Saturday, October 30, 2010

Mά-CISSE σίδερα, έκλεισε στόματα...

























Αν από το καλοκαίρι ο Τζιμπρίλ Σισέ έχει χαράξει το σήμα του Παναθηναϊκού με τατουάζ πάνω στο κορμι του, από σήμερα το βράδυ το δικό του όνομα έχει πια περάσει στο DNA μας. Οχι επειδή έβαλε τα δύο γκολ της νίκης επί του γαύρου, δίνοντας αποστομωτική απάντηση σ' αυτούς που έλεγαν ότι δεν σκοράρει σε ντέρμπι και δη σε ντέρμπι με τον ακατονόμαστο. Ούτε επειδή με το σφύριγμα της λήξης έτρεξε να γίνει ένα με τους οπαδούς του τριφυλλιού σε έναν δικό του "άτυπο γύρο θριάμβου" θέλοντας να μοιραστεί τη χαρά του με αυτούς που ξέρει πολύ καλά πως τον στηρίζουν και τον λατρεύουν. Ούτε πάλι για τις εκπληκτικές του δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα, που με απόλυτο και αδιαπραγμάτευτο τρόπο ΑΠΑΙΤΗΣΕ από τον αντίπαλο να σέβεται τον πρωταθλητή. Αλλά για όλα αυτά μαζί και άλλα τόσα ακόμα. Για το γεγονός ότι αυτόν τον ένα και κάτι χρόνο που είναι μέλος της παναθηναϊκής οικογένειας, μας υπενθυμίζει καθημερινά τι σημαίνει να είναι κανείς μαχητής, τσαμπουκάς, ψυχάρα και τελικά νικητής. Για το γεγονός ότι αυτός, το ζωντανό παράδειγμα της θέλησης και της επιμονής που χάρη στη δύναμη και το πείσμα του ξεπέρασε έναν εφιάλτη και επέστρεψε στα γήπεδα, προσπαθεί να εμφυσήσει τους συμπαίκτες του με το πνεύμα του μαχητή. Για το γεγονός ότι είναι ένας παίκτης γεννημένος νικητής που αρνείται να χάσει κι αν αυτό συμβεί θα τα έχει δώσει όλα προηγουμένως. Δεν ξέρω αν η ιστορία θα γράψει ότι είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που πέρασε ποτέ από τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορώ καν να προβλέψω αν όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου να φύγει από την ομάδα θα φύγει όπως αξίζει στην μεγάλη προσφορά του ή θα αποχωρήσει με τον γνωστό τρόπο που η συγκεκριμένη ομάδα συνηθίζει "να τρώει τα παιδιά της" (η επικείμενη αλλαγή διοικητικής ηγεσίας με κάνει να ευελπιστώ πως όχι). Ξέρω όμως πως είναι μακράν ο πιο πεισματάρης, ο πιο επίμονος και ο πιο ψυχωμένος ξένος που έχει περάσει από αυτή την ομάδα και ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες που γνώρισε ποτέ. Κι έχουν μεγάλη σημασία αυτά τα στοιχεία για έναν παίκτη που πριν πατήσει το ελληνικό έδαφος δεν είχε παραστάσεις από το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους Ελληνες οπαδούς, που δεν γνώριζε την ελληνική νοοτροπία, που εθνικά ή λαογραφικά δεν συγγενεύει καν με τις ιδιαιτερότητες της χώρας και των κατοίκων της.

Ο Τζιμπρίλ λοιπόν ήταν αυτός που με δύο γκολ μέσα σε ένα πεντάλεπτο πήρε το ντέρμπι. Το δικό του μάτι γυάλιζε, στη δική του ψυχή υπήρχε η φλόγα για τη νίκη. Επειδή τα ντέρμπι είναι πάντα παιχνίδια "ειδικών συνθηκών" (κι αν δεν έχει δοκιμάσει ο Παναθηναϊκός από την αρχή της φετινής σεζόν αυτές τις "ειδικές συνθήκες") και αυτές που μετράνε είναι οι προσωπικότητες και οι εμπνεύσεις της στιγμής το παιχνίδι το πήρε αυτός που το ήθελε περισσότερο.








Και επειδή βέβαια ο Τζιμπρίλ Σισέ όσο μεγάλος παίκτης κι αν είναι δεν μπορεί να βάλει μόνος του γκολ, χωρίς βοήθεια, αυτή τη φορά την είχε τη βοήθεια από έναν παίκτη που και το δικό του μάτι γύαλιζε. Mάλιστα, για τον συγκεκριμένο αγώνα θα έπρεπε να χρισθεί αυτός MVP. Κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Εναν παίκτη που γνωρίζει καντάρια μπάλα αλλά μέχρι τώρα αδυνατούσε να συγκεντρώσει το μυαλό του σ' αυτό που κάνει. Σ' αυτό το παιχνίδι ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά. Οχι τόσο όταν χρησιμοποιήθηκε αριστερά (παρόλο που και ως ακραίος ήταν πολύ καλύτερος από πολλούς άλλους) στο πρώτο ημίχρονο στο 4-3-3 όσο όταν χρησιμοποιήθηκε στη θέση πίσω από τον Σισέ στο 4-2-3-1 του δευτέρου ημιχρόνου. Αυτή η θέση, πίσω από τον φορ είναι η θέση που του αρέσει να παίζει και σήμερα καταλάβαμε γιατί: Του ταιριάζει όσο καμία άλλη. Από τη δική του εκπληκτική ενέργεια μπήκε το πρώτο γκολ του Σισέ, από το δικό του κέφι ανακατεύτηκε η τράπουλα στο δεύτερο ημίχρονο. Κράτησε τη μπάλα, κέρδισε φάουλ, πρόσθεσε ταχύτητα και έκανε και την εκπληκτική ασίστ στον Τζιμπρίλ. Να τολμήσω να πιστέψω ότι κερδίσαμε έναν παίκτη; Το θέλω πολύ να το πιστέψω. Είχα πάντα τεράστια εκτίμηση στα προσόντα του Λάζαρου. Αλλά θα πρέπει κι αυτός να καταλάβει πως αυτή είναι η ευκαιρία του. Ας μη τη σπαταλήσει. Πέρσι την άνοιξη έγιναν συζητήσεις ακόμα και για την παραχώρησή του ως δανεικού. Φέτος του δίνεται η ευκαιρία να δείξει τι αξίζει. Ας το κάνει. Το γεγονός ότι έχει παίξει καλά σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια είναι πάντως ενθαρρυντικό.

Το παιχνίδι πριν ξεκινήσει είχε πολλές ομοιότητες με το περυσινό με τους δύο μονομάχους όμως να έχουν αλλάξει θέσεις. Αυτή τη φορά ήταν ο Παναθηναϊκός με την πλάτη στον τοίχο, με κακή φυσική κατάσταση, χωρίς τρεξίματα, με απουσίες και κακή ψυχολογία. Και ήταν ο Ολυμπιακός άνετος και χαλαρός, προερχόμενος από επιτυχημένα αποτελέσματα και μια διαφορά βαθμών που του επέτρεπε να μην έχει άγχος για το παιχνίδι. Πριν το ματς όλα τα προγνωστικά ήταν υπέρ του. Μετά το ματς αποδείχτηκε αφενός πως στα ντέρμπι δεν χωρούν προγνωστικά, αφετέρου πως κανείς δεν επιτρέπεται να υποτιμήσει μια ομάδα με πληγωμένο εγωισμό.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους Πειραιώτες. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει με την ΑΕΚ, όπως είπε και ο Νιόπλιας. Βοήθησε βέβαια και ο ίδιος με το στήσιμο που έκανε στην ομάδα. Στήσιμο που είχε κάτι από ...Τεν Κάτε με τη διαφορά ότι ο ίδιος δεν μπορεί εύκολα να διαχειριστεί τις εκπλήξεις στις οποίες αρέσκεται ο Ολλανδός. Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός έπαιζε ουσιαστικά με 2 παίκτες λιγότερους. Κατσουράνης και Γκοβού δεν μπήκαν ποτέ στο παιχνίδι. Η ανυπαρξία του Γκοβού έκανε ακόμα χειρότερο τον Βύντρα που δεν περνούσε και την καλύτερη βραδιά του, αφού του ήταν αδύνατο να τα βγάλει μόνος του πέρα με Ραούλ Μπράβο και Ριέρα. Ο Πλεσί δεν θα έλεγα ότι ήταν η καλύτερη δυνατή έμπνευση που θα μπορούσε να έχει ο Νιόπλιας, παρόλο που βοήθησε τουλάχιστον στο ψηλό παιχνίδι, αφού δεν έχασε κεφαλιά.

Ομως η ομάδα ουσιαστικά δεν είχε καθόλου κέντρο. Ο γαύρος κυριάρχησε ολοκληρωτικά ειδικά το πρώτο ημίωρο και ήταν φανερό πως κυκλοφορούσε πολύ καλά τη μπάλα. Μέχρι εκεί όμως. Γιατί κυκλοφορία καλή είχε αλλά ευκαιρίες ούτε αυτός έκανε. Μετά το πρώτο ημίωρο εμείς κερδίσαμε κάποια μέτρα στο γήπεδο, αλλά χωρίς τίποτα να αλλάξει. Ανάπτυξη μηδέν. Και κάπου εκεί ήρθε το γκολ του Μιραλάς. Ενα σπουδαίο σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ, που όμως έβαλε το χεράκι της και η αδράνεια της πράσινης άμυνας για να επιτευχθεί. Τρεις παίκτες έβλεπαν τα τρένα να περνούν και ο Τζόρβας για άλλη μια φορά στην κλειστή του γωνία έφαγε γκολ, ενώ είχε μπροστά του ξεκάθαρη όλη τη φάση και όφειλε να είναι καλύτερα προετοιμασμένος, ειδικά από την στιγμή που το σουτ δεν έγινε σε σημείο που δεν μπορούσε να αντιδράσει. (Αυτός ο Φερνάντεζ, τι κάνει; Υπάρχει;).


Κι έρχεται το δεύτερο ημίχρονο και όλα αλλάζουν. Ο Νιόπλιας ξύπνησε, ο Βαλβίδας εκοιμήθη. Από εκεί που περίμενες μία από τα ίδια, αφού ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρνει να γυρίσει παιχνίδι όταν αυτό στραβώσει από την αρχή, κάνει ο Νιόπλιας δύο αλλαγές που φέρνουν τα πάνω κάτω. Οσο αναιμικό ήταν το στήσιμο της ενδεκάδας - κι αυτό πρέπει να του χρεωθεί... - τόσο γενναίες (και αποτελεσματικές) ήταν οι αλλαγές και αυτό πρέπει να του πιστωθεί. Δεν αποφασίζεις τόσο εύκολα να βγάλεις έξω δύο ονόματα σαν τον Γκοβού και τον Κατσουράνη σε τέτοιο παιχνίδι. Το έκανε όμως και έβαλε τον Μαρίνο και τον Γκαρσία. Κι αν η αλλαγή του Ισπανού ήταν ψιλοαναμενόμενη, του Μαρίνου δεν ήταν. Οι περισσότεροι περίμεναν να μπει ο Καραγκούνης. Ομως, ο Μαρίνος έδωσε ανάσες στον Βύντρα, κάλυψε χώρους, αλλά παράλληλα έβγαλε τη μπάλα μπροστά, ενώ ο Γκαρσία έδωσε κίνηση στην στατική μέχρι τότε ομάδα. Βέβαια, όπως αναφέρω και παραπάνω, τη διαφορά την έκανε ο Λάζαρος. Ο MVP του αγώνα που δεν πήρε το βραβείο, γιατί όπως είπε κι ο Νιόπλιας "όλοι παίζουμε για το γκολ και 2 γκολ είναι πάντα 2 γκολ".

Για να γυρίσει το παιχνίδι βέβαια δεν χρειάστηκαν μόνο οι αλλαγές του Νιόπλια. Χρειάστηκε όπως προανέφερα και ο ύπνος του Βαλβίδα. Που δεν πίστεψε ενδεχομένως ότι ο Παναθηναϊκός θα αντιδράσει (θα μου πεις, εδώ δεν το είχαμε πιστέψει εμείς ότι θα το κάνει...)

Ο Βαλβίδας, όμως, δεν μας αφορά. Προσπαθεί να φτιάξει μια καλή ομάδα και απ' όσο είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, έχει κάνει δουλειά. Η κυκλοφορία του γαύρου είναι πράγματι πολύ καλή. Δεν είναι όμως και η υπερομάδα που μας μοστράρουν καθημερινά οι ΑΡΔ. Παρουσιάζει κενά διαστήματα και αποσυντονίζεται όταν πιέζεται. Δεν έχει διάρκεια στο παιχνίδι του κι αυτό μπορεί να μην στοιχίζει με έναν κατώτερο αντίπαλο, αλλά σίγουρα στοιχίζει με έναν ισάξιο αντίπαλο.

Εν πάση περιπτώσει, βέβαια, αυτά είναι θέματα που αφορούν το γαύρο και όχι εμάς. Το μόνο δικό του θέμα που μας αφορά είναι το γεγονός ότι οι ΑΡΔ θα πέσουν πάνω του τώρα και θα αρχίσουν να αναλύουν τα προβλήματά του, οπότε υπάρχει ελπίδα να μας αφήσουν εμάς για λίγο ήσυχους.

Ο Παναθηναϊκός όμως θα κάνει λάθος αν πιστέψει ότι με αυτή τη νίκη μπορεί να κρύψει τα δικά του προβλήματα κάτω από το χαλί. Γιατί ΕΧΕΙ προβλήματα και μάλιστα πολλά. Και καλά θα κάνει να ασχοληθεί μαζί τους τώρα που η νίκη έδιωξε τη μουρμούρα και μπορεί να έχει λίγο καθαρότερο μυαλό.

Κι ούτε μου αρέσει αυτό που άρχισα ήδη να ακούω. Οτι δηλαδή ο Παναθηναϊκός με τόσα προβλήματα και έχοντας περάσει τα ντέρμπι (που ΔΕΝ τα έχει περάσει ο Ολυμπιακός) βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πίσω από την κορυφή, άρα επί της ουσίας έγινε το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είχε προβλήματα μόνο με τα ντέρμπι. Τα είχε και με την Ξάνθη, τα είχε με την Καβάλα, τα έχει με κάθε μικρό που αντιμετωπίζει μέσα ή έξω και συνηθίζει να κάνει τις γκέλες του. Αυτή η νίκη απλά μας κρατάει μέσα στο παιχνίδι του τίτλου. Δεν μας δίνει κανένα προβάδισμα, εκτός ίσως από το ψυχολογικό (που όλοι γνωρίζουμε πόσο εύκολο είναι να ξαναχαθεί). Να το έχουν καλά στο μυαλό τους όλοι αυτό!






Τα περί διαιτησίας των γαύρων απλά αρνούμαι να τα σχολιάσω επειδή τα θεωρώ γραφικά. Εκείνο που θα σχολιάσω όμως είναι το ντου του Μαρινάκη στα αποδυτήρια των διαιτητών.
Κάπως στρεβλά έχει πάρει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τον ρόλο του ως πρόεδρος είτε των Πειραιωτών είτε της Σούπερ Λίγκα. Και κάποιος θα πρέπει ίσως να του το δώσει να το καταλάβει αυτό. Κάποιος από την αθλητική δικαιοσύνη εννοώ...




Οσο για τον Νιόπλια; Εξακολουθεί να μη με πείθει. Αλλά τέτοια μέρα αυτό δεν είναι της παρούσης. Από αύριο βλέπουμε...


***


Scratch: Πολύ καλός ο Μπουμσόνγκ, πολύ καλός ο Σπυρόπουλος (όφειλε ένα τέτοιο παιχνίδι).


Scratch 1: Aντιλαμβάνομαι την έγνοια του Νιόπλια να κρατήσει πρωτίστως τη νίκη. Αλλά σήμερα χάθηκε μοναδική ευκαιρία στο μισό του δεύτερου μέρους να βάλουμε κι άλλα γκολ.


Scratch 2:
Aντικειμενικά δουλεμένη ομάδα ο γαύρος.




Scratch 3: Τον πήρε ο ύπνος κι έγειρε τον Βαλβίδα στην επανάληψη. Ούτε οι οπαδοί μας που τον ...αποθέωσαν δεν κατάφεραν να τον ξυπνήσουν.



Scratch 4: Να ξανάρθει ο Μαρινάκης στο ΟΑΚΑ, είναι γουρλής!



Scratch 5: (από "πράσινο" φόρουμ): "Eφυγε ο Μαρινάκης με τους μπράβους του και άδειασε η μισή κερκίδα. Μόνο για τον Πατέρα και τους πέντε συνοδούς του στο τηγάνι ήξεραν να λένε".




Scratch 6: Τάσος Μητρόπουλος: Γνωστές παρωχημένες τακτικές σε σύγχρονο ερυθρόλευκο κοστούμι.


Scratch 7: Υπάρχουν δύο πράσινα πανό που τα έχω αλλά δεν πρόκειται να τα ανεβάσω γιατί τα θεωρώ τραγικά. Κι αν το ένα (σκίτσο) μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως εντάσσεται στο πλαίσιο της καζούρας (σε γκροτέσκα μορφή πάντως), επομένως μπορεί να γίνει ανεκτό,
το δεύτερο (κείμενο και σκίτσο) συνιστά - έως και - προσκλητήριο βίας εν όψει επόμενων αναμετρήσεων. Δεν είναι πόλεμος ρε παιδιά το ποδόσφαιρο, καταλάβετέ το!



Scratch 8: Nίκος Αλέφαντος, ο προφήτης...



Scratch 9: To πρωτοσέλιδο στο οποίο αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Σισέ. Αναρωτιέμαι, η εφημερίδα "Γαύρος" είναι ο κύριος εκφραστής της πολιτικής της ΠΑΕ Ολυμπιακός; Γιατί αν ναι, τότε δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσουν οι πρακτικές Μαρινάκη...


Scratch 10: Ετσι και κερδίσει αύριο η ΑΕΚ τον Πανιώνιο θα γίνει το πρωτάθλημα ροντέο! Το καλύτερό μας δηλαδή! Αν και φοβάμαι πως πριν από το πρωτάθλημα θα γίνει η Νέα Σμύρνη ροντέο, εξαιτίας της γνωστής βεντέτας...




Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ





ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ










ΤΑ ΓΚΟΛ



Το 0-1


Το 1-1



Το 2-1


(ξανά)


(και ξανά...)


Η ΚΟΚΚΙΝΗ






Ο ΚΟΣΜΟΣ









Η ΕΙΣΟΔΟΣ






ΦΑΣΕΙΣ


















ΣΤΙΓΜΕΣ...







Δεν ξεχνιούνται οι παλιές αγάπες...





ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ


















ΣΤΟ ΜΠΟΥΘ




ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ



























39 comments:

pensierix said...

Ο,τι κι αν πούμε για τον Τζιμπρίλαρο είναι λίγο...10% του μυαλού, της θέλησης και του χαρακτήρα που έχει αυτός ο τύπος αν διέθεταν οι υπόλοιποι, θα σηκώναμε το Τσου Λου που λέει ο λόγος. Κόσμημα πραγματικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, εντός κι εκτός γηπέδου. Ηγέτης, 100% επαγγελματίας, δηλώσεις μετρημένες, ανθρώπινες, χωρίς έπαρση αλλά που "φτιάχνουν" τον κόσμο κτλ. Με λίγα λόγια: Τζιμπρίλ Σισέ, κύριοι...

Αγωνιστικά, ΤΕΡΑΣΤΙΟ παιχνίδι από τον Λάζαρο. Ο κορυφαίος του ματς, μακράν. Ο Νιόπλιας "σώθηκε" ξεκάθαρα από τον εγωισμό και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης ορισμένων παικτών σε συνδυασμό με τον ύπνο του Βαλβέρδε, αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά και να μην παραμυθιαζόμαστε. Δεν πιστώνω καμία νίκη στον Νιόπλια, εκτός κι αν το τελευταίο χαρτί ενός προπονητή που τα παίζει όλα για όλα, έχοντας κατεβάσει μια λάθος εντεκάδα θεωρείται "κίνηση τακτικής". Αστεία πράματα...Λαμπάδα στο Λάζαρο, λαμπάδα στο Σισέ και πάμε παρακάτω. Το ματς το πήραν συγκεκριμένοι παίκτες, με τσαμπουκά και με το έτσι θέλω, χωρίς να υπάρχει κάποιο σχέδιο ή σαφής προσανατολισμός. Τέλος.

Ο Μαρινάκης, δυστυχώς, κληρονόμησε την αλαζονεία και τη αμετροέπεια του Σωκράτη και φρόντισε να τις συνδυάσει με την γραφικότητα για να δέσει το γλυκό . ΟΚ, μπορεί στον μέσο γαύρο οπαδό να κάνει "κλικ" γιατί ο Βαγγέλης είναι "μάγκας Περαιωτής ντελμπεντέρης" , αλλά απέχει πολύ από το να θεωρηθεί σοβαρός παράγοντας. Δηλώσεις τίγκα στο κιτς και στην υπερβολή, για να μην μιλήσουμε για τον θεσμικό ρόλο που κατέχει και τον οποίο έχει εκλάβει ως μέσο διασφάλισης των συμφερόντων της ομάδας του...

4minister said...

Το φωτορεπορτάζ υπερπλήρες όπως συνήθως.

Τάσσομαι με την άποψη Μαρινάτου, «ντέρμπι, ποιο ντέρμπι». Άρα ο Σισσέ δεν έχει ακόμα σκοράρει σε ντέρμπι!

Είναι ιδιαίτερα σημαδιακή η διαμαρτυρία Μαρινάτου στους διαιτητές, στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα. Εκτός που γίνεται επαναλαμβανόμενα γραφικός, ραγίζει σημαντικά την εικόνα του “αφεντικού” στο παρασκήνιο που είχε καταφέρει να περάσει μέχρι τώρα. Το αφεντικό δεν γκρινιάζει, δίνει εντολές, όπως έκανε ο Πρακτοράκος τόσα χρόνια, αν με εννοείτε …

Επίσης σημαδιακό ότι το Τριφύλλι έπαιξε χωρίς την κλίκα Δυτικής Πελοποννήσου ένα ημίχρονο. Αν το δούμε και στον επόμενο αγώνα του Champions League, φυσάει αγέρας βελτιωτικής αλλαγής στην ομάδα. Όξω τα χρέπια! Μήπως ήρθε και η ώρα του Τζόρβα να γυαλίσει λίγο τον πάγκο;

seaconfused said...

Ασχετο: Ο ραλίστας δεν πήγε;;;;;
Έλα μωρή πράσινη αρρώστια :)))

fl@neur said...

@gatti
Όπως πάντα πληθωρική (σε κείμενο και φωτό) και ουσιαστική. Το 2-1 δεν κρύβει τις αδυναμίες της ομάδας, που πάντως μπορούν ακόμα να διορθωθούν, αλλά είναι και η καλύτερη απάντηση των παικτών και του Νιόπλια, σε ένα πολύ κρίσιμο παιγνίδι, κυρίως στην "ηττοπάθεια" των πράσινων οπαδών, και την ακριβοπληρωμένη υπεροψία των κόκκινων ΑΡΔ και των γάβρων.
Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη, όπου ο πρωταθλητής "βγαίνει" κιόλας από τον Οκτώβριο (ούτε καν τον Γενάρη πια) κι αυτό λέει πολλά για τη νοοτροπία του κόσμου, αλλά και το επίπεδο του ποδοσφαίρου και των ΑΡΔ.
Μακάρι να συνεχίσουμε πάντως έτσι, με πάθος, αλλά και με προγραμματισμό.

squarelogic said...

Ποστ-Ποταμός!
Θα υποκλιθώ ιδίως στο 1ο μέρος,αυτό που αναφέρεται στον Τζιμπρίλ Σισέ!
όταν περσι δίνονταν τα 8εκ. στην ομάδα του για ν'αποκτηθεί,οι πιο αισιοδοξοι πίστευαν οτι αποκτούσαν εναν σπουδαίο γκολτζή που είχε όμως 2 σοβαρότατους τραυματισμούς και άρα σίγουρα δεν θα ήταν όπως τον θυμόμασταν.Σχεδόν κανείς δεν περίμενε το ισχυρότατο "δέσιμο" του Γάλλου σταρ με την ομάδα,δέσιμο που επήλθε γιατί-βοηθούντων των αποτελεσμάτων-ο Σισέ βρήκε εδώ αυτό που πάντα επιθυμούσε και του άξιζε:
την καθολική αναγώριση,την αίσθηση της λατρείας του πρώτου βιολιού,το συνεχές σκοράρισμα.
Ο επαγγελματισμός του,το πάθος του,η δύναμη του χαρακτήρα του,θα πρέπει να εμπνεύσουν τους συμπαίκτες του:αλήθεια,αυτός ο Γκοβού δεν κάνει τις συγκρίσεις μέσα του και αδικεί έτσι τις δυνατότητες του?κι αυτός ο Κατσουράνης,δεν ντρέπεται βλέποντας τον Σισσέ να σκίζεται και ν'αρνείται να χάσει,ενώ ο ίδιος κάνει χαλαρό τροχάδην,όντας δεδηλωμένος παναθηναικός από μικρός?
Τεράστια η προσφορά και η σημασία του Γάλλου σταρ...

squarelogic said...

Χθες πάντως θα πρέπει να πιστώσουμε στο Νιόπλια 2-3 πραγματάκια:
- το ότι κατέβασε τον Πλεσί αντί του Κάρα,σήμαινε αφενός μεν οτι διατηρούσε την όποια δυνατότητα επηρεασμού του ματς μπορεί να προσφέρει το πάθος του Καραγκούνη για ενα 45λεπτο,αφετέρου οτι επιτέλους,δεν έπαιζε και με τα 3 "γερόντια" στο κέντρο.
-οτι είχε το θάρρος να κάνει στο ημίχρονο και τις 2 αλλαγές των βεντετών που ήταν εκτός τόπου και χρόνου.
-οτι με την προσθήκη Γκαρσία έδωσε στον Λάζαρο τη δυαντότητα να παίξει στην φυσική του θέση.

Ουσιαστικά,η μόνη αλλαγή που θα σκεφτόμουν στο αρχικό στήσιμο θα ήταν ο Κατσουρ ως στόπερ στη θέση του soft Καντέ.Η μη χρησιμοποίηση Σιμάο απ την αρχή μάλλον έχει να κάνει με την ψυχολ.κατάσταση του "λιονταριού".Την δουλίτσα του πάντως την έκανε όταν μπήκε.
Επί της ουσίας βέβαια δεν έγινε ξαφνικά προπονηταράς ο Νιόπλιας.Του πιστώνω πάντως οτι οταν δεν σκέφτεται τους δημοσιογράφους,κάνει πολύ ορθολογική διαχείρηση του αγώνα,έχει δηλ."μάτι" από τα λίγα.

KANTHAR0S said...

θα μπορούσαν γράψω πάρα πολλά για τακτικές, διατάξεις, συστήματα, αλλά θα κυμανθώ στα πλαίσια της ανάρτησης.

Βλέπω μια ανεξήγητη αποθέωση προς το πρόσωπο του Σισέ. Αυτές οι προσωπολατρείες μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Το έργο το έχουμε χιλιάδες φορές και θα το ξαναδούμε ακόμα περισσότερες. Τέτοιες καταστάσεις συνήθως γυρνάνε μπούμερανγκ.

Γιατί όμως να λατρεύεται ο Σισέ; Επειδή κάνει την δουλειά του και πληρώνεται αδρά για αυτό; Επειδή ψάχνουμε είδωλα; Ψάχνουμε είδωλα και to βρήκαμε στο πρόσωπο του Γάλλου; Επειδή πορωθήκαμε από το ντέμπι;

Συγχωρέστε με το ύφος μου, αλλά αν έχουμε φτάσει να λατρεύουμε τον Σισέ και τον κάθε Σισέ τότε υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στην κοινωνία. Υπάρχει πραγματικά κρίση αξιών.

Όλα αυτά που ειπώθηκαν ότι είναι επαγγελματίας και λοιπά ειναι αυτονόητα. Έχουμε φτάσει στο σημείο να τονίζουμε τα αυτονόητα και να πανηγυρίζουμε με αυτά.

Και όλα αυτά για έναν άνθρωπο που σύμφωνα με πολλούς φιλάθλους του Παναθηναϊκού όταν κινείται εκτός κάμερας δεν τον νοιάζει κανένας και τίποτα.

Ούτε καν παιδάκια σε αναπηρικά καροτσάκια που το μόνο που θέλουν είναι ένα αυτόγραφο κι αυτός αδιαφορεί προκλητικά.

Nick Triantos said...

Να πιστωσουμε τον Πλεσσις στον Νιοπλια? Εγω λεω οτι προκειτε περι χρεωσης και οχι πιστωσης...

Λοιπον ακουστε 'δω για να μην παραμυθιαζομαστε.

Ο Νιοπλιας ειναι τεραστιος χεστης προπονητης. Οι αλλαγες που εκανε ηταν οι προφανεις. Τις εκανε δε στο ημιχρονο γιατι επαιζε το τομαρι του. Θα τις εκανε εαν πηγαινε με 0-0 στ' αποδυτηρια? Εγω λεω πως οχι. Εγω λεω οτι θα εβαζε Καραγκουνη εαν δεν εμπαινε το γρηγορο 2ο γκολ.

Το ποσο χεστης ειναι φανηκε στο 1-2 που στο 61-62 βαζει και 2ο καθαρο αμυντικο χαφ οταν ο αντιπαλος οχι μονο παιζει με 10 αλλα ειναι ΝΕΚΡΟΣ στο κεντρο και δεν μπορει καν να τρεξει. Αντι λοιπον να τον σκοτωσει οταν τον εχει κατω παιζει για να κρατησει το 2-1.

Ο παναθηναικος εχει προβληματα και χρειαζετε ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ γιατι αυτος που εχει ΔΕΝ μπορει. Μας το δειχνει δεν το βλεπετε?

gatti said...

@pensierix: O Tζιμπρίλ καταφέρνει να μας πωρώνει με έναν μοναδικό τρόπο. Είναι όλα αυτά που περιγράφεις. Είναι μεγάλη ευτυχία που παίζει στην ομάδα μας και δικαιολογημένα πια τον αισθανόμαστε σαν έναν από εμάς.

Συμφωνώ απόλυτα για τον Λάζαρο. Ηταν πράγματι μακράν ο κορυφαίος. Ο Τζιμπρίλ πήρε τη δόξα αλλά το σπουδαίο παιχνίδι το έκανε ο "οικοδόμος".

Εννοείται πως οι ατομικές πρωτοβουλίες σε συνδυασμό με τον βαθύ ύπνο του Βαλβίδα οδήγησαν στη νίκη. Θέλω να ελπίζω ότι κανείς δεν παραμυθιάστηκε. Τουλάχιστον κανείς από την ομάδα εννοώ, οι οπαδοί και να ονειρευτούν λίγο παραπάνω δεν τρέχει τίποτα. Φοβάμαι όπως πως συνήθως συμβαίνει το αντίθετο. Εμείς ξέρουμε πού βρισκόμαστε και στην ομάδα κάνουν λάθος εκτιμήσεις των καταστάσεων.

Κοίτα, τις αλλαγές του τις πιστώνω του Νιόπλια θα ήταν άδικο αν δεν το έκανα. Από την άλλη βέβαια με αυτές απλώς διόρθωσε το λάθος στήσιμο της 11άδας.

Εκείνο που του χρεώνω όμως είναι ότι έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει μια μεγάλη νίκη. Αν δεν ήταν τόσο φοβισμένος και αν δεν νοιαζόταν τόσο για το κεφάλι του θα μπορούσε να αφήσει την ομάδα να βγει μπροστά για να ανεβάσει το σκορ. Ο Βαλβέρδε δεν υπήρχε περίπτωση να ξυπνήσει, ήταν φανερό, ο γαύρος έπαιζε με παίκτη λιγότερο κι αντί να επιχειρήσει να τον "σκοτώσει" και να πετύχει μια νίκη που θα την θυμόμασταν για καιρό και που μπορούσε να προκαλέσει τρικυμία στο λιμάνι, αυτός προτίμησε να κρατήσει την ομάδα πίσω.

Αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό μεγάλου προπονητή. Πιστεύω πως η σημερινή συγκυρία με τα δύσκολα παιχνίδια να έχουν φύγει, είναι ιδανική για αλλαγή προπονητή. Διαφορετικά, συνεχίζοντας με έναν τεχνικό φιλότιμο κατά τ' άλλα και εξαιρετικά συμπαθή αλλά όχι αντάξιο του μεγέθους που λέγεται Παναθηναϊκός θα ζήσουμε κάποια οδυνηρή γκέλα απέναντι σε κάποιον μικρό και θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε. Γιατί ομάδα ΔΕΝ έχουμε. Μονάδες έχουμε. Και με τον ΝΝ στον πάγκο ομάδα δεν πρόκειται να φτιάξουμε.

Ο Μαρινάκης το φυσάει και δεν κρυώνει που πλήρωσε για να πάρει μια ομάδα χρεωμένη και θέλει να ρεφάρει παίρνοντας το πρωτάθλημα, αδιαφορώντας για τον τρόπο. Κρίμα που στηρίχτηκε σε ανθρώπους της κοκκαλοεποχής και ενώ είχε την ευκαιρία να γίνει ένας σημαντικός παράγοντας που θα φέρει νέο ήθος στο λιμάνι τείνει να γίνει χειρότερος από τον Χόχο. Γιατί ο Χόχος το παιχνίδι το έπαιζε καλύτερα και με περισσότερο στιλ.

Αυτό το χούι με τα αποδυτήρια πάντως πρέπει να κοπεί. Είναι η δεύτερη φορά που το κάνει, το είχε επαναλάβει στο ματς με τον Αρη και με χαρά διάβασα πως ο Παναθηναϊκός αν συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο θα θέσει θέμα παραμονής του στη προεδρία της Σούπερ Λίγκα.

gatti said...

@4minister: Eλα ντε! "Ποιο ντέρμπι;". Είχε δίκιο ο Μαρινάκης! :pp

Η διαμαρτυρία μπορεί πράγματι να σημαίνει αυτό που λες. Πως δεν έχει βρει ανοίγματα στο παρασκήνιο και γι' αυτό φωνάζει. Το γεγονός ότι φτάνει στα όρια της γραφικότητας πραγματικά αποτελεί πλήγμα για το προφίλ του. Το χειρότερο δε είναι πως φωνάζει σε περιππτώσεις που δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Αν είδες τις φωτογραφίες που έβαλα από το πέναλτι του Γ-αβραάμη στον Σισέ και το αντίστοιχο φωτομοντάζ που έκαναν οι "Γαυρο-πρωταθλητές" (το "Φως" προς τιμήν του δεν ακολούθησε τον ίδιο δρόμο) θα βάλεις τα γέλια. Αν αυτά τα πρωτοσέλιδα έχουν καταφέρει να πείσουν κάποιους οπαδούς του, τότε αυτοί είναι πραγματικά πρόβατα.

Αν έμπαινες στα διάφορα γαυροφόρα χθες θα έβλεπες στη διάρκεια και με το τέλος του αγώνα να τα βάζουν με τον Βαλβέρδε και τον Ριέρα και μόλις έδωσε γραμμή ο Νικολακό (πολύ πριν μάθουμε τι είπε ο Μώραλης και τι έκανε ο Μαρινάκης) οι ίδιοι άνθρωποι έκαναν την κωλοτούμπα και άρχισαν να βρίζουν τον Κάκο.

Τολμώ να πω ότι ο Καραγκούνης μου δείχνει πως έχει δεχτεί αδιαμαρτύρητα την νέα κατάσταση. Κι ας τον ζορίζει αρκετά όχι από το γινάτι γιατί δεν παίζει, αλλά επειδή είναι παίκτης που χρειάζεται συνεχόμενα παιχνίδια για να βρει ρυθμό, οπότε έτσι όπως τον χρησιμοποιεί δεν μπορεί να βοηθήσει. Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά αυτή είναι η αίσθησή μου. Στον Κατσουράνη θα κάνει καλό να μείνει λίγο έξω και να αισθανθεί πως δεν του ανήκει η θέση. Δεν είναι στην ίδια ηλικία με τον Καραγκούνη, μπορεί να προσφέρει πολλά ακόμα, μην τρελαθούμε και αρχίσουμε να τον βγάζουμε άχρηστο. Αυτον τον καιρό πάντως αποδεδειγμένα δεν μπορεί να βοηθήσει. Οπότε ας μείνει έξω για λίγο και τα ξαναλέμε. Θα δούμε πάντως πώς ακριβώς θα συμπεριφερθεί από εδώ και πέρα ο ΝΝ. Κατάλαβε ποιο είναι το συμφέρον της ομάδας ή τώρα που θεωρεί ότι ...πέρασε ο κίνδυνος θα αρχίσει πάλι να κατεβάζει το κέντρο με "κάτι κουρασμένα παλικάρια";

Ο Τζόρβας σαφώς και πρέπει να γυαλίσει λίγο πάγκο. Δεν του κάνει καλό η γνώση ότι έχει την θέση ...εργολαβία. Θα ήθελα να δω στη θέση του τον Φερνάντεζ, που τον θεωρώ πολύ καλό ποδοσφαιριστή.

gatti said...

@confused: Bεβαίως πήγε ο ραλίστας. Και κάθισε στη γνωστή του θέση. Αλλά τώρα που δεν αποτελεί πια το κόκκινο πανί, ποιος να ασχοληθεί μαζί του; Ούτε καν οι φωτογράφοι! :)))

gatti said...

@fl@neur: "Aπάντηση" όντως ήταν όπως ακριβώς το λες τόσο στην δική μας ηττοπάθεια (με το χέρι στην καρδιά πόσοι από εμάς πίστευαν μετά το γκολ του Μιραλάς ότι μπορεί να "γυρίσει" το παιχνίδι;) όσο και στην αλαζονεία των γαύρων (τους οποίους έβαλε στη θέση τους ο Σισέ με τις δηλώσεις του) και βέβαια των κόκκινων ΑΡΔ.

Ομως, τα προβλήματα υπάρχουν και είναι πολλά. Και θα είναι χειρότερη κι από ήττα στο ντέρμπι η εντύπωση ότι μετά από αυτή την επιτυχία ο δρόμος θα είναι στρωμένος με τριαντάφυλλα. Η ομάδα δεν έχει πλάνο, δεν έχει συνοχή, δεν είναι δουλεμένη και αυτά δεν είναι θέματα που θα λυθούν ως διά μαγείας.

Αυτόν τον προγραμματισμό που αναφέρεις θα ήθελα να τον δω, αλλά με ΝΝ φοβάμαι πως δεν είναι δυνατόν. Εδώ δεν προγραμμάτισε στην άνεση του καλοκαιριού, θα το κάνει τώρα που η πίεση θα συνεχίζεται σε κάθε παιχνίδι;

Για την ελληνική νοοτροπία τι να πούμε; Ετσι είμαστε... Δυστυχώς...

gatti said...

@squarelogic: Eγώ, πάντως, όπως έγραψα και στον Γαλάτη δεν μπορώ να του πιστώσω πράγματα. Γιατί αναγνωρίζω ότι διόρθωσε την κατάσταση με τις αλλαγές που έκανε, αλλά δεν έπρεπε εξαρχής να ξεκινήσει τον Κατσουράνη και τον Γκοβού. Ακόμα και η χρησιμοποίηση του Πλεσί αδόκιμη ήταν. Πώς βάζεις βασικό σε τέτοιο ματς έναν παίκτη που έχει παίξει λίγα μόλις λεπτά μέχρι τώρα; Και έπειτα μπορεί με τον Γάλλο να είχε τρεξίματα, αλλά και πάλι η ομάδα υπολειπόταν στη δημιουργία. Το κέντρο το χάσαμε πανηγυρικά στο πρώτο μέρος, οπότε τι να πιστώσω στον Νιόπλια; Οτι δεν συνέχισε τις κουταμάρες στην επανάληψη; Μπράβο του για το θάρρος του και για την ευστοχία του στις αλλαγές, αλλά θα μπορούσε ας πούμε να είχε βάλει από την αρχή τον Γκαρσία για να απελευθερωθεί ο Λάζαρος και να παίξει στη φυσική του θέση και όχι να χάσει ένα ημίχρονο.

Οσο για τον Σιμάο η δική μου ένσταση θα ήταν γιατί τον έβαλε στο τέλος, όχι γιατί δεν τον χρησιμοποίησε από την αρχή. Ηθελα να αφήσει την ομάδα μέχρι το τέλος να προσπαθήσει για κάποιο ακόμα γκολ παρά να κοιτάξει πώς θα διαφυλάξει το σκορ.

gatti said...

@KANTHAR0S: Noμίζω ότι το σχόλιό σου ενέχει μια δόση υπερβολής.

Η δημιουργία ινδαλμάτων και η αποθέωσή τους είναι συστατικό του κάθε αθλήματος. Ενας παίκτης που "μιλάει" στις καρδιές του κόσμου, που τον πωρώνει με όσα κάνει, που τον παρασύρει και τον εμπνέει είναι φυσικό να λατρεύεται. Αυτό όμως ισχύει μέσα στα όρια του αθλήματος (και του γηπέδου). Το πολύ - πολύ να τον δεις και έξω από το γήπεδο και να τρέξεις να του ζητήσεις ένα αυτόγραφο. Μέχρι εκεί. Πάνω σ' αυτή τη βάση έχει γραφτεί το ποστ και φαντάζομαι και όλα τα "αποθεωτικά" σχόλια των σχολιαστών για τον Σισέ.

Σαφώς και πληρώνεται αδρά γι' αυτό που κάνει και τα λεφτά που παίρνει εμείς δεν θα τα δούμε ούτε στον ύπνο μας. Αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα.

Το ότι σε "φτιάχνει" ένας παίκτης δεν σημαίνει ότι έχει πρόβλημα η κοινωνία. ¨Η για να το πω διαφορετικά η κοινωνία έχει όντως προβλήματα και υπάρχει πράγματι κρίση αξιών αλλά αυτά δεν δημιουργήθηκαν από το γεγονός ότι ένας παίκτης λατρεύεται από τους οπαδούς της ομάδας του. Εχει προβλήματα από τις δικές της παθογένειες η κοινωνία και από τον εκφυλισμό του κοινωνικού ιστού.

Προσωπικά θεωρώ πως είναι απόλυτα θεμιτό να υπάρχουν ινδάλματα στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ κ.λπ. Για μπάλα μιλάμε. Αν ήταν να μιλήσουμε για το ΔΝΤ αλλάζει το πράγμα.

Οσο για αυτά που λες για τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου παίκτη δεν τα έχω υπόψιν μου και πραγματικά μου κάνει εντύπωση. Γιατί αντίθετα με σένα, εγώ είχα διαφορετική πληροφόρηση, για επισκέψεις του στο "Χαμόγελο του παιδιού", στο "Παιδικό χωριό SOS" κ.λπ.

gatti said...

@Nick Triantos: Με μια μικρή ένσταση για τον Πλεσί που δεν ήταν τόσο τραγικός (συγκριτικά με άλλους), αφού και περισσότερο κινητικός ήταν και τις κεφαλιές κέρδισε και μια - δυο κάθετες έβγαλε, για τα υπόλοιπα που γράφεις Nick δεν θα άλλαζα ούτε κόμμα.

Ετσι ακριβώς είναι ο Νιόπλιας. Ενας χέστης προπονητής που δεν θα έκανε τις συγκεκριμένες αλλαγές αν δεν έπαιζε το κεφάλι του και που ακριβώς επειδή έπαιζε τη θέση του προτίμησε να βάλει αμυντικό χαφ για να κρατήσει το σκορ και όχι να "σκοτώσει" τον αντίπαλο.

Αν είναι να φύγει ας γίνει τώρα που υπάρχει σειρά εύκολων αγώνων. Διαφορετικά, όταν θα έρθει η γκέλα (γιατί θα έρθει, έτσι όπως αγωνίζεται η ομάδα) θα είναι ενδεχομένως αργα.

Nick Triantos said...

O Πλεσι δεν ηταν τραγικος αλλα δεν ηταν καλος. Μια κεφαλια πηρε. Τα στατιστηκα του απο τον Γαλανη

1 σουτ
1 κεφαλια
7 πασες
8 λαθη
2 φαουλ (εκανε)
2 φαουλ (κερδισε)

Αυτα δεν ειναι νουμερα για χαφ για αυτη τη θεση. Τα λαθη ειναι μεγαλο νουμερο για αμυντικο χαφ. Πολυ μεγαλο. Εκανε 1 λιγοτερο λαθος οσα ο Κατσουρανης και ο Ζιλμπερτο ΜΑΖΙ.

Οι πασες του εξηγουνται και αυτες. Στο 1ο ημιχρονο ο Ολυμπιακος πιεζε πολυ τον αξονα τον δικο μας και ιδιως τον Ζιλμπερτο. Αυτο ειχε ως αποτελεσμα να παιρνει πολυ την μπαλα ο Πλεσι για να κανει παιχνιδι. Τι εκανε? Την εδινε στα 5-6 μετρα διπλα του αριστερα στον Χριστοδουλοπουλο. Αυτο το κανει και ο Σιμαο. Το εκανε. Σε 25΄ εβγαλε 4 πασες. Αυτο που θελω να πω ειναι το οτι οι 8 πασες του Πλεσι δεν ειχαν quality.

Ο παικτης αυτος δεν μου γεμιζει το ματι γιατι δεν εχει επιθετικο χαρακτηρα, δεν ειναι καθολου ταχυς, και δεν δειχνει δυναμισμο για την θεση. Δεν πιστευω οτι ειναι παικτης που θα δωσει ποιοτικα λεπτα συμμετοχης σε δυνατα ματς, ουτε παικτης σταρτερ.

mamma said...

Το στεφάνι μου βλέπει ξανά κ ξανά τα γκολ στο ίντερντ :)
Μέχρι κι ο Τρομερός είπε ότι είναι πρώτα Μπυλιακός (Θου Κύριε κ.λπ....) μετά Μπάρτσα (;) και μετά Παναθηναϊκός:)

pensierix said...

Στο Γαύρο της Τρίτης:

Αντρίκες δηλώσεις Αβραάμ: "Δέχτηκα στωικά την απόφαση του διαιτητή γιατί δεν ήθελα να τινάξω το ντέρμπι στον αέρα. Μου έκανε πέναλντι ο Σισέ".

Ο σφαγέας του ΟΑΚΑ: Φωτογραφίες με "μπρος-πίσω" και κινητά σκριν των παικτών του ΠΑΟ, που ο διαιτητής Κάκος προκλητικά δεν καταλόγισε.

Γιούγκεμπραντ: "Παράβαση 3 δευτερολέπτων στο πρώτο γκολ του Σισέ."

Μητρόπουλος: "Παπούτσι περαιώτικο κι ας ειν' και μπαλωμένο". Ολο το παρασκήνιο του συμβάντος. "Τάσο, κουράγιο" το μήνυμα του Τζορτζ Μπους από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Αποκλειστική συνέντευξη Μαρινάκη που θα συζητηθεί: "Αναγκάστηκα να κατέβω στο δωμάτιο των διαιτητών γιατί το σύστημα ενδοσυνενόησης δεν λειτούργησε". Μοσάντ και "Σέχτα διαιτητών της φωτιάς και του πούρου" κρύβονται πίσω από το νέο έγκλημα κατά της Ελλάδας, της ανθρωπότητας και του Ολυμπισμού.

KANTHAR0S said...

Αγαπητό Γατί ενδεχομένως να ήμουν υπερβολικός, δεν λέω όχι. Αλλά τα ινδάλματα στον αθλητισμό όσο γρήγορα λατρεύονται, τόσο πιο ξαφνικά και απότομα καταρρέουν και μπινελικόνωνται.

Κάτσε να δούμε την μετέπειτα πορεία του Γάλλου στο τρυφύλλι και το ξανασυζητάμε. Που ξέρεις, μπορεί να ριζώσει και να κρεμάσει τα παπούτσια του. Ίσως γίνει και σημαία της ομάδας.

4minister said...

Δεν θεωρώ ότι ο Κατσουράνης δεν μπορεί να παίξει μπάλα. Αντίθετα είπα πρόσφατα ότι αν μετακινηθεί στη θέση κεντρικού αμυντικού έχει ακόμα 2 χρόνια καλή μπάλα. Και τη θέση έχει ξαναπαίξει με επιτυχία και τα προσόντα έχει. Με τα 2 πακέτα τσιγάρα τη μέρα αμυντικός χαφ δεν μπορεί να σταθεί.

Συμφωνώ ανεπιφύλακτα με τον Νικόλα Τριάντο, ότι ο Νιόπλιας είναι χέστης. Ίσως μάλιστα οι αλλαγές στο ημίχρονο να μην ήταν αποκλειστικά δικές του επιλογές ...

Και το λέω αυτό γιατί δεν πιστεύω ότι έχει τα "κάκαλα" να βγάλει έξω τον Κατσουράνη. Άλλος πρέπει να έδωσε εντολές.

4minister said...

Τώρα που το ξανασκέφτηκα, αν πράγματι κάποιος άλλος έδωσε εντολές, αυτό ένα πράγμα σημαίνει. Ότι ο Νιόπλιας μετράει μέρες …

pensierix said...

@ υπουργέ

Ο Νιόπλιας θα μετρήσει (δυστυχώς) μέρες μόνο αν κάνει 2 γκέλες ολκής. Αποκλείεται να μπουν στη διαδικασία να ψάξουν και να χρυσοπληρώσουν έναν καταξιωμένο προπονητή τη στιγμή που κουτσά-στραβά το σακούλι γεμίζει με βαθμούς. Η λογική τους είναι απλή (και αφελής): Βγάλαμε το δύσκολο πρόγραμμα, είμαστε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, οι παίκτες μια χαρά τη βρίσκουν με το Νιόπλια-"γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας", θα επιστρέψουν οι τραυματίες και όλα ΟΚ.

ΥΓ
Εννοείται ότι συμφωνώ απόλυτα με τον Nick. Το ότι έχουμε προπονητή με το χι κεφαλαίο το είχα γράψει κι εγώ μετά το περσινό ματς στη Τούμπα, αν θυμάμαι καλά...

ΥΓ1
Εσένα σου πήρε λίγο χρόνο παραπάνω για να το καταλάβεις.

:ppppppppp

gatti said...

@Nick Triantos: Mα κι εγώ δεν είπα ότι έβγαλε μάτια ο Πλεσί. Και μάλιστα με ξένισε πολύ η χρησιμοποίησή του σε τέτοιο παιχνίδι. Απλά, όπως αναφέρω και παραπάνω, θεωρώ πως δεν ήταν τόσο χάλια συγκριτικά με τους άλλους δύο του κέντρου. Μόνο μία ήταν η κεφαλιά που κέρδισε; Ειχα την εντύπωση ότι ήταν παραπάνω.

Πάντως, παρόλο που η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί και δεν φαίνεται να είναι κελεπούρι, ίσως θα έπρεπε να του δώσουμε και μια μικρή πίστωση χρόνου. Ηταν το πρώτο ολοκληρωμένο παιχνίδι του. Και τι παιχνίδι! Ντέρμπι.

Αλλωστε, τελικά δεν νομίζω ότι είναι ο Πλεσί το πρόβλημά μας...

gatti said...

@mamma: Kι εγώ το ίδιο κάνω mamma μου! Βλέπω και ξαναβλέπω τα γκολ! :))))


Toυ Τρομερού να του πεις να ξεγράψει τον Μπυλιακό και να είναι μόνο Μπάρτσα και Παναθηναϊκός! (Aχ, αχ, πόσο ...άχτι σε έχω που σου "ξέφυγε"!). :ppp

gatti said...

@pensierix: Τελικά υπάρχει πάτος και πέρα από τον "Πρωταθλητή". Ποιος θα το περίμενε!

Δεν πρέπει να έχει υπάρξει χειρότερη οπαδική φυλλάδα από τον "Γαύρο". Να τον χαίρεται ο Πίκουλας και ο Καραπαπάς που θυμίζω ότι έγραφε ως ...αντικειμενικός στο Goal.

Μια ήττα έκαναν και κοντεύουν να γελοιοποιηθούν με τα φωτομοντάζ και τις δηλώσεις. Εδώ η Sportday γράφει σήμερα ότι ο ίδιος ο Αβραάμ παραδέχτηκε σε πηγαδάκι ότι το έκανε το πέναλτι. Αλλωστε και το ύφος του την ώρα του αγώνα το μαρτυρά.

Ο δε Δαρίβας στο "Φως" ούτε καταδέχτηκε να μιλήσει για τη διαιτησία. "Για την διαιτησία δεν θα πω τίποτα. Στον κόσμο αρέσει να του λες την αλήθεια".

Αλλά αυτοί εκεί, το χαβά τους. Ο άλλος ο Μαρινάκης μας βρήκε λέει ...φλώρους και χαίρεται που αυτοί είναι διαφορετικοί και κομπάζει πως ήρθε στο ΟΑΚΑ χωρίς μπράβους. Εγώ θυμάμαι την ώρα που τον έδειχνε να αποχωρεί από τα επίσημα, έφυγαν μαζί του καμιά 20αριά νοματαίοι. Αυτοί τι ήταν; ...Θαυμαστές του;

Για τον Μητρόπουλο να σου πω την αλήθεια στο συγκεκριμένο θέμα έχω πάντα την ίδια γνώμη. Οταν ο οπαδός πετάει σε κάποιον παίκτη ένα αντικείμενο ή του επιτεθεί, εγώ δεν θα τον αδικήσω να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο. Το έχω υποστηρίξει και για τον Βράνκοβιτς (με ΠΑΟΚ) και για τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο (με Αρη) αλλά και για το μέλος που επιτέθηκε σαν καρατέκα σε οπαδό του ΠΑΟΚ.

Ο παράγοντας όμως είναι άλλη υπόθεση. Και επειδή ο συγκεκριμένος έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα πουλώντας νταηλίκι, δεν μπορώ να είμαι μαζί του επιεικής, γιατί πιο πιθανό θεωρώ να προκάλεσε παρά να προκλήθηκε. Δεν θα μου έκανε μάλιστα εντύπωση αν εκβίασε το επεισόδιο.

ΥΓ. Πώς το κάνεις αυτό με το στήσιμο του πρωτοσέλιδου; Είναι φοβερό! :)))

ΥΓ1. Δεν είναι απίστευτοι οι γαύροι; Εβγαλαν ανακοίνωση στήριξης Βασσάρα! Είπαμε να ξεκαρφωθούν (το έκαναν αναφέροντας την είδηση πρωτοσέλιδη), αλλά αυτοί έφτασαν στο άλλο άκρο!

gatti said...

@KANTHAR0S: Aυτό που λες ισχύει. Εχει συμβεί πολλές φορές. Κάποιες άλλες μάλιστα όσο πιο γρήγορα λατρεύεται κανείς ως ίνδαλμα, το ίδιο γρήγορα αποκαθηλώνεται. Αλλά ο αθλητισμός τους χρειάζεται. Και οι οπαδοί τους χρειάζονται.

Οσο για τον Τζιμπρίλ, μακάρι να ριζώσει και να γίνει σημαία της ομάδας!

4minister said...

Διακόπτω τον ψιψινιάρικο Αρμαγεδδόνα, για να την αποσυντονίσω ασούμε! :p

Γαλάτη, δεν θεωρώ ότι οι μέρες εξαρτώνται απ' τα αποτελέσματα. Αν έγινε παρέμβαση στο ημίχρονο, και μόνο τότε, θα εξαρτηθούν από το πότε θα πέσουν οι τζίφρες στα κοντράτα με τον καινούργιο.

Υ.Γ. Κάνε Παναίαμ να είναι ο Μπίλιτς!

gatti said...

@4minister: Για μένα είναι λύση ανάγκης (και μια ακόμα απόδειξη αδυναμίας της διοίκησης) να παίξει ο Κατσουράνης στόπερ. Οσο κι αν τα καταφέρνει. Αλλά αν είναι να προσφέρει έστω και από αυτό το πόστο, γιατί όχι; Το σίγουρο πάντως είναι όπως λες κι εσύ πως σαν αμυντικό χαφ δεν μπορεί να σταθεί αυτή τη στιγμή (το έχουμε τσεκάρει πως φουμάρει; ΄Η το λέμε έτσι γιατί έχουμε κάποιες υποψίες;). Σε κάθε περίπτωση λίγος πάγκος μπορεί να τον κάνει να επιστρέψει καλύτερος από πριν. Τον έχουμε ανάγκη έναν καλό Κατσουράνη.

Μπορεί και να μην πήρε εντολές. Εκείνη τη στιγμή τα έπαιζε όλα για όλα, οπότε δεν είναι περίεργο να τις έκανε μόνος του τις αλλαγές. Αλλωστε ποιος θα του έδινε εντολή να βάλει στο ματς τον ...Μαρίνο; :pp

gatti said...

@pensierix: Kι εγώ εκεί έχω καταλήξει Γαλάτη μου. Μάλλον με το ΝΝ θα προχωρήσουμε μέχρι να μας χτυπήσει κατακέφαλα η γκέλα...

gatti said...

@4minister: Δεν με αποσυντονίζεις υπουργέ μου για τον απλούστατο λόγο ότι τα ετοίμασα όλα μαζί και τα ανεβάζω ένα ένα! :))

4minister said...

Αυτό που κάνεις είναι unfair!

gatti said...

@4minister: Γιατί καλέ;

Aπλά δείχνει ότι μου αρέσει η τάξη!

:)))

4minister said...

Το λοιπό, έχω απάντηση στο ποιος μπορεί να πρότεινε Μαρίνο, το μεγάλο Ζ, αλλά ας μη το συνεχίσω άλλο. Εξάλλου σε καναδυό βδομάδες θα ξέρουμε αν έχω δίκιο, χωρίς να ζοριστούμε με μαντεψιές.

pensierix said...

Ο τεντάς δεν σου άρεσε, υπουργέ μου, γιατί ήταν "βοηθός", ο Νιόπλιας είναι χέστης και άπειρος και προσεύχεσαι να έρθει ο...Μπίλιτς; Ο τύπος με το σκουλαρίκι και την ηλεκτρική κιθάρα που δεν έχει προπονήσει ποτέ του επαγγελματική ομάδα; Ομάδα θέλουμε να φτιάξουμε με κανονικό (κατά προτίμηση "κέρβερο") προπονητή και όχι ρεμπέτικη κομπανία*!

* Ο Μπίλιτς θα μας ήθελε ροκ συγκρότημα, αλλά τα αποδυτήρια λικνίζονται σε ελληνικούς ρυθμούς. Ρεμπέτικη κομπανία "Τα τρίφυλλα" με Κατσουράνη ντέφι, πρώτο βιολί τον Κάρα και συνεννόηση μπουζούκι...

4minister said...

Είσαι απίστευτος, μ' αρέσεις!

Μια μικρή διόρθωση. Το ντέφι το παίρνει αποκλειστικά ο Γκοβού, γιατί το 'χει. Γίνεται ντέφι! :p

pensierix said...

@ υπουργέ

Σωστόόόός!! Περνάει ο Γκοβού στο ντέφι και ο Κατσούρ στα φωνητικά. Το πολύ πολύ να κράταγε κι ένα μπαγλαμαδάκι για εφφέ, διότι για να παίξει δεν...παίζει!

:pppp

4minister said...

Έτσι είναι πολύ καλύτερα. Στα φωνητικά είναι η φυσική θέση του Κατσούρ, αφού δεν βάνει γλώσσα μέσα το παλληκάρι! :p

Γαυροαστείο, αλλά καλό. Ο Γκοβού, σου λέει, έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, γιατί ο αγώνας ήταν Σάββατο και ήθελε να προλάβει να προετοιμαστεί για τη βραδινή έξοδο!

Άλλο καλό απο τους "απέναντι". Σε δηλώσεις του στον Σταύρο Θεοδωράκη ο Σισσέ δήλωσε πως οι ψυχολόγοι προτείνουν να μην κάνουν σεξ οι παίκτες 2 μέρες πριν τον αγώνα. Σχόλιο από κάτω:

-Γι' αυτό το ντέρμπι έγινε 3 μέρες πριν το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Καζάν, γιατί τις 2 προηγούμενες μέρες δεν επιτρέπεται το σεξ!

Sportscientist.gr said...

To derby afto itan sigoura kalitero apo apo ta ipoloipa teleftaia derby. Sportscientist.gr

squarelogic said...

Παλιός,καλός,Γαλάτης σε μεγάλα κέφια...συνοδεία,μάλιστα,'Υπουργού"...
-)))

@Triantos
Παρότι σέβομαι πολύ τις γνώσεις και το μάτι σου,η εικόνα που έχω και γω απ το ματς έίναι οτι παρότι φυσικά ο Πλεσί δεν ήταν σούπερ,γέμιζε το κέντρο πολύ καλύτερα απ οτι πχ.Ο κατσουράνης,και προσπάθησε να περάσει και 2-3 κάθετες πάσες.Λογικά,με περισσότερα ματς θα αποκτήσει ρυθμό.Στα μείον του ότι δεν είναι κι αυτός ταχύς,αλλά και έχοντας ενταχθεί τελευταίος στην ομάδα,υπολείπεται κι αυτός σε φυσική κατάσταση.Οι όποιες κρίσεις γίνονται συγκριτικά με τους αλλους διεκδικητές της θέσης αυτή την στιγμή κι όχι με...Τσαβι ή Καντίρα!!!