Sunday, October 3, 2010

Μας κουράσατε...




* Θα μπορούσα σήμερα να μιλήσω για την δεύτερη κίτρινη που έπρεπε να δει ο Τοροσίδης. Σε ένα χρονικό σημείο λίγο πριν γίνει το 2-1, οπότε θα μπορούσε με παίκτη λιγότερο να ζοριστεί ο γαύρος.

* Θα μπορούσα να μιλήσω για το ...πέναλτι του Ζαραδούκα στον Μιραλάς που δεν ήταν περισσότερο ...πέναλτι από του Χαβίτο στον Βύντρα.

* Θα μπορούσα να μιλήσω για τα ανάποδα φάουλ και τα ανάποδα πλάγια.

* Θα μπορούσα να μιλήσω για τον Βαγγέλη Μαρινάκη που αυτή τη φορά δεν σκέφτηκε να το παίξει Βαρούχας όπως τις προηγούμενες αγωνιστικές.

* ΄Η ακόμα για το θράσος του ...ανεπίσημου Ολυμπιακού να μιλάει στον Παναθηναϊκό για Ευρώπη ή για διαιτητικές εύνοιες.

* Ισως ακόμα θα μπορούσα να μιλήσω για τα ...φιλικά του γαύρου με αντιπάλους που μία αγωνιστική πριν "σκίζονται" απέναντι στην ΑΕΚ (της οποίας το πρόγραμμα ως γνωστόν ακολουθεί ο γαύρος) και μετά, από την πολλή προσπάθεια προφανώς απέναντι στους "κιτρινόμαυρους", δεν τους έχουν μείνει ...δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τους "ερυθρόλευκους".

* Θα μπορούσα να μιλήσω και για τον Αρετόπουλο, τον διαιτητή της αναμέτρησης που οι φήμες τον θέλουν να είναι φόλα γαύρος με προσκλήσεις VIP στο τηγάνι τα προηγούμενα χρόνια.

* Θα μπορούσα τέλος να ...ανησυχήσω για μια φιλία δύο αδερφικών φίλων που πάει να καταστραφεί με αφορμή το ποδόσφαιρο.

Γι' αυτά και πολλά ακόμα θα μπορούσα να μιλήσω - τι πιο εύκολο, άλλωστε αυτά θα υποστηρίζουν οι μισοί και θα προσπαθούν να αντικρούσουν οι άλλοι μισοί αύριο... - αλλά...

ΑΛΛΑ...


ξέρετε κάτι;


ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ, ΚΥΡΙΟΙ...


Πέντε αγωνιστικές τώρα δεν κάνουμε άλλη δουλειά από το να ασχολούμαστε με την διαιτησία. Ποιος ευνόησε ποιον, ποιος αδίκησε ποιον, ποιος είναι στα κόζια, αν πήρε ο Μαρινάκης πίσω στην διαιτησία από τον Πατέρα, αν ο Πατέρας κρατάει γερά, ποια ομάδα είναι "πράσινο" παράρτημα, ποια ομάδα είναι "κόκκινο" παράρτημα, ποιος είπε τι, ποιος πρέπει να απαντήσει τι...

Νισάφι...

Πέντε αγωνιστικές τώρα μόνο μπάλα δεν έχουμε καταφέρει να δούμε, παρά μόνο να παρακολουθούμε δύο βουβάλια, κυριολεκτικά και μεταφορικά, να τσακώνονται μεταξύ τους, συνθλίβοντας πάνω στον καβγά τους όλα τα ...βατράχια που κυκλοφορούν ανάμεσα στα πόδια τους.

Είναι προκλητικό, είναι ανέντιμο, είναι άκομψο, να τσακώνονται οι δύο κατ' εξοχήν ευνοούμενοι της διαιτησίας τα τελευταία 50 χρόνια για το ποιος ευνοείται και ποιος αδικείται περισσότερο. Είναι γελοίο ακόμα και να μιλάτε για το 50-50 όταν αποτελείτε μόλις τα 2/16 των ομάδων που απαρτίζουν την Σούπερ Λίγκα. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς λογιστής για να κάνει τον υπολογισμό. Αν εσείς απαιτείτε από 50% τι απομένει για τις υπόλοιπες ομάδες;

Και πώς ακριβώς νομίζετε πως σας βλέπουν οι άλλες ομάδες, όσες εν πάση περιπτώσει μπορεί κανείς να πει ότι διατηρούν ακόμα τον αυτοσεβασμό τους και δεν έχουν αποφασίσει να προσκολληθούν σε έναν από τους δυο σας μπας και πάρουν κανα ψιχουλάκι; Πώς νομίζετε ότι σας βλέπουν οι οπαδοί τους, όταν σας ακούνε να τρώγεστε και να ...κόπτεστε για τα αποτελέσματα που έφεραν με αντιπάλους τις δικές σας ομάδες, όχι επειδή θέλετε να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά επειδή δεν ανέχεται ο ένας από τους δυο σας να πάρει ο άλλος παραπάνω σφυρίγματα;

Αυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε; Αυτό το ποδόσφαιρο ονειρευόμαστε; Αντί να κοιτάξετε να φτιάξετε τα χάλια του, που είμαστε δυο ταχύτητες κάτω από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, κάθεστε και τσακώνεστε για τα οφίτσια και τους τίτλους στην Ψωροκώσταινα. Αν μόνο αυτά μετράνε και σας ενδιαφέρει πώς θα είστε πρώτοι στο χωριό, προκειμένου να παντελονιάσετε τον μπερντέ της πόλης, τότε σταματείστε να υποκρίνεστε.

Αφού η διαφορά σας από τους υπόλοιπους (λόγω μπάτζετ και οικονομικής ευχέρειας) έχει πια μεγαλώσει και κρίνετε πως επειδή πληρώνετε περισσότερα οφείλετε να καρπωθείτε και τις διακρίσεις, καταλύοντας κάθε έννοια ισονομίας απέναντι στους υπόλοιπους 14, τότε συμφωνείστε από κοινού να παίρνετε κάθε χρόνο εναλλάξ το πρωτάθλημα ώστε να μοιράζεστε και τα κέρδη του Τσάμπιονς Λιγκ να τελειώνει η ιστορία. Δόξα τω Θεώ ο μονοφαγάς Κόκκαλης που τα ήθελε όλα δικά του, έχει πάρει πόδι, οπότε αφού εσείς οι δύο είστε και φίλοι μπορείτε να τα βρείτε μεταξύ σας. Μην παραμυθιάζετε όμως τους υπόλοιπους, αλλά και τους φιλάθλους ότι αυτό που παρακολουθούν είναι πρωτάθλημα.

Εκτός αν...

Εκτός αν τα έχετε ήδη βρει και όλος αυτός ο καβγάς είναι για το θεαθήναι και για ξεκάρφωμα.

Αν ΔΕΝ είναι για το θεαθήναι και το ξεκάρφωμα και θέλετε πραγματικά να υπάρξει εξυγίανση και ισονομία, τότε απομακρύνετε από δίπλα σας όλα τα λαμόγια που ξεβολεύονται σε κάθε αλλαγή κατάστασης και σας ντοπάρουν με ενέσεις φανατισμού για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους.

Αυτό το πράγμα έχει καταντήσει φαρσοκωμωδία!




***



Scratch (άσχετο): O Γκαλίνοβιτς έπρεπε να φύγει από τον Παναθηναϊκό για να θυμηθεί ότι είναι τερματοφύλακας;


Scratch 1: Με στυλ casual πήγαν στο Sport Show οι Σισέ, Γκοβού και Πλεσί, με κοστούμι ο μεσιέ Ζαν Αλέν. Κι εμείς περιμένουμε μετά από αυτόν τον τύπο να "σκοτώσει" τον αντίπαλο επιθετικό.





Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Τζίγγερ...

7 comments:

squarelogic said...

Πράγματι,η ιστορία εχει καταντήσει απωθητική παρωδία...Σε συνδυασμό και με το κακιστο θέαμα απειλεί να καταστήσει το ποδόσφαιρο αποκλειστική υπόθεση των λοβοτομημένων φανατικών.
Επίσης,εντύπωση μου προκαλεί το χωρίς λόγο ανέβασμα των τόνων σε μια εποχή που ο κόσμος είναι "στην τσίτα" από άλλους τομείς της ζωής του,και αρκεί μια σπίθα για να εκραγεί...
Είναι κεντρική επιλογή η εκτόνωση της "χύτρας" να γίνει στα γήπεδα?
Γιατί αν είναι έτσι,φέτος θα έχουμε ΚΑΙ νεκρούς...

4minister said...

Πλάκα θα έχει να μάθουμε ότι ο Πατέρας και ο Μαρινάτος τρώνε το ψαράκι τους και γελάνε μαζί με τις ανακοινώσεις που βγάζουν.

Υπονοείς ότι ο Ζαν-Αλέν είναι φλώρος μεταξωτός;

Δικαιώθηκε η πρόβλεψη, ή μάλλον η σωστή πληροφορία, για τη λύση της συνεργασίας Νιόπλια.

gatti said...

@squarelogic: Aυτό που λες το έχω σκεφτεί κι εγώ. Φοβάμαι πάρα πολύ μήπως το "ραντεβού" για την εκτόνωση της εκρηκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης έχει δοθεί με τις ...ευλογίες των μεγάλων (κι εδώ δεν εννοώ των ομάδων βέβαια...) στα γήπεδα. Και τότε σίγουρα θα θρηνήσουμε νεκρούς.

Ακόμα κι αν δεν είναι έτσι όμως (και μακάρι να μην είναι) δεν είναι πια κατάσταση αυτή που βιώνουμε με τις συνεχείς ανακοινώσεις και τις κορόνες περί διαιτησίας. Δεν έχεις πια διάθεση να παρακολουθήσεις τους αγώνες, παρά μόνο έχεις τα μάτια σου ανοιχτά να δεις ποιος αδικήθηκε πού και μετά να πάρεις το υποδεκάμετρο και να μετρήσεις τις ...αδικίες.

Εντάξει, έχει καταντήσει κουραστικό και γελοίο... Και με όλα αυτά, πρέπει να έχουν τρελαθεί και οι διαιτητές. Δεν θα ξέρουν πια τι να σφυρίξουν. Λες και κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους μια δαμόκλειος σπάθη.

gatti said...

@4minister: Γιατί; Το αποκλείεις; Θα σου έλεγα ότι τρώνε μαζί το ...σούσι τους που ξέρω ότι αρέσει πολύ στο Μαρινάκη, αλλά δεν ξέρω αν αρέσει στον Πατέρα, οπότε δεν το λέω.

Δεν υπονοώ, το λέω καθαρά. Το μάτι του killer αμυντικού πρέπει να σκοτώνει. Κι ο Ζαν Αλέν πηγαίνει με το κοστούμι του και την γραβάτα του, είτε στην παρουσίασή του από την ομάδα, είτε σε μια αθλητική έκθεση, είτε στο αρχαιολογικό μουσείο... Μπλέξαμε...

Crazy Tourists said...

Ρεζιλίκια...Αν είσαι σοβαρός προπονητής δεν παραιτείσαι στις κάμερες και αν το κάνεις δεν ανακαλείς και αν είσαι σοβαρή ομάδα δεν παρακαλάς κανέναν να μείνει...
Αηδία καταντήσαμε...

Τρελοτουρίστρια

coachp said...

"Εκτός αν τα έχετε ήδη βρει και όλος αυτός ο καβγάς είναι για το θεαθήναι και για ξεκάρφωμα".

Δεν είσαι και τόσο μακριά...

daskalos said...

Προς το Blog σας
Ένα blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε το ksipnistere βρίσκετε ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα blog της χώρας