πληρωμές στην ώρα τους, μηδενικά χρέη και έναν στόχο πιο υψηλό κάθε χρόνο.

Είναι ΛΟΓΙΚΟ μια ομάδα σαν τον Ατρόμητο να έχει σκαμπανεβάσματα. Δεν έγινε ξαφνικά μεγάλος (είδαμε και τους θεωρητικά «μεγάλους» πώς παραπαίουν φέτος...) και δεν χρειάζεται να... βιάζεται να μεγαλώσει. Εχει σίγουρα όλες τις προδιαγραφές για να γίνει μεγάλος με το πέρασμα του χρόνου. Για να το πετύχει όμως χρειάζεται σίγουρα και τη συμπαράσταση του κόσμου του. Με την παρουσία του στο γήπεδο, με τη στήριξη και την υπομονή του. Και το Περιστέρι, ο τέταρτος δήμος της Ελλάδας, μπορεί σίγουρα πολύ καλύτερα. Εστω και μέσα στην κρίση.

Οσο για τον ίδιο το Σπανό, έκανε λάθη και θα συνεχίσει να κάνει (αν τελικά αλλάξει γνώμη και παραμείνει). Λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν δρα. Και λάθος προπονητές θα πάρει (για μένα και οι δύο φετινές επιλογές του ήταν λανθασμένες, αλλά αυτά συμβαίνουν...) και κάποιοι από τους παίκτες που θα φέρει (αν και αυτό ειδικά είναι θέμα του τεχνικού διευθυντή) δεν θα βγουν.

Τι πρέπει να γίνει σ' αυτή την περίπτωση; Να ξεσπάει ο κόσμος σε γιούχες και αποδοκιμασίες;

Και στην τελική για στάσου ρε φίλε! Από τον Παναθηναϊκό έχασες, που όσο και να το κάνεις Παναθηναϊκός είναι, όσο χάλι κι αν έχει μια σεζόν.

Προσωπικά ένα πράγμα μόνο «χρεώνω» στο Σπανό. Οτι διαθέτει μια ομάδα ποιοτική, ικανή να παίξει δημιουργικό ποδόσφαιρο και πήρε για προπονητή έναν άνθρωπο που ενδιαφέρεται πρωτίστως για το αποτέλεσμα, όπως κι αν αυτό έρθει. «Βαθμός - βαθμοί - βαθμός - βαθμοί», αυτό είναι το μότο του Αναστόπουλου, όπου έχει δουλέψει. Και δεν τον ψέγω γι' αυτό, σε πολλές ομάδες έχει καταστεί αποτελεσματικός με αυτό τον τρόπο. Απλά στην μενταλιτέ του Ατρομήτου δεν ταιριάζει. Αυτό είναι το ζήτημα...

Scratch: Τον Δώνη τον... ετοιμάζουν στον ΠΑΟΚ, αλλά ο θενιόρ χάλασε τη μανέστρα...

***

«Πράσινοι» πανηγυρισμοί τη σεζόν 2012-2013. Αξία; ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ!








Oχι άλλο κάρβουνοοοοοοοοοοοοο
Αγαπάει ΚΑΙ ο Ζέκα!
Ιδρωσε, πονοκεφάλιασε ο σενιόρ αλλά τελικά το πήρε το πρώτο του διπλό
Εβαλε γκολ ο φευγάτος....

Απειλές...

Γουρλής στο ντεμπούτο του

Κούκι (ή Κούτσι), ο... Βύντρα του Ατρομήτου (τι γιούχα τρώει ο φουκαράς...)

Τα αποτελέσματα του... Γκρουπ Θέραπι: Μέχρι και τον Σπανό... οδήγησε σε παραίτηση!!!











5 comments:

4minister said...

Ο Σπανός πρέπει να μαθητεύσει δίπλα στο παρκαντόρο (όπως φακαντόρο). Που τον έχουν ξεφτουρήσει αλλά δεν τον ξεκολλάς από την Πανάθα ούτε με πένσα.

Τα είχαμε πει στον Κάνθαρο. Ο Ιβάν κατευοΔώνη ...

Δεν βλέπω καλά τον allenatore αν συνεχίσει μ' αυτή τη νοοτροπία. Άλλο το Πιτσούνι άλλο ο Όφις (σοβαρός υποψήφιος για υποβιβασμό).

Παρά τη χθεσινή εκτός έδρας νίκη δεν είδα Πανάθα να χαρίζει ευχαρίστηση με την απόδοσή της. Στα επόμενα 2-3 ματσάκια θα επανακριθεί.

Unknown said...

Απαράδεκτοι οι περιστεριώτες με τις γιούχες, ΑΛΛΑ κάπου μέσα τους το είχαν πιστέψει οτι φέτος είναι η χρονιά τους, με τους άλλους να σέρνονται εκτός απο τον γαύρο η 2η θέση ήταν ο κρυφός(?) πόθος, και κάπως το πράγμα στράβωσε.

Το λάθος του Σπανού ήταν που έφερε Μπαγεβιτς το καλοκαίρι.

Αμα έπαιρνε πόδι ο Φαμπρί, λες να βλέπαμε Δώνη?τ

Αυτός ο τακαχίρι που ντεμπούταρε έδειξε τιποτα?

4minister said...

Όχι, ο σχιστομάτης δεν έδειξε, αλλά σε 2-3 ματσάκια θα ξέρουμε καλύτερα ... τι σούσι ξέρει να φτιάξει.

Γιατί να είναι καλύτερος ο Δώνης από τον Γκονζάλες; Πες ένα λόγο. Άσε που τον Ισπανό δεν τον είδαμε. Μπορεί να είναι γραφικός, αλλά σαν προπονητή είναι επιπόλαιο να διαμορφώσουμε γνώμη.

Ενώ για τον Δώνη ξέρουμε.

Συμφωνώ για Σπανό και Μπάγεβιτς. Νομίζω ότι τον πολύ κόσμο δεν τον άφησε να καταλάβει το λάθος ο τρομερός επικοινωνιακός του μηχανισμός. Που έχει ψήσει - με το πες πες - τον κόσμο ότι ο Πρίγκηπας είναι ο κορυφαίος προπονητής, σου λέει, που κοουτσάρισε στο ελληνικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες δεκαετίες. Κορυφαίος my ass!

gatti said...

@4minister: O Σπανός είναι καλή πάστα παράγοντα και ακριβώς γι' αυτό τον πείραξαν οι αποδοκιμασίες. Αν ήταν κανας αναίσθητος ή κανα λαμόγιο δεν θα ίδρωνε...

Ο Ιβάν θέλει εδώ και πολύ καιρό να αντικαταστήσει τον Δώνη, δεν του γεμίζει το μάτι, είναι φανερό αυτό. Ακριβώς όμως επειδή είναι φανερό, αγχώνεται ο Δώνης και πέφτει σε λάθη ακριβώς λόγω αυτής της πίεσης που αισθάνεται.

Ο Αναστόπουλος δεν είναι ο κατάλληλος προπονητής για τον Ατρόμητο, τουλάχιστον όπως είναι χτισμένη η περιστεριώτικη ομάδα. Ισως αν είχε άλλους παίκτες να ήταν κατάλληλος. Επομένως, όντως θα πρέπει ο ίδιος να αλλάξει νοοτροπία.

Εννοείται ότι θα επανακριθεί η Πανάθα, αυτό δα έλειπε επειδή έκανε μια νίκη να πιστέψουμε ότι ξεπέρασε την κρίση...

gatti said...

@O Italos: Πραγματικά οι αποδοκιμασίες ήταν απαράδεκτες. Οπως έγραψα κιόλας, ο Παναθηναϊκός τους κέρδισε που μπορεί να μη βρίσκεται στην καλύτερή του κατάσταση, αλλά δεν παύει να θυμάται πού και πού ότι είναι Παναθηναϊκός. Δεν ακυρώνεται το μέγεθος μιας ομάδας από μια (και δυο και τρεις) κακή σεζόν.

Τι είχαν πιστέψει ακριβώς είναι το θέμα. Για το Μπάγεβιτς το έγραψα πως και οι δυο προπονητικές επιλογές του Σπανού ήταν λάθος, αυτά τα λάθη όμως συμβαίνουν και δεν μπορούν να ακυρώσουν ούτε την προσπάθεια ούτε την προσφορά του.

Ο Δώνης είναι ένας από τους υποψήφιους, αν και πρώτο φαβορί μάλλον προβάλει ο Κριστόφ που είναι και θετικός λέει στο ενδεχόμενο (θέλει να το φάει το κεφάλι του).

Για τον Καζιγιάμα, με πρόλαβε ο υπουργός. Οχι, δεν έδειξε κάτι, αλλά οκ πρώτη φορά έπαιξε.