Thursday, October 28, 2010

NN* όπως ΓΑΠ


Η σκέψη μου ήρθε μετά το ντέρμπι (το ποιο;) της Κυριακής όταν ο δημοσιογράφος πήγε κοντά στον Νιόπλια για να πάρει τις πρώτες δηλώσεις της βραδιάς. Με το που ψέλλισε τις πρώτες φράσεις, δεν είχα πια καμία αμφιβολία. Ο Νίκος Νιόπλιας είναι σαν τον ΓΑΠ. Αντί να επιλύσει ένα πρόβλημα, κάθεται και το αναλύει. Ρε άνθρωπε, για προπονητή σε πήραμε, όχι για αναλυτή. Οπως και τον άλλο για να βγάλει την χώρα από το λούκι τον ψηφίσαΝε όχι για να τη χώσει πιο βαθιά στα σκατά. Το θέμα είναι να μπορείς από την αρμόδια θέση να το επιλύεις το πρόβλημα, όχι να το εντοπίζεις. Ο εντοπισμός είναι το εύκολο κομμάτι. Ανιχνευτή έχουμε κι εμείς. Και στα πολιτικά θέματα και στα αθλητικά. Μια χαρά τα εντοπίζουμε τα προβλήματα και την πηγή του κακού. Οι αρμοδιότητες είναι που μας λείπουν για να τα διορθώσουμε. (Και οι ικανότητες ενδεχομένως, αλλά τουλάχιστον εμείς δεν είχαμε την ευκαιρία μας. Κι άλλωστε στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί - κι αυτό ισχύει και για τους δυο τους).

Από την Δευτέρα πάντως ο ΝΝ και ο ΓΑΠ έχουν και ακόμα κάτι κοινό: Τόσο το ντέρμπι με τον γαύρο όσο και οι εκλογές λειτουργούν ως στοίχημα υψηλού ρίσκου και για τους δύο. Και μάλιστα με δική τους υπαιτιότητα. Οταν ο Νιόπλιας πάει και δηλώνει πρόθεση παραίτησης μετά από έναν νικηφόρο αγώνα και μετά από λίγο την ανακαλεί, βάζει μόνος του τη θηλιά στο λαιμό του. Γιατί έτσι αυξάνει μόνος του την πίεση που έτσι κι αλλιώς υπήρχε, στενεύει ακόμα περισσότερο τα όποια περιθώρια είχε για παραμονή και η καρέκλα του γίνεται ηλεκτρική. Οπως ακριβώς και ο ΓΑΠ έπεσε στη λούμπα και ενώ τόσο καιρό αρνιόταν πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος όπως υποστήριζε η αντιπολίτευση, τώρα είναι ο ίδιος που τις μετατρέπει σε ψήφο εμπιστοσύνης στο μνημόνιο.

Αυτοεγκλωβίστηκε ο ΓΑΠ, αυτοεγκλωβίστηκε κι ο Νιόπλιας. Κι ο ΓΑΠ τώρα αυτά που είπε τα είπε απλώς για να βρίσκονται. Γιατί για πρόωρες εκλογές δεν θα πάει όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών. Ούτε και θα πάθει τίποτα έτσι και δεν πάρει τα ποσοστά που θέλει. Πάλι πάνω στο σβέρκο μας θα κάτσει. Ενώ ο Νιόπλιας έτσι και χάσει από τον γαύρο, χαιρέτησε. Κι εδώ που τα λέμε, ακόμα και να κερδίσει το γαύρο, να χαιρετήσει πρέπει.

Σήμερα μάλιστα θα έλεγα πως χάθηκε και μοναδική ευκαιρία. Ενα τσιγάρο δρόμος ήταν η Γαλατινή από την Κοζάνη. Αφού έφτασε μέχρι εκεί η ομάδα, ας τον στέλνανε στο σπίτι του να ηρεμήσει κι αυτός να ηρεμήσουμε κι εμείς.


Αλλά βλέπεις πήγανε κι αυτά τα καλόπαιδα και έριξαν 5άρα. Ε, λοιπόν αυτή η ομάδα έχει τεράστιο πρόβλημα στο τάιμινγκ. Από την κορυφή μέχρι τη βάση της. Η πρόθεση παραίτησης ήρθε νωρίς, η απόλυση θα έρθει αργά. Η πεντάρα έπεσε με την Κοζάνη ενώ θα έπρεπε να πέσει το Σάββατο. Θα μου πεις εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις. Στην Κοζάνη ό,τι πήγαινε μέσα έγραφε. Στο ντέρμπι πώς να γίνει αυτό; Ενας Σισέ υπάρχει για να βάλει γκολ κι αυτός για να πάρει τη μπάλα πρέπει να κάνει 10 προσευχές και 5 τρισάγια.



Κι έπειτα, εδώ δεν καταφέρανε να κερδίσουνε την ΑΕΚ που χρειάστηκε να βγάλει τρεις παίκτες από το μούσκιο για να συμπληρώσει ενδεκάδα, θα κερδίσουνε το γαύρο; Κι αρχίσανε μάλιστα να γκρινιάζουνε για τον Κλέιτον, τον Ρουκάβινα και τον Γκάμπριελ που τους σουτάρισαν, ενώ θα μπορούσαν - λέει - να τους έχουνε και να τους βάλουνε να παίξουν. Κι αυτό ετεροχρονισμός είναι εδώ που τα λέμε. Οταν δεν τους είχες ανάγκη τους κράτησες και τώρα που τους χρειαζόσουν τους έδιωξες. Και πώς τους έδιωξες; Πληρώνοντάς τους και το μεγαλύτερο μέρος των συμβολαίων τους. Τώρα αν αυτή είναι συμφωνία συμφέρουσα πάω πάσο. Στο κάτω - κάτω τα δικά μου λεφτά δεν χαλιούνται (και πώς να χαλαστούν, σάμπως έχω;), τα λεφτά της ομάδας σκορπάνε δεξιά κι αριστερά. Και για να πω τη μαύρη αλήθεια, εγώ δεν νομίζω ότι έπρεπε να μείνουν. Νομίζω όμως ότι έπρεπε να αντικατασταθούν πριν τους αμολύσουν.

Ασε τώρα τον φοβερότερο ετεροχρονισμό όλων. Με τα νύχια και με τα δόντια κρατήσανε όλο το χρόνο τον Τζίγγερ μακριά από την ομάδα, για να μην καταστρέψει την προσπάθεια, τη μία έκανε τον πυροσβέστη ο Πατέρας, την άλλη τον εμπρηστή και πήγανε τελικά και του την παραδώσανε, πότε; Μέσα στο κατακαλόκαιρο. Εκεί δηλαδή που έπρεπε να γίνουν οι μεταγραφές, ο σχεδιασμός, η προετοιμασία, αφήσανε μόνο του τον μαστροχαλαστή. Κι αντί να γίνουν όλα σωστά, έγιναν όλα λάθος. Είναι όμως κι ο Τζίγγερ δεν μπορεί να πει κανείς. Εύστοχος σαν τον Γιατσικεβίτσιους στα καλά του. 100% ευστοχία. Ούτε ένα θέμα δεν του ξέφυγε. Ολα μαντάρα τα έκανε. Ακόμα και η θεωρητικά καλύτερη μεταγραφή του για την οποία δεν έφερε αντίρρηση κανείς και την ήθελαν όλοι, του βγήκε προβληματική. Για ποδοσφαιριστή έψαχνε sommelier έφερε. Είναι να τόχεις ρε παιδί μου!

Ο καλύτερος του χωριού πάντως αυτόν τον καιρό είναι ο ραλίστας. "Ξεφόρτωσε" την ομάδα στον Πατέρα και τον Βγενό με όλο της το χάλι και βρήκε την ησυχία του. Κανείς δεν τον βρίζει (τον βρίζει δηλαδή αλλά μέσα στα φόρα και στα blogs, πράγμα που λίγο τον ενδιαφέρει), κανείς δεν ασχολείται (τι να ασχοληθεί, εδώ καίγεται η γούνα μας), ενώ ο Πατέρας έχει κάνει την διαδρομή από το γραφείο του μέχρι την Παιανία, διαδρομή Κυψέλη - Παγκράτι. Και να η επίσκεψη για να συζητήσει με τον Νιόπλια και να η επίσκεψη για να τρίξει τα δόντια και να οι φοβέρες "θα σας κρεμάσω τα δελτία" (αυτό δεν ξέρω αν το είπε έτσι ακριβώς, αλλά μικρή σημασία έχει, αφού αυτό είναι το νόημα) και "αν δεν κερδίσετε τους 5ους θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα" και άλλες τέτοιες ομορφιές.

Αυτό το "5ους" πάντως είναι παλιά κουλούρια. Τα φρέσκα λένε άλλα. Γιατί οι περυσινοί πέμπτοι είναι οι φετινοί πρώτοι (προς το παρόν - μόνο, ελπίζω). Ασε που όπως λέει και η παροιμία "μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μη λες". Κι αυτό τώρα δεν το λέω μόνο για τον δικό μας. Το λέω και για τον Μαρινάκη. Αυτά τα "ντέρμπι; ποιο ντέρμπι;" τα είπαν κι άλλοι.

"Ποτέ ξανά πρωτάθλημα στον Πειραιά" τραγούδησε το '96 ο Ρίνγκο κι από τότε που το τραγούδησε ξεσκίστηκε το λιμάνι να μαζεύει τρόπαια. Γι' αυτό σου λέω. Καλό είναι να μη φτάνεις στην Υβρι. Οποιος βγάζει γλώσσα αργά ή γρήγορα το πληρώνει. Σεμνά και ταπεινά που έλεγε και μια κουρασμένη ψυχή.

Επειτα είναι και το άλλο. Οσο και να φωνάξει ο Φάδερ, ό,τι είναι γραφτό να γίνει θα γίνει. Γιατί εδώ δεν μιλάμε για παίκτες που δεν έχουν διάθεση. Μιλάμε για παίκτες που δεν μπορούν. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έγραψα το βράδυ της Κυριακής. Τι να πω; Τα ίδια και τα ίδια; Για τα εγκλήματα του καλοκαιριού ή για τον φοβισμένο Νιόπλια; "Αμα προηγηθεί νωρίς λέει ο αντίπαλος παίρνει ψυχολογικό προβάδισμα". Για στάκα ρε! Στο τέταρτο λεπτό προηγήθηκε ο αντίπαλος. Ογδοντατόσα λεπτά είχες στη διάθεσή σου μη σου πω και ενενήντα για να το γυρίσεις το παιχνίδι. Εκανες όμως κάτι γι' αυτό ή απλά κάθισες να παρακολουθήσεις το μοιραίο;


Tέλος πάντων, Κυριακή κοντή γιορτή λέει η παροιμία, αν και στην περίπτωσή μας είναι Σάββατο. Nα δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε και μετά βλέπουμε και ποιον προπονητή θα πάρουμε. Γιατί όπως σας είπα και παραπάνω ο Νιόπλιας, καλός, χρυσός, αλλά πρέπει να χαιρετήσει χάσει - κερδίσει το ντέρμπι. Αν δεν είναι εδώ η στραβή, θα είναι παρακάτω. Γι' αυτό και εμείς είναι καιρός να πάμε παρακάτω (για την Ευρώπη τον είχα γράψει τον συγκεκριμένο τίτλο στο προηγούμενο ποστ, γάντι ήρθε να ταιριάξει στην περίπτωση του προπονητή).

Τώρα ποιον θα πάρουμε; Καλή ερώτηση. Να είχα και την απάντηση! Βλέπεις κι αυτός ο Κούπερ (που είχα ξαναπεί πως δεν συμφωνώ με την πρακτική να παίρνεις τον προπονητή άλλης ομάδας μεσούσης της σεζόν), από τότε που ακούστηκε ότι τον χαλβαδιάζουμε έχει αρχίσει να πηγαίνει κακήν κακώς. Μπορεί να κέρδισε τον ΠΑΟΚ αλλά από και πέρα τον πήρε και τον σήκωσε.




Σφαλιάρα από την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα την περασμένη εβδομάδα, εκτός κυπέλλου από σήμερα, αρχίζεις δηλαδή και αμφιβάλλεις για την αξία του. Θα μου πεις, από την άλλη, μπορεί να έχει και τα καλά της αυτή η υπόθεση. Να μην χρειαστεί δηλαδή να "κλέψεις" τον προπονητή άλλης ομάδας, αλλά να τον σουτάρει μόνη της. Αν και δεν το πιστεύω.

Πάντως, δεν πρόκειται να στενοχωρηθώ τώρα για το ποιον θα πάρουμε αν είναι να πάρουμε. Αυτό είναι δουλειά της διοίκησης. Εκείνο που ξέρω είναι ότι με τον Νιόπλια δεν τραβάει η ομάδα. Και να κερδίσει δηλαδή το ντέρμπι, θα τα χαλάσει παρακάτω...





Scratch: Πστ! Γκοβού! Αυτά που λέω παραπάνω για τον Ρίνγκο και τον Μαρινάκη ισχύουν και για σένα. Ασε τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις. Κι έπειτα, μην σκοράρετε όλοι μαζί ρε στα ντέρμπι με τον γαύρο! Aφήστε και κανα γκολ για καναν άλλο αγώνα! Γκώσαμε!








Scratch 1: Tι γκολάρα έβαλε ο Βάσκος mr Bean! Τι κίνηση, τι φάλτσα! Μαστίγιο - καρότο την πάει τη δουλειά. Κάνει την παπαριά την μια ημέρα, βάζει γκολάκι μεγάλου γκολεαδόρ την επόμενη. Μόνο που η παπαριά του κόστισε βαθμούς, ενώ το γκολάκι ήταν απλά ένα από τα πολλά. (Εντάξει, δεν ξεχνάω αυτό στο Μιλάνο, αλλά είπαμε: Φρέσκα κουλούρια!).


Scratch 2: Ο ακατονόμαστος έχει ξεσκιστεί στο καθισιό. Δεν φτάνει που δεν έχει Ευρώπη και είναι όλη την εβδομάδα αραχτός και λάιτ, γλίτωσε και τον σημερινό αγώνα. Ενώ τα δικά μας τα ήδη κουρασμένα παλικάρια ξέμειναν στη Σαλόνικα.


Scratch 3: Τι έπαθε ο μπασκετόγαυρος ρε παιδιά; Με τον Ντούντα πήγε στη Γερμανία ή με τον δράκο;


Scratch 4: Aγγελόπουλοι, μυρουδιάδες, πουλήστε ρε!






Scratch 5:
Ρε V-Span εγώ τρέλα με σένα ποτέ δεν είχα (το αντίθετο θα έλεγα) γι' αυτό και ούτε που με πείραξε που έφυγες. Αλλά την αμαρτία μου θα την πω: Γουστάρω να σε βλέπω με τέτοια φάτσα!


Scratch 6: Πάει και ο Πάουλ. Καμάρωσε... Ητανε να μην τον βάλει στο μάτι ο ΟΠΑΠ. Με το που τον έβαλε στο μάτι, αρρώστησε το μαλάκιο. Και δεν συνήλθε ποτέ...


* ΝΝ: Κοπιράιτ pensierix, εδώ: Οι φίλοι τον φωνάζουν ΝΝ: Να κι αν ζήσεις, έρμε βάζελε, να κι αν δε ζήσεις!



Κορίτσια, ο Γιούρκας!
(Ρε μπας και είναι ψευδαίσθηση;)



22 comments:

squarelogic said...

Χα-χα(για τα scratch!)
Καλημέρα γατα!

gatti said...

@squarelogic: Δηλαδή μόνο τα scratches σου άρεσαν; Καλά το λέω εγώ πως πρέπει να γράφω μόνο τις γρατζουνιές! :ppp


Kαλημέρα τετραγωνισμένε μου! :))))

pensierix said...

"Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, γύρω στα μέσα Οκτώβρη αρχές Νοέμβρη αναμένω ευχαριστήρια ανακοίνωση Μαρινάκη. Του κάνουν τη ζωή εύκολη του ανθρώπου οι πολυμετοχικοί. Θα ξαναφτιάξει το διαλυμένο μαγαζί μέσα σε ένα εξάμηνο και θα τους αφήσει να τρώγονται τη στιγμή που αυτός θα τσεπώνει τα φράγκα του Τσου Λου και θα μπορεί να κάνει ακόμα καλύτερες κινήσεις από τις φετινές."

Αυτά έγραφε ο Γαλάτης τον Ιούλιο, κι ο αγαπητός square αναρωτιόταν αν είμαι μέντιουμ...Κληρονομικό χάρισμα δεν διαθέτω ούτε ήθελε και μεγάλη έμπνευση, εδώ που τα λέμε, για να καταλάβει κανείς ότι το καράβι πήγαινε ντουγρού στη ξέρα...

Αυτή τη στιγμή η ομάδα πορεύεται χωρίς προπονητή. ΟΚ, κατεβάζει εντεκάδες ο Νιόπλιας κτλ, αλλά είναι σαφές πλέον και στον πιο ανίδεο ότι μετά το γελοίο σκηνικό της Κρήτης ο Νικόλας είναι και επίσημα πλέον ένας στρεσαρισμένος, τρομαγμένος, ανίκανος να σηκώσει το βάρους του ΠΑΟ άνθρωπος που στηρίζεται αποκλειστικά στις ορέξεις και στις επιθυμίες των παικτών. Προπονητής που γίνεται πρωταγωνιστής αυτού του γραφικού δεν-θέλω-να-είμαι-προπονητής σκηνικού, δεν είναι έτοιμος για πάγκο-ηλεκτρική καρέκλα, όσες γνώσεις κι αν έχει. Δηλώσεις εκτός τόπου και χρόνου, αναλύσεις επί αναλύσεων λες και πρόκειται για τηλεσχολιαστή, ανυπαρξία αυτοματισμών, τραγική φυσική κατάσταση, αποδυτήρια έρμαια των πρωτοκέφαλων με τον προπονητή σε ρόλο κομπάρσου κτλ κτλ. Νομίζω ότι έχουμε δει αρκετά. Ψιλοκάηκε, όπως φοβόμουν, και θα είναι καλύτερα να κάτσει στην κάρη για λίγο, να ηρεμήσει και να αναλάβει μια ομάδα χαμηλότερων απαιτήσεων πριν ξανακάνει (αν ξανακάνει) το μεγάλο άλμα.

ΥΓ
Αλήθεια, αυτοί οι ΑΡΔ που τόσα κοσμητικά και όχι μόνο επίθετα είχαν βρει για τον τεντά πως και δεν έχουν έμπνευση με τον Νικόλα; Μάλλον είναι συγκρατημένοι επειδή έχουν στο νου τους τους αυτοματισμούς της ομάδας και το θεαματικό ποδόσφαιρο που παίζει εδώ και δέκα μήνες...Είχαν διακρίνει, άλλωστε, τις θεαματικές αλλαγές από το πρώτο παιχνίδι με το Νιόπλια στο πάγκο...

:pppppppp

4minister said...

Αν πράγματι ξανασκέπτονται τον Κλέιτον, τον Ρουκάβινα και τον Γκάμπριελ, είναι ανησυχητικά άμπαλοι λέμε. Μόλις το διάβασα προχθές ένοιωσα ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ... ψηλά. Δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα. Παλινωδία σαν τον προπονητή.

Στο ντέρμπι φαβορί είναι ο Γαύρος.
1. Γιατί παίζει με δυό αποτελέσματα
2. Γιατί θα προσπαθήσει να αιφνιδιάσει στην αρχή, όπως κάνει μέχρι τώρα. Ακόμα και αν δεν του πιάσει θα δώσει γήπεδο, και όλοι ξέρουμε πόσο επικίνδυνος είναι ο ΠΑΟ όταν παίζει σε ανοιχτό γήπεδο. Επικίνδυνος να το αρπάξει εννοώ.

Το τάλληρο στην Κοζάνη δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Βρήκε αντίπαλο με σαφώς λιγότερα τρεξίματα και σαφώς αργή ανάπτυξη και τα κατάφερε. Όπως όμως λες «εδώ δεν μιλάμε για παίκτες που δεν έχουν διάθεση. Μιλάμε για παίκτες που δεν μπορούν», άρα με αντίπαλο που μπορεί να τρέξει και να αλλάξει γρήγορα το τόπι, βόηθα Παναίαμ!

Ακόμα και να χάσει το ντέρμπι δεν θα χαιρετήσει. Θα φύγει μετά τον αγώνα με την Καζάν. Που αν χάσουμε και εκεί θα είναι καζάν ντιμπί.

pensierix said...

Sorry για το τριπλό ποστάρισμα, ο blogger φταίει...Αν μπορεί η μπλογκοδέσποινα, ας σβήσει το ένα σεντονάκι!

(Γαλάτη, μάλλον εσύ έκανες τη μαλ@#*ία και τα φορτώνεις στο blogger. Της σχολής Νιόπλια είσαι κι εσύ, ε;)

:))))

gatti said...

@pensierix: Eσύ τα έλεγες από την αρχή, οπότε κανείς δεν μπορεί να σου πει κουβέντα. Εγώ πάλι ήθελα να τον στηρίξω και αφού κατάφερε να κατακτήσει το νταμπλ και έγιναν και τόσα επεισόδια στο σίριαλ της πολυμετοχικότητας, το θεωρούσα απόλυτα λογικό να συνεχίσει η ομάδα με αυτόν προπονητή. Ο Νιόπλιας το καλοκαίρι ήταν η μόνη σταθερή αναφορά της ομάδας μέσα στον κακό χαμό που γινόταν. Αυτός που ο καθένας μας πίστευε ότι θα την κρατήσει ψηλά και μακριά από τα διοικητικά μαχαιρώματα. Πού να φανταστούμε τότε πόσο "αναιμικός" θα μπορούσε να αποδειχτεί στην προετοιμασία της ομάδας;

Παρόλα αυτά, ούτε με τα αγωνιστικά χάλια του Παναθηναϊκού δεν στράφηκα εναντίον του. Του έβρισκα ελαφρυντικά που είναι αλήθεια ότι υπάρχουν αρκετά. Εκείνο που με χάλασε οριστικά και αμετάκλητα - ίσως θα σου φανεί περίεργο, γιατί για τους περισσότερους η αγωνιστική εικόνα της ομάδας είναι που μετράει πάνω απ' όλα... - είναι το θεατράλε σκηνικό μετά το τέλος του αγώνα με τον Εργοτέλη. Αυτό δεν το άντεξα. Εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησα τι προπονητή έχουμε.

Θα μπορούσα να αντέξω (ενδεχομένως, δεν παίρνω και όρκο) και άλλα αρνητικά αποτελέσματα, λόγω των ελαφρυντικών που λέγαμε. Αλλά δεν μπορώ να αντέξω έναν προπονητή με έλλειμμα ψυχής και παλινωδίες στη συμπεριφορά. Ισως φανεί βαρύ (και μπορεί και να είναι...), αλλά μπροστά μου εκείνο το βράδυ είδα ένα "ανθρωπάκι" τσακισμένο από την πίεση που έκανε τη μία γραφικότητα μετά την άλλη. Κι αυτή την εικόνα, όσο κι αν τον συμπαθούσα από την θητεία του στον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να την βγάλω από το μυαλό μου.

Εκνευρίστηκα ακόμα περισσότερο με τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ. Οταν είδα έναν προπονητή ...αναλυτή που προσπαθούσε να μου εξηγήσει τι είχα δει. Ξέρω καλά τι είχα δει. Από τον Νιόπλια περίμενα να το προβλέψει, κι αν αυτό δεν ήταν δυνατό, να το διορθώσει στην πορεία. Δεν έκανε τίποτα από τα δύο.

Δεν έχω αισιοδοξία για τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού. Και την παρούσα στιγμή δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι περισσότερο να ειπωθεί για τα χάλια της ομάδας, γι΄ αυτό και πραγματικά δεν είχα τι να γράψω μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ. Αυτή η χρονιά θα βγει κουτσά - στραβά με αβέβαια αποτελέσματα. Εκτός αν αποκτηθεί κάποιος πραγματικός προπονητής και γίνουν κάποιες γενναίες (πραγματικά γενναίες όμως) μεταγραφές το Γενάρη. Αν δεν είναι αργά μέχρι τότε.

Ούτε θα μου πει κάτι ακόμα και μια νίκη επί του γαύρου. Γιατί καμία μεμονωμένη νίκη δεν μπορεί να σημαίνει τίποτα αν δεν υπάρχει συνέχεια και συνέπεια. Κι αυτά τα στοιχεία νομίζω ότι δεν θα διαθέτουμε.

YΓ. Μη κοιτάς... Ο τεντάς εμπνέει... :ppp

paoad said...

Με μια μεγάλη εμφάνιση επί του γαυρου όλα ανατρέπονται.

Δεν θεωρω το Νιόπλια καμμένο χαρτί. Πρώτον, το καλοκαίρι, άλλαξε η διοίκηση και οι παράγοντες που μέχρι τότε είχαν αναλάβει τον μεταγραφικό σχεδιασμό της σεζον 10/11, του έτυχε το μουντιάλ, έφυγε ο Φωτόπουλος, άλλαξε ο γυμναστής, παίζει με μισή ομάδα εδώ και 3-4 εβδομάδες και όλα αυτά στον πιο καυτό αγωνιστικό μήνα. Θεωρώ ότι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι win or die. Νικάς και αλλάζουν όλα ή χάνεις και σου παίρνουν το κεφάλι.

pensierix said...

@ gatti

Κι εγώ, αν και δεν ήμουν από τους υποστηρικτές του Νιόπλια και δεν είχα ενθουσιαστεί με αυτά που έβλεπα εντός κι εκτός γηπέδου, θεωρούσα αυτονόητη την παραμονή του στο πάγκο. Καλώς ή κακώς του πιστώθηκε το νταμπλ (πολύ κακώς, αλλά δεν έχει νόημα να το αναλύσουμε αυτό πλέον) κι έπρεπε να πάρει την ευκαιρία να φτιάξει την ομάδα ΤΟΥ, να κάνει την προετοιμασία ΤΟΥ, και να κριθεί. Συμπεράσματα και κρίσεις τύπου "προπονητής της χρονιάς: Νίκος Νιόπλιας" τα αφήναμε στους άμπαλους ΑΡΔ, που υποτιμούσαν το γεγονός ότι ο Νιόπλιας περισσότερο διαχειρίστηκε μια ομάδα στρωμένη-προπονημένη από κάποιον άλλο, έχοντας απέναντι ένα γαύρο σε κατάσταση αποσύνθεσης. Το διοικητικό θέατρο του παραλόγου που βιώσαμε το καλοκαίρι σίγουρα δεν βοήθησε τον άπειρο Νιόπλια, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μόνιμη δικαιολογία με όλιγο Κέζο για γαρνιτούρα. Κανένας Τζίγγερ και κανένας Γόντικας δεν εμπόδιζαν τον προπονητή να εμφανίσει, αν μη τι άλλο, μια αξιοπρεπή ομάδα, με τις όποιες αδυναμίες κι ελλειψεις.

Κι εγώ χαλάστηκα απίστευτα με το σκηνικό της Κρήτης. Reality κάκιστης ποιότητας σε μια υποτίθεται σοβαρή ομάδα. Και ΟΚ, ο Νιόπλιας είναι άπειρος και αδύναμος. Είναι δυνατόν οι της ΠΑΕ να μην βλέπουν ότι τύπος που λέει με δάκρυα στα μάτια "δεν θέλω να είμαι προπονητής" (μόνο ένα αμανετζίδικο ταξίμι για σάουντρακ έλειπε για να έχουμε ταινία τύπου Ξανθόπουλου) δεν είναι δυνατόν να σταθεί σε ομάδα επιπέδου Παναθηναϊκού; Αρχίζω να αμφιβάλλω σοβαρά για τις διοικητικές ικανότητες όλων εκεί μέσα...

Leviathan said...

poli kalispera sas!

squarelogic said...

PENSIERIX,
Γι'αυτό μετά το σκηνικό στην κρήτη έγραψα στο gatezero τίτλο
"Ως την επόμενη φορά".Ηταν δεδομένο οτι εφοσον συνεχιζόταν η αγωνιστική ανυπαρξία και έρχονταν και ασχημα αποτελέσματα θα ετίθετο θέμα αποπομπής του,δηλ.στο σημείο που είναι σήμερα.Αλλά η αλήθεια είναι αυτό που γράφεις,οτι δηλ.κανείς δεν διανοείτο το καλοκαίρι να ψάξει για αλλο προπονητή.Δυστυχώς,η ενασχόληση Τζίγγερ με την ομάδα,κατάφερε μέσα σε 2 μήνες να αποσυντονίσει τα πάντα,κι όπως γράφει και η Gatti,ακόμα κι η ηχηρή μεταγραφή του (Γκοβού) βγήκε προβληματική.
Δίχως γυμναστή -εγγύηση,με μεταγραφ.επιλογές που ήταν προς τον πάτο της λίστας του και διοίκηση-μαριονέτες,δεν προκαλεί εκπληξη ο αποσυντονισμός Νιόπλια.
Φοβάμαι όμως οτι και ο ενδεχόμενος αντικαταστάτης του,όποιος και νάναι,τέτοια εποχή θα ξαναφεύγει νύχτα απ τον ΠΑΟ.
Θα φθαρεί χρεωνόμενος την φετινή πορεία,θα ξεκινήσει τη νέα προετοιμασία με αναμεικτα συναισθήματα απ την Διοίκηση,δεν ξέρω τι εισηγήσεις θα κάνει και ποιές θα υλοποιηθούν,δεδομένης της οικονομ.συγκυρίας,και στι φθινοπωρινές δυσκολίες θα κριθεί και πάλι αδύνατο να συνεχίσει η ομάδα με τον ίδιο...

squarelogic said...

άλλωστε ο παραλληλισμός του Νιόπλια με τον ΓΑΠ(!!!) τα λέει όλα:στο Νίκο όμως αναγνωρίζουμε το ελαφρυντικό της απειρίας και των ειλικρινά καλών προθέσεων...

4minister said...

Και ότι δεν είναι χαμηλού δείκτη νοημοσύνης όπως ο ΓΑΠ ...

Έφυγα, ώρα για σπυριάρα. :roll:

gatti said...

@4minister: Κι όμως υπουργέ μου το θέμα συζητήθηκε κατά κόρον. Και μάλιστα δεν έλειψαν κι εκείνοι που "χρέωσαν" στον Νιόπλια το γεγονός ότι συναίνεσε να αποχωρήσουν οι συγκεκριμένοι παίκτες από την ομάδα. Ομως, τελικά πρόκειται για ψευτοδίλημμα. Η απουσία τους φαίνεται επειδή η διοίκηση δεν τους αντικατέστησε ως όφειλε. Αλλιώς κανείς δεν θα ασχολείτο μαζί τους και σε κανέναν δεν θα έλειπαν.

Τι να λέμε τώρα, εδώ η ομάδα δεν έχει δεύτερο επιθετικό (ο Πετρόπουλος είναι συνεχώς στα ...πιτς από την πρεμιέρα και άλλος δεν υπάρχει). ΄Η μήπως θα σκεφτόταν κανείς τον Κλέιτον αν είχε αποκτηθεί ένας χαφ; Για τον Γκάμπριελ, τώρα, τι να σου πω, γι' αυτόν ισχύει μάλλον η ρήση του Φαν Γκάαλ για τον "μάγο" των γαύρων, Τζιοβάνι: "Πες μου σε τι θέση παίζει να τον βάλω". Αλλά βέβαια με τόσες και τέτοιες απουσίες ο Γκάμπριελ φαντάζει ...πολυεργαλείο. (όχι ότι δεν είναι, εδώ μέχρι αριστερό εξτρέμ τον είχε βάλει να παίξει ο Τεντάς!) :pp


Εννοείται ότι φαβορί είναι ο γαύρος στο ντέρμπι για τους λόγους που αναφέρεις. Ωστόσο, επειδή είναι ντέρμπι κανείς δεν μπορεί να καταδικάσει τον Παναθηναϊκό, έστω και μ' αυτά τα χάλια. Αλλωστε η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία (πεθαίνει πάντως...).

Εντάξει, τι να σου πει το τάληρο στην Κοζάνη; Πλάκα κάνουμε; Ασε που έτσι κι αλλιώς απ' όσο διάβασα (άτιμο connex, ούτε live streaming δεν υπάρχει...) από τα παιδιά που το είδαν, δεν δείξαμε και τίποτα.

Το θέμα δεν είναι αν θα χαιρετήσει αμέσως μετά το ντέρμπι, ή μετά το ματς με την Ρούμπιν. Δεν διαφωνώ ότι μπορεί να περιμένουν και το παιχνίδι με τη Ρωσίδα. Το θέμα είναι ότι πρέπει να φύγει γιατί όπως και οι παίκες του "δεν μπορεί το παλικάρι"...

YΓ. Στη "σπυριάρα" ζόρικα τα πράγματα... so far...

gatti said...

@pensierix: Γαλάτη μου, σχετικά με τον blogger, παλαιότερα όταν σου έλεγε ότι το μέγεθος είναι μεγάλο και δεν μπορεί να πάρει όλο το σχόλιο, ήσουν υποχρεωμένος να το κόψεις. Τώρα, μπορεί να βγάζει την συγκεκριμένη εντολή, αλλά το σχόλιο το έχει πάρει κανονικά. Οπότε τσεκάριζέ το κάθε φορά και δεν θα βγαίνουν διπλά τα σχόλια.


Σχετικά με την τελευταία παράγραφο του τρίτου σχολίου σου (στο υπόλοιπα είναι ξεκάθαρο ότι συμφωνούμε απόλυτα) δεν νομίζω ότι δεν βλέπουν πως ο συγκεκριμένος ξανθοπουλικός προπονητής δεν μπορεί να σταθεί σε ομάδα επιπέδου Παναθηναϊκού. Είναι μάλλον περισσότερο ηθικό το θέμα, αφού αποτέλεσε επιλογή του ίδιου του Φάδερ, γι' αυτό και δυσκολεύεται. Αν ήταν ακόμα ο Τζίγγερ, θα τον είχε σουτάρει από το ματς με την Καβάλα. :))

gatti said...

@paoad: Δεν ανατρέπεται τίποτα paoad μου. Δεν είναι θέμα ενός αγώνα ή ψυχολογίας. Είναι θέμα αδυναμίας να φανεί αντάξιος ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό.

Μου κάνει πάντως εντύπωση που στηρίζεις τον Νιόπλια όταν αυτά που όλοι του προσάπτουν είναι όλα εκείνα για τα οποία κατηγορούσες τον Τεν Κάτε. Η ομάδα δεν έχει σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό, δεν έχει αυτοματισμούς, ούτε καλή κυκλοφορία. Οσο για τον τρόπο που αγωνίζεται, γίνεται της ...γιόμας το πανηγύρι!

gatti said...

@Leviathan: Καλησπέρα Σοφοκλή μου! :)))

gatti said...

@squarelogic: Eδώ που φτάσαμε ο νέος προπονητής θα είναι το "ηλεκτροσόκ". Στο χέρι τους είναι να φροντίσουν να είναι ένας προπονητής που ακόμα και αν δεν καταφέρει να πάρει τίτλο, θα προλάβει τουλάχιστον σ' αυτό το διάστημα να καταλάβει πού έχει έρθει (εννοείται ότι μιλάω για ξένο τεχνικό, έναν κανονικό προπονητή) και τι χρειάζεται η ομάδα ώστε να συνεχίσει και τη νέα σεζόν.

Βέβαια, εύκολο να το λέω αλλά δύσκολο στην πράξη. Χωρίς τα 15-20 μύρια του Τσάμπιονς Λιγκ (σε περίπτωση απώλειας του τίτλου), ακόμα κι αν συνεχίσει την επόμενη χρονιά, με κουτσουρεμένο μπάτζετ σε μια ομάδα που αποδεδειγμένα πια έχει τόσες ελλείψεις και τόσο υπερτιμημένο ρόστερ, δεν θα μπορεί να κάνει πολλά...

Αλλά εν πάση περιπτώσει αυτό είναι κάτι που θα υποχρεωθούμε να το θέσουμε ως προβληματισμό, πολύ αργότερα. Το θέμα είναι, τώρα τι γίνεται;

gatti said...

@4minister: Kαι το έλεγα ρε γαμώτο! "Μην ξεχάσω να ξεκαθαρίσω ότι ΕΙΔΙΚΑ στο δείκτη νοημοσύνης δεν έχουν την παραμικρή σχέση".

Τελικά το ξέχασα! Ευτυχώς το επισήμανες εσύ! :)))

4minister said...

Επειδής έχουμε και ένα θέμα σπυριάρας να γράψουμε, μόνο τούτο.

Το Πράσινο Ωτομοτρίς ξεδόντιασε τη Ρωσική Αρκούδα! Oh yeah!

gatti said...

@4minister: Να το γράψουμε υπουργέ μου, να το γράψουμε!

(Το γράψαμε ήδη. Προσπαθώ να φανώ συνεπής όπως παλιά. Να δούμε αν θα τα καταφέρω...).

:))

fl@neur said...

@gatti
Το καλύτερο scratch μακράν ήταν για τον Paul το μαλάκιον!!!
Εύγε τρισεύγενη!!!

gatti said...

@fl@neur: Αδικο έχω; Το έφαγε fl@neur μου το καημένο χταποδάκι ο ΟΠΑΠ, το έφαγε!