Sunday, November 23, 2008

Προπόνηση

Το συμπέρασμα από το σημερινό ντέρμπι του μπάσκετ είναι ένα: Ο γαύρος πρέπει να φάει πολλά ακόμα καρβέλια για να φτάσει την Πανάθα!


Ντέρμπι; Ποιο ντέρμπι; Μια καλή προπόνηση ήταν. Και ούτε και πολύ καλή εδώ που τα λέμε! Το παιχνίδι του Ολυμπιακού έμοιαζε με ένα πάπλωμα που έπεφτε μικρό. Το τράβαγε να σκεπαστεί στο κεφάλι έμεναν ακάλυπτα τα πόδια. Και το αντίστροφο. Στο τέλος τον πλάκωσε κιόλας και ησύχασε. Ετσι είναι. Οταν έβαζε παίκτες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν επιθετικά, έπαιζε άθλια άμυνα. Κι όταν συμμάζευε την άμυνα μπούκωνε στην επίθεση. O δε Γιαννάκης στον κόσμο του. Πήρε τον Χαλπερίν για να έχει το εύκολο τρίποντο και τον έβαλε να παίξει άμυνα. Κι όταν άρχισε να σουτάρει τον πέταξε και έξω και τον ξέχασε κιόλας. Για τάιμ άουτ δεν συζητάμε. Είναι τσακωμένος μ΄ αυτά. To ένα σερί μετά το άλλο έκανε η Πανάθα, εκεί αυτός, στον ύπνο του. Αλλά μήπως και οι παίκτες του γαύρου, οι πολυδιαφημισμένοι; Αόρατος ο Βούισιτς. Αυτόν τον Τσίλντρες τον λυπήθηκε η ψυχή μου. Πήρε έναν τόσο ακριβοπληρωμένο παίκτη ο γαύρος κι ένα σύστημα για πάρτη του δεν είχε ο δράκος! Ασε που ένα πολιτισμικό σοκ το έπαθε στα σίγουρα. Κι η πλάκα είναι ότι έχει συμπαθητική φατσούλα. Φατσούλα για μπάσκετ. Ποιο μπάσκετ όμως; Το μπάσκετ που είναι διασκέδαση. Αυτό που παίζουνε στο ΝΒΑ. Εδώ έχουμε πόλεμο. Και για τον πόλεμο δεν κάνει το παλικάρι. Θα τον φάνε λάχανο με την πρώτη τουφεκιά. Ασε τώρα ο Παπαλουκάς. Ο παίκτης που φοβόμουν περισσότερο από όλους ήταν σκέτο φάντασμα. Κι έτσι και μετρούσες την πίεση των γαύρων την ώρα της διακοπής που χαριεντιζόταν με τον Διαμαντίδη και τον Χατζηβρέττα ίσαμε που θα έσπαγε το πιεσόμετρο. Γιατί ο γαύρος δεν θέλει fair play και μαλακίες. Δεν θέλει γέλια και χαρές. Θέλει μάχη. Θέλει τσαμπουκά. Θέλει τραμπουκισμούς. Θέλει παλικαριές σαν του Τόμιτς. Της σχολής Ιωαννίδη εννοείται. Κι αυτά δεν τα είδε από τους παίκτες του. Κι όχι τίποτα άλλο. Αλλά τώρα τα έχουν αγοράσει τα διαρκείας. Και με τι καρδιά να πάνε στο γήπεδο μετά την εικοσάρα που έφαγαν στο κεφάλι; Δεν πειράζει όμως. Θα τους περάσει. Θα το ρίξουνε στο ποδόσφαιρο. Ολοι μπάλα παιδιά, όλοι μπάλα!


Με αυτά και μ΄ αυτά πώς να μην κάνει πάρτι ο Γκαστόνε; Κι εδώ που τα λέμε ποιος Γκαστόνε τώρα; Toν αδικεί αυτός ο χαρακτηρισμός. Ο Γκαστόνε ήταν τυχερός. Ο Ομπράντοβιτς είναι ικανός. ΤΕΡΑΣΤΙΑ η διαφορά. Αυτός είναι και ο ακρογωνιαίος λίθος της νίκης. Ολα ξεκινάνε από τον προπονητή. Κι η Πανάθα έχει τεράστιο προπονητή. Τον Ομπράντοβιτς και τα μάτια σας! Κι ας έχει τις εμμονές του καμιά φορά κι ας μην συμφωνούν τα "θέλω" μας, εμάς των οπαδών με τα "πρέπει" τα δικά του. Αυτός ξέρει καλύτερα.

Οσο για τους παίκτες; Για ποιον να πρωτοπείς; Υστέρησε κανείς; Αυτός ο Πέκοβιτς έκανε πράγματα και θαύματα. Πόσο μας είχε λείψει ένας τέτοιος ψηλός! Ο Νίκολας χωρίς καν να έχει βρει ρυθμό έδειξε πόσο πολύτιμος είναι. Κι ο Μπατίστ σταθερή αξία. Ο Σάρας θετικότατος! Για τον Διαμαντίδη, δεν λέω τίποτα. Είναι η αδυναμία μου και δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική. Είναι μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα ο Μητσάρας! Μόνο ο Φώτσης δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, αλλά δεν βαριέσαι, κάλυψαν την διαφορά οι υπόλοιποι!


Και αφού τελειώσαμε με τα γέλια και τις χαρές... Ας πούμε και τα άσχημα. Δηλαδή ρε μάγκες που πήγατε στο ΟΑΚΑ αποφασισμένοι να κάνετε επεισόδια και να πετάτε νερά και φωτοβολίδες και κέρματα σε ανυπεράσπιστα κεφάλια, άμα έχανε η ομάδα τι θα κάνατε; Θα φυτεύατε τους παίκτες του γαύρου στο παρκέ; Είναι συμπεριφορά αυτή που είχατε; Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να μπείτε μέσα στον αγώνα να δείτε το μπασκετάκι σας και να λειτουργήσετε πολιτισμένα; Και καλά έκανε ο Παπαλουκάς και είπε όσα είπε. Γιατί πραγματικά δεν πρέπει να του έλειψε αυτή η ατμόσφαιρα της καφρίλας. Είναι δυνατόν να έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε αγώνα "αιωνίων" στο μπάσκετ, οι παίκτες να τα λένε ωραία και καλά και σε αθλητικό επίπεδο όταν όλοι θυμόμαστε αγώνες - πόλεμο στο παρελθόν μέσα στο παρκέ κι εσείς να κάνετε ασχήμιες στις κερκίδες;


Scratch: Τι ντουλάπα αυτός ο Πέκοβιτς! Αυτός δεν κάνει για Χάμερ στην άμυνα της ομάδας ποδοσφαίρου;

Scratch 1: Τι τάπα αυτή του Φώτση στον Τσίλντρες;

Scratch 2: Πού ήταν ο Βούισιτς, οέο;

Scratch 3: Kύριοι Γιαννακόπουλοι θα πείτε καμιά κουβέντα στον ΑΝΤ1 για τα σημερινά αίσχη; Πού το έχουνε δει να διακόπτουν την κανονική ροή του αγώνα για να δείξουν διαφημίσεις; Ελεος ρε! Τι συμφωνία κάνατε;

Scratch 4: Ο Τσίλντρες γιατί έφυγε σφαίρα στην αρχή του αγώνα για τα αποδυτήρια; Τον έπιασε κόψιμο;

Scratch 5: Τον βάζελο Πετρέλη γιατί τον έβαλε ο ΑΝΤ1 μετά τον αγώνα; Για να πάθουν εγκεφαλικό οι γαύροι;

Scrach 6: Ευχαριστούμε τον Πανελλήνιο και τον Ζούρο που μας κέρδισαν και μας ταρακούνησαν.

Scratch 7: Πόσο μαλάκες είναι αυτοί που κουβαλάνε το λέιζερ στο γήπεδο;

Scratch 8: Πςςςτ! Πού είστε καλόπαιδα; Οι ασχήμιες στο γήπεδο είναι το ένα θέμα. Που το κατακρίναμε και το καυτηριάσαμε. Η απόδοση της ομάδας σας (below zero) είναι το άλλο. Μην το ξεχνάτε!


Congratulations Panayiotis, you have a great team
(Το ξέρω, επαναλαμβάνομαι, αλλά
"put the blame on him (Zots), boys"
)


Γουρλής είναι ο Βγενό. Να ξαναπάει στο μπάσκετ!



*********************************************

A, ναι, στο περιθώριο του ντέρμπι, είχαμε και μπάλα σήμερα...

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ νίκησε την Λάρισα κι αυτή είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ νίκη. Ολοι τον περίμεναν να στραβοπατήσει σήμερα για πολλούς και διάφορους λόγους. Επειδή δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί την ήττα στο τηγάνι, επειδή θα είχε απουσίες, επειδή η πορεία του ως τώρα είναι "μαγική εικόνα", επειδή, επειδή, επειδή... Ο Μπακαγιόκο έβαλε γκολ στην παλιά του ομάδα, οι παλιοί του συμπαίκτες του την έπεσαν, κάποιοι άγνωστοι την έπεσαν στο πούλμαν της Λάρισας κατά την επιστροφή στον κάμπο και οι πουρουπουπούδες μόλις άκουσαν την ανταπόκριση για το πέσιμο είπαν: "Ωραία"! Ομορφιές!




Στην Κρήτη πάλι το ντεμπούτο του πρίγκιπα δεν συνοδεύτηκε από νίκη. Και πάλι καλά που σκόραρε ο Καφές και δεν συνοδεύτηκε κι από ήττα. Αναμενόμενο το αποτέλεσμα η ΑΕΚ δεν θα μεταμορφωθεί σε μια μέρα, ο Μάντζουρας δεν είναι κανας χθεσινός, έπαιξαν δύο μέτριες ομάδες και πήραν ένα ισόπαλο αποτέλεσμα. Ισα βάρκα ίσα πανιά που λένε.


Στη Νέα Σμύρνη, ο Πανθηρώνιος πήρε την πρώτη νίκη με τον Λεμονή στον πάγκο, ο Εστογιάνοφ έκανε πολύ καλή εμφάνιση και ο σερ Takis ανακοίνωσε αυτό που όλοι περίμεναν: Tην επιστροφή του Λάμπρου. Ναι, αυτουνού που είχε φάει τιμωρία α λα Γκούμας...


EDIT: Επειδή έχει γίνει σύγχυση με ένα πανό που βρισκόταν πάνω από τον πάγκο του γαύρου που έγραφε "Οικοδόμε, ρουφιάνε, ψεύτη" και μερικοί πιστεύουν λανθασμένα ότι αναφερόταν στον "δράκο", να πω ότι ΔΕΝ έχει την παραμικρή σχέση με τον Γιαννάκη. Αναφέρεται σε έναν τύπο από την Ηλιούπολη με το παρατσούκλι "οικοδόμος" που αναγνώρισε ψευδώς - σύμφωνα με έναν σύνδεσμο του "τριφυλλιού" - τέσσερις οπαδούς του Παναθηναϊκού από Πετρούπολη, Νίκαια και Κορυδαλλό που συνελήφθησαν στην περιοχή του Περιστερίου και καταδικάστηκαν άδικα για την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA-3.

29 comments:

squarelogic said...

Ωραια η εμφάνιση κι ακομα καλυτερη η νίκη,αλλά όπως ξέρεις εξίσου δύσκολο θα είναι για μας στην δικη τους έδρα.

Εκείνο που δε μ'αρέσει καθόλου(και είναι 3η φορά φέτος μαζί με το ποδόσφαιρο) είναι οι ασχήμιες των οπαδών μας.Δώσανε βεβαια και την αφορμή στους αντίστοιχους κάφρους του γαύρου να πλειοδοτήσουν οταν θα έρθει η σειρά τους.

ΥΓ.Πραγματι τον Ομπραντοβιτς και τα ματια μας...Κι αυτός όμως φιλοσοφημένος,δεν δημιουργεί καθε τρεις και λιγο σηριαλ για να παρει παραπανω χρηματα(όχι βεβαια οτι παίρνει λιγα)

gatti said...

Θα έχει αλλάξει προπονητή ο γαύρος στο δεύτερο γύρο; Γιατί αν έχει ΑΥΤΟΝ τον Γιαννάκη που βάζει την ομάδα του να παίξει ΑΥΤΟ το μπάσκετ, δεν ξέρω αν μπορούν να κερδίσουν και στο ΣΕΦ παρόλη την καφρίλα που θα επιστρατεύσουν. Μπορεί σήμερα να υστέρησαν βασικοί του παίκτες, αλλά ουσιαστικά αυτός το έχασε το ματς.

Πάντως, είναι γεγονός ότι αυτά τα επεισόδια είναι τραγικά. Αν συνεχιστούν θα θρηνήσουμε θύματα. Ο καθένας θα θέλει να πάρει ρεβάνς για αυτά που υπέφερε η ομάδα του στην έδρα του αντιπάλου. Δεν σταματάει αυτός ο κύκλος, δυστυχώς. Αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι, αν κάνουν ασχήμιες με την ομάδα να έχει πάρει 10 πόντους διαφορά, τι θα έκαναν αν είχε ξεφύγει ο γαύρος στο σκορ; Είναι άθλιοι και αδικαιολόγητοι!

ΥΓ. Ξέρεις, τον Ομπράντοβιτς είχα επιθυμήσει με όλη τη δύναμη της ψυχής μου να τον φέρουν οι Γιαννακόπουλοι. Σ΄ αυτή την περίπτωση το Σύμπαν είχε όντως συνωμοτήσει...

squarelogic said...

για ευχήσου με ολη τη δυναμη της ψυχης σου για 2 σεντερ μπακ ΑΑ,κι εναν killer γκολτζή,μπας και... ξανασυνωμοτησει το σύμπαν!

gatti said...

Εγώ τις ευχές (και τις προσευχές) τις έχω αρχίσει από το καλοκαίρι. Αλλά δεν πιάνει πάντα ρε γαμώτο...

The Bgt said...

Δε το χαρηκα πολυ, εκνευριστηκα νωρις νωρις με τις πασης φυσεως ριψεις αντικειμενων στον αγωνιστικο χωρο.

Και οταν δε διεκοπταν τον αγωνα τα βλαμμενα της κερκιδας, σου σπαγε τα νευρα ο σχολιαστης (λεμε τωρα) και το $$#%%#καναλο του.

Καλα ο σχολιαστης (λεμε τωρα) εχει ξαναπεριγραψει αγωνα μπασκετ?
Το μονο που ηξερε να λεει ηταν ποια ηταν τα man to man. Μπερδευε τους παικτες των 2 ομαδων με τους πιο αναγνωρισιμους παικτες στην Ελλαδα. Και καλα να μπερδεψει ας πουμε τον Χαλπεριν με τον Ερτσεγκ, τον Γκrιρ που τον ελεγε Τσιλντρες και τουμπαλιν πως εξηγειται??
Ομολογω οτι νοσταλγησα τον Σκουντη...(θου Κυριε....!)

Στα αγωνιστικα, νομιζω οτι ο Γιαννακης ειναι λιγος. Και θα χαρω πολυ πολυ αν την πατησει ο ΟΣΦΠ και στην Ευρωπη και στην Ελλαδα. Να βρουν αλλου να ξεπλενουν τα χρηματα τους οι Αγγελοπουλοι.
Ειναι τουλαχιστον εξωφρενικο και προκλητικο σε τοσο χαλεπους καιρους να ξεπλενεις 20εκ για ενα μετριο παικτη απο το ΝΒΑ που δυσκολα θα κανει τη διαφορα στην Ευρωπη.

Εχει σχεση ο Τσιλντρες με τον Ριβερς ή τον Εντυ Τζονσον? ή ακομη με τον Μπερυ και το Πασπαλιε? ειναι παικτης που μπορει να παρει ενα παιχνιδι μονος του?
Μεγαλο ξεπλυμα..

pensierix said...

Έχουμε φτάσει στο σημείο, καταδικάζοντας τις ασχήμιες, να μας κατηγορούν για κυριλίκι. Και αντί να ασχολούμαστε με τον τεράστιο Μητσάρα και τον...σεντέραρο Πέκοβιτς, μιλάμε για τα καμώματα αθλίων υποκειμένων. Και μετά τα ίδια καθάρματα κλαίνε με μαύρο δάκρυ για τον Φιλόπουλο. Θα σηκωθεί κάποτε μια ομάδα να φύγει από το γήπεδο κι ας κερδίζει; Θα χάσει ένα πρωτάθλημα θα μου πείτε...

gatti said...

@the bgt: Kι εγώ εκνευρίστηκα μαζί τους. Δεν είχαν λόγο να κάνουν όλα αυτά τα επεισόδια. Τώρα βέβαια ακούω στο ραδιόφωνο διάφορα. Πως ο Παπαλουκάς πέταξε στους οπαδούς τα λαβαράκια που αντάλλαξαν οι ομάδες πριν τον αγώνα, πως ο Τσίλντρες προκαλούσε πριν το ματς. Ακουσα και τον Ομπράντοβιτς που είπε στη συνέντευξη τύπου πως
οι οπαδοί προκλήθηκαν. Για μένα αυτό ακόμα κι αν συνέβη δεν αλλάζει κάτι. Δηλαδή; Προκάλεσαν οι 20 τους 1.000; Και λοιπόν; Επρεπε να γίνει αυτό το μπάχαλο;
Οσο για τον Γκριρ που επέστρεψε το αντικείμενο στην εξέδρα, πριν μερικά χρόνια, οι ΠΑΟΚτσήδες είχαν πετάξει ένα κέρμα στον Βράνκοβιτς και τον είχε βρει στο κεφάλι. Κι εκείνος έσκυψε το σήκωσε και το επέστρεψε στην κερκίδα. Τότε όλοι δικαιολόγησαν τον Στόγιαν, λέγοντας πως δεν είναι σωστό δυο - τρεις χιλιάδες άνθρωποι να βάλουν στόχο τον έναν που ήταν εκτεθειμένος στη μέση του γηπέδου. Τώρα; Θα χρησιμοποιήσουμε άλλα μέτρα και σταθμά;

Για τις διακοπές δεν το συζητάμε. Είδαμε διαφημίσεις με ολίγον από μπάσκετ. Είναι απαράδεκτοι! Αλλά φταίνε και οι Γιαννακόπουλοι που ενώ έχουν δει σε προηγούμενους αγώνες πώς έχει η κατάσταση, δεν έκαναν συστάσεις στον ΑΝΤ1.

Για τον σχολιαστή τι να λέμε; Χάλι μαύρο! Εναν παίκτη δεν πέτυχε.Ασε που μπέρδευε και τα μικρά τους ονόματα. Θοδωρής Διαμαντίδης, Δημήτρης Παπαλουκάς! :p

Εμένα ο Σκουντής μου αρέσει κι ας τον βρίζω. Δεν με χαλάνε οι μεταδόσεις του. Εστω και με το μπινελικάκι που ρίχνω. Εκείνον όμως που έχω επιθυμήσει να ακούσω είναι ο Παπαδογιάννης. Δεν με νοιάζει αν είναι γαύρος. Τις λατρεύω τις δικές του περιγραφές.

Ο Γιαννάκης εκτέθηκε σήμερα (χθες...). Ηταν ντεφορμέ. Χάνει συνεχώς τα παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο. Εχει παίκτες και δεν το θυμάται. Τους ξεχνάει στον πάγκο. Δεν τους αφήνει να τρέξουν. Πολύ κοντρόλ μπάσκετ και τελικά γυρίζει μπούμεραγκ.

Τους Αγγελόπουλους τους λυπάμαι. Θα μου πεις νωρίς είναι ακόμα, μπορεί να γελάσουν αυτοί τελευταίοι. Προς το παρόν όμως δεν γελάνε. Και είναι κρίμα γιατί ξοδεύουν λεφτά για το μπάσκετ (και δεν έχει σημασία που τους περισσεύουν κι άλλοι έχουν και δεν τα ξοδεύουν) και προσπαθούν να κάνουν την ομάδα τους άκρως ανταγωνιστική. Δεν ξέρω αν ξεπλένουν ή όχι λεφτά μέσω των μεταγραφών, ξέρω όμως πως για το σότο που έφαγαν οι γαύροι (και οι ίδιοι οι Αγγελόπουλοι ενδεχομένως) πως έχουν φτιάξει υπερομάδα, φταίει ο τύπος.



@pensierix: Ναι, είμαστε κυριλέ επειδή θέλουμε να βλέπουμε θέαμα και όχι ασχήμιες. Δεν είμαστε παναθηναϊκοί αν βλέπουμε τα πράγματα αντικειμενικά και αν καταδικάζουμε τα επεισόδια. Πρέπει να πάρουμε μια μολότοφ και να πάμε στο γήπεδο.

Τότε θα είμαστε αγνοί οπαδοί. Να σου πω κάτι; Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα μου πούνε και τι θα με πούνε. Δεν υπάρχει "παναθηναϊκόμετρο" για να μετρήσουμε ποιος αγαπάει την ομάδα περισσότερο από τον άλλο.

eforas said...

Έλα υπερβολική, τα παραλές! Το τόσο το κάνεις τόοοοοοοοσο! Άκου εικοσάρα οι 17 πόντοι!
Ευτυχώς να λέμε που έχουμε και το μπασκετάκι! Αν και πιστεύω ότι αύριο στο Μιλάνο θα το ξεχάσουμε (κάτι θα ξεχάσουμε σίγουρα, αλλά δεν ξέρω τι...)
Σωστές οι παρατηρήσεις σου για Ομπράντοβιτς. Όντως είναι πολύ μεγάλος, και η αξία του καταδεικνύει κατά ένα μεγάλο μέρος (το άλλο είναι οι παίχτες) την κυριαρχία του Παναθηναϊκού στο ελληνικό μπάσκετ. (ενώ στο ποδόσφαιρο με Μπιγκόν, Σόλιντ, Σεγκούρα, κλπ., ...)
Καλημέρα!

tzonakos said...

Καλημερα. Εγω συμφωνώ με μερικά και διαφωνώ με άλλα για το μπάσκετ.
- Οχι λοιπόν, δεν ηταν προπόνηση.
- Ναι, ήταν ντέρμπι.
- Ναι, του Γιαννάκη ειναι η ήττα και του Ζοτς η νίκη.
- Ναι, έχουμε ψηλό επιτέλους.
- Οχι, δεν ευχαριστώ τον Ζούρο.
- Ναι, ο Νίκολας ηταν καλός αλλα να συνεχίσει ετσι, μην το ζητάμε αυτό μόνο απ το Τζιώλη και το Βύντρα...
- Ο Βούισιτς ειναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό και απλά δεν ειχε πολυ καλή βραδιά χτες.
- Δεν υπάρχουν εύκολα ματς.
- Πολυ γούσταρα τις τάπες του Φώτση.
- Ο Σοφο ειναι πιο ντουλάπα απο όλους αλλα δεν αρκεί.
- Απαράδεκτη η καφρίλα να πετάνε αντικείμενα μεσα. Στο επόμενο ντέρμπι εκείνο το κομματάκι κερκίδας να μείνει κενό.
- Μλκία τα λέηζερ.

Αυτά... αμα θυμηθώ κατι άλλο θα ξαναπεράσω :)

gatti said...

@eforas: Eλα μωρέ πώς κάνεις έτσι για τρεις πόντους; Τι 17 τι 20;

Στο Μιλάνο θα το ξεχάσουμε σίγουρα το μπάσκετ, είτε θετικά είτε αρνητικά. Θέλω να ελπίζω για το πρώτο...

Την αξία του Ομπράντοβιτς την αναγνωρίζουν σε όλη την Ευρώπη. Είναι πραγματικά σπουδαίος. Η μεγαλύτερη παγίδα στη σχέση του με την ομάδα είναι ο κορεσμός.

Τι να τους κάνει τους προπονητές ο γαύρος βρε; Αφού έχει τον καλύτερο στη μπάλα. Τον θείο!

Καλημέρα! :))



@tzonakos: Kαλημέρα!

Οχι, δεν ήταν προπόνηση, ήταν ντέρμπι, έχεις δίκιο, αλλά άσε με να υπερβάλλω στη χαρά μου βρε Γιάννη! Αν δεν το κάνω τώρα πότε θα το κάνω; :))

Να τον ευχαριστήσεις τον Ζούρο, γιατί έτσι όπως πηγαίναμε ήμασταν φουλ για ήττα στο ντέρμπι. Αλλά ο Πανελλήνιος ξύπνησε τον εγωισμό της μεγάλης ομάδας και είδαμε ό,τι είδαμε.

Εχουμε ψηλό και τι ψηλό! Και είναι μόλις 22 χρόνων!

Εννοείται ότι πρέπει να συνεχίσει ο Νίκολας. Για την ακρίβεια, όχι μόνο πρέπει να συνεχίσει, αλλά να γίνει και καλύτερος.

Κοίτα, ο Βούισιτς είναι ΠΟΛΥ μεγάλος παίκτης. Ομολογώ ότι όταν άκουσα πως πήγε στο γαύρο τρόμαξα. Για την ακρίβεια η δική του μεταγραφή και αυτή του Παπαλουκά με ταρακούνησαν μόνο. Καμία άλλη του γαύρου. (Παρόλο που από χθες έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον "μπόμπερ" Χαλπερίν). Αλλά θα πρέπει να το δείξει και μέσα στο γήπεδο ότι ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να είναι σπουδαίος. Μπορεί απλά να ήταν σε άσχημη βραδιά. Αλλά μπορεί και οι τραυματισμοί του να έχουν παίξει ρόλο. Σε κάθε περίπτωση θα δείξει ο χρόνος.

Δεν είμαι αφελής να πιστεύω ότι αυτός που είδαμε χθες είναι ο Ολυμπιακός. Είναι πολύ καλύτερος. Αλλά από την άλλη κι εμείς δεν είμαστε ακόμα στα καλύτερά μας. Εχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Ευτυχώς που υπήρχαν και οι τάπες του Αντώνη γιατί δεν έκανε και τίποτα άλλο χθες.

Ο Σόφο δεν μπορεί να παίξει πολλή ώρα κι αυτό είναι το μεγάλο του
πρόβλημα. Αν μπορούσε, ο Ολυμπιακός θα ήταν πανίσχυρος στη φροντ λάιν.

Για τους κάφρους τα είπαμε. Αλλά θα πρέπει να βγουν και οι Γιαννακόπουλοι να τους πουν δυο κουβέντες. Οχι να μιλάμε μόνο για τον υπέροχο κόσμο. Να μιλάμε και για τους κάφρους. Αν και οι περισσότεροι είναι ...μεταγραφή από το ποδόσφαιρο. Είναι μειοψηφία βέβαια, οι κάφροι, αλλά το κακό τους το κάνουν.

Και έχει σημασία να μιλήσουν ΕΙΔΙΚΑ οι Γιαννακόπουλοι που τυγχάνουν της μεγαλύτερης εκτίμησης από όλους τους παράγοντες του Παναθηναϊκού στον κόσμο του. Ας βγάλουν ανακοινώσεις, ας καλέσουν τους συνδέσμους. Γιατί τα δικά τους λόγια θα πιάσουν τόπο.

island said...

Χρειάζονται ακόμα πολλά καρβέλια για να μας φτάσουν. Γι αυτό Ακάκιε ξεκίνα να ετοιμάζεις. Μα όλα είναι στο πρόγραμμα. Αυτό που δεν ήταν είναι η διαφορά με τον Περπέρογλου έξω, τον Σπανούλη να ψάχνεται, όπως και τον Τσαρτσαρή. Όταν όμως οι παίχτες του Ολυμπιακού κοιτάζουν μόνο να ανταποδώσουν στην καφρίλα τότε σίγουρα δεν σκέφτονται τον αγώνα. Δεν τον πίστεψαν και αυτό φαίνεται από την αρχή όταν ένας κλοτσούσε τον πάγκο, ο άλλος επέστρεφε ποτήρι πίσω και ο άλλος χειρονομούσε προς τους οπαδούς. Μάλλον άλλοθι ψάχνανε για την επερχόμενη ήττα. Και θα το είχαν αν το παιχνίδι κρινότανε στον πόντο. Τώρα απλά δεν έχουν ούτε άλλοθι. Πρέπει να περάσει πολύς καιρός ώστε να φτιάξουν μια συμπαγή ομάδα.

Αυτά προς το παρόν

gatti said...

@island: Πολύ καλή επισήμανση αυτή Νησί. Κερδίσαμε χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κάποιους παίκτες (Περπέρογλου) και χωρίς να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση κάποιοι άλλοι. Φαντάσου και τον Σπανούλη σε φουλ ρυθμό, τον Κέτσμαν να πιάνει παιχνίδι, τον Τσαρτσαρή σε καλή βραδιά. Τότε θα δεις την πραγματική ομάδα.

Δεν νομίζω πάντως ότι η ανταπόδοση της καφρίλας ήταν αυτό που τους εμπόδισε να μπουν στον αγώνα. Ηταν αγωνιστικό το πρόβλημά τους. Και ο Γιαννάκης φάνηκε αδιάβαστος και η ομάδα του "αδούλευτη" για το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Τώρα τα κεφάλια (τους) μέσα...

Να ξέρεις όμως πως αυτή η ήττα θα τους κάνει καλό. Οπως έκανε και σε μας η ήττα από τον Πανελλήνιο.

Καλημέρα!

subir said...

gatti είσαι θεά!Και δεν βαριέμαι καθόλου να στο λεω. Με κατάφερες κάθε Δευτέρα να σε διαβάζω, μπας και καταλάβω σιγά σιγά τι γίνεται.By the way έχω μια ντάνα φίλων που άνετα σε παντρευόντουσαν.Τέτοια αναλύση παιδάκι μου, όυτε στα πιο τρελά τους όνειρα.Απλά πές μου τι όμαδα να είναι! (αν και όπως τα βλέπω τους κάνεις όλους του αλατιού - αυτοί θα έχουν πρόβλημα και όχι εσύ).

Σε ευχαριστώ για την αθλητική μου ενημέρωση.Πραγματικά.

island said...

Τα γαυροφόρουμ τί λένε; Έχεις παρακολουθήσει καθόλου. Σε ένα που μπήκα είδα τις πρώτες γκρίνιες...ίσως αυτό να τους κάνει καλό. Και όχι η ήττα. Να ξέρουν πως παίζουν με την πλάτη στον τοίχο.

gatti said...

@subir: Kαλημέρα subir μου! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Σε ευχαριστώ και για τις καλές σου προθέσεις να με ...νοικοκυρέψεις, αλλά δεν παντρεύομαι βρε. Από άποψη. Είμαι εναντίον του γάμου.

ΑΝ ποτέ αλλάξω γνώμη (χλωμό, το εκρού του νεκρού) εννοείται ότι δεν θα άντεχα γαύρο και αρειανό.

Φιλιά! :)))



@island: Στα γαυροφόρουμ κλασικά βρίζουν τον Παπαλουκά. Οτι ήρθε στην Ελλάδα για να κολλήσει ένσημα. Οτι ήρθε στην Ελλάδα για τα γλέντια και τις αθηναϊκές νύχτες.

Και βέβαια βρίζουν και τον Γιαννάκη. Δεν πάμε πουθενά μ΄ αυτόν τον ...βάζελο λένε.
Kάποιοι άλλοι ότι δεν θα ασχοληθούν ξανά με το μπάσκετ.

Το κορυφαίο όμως που είπαν είναι για τον Τσίλντρες.

Λέει ένας:
Kάποτε το σύνθημα που φωνάζαμε στους βάζελους ήταν:
"Hρθες στην Ελλάδα για πικ νικ Ντομινίκ, Ντομινίκ".
Τώρα οι βάζελοι τι θα λένε; "Hρθες στην Ελλάδα για σταφύλι, Chilli Chilli".

:))))))

island said...

χαχαχαχαχαχαχαχαχα έχουν την αίσθηση του χιούμορ ψηλά πάντως!!!

gatti said...

@island: Είναι γεγονός! Χιούμορ έχουν. Ειδικά όταν χάνουν!

Stepas said...

Ε όπως και να το κάνουμε ο ΠΑΟ είναι πολλές κλάσεις πάνω από τον Ολυμπιακό στο μπασκετάκιον. Ακόμη και από τον φετινό καλό Ολυμπιακό. Τα πράγματα εχουν ακριβώς όπως το είπες: έχουν πολλά ψωμιά να φάνε ακόμη...

Ανάμεσα σε αυτούς που έβλεπαν γκέλα του ΠΑΟΚ ήμουν κι εγώ. Καραμπινάτο Χ το έβλεπα. Και-κακά τα ψέματα- το άξιζε το X η Λάρισα. Αλλά την ευχαριστήθηκα αυτή τη νίκη. Δείχνει ότι η ομάδα έχει χαρακτήρα ακόμη και χωρίς Κοντρέρας-Γκαρσία-Μουσλίμοβιτς-Βιεϊρίνια. Και επιτέλους φέτος έχουμε και αρκετή τύχη που δεν είχαμε άλλες χρονιές. Η ομάδα βέβαια αποδεκατίστηκε και γέμισε τραυματίες και τιμωρημένους αλλά νομίζω θα τα καταφέρουμε απέναντι στον Θρασύβουλα το επόμενο Σάββατο.

YΓ: Αυτόν τον Εστογιανοφ πρέπει να τον ψήσει ο Βρύζας να έρθει. Ένας τετοιος μας λείπει. Κυκλοφόρησε φήμη ότι τον έχουμε πλευρίσει για τον επόμενο Ιούνη. Μακάρι...

Stepas said...

Α και κάτι ακόμη. ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΜΑΙ αφάνταστα όταν κόβουν ματς για να βάλουν διαφημίσεις. Αυτό δεν το ανέχομαι. Είναι σαν να λέμε ότι θα πάμε σινεμά και θα χάσουμε 4-5 λεπτά από την ταινία για να δούμε διαφημίσεις. Μην τρελαθούμε τελείως!

gatti said...

@stepas: Kαλώς τον! Είναι εντάξει τώρα το πόδι σου ΠΑΟΚι μου;

Αυτό που έχει ο Παναθηναϊκός και δεν έχει ο γαύρος είναι η ομοιογένεια. Ειναι μια ομάδα που παίζει πολλά χρόνια μαζί. Ακόμα και όταν ένα "γρανάζι" αντικαθίσταται, η μηχανή δουλεύει χωρίς πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός πήρε παίκτες αλλά ομάδα δεν έχει φτιάξει ακόμα. Οταν θα το κάνει, θα είναι επικίνδυνος.

Κι εγώ χηνάρι το έβλεπα το ματς της Τούμπας. Και ήταν κομβικό παιχνίδι αυτό για τον ΠΑΟΚ. Κέρδισε όμως. Και αφού κέρδισε παρόλο που δεν έπαιξε καλά, σημαίνει ότι έχει όπως λες χαρακτήρα. Θεωρώ όμως την απώλεια του Μουσλίμοβιτς πολύ σημαντική. Μπορεί και να στοιχίσει...

ΥΓ. Ο Εστογιάνοφ είναι πολύ καλός. Και άκουσα ότι χθες έπαιξε μεγάλη μπάλα. Τον πλευρίσατε; Πότε προλάβατε; :))))

ΥΓ1. Μη μου το θυμίζεις αυτό με τις διαφημίσεις! Πώς δεν έσπασα την τηλεόραση! Μεγάλοι ξεφτίλες εκεί στον ΑΝΤ1!

The Bgt said...

Εμ καλα ο ατιμωρητος Ελληναρας οπαδος που τη βρισκει να σημαδευει κεφαλια, οι παικτες τι κανουν για να προστατευθουν?
Γιατι εγω βλεπω οτι οι παικτες εχουν αποδεχθει μεσα στα ακριβοπληρωμενα καθηκοντα τους και αυτο του κινουμενου στοχου.

Και εγω δε θα τους λυπηθω καθολου απο τη στιγμη που οι ιδιοι ξεπουλουν τους εαυτους με αυτο το τροπο.
Γιατι οταν αποδεχεσαι τετοιες καταστασεις δεν εισαι καθολου αμοιρος ευθυνων.

Την επομενη φορα που ενας θρασυδειλος απο την κερκιδα πεταξει ενα αντικειμενο εναντιον ενος παικτη ας αποχωρησουν απο τον αγωνα ολοι οι συναδελφοι του και των δυο ομαδων μεχρι να αδειασουν οι εξεδρες.

Δε με πειθει εμενα ο Παπαλουκας που περνει τοσα μυρρια το χρονο οτι τον πειραζει αυτη η κατασταση. Τι εκανε για να την αλλαξει? Ας μην γυριζε πισω. Αλλα τα 3εκ το χρονο ειναι φαινεται αρκετα για να τον παρηγορουν.

Να τα βαζουμε με τα κωθωνια της εξεδρας και με τους παραγοντες που τους δινουν εισιτηρια αλλα ΟΛΟΙ οσοι συμμετεχουν σε αυτη την ιστορια εχουν ευθυνες. Το μονο θυμα τελικα ειναι ο πολιτισμος.


Αληθεια πως σας φανηκε ο νεος παικτης του ΠΑΟ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ Σπανουλης?

gatti said...

@the bgt: Eντάξει, ευθύνες ENNOEITAI ότι έχουν όλοι. Σαφέστατα έχουν και οι παίκτες. Οταν χρειάζεται να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους γίνονται μια γροθιά. Ας βγει λοιπόν μπροστά και ο ΠΣΑΚ για τη βία στα γήπεδα. Ας σηκωθούν να φύγουν όλοι μαζί από έναν αγώνα μόλις αρχίσουν τα επεισόδια, συμφωνώ σ΄ αυτό.

Το ότι δεν το κάνουν όμως και ότι παίρνουν πολλά χρήματα, δεν είναι δυνατόν να σημαίνει πως νομιμοποιείται ο οποιοσδήποτε οπαδός να τους μετατρέπει σε κινούμενους στόχους.

Οσο για τον Παπαλουκά, εγώ επιμένω ότι ήταν σωστά όσα είπε. Αλλά θα περιμένω να τα πει και μετά τα επεισόδια που θα γίνουν σίγουρα στο ΣΕΦ. Αν δεν μιλήσει, τότε χάνει το - όποιο - χθεσινό του δίκιο και απλώς κάνει πολιτική.

Μπράβο! Δημήτρης Σπανούλης, είπε ο ...αστερίας!
Χαχα, ό,τι νάναι! :)))

The Bgt said...

Ah non!
Εγω τον Παπαλουκα δεν τον δικαιωνω.
Εχει παιξει παλιοτερα σε ΠΑΟ-ΟΣΦΠ.
Ηξερε καλα τι συμβαινει στα ελληνικα γηπεδα. Πως γυρναει πισω στην Ελλαδα και γκρινιαζει λοιπον? Δεν ηξερε που ερχονταν? Εκανε κατι να αλλαξει τα πραγματα? Μεγιστη υποκρισια.
Δεν δικαιουται κανεις τους να διαμαρτυρεται.

Δε υποστηριζω οτι καλα τους κανουνε που τους πετανε διαφορα στην κεφαλα. Αλλα οτι ειναι βολεμενοι και μερος του προβληματος.

Crazy Tourists said...

Η ομάδα είναι μίλια μπροστά εδώ και χρόνια!!

Κρίμα για τα αίσχη, κρίμα και γαι τον ΑΝΤ1...Απαράδεκτες συμπεριφορές!!

Τρελοτουρίστρια

ΥΓ. Οσο για τα επισόδεια, ποιος άλλος πρόεδρος ομάδας έχει βγεί δημοσίως να καταδικάσει (κράξει σχεδόν) τους οπαδούς που θα κάνουν έκτροπα, πριν τα κάνουν; Για να μην ξεχνιόμαστε...Μερικοί μερικοί τις καφρίλες στο ΣΕΦ τις περνάνε στο ντούκου

fpboy said...

Αχ, ωραία ήταν χθες !
Τρελή διαφορά δυναμικότητας παιδιά !
Ο Πανελλήνιος και στα 2 παιχνίδια ήταν πολύ καλύτερος του γκεύ.

Unknown said...

Συγχαρήτηρια για την νίκη στο "ντέμεκ τέρπι" - που θα έλεγε και η γιαγιά μου! Γιατι να έχει ο ΑΝΤ1 το μπασκετ ρε γμτ?!

ΥΓ εμείς αφου κερδίσαμε αυτόν τον αγώνα μπορεί να κερδίσουμε χωρίς και τον Μουσλι στην φυλή...

gatti said...

@The bgt: Επί της ουσίας συμφωνούμε. Δεν έκανε κανείς τους κάτι δραστικό για να αλλάξουν τα πράγματα, άρα είναι όλοι συνυπεύθυνοι. Αυτό δεν ακυρώνει την ορθότητα των δηλώσεών του. Θα ακυρώσει όμως τον ίδιο αν δεν βγει να πει αντίστοιχα πράγματα σε περίπτωση που δράσουν στον δεύτερο γύρο οι ...ζουλού του ΣΕΦ (που, μεταξύ μας, οι δικοί μας είναι ...νηπιαγωγείο μπροστά τους...).



@Crazy Tourists: Tρελοτουρίστι μου μερίδιο ευθύνης έχουν όλοι. Ναι, αν τους βάλουμε στη ζυγαριά οι γαύροι είναι περισσότερο κάφροι. Από την άλλη όμως και οι Γιαννακόπουλοι έχουν τις ευθύνες τους. Πριν λίγους μήνες ήταν που ο Θανάσης Γιαννακόπουλος άρπαξε το μικρόφωνο στον πρώτο τελικό της Α1 που είπε στους οπαδούς "μην αντιδράτε στις προκλήσεις του καραγκιόζη" αναφερόμενος στον Γιαννάκη. Ο οποίος ΟΝΤΩΣ προκαλούσε και χοροπήδαγε σαν το κατσίκι σε κάθε απόφαση, αλλά αυτό δεν δίνει συγχωροχάρτι στον παράγοντα. Εκεί τους θέλω εγώ όλους να αρθούν πάνω από τις περιστάσεις. Και τον Γιαννάκη να μην προκαλεί και τον Γιαννακόπουλο να μην αντιδράσει μ΄ αυτόν τον τρόπο και τους παίκτες να σηκωθούν να φύγουν στα πρώτα επεισόδια.

Και κάτι ακόμα που πρέπει να ειπωθεί. Δεν ξέρω πώς θα καταλήξουν, αλλά μέχρι στιγμής οι Αγγελόπουλοι είναι ΚΥΡΙΟΙ. Καμία σχέση με τις πρακτικές Κόκκαλη. Ούτε προκαλούν, ούτε διαμαρτύρονται. Μόνο λεφτά βάζουν για να δουν την ομάδα τους μεγάλη. Και κοίταξε τώρα να δεις τι γίνεται. Την συμπεριφορά τους οι ίδιοι οι οπαδοί της ομάδας τους την εκλαμβάνουν ως αδυναμία. Και τους θεωρούν λαπάδες. Τους καταλογίζουν ότι πάνε με το ...σταυρό στο χέρι και πως έτσι δεν πρόκειται να κερδίσουν ποτέ τίποτα. Γιατί δυστυχώς έχουμε μάθει να ζούμε με τους τραμπουκισμούς. Δεν τον σηκώνουμε τον πολιτισμό.



@fpboy: Mια χαρά ήταν χθες! Η διαφορά δυναμικότητας δεν είμαι σίγουρη ότι είναι τόσο μεγάλη όσο φάνηκε χθες, αλλά είναι βέβαιο ότι υπάρχει (ακόμα).

Ο Πανελλήνιος είναι πολύ φορμαρισμένος αυτόν τον καιρό και γενικά είναι καλή ομάδα. Δεν αποκλείεται να κάνει κι άλλες ζημιές. Αν και ο Ζούρος είναι "ζυμωμένος" με το γαύρο... ;-)



@_St_: Eλα ντε! Γιατί να το έχει ο ΑΝΤ1; Προφανώς για να μας σπάει τα νεύρα!

ΥΓ. Απώλεια ο Μούσλι αλλά δεν σας φοβάμαι... :))

νατασσΆκι said...

πάρα πολύ ωραία.
Από χτες διαβάζω -σταδιακά- τα προηγούμενα ποστ σου, και όλα τα σχόλια

Και κατέληξα εδώ, με ένα μονο συμπέρασμα:
Ο γαύρος πρέπει να φάει πολλά ακόμα καρβέλια για να φτάσει την Πανάθα!

Ε-μα!
Που θα μας κουνηθούν κιόλας, με τέτοιο παιχνίδι!
:))))))

(να ήσουνα μόνο απο μια μεριά στο σπιτι μας, σου λέω! Εγώ με το μικρό να πανηγυρίζουμε σε κάθε πράσινο καλάθι, ο γάβρος να μας κοιτάζει λοξά και να "καπνίζει" -μια και δεν τον αφήνουμε να κάνει τσιγάρο μέσα στο σπίτι- και στην 3η περίοδο δεν άντεξε, έφυγε να πάει να το δει έξω! Θα πρέπει να το βιντεοσκοπίσω κάποια μέρα, να στο στείλω να το δεις)

:**

gatti said...

@νατασσάκι: Aφού έτσι είναι Νατάσσα μου! Θέλει πολλά ψωμιά ακόμα!

Πράγματι θα ήθελα να είμαι απο μια μεριά να σας βλέπω. Πρέπει να είχατε πολλή πλάκα. Την επόμενη φορά βιντεοσκόπισέ το, μη το αμελήσεις!


Φιλιά!

:***