Monday, October 4, 2010

Φαιδρότητες...


Κι εκεί που ετοιμαζόμασταν επιτέλους να χαρούμε με το ξέσπασμα της ομάδας, λίγες μόλις ημέρες μετά το σοκ της ήττας από την Κοπεγχάγη και παραμονές της διακοπής για τους αγώνες της Εθνικής (που όλοι πια έχουμε εμπεδώσει ότι δεν συμφέρει να χάνεις, γιατί σέρνεται η μουρμούρα και παραμένει το κακό κλίμα για ένα ολόκληρο 15νθήμερο), έρχεται η ...πρόθεση παραίτησης του Νιόπλια και η μετέπειτα ανάκλησή της για να κλέψει την παράσταση.

Λυπάμαι, αλλά αυτά τα πράγματα είναι φαιδρά. Αντιλαμβάνομαι την πίεση που αισθάνεται ο Νιόπλιας με όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό και την στοχοποίηση που έχει δεχτεί για τα αποτελέσματα της ομάδας (όχι άδικα εδώ που τα λέμε με την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα κι ας συνυπολογίζουμε και τα ελαφρυντικά που πράγματι έχει...), αλλά δεν είναι δυνατόν να βγαίνει στη συνέντευξη Τύπου και να μιλά για πρόθεση παραίτησης και να την ανακαλεί μετά από μία ώρα.

Αν σκοπεύει να παραιτηθεί, δεν λέει κουβέντα δημοσίως, αλλά πάει και βρίσκει τον πρόεδρο και συζητά μαζί του. Και μη μου πει κανείς ότι αυτό το έκανε για να "εκβιάσει" ή να "εκμαιεύσει" (ό,τι ρήμα θέλετε χρησιμοποιήστε), την δημόσια στήριξη της διοίκησης, γιατί το μόνο που κατάφερε να κάνει είναι να δημοσιοποιήσει την απέραντη ανασφάλειά του, μπροστά σε όλο τον κόσμο.

Κι όταν ένας προπονητής που έχει αναλάβει το κοουτσάρισμα και την διαχείριση μιας ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό, παρουσιάζεται τόσο ανασφαλής και τόσο συναισθηματικά ευάλωτος, έχω κάθε δικαίωμα να θεωρώ, εγώ ο οπαδός, πως αυτός ο προπονητής δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της ομάδας μου. Είναι τόσο απλό.

Οσο για την ...ανάκληση της παραίτησης, αυτή κι αν αγγίζει τα όρια της γελοιότητας.

Δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα να στηρίξω τον προπονητή Νιόπλια που στην πλειοψηφία των οπαδών του Παναθηναϊκού θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά συμπαθής. Κι αν τον γνώριζα προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να σταθώ δίπλα του να μου πει τον πόνο του για όσα περνάει αυτό τον καιρό, να τον συμπονέσω και να τον παρηγορήσω κιόλας. Αλλά αυτά μόνο σε ανθρώπινο επίπεδο.

Σε προπονητικό επίπεδο οφείλει να θυμάται ότι είναι προπονητής μιας ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό, πως διαχειρίζεται ένα πανάκριβο ρόστερ και πως έχει προσληφθεί με αποκλειστικό στόχο να πάρει το πρωτάθλημα και να έχει διακρίσεις στην Ευρώπη (αυτές ήδη τις ...θάψαμε, αλλά αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης).

Και αφού έχει αναλάβει αυτή την υποχρέωση και έχει πάρει και αυτό το ρίσκο οφείλει να είναι σε θέση να ανταποκριθεί. Διαφορετικά ας παραιτηθεί, αλλά ας το κάνει κανονικά, όχι ανακαλώντας την παραίτησή του λίγο μετά την ανακοίνωση της πρόθεσής του.

Και για να μην τρελαθούμε κιόλας, ποια ακριβώς ήταν η πίεση που δέχτηκε ο Νιόπλιας; Εχει την παραμικρή σχέση με τον πόλεμο που είχε δεχθεί ο Τεν Κάτε; Εχει καμιά σχέση με την πίεση που είχε δεχθεί ο Σάντος που έμεινε τρία παιχνίδια και στο τελευταίο μάλιστα δεν τον άφηναν ούτε να φύγει από το γήπεδο; ΄Η έχει καμία σχέση με την πίεση που δέχτηκε ο Μαλεζάνι που έβλεπε μέχρι και στις εφημερίδες αεροπλάνα και τίτλους να του εύχονται στα ιταλικά "καλό ταξίδι";

Ετσι είναι Νικολάκη μας. Είσαι καλός, είσαι χρυσός, εγώ δεν αμφιβάλλω ούτε για το ήθος σου, ούτε για τον χαρακτήρα σου, αλλά ούτε και για τις γνώσεις σου πάνω στο ποδόσφαιρο. Μπορώ να δεχτώ ότι έχεις και το ελαφρυντικό της απειρίας και της έλλειψης παραστάσεων από μεγάλες ομάδες. Αν όμως υπάρχει έλλειμμα αντοχών στην πίεση που απαιτεί αυτή η θέση έχουμε πρόβλημα. Πολύ μεγαλύτερο από το να μην έχει βρει ακόμα τον δρόμο της ομάδα ή να έχει φέρει δυο - τρία αρνητικά αποτελέσματα. Ο προπονητής πρέπει να έχει ηρεμία για να μεταδίδει ηρεμία στους ποδοσφαιριστές του, όποια κι αν είναι η δική του ψυχολογική κατάσταση. Αν δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι κι αν η συναισθηματική του κατάσταση επηρρεάζει τη δουλειά του, τότε ίσως θα πρέπει να επιλέξει να γίνει προπονητής μιας ομάδας που θα έχει λιγότερη πίεση.

Το ενδεχόμενο να ήταν στημένη όλη αυτή η ...παράσταση από τον ίδιο και την διοίκηση για να περάσει στον Τύπο και τον κόσμο η στήριξη προς το πρόσωπο του Νιόπλια δεν θέλω να το σκέφτομαι καν. Γιατί τότε έχουμε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που νομίζουμε.

Εν πάση περιπτώσει, από την στιγμή που ο Νιόπλιας έχει την στήριξη της διοίκησης, εννοείται ότι κι εμείς τον στηρίζουμε και στεκόμαστε στο πλευρό του. Ας φροντίσει όμως κι ο ίδιος να αυξήσει τις αντοχές του. Γιατί εμείς μπορεί να τον στηρίξουμε, αλλά στον Τύπο μπορεί να ξαναδεί δημοσιεύματα που θα διαταράξουν τον ...ψυχισμό του και αλίμονο αν επηρρεαστεί και πάλι.













Και αφού ξεκαθαρίσαμε το θέμα Νιόπλια ας πάμε και στα αγωνιστικά. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΑΛΑ! Για ένα ημίχρονο βέβαια, γιατί στο δεύτερο είτε θυμηθήκανε τον κακό τους εαυτό είτε κλατάρανε από έλλειψη δυνάμεων. Στο πρώτο μέρος πάντως ευχαριστηθήκαμε ποδόσφαιρο. Τρεξίματα, εκρηκτικότητα, συνοχή στις γραμμές, συνδυασμοί. Πού ήταν όλα αυτά τόσο καιρό; Μίλησε ο ποδοσφαιρικός εγωισμός των παικτών; Βοήθησε (που σίγουρα βοήθησε) το γεγονός ότι ο Εργοτέλης άφηνε ανοικτούς χώρους και μπόρεσε να κινηθεί σωστά η ομάδα μας (που ως γνωστόν το πρόβλημα το έχει κυρίως απέναντι στις κλειστές άμυνες); Βρέθηκαν την ίδια αγωνιστική σε καλή ημέρα όλοι οι παίκτες ταυτόχρονα; Επαιξε ρόλο το γεγονός ότι πολλοί παίκτες πατούσαν σήμερα περιοχή και έτσι το έργο της ομάδας έγινε ευκολότερο; ΄Η μήπως έπαιξε ρόλο το ανέβασμα της απόδοσης του Κατσουράνη;

Για τον Κατσουράνη ειδικά θέλω να πω δυο - τρία πράγματα. Σε προηγούμενο ποστ τον αποκάλεσα "πρώην ποδοσφαιριστή" λόγω της έλλειψης διάθεσης που έδειχνε για να παίξει μπάλα. Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα που με διέψευσες σήμερα. Και θα χαρώ αφάνταστα αν καταφέρνεις να με διαψεύδεις σε κάθε αγωνιστική. Γιατί για την ποιότητα και την ποδοσφαιρική σου ευφυία δεν αμφέβαλα ποτέ (και αυτό επίσης το έχω γράψει). Είδες λοιπόν πόσο πολύ ανεβαίνει η ομάδα αν αποφασίσεις να της προσφέρεις αυτά τα ποιοτικά και τεχνικά στοιχεία που διαθέτεις; Γιατί ρε γαμώτο δεν το κάνεις συχνότερα;

Ο Κατσουράνης λοιπόν με τις τρεις ασίστ και το ένα προσωπικό γκολ μας έδειξε τι μπορεί να κάνει όταν θέλει. Να ελπίζουμε ότι δεν ήταν έλλειψη διάθεσης, αλλά έλλειψη αντοχών; Και ότι η παρουσία του Εμπεν θα τον βοηθήσει να είναι έτσι κάθε εβδομάδα; Ας το ελπίσουμε.



Πολύ καλός και με ιδιαίτερη διάθεση για τρέξιμο ο Λέτο, ήταν πολύ ορεξάτος στο πρώτο μέρος, αντίθετα ο Γκαρσία ήταν γενικά απογοητευτικός, ενώ αδυνατεί να τελειώσει τις φάσεις.

Ο Καραγκούνης είχε διάθεση, αγωνιστικότητα και τρεξίματα, τουλάχιστον φάνηκε να έχει περισσότερα από όσα είχε ο Νίνης την τελευταία φορά που αγωνίστηκε.

Ο Σπυρόπουλος είχε προβλήματα ανασταλτικά με τον Λεάλ, αλλά έβαλε το γκολ που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη. Βγήκε και σαν κρυφός φορ, έβαλε και το γκολ με το δεξί, οπότε του συγχωρούμε τα αμυντικά του παρατράγουδα (για το συγκεκριμένο παιχνίδι μόνο, εννοείται, γιατί σε γενικές γραμμές υπάρχει πρόβλημα).

Ο Μπουμσόνγκ τα έκανε πάλι τα τσαφ του, ο Τζόρβας εξακολουθεί να είναι ασταθής, ο Μαρίνος δεν πατάει καλά, ας ελπίσουμε ότι κάποια πράγματα θα διορθωθούν με τη διακοπή.

Εκείνος που δεν έχει ανάγκη την διακοπή και ίσως να του κάνει και κακό, αφού θα ανακόψει τον ρυθμό του, είναι ο τεράστιος ΤΖΙΜΠΡΙΛΑΡΟΣ που εξακολουθεί να είναι το ίδιο ζεστός εδώ και 4 αγωνιστικές (την πρώτη δεν έπαιξε). Μακάρι να είχαμε κι άλλους παίκτες σαν αυτόν.

Τώρα στη διάρκεια της διακοπής θα υπάρχει η ευκαιρία να δουλέψει η ομάδα πάνω στη φυσική κατάσταση, αν και δεν θα έχει στη διάθεσή της τους διεθνείς. Μέσα σε ένα μήνα παίζουμε όλη τη χρονιά σε Ελλάδα (τρία κολλητά ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ακατονόμαστο) και Ευρώπη (τα δύο ματς με Ρούμπιν Καζάν) και ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά.


Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ





Ο ΚΟΣΜΟΣ





ΤΟ ΠΑΝΟ





ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ






(Εχουμε άφιξη πελαργού στο Σπυροπουλέικο;)


***

Στο ντερμπάκι της ημέρας τώρα είχαμε επικράτηση του Αρη μέσα στην Τούμπα μετά από 12 ολόκληρα χρόνια. Το παιχνίδι δεν ήταν για πολλά - πολλά, αλλά ο Αρης ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια. Υπάρχει λέει ένα πέναλτι που θα μπορούσε να δοθεί στον Βιεϊρίνια, αλλά δεν το είδα, οπότε δεν έχω γνώμη. Εκείνο που είδα είναι ότι ο Κούπερ το πήγαινε το παιχνίδι υπομονετικά και ο Χαβίτο χτύπησε την κατάλληλη στιγμή (ποιος θα το πίστευε... - ούτε οι αρειανοί νομίζω). Ο Δερμιτζάκης τώρα έκανε ό,τι μπορούσε αλλά αυτό που μπορούσε δεν ήταν αρκετό. Oι μισοί τον κράζουνε γιατί έβγαλε τον Βιτόλο, οι άλλοι μισοί τον κράζουνε γιατί δεν είχε λέει τα κότσια να βγάλει τον Γκαρσία που σερνότανε, άλλοι λένε ότι ρισκάρισε, άλλοι λένε ότι απλά δεν του βγήκε τίποτα στο ματς. Ηρθε και η πατατιά του Τσιρίλο - μιλάμε για iq αμοιβάδας που έχει πάθει μαλάκυνση (κοπιράιτ Στέλιος Μαρκάκης) - και ήρθε και έδεσε το γλυκό. Πάντως δικαιολογία λόγω του ευρωπαϊκού παιχνιδιού δεν ευσταθεί, γιατί ο Αρης είχε ΚΑΙ παιχνίδι ΚΑΙ ταξίδι. Μάλλον θα πρέπει να διορθωθούν πολλά στην ομάδα του Ζαγόρ που ήδη ανακαλεί την δήλωσή του περί πρωταθλήματος (πολλές ...ανακλήσεις είχαμε σήμερα) και θέτει λέει τους παίκτες του προ των ευθυνών τους. Τον Δερμιτζάκη δεν ξέρω πού θα τον θέσει, μπορεί και μπροστά στη ...λαιμητόμο. Ο Αρης πάντως όσο περνάει ο καιρός μου αρέσει. Ο δε Κούπερ ακόμα περισσότερο...



ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ






Ο "ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑΣ"




Η "ΜΝΗΜΗ"





Στην ΑΕΚ τώρα "κλήρωσε". Χιμένεθ, ο εκλεκτός. Ας του ευχηθούμε πάντως του ανθρώπου καλή τύχη με το "τρελοκομείο" που πάει να μπλέξει. Κρίμα που χάθηκε η ευκαιρία να ξαναδούμε τον Πάολο Σόουζα. Μάλλον καλύτερα όμως γιατί με τον χαμό που γίνεται στην ΑΕΚ, χαμένος θα πήγαινε (άσε που δεν ενδείκνυται για να βγάζει ομάδες από τέτοιες καταστάσεις...).

16 comments:

4minister said...

Η μπρος-πίσω φάση Νιόπλια είναι ένα παραδοσιακό δείγμα της ελληνικής ποδοσφαιροκουλτούρας. Ρόμπα ξεκούμπωτη! Λυπάμαι για τον άνθρωπο, τον είχα πολύ πιο σοβαρό.

Ο Κατσούρ είναι δυστυχώς καταλύτης, από διάφορες απόψεις. Στο ματάκι ήταν από τις λίγες φορές (αν όχι η πρώτη) που ξεκίνησαν φέτος μαζί οι ... Διόσκουροι, και ήταν καλός και με το παραπάνω. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Το πέναλτι στο ... ντερμπάκι ήτονε, αλλά και ο Παοκ δεν βλεπότανε σχεδόν. Το 2ο που ζητάνε μόνο στο Τηγάνι τα δίνουνε ...

Σόουζα ήταν δύσκολο να δούμε. Τότενες, στο Πανατενάϊκος, ο Πάολο αποκαλούσε τον Λύμπε, chief of greek mafia, γι' αυτό δύσκολα να αναλάβει ομάδα με αυτόν μέσα.

squarelogic said...

Προσπαθούσα και γω χθες βράδυ να καταλάβω την κίνηση Νιόπλια.Κατανοώ την φόρτισή του,αλλά αναρωτιέμαι αν είναι έτσι φορτισμένος μόλις βγήκαν τα πρώτα άρθρα που του καταλόγιζαν μέρος των ευθυνών για το φετινό χάλι,τι θα έκανε αν είχε να αντιμετωπίσει το 50% όσων αντιμετώπισε ο 10Κάτε?
Αν αμφισβητούσαν και άλλες,ιδιαίτερες πτυχές της ζωής του ανοιχτά?Θα αυτοκτονούσε live?

Tελικά κατεληξα στο "ως την επόμενη φορά",και κάτι μου λέει οτι δεν είναι μακριά.Καλά έκανε ο Φάδερ και τον στήριξε ανοιχτά χθες,αλλά οφείλει κι Ο νιόπλιας να σκεφτεί πιο ψύχραιμα την θέση του και την οπτική του.Το γεγονός οτι τα φιλαράκια του, οι δημοσιογράφοι τόλμησαν για 1η φορά να του καταλογίσουν ευθύνες,μπορεί να εκπλήσσει τον τηλεσχολιαστή νιόπλια,δεν θάπρεπε όμως καθόλου να παραξενεύει τον προπονητή του φετινού ΠΑΟ,Νιόπλια...
Δεν ξέρω αν έχει το ψυχικό σθένος να εκμεταλλευτεί αυτήν την 2η ευκαιρία...

gatti said...

@4minister: Kι εμένα με ξενέρωσε αυτή η κίνηση Νιόπλια. Οσο κι αν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο ήθελε έμπρακτη στήριξη, αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά. Και τι κατάφερε στην τελική; Αργά ή γρήγορα αυτή θα είναι η κατάληξή του. Να φύγει από την ομάδα και μάλιστα χωρίς παραίτηση πια, αλλά με απόλυση.

Ο Κατσουράνης είναι όπως τα λες. Καταλύτης για την ομάδα. Είναι καλός ανεβαίνει όλη η ομάδα. Είναι κακός; Σέρνεται και μπορεί να σώσει την παρτίδα μόνο από κάποια ατομική ενέργεια κάποιου άλλου ποδοφαιριστή της, π.χ. Σισέ.

Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι έπαιξε επειδή έβαλε και τον κολλητό του. Περισσότερο πιστεύω ότι έπαιξε επειδή ...έσφιξαν τα γάλατα.

Ναι, το είδα ότι ήταν πέναλτι τελικά. Αλλά ο ΠΑΟΚ σίγουρα δεν βλεπόταν. Μεγάλο χάλι στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα θυμάμαι αυτά με την greek mafia, αλλά από την στιγμή που ο ίδιος ήταν θετικός να έρθει στην Ελλάδα, σημαίνει πως μπορούσε να προσπεράσει το συγκεκριμένο γεγονός. Καλύτερα πάντως που δεν ήρθε γιατί η ΑΕΚ είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ περίπτωση τουλάχιστον την συγκεκριμένη περίοδο (πάντα είναι βέβαια, αλλά τώρα παραείναι) και ο Πάολο μου φαίνεται πολύ "δαντελένιος" για να αντιμετωπίσει τέτοιες πρωτόγνωρες καταστάσεις.

gatti said...

@squarelogic: Tην συναισθηματική του φόρτιση την κατανοούμε όλοι. Αλλο όμως ο παράγοντας άνθρωπος και άλλο ο παράγοντας "προπονητής του Παναθηναϊκού". Εξάλλου, τα πρώτα άρθρα που τού καταλόγιζαν ευθύνες ήταν πραγματικό χάδι σε σχέση με αυτά που αντιμετώπισε ο Τεν Κάτε όπως λες κι εσύ και όπως έγραψα κι εγώ στο ποστ. Του Τεν Κάτε του έσυραν τα μύρια όσα και έβγαινε στο γήπεδο και έδειχνε αγέρωχος. Το ίδιο αγέρωχος έδειχνε με βάση τις διαρροές από τα αποδυτήρια και μέσα στην ίδια την ομάδα.

Κι εγώ βλέπω πως η επόμενη φορά δεν είναι μακριά και θα είναι και οριστική. Εκεί δεν θα έχει προθέσεις παραίτησης και ...ανακλήσεις.

Δυστυχώς, ο Νιόπλιας όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε (πέραν όλων των άλλων θα βρεθούμε και προ αδιεξόδου μεσούσης της περιόδου είναι αλήθεια...) είναι "λίγος" για τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος και να αντέξει την πίεση που απαιτεί το προπονητιλίκι στην συγκεκριμένη ομάδα.

koutavaki said...

Χαιρετισμούς από μένα και το βαζελάκο μου(όπως καταλαβαίνεις γατί τα έχασα όλα τα τεύχη!Kisses!)!!!

Rizobreaker said...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΕ ΟΛΑ!

Unknown said...

Ο Σπυρόπουλος τελικά αποδεικνύεται από τα 2 τελευταία παιχνίδια ότι είναι απαραίτητος για την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Με την København δεν ήταν καλός αλλά από όταν μπήκε έγιναν κάποιες, έστω και ανεπιτυχείς, προσπάθειες από την αριστερή πλευρά. Με τον Εργοτέλη έδειξε ότι επανήλθε και πρέπει να είναι βασικός, όχι για το γκολ που φυσικά και ήταν σημαντικό, αλλά για το όλο του παιχνίδι (εκτός της άμυνας). Οι Καρπετοπανούτσοι έλεγαν πριν κάποιες μέρες ότι είναι χαφ και τον "βάφτισαν" αμυντικό λόγω της έλλειψης αριστεροπόδαρων αμυντικών και τείνω να συμφωνήσω απόλυτα. Αμυντικά δε τα πάει καλά όταν έχει να αντιμετωπίσει γρήγορους και ποιοτικούς παίκτες και θα πρέπει πιστεύω να έχει περισσότερες βοήθειες από τον αμυντικό μέσο που παίζει την πλευρά του.

Ο Κατσουράνης ευτυχώς πρέπει να πήρε βαρέως τις άσχημες για αυτόν κριτικές και έχει βαλθεί να αποδείξει ότι είναι ακόμα μεγάλη "παικτούρα". Πάντως δυνάμεις έχει και πολλές. Μέχρι το 90' (όταν το αποφασίσει) τρέχει. Μήπως να συνεχίσουμε να τον "βρίζουμε"?

Για τον Καραγκούνη ισχύουν αυτά που λες κάθε φορά. Λατρεύεις να τον "μισείς" και "μισείς" να τον λατρεύεις. Στην φάση του τραυματισμού του είχε πολύ πλάκα πάντως γιατί τον έβλεπα που χτυπιόταν σαν το μαζοχιστικό χταπόδι και μέσα μου έλεγα "ε ρε τον καραγκιόζη μια ζωή τα ίδια". Ειδικά όταν πήγε η μπάλα από εκεί που ήταν πεσμένος ήμουν σίγουρος ότι θα σηκωθεί και θα την κόψει, και όταν έγινε έβαλα πραγματικά τα γέλια. "Ευτυχώς" για την υπόληψή του είχε όντως τραυματιστεί.

Για τον García θα διαφωνήσω λίγο, όχι ότι μάγεψε φυσικά, αλλά ήταν καλός. Και νομίζω ότι όσο παίζει θα μαθαίνει το παιχνίδι των υπολοίπων και οι υπόλοιποι το παιχνίδι του και αυτές οι πάσες που κάνει με την μία θα είναι συστημένες και φαρμάκι. Η φαινομενικά "κακή" του απόδοση νομίζω έχει να κάνει με αυτό σε μεγάλο βαθμό. Δηλαδή ότι κάνει πράγματα που οι συμπαίκτες του δεν τα περιμένουν. Τέλος έχω μείνει έκπληκτος με την εξωπραγματική ευκολία που κατεβάζει και ελέγχει της μπαλιές που του γίνονται. Τι να πω...μπορεί να είμαι και λίγο "προκατειλημμένος" μαζί του. :)

Και ένα τελευταίο σχόλιο για τον Νιόπλια. Έφευγα από το σπίτι όταν άκουσα στο ράδιο ότι παραιτείται χωρίς καμία άλλη λεπτομέρεια και μου φάνηκε σωστή κίνηση από μέρους του. Από τη στιγμή που παιζόταν το κεφάλι του ανάλογα με την έκβαση του αγώνα με τον Εργοτέλη, και όπως όλοι πιστεύαμε ότι και με νίκη τώρα, σε επόμενο στραβοπάτημα θα τον έδιωχναν, καλά έκανε για την υστεροφημία του και παραιτήθηκε. Θα έφευγε νικητής και ωραίος. Με τεσσάρα. Η βλακεία έγινε από την διοίκηση κατ'εμέ, που δεν έβγαλε μία δήλωση ότι η παραίτηση δεν γίνεται δεκτή κλπ κλπ. Έτσι θα αποφευγόταν η φαιδρότητα του πράγματος, όπως λες, να βγαίνει και να ανακαλεί την παραίτηση.

Επίσης καταλαβαίνω γιατί δεν προτίμησε να πάει στον πρόεδρο και να του πει προσωπικά ότι παραιτείται. Δεν θα ήταν σε θέσει να καταλάβει αν πραγματικά τον στηρίζουν, αφού θα μπορούσε να του πει "μένεις και άσε τις μαλακίες" και στην επόμενη στραβή να τον απέλυε χωρίς επικοινωνιακό κόστος, το οποίο θα το υποστεί αν τον απολύσει τελικά μετά τα χθεσινά. Μπορεί να κάνω λάθος στην εκτίμηση μου, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω με τίποτα ότι ο Νιόπλιας έπραξε εν θερμώ μετά την νίκη. Να ήταν ήττα να το καταλάβω...

υ.γ. Αυτές οι διακοπές για τις εθνικές ομάδες πάντως είναι μεγάλη ξενέρα.

pensierix said...

@ koutavaki

Αν κατάλαβα καλά, εσύ πρέπει να γέννησες! Εχω χάσει κι εγώ επεισόδια και να μου συγχωρεθεί τυχόν γκάφα! Να σου ζήσει το koutavaki junior (κουταβακικάκι) και να το δεις όπως επιθυμεί!

:))))))))

Για το σκηνικό με το Νιόπλια, τα είπατε όλα. Από τη στιγμή που ζήσαμε για να δούμε τον Κωνσταντόπουλο πρόεδρο του ΠΑΟ δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλά που μπορούν πλέον να μας κάνουν εντύπωση ή να μας εκπλήξουν...Θα είχε ενδιαφέρον η όλη φάση αν στο "δε θέλω να είμαι προπονητής" ο Νιόπλιας προσέθετε ένα "κατεβαίνω υποψήφιος περιφερειάρχης στη Δυτική Μακεδονία με τον ΣΥΡΙΖΑ".

:ppppppppp

koutavaki said...

@ pensierix

Μια χαρά κατάλαβες!Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!Αυξανόμαστε οι βάζελοι!!!!

4minister said...

Φιλάκια κι' από μένα στο βαζελάκο σου! Θα έχει κάτι τρυφερά μαγουλάκια, μούρλια!

koutavaki said...

Ευχαριστώ πολύ υπουργέ μου!Όντως είναι σα μπαλίτσα!Φιλάκια και από εμάς!!!

gatti said...

@koutavaki: Γλυκό μου κουταβάκι, σε σκεφτόμουν πολύ το Σεπτέμβρη (τότε υπολόγιζα ότι θα αποκτήσεις το βαζελάκι σου - με βάση όσα μας είχες πει). Να σου ζήσει το μωράκι σου και να το καμαρώσεις όπως έχεις ονειρευτεί! Kαι κοίτα μην πάρει τον ...κακό δρόμο! Μόνο ΠΑΝΑΘΑ!!!

Φιλιά! :-*****

:)))))))))))

ΥΓ. Δεν έχασες και τίποτα, αφού το ξέρεις, όλα κύκλος είναι.

gatti said...

@Rizobreaker: Γεια σου Rizo μου! :))))

gatti said...

@Slapfish: O Σπυρόπουλος είναι όντως απαραίτητος για την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας, αφού μ΄ αυτόν στην 11άδα γίνεται καλύτερος και ο Λέτο, αλλά αμυντικά είναι "άστα να πάνε" τις περισσότερες φορές. Τους είχα ακούσει κι εγώ τους Καρπετοπανούτσους, ο Κάρπετ μάλιστα είχε πει πως η Εθνική θα πρέπει να χρησιμοποιεί και αυτόν και τον Τζαβέλλα αριστερά τον έναν ως μπακ και τον άλλο ως χαφ, για να αποκτήσει την ισορροπία που τής λείπει. Το ότι έπρεπε εμείς να αποκτήσουμε τον Τζαβέλλα το καλοκαίρι που μας δόθηκε η ευκαιρία νομίζω ότι είναι περιττό να το επαναλάβω.

Παικτούρα είναι ο Κατσούρ δεν είπε ποτέ κανείς το αντίθετο. Για την διάθεσή του να τα δώσει όλα μιλάμε και για την συνήθεια που έχει να βρίσκεται μπλεγμένος σε παρεξηγήσεις. Εμένα μου αρέσει που έχει γνώμη και άποψη, αλλά κάπου υπερβαίνει το μέτρο.

Να σου πω την αλήθεια κι εγώ το ίδιο νόμιζα για τον Κάρα. Και τσαντίστηκα κιόλας. "Κοίτα τον πώς σφαδάζει και πώς φωνάζει πάλι", σκέφτηκα. Αλλά αυτός ο φουκαράς είχε τους λόγους τους. Κάποια φορά πάντως θα την πατήσει σαν την ιστορία με τον βοσκό και τον λύκο.

Από τον Γκαρσία περιμένω περισσότερα. Αλλά μπορώ να περιμένω και περισσότερο απ΄ ό,τι για κάποιους άλλους.

Οσο για τον Νιόπλια, για μένα έπρεπε να πάει κατευθείαν στον πρόεδρο. Αν μη τι άλλο είναι άκομψο να μαθαίνει η ομάδα τις προθέσεις σου στην συνέντευξη Τύπου. Και ο Μπάγεβιτς παραιτήθηκε αλλά είχε προηγουμένως ειδοποιήσει τον Αδαμίδη.

Συγνώμη αλλά αυτά για μένα είναι παιδιαρίσματα και όσο και να τον καταλαβαίνω από την ανθρώπινη πλευρά, δεν μπορώ να τον δικαιολογήσω σαν επαγγελματία.

gatti said...

@pensierix: Πού είσαι Γαλάτη μου; Εσύ τα φώναζες από την αρχή για τον Νιόπλια. Οσο για τον ...φίκο όντως δεν υπάρχουν πολλά μετά από την δική του παρουσία στην προεδρία της ομάδας που θα μπορούσαν να μας εκπλήξουν....

;-)

koutavaki said...

Ευχαριστώ πολύ γατί μου για τις ευχές!!!Εννοείται μόνο ΠΑΝΑΘΑ!Να σκεφτείς βγήκε τη μέρα που παίζαμε με την Κοπεγχάγη!Για να μη χάσει τον αγώνα μάλλον γιατί δεν ήταν και η ώρα του!Φιλάκια πολλά!