Friday, October 29, 2010

H άμυνα του βασιλιά*








Εν αρχή ην η άμυνα. Κι ο μπασκετικός Παναθηναϊκός το γνωρίζει πολύ καλά. Εχω όμως την εντύπωση ότι φέτος μπορεί και να ξεπεράσει τον εαυτό του. Αν τα πρώτα δείγματα προδιαθέτουν για το τι θα ακολουθήσει, η άμυνά του θα πρέπει να είναι γρανιτένια. Και όχι μόνο αυτό, αλλά υπάρχουν στιγμές που η ομάδα σου δίνει την εντύπωση ότι παίζει με ...παίκτη παραπάνω στην άμυνα.

Το παιχνίδι με τους Ρώσους ήταν το πρώτο σοβαρό τεστ και ο Παναθηναϊκός το ξεπέρασε με επιτυχία. Βέβαια, δεν θα πρέπει κανείς να παραγνωρίσει ότι η ΤΣΣΚΑ είχε σημαντικότατες απουσίες όπως των Κριάπα και του Σίσκα. Και είναι παραπάνω από σίγουρο ότι αυτός που πρέπει δεν θα το παραγνωρίσει (in Zots we trust).




Η ομάδα ζορίστηκε στο πρώτο ημίχρονο, δεν έμπαιναν και τα σουτ, αλλά μετά ήρθε το φανταστικό τρίτο δεκάλεπτο βγαλμένο από την εποχή του triple crown. Και μαζί ένας Μάριτς που ο Ομπράντοβιτς τον έριξε στη μάχη στο δεύτερο ημίχρονο. Με ενέργεια, με ριμπάουντ, με δύναμη.




Ο Σάτο τεράστιος! Ο,τι και να πει κανείς είναι λίγο. Βρήκαμε τη λύση στη θέση 3 που μας πονούσε.

Ο Διαμαντίδης ο παλιός καλός Διαμαντίδης, ο Ντρου από τους κορυφαίους (τι τρίποντο έβαλε από τα εφτάμισι μέτρα!), η τριάδα Νίκολας - Διαμαντίδης - Σάτο ζωγραφίζει, η ρακέτα σε ψηλά στάνταρντς, τα ριμπάουντ που ήταν για μας πραγματικά σκουπίδια (γεια σου ρε Βίδα!) φέτος δεν σνομπάρονται, αλλά μαζεύονται ευλαβικά και γενικά υπάρχουν παίκτες που δείχνουν πως μπορούν να δώσουν λύσεις ανά πάσα στιγμή.

Βαθμολογικά επίσης είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για την πρωτιά, αφού έχουμε πάρει προβάδισμα.

Θα μου πεις, δεν υπάρχει ούτε ένας αδύναμος κρίκος; Υπάρχει. Οταν βγαίνει ο Μήτσος, το χάος. Μπορούμε να αρπάξουμε σερί στο πιτς φυτίλι. Κάτι πρέπει να γίνει εδώ. Ελπίζω να έχουν γνώση οι φύλακες...

Οχι τίποτα άλλο, αλλά ο Διαμαντίδης δεν είναι δυνατόν να παίζει 35 λεπτά σε κάθε αγώνα. Είπαμε 3D, αλλά δεν θα τον ξεκάνουμε κιόλας! Γιατί ο Μήτσος φέτος έχει κι άλλες υποχρεώσεις.



***



Την ίδια ώρα στο απέναντι ...μαγαζί οι γαύροι αρχίζουν να συνειδητοποιούν τι περνούσαμε κάθε φορά που ο V-Span έπαιρνε τη μπάλα, έβαζε το κεφάλι κάτω ξεχνούσε τα συστήματα και επιχειρούσε εκείνα τα αυτοκτονικά άστοχα τρίποντα, ή έδινε πάσα στο πουθενά. Το μπινελίκι που ρίχναμε εμείς, είναι βέβαιο ότι θα το ρίχνουν τώρα εκείνοι. Κι αν δεν το έχουν κάνει ακόμα, ο καιρός γαρ εγγύς. Τον δε Τεόντοσιτς τον βλέπω αντί για μπινελίκι να ρίχνει οσονούπω κανα μπουκέτο. Μιλάμε ότι αν έμπαινε στο στοίχημα το συγκεκριμένο ενδεχόμενο θα έδινε πολύ χαμηλή απόδοση.


Scratch: Ενα πράγμα μόνο βρε Ζοτς! Ενα: Εκείνο το γλυκό μας απωθημένο που προπονείται με το πιτσούνι, δεν γίνεται να γυρίσει πίσω;


* H άμυνα του βασιλιά



***



Με SATO δεν έχει ΚΑΤΟ


Το υπέροχο ...μελιτζανί χρώμα του Ζοτς




Τα κορίτσια μας




Ρισπέκτ στον Βουγιόσεβιτς



***


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ






11 comments:

4minister said...

Αυτά με τα γλυκά απωθημένα να τα ξεχάσεις. Δεν θα το κάνουμε «του νόυ αζ μπέττα» εδώ χάμω!

gatti said...

@4minister: Δεν γίνεται υπουργέ μου! Αγαπάω Σάρας! Κι έπειτα ας του έδινε μια ευκαιρία φέτος που δεν θα μπερδεύεται στα πόδια του ο φραγκοφονιάς...

paoad said...

Κ εγώ λατρεύω Σάρας, αλλά από ότι έχω διαβάσει ο Ζοτς πιστεύει ειλικρινά ότι η ομάδα δεν χρειάζεται άλλο ασσοδυο, γιατί θέλει να του βγουν οπωσδήποτε οι Τεπιτς, Καλάθες. Θεωρεί και όχι άδικα πως αν η ομάδα τα καταφέρει φέτος, θα βγει και μακροπρόθεσμα κερδισμένη.

paoad said...

Χθες παίξαμε καταπληκτικά, οι Σατο, Μαριτς δείχνουν να έχουν αφομοιώσει σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι της Πανάθας..
..Μα είναι λάθος να συγκρίνεις τους δύο. Ο Νιοπλιας έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά τη κούραση του Μουντιαλ, την ελλιπή προετοιμασία κάποιων παικτών και τους τραυματισμούς. Ο Χριστοδουλόπουλος έχασε όλη τη προετοιμασία, ο Ζιλμπέρτο επίσης, ο Λουις Γκαρσία επίσης, ο Λέτο εδω και 3 εβdομάδες είναι off, όπως και ο Νίνης, ο Γκοβού 4, ο Πετρο 5. Πως σκατά να βγουν αυτοματισμοί όταν όλοι οι επιθετικογενεις παίκτες που διαθέτεις, εκτός των Κάρα, Σισέ είναι εκτός ρυθμού.

Επίσης, ο Νιόπλιας, προς τιμήν του, ζήτησε το καλοκαίρι δύο επιπλέον παίκτες, ένα χαφ και ένα δέυτερο επιθετικό. Που ειναι αυτοί?

Τρίτον, όπως και να το κάνουμε, όσο και αν αυτό δεν αρέσει σε μερικούς, με αυτό τον προπονητή κάναμε νταμπλ πέρυσι.

Ναι, το παραδέχομαι, ο Νιοπλιας δεν έχει τη τόλμη και τη τακτική ευφυία του Ολλανδού να βάλει τον Σαριέγκι αριστερό μπακ και να παίξει εναντίον του Λεβαδειακού με τρεις κοφτες στο κέντρο, απ' οπου
παραλίγο να το καρφώσει ο Τέπιτς στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

gatti said...

@paoad: Eγώ πάλι πιστεύω ότι χρειάζεται έναν ακόμα παίκτη στα γκαρντ. Για τον Καλάθη που λες συμφωνώ, άλλωστε ήδη έχει δείξει μεγάλη βελτίωση. Για τον Τέπιτς όμως όχι. Τέτοιο "άνοιωθο" παίκτη έχω χρόνια να δω. Δεν τον βλέπω να βελτιώνεται. Μακάρι να διαψευστώ βέβαια, αλλά...

Οσο για το ...ανακατεμένο σου σχόλιο με ποδόσφαιρο και μπάσκετ (πιωμένος είσαι βρε; :-ppp) καλή η προσπάθεια, δεν λέω και πολλά από τα ελαφρυντικά που αναφέρεις τα έχουμε πει κι εμείς αρκετές φορές.

Αλλά μη μου λες για αυτοματισμούς όταν η ενδεκάδα είναι η ίδια με πέρυσι με δύο μόλις προσθήκες! Οφειλαν να τους έχουν από πέρσι. Να βρίσκονται με κλειστά μάτια.

Αλλά εδώ μιλάμε ότι δεν υπάρχει πλάνο, περιμένουμε να λειτουργήσουν όλα τα υπόλοιπα;

Οσο για το νταμπλ, συμφωνώ με τον Γαλάτη που επιμένει πως ο Νιόπλιας βρήκε ομάδα στρωμένη. Φέτος που έπρεπε να την φτιάξει μόνος του τα είδαμε τα χαϊρια...

Tώρα για την τόλμη και την τακτική ευφυϊα του Ολλανδού, έτσι είναι, δεν μπορούν να την διαθέτουν όλοι. :-pp

Αλλά ξέρεις, έχω επιθυμήσει πολύ αυτό το στοιχείο της έκπληξης. Να περιμένεις να ακούσεις την ενδεκάδα και πάντα ΜΑ ΠΑΝΤΑ να υπάρχει ένας τουλάχιστον παίκτης που δεν έχεις προβλέψει ότι θα παίξει. Το ίδιο και με τις αλλαγές. Ενώ με τον Νιόπλια ξέρεις. H oμάδα ξεκινά πάντα με Ζιλμπέρτο - Κάρα - Κατσούρ. ΑΝ είναι μέσα ο Σιμάο (λέμε τώρα, σιγά μην παίζει βασικός...) θα είναι η πρώτη αλλαγή. Ξέρεις πάντα ποιος θα παίξει, ξέρεις ποιος θα βγει. Και δεν λέω για τώρα που έχει και τη δικαιολογία των απουσιών. Μιλάω και για πριν. Ρουτίνα...

Oχι τίποτα άλλο αλλά και ο Νιόπλιας τα ίδια αποτελέσματα με τον τεντά φέρνει. Ας έκανε τουλάχιστον το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον... ;-)

pensierix said...

Με βάση αυτά που διαβάζω από ένθερμους υποστηρικτές του Νιόπλια, προπονητής είναι ένας τύπος που κάθε Κυριακή αποφασίζει μια εντεκάδα και κάνει 3 αλλαγές κατά τη διάρκεια ενός 90λεπτου. Δεν φέρει ευθύνη για τον μεταγραφικό σχεδιασμό, την προετοιμασία την κάνει ο εκάστοτε γυμναστής και το κίνητρο στους παίκτες το δίνει ο πρόεδρας με το πούρο.

Κι επειδή μιλάμε για προπονητές, ο Ζοτς έχασε φέτος πρωτοκλασσάτους παίκτες, αλλά έφτιαξε μια ομάδα με άλλη φιλοσοφία, με παίκτες-σκυλιά-εργαλεία, που μπορεί ίσως να μην κοντράρει τη Μπαρτσελόνα, αλλά έχει σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό.

Κι επειδή ξαναμιλάμε για προπονητές , ο Ζούλιο Σέζαρ (η τερματοφυλακάρα της Ιντερ) αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι είχε ένα τετ α τετ με τον Μουρίνιο, λίγο πριν ξεκινήσουν τα παιχνίδια σε Τσου Λου και πρωτάθλημα, που έκριναν όλη τη χρονιά.

-Μην ανησυχείς κόοουτς, θα είμαι ΟΚ όταν πρέπει.

-Εχε χάρη που δεν έχω στον πάγκο τερματοφύλακα της δικής σου κλάσης, διαφορετικά δεν θα έπαιζες αυτή τη στιγμή.

(Σχόλιο Γαλάτη: Ο Μουρίνιο χρησιμοποίησε ένα καρότο για μαστίγιο. Ιδιοφυές!)

Μετά από τα σκληρά λόγια του προπονητή, ο ευαισθητούλης τερματοφύλακας έπεσε σε κατάθλιψη με αποτέλεσμα η Ιντερ να μη σηκώσει κανένα τρόπαιο την περσινή χρονιά...Παρακαλούσε μάλιστα τη διοίκηση να διώξει τον αγενή προπονητή, για να παίζει πιο απελευθερωμένος.

;pppppppp

gatti said...

@pensierix: Παράδειγμα που διάλεξες κι εσύ... Είναι επειδή ξέρεις πόσο συμπαθώ τον Σιχα-Μουρίνιο...


YΓ. Τι να μας πει κι ο προπονητής - φαν του Helenio Herrera...

YΓ1. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι συμφωνώ...

4minister said...

Έλα μωρέ, ποιος Μουρίνιο, ο δασκαλάκος;

χοχοχο!

bhoy said...

Για την χαμηλή προσέλευση...τίποτα;

Ή είναι γκρίνια;


Πάντως περισσότερο χρόνο στον Σάριτς και λιγότερο στο δίδυμο Φώτση/Τσαρτσαρή.4άρι Μπατίστ και 5άρι Σάριτς θα είναι υπέρχοη εικόνα.

υ.γ. ξέχασα είχε ΝΕΤ,ήταν 21:45,κόστιζε το φθηνότερο 10€ κι έχει και ντέρμπυ...

gatti said...

@4minister: Eλα ντε! Ποιος Μουρίνιο;

:)))

gatti said...

@bhoy: Nα σου πω την αλήθεια, για την προσέλευση δεν έχω τόσο μεγάλες προσδοκίες. Γενικά. Κι αυτό λόγω της εποχής και της κρίσης. Δεν πάει ο άλλος εύκολα στο γήπεδο. Από την άλλη βέβαια μιλάμε για ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια στον όμιλο. Μπορεί να είναι και συγκυριακό. Αλλά μπορεί και όχι.

Οσο για τη διαχείριση, ο Ζοτς ξέρει τι κάνει... :)))