Wednesday, October 20, 2010

Καιρός να πάμε παρακάτω...


Το σημερινό παιχνίδι με την Ρούμπιν Καζάν μπορεί κανείς να το δει από δύο οπτικές γωνίες.

* Σαν ένα παιχνίδι "ειδικών συνθηκών", που λόγω κακής φυσικής κατάστασης και απουσιών δεν μπορούσαν να γίνουν πολλά πράγματα, οπότε μπορεί να μείνει ικανοποιημένος τουλάχιστον από την προσπάθεια, την βελτίωση κάποιων παικτών (π.χ. Μπουμσόνγκ), το πάθος που έβγαλαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα και πικραμένος για μια ισοπαλία που θα μπορούσε να είναι νίκη, αν ο Σισέ ξεκινούσε κάποια δέκατα του δευτερολέπτου αργότερα.

* Σαν το παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και ο απολογισμός είναι τραγικός: η ομάδα κατέκτησε μόλις ένα βαθμό και αυτόν απέναντι σε έναν αντίπαλο που μόνο αχτύπητος δεν παρουσιάστηκε στο γήπεδο και που σε άλλες εποχές δεν θα μπορούσε ούτε να διανοηθεί πως θα κλέψει βαθμό από το τριφύλλι. Eν ολίγοις, ο πήχης του Ευρωπαίου Παναθηναϊκού έχει χαμηλώσει υπερβολικά και έχουμε φτάσει να είμαστε ικανοποιημένοι με το έλασσον από μια ομάδα που πάντα αναζητούσε το μείζον.





Ενστάσεις βέβαια θα υπάρξουν πολλές και στις δύο περιπτώσεις. Γιατί για όσους έμειναν ικανοποιημένοι με το "νεύρο" που έδειξε η ομάδα στο τέλος του αγώνα και για την "τόλμη" του Nιόπλια να βγάλει από το ματς τους Κατσουράνη - Καραγκούνη (όποιος παρακολούθησε την απροθυμία του "Κάρα" την ώρα της αλλαγής, μπορεί να καταλάβει πόσο "θαρραλέα" ήταν η
απόφαση αυτή) υπάρχουν άλλοι τόσοι που θα την "πέσουν" στον προπονητή. Θεωρώντας πως πήγε πολύ συντηρητικά το ματς, υπερεκτίμησε την Ρούμπιν Καζάν και άργησε χαρακτηριστικά να κάνει τις αλλαγές, ενώ θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει καλύτερη τύχη αν είχε βγάλει στο ημίχρονο τα δύο "Κα" και είχε βάλει τον Πλεσί και τον Λάζαρο (φαντάζομαι τουλάχιστο να συμφωνούν όλοι ότι παίκτης που μόλις επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους θα πρέπει να πάει προσεκτικά στα πρώτα παιχνίδια και να μην εξαντλήσει 90λεπτο). ΄Η ακόμα θα υπάρξουν κάποιοι που θα προτιμούσαν να μην βγάλει και τα δύο "Κα" ταυτόχρονα και να αφήσει τουλάχιστον τον ένα μέσα αντικαθιστώντας ας πούμε τον Γκαρσία. Και βέβαια θα υπάρχουν κι εκείνοι που θα ήθελαν να μην ξεκινήσουν στη βασική ενδεκάδα και τα δύο "Κα", μόνο που αυτοί θα πρέπει να μας εξηγήσουν πώς ακριβώς θα έπρεπε να στήσει την 11άδα ο Νιόπλιας χωρίς τον Ζιλμπέρτο, τον Νίνη, τον Γκοβού και τον Λέτο.





Για όσους πάλι δεν μπορούν να "χωνέψουν" την κακή παρουσία της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ και τον αποκλεισμό της από την συνέχεια του θεσμού (εκτός πια αν γίνει κανα θαύμα
στον δεύτερο γύρο...) αλλά και την πιθανότητα να μην καταφέρει να συνεχίσει ούτε στο Γιουρόπα, όταν παραδοσιακά στην Ευρώπη υπερασπιζόταν κατά τον καλύτερο τρόπο το όνομα που έχει δημιουργήσει, υπάρχουν άλλοι τόσοι που κοιτώντας ρεαλιστικά την κατάσταση κατανοούν πως με τα εγκλήματα που έγιναν το καλοκαίρι στην ομάδα η πορεία στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένη. Και όσο κι αν οι φιλοδοξίες είναι πάντα μεγάλες, είναι ουτοπία να αναζητάς το ιδανικό όταν οι παράμετροι έχουν διαφοροποιηθεί και εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να σου δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τι πιστεύω εγώ προσωπικά;

Πως ο Νιόπλιας το πήγε αρκετά καλά το παιχνίδι, δεδομένων των συνθηκών (τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να τις αγνοούμε από την στιγμή που παίζουν καταλυτικό ρόλο στην παρουσία της ομάδας) και πως ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια βελτίωσης. Δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω πως φοβήθηκε υπερβολικά την Ρούμπιν, γιατί κι εμείς από όσα διαβάσαμε φέτος, αλλά και από όσα γνωρίζαμε από την περυσινή της παρουσία είχαμε πεισθεί πως κάθε άλλο παρά είναι αμελητέα ποσότητα. Βέβαια, ο προπονητής έχει - ή τουλάχιστον οφείλει να έχει... - περισσότερες παραστάσεις της αντιπάλου ομάδας απ΄ ό,τι οι οπαδοί που μπορεί να την βλέπουν για πρώτη φορά. Ομως, θεωρώ πως ο Νιόπλιας δεν φοβήθηκε την ρωσική ομάδα, αλλά τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού. Και το συγκεκριμένο στήσιμο 11άδας (που εμένα πάντως δεν με χάλασε καθόλου) έγινε για να προστατευθεί ο "πληγωμένος" Παναθηναϊκός και όχι επειδή θεωρούσε αξεπέραστο εμπόδιο την Ρούμπιν.




Το να καθίσουμε να ασχοληθούμε πάλι με το κέντρο του Παναθηναϊκού (που είναι σαφές πως αποτελούσε το πρόβλημα τουλάχιστον στο παιχνίδι με την Ρούμπιν, αφού η άμυνα αυτή τη φορά τα κατάφερε μια χαρά) είναι μια ατέρμονη συζήτηση που δεν οδηγεί πουθενά. Ναι, ο (απών) Ζιλμπέρτο δεν είναι αυτός που ήταν πέρσι, ναι, ο Καραγκούνης μοιάζει να μην έχει πια δυνάμεις, ναι ο Κατσουράνης κάνει ένα - ενάμιση καλό παιχνίδι και μετά εξαφανίζεται και κάνει καιρό να ...εμφανιστεί ξανά, ναι, η απόσταση της μεσαίας γραμμής από την επίθεση είναι συνήθως τεράστια και όλοι ψάχνουν τον Σισέ με γιόμες, ΑΛΛΑ...

Αυτούς έχουμε, μ' αυτούς θα πορευτούμε για μια ακόμα χρονιά.

Το μόνο που μπορούμε επομένως να προσδοκούμε είναι να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους, να επιστρέψουν οι τραυματίες, να βελτιωθεί λίγο ακόμα η φυσική κατάσταση των παικτών (εννοείται ότι δεν πρέπει να περιμένουμε και θαύματα...) και να ελπίζουμε σε μια σωστή διαχείριση από πλευράς Νιόπλια (ή όποιου άλλου, αφού σε περίπτωση - ο μη γένοιτο... - που δεν πάρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα στα δύο κολλητά ντέρμπι με ΑΕΚ και γαύρο, ο προπονητής δεν την βγάζει...).

Χρονιά που στράβωσε τόσο πολύ στην αρχή, μόνο μερεμέτια μπορεί να "σηκώσει". Και απλώς ελπίζεις ότι αυτά θα βελτιώσουν την κατάσταση.

Γι' αυτό χρειάζεται να δούμε το πράγμα ρεαλιστικά και μακριά από πίκρες και στενοχώριες για μια χαμένη ευρωπαϊκή χρονιά.

Θυμάμαι πέρσι όταν παίξαμε τους αγώνες με την Ρόμα που πρόσφεραν τόσες συγκινήσεις (και φυσικά την πρόκριση) είχα γράψει πως μετάνοιωσα που έθεσα σαν προτεραιότητα της σεζόν για την ομάδα το πρωτάθλημα. Και είχα πιστέψει (πραγματικά το είχα πιστέψει) πως δεν θα χρειαστεί να περάσει ποτέ ξανά άλλη χρονιά που θα ντυθώ ...γαύρος και θα δω το πρωτάθλημα ως αυτοσκοπό.

Ε, λοιπόν, να σας πω κάτι; Φοβάμαι ότι από εμένα τουλάχιστον θα ακούσετε το ίδιο πράγμα και φέτος! Αυτοσκοπός θα είναι το πρωτάθλημα ΔΥΣΤΥΧΩΣ και αυτή τη χρονιά γιατί κάποιοι το καλοκαίρι δεν φρόντισαν να κάνουν σωστά τις δουλειές τους.

Αφελώς πίστευα ότι με την ομάδα της περυσινής χρονιάς και τις κατάλληλες ενισχύσεις ο φετινός Παναθηναϊκός θα είναι τόσο πολύ ανώτερος από τους υπόλοιπους εγχώριους αντιπάλους του που δεν θα χρειαστεί καν να ...ανησυχήσω για το πρωτάθλημα, αφού θα το πάρει αέρα, άρα η ομάδα θα φροντίσει να πάει για το "κάτι παραπάνω" και στην Ευρώπη. Και μη μου πείτε ότι οι περισσότεροι δεν πιστεύατε το ίδιο!

Ομως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Οχι μόνο δεν παρουσιάστηκε ανώτερη από πέρυσι η ομάδα, αλλά η μέχρι τώρα εικόνα της δείχνει ότι είναι χειρότερη από την προηγούμενη σεζόν. Και καθώς στην γνώση μας περιήλθαν και άλλα στοιχεία τα οποία αγνοούσαμε, όπως δλδ ότι "υπάρχει οικονομική στενότης", το πρωτάθλημα θα αποτελέσει ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ τον υπ' αριθμόν 1 στόχο και ίσως μάλιστα θα πρέπει ήδη στην ΠΑΕ να σκεφτούν να βάλουν σε δεύτερη μοίρα την Ευρώπη.

Από το φετινό πρωτάθλημα ενδέχεται να εξαρτηθεί ακόμα και η οικονομική μας βιωσιμότητα. Χωρίς αυτό και την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ η επόμενη σεζόν ενδέχεται να είναι πολύ δύσκολη.

Η φετινή χρονιά ουσιαστικά βγαίνει με τα χρήματα που έβαλε ο Τζίγγερ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Η τριανδρία (Ξυλάς, Πολέμης, Νίκας) προς το παρόν (μόνο, θέλω να πιστεύω...) απέχει, οι Γιαννακόπουλοι μόλις άκουσαν για την συγκεκριμένη αποχή δήλωσαν πως αν το ήξεραν νωρίτερα θα έβαζαν κι οι ίδιοι λιγότερα χρήματα (!), ενώ ο Βγενό αναζητά ...συμπαίκτες (μπερντέ). Και πείτε μου εσείς που θα τους βρει τους συμπαίκτες τέτοιες εποχές, αν η ομάδα δεν πάρει πρωτάθλημα.

Μπορεί να μην είναι της παρούσης το συγκεκριμένο θέμα, μπορεί να σας φαίνεται ότι προσπαθώ να "μας" χρυσώσω το χάπι για την Ευρώπη που χάνεται αλλά δεν είναι καθόλου έτσι.




Κι εγώ ήθελα μια καλή πορεία φέτος στην Ευρώπη. Μου άνοιξαν την όρεξη οι εμφανίσεις στα φιλικά με τις ιταλιάνες. Και αντικειμενικά μια κλήρωση με ένα θηρίο στον όμιλο και δύο ομάδες που "παίζονται" σε προδιαθέτει για πρόκριση στους "16". Παναθηναϊκός είσαι!

Αλλά το θέμα είναι να βλέπουμε και τι διαθέτουμε. Με τα αγωνιστικά χάλια που έχει η ομάδα όχι μόνο δεν χωράνε δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη, αλλά είναι ζήτημα αν θα μπορέσει να κρατήσει ακόμα και το ένα.

Και αυτή την στιγμή περισσότερο με απασχολεί η εικόνα που θα έχουμε στα δύο ντέρμπι, παρά το αν θα προκριθούμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ή θα σώσουμε την παρτίδα στο Γιουρόπα.

Αν πάλι είναι γραφτό να επαναλάβουμε την προ δύο ετών επιτυχία, ποιος δεν θα το χαρεί! Αλλά προς το παρόν ζητείται ρεαλισμός...


***





Scratch: Εξαιρετικός ο Μπουμσόνγκ, μακάρι η σημερινή εικόνα να έχει συνέχεια.


Scratch 1: Πολύ καλός στο επιθετικό κομμάτι ο Βύντρα (δεν είναι τυχαίο που με την επιστροφή του Εμπεν άρχισε να ανεβαίνει αγωνιστικά, είναι κατ' εξοχήν ποδοσφαιριστής - αθλητής) του ξέφυγε αυτή τη φορά το ανασταλτικό, αλλά είχε και τον "διάβολο" Κασάεφ να κουλαντρίσει.


Scratch 2: Μου άρεσε ο Γκαρσία. Πολλές λάθος μεταβιβάσεις στο πρώτο μέρος, κάτι του λείπει στην τελική προσπάθεια, αλλά ήταν ο πιο κινητικός παίκτης μέσα σε μια στατική ομάδα και κυρίως είχε πολύ καλά στημένα.


Scratch 3: Σιμάο, το κλασικό "σκυλί" στα ανασταλτικά του καθήκοντα κι ας μην μπορεί να κάνει πάσα στα δύο μέτρα


Scratch 4: Βελτιωμένος στο δεύτερο ημίχρονο ο Σπυρόπουλος, ίσως (και) επειδή έπαιξε από την πλευρά του ο Πλεσί και "συμμάζεψε" λίγο τα πράγματα δίνοντάς του την ευκαιρία να κινείται καλύτερα.


Scratch 5: Με μπέρδεψε ο Πλεσί. Δεν μπορώ να αποφασίσω αν μου άρεσε ή όχι. Τείνω περισσότερο στο να βάλω θετικό πρόσημο.


Scratch 6: Ο Λάζαρος έρχεται με φόρα. Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που κάνει αισθητή την παρουσία του. Λες να είναι φέτος η χρονιά του; Ποιος δεν το θέλει;


Scratch 7: Τον Σισέ σε τέτοιους αγώνες τον λυπάμαι...




Scratch 8: Kρατάμε το ντεμπούτο του Μαυρία που σε ηλικία 16 ετών και 8 μηνών έκανε το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Νίνη. Μακάρι να έχει την εξέλιξη του Σωτήρη και ακόμα καλύτερη!


***
























42 comments:

pensierix said...

Ματς "ειδικών συνθηκών", μόνο που για να δημιουργηθούν αυτές οι "ειδικές συνθήκες", κάποιος έβαλε το χεράκι του. Ο προηγούμενος μυρουδιάς προπονητής έφυγε γιατί "η ομάδα δεν έπαιζε ελκυστικό ποδόσφαιρο και δεν είχε αυτοματισμούς". Σχεδόν ένα χρόνο μετά την αποπομπή του "βοηθού", είμαστε ευχαριστημένοι επειδή η ομάδα τα έδωσε όλα ακόμα κι αν σέρνεται και πανηγυρίζουμε όταν περνάει εβδομάδα χωρίς θλάση, τράβηγμα κτλ. Και όλα αυτά, έχοντας τη δυνατότητα της πλέον άνετης καλοκαιρινής προετοιμασίας, με το Τσου Λου εξασφαλισμένο και τον βασικό αντίπαλο να ξεκινάει προπονήσεις από τον...Ιούνιο. Φανταστείτε τι θα διαβάζαμε, έτσι και η ομάδα παρουσίαζε αυτή την εικόνα με προπονητή τον Τεντά. Το πιο σοφτ θα ήταν τύπου "δεν φτάνει που η ομάδα σέρνεται, πήγε να κάψει και το παιδάκι τον Μαυρία". Αλλά είπαμε: Για όλα φταίει ο κακός ο Κέζος. Κατά τα άλλα, η "αδούλευτη ομάδα" του Τεντά έγινε "δουλεμένη". Κόψτε το...δούλεμα γιατί θα έχουμε κι άλλες θλάσεις!

:ppppppppp

ΥΓ
Συμπεράσματα από ένα τέτοιου είδους ματς, δύσκολα βγάζει κανείς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός φέτος θα πορευτεί στην κυριολεξιά "κουτσά-στραβά" κι ό, τι βγει.

KANTHAR0S said...

Ήταν φανερό ότι η Ρούμπιν είχε κατέβει για το Χ. Και το πήρε εύκολα θα έλεγα. Άσε που στις αντεπιθεσεις έδειξε ότι έχει κάποιες ικανότητες.

Σου λέει κάτσε να τσιμπήσω το Χ και μετά έλα να σε παίξω στη Ρωσία. Ο ΠΑΟ ήθελε μόνο νίκη για να έχει βάσιμες ελπίδες. Δεν το είδα πουθενά αυτό. Αν δεν γνώριζα την βαθμολογία θα πίστευα ότι και τον ΠΑΟ τον βολεύει το Χ.

Και τι έκανε ο Νιόμπλιας για αυτό; Για μένα τίποτα το ιδιαίτερο. Αλλά μου φαίνεται θα πάψω να τον κατηγορώ. Απλά δεν μπορεί. Αρχίζω να πιστεύω ότι δεν καταλαβαίνει την βαρύτητα του κάθε αγώνα. Λες κι ο ΠΑΟ είναι Εθνική Ελπίδων.

Υ.Γ. Λευτεριά στον Τεντά.

mahler76 said...

παρακάτω λέγοντας εννοείς την κατρακύλα?? Πάντως έτσι όπως παίζουμε θα φάμε πούτσα ασάλιωτη στις 30 από τους Γαύρους.

gatti said...

@pensierix: Εγραψα εγώ τίποτα διαφορετικό βρε Γαλάτη μου; Το πώς φτάσαμε εδώ και ποια εγκλήματα έγιναν για να φτάσουμε εδώ το έχουμε συζητήσει άπειρες φορές. Οτι τελικά ο Νιόπλιας αποδεικνύεται "λίγος" επίσης. (Προσωπικά "στράβωσα" περισσότερο με την πρόθεση παραίτητης - ανάκληση παρά με την προπονητική δουλειά του, γιατί εξ αρχής γνώριζα πως μαζί με την πρόσληψή του αναλαμβάνουμε και το ρίσκο της απειρίας του...) αλλά το θέμα είναι, εδώ που φτάσαμε, τι κάνουμε παρακάτω; Αν είναι να μείνουμε στην αναιμική παρουσία του προπονητή, τότε ρίχνουμε από τώρα λευκή πετσέτα και απλώς περιμένουμε το "μοιραίο". Αν όμως θέλουμε να σωθεί η χρονιά, τότε σκεφτόμαστε ρεαλιστικά ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητές μας.

Τώρα για την σύγκριση Νιόπλια - τεντά μη το ψάχνεις, τα έχουμε πει τόσες φορές δεν νομίζω ότι αν τα πούμε μία ακόμα θα αλλάξει κάτι. Αλλωστε το συγκεκριμένο θέμα εξακολουθεί να διχάζει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και δεν έχει πια και νόημα, από την στιγμή που ο Τεν Κάτε είναι παρελθόν. Και στο λέω εγώ αυτό που γνωρίζεις πόσο τον πήγαινα και πόσο τον υπερασπίστηκα.

Για τον πιτσιρικά (Μαυρία) να σου πω την αλήθεια ούτε εγώ είμαι σίγουρη αν έπρεπε να μπει σε ένα τέτοιο παιχνίδι και με τις συνθήκες (όλο μπροστά μου βρίσκονται αυτές οι ρημαδιασμένες...) που είχαν δημιουργηθεί. Αλλά και ποιον να έβαζε; Εδώ έχει πέσει ...περονόσπορος στην ομάδα!

Οπως και να το κάνεις, έχει και τα ελαφρυντικά του. Επαιζε χωρίς τέσσερις βασικούς (πέντε, αν θεωρήσεις ότι και ο Καντέ λογαριάζεται για βασικός). Το γιατί μιλάμε - ακόμα - για πολυπληθές αλλά και ισάξιο ρόστερ είναι βέβαια αλλουνού παπά ευαγέλλιο και δεν είναι και της παρούσης.

ΥΓ. Κουτσά - στραβά και ό,τι βγει, όπως το λες. Αν και προσωπικά φοβάμαι ότι δεν θα βγει... Αλλά ελπίζω να διαψευστώ.

gatti said...

@KANTHAR0S: Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Νιόπλιας ξεκίνησε από το "Χ". Αλλά όπως έγραψα πιστεύω ότι αυτό πηγάζει από το γεγονός ότι φοβήθηκε τις αδυναμίες της δικής του ομάδας και όχι επειδή σεβάστηκε παραπάνω ταπό το κανονικό την Ρούμπιν. Αλλωστε, εδώ που τα λέμε, από πέρσι ακόμα είναι φανερό ότι ο συγκεκριμένος προπονητής παίζει συντηρητικά. Ετσι κατέβηκε στα περισσότερα παιχνίδια, άρα εμένα προσωπικά δεν με ξένισε. Ενας λόγος παραπάνω τώρα που είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες και την κακή φυσική κατάσταση. Πάντως και η Ρούμπιν δεν παρουσιάστηκε τόσο δυνατή όσο την περίμενα. Σίγουρα είναι πολύ καλή ομάδα, θα είναι πολύ πιο επικίνδυνη στην έδρα της, όμως έχει κι αυτή τις αδυναμίες της, όπως επίσης κι αυτή "κλατάρει" τα τελευταία λεπτά. Το διάβασα ότι δεν έχει τρεξίματα στο τέλος και αποδείχτηκε αυτό στον αγώνα. Θα μου πεις ότι το συγκεκριμένο της μειονέκτημα ο Παναθηναϊκός ειδικά δύσκολα θα μπορέσει να το εκμεταλλευτεί γιατί είναι μία από τα ίδια. Κι αν χτες παρουσιάστηκε διαφορετικός στο τέλος ήταν περισσότερο λόγω της φρεσκάδας που έδωσαν οι αλλαγές και λόγω του βάρους της φανέλας.

Απλά δεν μπορεί ο Νιόπλιας, συμφωνώ. ΄Η αν αυτό φαίνεται βαρύ, ας πούμε ότι "τόσο μπορεί". Εγώ δεν θα έλεγα ότι δεν καταλαβαίνει την βαρύτητα του κάθε αγώνα. Θα έλεγα περισσότερο ότι τον λυγίζει το βάρος του κάθε αγώνα. Αλλά αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα. Στον χθεσινό αγώνα δεν στέκομαι τόσο στον Νιόπλια, θεωρώ ότι η διαχείριση που έκανε με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, ήταν αρκετά καλή.

ΥΓ. Ο τεντάς όνειρο (εφιάλτης κατά άλλους) ήταν και πάει... :))

gatti said...

@mahler78: Παρακάτω, εννοώ παραπέρα. Το σκέφτηκα ότι μ' αυτόν τον τίτλο πολλοί θα δώσουν την δική σου ερμηνεία, αλλά τον άφησα γιατί έτσι κι αλλιώς κι αυτό "παίζει".

Το "παρακάτω" μπορεί τελικά να είναι κυριολεκτικό... Αλίμονο, φοβάμαι ότι υπάρχει περίπτωση να μην τα έχουμε δει - ακόμα - όλα...

squarelogic said...

Ρε παιδιά μια χαρά το χειρίστηκε χτες το παιχνίδι ο Νιόπλιας...
Μην του γράφετε τέτοια και...ξαναθολώσει!Αφού εχει ευαίσθητα ώτα...

Δίχως πλάκα,αυτή η ομάδα τόσο μπορούσε τόσο έκανε...Με τη χρονιά υποθηκευμένη λόγω κάκιστης προετοιμασίας,και 4 απώλειες αυτού του βεληνεκούς,σύν την ψυχολ.πίεση του "πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσω",το κάτι παραπάνω μπορούσε να έρθει μόνο με τη βοήθεια της Τύχης.
Αν ανοιγόταν περισσότερο θα μιλάγαμε για 0-3.Απλά,ελπίζω η "οικονομ.στενότης" που επικαλείται η νέα κατάσταση να μην μας κάνει να νοσταλγήσουμε τον Τζίγγερ.Χρειάζονται 2-3 μεταγραφές οπωσδήποτε τον Γενάρη,και γενικό ρετούς το καλοκαίρι...

gatti said...

@squarelogic: Eτσι είναι! Αλίμονο αν ...διαταραχθεί πάλι ο ευαίσθητος ψυχισμός του! Εδώ κοιτάμε πώς να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί!

Συμφωνώ ότι τόσο μπορούσε η ομάδα τόσο έπαιξε, όπως επίσης ότι αν ανοιγόταν μπορεί να είχαμε δράματα. Η "οικονομική στενότης" είναι αυτό που θα πρέπει να μας απασχολήσει, γιατί όπως δείχνουν μέχρι τώρα τα πράγματα, μπορεί να μην απέχει πολύ αυτό που γράφεις περί "νοσταλγίας" του ραλίστα.

Το Γενάρη πάντως άδικα ελπίζεις, το ξεκαθάρισε ο Πατέρας ότι το ΠΟΛΥ να πάει για έναν παίκτη, τον επιθετικό που μας λείπει. Προσωπικά τη μόνη περίπτωση που βλέπω να κάνει το Γενάρη υπέρβαση, είναι να αλλάξει ο προπονητής και να θελήσει να κάνει τα χατίρια του καινούργιου (αν μάλιστα είναι κάποιο όνομα, γιατί αν είναι πάλι ένα "δικό μας παιδί" θα πορευτούμε ως έχει...).

The Bgt said...

Συστηματα ΠΑΟ:

1) γιομα για τον Σισε
2) γιομα για τον Σισε
3) γιομα για τον Σισε
4) γιομα για τον Σισε

μεχρι και ο Τζορβας γιομα για τον Σισε.

Ενω αμα επαιζε ο Λετο αντε το πολυ να προσπαθουσε να μπει με την μπαλα στα δικτυα.

Μιλαμε για ΤΟΥΣ αυτοματισμους και τα πλανα.

Και ο προπονητης μας ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΕΣΜΕΝΟΣ.. δεν τον αντεχω ρε παιδια, δεν τον αντεχω, ολο για το χι και το χι και το χι..

Αντε να δουμε και τα ντερμπυ με αυτον τον ευθυνοφοβο βλακα που εχουμε μπλεξει..

pensierix said...

@ gatti

Δεν διαφωνούμε πουθενά. Συμφωνώ ότι οι συγκρίσεις με την προηγούμενη τεχνική ηγεσία δεν οδηγούν κάπου. Απλά, ενώ ο Νιόπλιας είναι ένα χρόνο στον πάγκο, υπάρχουν πολλοί (και δεν αναφέρομαι σ'εσένα) που τον αντιμετωπίζουν ακόμα λες και κλείνει εβδομάδα. Τις ειδικές συνθήκες τις δημιούργησε ο ίδιος και η προετοιμασία του το καλοκαίρι. Δεν είναι αποτέλεσμα ατυχίας και κακής στιγμής όταν μια ομάδα μαστίζεται από μυικούς τραυματισμούς και δεν έχει τρεξίματα. Κατά τα άλλα, συμφωνώ με τον square ότι με βάση τις περιβόητες ειδικές συνθήκες, ο Νιόπλιας δεν μπορούσε να κάνει και τίποτε περισσότερο στο χθεσινό ματς...

Unknown said...

Που να πάρει είχα γράψει ολάκερο κατεβατό και χάθηκε στον μαύρο ωκεανό της blogosferas. Τουλάχιστον που είπε ότι λυπάται.

Περιληπτικά:

Περιμέναμε ήττα, μπορούσαμε νίκη, πήραμε x. Στο πηλίκο στεναχώρια, περισσότερη από το αν χάναμε.

Γυρίσαμε στο σύστημα ten Kate. Γιόμα και άγιος ο Θεός.

Ο Νιόπλιας φέτος κατεβάζει φοβισμένη ομάδα, αφού φοβάται και ο ίδιος. Ή θα αποκτήσει τσαμπουκά ή πρέπει να αποκτήσουμε προπονητή με τσαμπουκά.

Η αλλαγές σωστές αλλά έπρεπε τα 2 Κα, που δεν έπαιζαν άσχημα, να βγουν με διαφορά φάσης για να ενσωματωθούν οι αλλαγές μία, μία και ομαλά.

Ο Βύντρα μαζί με Boumsong-Sariegi ήταν οι κορυφαίοι του αγώνα.

δεν θυμάμαι να είχα θίξει κάτι άλλο.
Καλή επιτυχία με την ΑΕΚ.

υ.γ. Θέλω 2 επιθετικούς τον Γενάρη και σύστημα 4-4-2. Στην ανάγκη φέρτε πίσω τον Πεσέιρο!!! (Αστείο. Όχι όλο. Αυτό για τον Πεσέιρο.)

The Bgt said...

"Κατά τα άλλα, συμφωνώ με τον square ότι με βάση τις περιβόητες ειδικές συνθήκες, ο Νιόπλιας δεν μπορούσε να κάνει και τίποτε περισσότερο στο χθεσινό ματς"

@Γαλατη

Συγνωμη, για ενα μεγαλο μερος των ειδικων συνθηκων δεν εχει ευθυνη ο κυρ Νιομπλιας?
Τρελλαινομαι, ενας φοβισμενος ανθρωπος που ΔΕΝ μπορει να σηκωσει (ακομη?) τον ΠΑΟ, και χωρις κανενα συστημα.
Τι του φταιει δηλαδη?
Τα ριχνουμε ολα στον Κεζο, αλλα ενας καλος προπονητης ξερει να διαλεγει τους συνεργατες του και μαζι κανουν την προετοιμασια.

Αλλα οταν ο αλλος ΔΕΝ εχει ξανακανει προετοιμασια στη ζωη του τι περιμενεις?

Εκνευριζομαι, εχουν πεταχτει τοσα λεφτα σε καιρους χαλεπους και η ομαδα σερνεται..

Στο τελος τι να πω, μπορει να γινει προπονητης ο Νιομπλιας, αλλα μεχρι τοτε θα μας εχει βγαλει τη ψυχη, κυριως με τις φοβιες του..

pensierix said...

@ the Bgt

Mα αυτό ακριβώς υποστηρίζω κι εγώ σε προηγούμενο σχόλιο:

"Τις ειδικές συνθήκες τις δημιούργησε ο ίδιος και η προετοιμασία του το καλοκαίρι. Δεν είναι αποτέλεσμα ατυχίας και κακής στιγμής όταν μια ομάδα μαστίζεται από μυικούς τραυματισμούς και δεν έχει τρεξίματα."

Οι "ειδικές συνθήκες" προέκυψαν λόγω κακής προετοιμασίας, την ευθύνη της οποίας φέρει κατά κύριο λόγο ο προπονητής...Εξαιτίας αυτών των συνθηκών, βρέθηκε να παίζει Τσου Λου με μια ομάδα σκασμένη και στο πάγκο ένα δεκαεξάχρονο. Τί κριτική να του ασκήσεις για το ματσάκι αυτό καθεαυτό; Το κακό έχει γίνει το καλοκαίρι και πλέον η χρονιά θα βγει με γάζες, τσιρότα και τον πήχη πολύ χαμηλά...

squarelogic said...

pensierix + Bgt,

Οτι ο Νιόπλιας δεν είχε την εμπειρία καλοκαιρινής προετοιμασίας οι υπεύθυνοι(τσιράκια Τζίγγερ) το γνώριζαν.Αντί λοιπόν να τον πλαισιώσουν με ανθρώπους που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν προτίμησαν Κέζο από Εμπεν για 100-200χιλ,εκπαραθύρωσαν τον Αντωνίου που θα βοηθούσε στον έλεγχο των αποδυτηρίων,και του έφεραν εναν τεχνικό δ/ντή(Φρέιτας) του οποίου το μάτι πρέπει να κόβει,αλλά τον επιφορτισαν κυρίως με το να "ξεφορτωθεί" μη βασικούς παίκτες.
Αναρωτιέται κανείς πχ.αν χθες δεν θα ήταν χρήσιμος ο Γκάμπριελ ή ο Κλέιτον,με τις τόσες ελλείψεις.Με τον Γκοβού απόντα απ τα πιο κρίσιμα παιχνίδια αυτού του σερί-φωτιά και τους Νίνη-Λέτο στα πιτς,με τους 35άρηδες ως αναμένεται να μην μπορούν να βγάλουν πάνω από 45' εννοείται οτι η ομάδα ε΄χει σοβαρά προβλήματα.
Στην τελική,στο Τσ.Ληγκ ισχύει ο άγραφος Νόμος Βεγκέρ:παίκτες πάνω από 30-31 δεν αντέχουν τους ρυθμούς αυτής της διοργάνωσης.Το γεγονός οτι το κέντρο μας έχει συνήθως Μ.Ο.ηλικίας τα 33 χρόνια τα λέει όλα.

gatti said...

@The Bgt: My name is Panathinaikos Athens. "Yioma" is my middle name.

Ο Τζόρβας ειδικά έχει το λόγο του που έκανε τη γιόμα. Σου λέει, ο Θεός μεγάλος είναι, μπορεί να ξαναπάρει καναν υπνάκο και να βάλουμε κανα γκολ όπως με τη Μπαρτσελόνα (να δω τον Μαρίνο να βάζει γκολ α λα Γκοβού και τι στον κόσμο!).

"Κι αν σου κάτσει;" που λέει και η διαφήμιση. Δεν έκατσε.

Δυστυχώς δεν έχουμε ούτε αυτοματισμούς, ούτε πλάνο ούτε τίποτα. Ο Νιόπλιας έτσι έπαιζε και πέρσι. Δηλαδή ξεχάσαμε πώς αντιμετώπισε τα ντέρμπι; Και χθες όμως δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω.

gatti said...

@pensierix: Συμφωνώ απόλυτα. Ο ίδιος δημιούργησε αυτές τις συνθήκες. Κι αν για το γεγονός ότι δεν μπορούσε να απαιτήσει τις μεταγραφές που ήθελε λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης που επικρατούσε στα διοικητικά, έχει ελαφρυντικά, για την προετοιμασία φέρει ακέραια την ευθύνη.

The Bgt said...

Να δεχτω οτι η διοικηση Τζιγγερ εχει κανει τα μυρια οσα.

Αλλα οκ το Νιομπλια τον διαλεξε ο Πατερας.

Και με το συμπαθειο δε βλεπω και καμια φοβερη διαφορα στην αρχη του αγωνα που οι 30+μας ειναι φρεσκοι ουτε οτι εφαρμοζεται καποιο συστημα, γιομα στη γιομα.
Ασε που αυτο το 30+ το ακουω βερεσε (Μιλλλααααννννν κανεις?)

Μια χαρα τα λεει ο Καρπετ για ελλειμα τακτικης...
http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=23960&autid=4&sn=13

gatti said...

@Slapfish: Ε, μα τα λέω εγώ αλλά δεν ακούς! :-p Γράψτα σε κανα πρόχειρο και όχι απευθείας, γιατί αυτός ο διάολος έχει καταπιεί πολλά κείμενα.

Δεν μπορώ να πω ότι στενοχωρήθηκα ιδιαίτερα. Ισως επειδή έχω ...εκπαιδεύσει τον εαυτό μου να μην περιμένω πολλά φέτος. Από την στιγμή τουλάχιστον που κατάλαβα τι "παίζει". Γιατί πριν αρχίσει το πρωτάθλημα ομολογώ ότι είχα υψηλότατες προσδοκίες.

Τελικά το εγκαταλείψαμε ποτέ το σύστημα - "γιόμα"; Γιατί έχω την εντύπωση ότι όλο αυτό παίζουμε με κάποια μικρά διαλείμματα;

Να αποκτήσει τσαμπουκά ο Νιόπλιας μη το περιμένεις. Είναι σα να μου λες ότι ένα κανίς μπορεί να γίνει ντόμπερμαν.

Να μην βγουν μαζί τα δύο Κα; Ναι θα μπορούσε να γίνει κι αυτό. Τώρα πια όμως μικρή σημασία έχουν οι υποθέσεις.

Ναι, καλός ήταν και ο Βάσκος, παρέλειψα να τον αναφέρω.

ΥΓ. Κάτσε να πάρουμε τον έναν επιθετικό, που μου θέλεις και δύο! Πεσέιρο! Τι να κάνει αυτή η ψυχή!

gatti said...

@The Bgt: Βgt μου, τι πίνεις; :ppppp

Aφού τα ίδια λέτε με τον Γαλάτη βρε, γιατί τον ...πρόγκηξες;

gatti said...

@squarelogic: Εχεις απόλυτο δίκιο για τις απομακρύνσεις παικτών που όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Αλλά βλέπεις δεν το φάγαμε μόνο εμείς το ...παραμύθι με το πληρέστερο ρόστερ. Το έφαγαν και οι διοικούντες.

Το κέντρο μας χρειάζεται επειγόντως ανανέωση. Θέλω να πιστεύω ότι ο Πατέρας θα το είχε διαγνώσει εγκαίρως πως με τους παίκτες ένα χρόνο μεγαλύτερους και επιβαρημένους από το Μουντιάλ θα χρειαζόμασταν οπωσδήποτε ανάσες στη μεσαία γραμμή αλλά βλέπεις "κάτσαμε πάνω στην κέντα": Ανέλαβε ο Τζίγγερ για δύο μήνες και προκόψαμε...

gatti said...

@The Bgt: Eχεις δίκιο εδώ. Ο Νιόπλιας είναι επιλογή του Φάδερ. Που θα συνέχιζε βέβαια έτσι κι αλλιώς σε περίπτωση που δεν είχε διαταραχθεί το καλοκαίρι η πολυμετοχικότητα, ως η επιλογή που τον δικαίωσε με την κατάκτηση του νταμπλ.

Ξέρεις όπως ποια είναι η διαφορά; (Υποθέσεις βέβαια είναι αλλά έχουν κάποια βάση τουλάχιστον με όσα έδειξε πέρσι ο Πατέρας). Ο Πατέρας δεν θα άφηνε την προετοιμασία να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Κατ΄ αρχήν δεν θα έδιωχνε τον Εμπεν. Θα παρακολουθούσε την προετοιμασία από κοντά, θα είχε και τον Αντωνίου ...τοποτηρητή που θα του έλεγε αν γίνεται καλή δουλειά ή όχι. Και επίσης - θέλω να πιστεύω - όπως γράφω και παραπάνω στον square ότι θα είχε διαγνώσει το πρόβλημα της μεσαίας γραμμής και ενδεχομένως θα είχε κάνει κάποιες κινήσεις.

Δεν λέει κάτι καινούργιο ο Κάρπετ. Κι εμείς μιλάμε συνέχεια για έλλειμμα τακτικής.

Αλλά είναι και πρόβλημα διαχείρισης. Μπορείς να πάρεις από τους παίκτες σου περισσότερα πράγματα αν ξέρεις πώς να τους χρησιμοποιήσεις, πότε πρέπει να τους δώσεις ανάσες και πότε πρέπει να τους ρίξεις στη μάχη.

paoad said...

Οι πιο πολλοί αγνοείτε κάποια βασικά στοιχεία.

1) Απο που κ ως που η Ρουμπιν θεωρείται ομάδα της σειράς. Εγώ είδα μια φοβερά επικίνδυνη ομάδα με πολυ καλή άμυνα και άκρα που πετούσαν φωτιές.

2) Εδώ και 2 εβδομάδες λείπουν βασικά στελέχη της ομάδας και δεν μιλάω για παίκτες τύπου Καντέ (που η απουσία του με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το κενό του αναπληρώθηκε). Δεν ξέρω πως το βλέπετε, αλλά, προσωπικά, είμαι πολύ ικανοποιημένος τόσο απο την διαχείριση του παιχνιδιού όσο και απο την προσπάθεια της ομάδας.

-pensierix αυτή η προπονητάρα που είχαμε πέρυσι θύμισε μου που δουλεύει φέτος..??

pensierix said...

@ gatti

Μια μικρή διόρθωση. Ο Εμπεν έφυγε μαζί με τον Τεν Κάτε, επί προεδρίας Πατέρα. Δεν τον έδιωξε ο Τζίγγερ...

@ paoad

Kανείς δεν είπε ότι η ομάδα της σειράς η Ρούμπιν. Τώρα, αν εσύ δεν βλέπεις ότι η ομάδα μας, ανεξάρτητα από τη δυναμική του αντιπάλου, δεν έχει τρεξίματα και πανηγυρίζει όταν περάσει μια εβδομάδα χωρίς να έχει το μενού μια θλάση, ένα τράβηγμα κτλ τότε πάσο. Και αυτά τα χρεώνεται ο προπονητής και η προετοιμασία που έκανε (κανένας γυμναστής δεν γυμνάζει μια ομάδα χωρίς τη συνδρομή-συνεργασία του προπονητή). Για τους περιβόητους αυτοματισμούς και το ελκυστικό ποδόσφαιρο, ας μην μιλήσω καλύτερα...

Δεν ξέρω που δουλεύει ο Τεν Κάτε. Το μόνο που ξέρω είναι ότι άφησε στο Νικόλα μια καλογυμνασμένη-καλοκουρδισμένη ομάδα που τώρα σέρνεται και θυμίζει νοσοκομείο...

gatti said...

@paoad: Δεν θεωρείται ομάδα της σειράς η Ρούμπιν και δεν νομίζω κανείς να υπονόησε κάτι τέτοιο. Επίσης έμειναν εκτός 11άδας δύο πολύ καλοί της παίκτες με τους οποίους θα ήταν ακόμα πιο επικίνδυνη. Εκείνο που λέμε είναι πως αυτό που είδαμε τουλάχιστον χθες δεν ήταν κάποια ομάδα αχτύπητη, αλλά μια ομάδα που ο παλιός καλός Παναθηναϊκός "την είχε".

Κατά τ΄ άλλα συμφωνούμε, η διαχείριση ήταν καλή. Η προσπάθεια επίσης. Το κακό είναι ότι "συνηθίζουμε" στα λίγα.

ΥΓ. Εκεί, εσύ, κολλημένος με τον τεντά... :p

gatti said...

@pensierix: Εχεις δίκιο. Λάθος μου. Ο Πατέρας του ζήτησε να μείνει, αλλά ο ίδιος έθεσε ηθικό ζήτημα επειδή έφυγε ο τεντάς που τον έφερε στην ομάδα. Επί της ουσίας όμως δεν αλλάζει κάτι. Ο Τζίγγερ δεν συμφώνησε μαζί του επειδή τον βρήκε ακριβό. Ο Πατέρας δεν θα τον έβρισκε ακριβό, θα του έδινε όσα ζήτησε, οπότε θα βρισκόταν εδώ από την αρχή της προετοιμασίας.

The Bgt said...

Μαρεσει να προγκαω(??) τον Γαλατη ;)

θελω να πιστευω οτι κι εκεινου του αρεσει ;)

pensierix said...

@ the Bgt

Ξεχνάω εγώ, βρε, τη στήριξή σου όταν όλοι πέσανε να με φάνε επειδή τα έχωνα χοντρά στο Νιόπλια; Μετά από αυτό, έχεις το ελεύθερο να κάνεις ό,τι θέλεις, Bgt μου! (αλλά και πριν το είχες, βεβαίως βεβαίως!!!)

ΥΓ
Το "Αν δεν είχα κι εσένα" δεν σου είχα αφιερώσει τότε;

http://www.youtube.com/watch?v=FpTn_lqLKD8

:))))))))))))

ΥΓ1
Και ναι, επιβεβαιώνω ότι μου αρέσει!

paoad said...

Η ομάδα θυμίζει νοσοκομείο γιατί, μεσολάβησε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και δυστυχώς οι περισσότεροι απο τους βασικούς μας παίκτες συμμετείχαν σε αυτό. Οι τραυματισμοί και η κούραση δεν είναι αποτέλεσμα κακής προετοιμασίας. Αρνούμαι να πιστέψω ότι ένας τόσο καταξιωμένος γυμναστής διαχειρίστηκε τόσο λάθος την προετοιμασία.. θεωρώ ότι υπήρχε και υπάρχει ένα πλάνο για να ανέβει η ομάδα αγωνιστικά μετα τον Οκτώβρη, γιατί εκ των πραγμάτων θα ήταν ακατόρθωτο για τους παίκτες που συμμετείχαν στο μουντιάλ να είναι έτοιμοι απο άποψη φυσικής κατάστασης απο τον Σεπτέμβρη.

Αυτή είναι η γνώμη μου.

Υ.Γ

@γατακι

..Οι μεγάλοι έρωτες δεν ξεπερνιούνται εύκολα..

4minister said...

Η καταγγελία της σύμβασης με το Δήμο Αθηναίων, εμένα σε ένα πράγμα με οδηγεί. Ότι η ομάδα έχει ήδη συμφωνηθεί με ποιο τρόπο θα μεταβιβαστεί και πως ο καινούργιος ιδιοκτήτης δεν θεωρεί συμφέρουσα την παλιά σύμβαση. Για να μη προσβάλλει όμως τον παλιό, του πρότεινε να καταγγείλει αυτός τη σύμβαση, ώστε να μη φανεί ότι αυτό για το οποίο, σχεδόν αποκλειστικά, αναλώθηκε τόσα χρόνια το έκανε λάθος.

Και βέβαια, πίσω απ' όλα αυτά παίζεται χοντρό πολιτικό παιχνίδι με νέα κόμματα που θα δημιουργηθούν, και όχι μόνο αυτά.

Διαφωνώ οριζόντια, κάθετα και πλάγια πως φέτος είναι αυτοσκοπός μας το πρωτάθλημα. Είχαμε καιρό να το πάρουμε, το καταφέραμε, και πλέον ο πρωταρχικός στόχος είναι να κάνουμε ομάδα που να παίζει το τόπι. Αλλιώς να γίνουμε γαύροι να τελειώνουμε!

4minister said...

Να θυμίσω, πριν τις βαρυσήμαντες δηλώσεις που προτίθεμαι να κάνω ευθύς αμέσως, :p , ότι δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσω με απόλυση του προπονητή στη μέση της σεζόν. Ούτε αποδέχομαι τον χαρακτηρισμό του αντιΤενακατικού που ενίοτε μου προσάπτεται. Εξάλλου δεν είμαι αυτός που πρότεινε στον Πατέρα να τον "στείλει", ο Ζιλμπέρτο το έκανε. Αν ποτέ πιστέψω ότι ξέρω περισσότερη μπάλα απ' το βραζιλιάνο, θα αποτανθώ πάραυτα σε εδικούς ... παιδοψυχολόγους!

Να δεχτώ επίσης, για την οικονομία της συζήτησης, ότι ο Τεν Κάτε είναι καλύτερος του Νιόπλια. Αυτό δεν αποδεικνύει ότι είναι επαρκής. Είναι πολύ φρέσκες οι μνήμες μου για ένα πέρασμά του από ένα παρακμιακό πρωτάθλημα, απ' όπου έφυγε άκλαφτος.

4minister said...

Ώρα για μπάλα. Η Ρούμπι Καζάν τρέχει περίπου 120 χλμ σε κάθε αγώνα. Οι ελληνικές ομάδες παραδοσιακά δυσκολεύονται με αντίπαλο που τρέχει, ακόμα και όταν είναι σε φόρμα. Φαντάσου ο Πανατενάηκος που δεν είναι.

Όλα αυτά που γράφτηκαν, από αμπαλέο γραφιάδες, περί υπερβολικού σεβασμού, είναι μπούρδες με περικοκλάδες. Τυχερό το Τριφύλλι που πήρε την ισοπαλία, μόνο και μόνο γιατί ο αντίπαλος προπονητής ήταν ωσεί παρών στον πάγκο.

Και περιπλέον, είδα ένα γηπεδούχο που ήθελε πραγματικά πολύ να κερδίσει, αλλά δεν έχει διδαχθεί πως να το κάνει. Απόδειξη ότι δεν έχει καλό προπονητή στον πάγκο εδώ και αρκετό καιρό. Ο κάθε παίκτης έκανε ότι τον φώτισε ο Μεγαλοδύναμος. Ακόμα και στο τέλος, όταν η Καζάν "έκατσε", το παιχνίδι ήταν ηρωικό, απάνω τους αδέρφια να τους φάμε.

Η Ρούμπι είναι πολύ επιρρεπής στα ολισθήματα στο τέλος των αγώνων. Και στην Κοπενχάγη, στα χασομέρια το ρούφηξε το παστέλι.

The Bgt said...

Οτι ο Νιομπλιας ειναι ανεπαρκης δε σημαιναι σωνει και καλα οτι ειναι επαρκης ο 10Κ.
Θα μου πεις αυτον διαδεχθηκε με αυτον θα γινουν οι συγκρισεις..

Διαφωνω με τον Υπουργο περι τοπιου, αν δε παρουμε το πρωταθλημα δυσκολα τα πραγματα οικονομικα, πολυ δυσκολα...
Κι εξαλλου με τον προπονητη που εχουμε τοπι δεν παιζουμε ΟΥΤΩΣ ή αλλως.

gatti said...

@The Bgt, pensierix: Αν τη βρίσκετε έτσι, ο ένας να προγκάει και ο άλλος να το ευχαριστιέται, πάω πάσο!

Εγώ τα γούστα του κόσμου τα σέβομαι! :-))))

:-*

gatti said...

@paoad: Aμα το δεις το πλάνο που θεωρείς ότι υπάρχει, δείξτο και σε μας.

ΥΓ. Το ξέρω ότι είναι ο μεγάλος σου έρωτας ο τεντάς, γι΄ αυτό μίλησα για "κόλλημα"! :pppp

gatti said...

@4minister: Δεν διαφωνώ καθόλου πως όλες οι κινήσεις δείχνουν ότι ο Τζίγγερ αποτελεί παρελθόν (επειδή ο ίδιος ΘΕΛΕΙ να αποτελέσει παρελθόν για τους όποιους δικούς του λόγους, αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία αυτή την στιγμή να το ψάξουμε). Το θέμα είναι ότι ο Βγενό εγώ προσωπικά βλέπω να ζορίζεται. Από εδώ και πέρα και λόγω της κρίσης θα είναι πολύ δύσκολο να συντηρηθεί μια ποδοσφαιρική ομάδα από έναν άνθρωπο και πρόθυμους "συμπαίκτες" μέχρι στιγμής δεν βλέπω. Γι΄ αυτό ΕΠΙΜΕΝΩ ότι και φέτος θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Τα λεφτά που πιστεύαμε πως υπάρχουν, δεν υπάρχουν πια. Και τα χρήματα από την απευθείας πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι πια αναγκαία για την επιβίωση της ομάδας (αν θέλει να διατηρήσει κάποια στάνταρντ, αλλιώς δεν το συζητάμε).

Κανείς δεν θέλει απόλυση του προπονητή στη μέση της σεζόν. Και ποιος να έρθει; Κι εγώ είμαι αντίθετη, όπως ήμουν και πέρσι που διώξανε τον τεντά. Παρεμπιπτόντως απορώ γιατί μπαίνεις σε τόσο κόπο να κάνεις συγκρίσεις και να τινάξεις από πάνω σου την "ταμπέλα" του αντιτενκατικού. Δεν το ζήτησε κανείς. Ο,τι γουστάρεις μπορείς να είσαι χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να δώσεις λογαριασμό.

Το ότι στηρίζουμε όμως Νιόπλια δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να σχολιάζουμε και κάτι που μας φαίνεται στραβό. Ειδικά στο ματς με την Ρούμπιν πάντως δεν έκανε κάτι στραβό.

Τέλος, συμφωνώ με όσα λες για την Ρούμπιν. Το ότι δεν φάνηκαν στον συγκεκριμένο αγώνα, ίσως λόγω προπονητή όπως λες κι εσύ, δεν σημαίνει ότι δεν ισχύουν. Αυτό που συζητάμε εδώ είναι πως παρόλο που δεν φάνηκε αχτύπητη και θα μπορούσαμε να την κερδίσουμε, δεν το καταφέραμε.

gatti said...

@The Bgt: Γράφεις: "Αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα δύσκολα τα πράγματα οικονομικά, πολύ δύσκολα...".

Eτσι το βλέπω κι εγώ. Κι όπως λες κι εσύ, μπάλα δεν παίζουμε έτσι κι αλλιώς...

4minister said...

Δεν θα με πείραζε να παραδεχτώ ότι είμαι αντι-Τενκατικός, αν ήμουν. Αντίθετα θεωρώ το χαρακτηρισμό αντι-Τζιγκερικός, τίτλο τιμής! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δίνω λευκή επιταγή στον Πατέρα, γιατί κάτι ξεγυρισμένες μ@λ@κείες τις έχει κάνει κι' αυτός. Είναι υπό παρακολούθηση.

Μεταξύ Βγενό και Πατέρα ο 2ος έχει πολύ περισσότερο χρήμα (πάνω από μισό δις) και μάλιστα σε μετρητό. Αυτό πάλι το «δεν βρίσκω επενδυτές» είναι μάλλον εμπορικό κόλπο, και σημαίνει «κάνε μια καλύτερη τιμή μάνα μου, δε βγαίνω» ...

Μη ξεχνάμε ότι ο Αντρέ είναι διαπραγματευτής με κάκαλα. Φαίνεται να υπάρχει χρονική deadline για τη φτιάξη και σφίγγει το σκοινί.

Ρισκάρω ότι η αλλαγή ιδιοκτησιακού θα γίνει μετά τις Δημοτικές, μάλλον μετά την ίδρυση του Ντοροκόμματος (21η Νοεμ.) αλλά μέσα στη χρονιά.

The Bgt said...

Gattini!!!

Ο Λαος σου (οκ...εγω βασικα...) απαιτει πλουσιο φωτορεπορταζ απο την απονομη της κουπας στα κοριτσια του βολλεϋ και τη βραβευση της τιτανοτεραστιας Ρουξι..

Γιατι αυτο το τμημα,μεσα απο στερησεις και χιλιες δυο δυσκολιες μας εχει δωσει τοσες χαρες!

Ύπνος said...

@Gatti

Ωραίο το μπλογκάκι σου μου άρεσε πάρα πολύ!Θες να βάλεις στα reading το μπλόγκ μου να κάνω κι εγώ το ίδιο;;;

Λοιπόν το μπλόγκ μου είναι :

http://www.ypnos-blog.blogspot.com/

Εγώ σε πρόσθεσα κιόλας!

gatti said...

@4minister: Eννοείται ότι έχει κάνει λάθη και ο Φάδερ. Αλλά στην περίπτωσή του είναι φυσιολογικό. Οταν κάποιος κινείται κάνει και λάθη. Οταν είναι αδρανής δεν κάνει. Κι αυτός τουλάχιστον από πέρυσι προσπαθεί.

Είναι γνωστό ότι ο Φάδερ έχει χρήμα και μάλιστα μετρητό γιατί πούλησε πολλά καράβια με την κρίση. Μακάρι το "δεν βρίσκω επενδυτές" του Βγενό να είναι εμπορικό κόλπο, εγώ φοβάμαι μήπως είναι αντικειμενικό το πρόβλημα.

Αμα βγει πια και αυτή η πρόβλεψή σου, για αλλαγή ιδιοκτησιακού μετά τις εκλογές τι να πω. Εσύ δεν είσαι υπουργός, η Πυθία είσαι! :))

gatti said...

@The Bgt: Δεν βρήκα φωτος Bgt μου από τις κοριτσάρες μας, το είχα υπόψιν μου να βάλω φωτορεπορτάζ αλλά δεν τα κατάφερα. Αν βρω θα τις βάλω έστω και ετεροχρονισμένα.

gatti said...

@Ύπνος: Tι είσαι εσύ καλό μου; Για Παναθηναϊκό δεν σε κόβω πάντως! :ppp

Βεβαίως και θα το προσθέσω το blog σου! :))))