Tuesday, January 15, 2013

Αφήσαμε τη μουσική και πιάσαμε τη ζωολογία

Mέσα απ' αυτόν τον κύκλο, πηδάς, έξω απ' αυτόν όχι...



Να θέλεις ν’ αγιάσεις και να μη  μπορείς.

Τι λέγαμε τις προάλλες για το χούι που έχει ο κάθε προπονητής; Ε, λοιπόν στην περίπτωση του Φάμπρι γράψτε λάθος. Δεν έχει μόνο ένα, έχει πολλά. Την Κυριακή μετά το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα μιλούσε για συγχορδίες και μουσικές. Πιο μπροστά είχε μιλήσει για κάστρα και πολιορκητές. Σήμερα στην ομιλία του προς τους παίκτες μίλησε για... ζωολογία και για λιοντάρια.
Ποιο National Geographic τώρα και ποιος θαυμαστός κόσμος τω ν ζώων σε δέκα δερματόδετους τόμους; Ο σενιόρ τα έχει ξεκοκαλίσει αυτά, τα ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά, σε τέτοιο βαθμό που μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του, κάνοντας μαθήματα.

Σας θέλω ισχυρά λιοντάρια λέει γιατί μόνο τα ισχυρά λιοντάρια μπορούν να πηδήξουν τις λιονταρίνες. Αλλιώς κάθονται στην άκρη σαν τους λιγούρηδες και κοιτάζουν (όχι αυτό δεν το είπε, αλλά το εννοούσε). Σα να σου λέει τι θες να είσαι; Δυνατός και πηδηχταράς ή αδύναμος και μπακούρης;
Τα λιοντάρια λέει κάνουν μια γραμμή κατουρώντας την περιοχή τους και δεν αφήνουν κανένα να την περάσει, μόνο ένας πιο δυνατός μπορεί να την περάσει.



Δεν θέλω να σου χαλάσω την ιστορία, σενιόρ, αλλά και οι γάτοι που είχα το ίδιο έκαναν, αλλά γάτοι παρέμειναν λιοντάρια δεν έγιναν ποτέ. Και πολλά άλλα ζώα το συνηθίζουν ξέρεις, αλλά αφού εσύ θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα λιοντάρια στο παράδειγμα, ας μη σου χαλάσω το χατίρι.

Το θέμα όμως ποιο είναι; Να μην περάσει ο αντίπαλος τη γραμμή; Γιατί τα λες κομματάκι μπερδεμένα. Για ποιο πράγμα ακριβώς μιλάμε; Για την άμυνα; ΄Η για την επίθεση; Γιατί αμυντικά όποιος θέλει την πηδάει τη (νοητή) γραμμή του  Παναθηναϊκού κι άμα δε βρεθεί στη μέρα του ο Καρνέζης (το τελευταίο προπύργιο) το αρπάζουμε το γκολάκι, επιθετικά πάλι η ομάδα δεν πηδάει ούτε εφημερίδα πόσο μάλλον γραμμή νοητή ή μη για να καταφέρει να... πηδήξει (σόρρυ, να σκοράρει θέλω να πω).

΄Η μήπως πάλι μιλάμε μεταφορικά;  Οτι πρέπει να είναι οι παίκτες λιοντάρια και μπροστά και πίσω; Στη θεωρία μια χαρά ακούγεται, στην πράξη ξέρεις κολλάει λίγο το πράγμα.

Τελικά πολύ πήδημα ακούω και δεν μου αρέσει. Λιοντάρια, λιονταρίνες, πηδήματα, γραμμές.  Κανα εμπόδιο θα (υπερ)πηδήσουμε σ’ αυτό το πρωτάθλημα ή μπα;

***

Scratch: Λες να μας την κάνουνε τη ζημιά οι Καταρ-ιανοί;

Scratch1: Οπου φτωχός κι η μοίρα του... Ελεγχο ζητήσανε στην ΑΕΚ και ο ξανθός είπε να το πάει μέχρι... κόκαλο το μαχαίρι και βάζει στο παιχνίδι τον ΣΔΟΕ! E, όχι και ΣΔΟΕ κυρ Ιωαννίδη μας! Να σωθεί η ομάδα είπαμε, όχι να καταστραφεί εντελώς!!!

10 comments:

pensierix said...

Κανένα ντοκιμαντέρ για τον κοριό Paianis Ardistaktus των αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού έχει δει ο Φάμπρι; Πιασάρικα τα λιοντάρια, οι πάνθηρες και οι τίγρεις αλλά καλό θα ήταν να ξεκινήσει από το βασίλειο των εντόμων...

ΥΓ
Ετσι και ανακατευτεί το ΣΔΟΕ, η σωτηρία της ΑΕΚ (για να μην πω το Τσου Λου) είναι κοντά. Ενα στικάκι δρόμος.

:p

Unknown said...

Αν μας την κάνουν οι καταρ-ιανοί τότε αποδεικνύεται πως η ιστορία ηταν μια μεγάλη μούφα, και η ντροπή του αλ αφουζ θα πρέπει να είναι ισάξια με του τζιγγερ που κατασκεύασε τους τσάκες!

gatti said...

@pensierix: Eεεεετσι!!! Πρώτα ξεκινάμε από τα έντομα και μετά πάμε στη... βαριά βιομηχανία!

ΥΓ. Ούτε ψύλλος στον κόρφο της της ΑΕΚ (αφού μιλάμε για έντομα...)

gatti said...

@O Italos: Κατασκευασμένη δεν την θεωρώ, άσχετα αν έχω ενστάσεις για την αποτελεσματικότητά της σαν κίνηση. Πιστεύω ότι κάνουν προσπάθειες.

Θα δείξει... Στην πορεία όλα φανερώνονται... Και οι αλήθειες και οι μούφες...

Είναι γνωστό το ρητό άλλωστε... Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ καιρό, ή πολλούς για λίγο καιρό, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδέψεις όλους για πάντα...

squarelogic said...

Παλι του Φιλολογικου ψωνίσαμε...
Τι να κανει κι ο σενιορ Φ?
Τους ειδε,σου λεει "αυτοι τοσα χρονια δεν μαθανε μπάλα,εγω θα τους μαθω?" και ειπε να το ριξει στο φιλότιμο.

4minister said...

Αν και δεν συνάδει με τους κανόνες της διαλεκτικής, θα σχολιάσω με ερώτηση.

Θα προλάβει παρέλαση ο θενιόρ;

Όταν πρωτάκουσα τ' όνομά του και την καριέρα του, είπα ότι είναι ο Ισπανός Μπάμπης Τεννές ή Σούλης Παπαδόπουλος. Πόσο μακριά νυχτωμένος ήμουν! Είναι ο Ισπανός Αλέφαντος.

gatti said...

@squarelogic: Mάλλον από... σβέρκο ψωνίσαμε...

Ετσι θα τους ρίξει στο φιλότιμο; Με κάστρα, συγχορδίες και λιοντάρια;

gatti said...

@4minister: Ισπανός Αλέφαντος; Χαχα! «Eγραψες»!!!

4minister said...

Μένει να σκεφτεί κάποιος έξυπνος τηλεπερσόνος να τους βγάνει μαζί σε εκπομπή και να σπάσουνε τα κοντέρια της τηλεθέασης, Με συντονιστή τον φαφούτη φυσικά, Γεωργίου speaking για τους άμπαλους!

squarelogic said...

Minister εγραψες!