Saturday, September 12, 2009

Aς μιλήσουμε για αστρονομία...


ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ


Οι μαύρες τρύπες (του γαύρου) είναι τα “τέρατα” του Σύμπαντος (της αλαζονείας του θείου). Σχηματίζονται πολλές φορές ύστερα από μεγάλες εκρήξεις (σπάσιμο αποστήματος), όπως είναι η σουπερνόβα (ΣούπερΛίγδα), και σύντομα εξελίσσονται στα σκοτεινότερα σώματα του διαστήματος (του ερυθρόλευκου συστήματος) καθώς δεν εκπέμπουν καθόλου φως (στο τούνελ). Η βαρυτική έλξη μιας μαύρης τρύπας μάλιστα είναι τόσο ισχυρή που ο,τιδήποτε βρεθεί στο βαρυτικό της πεδίο, δεν μπορεί να διαφύγει. Ακόμα και το φως (και ο πρωταθλητής μη σου πω..) μπορεί να αναγκαστεί να αλλάξει πορεία λόγω μιας μαύρης τρύπας και να παγιδευτεί στο εσωτερικό της για πάντα.



ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ - ΑΣΠΡΟΙ ΝΑΝΟΙ


Στο χειμωνιάτικο ουρανό (είχαμε βαρυχειμωνιά τόσα χρόνια, είναι αλήθεια…) ο αστερισμός του Ωρίωνα (Κοκκαλίωνα) είναι (ήταν) ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος, με μερικά από τα πιο λαμπρά άστρα του ουρανού (Γκαγκάτσης, διαιτησία κ.λπ.). Το κοκκινωπό άστρο που σημειώνει έναν από τους ώμους του μυθικού αυτού ήρωα, ονομάζεται Μπετελγκέζ (Γαυρέζ). Η μικρή του, σχετικά επιφανειακή, θερμοκρασία των 3.000 βαθμών του δίνει ένα κοκκινωπό χρώμα. Αν και ο Μπετελγκέζ (Γαυρέζ) βρίσκεται στα τελευταία στάδια της ζωής του, λόγω του μεγάλου του όγκου εκπέμπει μεγάλη φωτεινότητα. Ο Μπετελγκέζ (Γαυρέζ) δηλαδή είναι ένας Κόκκινος Γίγαντας. Για κάθε άλλωστε άστρο που ζει στο Σύμπαν, το στάδιο του Κόκκινου Γίγαντα αποτελεί το προτελευταίο κεφάλαιο της ζωής του. Σ΄ αυτό το στάδιο ένα άστρο βρίσκεται στον προθάλαμο του θανάτου του. Ενός θανάτου που θα αφήσει πίσω του ένα από τρία μόνο πιθανά "λείψανα" (θείος, μαντρόσκυλο, villeda-s) ανάλογα με τη μάζα που έχει κάθε άστρο. Oταν ένα άστρο με λιγότερα υλικά από τέσσερις ηλιακές μάζες γίνει Κόκκινος Γίγαντας, μπαίνει σε μία περίοδο αστάθειας. Η βαρυτική του δύναμη (μπερντές) δεν είναι ικανή να συγκρατήσει τα εξωτερικά του στρώματα (ΕΠΟ, ΚΕΔ, παίκτες ακριβούς), τα οποία αποχωρίζονται σιγά-σιγά και διαφεύγουν στο διάστημα. Τα αέρια αυτά στρώματα περιλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της αρχικής μάζας ενός άστρου και αποχωρώντας, σχηματίζουν ένα διαστελλόμενο κέλυφος, το οποίο περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της αρχικής μάζας ενός άστρου και, καθώς αποχωρίζεται από αυτό, αφήνει πίσω του, αποκαλύπτοντάς τον συγχρόνως, το γυμνό (aka ξεβράκωτο...) υπερθερμασμένο πυρήνα του. Αντικρίζουμε δηλαδή το "πτώμα" του αρχικού άστρου, που έχει φτάσει πια στο τέλος του. Το αρχικό μας δηλαδή άστρο έχει μετατραπεί σε έναν άσπρο νάνο που εκπέμπει τεράστιες ποσότητες υπεριώδους ακτινοβολίας και έχει επιφανειακή θερμοκρασία 100.000 βαθμών Κελσίου. Δισεκατομμύρια όμως χρόνια αργότερα (ποια δισεκατομμύρια, είναι θέμα μηνών λέμε!), ο άσπρος νάνος θα πάψει σιγά-σιγά να ακτινοβολεί, μετατρεπόμενος σε έναν κρυστάλλινο, άψυχο, μαύρο νάνο.

(Καλά, μη τα πάρετε όλα αυτά τοις μετρητοίς, χΟΥμορ κάνουμε!).

***

Τι έγινε ρε παιδιά; Σκόνταψε ο γαύρος με το καλημέρα στο πρωτάθλημα; 0-0 με την Καβάλα; Θα μου πεις λογικό, έτσι όπως τον είδες τον γαύρο να παίζει, δεν ήταν περίπου αυτό που λέμε για τον ...θρύλο καβάλα; Αλλο όμως το πώς παίζει ο γαύρος και άλλο ποιο αποτέλεσμα παίρνει. Γιατί και πέρσι στα μισά και παραπάνω ματσάκια του πρωταθλήματος για τον ...θρύλο καβάλα ήταν, αλλά τα τριποντάκια τα έβαζε στο σακούλι. Αυτή ήταν η ειδοποιός διαφορά. Βρε τον αλήτη τον διαιτητή και τον άλλο τον πιο αλήτη τον επόπτη να ακυρώσουν τέτοια γκολάρα! Κι έμεινε ο γαύρος στο χηνάρι και τα βάλανε όλοι με τον Τιμούρη. Αντί να τα βάλουνε με τον Χόχο που δεν τους πήρε παίκτες, τα βάλανε με τον Γεωργιανό. Και φωνάζανε λέει το όνομα του Βαλβίδα. Τι παραπάνω όμως θα έκανε ο Βαλβίδας; Αφού αυτούς τους παίκτες θα είχε και ο μέρμηγκας. Πλάκα κάνουμε τώρα; Εκεί όμως οι γαύροι. Αδιόρθωτοι.
"Τιμούρ ο μάγος! Τους εξαφάνισε όλους" λέγανε οι μισοί στα γαύρικα φόρα. "Η επιθετική ανάπτυξη της ομάδας είναι σαν την τρίχα στο κεφάλι του Κετσπάγια. Ανύπαρκτη!" λέγανε οι άλλοι μισοί. Και στο καπάκι να αναζητούν τους παλιούς τους παίκτες θυμίζοντας την κυρία Ελισάβετ. "Πού είναι ο Μπελούτσι; Πού είναι ο Τζόλε; Πού είναι ο Βάγκνερ, πού είναι ο Πουτσίνι" (αυτό τον τελευταίο τώρα στο τσακ δεν τον είδανε, έτσι και δεν απέκρουε το μέλος εκεί στο τέλος το σουτ του Σουλτανίδη, ο Πουτσίνι θα έκανε θριαμβευτική εμφάνιση στο τηγάνι). Τέλος πάντων, την έκανε τη γκέλα ο γαύρος. Κι αυτό τώρα δεν σημαίνει ότι έχει βγει νοκ άουτ από τον τίτλο. Μην λέμε χαζομάρες τώρα. Αλλά όσο νάναι, πόσο καιρό έχεις ρε παιδί μου να δεις τον γαύρο να γκελάρει σε αγώνα που δίνει το Σάββατο και να μην χρειάζεται εσύ να πας με κομμένα τα φτερά και χωρίς ψυχολογία να παίξεις την Κυριακή, επειδή τον έχεις δει να κερδίζει παρά το χάλι του με ένα πέτσινο πέναλτι ή επειδή τον έσπρωξε το κοράκι; ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καιρό, στο λέω εγώ που παρά τις συχνές επισκέψεις του κυρίου Αλτσχάιμερ, κάτι θυμάμαι ακόμα...







Στα άλλα ματσάκια, μια ζεστό μια κρύο. Εχασε ο ΠΑΣ στο Χαριλάου από τον Αρη, παρόλο που έπαιξε μια χαρά μπαλίτσα. Ούτε κλείστηκε, μπροστά βγήκε, παραδοσιακά οι ομάδες του Παράσχου παίζουν ωραία μπάλα και όχι αντιποδόσφαιρο. Αλλά τα αρειανά ήταν περισσότερο αποτελεσματικά. Εβαλαν το γρήγορο γκολάκι με τον Ναφτί και τσίμπησαν το τρίποντο. Το αποτέλεσμα μετράει, για το θέαμα έχει ο θεός. Και καλά κάνουν στην τελική. Τα αποτελέσματα φέρνουν την ηρεμία και χτίζουν την αυτοπεποίθηση. Δεν έχει δα κανείς (ούτε και ο αρειανός) την απαίτηση να δει μπάλα με το καλημέρα.


Στη Λάρισα, πάλι, το πιτσούνι μου πήρε τον πρώτο βαθμό. Από το τίποτα καλός είναι κι αυτός. Δεν ξέρω αν είναι καλό για την Λάρισα που σε τρία ματς μετράει δύο βαθμούς, μια ήττα και ένα χηνάρι εντός έδρας. Δεν τον βλέπω καλά τον Ουζουνίδη. Ο Δώνης αντίθετα κέρδισε χρόνο...

***

Scratch: Στηρίζουμε Τιμούρ, στηρίζουμε Τιμούρ!

Scratch 1: Oι βουτιές - βουτιές από τον Ντιόγο...

Scratch 2: Ρε, ούτε το fair play δεν τηρούν αυτοί όταν δεν είναι μπροστά στο σκορ!

Scratch 3: Ολα για όλα τα παίζει ο θείος. Αντί να είναι στο τηγάνι ήταν στην ομιλία του Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη.

Scratch 4:
Πού μας έχει καταντήσει η παράγκα! Να χαιρόμαστε που έγινε στο τηγάνι το αυτονόητο: που η διαιτησία έπαιξε 50-50 το γαύρο...

Scratch 5:
Nτούσαν - Τζιμπούρ: Σχέσεις στοργής...

Scratch 6: To νου σας ...ρεμάλια! Ναι, ναι σε σας το λέω! Κοιτάξτε μη κάνετε στην Κομοτηνή καμία από τις γκέλες που συνηθίζετε και μας βγει ξινή η σημερινή χαρά, θα σας πάρει και θα σας σηκώσει!


Δεν αντέχεται το 50-50 κύριε Λαμπρόπουλέ μου!!!



Τζάμπα η τούμπα του Λεονάρντο!


Φιόγκο: Τι δίνεις; Αχρωματοψία έχεις;


Κίτρινη σε μένα μέσα στο ναό;


Λες να με κρεμάσουν από την Ακρόπολη;
(Μα, πας και δίνεις κι εσύ κάτι ιδέες...)

Παίξτε μπάλα ρε!




24 comments:

koutavaki said...

Βέβαια αρχή είναι ακόμα,αλλά καλή αρχή, δε λέω!Για μας, διάβασα μια πιθανή εντεκάδα για αύριο(στο contra)και ομολογώ θα ήθελα να τη δω(Γκαλίνοβιτς,Μαρίνος,Σουηδός,Σαριέγκι,Σπυρόπουλος,Λέτο Κατσούρ,Κάρα,Νίνης,Σαλπιγγίδης,Σισέ-ενδιαφέρον δεν ακούγεται?).Πάντως στην Κομοτηνή καλά τα πήγαμε πέρυσι!Γιατί όχι και φέτος?
Υ.Γ.:Ψιλοάσχετο.Επειδή είμαι λίγο(έως πολύ)άσχετη με συντομογραφίες εις την αλλοδαπήν,τι ακριβώς είναι το aka?Επίσης μήπως ξέρει κανείς τι είναι το IMAO και έχει γεμίσει το Youtube από δαύτο?

gatti said...

@koutavaki: Μια χαρά είναι για ξεκίνημα. Αρκεί να μη την πατήσουμε εμείς. Το σημαντικό είναι να πάρουμε διαφορά τώρα που είναι αρχή. Αν ανταποδίδουμε τα ...δώρα δεν γίνεται δουλειά...

Ετσι ακούγεται ότι θα κατεβεί η ομάδα, όπως ακριβώς έγραψες. Λες να αρχίσει πάλι τα τρελά του ο τεντάς; Θέλω να ελπίζω πως όχι...

ΥΓ. Το aka είναι συντομογραφία του also known as (δηλαδή κάτι που είναι γνωστό και με διαφορετικό όνομα/έννοια)

To IMAO είναι συντομογραφία του:
In My Arrogant Opinion (δηλαδή "κατά την ξιπασμένη/αυθάδη/αλαζονική μου γνώμη")

εκτός αν εννοείς το
LMAO που είναι συντομογραφία του Laughing My Ass Off (δηλαδή κάτι που είναι πολύ αστείο).

eforas said...

Κορυφαίο ποστ (όπως πάντα). Εύγε! Η τελευταία φωτό με τη λεζάντα "Παίξτε μπάλα ρε!" θα μπορούσε να είναι φιλμ αρχείου: ποτέ δεν έχει παίξει μπάλα ο θρήνος. Εκτός αν αναφέρεται στα κοράκια! Μάλιστα (προσωπική άποψη-την έχω εκφράσει πριν τα χτεσινά) ο θρήνος είναι καλύτερος από πέρυσι. Αλλά η ηθοποιός (ναι, ηθοποιός, με τα θέατρα που έχουμε μπλέξει!) διαφορά είναι στο ότι (όπως σωστά επεσήμανες) ότι δεν πήρε το σφυριγματάκι του. Αλλά βέβαια (όπως επίσης επισημαίνεις πολύ σωστά) είναι ακόμα πολύ νωρίς. Θα κάνω μόνο μια παρατήρηση: η ομάδα που πήρε το νταμπλ το 2003-04 ήταν χειρότερη όχι μόνο από τη φετινή, αλλά και από άλλες, παλιότερες, ομάδες του Παναθηναϊκού. Και για να κάνουμε και λίγο αστρονομία (πόσο απίστευτη είσαι με την αστρολογία σου!): όταν έχεις ευνοϊκή συναστρία και ο εχθρός σου έχει ανάδρομο Ερμή, ε, μην περιμένεις να σου γυρίσει κι εσένα. Καλημέρα μας και με τη νίκη!

Scratch: Όσο προχωρημένο αλτσχάιμερ και να έχεις, είναι τόσα πολλά, που σίγουρα κάτι θα σου μείνει! Εκτός αν έχεις το ακαταλόγιστο!

eforas said...

Χίλια συγνώμη! Έγραψα ανάποδα την αστρολογία και την αστρονομία!

gatti said...

@eforas: Oπως το λες: όταν έχεις ευνοϊκή συναστρία και ο εχθρός σου έχει ανάδρομο Ερμή, ε, μην περιμένεις να σου γυρίσει κι εσένα..

Δεν θα υπάρχει μεγαλύτερο ξενέρωμα από το να κάνουμε αυτή την χρονική στιγμή γκέλα. Οχι επειδή θα είναι καταδικαστική, άλλωστε ούτε του γαύρου είναι καταδικαστική μια εντός έδρας γκέλα με την Καβάλα, μην τρελαθούμε, είμαστε ακόμα στην 3η αγωνιστική, αλλά επειδή θα ξαναμπούμε στο λούκι της γκρίνιας και της μιζέριας.

Είναι πολύ σημαντικό να προχωράμε τώρα που υπάρχει γκρίνια στον γαύρο και για έναν ακόμα λόγο. Επειδή πια οι "προβολείς" των ΜΜΕ φεύγουν από πάνω μας και επιτρέπουν στην ομάδα να προχωρήσει χωρίς τον γνωστό πόλεμο που της κάνουν οι ΑΡΔ.

Εντάξει, έχει παίξει και μπαλίτσα ο γαύρος, ειδικά τις εποχές Μπάγεβιτς, αλλά είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν τον έχουμε δει να παίζει μπάλα (αν ρωτήσεις βέβαια σήμερα έναν αγανακτισμένο γαύρο θα σου πει ότι επί Βαλβέρδε ...πετούσε η ομάδα, αλλά γαύρος είναι μην δίνεις σημασία...).

Εχεις δίκιο, η φετινή ομάδα είναι μια από τις καλύτερες που είχαμε τα τελευταία χρόνια, σχεδόν πλήρης σε ρόστερ (συγκριτικά με τους υπόλοιπους) και πολύ ποιοτική. Θα είναι ΕΓΚΛΗΜΑ αν χαθεί αυτό το πρωτάθλημα.

Ο θείος κάνει ό,τι μπορεί, έτρεξε στην Θεσσαλονίκη για να τον δει ο Παπανδρέου, να θυμάται την παρουσία του, αν βγει. Λες και είχε και πρόβλημα με τον άλλο, τον Κωστάκη όλα αυτά τα χρόνια. Ο,τι και να κάνει όμως είπαμε: Τα λέει όλα η ...αστρονομία! "Κόκκινοι γίγαντες, άσπροι νάνοι"... :pp

Scratch: Ε, μα τα παλιά είναι που θυμούνται καλύτερα οι ...αλτσχαϊμεριασμένοι! Στα καινούργια ζορίζονται! :)))

KitsosMitsos said...

Ειδικά η εικόνα του Ουζουνίδη στο τέλος με τα χέρια στις τσέπες ήταν...τι να πω άλλο;
Όσο για τον γαύρο, καιρός ήταν να κάνει και καμιά γκέλα όταν δεν παίζει. Όχι σαν τα εξωπραγματικά από άλλες χρονιές...

kakaskimos said...

Για να δω αν τα έμαθα καλά, τόσες φορές που τα έχω διαβάσει εδώ, απο τους αντικειμενικούς παναθηναϊκούς που έχουν μνήμη:

Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε ΠΟΤΕ μπάλα (ούτε στα εσωτερικά διπλα, ούτε στα φιλικά με ερασιτεχνικές ομάδες, στα 84 χρόνια που υπάρχει) ενώ ο Παναθηναϊκός παίζει ΠΑΝΤΑ μπάλα, άλλοτε πολύ καλή, άλλοτε εξαίσια. Το μόνο που σας προκαλει τεράστια εντύπωση είναι που δεν έχετε πάρει 5-6 φορές το Πρωταθλητριών και άλλες τόσες το τσου-λου.

Ο Ολυμπιακός όταν τερματίζει πάνω απο τις θέσεις του υποβιβασμού έχει την εύνοια της διαιτησίας, και ειδικά όταν παίρνει το πρωτάθλημα αυτή η εύνοια είναι σκανδαλώδης. Οταν ο Παναθηναϊκός δεν παίρνει το πρωτάθλημα κατακρεουργείται, ενώ όταν το παίρνει είτε τον αδικούν λίγο, ενώ ελάχιστες φορές τον έχουν παίξει 50-50.

Παρακαλώ να είστε επιεικείς, γιατί δεν τα παίρνω εύκολα τα γράμματα.

Υ.Γ.
Μάλλον βλέπουμε το τέλος του Κόκαλη γενικά. Και την αρχή μιας ακόμα κρίσης του Ολυμπιακού.

Thanasis said...

Καλό και επιθετικό το σχήμα. Αλλά σε πιθανό ταμπούρωμα του Πανθρακικού οι 2 που θα μένοθν μόνοι τους πίσω (Μπιερσμιρ και Σαρριέγκι) ίσως είναι πολύ αργοί για να κυνηγήσουν μια αντεπίθεση από Ντιαλό ας πούμε.
Πέρσι έτυχε να είμαι και στα δυο ματς εκεί και αν και δεν κλεινόταν ο Πανθρακικός και μας έκατσε κάποια στιγμή και το σκοράρισμα, πάλι τον Σαριέγκι τον σιχάθηκα.
Μακάρι να μην γίνουν όλα αρνητικά... (μια προϋπόθεη μόνο την αντέχουμε)

gatti said...

@KitsosMitsos: Tον βλέπω να κουνάει μαντήλι σύντομα ο Ουζουνίδης. Πολύ κακή η Λάρισα φέτος. Κακές επιλογές και σε παίκτες, κακή προετοιμασία, τίποτα δεν μοιάζει να δουλεύει σωστά.

Καιρός ήταν να κάνει γκέλα ο γαύρος, δεν λες τίποτα! Να έχει και λίγο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα βρε παιδί μου!

gatti said...

@kakaskimos: Καλώς τον! :))

Μου αρέσουν οι χρονικές στιγμές που εμφανίζεσαι, γιατί έτσι μαθαίνω πως ΚΑΙ καλά είσαι στην υγεία σου ΚΑΙ το κεντρί σου (ως σκορπιού - στο ζώδιο) λειτουργεί ακόμα! :))

Δύο σχόλια παραπάνω παραδέχτηκα ότι έχει παίξει και μπαλίτσα ο γαύρος. ΠΟΥ διάβασες να λέμε ότι δεν έχει παίξει μπάλα στα 84 χρόνια που υπάρχει; Στα τελευταία αναφερόμαστε, νομίζω ότι είναι σαφές.

Επίσης ΠΟΥ είδες να μιλάμε για την μπαλάρα που παίζει ο Παναθηναϊκός; Τουλάχιστον στα 2 χρόνια (και κάτι) που υπάρχει αυτό το μπλογκ με το χάλι που παρουσιάζει η αγωνιστική του εικόνα του Παναθηναϊκού ασχολούμαστε σχεδόν όλοι.

Οσο για το Τσου Λου αν και ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη ελληνική ομάδα που έχει παίξει τελικό (Πρωταθλητριών τότε), εγώ άλλον, ΜΗ Παναθηναϊκό, θυμάμαι να δήλωσε ανερυθρίαστα και φανφαρονίστικα ότι μπορεί να το κατακτήσει.

Οχι, εντάξει, όταν ο γαύρος τερματίζει πάνω από τις θέσεις του υποβιβασμού το κάνει με την αξία του, αλίμονο. Παραπάνω, που ζορίζεται, ε μια βοήθεια την έχει. Οσο για τον Παναθηναϊκό, είναι γεγονός ότι έχει σφαχτεί αρκετές φορές, αλλά δεν χρειάζεται να κατακρεουργείται πάντα, τα καταφέρνει μια χαρά να αυτοκτονεί και από μόνος του. Αυτό που λέμε εδώ είναι αυτό που λέγαμε πάντα. Πως ο γαύρος χωρίς το αβανταδόρικο σφύριγμα θα χάσει βαθμούς, όπως χάνουν όλες οι ομάδες. Και πως μέχρι ΚΑΙ πέρσι όταν χρειαζόταν σπρώξιμο το είχε. Ενώ οι υπόλοιποι δεν το είχαν. Και βεβαίως μιλάμε για τα τελευταία 13 χρόνια και ΟΧΙ για τα προηγούμενα, γιατί τότε έχουν κάνει κι άλλοι τις ...βρομιές τους.

Τα γράμματα μια χαρά τα παίρνεις, αλλά μάλλον πρέπει να αλλάξεις γυαλιά, γιατι άλλα γράφουμε κι άλλα διαβάζεις...

ΥΓ. Εγώ δεν είμαι βέβαιη ότι βλέπουμε το τέλος του Κόκκαλη γενικά. Αυτός είναι σαν την ...Λερναία Υδρα...

gatti said...

@Thanasis: Μη τα θέλουμε και όλα δικά μας! Ενα ένα θα πέσουν τα κάστρα. Κι εμένα με νευριάζει ο Σαριέγκι (που, πάντως, είναι φιλότιμος, άλλο αν το ταβάνι του είναι χαμηλό για τον Παναθηναϊκό που έχουμε στο μυαλό μας), αλλά δεν μπορεί να αλλάξει με τη μία όλη η ομάδα. Δεν είναι και λίγα όσα άλλαξαν φέτος. Και υπάρχει και ο Γενάρης.
Εμένα με απασχολεί προς το παρόν να μη ξαναδώ σύντομα τον Βύντρα...

ΥΓ. (Πανάθας;)

paoad said...

Το νού σας ρεμμμάλια...!

paoad said...

http://www.youtube.com/watch?v=ChjuOerjYyY

pensierix said...

H χθεσινή διαιτησία στο τηγάνι είχε πολλές ομοιότητες με αυτή του αγώνα Τουρκία-Ισπανία για το Ευρωμπάσκετ. Τι κι αν οι Ίβηρες κάναν τα κλασσικά καραγκιοζιλίκια,(το έχουν σύστημα με την παραμικρή επαφή να κάνουν σα να τρώνε ντουφεκιά εξ επαφής), οι διαιτητές δεν χαμπάριαζαν. Εφαγαν και τις τεχνικές ποινές τους και στάνιαραν...(παράπονο το 'χω που δεν γράφεις τίποτα για μπασκετ μέρες που 'ναι).

Ας είχε μετρήσει το γκολάκι, πάντως, γραφικούς θα μας ανέβαζαν, γραφικούς θα μας κατέβαζαν που φωνάζουμε για τη διαιτησία. "Τί φωνάζετε; 4 έφαγε στο τέλος η Καβάλα...Μπαλάρα ο θρύλος και σκούζετε για μια αμφισβητούμενη φάση;", θ'ακούγαμε...

Η περίπτωση του Κετσπάγια έχει ενδιαφέρον όσον αφορά στο επικοινωνιακό κομμάτι, τους ΑΡΔ και τη δημιουργία κλίματος. Μπορεί να είναι ο χειρότερος προπονητής στο κόσμο, ο γαύρος να σέρνεται αλλά ο λάκκος ήταν έτοιμος πριν πατήσει ο άνθρωπος στου Ρέντη...Βλέπεις και τους γαυροopinion leaders τι στάση κρατάνε, το timing που επιλέγουν για να πουν κάποια πράγματα και καταλαβαίνεις ότι η υπόθεση θυμίζει Λεμονή. Με το τιμούρειο ταμπούρι δεν αποκλείω, πάντως, να τα πάει καλά στην Ευρώπη ο γαύρος...

Thanasis said...

@gatti

Ναι Πανάθας

Αλλά αυτό ακριβώ που λες είναι που διαφωνώ.
Στο συγκεκριμένο τουλάχιστον αν χρειαστεί να ανέβουμε, ο Βύντρα είναι ο καταλληλότερος, ασχέτως προτιμήσεων. Υποτίθεται ότι ήθελε και γρήγορους ο δικός μας στην ομάδα!
Τέλος πάντων εύκολο το ματσάκι (αν και Κομοτηναίος), οπότε περιμένουμε.

στρουμφίτα said...

Έγραψες πάλι γατάκι! Άκου Γαυρέζ... Την καλησπέρα μου!

gatti said...

@paoad: :))))))))

Aξεπέραστη ατάκα...

gatti said...

@pensierix: Aλλοι καλοί και οι Ισπανοί! Πολύ θα το χαρώ να πάνε άπατοι, γιατί πήγαν με μεγάλη αλαζονεία στην Πολωνία. Θέλω να γράψω, για το μπασκετάκι, αλλά πού να προλάβω; (κι εγώ παράπονο το έχω...) :))

Aν είχε μετρήσει το γκολάκι θα συνέβαινε ό,τι βλέπαμε και πέρσι. Θα έριχναν όπως λες κι εσύ την 4άρα και θα έβγαιναν κι από πάνω.
Αυτό φωνάζουμε χρόνια τώρα!

Τον Κετσπάγια τον έχει λυπηθεί η ψυχή μου. Εντάξει δεν είναι ο προπονηταράς, παλεύει κι αυτός να φτιάξει ένα όνομα, έχει τα καλά του στοιχεία, έχει και τα άσχημα. Αλλά είναι μεγάλη αλητεία να χρησιμοποιηθεί για εξιλαστήριο θύμα. Δεν τού αξίζει τέτοια συμπεριφορά. Στο κάτω - κάτω ποιο το έγκλημά του; Που δέχτηκε την πρόταση; Ποιος θα έλεγε όχι στη θέση του; Οπως και να το κάνεις ήταν μια πολύ μεγάλη προαγωγή. Μια προαγωγή όμως που προϋπέθετε μεγάλους συμβιβασμούς. Αυτούς που πλέον αποδεικνύεται περίτρανα ΓΙΑΤΙ δεν τους δέχτηκε ο Βαλβέρδε. Προφανέστατα ο Ισπανός δεν πήρε την παραμικρή εγγύηση πως θα υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση και γι΄ αυτό και έφυγε. Ο άνθρωπος είναι προπονητής που θέλει να κάνει καριέρα στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης και όχι να χαλάσει και το όνομα (όποιο όνομα τέλος πάντων...) έχει φτιάξει.

Κι εγώ δεν το αποκλείω να είχε τύχη ο γαύρος στην Ευρώπη με το σύστημα του Τιμούρ, αλλά το κλίμα είναι τόσο αρνητικό για τον Κετσπάγια που αμφιβάλλω αν θα προλάβει να το αποδείξει...

gatti said...

@Thanasis: Δεν εννοούσα αυτό, αλλά τέλος πάντων, θα δείξει έτσι κι αλλιώς...

Δεν διαφωνούμε για το ότι ο Βύντρα είναι καταλληλότερος. Εγώ θεωρώ πως είναι καλύτερος του Σαριέγκι. Απλώς την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο Λουκάς χρειάζεται ...ψυχολόγο και όχι παιχνίδια. Ας καθίσει λοιπόν για λίγο στην άκρη να βρει την ηρεμία του (και εμείς τη δική μας) και θα έρθει και η ...ώρα του. Εξάλλου, καλός ήταν και ο Βάσκος στο προηγούμενο παιχνίδι.

Εμένα περισσότερο με ανησυχεί το δίδυμο Κατσουράνη - Καρα που ακούω, γιατί ο "τυπάρας" δεν κρατάει την θέση του μέσα στο γήπεδο. Θα δούμε...

gatti said...

@στρουμφίτα: Kαλώς την! Πού έχεις χαθεί εσύ;

Καλησπέρα! :)))

Ντεμης said...

Αχ, τι αριστούργημα ήταν αυτό το συνδυαστικό με την Αστρονομία και τη μπάλα! Εύγε! Εγώ σε αυτό "κόλλησα"! ΟΚ, και στο "πας και δίνεις κι εσύ κάτι ιδέες"! Χερχερχέρ!
Highlight του Σαββατοκύριακου ήταν αυτή η ισιπαλία πάντως. Ξέρεις πόσο τον αγαπούσα τον Τιμούρατσό μας, αυτός πήρε κι ανέβασε την ομάδα μου σε δυσθεώρητα ύψη. Θα ήθελα το καλύτερο γι΄ αυτόν, ειδικά όπως του φέρθηκαν κάποια ανθρωπάκια στην Κύπρο. Αλλά... Γκάττι μου... όταν κάνει τέτοια επιλογή ομάδος, όταν πάει και συνεργάζεται με τον ίδιο τον Σατανά... δεν μπορώ να τον λυπηθώ. Ήξερε τι εστί Οσφπ και Κόκκαλης. Κρίμα πάντως και ανεξήγητο για μένα, στην Ανόρθωση είχε κατώτερους παίκτες από τώρα κι όμως είχε φτιάξει ομαδάρα. Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει.....
Κι ένα δεύτερο highlight ήταν για μένα το φινάλε της F1 στην Μόντζα! Πόσο το χάρηκα το οδηγικό λάθος της "εκπληκτικής" φούσκας Χάμιλτον που βγήκε μόνος του εκτός αγώνος και βάθρου στον τελευταίο γύρο! Το είδες;!
ΥΓ: μπράβο στην Καβάλα! Κανείς δεν το λέει αυτό! Εγώ από πέρσι την είχα ξεχωρίσει.

Γιωργος Κεντρωτης said...

Η χαρά είναι σπάνιο πράγμα. Γι' αυτό ο άνθρωπος πρέπει, όπου βρει την πηγή της χαράς, να πίνει. Άμα μάλιστα η πηγή είναι και "θεία νάματα" τί στον κόσμο!

Ευτυχώς που το Σάββατο ήμουν σε έναν γάμο στο... Γαύριο της Άνδρου, κι έτσι χάρηκα και εγώ. Αν ήμουν στου Καραϊσκάκη το κονάκι, θα εθλιβόμην τα μάλιστα.

Γι' αυτό σου έγραψα, φιλτάτη, περί χαράς! Χαίρε!

gatti said...

@Nτέμης: Σε ευχαριστώ πολύ Ντέμη μου!

Η αλήθεια είναι πως τα ήθελε και του Τιμούρ ο πισινός του, που δέχτηκε την πρόταση του γαύρου! Αλλά από την άλλη, ποιος επαγγελματίας δεν θέλει να κάνει ένα βήμα στην καριέρα του; Το ξέρω βέβαια ότι εσύ δεν το παραδέχεσαι σαν βήμα προόδου γι΄ αυτόν, γιατί είσαι Ανορθωσιάτης.

Πολλοί Κύπριοι που πιστεύουν στον Τιμούρ, βγαίνουν σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και λένε ότι είναι σίγουροι πως μπορεί να κάνει καλή δουλειά και ότι πρέπει ο Ολυμπιακός να του δώσει λίγο χρόνο. Ομως, ο χρόνος δυστυχώς είναι πολυτέλεια για τον Κετσπάγια. Κι έτσι όπως έκατσε το πρόγραμμα μετά την αναβολή της πρεμιέρας, από πού να ξεφύγει; Αλκμααρ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ... Μόνο αν έκανε τρεις σερί νίκες, πράγμα μάλλον αδύνατον...

Χαχαχα, είδες τον Χάμιλτον πώς τα σκάτωσε; Πολύ το χάρηκα. Δεν τον πάω με τίποτα αυτό τον άνθρωπο. Τον αντιπαθώ τόσο που κινδυνεύω να με χαρακτηρίσουν ρατσίστρια...

ΥΓ. Μπράβο στην Καβάλα, μπράβο! Είναι η πατρίδα της μητέρας μου! (Στη Δράμα γεννήθηκε, βέβαια, αλλά στην Καβάλα μεγάλωσε...). :))))

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: H χαρά είναι σπάνιο πράγμα και όπου την βρίσκουμε πρέπει να το ευχαριστιόμαστε.

Ομως, καμιά φορά η προσγείωση είναι απότομη. Οπως το πρωί της Δευτέρας με την είδηση του θανάτου των δύο παιδιών...

Δυστυχώς...