Friday, October 29, 2010

Oι Τούρκοι παν’ παντού, εμείς στο ΔουΝουΤου










Ας το θυμηθούμε την επόμενη φορά που θα μιλήσουμε ή θα σκεφτούμε ειρωνικά για τους γείτονες...

12 comments:

KANTHAR0S said...

Οι γείτονες φίλε μου είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς. Αρκεί να σκεφτείς ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε επένδυσαν στην προώθηση του τουρισμού δεκαπλάσιο ποσό από εμάς.

gatti said...

@KANTHAR0S: Φυσικά και είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς.

Εμείς έχουμε καθίσει πάνω στα κλέη των προγόνων μας και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να τελειοποιήσουμε την τέχνη της λαμογιάς.

4minister said...

Στον τουρισμό είναι πολύ πιο μπροστά από μας, αδιαμφισβήτητα. Και στην εξωτερική πολιτική, αλλά εδώ με αβάντες. Και στη μπέσα στην αγορά μεταξύ τους.

Σε πολλά όμως θέματα έχουν σοβαρά προβλήματα, όπως ας πούμε στην ενότητα του κράτους, που με βοήθεια πάλι τις "αβάντες" αποκρύπτεται επιμελώς.

squarelogic said...

Δείχνει το δρόμο τι μπορεί να κάνει ακόμα και μια μικρή χώρα(καλά,δεν είναι τόσο μικρή όσο εμείς αλλά ως Μ.Ο. το επίπεδο του πληθυσμού ήταν πολύ πιο πίσω)όταν έχει όραμα και αποφασίσει να χτίσει ενα global brand.
Καταπληκτικό το σποτάκι της Man.U.
Αντε,θα βάλεις ιδέες στον Βγενόπουλο...

ΥΓ.Φίλοι που επισκέφτηκαν την Πόλη προ μηνός μου έλεγαν χθες οτι όλος ο κόσμος δούλευε σαν μυρμήγκια,από παιδιά 10 ετών ως γέροντες...
Δεν είδαν καφετέριες με τον νεαρόσκομο να κάααθεται...
Πάντα αναρωτιόμουν τι ακριβώς κάνουν στην ζωή τους όλοι αυτοί οι αραχτοί και γκλαμουράτοι τύποι και τύπισσες που γεμίζουν τις ανάτην επικράτεια ακριβές καφετέριες...
The Art of Nothing at All...

fl@neur said...

@gatti
Σκέτη θλίψη, όταν κανείς αναλογίζεται ότι η ίδια η χώρα "βγάζει τα μάτια της" σε πολιτικούς και αθλητικούς εμφύλιους!!!

bhoy said...

Εγώ πάλι γράφω,πως είναι απαράδεκτο για την κορυφαία διοργάνωση αθλητικού θεάματος στο μπάσκετ,να έχει χορηγό και νονό!
Είτε ονομάζεται Turkish Airlines,είτε British Airways,είτε Olympic Air,είτε Air China...

υ.γ. ούτε κατά διάνοια δεν θα έκανε κάτι τέτοιο Πλατινί ή ο Στερν.

Nick Triantos said...

Για να δεις ποσο ασχετοι ειμαστε...

Οι Τουρκοι εδω και χρονια κανουν τεραστια διαφημηση στη χωρα τους μεσω εκδηλωσεων και τηλεωπτικων διαφημησεων σε μεγαλα καναλια στην Αμερικη οπως το NBC, ABC, CBS κτλ. Εχω δει πολλες διαφημησεις τα τελευταια 3 χρονια.

Οι ελληνες κανουν παρομοιες διαφημησεις στο ΕRT World και ANT1!!! Με αλλα λογια διαφημηζουν την χωρα σε αυτους που την γνωριζουν, δηλαδη τους ομογενεις!!!

gatti said...

@4minister: Ποιος δεν έχει προβλήματα; Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι έχουν ανάπτυξη και προσπαθούν με κάθε τρόπο να προβάλλουν τη χώρα τους. Την ίδια στιγμή που εμείς είτε δυσφημίζουμε την δική μας, είτε αδυνατούμε να την διαφημίσουμε.

Για ανάπτυξη δεν συζητάμε. Και ένα μικρό παιδί χωρίς γνώσεις οικονομικών θα γνώριζε πως με τα μέτρα που πάρθηκαν στραγγαλίζεται η αγορά και εκμηδενίζεται κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη και όμως συνεχίζουμε στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο.

gatti said...

@squarelogic: Eτσι ακριβώς. Μπορεί το επίπεδο του πληθυσμού ως Μ.Ο. να είναι πολύ πίσω, αλλά οι γείτονες έχουν όραμα.

Το σποτάκι ήταν όντως εκπληκτικό, αλλά νομίζω ότι δύσκολα θα μπουν ιδέες στον Βγενό.

Εχω κι εγώ γνωστούς που πήγαν στην Τουρκία και ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ από τις προοπτικές εργασίας που ψάχνουν εναγωνίως για κάποιον να τους κάνει πρόσκληση για να πάνε να δουλέψουν εκεί!

Λες τελικά να το δούμε κι αυτό; Ελληνες να πάνε μετανάστες στην Τουρκία; Δεν θα μου κάνει τίποτα εντύπωση από εδώ και πέρα.

gatti said...

@fl@neur: Eτσι ακριβώς fl@neur μου! Θλίψη! Οι άλλοι προοδεύουν ή εν πάση περιπτώσει προσπαθούν να το κάνουν κι εμείς αναλωνόμαστε σε "εμφύλιους" και γκρίνιες.

gatti said...

@bhoy: Θίγεις ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα. Κι εγώ το βρίσκω απαράδεκτο να έχει η Ευρωλίγκα χορηγό και νονό αλλά είναι μια κατάσταση που αναγκαστικά θα πρέπει να συνηθίσουμε από εδώ και πέρα μας αρέσει δεν μας αρέσει.

Πάντως μη λες μεγάλα λόγια για τον Πλατινί ή τον Στερν γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Είναι δύσκολες οι εποχές.

gatti said...

@Nick Triantos: Oπως τα λες είναι τα πράγματα Nick. Eίμαι σε θέση να το γνωρίζω. Και όχι μόνο στο ERT World και τον ΑΝΤ1 αλλά και σε ομογενειακές εφημερίδες. Λες και οι Ελληνες έχουν ανάγκη τις διαφημίσεις του ΕΟΤ για να μάθουν τα ελληνικά νησιά.

Αντί να διαφημιστούν όπως οι Τούρκοι στα μεγάλα ξένα κανάλια, διαφημίζονται σε Ελληνες. Οι άνθρωποι δεν έχουν το know how...