Tuesday, November 4, 2008

Η επιστροφή του Ευρωπαίου



Τι έγινε ρε παιδιά! Τι παιχνίδι ήταν αυτό απόψε; Τι έκανε η Πανάθα μέσα στη Βρέμη; Πώς παίξανε έτσι τα παλιόπαιδα μια βδομάδα μετά την da pipa με τον Εργοτέλη; Αυτά τα ψοφίμια που είχαμε δει κόντρα στους Κρητικούς είναι οι ίδιοι παιχταράδες που είδαμε απόψε; Κι αν ναι, ποιο μαγικό ραβδί τους μεταμόρφωσε; Τι τον πότισε ο τεντάς τον Τζιόλη και πάλευε σαν πεχλιβάνης μέσα στο Βέζερσταντιον; Πού πήγε αυτή η μαλθακότητά του; Πού πήγε η νωθρότητα; Οι λάθος μεταβιβάσεις; Τι παιχνίδι έκανε το άτομο! Ποιος; Ο Τζιόλης που όταν τον βλέπαμε όχι να παίζει βασικός, αλλά να μπαίνει αλλαγή, χαλάγαμε τον κόσμο από τα γιούχα! Τι χαστούκι μας έδωσε ο Αλέξανδρος ο ντελικανής! Ποια Αντζελίνα Τζολί τώρα που έχει τρελάνει κόσμο; Τζιόλης κύριοι! My name is Tziolis! Alexandros Tziolis! Το παιχνίδι της ζωής του έκανε ο παίχτουρας!


Σάμπως όμως ήταν μόνο αυτός; Δεν είδες τι έκανε ο Σιμάο; Βεντούζα είχε γίνει στον Ντιέγκο. Ανάσα δεν πήρε ο Βραζιλιάνος! Σαν την βδέλλα είχε κολλήσει πάνω του και του άλλαξε τα φώτα. Και μιλάμε τώρα για τον Ντιέγκο που έβαλε κόντρα στη Χέρτα μια γκολάρα, εκπληκτική!

Κι αυτή η παλτουδιά ο Ζιλμπέρτο Σίλβα; Που ήτανε αόρατος και σαπάκι σαν τον Φλάβιο Κονσεϊσάο και λίγες μέρες πριν, "κλαίγαμε" τα λεφτά των πολυμετοχικών που χαραμίστηκαν για πάρτη του! Πώς έπαιξε έτσι κι αυτός ο "τελειωμένος"; Ο ...αναπληρωματικός του Λούσιο στην αρχηγία της Εθνικής Βραζιλίας; Πώς δικαίωσε το παρατσούκλι του "αόρατος τοίχος";

Κι αυτός ο Σαριέγκι; Ρεντ Μπουλ του έδωσαν; Πανταχού παρών σε κάθε φάση στο κέντρο της άμυνας. Πώς έπαιρνε έτσι τις κεφαλιές, ένα κεφάλι πιο κοντός από τους Γερμανούς; Πώς έκοβε τη μπάλα χαμηλά; Κι ο Βύντρα; Πώς τα κατάφερε ο Βύντρα; (Για να πω τώρα την αμαρτία μου, από την στιγμή που ένα - δυο τσαφ του Βύντρα δεν στοίχισαν, άρχισα να το πιστεύω ότι η ομάδα θα πάει καλά).

Και ο Καραγκούνης; Πώς έδινε τη μπάλα με τη μία χωρίς φιοριτούρες και πολλά - πολλά χωρίς να την ταλαιπωρεί; Τι γκολάρα έβαλε ο κλαψιάρης!

Κι ο Βαγγελάκης ο Μάντζιος; Ρε τι σεντερφοράρα έχουμε και δεν το έχουμε πάρει είδηση;

Κι ο Γκάμπριελ, κι ο Σπυρό (στο δεύτερο μέρος), κι ο Νίλσον (πώς το έχασες το κοντρόλ βρε κιθαρίστα...) κι ο σούπερ Μάριο (κάπου τα σκάτωσε, αλλά μετά έστρωσε), δεν υπήρξε κάποιος να υστέρησε!


Κι αυτός ο Τεντάς; Πώς το "διάβασε" το παιχνίδι ο "μυρουδιάς"; Πώς κατέβασε έτσι την 11άδα με τρία αμυντικά χαφ, ένα εκ των οποίων ο Τζιόλης και του βγήκαν όλα όσα είχε στο μυαλό του; Πώς τα κατάφερε να κατεβάσει ...οκτώ αμυντικούς και αντί να παίξει η ομάδα κλεφτοπόλεμο, έβγαινε κατά κύματα στην επίθεση; Πώς μπόρεσε με 9 στους 11 παίκτες από την περσινή ομάδα να βγάλει τέτοια στοιχεία στο γήπεδο αυτός ο άσχετος, αυτή η δευτεράντζα, ο βοηθός προπονητή; Μέχρι και οι αλλαγές του βγήκαν του κωλόφαρδου!

Κι αυτή η Βέρντερ, τι καφενείο ήταν αυτό! Ασφαιρη μπροστά, χωνί πίσω, όποιος ήθελε την γλένταγε!

Μα, καλά, το Σύμπαν συνωμότησε για να κερδίσει η Πανάθα στη Βρέμη;

Πέρα από την πλάκα τώρα, η σημερινή είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ! Και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και να γιορταστεί. Ο Ευρωπαίος Παναθηναϊκός επέστρεψε! Και μάλιστα επέστρεψε με τρόπο θεαματικό. Η ομάδα έπαιξε μπαλάρα, απέδειξε το βάρος της φανέλας της, δεν είχε ούτε έναν παίκτη υστερήσαντα και αντίθετα είχε διακριθέντες αυτούς που μονίμως βρίζουμε και λοιδωρούμε. Δεν πήγε να "κλέψει" το αποτέλεσμα, αλλά το διεκδίκησε στα ίσια, το "απαίτησε" με το παιχνίδι της. Είχε εκρήξεις, είχε αυτοματισμούς, είχε καλή κυκλοφορία, είχε άριστη αμυντική λειτουργία.

Επί της ουσίας τώρα, αυτή η μεγάλη, η σπουδαία νίκη, δεν έδωσε καμία πρόκριση. Απλώς έκανε περισσότερο ρεαλιστικό τον στόχο της τρίτης θέσης που οδηγεί στο ΟΥΕΦΑ. Για να δώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει όχι μόνο να έχει συνέχεια, αλλά να συνδυαστεί και με ευνοϊκά αποτελέσματα στα άλλα παιχνίδια. Που σημαίνει δηλαδή πως η πρόκριση δεν είναι αποκλειστικά στο χέρι μας. Ειδικά μετά το χηνάρι της Ανόρθωσης με την Ιντερ. Εκτός πια αν η Πανάθα πάει να πάρει αποτέλεσμα στο Μιλάνο! Γιατί η σημερινή ομάδα σου δίνει την αίσθηση ότι είναι ικανή να πάρει αποτέλεσμα και μέσα στην Ιταλία.

Μέχρι το ματς με την Ιντερ όμως έχουμε καιρό. Ας χαρούμε τον θρίαμβο στη Βρέμη, ας γιορτάσουμε την επιτυχία ΚΑΙ σήμερα και ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ας βάλουμε το κεφάλι κάτω και ας δουλέψουμε. Γιατί με μία και μόνη νίκη κανείς δεν πήγε μακριά. Χρειάζεται ακόμα δουλειά, χρειάζεται ηρεμία, χρειάζεται σεμνότητα και υπομονή. Η ομάδα τώρα φτιάχνεται, είναι λογικό να έχει σκαμπανεβάσματα. Το ζενίθ από το ναδίρ όπως αποδείχτηκε μέσα σε μια μόλις εβδομάδα (από Ηρακλή, Εργοτέλη σε Πανιώνιο, Βέρντερ) είναι ...ένα τσιγάρο δρόμος. Και σίγουρα κανείς δεν θέλει να ξαναβρεθούμε εκεί που ήμασταν.

Ας διατηρήσουμε λοιπόν την καλή ψυχολογία που έδωσε η νίκη και ας συνειδητοποιήσουμε ότι η "αύρα" της Βρέμης από μόνη της δεν αρκεί για να κερδίσουμε τον γαύρο. Είναι δύσκολο το παιχνίδι και θα γίνει ακόμα δυσκολότερο αν το πάρουμε αψήφιστα και θεωρήσουμε πως θα το κερδίσουμε χαλαρά.


Από εκεί και πέρα...

* Κύριοι πολυμετοχικοί, δεν φαντάζομαι επειδή έπαιξε σήμερα μπαλάρα ο Τζιόλης, τα πήγαν μια χαρά οι Βύντρα - Σαριέγκι και σκόραρε ο Βαγγέλης να νομίζετε ότι έγινε κάποιο θαύμα και δεν χρειάζονται μεταγραφές το Γενάρη. Συγκεκριμένοι παίκτες έχουν συγκεκριμένο ταβάνι. Που είναι χαμηλό για τον Παναθηναϊκό των ονείρων μας. Μην τα ξαναλέμε, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας. ΠΑΡΤΕ ΣΤΟΠΕΡ ΧΘΕΣ! (και ό,τι άλλο ...προαιρείσθε...)

* Κύριοι οπαδοί (και η αφεντιά μου μέσα...) είδατε που δεν πρέπει να βρίζετε και να γιουχάρετε τους παίκτες της ομάδας όσο κακούς και αν τους θεωρείτε; Ολοι οι παίκτες της ομάδας, όσο φοράνε τη φανέλα με το "τριφύλλι" χρειάζονται στήριξη. Είναι λάθος μας! Μεγάλο λάθος η απαξίωση!


***



Scratch: Εκλεισε στόματα ο Τζιόλης! Για 15 λεπτά δημοσιότητας μίλησε ο Αντι Γουόρχολ, ένα ολόκληρο 90λεπτο πήρε ο όμορφος!

Scratch 1: Κύριε Πρέσβη μας κακομαθαίνετε!

Scratch 2: Είσαι ένα τρίφυλλο βαρβάτο και ωραίο!

Scratch 3: Αυτός ο Πουρουπουπού όταν βγήκε στη ΝΕΤ ήταν έτοιμος να κλάψει...

Scratch 4: Πώς του πάει του Βαγγελάκη η Βέρντερ!!!

Scratch 5: Τα έπαιξε ο Κοντός από τη χαρά του στην ΕΡΑ και έλεγε τον Ντιέγκο - Ντιόγο. "Τον εξαφάνισε ο Σιμάο τον Ντιόγο" έλεγε συνέχεια. Καλομελέτα κι έρχεται!

Scratch 6: Ε ρε κάτι κωλοτούμπες που θα γίνουν αύριο στις "αντικειμενικές" για τον Τεν Κάτε!

Scratch 7: Μπα, έγινε μπυραρία τώρα η Bέρντερ;

Scratch 8: Προς βάτραχον, Διόνυσος, Αττική: Ξεπακετάρετε παρακαλώ. Η αλλαγή προπονητή αναβάλλεται...

Scratch 9: Κόσμος που θα κάηκε στο στοίχημα...

Scratch 10: Αυτή η Βέρντερ είτε με τον Βάντερ παίζει είτε με τον Βίζε, ίδιο χωνί είναι!


Scratch 11: Tι γκολ αυτά της Ανόρθωσης! Τι καραμπόλες! Τι κόντρες! Αρχίζω να ανησυχώ για το ματς του ΟΑΚΑ με τέτοιο φάρδος!

Scratch 12: Σχόλια από γαυροφόρουμ:
* Θα πάρω καρότσα να τα κουβαλάω. Θα μας τα κάνουνε τούμπανο αύριο από το πρήξιμο...
* Αυτός ο Σάαφ μεγάλο πουτανάκι. Εξι πέρσι από μας, πέντε φέτος από τους ζέλες...
* Κανα καταφύγιο να την βγάλουμε απόψε παίζει; Κάτι σέρνεται για σεισμό.
* Χωρίς πλάκα, φοβάμαι μην πάθει καμιά ανακοπή ο Ομπάμα από την χαρά του ή τον δολοφονήσει κανείς στα πανηγύρια.
* Υπάρχει και χειρότερο. Να βγει ο Μακέιν!
* Εχουν προκριθεί με 8 βαθμούς. Αν καταφέρουν να προκριθούν και με 7 τότε θα πρέπει να βγάλουν το τριφύλλι και να βάλουν έναν πάτο για σήμα!

Scratch 13: Βασιλάκη (ξέρεις εσύ), τον "οχτρό" τον παίζουνε ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΗ στο στοίχημα. Ετσι ώστε αν κερδίσει να πάνε ταμείο και να μετριαστεί η λύπη τους. Κι άμα χάσει να χαρούν. Τράβα τώρα στον κουβά! Που ήθελες να "ξεχρεώσεις" και την εφτάρα της Γιούβε απόψε!

Scratch 14: Και τώρα ντέρμπι!

41 comments:

mamaloukas said...

Gatti
Τριφυλάρα!
να χ@@@ το δίδυμο των γαύρων σήμερα το πρωί στη ΝΕΤ
μιλάμε για μεγάαααααλη πίκρα...

eforas said...

Αυτή την τεράστια επιτυχία, που ήρθε όχι στον καιρό των επιτυχιών, αλλά μετά από χρόνια ευρωπαϊκής απαξίωσης, και σε μια χρονιά ευρωπαϊκής αμφισβήτησης, δεν την μουτζουρώνω μέσα μου σκεφτόμενος από τώρα γάβρους. Η ομάδα θα τους σκεφτεί, αυτή είναι η δουλειά της. Εγώ όμως όχι, είμαι οπαδός και θα πανηγυρίζω τα χτεσινά χωρίς να τα μπερδεύω με το θίασο της Ευρώπης. Αυτά!

Υ.Γ. Πλάκα, πλάκα όλο τριάρες η Ανόρθωση φέτος στη μεγαλόνησο! Ραπίντ, γαβράκια, εμείς, και τώρα η αρμάδα του Μουρίνιο! Για να ετοιμάζεται και η μπυραρία!

Πολύ καλημέρα μας και συγχαρητήρια και πάλι στην ΕΥΡΩΠΑΝΑΘΑ! (πέρυσι μου ξεψάρωσε ο θίασος και κόλλησε το ευρω- από μπροστά! Ουστ, ρε! Ε ρε, Μέταλιστ που θέλετε!)

mamaloukas said...

Τι έγινε βρε παιδιά; Χάνει η ομάδα μας κι όλοι εδώ για λαικά δικαστήρια και τώρα όλοι κουλ κ ανωτερότητα, χαχα, είμαστε απίστευτοι..

υγ eforas
πολύ κρατήθηκες φίλε μου, μέχρι το τέλος του σχολίου σου :))))))))

tzonakos said...

Καλημερα.
Τι έγινε ;
Τώρα ο Τζιόλης ειναι καλός ;
Οσοι τον έβριζαν πού κρύβονται ;
Αντε γιατι πολλή τσαμπουακλίκι γαβροκαφρίλα οπαδίλα τεστοστερόνη πλάκωσε απο οπαδούς μάγκες της κακιάς της ώρας.
Οταν έλεγα κι εγω κι ο island και άλλοι για τον Τζιόλη μας λέγανε ...τίποτα σχεδόν. Δεν απαντούσαν.
Πανώ με τεράστια συγνώμη προς Τζιόλη στο ντέρμπι απο τους παναθηναϊκάρες.
Αν δεν το κάνουν, δεν τους αναγνωρίζω τίποτα, ουτε καν το δικαίωμα να χαρούν ξανά.

Πολυ το χάρηκα ρε παίδες !

eforas said...

Δε με κατάλαβες. Εννοούσα ότι δε με απασχολεί από τώρα ο αγώνας της Κυριακής. Η χτεσινή νίκη έχει κι ένα παραπάνω θετικό: υποχρέωσε τους γάβρους να βάλουν την ουρά στα σκέλια, και να μην τολμήσουν να προβούν σε συγκρίσεις με τα περσινά δικά τους. Τους ξέρετε, έτοιμοι ήταν. Ευχαριστώ!

xaroylita said...

Συγχαρητήρια για την "ΝΙΚΗ" σας.. Πολύ καλό παιχνίδι.. Την Καλημέρα μου Gatti. Φιλιά πολλά.

mamaloukas said...

eforas
ναι φίλε μου, συμφωνώ, κανείς δεν πρέπει να ασχολείται από τώρα με το κυριακα΄τικο παιχνίδι αλλά με το πείραγμα των φίλων γάυρων!
εκείνο που έγραψα εγώ αναφέρεται στην προκλητική συμπεριφορά του διδύμου οι οποίοι όσο και να προσπαθούσαν το πράγμα (η νίκη του τριφυλιού) δεν χωνευόταν με τίποτα...
όποιος είδε νετ καταλαβαίνει

ΠΑΥΛΟΣ said...

Μπράβο!!! Άξιοι!!!

houli_v said...

Ένας από τους λόγους της παντοκρατορίας του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια στον Ελλαδικό χώρο εκτός βέβαια από το ότι ο πρόεδρος του (ο οποίος σημειωτέον κάνει δουλειές και με το Ελληνικό Δημόσιο – άραγε εκεί γίνεται άλλος άνθρωπος και ενεργεί διαφορετικά ?) χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα (επηρεασμό της διαιτησίας) για να επιτύχει το στόχο του, είναι και η κατά κράτος νίκη του στο τομέα της επικοινωνίας-ψυχολογίας .

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συμπεριφορά των μέσων απέναντι στον Παναθηναϊκό της αρχής της δεκαετίας που ενώ είχε φτιάξει μια πάρα πολύ καλή ομάδα (η οποία ουσιαστικά μετά από λίγα χρόνια πήρε το ευρωπαϊκό) έλεγαν ότι παίζει 'κούτσου-κούτσου μπολ' και ότι έπρεπε να παίζει ‘επιθετικό’ ποδόσφαιρο (σαν αυτό προφανώς που έπαιζε ο Ολυμπιακός και έτρωγε εφτάρες) με σκοπό να τη διαλύσουν όπως και τελικά τα κατάφεραν .

Οι ίδιοι τώρα έκαναν πως δεν έβλεπαν, ότι ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο και επιχείρησαν πριν να είναι αργά να φάνε τον ΤΚ . Ευτυχώς τα δύο τελευταία αποτελέσματα ξεμακραίνουν για την ώρα αυτή τη πιθανότητα .

Το χθεσινό αποτέλεσμα δε σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός έχει φτιάξει τη σούπερ ομάδα . Δε θα είναι απίθανο στο ντέρμπι της Κυριακής ακόμα και να χάσουμε (παρόλο που πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος , τουλάχιστον μέχρι τώρα , και χωρίς Γκαλέτι και Ντιόγκο δεν είναι ούτε καν μέτρια ομάδα) . Ντέρμπι είναι . Όμως ακόμα κι αν γίνει έτσι δεν πρέπει να ξεχνάμε, όπως μου έλεγε και κάποια γνωστή μου χτες, ότι κάποιες φορές η ελπίδα είναι σα μια δύσκολη γέννα . Έρχεται μέσα από τόσες δυσκολίες που τελικά εξαντλεί . Σημασία όμως έχει ότι έρχεται και ότι ναι υπάρχει μέλλον σε αυτή την ομάδα .

Υ/Γ : Σε πιο άσχημη ψυχολογική κατάσταση από τον Πουρουπουπου καλό μου gatti χθες το βράδυ ήταν ο Καρούλιας . Τι είναι αυτό το κακό με τους παλαίμαχους του Παναθηναϊκού . Όλοι θέλουν να γίνουν Αντωνίου στη θέση του Αντωνίου (αν και ο Καρούλιας είναι ‘συμπάθεια’ μου και πριν τον Αντωνίου.

Καλήμερες :)

Ντεμης said...

Συγχαρητήρια! Εγώ το περίμενα! Άντε, θα τα πούμε τον Δεκέμβρη στο ΟΑΚΑ, στον μεταξύ μας τελευταίο αγώνα θα κριθούν όλα. Μακάρι να μην έχουμε παρατράγουδα....
Καλή επιτυχία την Κυριακή!

Laplace said...

gatti τα λεγαμε..
τελικα επεσα εξω,δεν κερδισαμε 2-0 αλλαα 3-0.,.χαχαχα
στο λεω απο τωρα¨:την κυριακη 4-0 τον ΘΡΗΝΟ..
καλημερεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεσσσσσσσσ

kakaskimos said...

Αφηστε τα παιδιά της Νετ. Θα χαρούν τη Δευτέρα ...

Οσο για τους παίκτες σας που βρίζατε και σας έκλεισαν το στόμα, δώστε τους λίγο χρόνο ακόμα :p

Giorgos Varvakis said...

Είναι να μη δώσω ευχή εγώ τελικά :Ρ

island said...

Η κωλοτούμπα της κωλοτούμπας γατάκι. Κωλοτούμπα οι εμφανίσεις μας κωλοτούμπα οι "αντικειμενικές" για τον τεντά, κωλοτούμπα οι οπαδοί για τους καινούριους ΓκουμοΜπασινάδες. Και η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη σε ευρωπαϊκό ματς ανοίκει μόνο στον μοναδικό πρεσβευτή της στην Ευρώπη.

Αυτό που θέλει τώρα είναι ταπεινότητα γιατί το ματσάκιον την Κυριακή είναι δύσκολο και έχει άλλο βάρος. Μπορεί και η άμυνα των τηγανιών να είναι χωνάκι αλλά είναι και υποψιασμένοι πλέον. Δεν χρειάζεται να έχουμε και άλλη κωλοτούμπα στις εμφανίσεις. Ταπεινότητα απλώς.

Δεν μου άρεσε που χθες μετά την μεγάλη νίκη άρχισαν τις παρελάσεις για δηλώσεις όλοι. Μέχρι και ο Αντωνίου έβγαλε το κεφάλι του από την άμμο. Έλεος.

Σκάει μύτη ο αδερφός μου στο σπίτι. Και μου δείχνει ένα δελτίο στοιχήματος. 3 άτομα βάλαν από 100 Ευρώ υπέρ της Πανάθας. Το τσογλάνι είχε έμπνευση. Παίζει στοίχημα μικροποσά και σπάνια (5 ή 10 ευρώ). Όταν του γυαλίσει κάτι τα χώνει και κερδίζει. Έχει έμπνευση το τσογλάνι. Χθες λοιπόν κερδίσανε 2100 Ευρώ!!! με το 7 απόδοση που δίναν στην Πανάθα.

ΥΓ Κωλοτούμπα μέχρι και ο Μουρίνιο. Τώρα δεν ξέρει ποιός θα προκριθεί μαζί τους.

ΥΓ2 Αν αυτό είναι το ταβάνι του Τζιόλη δεν θέλω παραπάνω. Τα έλεγα για τον παίχτουρα. Πριν αρχίσει ο αγώνας μου τα πρήξανε με τον τεντά και τον Τζιόλη γιατί λέει θα χάνανε τα λεφτά του. Στο τέλος το σλόγκαν της ημέρας κυριαρχούσε. Κωλοτούμπα.

ΥΓ3 Κωλοτούμπα και εγώ που το έβλεπα για χινάρι πριν αρχίσει.

ΥΓ4 Τα γαυροφόρουμ έχουν στενάξει μιλάμε. Αλλά τους αναγνωρίζω ότι έχουνε και χιούμορ.

ΥΓ5 Για το κλάμα του πουρουπουπού: Η πουτάνα δεν μπορεί να κρυφτεί. Θα κρυφτεί αυτός;

Φιλάκια γατάκι

Alexandros said...

Goalnews : Ο "Στρατηγός" Τεν Κάτε!!!!!!

Χαχαχαχα. Έκλαιγα από τα γέλια το πρωί. Ήθελα να ήξερα αυτοί που γράφουν τις εφημερίδες δεν ξεκαρδίζονται στα γέλια όπως κάνουμε εμείς όταν τους διαβάζουμε;

Καλημέρα gatti!

Υ.Γ. Πολύ μεγάλη νίκη κόντρα στη ροή των πραγμάτων!

gatti said...

@mamaloukas: Mεγάλη νίκη Δημήτρη. ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ!

Κρίμα τους έχασα τους γαύρους της ΝΕΤ. Και ήθελα τόσο πολύ να δω τα μούτρα τους!

Φιλιά! :))

YΓ. Το πήρα το βιβλίο! Ο Τσίκης πρέπει να είναι μεγάλο καθίκι!



@eforas: Kανείς δεν την μουτζουρώνει αυτή την σπουδαία νίκη. Αλλά έχει τον χρόνο της (η νίκη), τον απολαμβάνει/ουμε και μετά παίρνει τη θέση της στην ιστορία και κοιτάμε την επόμενη υποχρέωση.

ΥΓ. Τριάρα θα φάει η μπυραρία, το θέμα είναι να την ανταποδώσει κιόλας. Μια ισοπαλία είναι ό,τι πρέπει!

Συγχαρητήρια στην Πανάθα μας!
(Με τους γαύρους δεν ασχολούμαι σήμερα. Από αύριο - άντε ίσως από το βράδυ...).



@mamaloukas (again): Ετσι είναι ο οπαδός Δημήτρη. Δεν έχεις δει το "η Ρένα είναι οφσάιντ;". Που ήταν ένας πίσω από τη Βλαχοπούλου στο γήπεδο και φώναζε για έναν παίκτη της ομάδας του: "Πού τη δίνει τη μπάλα το κρεας;". Και μετά από λίγο σε μια καλή του προσπάθεια: "Mπράβο, ήρωά μου!". Kαι η Βλαχοπούλου αποφαίνεται:
"Εγινε ήρωας το κρέας!".



@tzonakos: Tι να γίνει; Το ζήσαμε κι αυτό! Εγινε ήρωας ο Τζιόλης! Εκπληκτικό παιχνίδι. Εγώ δεν περίμενα ποτέ ότι μπορεί να πιάσει τέτοια απόδοση! Βέβαια, δεν είναι λόγος και για να τρελαθούμε. Εγώ προσωπικά θα τρελαθώ μόνο αν επαναλάβει τέτοιου είδους εμφανίσεις. Αν μείνουμε μόνο σ΄ αυτήν δεν κάνουμε τίποτα.
Σίγουρα πάντως, αξίζει ένα μεγάλο και θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο που και πάλι βέβαια δεν θα σβήσει την πίκρα του από τις αποδοκιμασίες που έχει ζήσει, αλλά
τουλάχιστον θα την γλυκάνει!

Ολοι το χαρήκαμε!!!



@xaroylita: Ευχαριστούμε, Χαρά μου! Είσαι τόσο γλυκιά!

Πολλά πολλά φιλιά! :))))



@pavlos: Kαλημερούδια Παύλο μου!

Αξιοι! Ναι!

Φιλιά!

The Bgt said...

Ειδα το παιχνιδι απο το internet με Αγγλους σχολιαστες.
Οι οποιοι ολο καλα λογια ελεγαν για τον Παο και τον 10Κατε.
θαυμαζαν τον Σιμαο (θα μας το παρουνε το παληκαρι μας), το Βυντρα (!), τα ψιλοεχωσαν στον Μαριο για μερικες απο τις "αποκρουσεις" του, απορουσαν που ο Ζιλμπερτο προσπαθησε να σκοραρει δυο φορες(!) και ελεγαν τα καλυτεροτερα για το Καραγκουνη.

Ομολογω οτι δεν ειχα ξανακουσει ξενους σχολιαστες να μιλανε τοσο καλα για Ελληνα παικτη ποσο μαλλον για τον Καραγκουνη, Legend τον αποκαλεσανε μολις εγινε αλλαγη.
Φαινεται οτι εχει αφησει το στιγμα του και απο τις εμφανισεις του στην Εθνικη αλλα και απο τα γκολ που εχει μπουμπουνησει σε Μαντσεστερ και Αρσεναλ (που ανεφεραν οι ιδιοι σχολιαστες).

Δε ξερω τι να πω γι αυτον το παικτη, προσοντα εχει αφθονα, το ποδοσφαιρο το λατρευει απο την αλλη μου βγαζει και μια κουτοπονηρια και μια μιζερια και κατι οπισθοδρομικο που ωρες ωρες βλαπτουν την ομαδα. θα μου πεις αν δε τα βγαζε κι αυτα θα ειχε κανει τη μεγαλη καρριερα στην Ευρωπη.
Οπως και να χει μπραβο του για χθες.

Και μπραβο και στον Τζιωλη. Ελπιζω μονο το καλο του παιχνιδι να μην το ξαναδουμε μετα απο 2 χρονια παλι. ΒΕΒΑΙΑ, για το Τζιωλη εχει και μεγαλο μεριδιο στην καλη του εμφανιση και ο 10Κατε που απο οτι φαινεται του βρηκε τη τελεια θεση να παιζει. Εδω βρηκε θεση για τον Γκαμπριελ.

Oσο για το Βυντρα, ή εχει το iq του Φορεστ Γκαμπ και δε καταλαβαινει τι γινεται γυρω του ή εχει μεγαλα αντερα το παληκαρι και εχει αντεξει τοσα χρονια τετοια στοχοποιηση. Μετριος παικτης μεν αλλα ποτε δε σταματησε να τα δινει ολα.

Α ρε 10Κατε... οι κωλοτουμπες που σε ελεγαν βοηθο και αχρηστο σημερα ανακαλυψαν οτι εισαι και προπονητης.
Τι να πω αφου ο ανθρωπος καταδεχτηκε να ερθει να δουλεψει στη Ψωροκωσταινα..τιμη μας.

σκρατς
http://www.gazzetta.gr/content/view/14940/76/
περιεργο να βλεπεις δημοσιογραφους να γραφουν ετσι για το συναφι τους.
Και ο Καρπετο τους εκραξε χθες ολους οσους αποκαλουσαν τον 10Κατε αχρηστο.

gatti said...

houli_v: O Oλυμπιακός έκανε τη δουλειά του. Οποιος βρισκοταν στην θέση του δύσκολα δεν θα έκανε το ίδιο. Το θέμα είναι τι κάναμε εμείς όλα αυτά τα χρόνια. Κι αν
σε επίπεδο σχέσεων με το ελληνικό δημόσιο που αναφέρεις δεν είχαμε τον τρόπο, τα "κονέ", όπως θέλεις πες το, που είχε ο Χόχος, επικοινωνιακά τουλάχιστον μπορούσαμε να είμαστε πολύ καλύτεροι από αυτό που ήμασταν. Αλλά όταν ο γαύρος άπλωνε παντού τα πλοκάμια του σε επικοινωνιακό επίπεδο, εμείς γινόμασταν ακόμα περισσότερο εσωστρεφείς.

Ο Τεν Κάτε πολεμήθηκε όσο κανείς. Και στον Μουνιόθ και στον Πεσέιρο και στον Μαλεζάνι πιο παλιά έδωσαν πίστωση χρόνου. Στον Ολλανδό όχι. Γιατί; Την απάντηση την ξέρουμε ήδη.

Ο άνθρωπος προσπαθεί να φτιάξει μια ομάδα που να παίζει ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Θα κάνει λάθη, θα έχει κακές στιγμές και ο ίδιος και η ομάδα, αλλά όπως λέει και η φράση - κλισέ "η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα".

Ας τον αφήσουμε να δουλέψει και ειδικά εμείς οι Παναθηναϊκοί ας τον στηρίξουμε απέναντι σε όλους αυτούς που του κάνουν επίθεση.

ΥΓ. Ο Πουρουπουπού πέρασε άσχημη βραδιά. Με νευρίασε η ...παρέλαση των παλαίμαχων, με νευρίασε η στάση του Λιβαθηνού, η μεγάλη του πίκρα πρέπει να του την έχει βαρέσει στο κεφάλι, δεν εξηγείται αλλιώς που φάνηκε να χαίρεται τα γκολ της Ανόρθωσης περισσότερο και από αυτά του Παναθηναϊκού και βέβαια με ενόχλησε που ο Αντωνίου έσκασε μύτη και έκανε δηλώσεις, όταν μετά την ήττα από τον Εργοτέλη είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης. Λίγο μέτρο για όλους. Ο δρόμος της καμήλας που λέγαμε...

Φιλιά! :)))



@ντέμης: Eίσαι αισιόδοξος άνθρωπος τελικά! Χάρισε λίγη από αυτή την αύρα και στην ελληνική σου ομάδα, την ΑΕΚ και θα δεις που θα πάει καλύτερα!

Οσο για το ματς του Δεκέμβρη, αν κερδίσετε την Βέρντερ και εμείς χάσουμε στο Μιλάνο, θα είναι αδιάφορο για σας, οπότε...

Να περνάς καλά, Ντέμη μου!



@laplace78: Κι εγώ ενδόμυχα πίστευα στη νίκη. Αλλά όχι σε τέτοιο θρίαμβο!

Την Κυριακή θέλουμε νίκη. Αδιάφορο με τι σκορ!

Καλημέρααααααααααα :))) (Kαλησπέρα μάλλον...)



@kakaskimos: Eίσαι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ παραφωνία σήμερα. :p

Περίμενε μέχρι τη Δευτέρα...



@gvarvakis: Nα δίνεις ευχές! Να δίνεις! :)))))))))




@island: Zoύμε στον αστερισμό της κωλοτούμπας. Λογικό δεν είναι; Και εμείς οι οπαδοί και οι "αλήτες ρουφιάνοι" και όλος ο κόσμος.

Εννοείται πως τώρα χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση, σεμνότητα και ταπεινότητα. Το ματς είναι δύσκολο κι εμείς δεν πρέπει να μείνουμε στο ματς της Βρέμης.

Ούτε εμένα μου άρεσε η παρέλαση παλαιμάχων, τα γράφω και παραπάνω. Βγήκαν όλοι σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή... Ντροπή!

Το διπλό πλήρωσε αρκετούς, αλλά χαντάκωσε και πολλούς.

ΥΓ. Ο Μουρίνιο καραγκιόζης ήταν πάντα σαν χαρακτήρας.

ΥΓ2. Αν αυτό είναι το ταβάνι του Τζιόλη ούτε εγώ θέλω παραπάνω. Με μια διαφορά: Να το βλέπω αυτό το ταβάνι συχνά. Οχι μια φορά στα τρία χρόνια!

ΥΓ3. Τα είπαμε. Ολοι κάναμε κωλοτούμπες.

ΥΓ4. Οσο γι΄ αυτό ούτε λόγος. ΕΧΟΥΝ χιούμορ!

ΥΓ5. Κλάψεεεεεεεεεεεε, κλάψεεεεεεεεεεεε

Φιλιά, Νησάκι!
:)))



@alexandros: Kι εγώ έβαλα τα γέλια. Αλλά μετά θυμήθηκα ότι η "Goal" δεν τον πολέμησε τον Τεν Κάτε. Πολεμάει την "Sportday" που πολεμάει τον Τεν Κάτε. Τι το ψάχνεις... Είπαμε: ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ!

Ναι, ξεκαρδίζονται και οι ίδιοι! Πίστεψέ με! :))


Καλησπέρα, Αλέξανδρε!

ΥΓ. Οντως, ήταν πολύ μεγάλη νίκη!

gatti said...

@the bgt: Λογικό είναι οι Αγγλοι να λένε καλά λόγια για τον Παναθηναϊκό, αφού πάντα λένε αυτό που βλέπουν. Κι αυτό που έβλεπαν ήταν υπέροχο. Και τον Τεν Κάτε τον γνωρίζουν και από την θητεία του στην Αγγλία αλλά και από αυτήν στην Ισπανία. Μόνο εμείς στην Ελλάδα τον ισοπεδώσαμε και τον βγάλαμε άχρηστο και επικίνδυνο. Αποφανθήκαμε για το ποιόν του μέσα σε 4 μόλις μήνες! Ξερόλες!

Τώρα έχουν αρχίσει όλοι και τα γυρίζουν και για τον Ζιλμπέρτο. Ε, βέβαια απόρησαν οι Αγγλοι που πήγε να σκοράρει. Γιατί ξέρουν ότι δεν είναι αυτή η δουλειά του στο γήπεδο. Αυτό που δεν ήξεραν είναι ότι ο ίδιος είχε αρχίσει να αισθάνεται πίεση στην Ελλάδα μαθαίνοντας ότι πολλοί δεν είναι ευχαριστημένοι μαζί του επειδή δεν είναι παίκτης ...φαντεζί!

Για τον Καραγκούνη τώρα τι να πω... Αλλάζω γνώμη εκατό φορές τη μέρα! Το πάθος του και την κλάση του δεν τα αμφισβήτησα ποτέ. Την ανακατωσούρα του όμως (ακόμα κι αν έχει καλές προθέσεις...) την κλάψα του, τις βουτιές του, τις διαμαρτυρίες του, την υποψία (ίσως και αβάσιμη, δεν λέω...) ότι μπορεί λόγω θέσης να επηρρεάζει καταστάσεις στα αποδυτήρια, δεν τα αντέχω. Και αυτό δεν θα αλλάξει όσες γκολάρες κι αν βάλει, όσα φοβερά παιχνίδια κι αν παίξει.

Ισως είναι αυτό που λες. Μου βγάζει κι εμένα αυτό τον "κουτοπόνηρο" Ελληνα και αυτή η άσχημη εικόνα πολλές φορές επηρρεάζει την κρίση μου.

Για τον Τζιόλη τα λέω κι εγώ παραπάνω. Τι να το κάνω να παίξει μπαλάρα σε έναν αγώνα. Η διάρκεια σε υψηλό επίπεδο είναι αυτή που χαρακτηρίζει καλό έναν παίκτη.

Ο Βύντρα έχει άντερα. Αυτό είναι ΣΙΓΟΥΡΟ! Είναι μαγκιά να παίζεις έχοντας στα αφτιά σου συνεχώς τις αποδοκιμασίες των οπαδών της ομάδας ΣΟΥ!

Για τον Τεν Κάτε πραγματικά το απολαμβάνω. Αλλά εδώ είσαι και εδώ είμαι. Μία στραβή να γίνει και θα δεις πώς θα επανέλθουν!

σκρατς
Πολύ καλό το άρθρο του Παπαθεοδώρου. Γράφει πολύ καλά αυτός.

Και τον Κάρπετ τον άκουσα χθες :pp

tzonakos said...

Μια παρατήρηση :
Με τίποτα δεν θέλω να στενοχωρήσω κανέναν αλλα στενοχωρεί εμένα αυτο που βλέπω.
Τι βλέπω ... ;
Βλέπω οπαδούς που επειδή τους διέψευσε με τον πιο δυνατό τρόπο ο Τζιόλης, προτιμούν να λένε άλλα λόγια απο το να παραδεχτούν πως έχουν άδικο !
Αφου δεν καταλαβαίνετε οτι ο κάθε Τζιόλης με τόσα που χει ακούσει μπορεί να σηκωθεί να φύγει ( και μετα θα τον λέτε και προδότη ) και προτιμάτε να έχετε δίκιο που λεγατε οτι ειναι άχρηστος, τότε δεν αξίζει να χαρείτε την ομάδα σας.
Θέλετε να χαίρεστε μόνο να γκρινιάζετε και να χετε δίκιο και πάντα κατι να φταίει.
Λυπάμαι.

coachp said...

ε ρε γλέντια και χαρές...

αυτή η ανόρθωση πρέπει να είναι η πιο κωλόφαρδη ομάδα απο καταβολής Τσαμπιονς Λιγκ. Δεν θέλω να μειώσω την επιτυχία της, γιατί προσπαθούν και εχουν φτιάξει ενα πολύ καλό σύνολο, αλλά ρε παιδάκι μου, οχι και 5 βαθμούς. Ελεος!

Νομίζω οτι αυτό το σύστημα ταιριάζει τελικά στον Παναθηναϊκο. Απλά, στο ελληνικο πρωτάθλημα που οι ομάδες κλείνονται, οι πλάγιοι δεν μπορούν να είναι Γκαμπριελ Καραγκούνης, αλλα πιο επιθετικογενείς. και στα τρία αμυντικά χαφ, ο ένας να προωθείται. Όπως ο Μουν ή ο Γκάμπριελ επι παραδειγματι. 3 φορές έπαιξε φέτος ο Παναθηναϊκος έτσι, και τις τρεις φορές; πήγε καλά!

Το διπλό του Παναθηναϊκού έδεινε 7 στο στοίχημα, για όποιον λέει καφανείο την Βέρντερ. Οχι οτι είναι ομαδάρα, αλλα αν ήταν καφενείο, το 7 απο που προκύπτει...

gatti said...

@tzonakos: Δεν ξέρω αν περιλαμβάνεις κι εμένα σ΄ αυτούς τους οπαδούς. Αν ναι, έχω να πω ότι το παραδέχτηκα ότι μας διέψευσε ο Τζιόλης με την εμφάνισή του.

Και σε ανύποπτο χρόνο έχω γράψει ότι για να τον χρησιμοποιούν (όπως και τον Βύντρα) οι προπονητές σε πείσμα όλων ημών θα πει ότι κάτι βλέπουν πάνω του. Και βέβαια αυτοί είναι πιο ειδικοί από εμάς.

Εκείνο που για μένα είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ είναι η διάρκεια. Οσο καλός κι αν ήταν χθες (που ήταν εκπληκτικός) δεν μου λέει τίποτα αν δεν επαναλάβει άμεσα (έστω σύντομα) τη χθεσινή εμφάνιση.

Αν το κάνει, τότε θα βγάλω μπανεράκι στο μπλογκ: "Δεν θα ξαναπώ κακή κουβέντα για τον Τζιόλη" (Αντίστοιχα και για Βύντρα, Σαριέγκι κ.λπ.).



@coachp: Eτσι είναι ο οπαδός, coach. Από τα τάρταρα στους εφτά (εφτά;) ουρανούς, από το ζενίθ στο ναδίρ και ...τούμπαλιν!

Προς το παρόν ζούμε τη στιγμή. Για ...αύριο βλέπουμε...

Θα την βρει την φόρμουλα ο τεντάς. Εγώ δεν αμφέβαλα γι΄ αυτό. Αλλοι είναι οι αμφισβητίες!

Μα, καφενείο είναι η Βέρντερ. Δεν ακούς ραδιόφωνο; Δεν διαβάζεις γαυροφόρουμ; Η περυσινή Βέρντερ ήταν αχτύπητη. Η φετινή είναι μπυραρία, καφενείο κ.λπ. κ.λπ.

mamaloukas said...

θενκς βρε Γκάτι για το μπάνερ... δεν ήταν ανάγκη...
σου στέλνω ένα μέιλ...

tzonakos said...

Ωστε πρέπει να ειναι μόνιμα άριστος και αλάνθαστος ο Τζιόλης... τότε βάλε μπάννερ απο τώρα :-)
Καλό θα ηταν να απαιτούμε σταθερή απόδοση απο όλους και φρεσκάδα όπως χθες.

* Ελεος το φάγατε το παιδί :)

gatti said...

@mamaloukas: Δεν είναι θέμα ανάγκης, είναι θέμα διάθεσης.
Ετσι το ένοιωσα και το έκανα.

Καλοτάξιδο το νέο βιβλίο!



@tzonakos: Kαι γιατί να βάλω μπάνερ από τώρα; Ας παίξει καλά και θα το βάλω!!!

Δεν είπα μόνιμα άριστος και αλάνθαστος. Αυτό δεν γίνεται. Αλλά να κάνει και πέντε - έξι ακόμα καλά παιχνίδια. Κι ας μην είναι ΤΟΣΟ καλά!

Από όλους το απαιτούμε! Αλλά από αυτούς που το προσφέρουν σπάνια το ζητάμε λίγο πιο πιεστικά!

* Ούτε συγγενής σου να ήταν! :ppppp

Unknown said...

αν ειχαμε φαει τρια ο παναθας θα ειχε αφησει 20 σχολια. τωρα πουθενα. επαγγελματιες γκρινιαριδες ο καρκινος (και) του ελληνικου ποδοσφαιρου.

@coachp
δεν ταιριάζει αυτο το συστημα στον παο. ταιριαζε στους συγκεκριμενους αγώνες με τις συγκεκριμενες συνθηκες.
εκτος - δυσκολοi αντιπαλοi που αρεσκontai στους ανοιχτους χωρους.

ο 10κατε, (που τοση χολη του εχεις ρίξει, για να κανεις το κοματι σου και συ κακομοιρη)
δεν είναι προπονηταρας επειδη παρεταξε την ομαδα με το συστημα που επρεπε...
αλλά γιατι εβλεπες μια ομαδα με σωστη αναπτυξη, δημιουργική, με τους παιχτες να αλλάζουν την μπαλα με γρηγορους αυτοματισμους (ακομα και ο τζιολης) σε σημειο που αναρωτιώσουν, βλεπω τον παναθηναικο η με γελάν τα ματια μου. και δεν επαιξε το κουτσου κουτσου γκολ των παλιωτερων επιτυχιων.

@gatti mou,
ανεξαρτητως αποτελεσματων, ελπίζω ο 10κατε να μεινει για πολυ καιρο στον παναθηναικο. μονο τετοιας φιλοσοφιας προπονητες μπορουν να κανουν τον παο κατι περισοτερο απο τοπικο πρωταγωνιστη.

Πανάθας said...

Andy Garcia, στο post της Gatti με τον τίτλο REBUS (http://gatti-squared.blogspot.com/2008/11/rebus.html = προηγούμενη δημοσίευση), πόσταρα μετά το ματς 4 μηνύματα. Χθες το βράδυ το τελευταίο μου μήνυμα ήταν στις 2.47 (συγνώμη που δεν άντεξα να μείνω περισσότερο ξύπνιος) και απάντησα σήμερα πάλι στο REBUS σε κάτι που έγραψε η οικοδέσποινα μας. Στη νέα της δημοσίευση δεν πρόλαβα να ποστάρω τίποτα μια και το γατί το δημοσίευσε στις 12 το μεσημέρι και εγώ ξέρεις δεν είμαι όλη μέρα πάνω από το pc (προσπαθώ να κάνω φίλους και βγαίνω και λίγο έξω).

Τσέκαρε το και περιμένω ενατοποθέτηση σου και ένα μεγάλο συγνώμη (για τις ανακρίβειες σου αλλά και για το "καρκίνος"). Αλλιώς θα είσαι κοτούλα λυράτη. Φυσικά θα έπρεπε το γατί, ως καλή οικοδέσποινα, να σου πει ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ.

Υ.Γ. Οι απόψεις μου για τον Τεν Κάτε και για τις μεταγραφές που χρειάζεται η ομάδα δεν αλλάζουν. Καλός ο Τζιόλης, αλλά για αλλαγή στον ΠΑΟ. Δεν μπορείς να παίρνεις σε κάθε ματς το 90% ενός μέτριου παίκτη. Ο προπονητής έστησε την ομάδα περίφημα ΜΟΝΟ στο ματς με την Βέρντερ. Αν συνεχίσει έτσι θα τον παραδεχτώ γιατί πάνω από όλα δείχνει ανοιχτόμυαλος ποδοσφαιρικά. Και κάτι τελευταίο. Σταματήστε να βλέπετε εχθρούς του ΠΑΟ ανάμεσα στους φιλάθλους του. Αλλού είναι το πρόβλημα. Για τον Αντωνίου που στις σφαλιάρες ήταν εξαφανισμένος κα χθες "έσκασε" μύτη αλλά πολιτικός δεν είδα καμιά δήλωση. Για να πάει καλά η ομάδα πρέπει και οι φίλαθλοι να εκτιμήσουν την κατάσταση με κρύο αίμα.

Πανάθας said...

Το αμυντικογενές σύστημα "ταιριάζει" στον ΠΑΟ. Αυτό το 4-5-1 που έπαιξε χθες, είναι "μανούλα", αρκεί η αντίπαλη ομάδα να σου δώσει χώρους.

Τώρα για την Ελλάδα και σε εντός έδρας παιχνίδια με θεωρητικά εύκολους αντιπάλους πρέπει να ανοιχτείς εσύ, ενώ δεν θα βρεις τους χώρους που βρήκες χθες στη Βρέμη.

Unknown said...

@παναθα,
έχεις δικιο, δεν κοιταξα στα σχολια του χθεσινου ποστ, σορυ

βεβαια, και σε εκεινα τις ιδιες μ@1@&1ε# λες ως συνηθως.

δεν ψαχνω εχθρους στον παναθηναικο, αυτα τα αφήνω σε κατι κολλημενους κακομηρηδες σαν και σενα.
εγω φετος ευχαριστεμαι να πηγαινω γηπεδο καθε κυριακη, γιατι βλεπω για πρωτη φορα τον παο να παιζει με την μπαλα κατω. και να μην παιζει το κουτσου κουτσου γκολ του 96.
τα αποτελεσματα εχουν λίγη σημασια σε μια χρονια που αλλάζεις τοσο απολυτα ολοκληρη τη φιλοσοφια μιας ομαδας.

μιζεροκακομοιρηδες φωνακλαδες σαν και σενα, δεν είναι ουτε μια τριχα απο τα @@ μας, μπροστα στους χιλαδες φιλαλθλους που αγαπανε τον παναθηναικο , αλλα αγαπανε και την μπαλα.
γιατι αυτη θα βλεπω καθε κυριακη. τις κουπες στο μουσειο θα τις εχω να σκονιζονται.

όσο για τον αντωνιου,
κριμα που βαζει την θεση του πανω απο την ομαδα.

Unknown said...

@παναθας
4 3 2 1 επαιζε ο παο χθες με πολυ κοντα τις γραμμες τους.
αν δεν καταλαβαινεις την διαφορα τοτε λυπαμαι.
αν επισης δεν καταλαβαινεις οτι σημασια εχει πως παιζεις ενα συστημα
και δεν το κανουν οι αριθμοι, τοτε λυπαμαι επισης.

η μαγκια του τεν κατε ήταν οτι με πολλους αμυντικογενεις παικτες καταφερε να παιξει επιθετικά.

δεν ηταν απλα ποιο επικυνδινος απο τη βερντερ.
ηταν ποιο επιθετικος απο την βερντερ. με περισοτερες φασεις, περισσοτερα σουτ, καλυτερη κυκλοφορια, εγτιαχνε παιχνιδι.

The Bgt said...

Υπαρχει παντα η περιπτωση του ακατεργαστου διαμαντιου ή κοινως ο 10Κατε να καταφερε να βρει που μπορει ο Τζιωλης επιτελους να αποδωσει καλα.
Ειδωμεν.

Πανάθας said...

Andy Garcia χαίρομαι που είσαι υπέρ του διαλόγου και μάλιστα με διάθεση να ακούσεις (και ουχί αποδεχθείς) τις απόψεις του άλλου ακόμη και αν διαφωνείς μαζί του.

Άλλος ένας Ελληνάρας στη μεγάλη συλλλογή μου.

Unknown said...

@παναθα
δειαβαζω τόσους μηνες, τις καφριλες που γραφεις,
και ξερω πως εισαι ο τελευταιος στη γη που καποιος μπορει να κανει διαλογο με θεμα τον παναθηναικο.

ασε μας εμας να πηγαινουμε γηπεδο και να χαιρομαστε με την ομαδα μας ,
και πηγαινε εσυ για κυνηγι...






του τζιγγερ

gatti said...

@andy: Kαλώς ήρθες!

Κι εγώ το ελπίζω να μείνει καιρό ο Τεν Κάτε. Είμαι διατεθειμένη να περιμένω καιρό για να δω κάτι διαφορετικό να γίνεται σ΄ αυτή την ομάδα. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους εγώ βλέπω νέα πράγματα με τον Ολλανδό. Και αυτό θα το λέω ακόμα κι αν χάσουμε στο ντέρμπι ή ξανακάνουμε εμφανίσεις ανάλογες αυτής του Εργοτέλη, γιατί για μια ομάδα που αλλάζει ολοκληρωτικά φιλοσοφία οι γκέλες είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Είχα πάντως χρόνια να απολαύσω μια ομάδα που βγαίνει τόσο θαρρετά στην επίθεση, που δημιουργεί φάσεις, πιέζει συνεχώς και κυκλοφορεί τη μπάλα. Κι αν αυτό που παίζει λέγεται επιθετική άμυνα ή όπως αλλιώς θέλει να λέγεται κι αν για να το πετύχει παίζει με 8 αμυντικούς, λίγο με νοιάζει. Εγώ δεν είδα μια ομάδα που παίζει κλεφτοπόλεμο και προσπαθεί να κλέψει αποτέλεσμα. Είδα μια ομάδα που βγήκε με τόλμη μπροστά για να το κατακτήσει. Και αυτή την ομάδα θέλω να βλέπω από εδώ και μπρος. Και πιστεύω πως θα την δω με κάποιες καλές κινήσεις στη χειμωνιάτικη μεταγραφική περίοδο.Η μόνη μου αμφιβολία είναι αν αρκεί ένας (δύο θέλω εγώ αλλά δεν ξέρω αν θα μου γίνει το χατίρι) στόπερ κλάσης για να καλυφθούν τα κενά στην άμυνα ή χρειάζεται άμεσα και ένας τερματοφύλακας.

Προς το παρόν απολαμβάνω τις κωλοτούμπες όσων τον έκραζαν αλλά και τον ανελέητο πόλεμο των "αντικειμενικών" που σφάζονται για τα ...μάτια του Σουριναμέζου...



@πανάθας: Δεν ποστάρισα το μεσημέρι. Ποστάρισα γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Μπορείς να το καταλάβεις από το γεγονός ότι η ημερομηνία του ποστ είναι η Τρίτη 4 Νοεμβρίου (και όχι η Τετάρτη), καθώς και από το ότι τα πρώτα - πρώτα σχόλια έγιναν νωρίς το πρωί. Η ώρα που αναφέρεται στην ανάρτηση είναι προφανώς η ώρα που βάζω τις πρώτες φωτογραφίες. Πάντα κρατάει ως ώρα δημοσίευσης την ώρα που ξεκινώ την ανάρτηση και όχι αυτήν που την ολοκληρώνω. Δεν ξέρω αν μπορώ να το αλλάξω και από πού. Οποιος ξέρει, ας μου πει. Οχι ότι με νοιάζει ιδιαίτερα, αλλά για να μην γίνονται μπερδέματα.

ΥΓ. Σε ποιο πράγμα περιμένεις να πω ότι κάνει λάθος ο Αndy; Οτι έγραψες στο παρακάτω ποστ; Μα, πριν λίγο είδα όλα σας τα ποστ μαζεμένα. Δεν είμαι κι εγώ όλη την ώρα πάνω από το pc, τυγχάνει να δουλεύω κιόλας. Ετσι κι αλλιώς του το είπες ήδη, σου ζήτησε συγνώμη και φαντάζομαι ότι το θέμα έληξε.



@the bgt: Mακάρι να κατάφερε ο τεντάς να βρει στον Τζιόλη μια θέση όπου να μπορεί να αποδίδει καλά. Θα περιμένουμε να δούμε αν έχουν έτσι τα πράγματα...

Πανάθας said...

Andy μόνο και μόνο που σε μια στιγμή Παναθηναϊκής χαράς, είδες εχθρούς στο πρόσωπο ενός....Παναθηναϊκού δείχνει πόσο μικρόψυχος και κολλημένος είσαι.

Φαντάζομαι ότι και με τους υπόλοιπους ανθρώπους που δεν συμφωνείς με την άποψη τους, θα εφαρμόζεις την ίδια τακτική, σωστά?

Γατί δεν έχει σημασία τι ώρα πόσταρες ειλικρινά. Αν θεωρείς ότι αυτό είναι το πρόβλημα τότε καλά κάνεις και απαντάς κατά αυτό τον τρόπο.

Λίγα λόγια για την ομάδα τώρα γιατί οι επιθέσεις προς το πρόσωπο μου δεν αφορούν κανένα.

Η μεγάλη νίκη στη Βρέμη δεν πρέπει να ξεγελά τους ιθύνοντες ότι η ομάδα χρήζει ενίσχυσης. Ακόμα και σε ένα ματς "λουκούμι" για τον ΠΑΟ, οι "γκέλες" του Γκαφίνοβιτς, τα τσαφ του Βύντρα και τα ώπα του Σιαρέγκι ήταν εμφανείς. Το γεγονός επίσης ότι επίσημα από τον ΠΑΟ αγοράστηκαν όχι ένας αλλά ΔΥΟ δεξιά μπακ (τα οποία μας βγήκαν χαφ) για να αντικαταστήσουν τον Νίλσον και ο τελευταίος παίζει βασικός, δείχνει επίσης άλλη μία θέση που ο ΠΑΟ χρειάζεται ενίσχυση. Το ίδιο ισχύει και για τον μπετατζή Σόουζα. Το ίδιο ισχύει και για τα άκρα του κέντρου όπου και αγωνίζονται....μπακ. Το ίδιο ισχύει και για τον αντικαταστάτη του Σπυρόπουλου που σε ένα ματς (με τη Βέρντερ στο ΟΑΚΑ) ήταν ο......Ίβανσιτς. Δεν το λέω εγώ. ο Τεν Κάτε το λέει.

Ο Ολλανδός έχει κάνει αλλοπρόσαλα πράγματα έως τώρα. Ακόμα και στο ματς με τον Πανιώνιο οι αλλαγές του ήταν αδικαιόλογητες, άσχετα αν πήραμε το ματς χάρη στην ψυχή του Γκούμα. Στη Γερμανία ΟΝΤΩΣ είδα έναν Τεν Κάτε διαφορετικό. Παρέταξε μια ορθολογική ενδεκάδα, κοίταξε προτίστως την άμυνα του και έπαιξε με ξαφνικές αντεπιθέσεις ξέροντας ότι η Βέρντερ είναι μία ομάδα που παίζει φουλ επίθεση. "Διάβασε" καλά το παιχνίδι και η νίκη είχε την "σφραγίδα" του. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να σταματήσει τις μαλακίες. Ποιός δεν το θέλει. Και μακάρι η διοίκηση να ενισχύσει πραγματικά την ομάδα. Μια μεγάλη ομάδα πρέπει να ενισχύεαι συνεχώς. Καλός ο Τζιόλης αλλά για τον πάγκο του ΠΑΟ. Θα το ξαναπώ. Δεν μπορείς να παίρνεις πάντα το 90% από έναν μέτριο παίκτη. Εκτός και αν είσαι ο Μπάγεβιτς (Θυμίζω τον Πουρσανίδη).

Τέλος, η θέση των οπαδών δεν είναι να χειροκροτούν την ομάδα τους, νικάει ή χάνει. Είναι και να ασκούν κριτική στα κακώς κείμενα της ομάδας. Σε αντίθετη περίπτωση μιλάμε για μαλάκες. Θυμίζω ότι στην Ιταλία (η Ευρώπη αναφέρεται πολλές φορές εδώ μέσα ως παράδειγμα) οι οπαδοί της Ρόμα κυνήγησαν παίκτες, προπονητή, διοίκηση και μετά από λίγες μέρες η Ρωμαική ομάδα πέτυχε μεγάλη νίκη επί της Τσέλση. Η νίκη δεν ακυρώνει τα κακώς κείμενα και τη σωστή κριτική που ασκήθηκε.

Πανάθας said...

Μια μεγάλη ομάδα δουλεύει κάτω από καθεστώς πίεσης. Είναι ένα από τα μικρά πράγματα που ξεχωρίζουν μεγάλους συλλόγους από την.......Auxerre.

;-)

Πολλοί απαντάτε λες και νιώθατε οι ίδιοι την πίεση. "Αφήστε" τους ιθύνοντες να δεχτούν την πίεση, να καταλάβουν σε ποιά ομάδα βρίσκονται και να μην επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Τεν Κάτε δεν θα εμφάνιζε έναν αλλοπρόσαλο ΠαναθηναΪκό (όπως συνηθίζει) αν δεν έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο.

Δεν είναι πάντοτε κακό η πίεση, ούτε η κριτική είναι κακόπιστη.

Υ.Γ. Συγνώμη Andy που διαφωνώ μαζί σου έτσι? Μπορείς να με βρίσεις τώρα. Έτσι και αλλιώς η οικοδέσποινα απλά θα σε καλωσορίσει. ;-)

gatti said...

@πανάθας: Kαλωσορίζω όποιον έρχεται για πρώτη φορά. Το ίδιο είχα κάνει και με σένα (αν θυμάσαι).

Από εκεί και πέρα, αν εσείς έχετε προηγούμενα από κάπου αλλού και θέλετε να βριστείτε μεταξύ σας "μεγάλα παιδιά" είστε μπορείτε να κρίνετε μόνοι σας μέχρι πού θα το τραβήξετε. Μια φορά, πριν από καιρό, είχα μπει στην διαδικασία να σβήνω τα σχόλια όποιων αλληλοϋβρίζονταν, (τότε ήταν ντέρμπι μεταξύ "αιωνίων", τώρα - τι απογοήτευση - είναι "εμφύλιος") αλλά αποφάσισα ότι δεν θα το ξανακάνω. Βρίσκω ότι είναι πολλή, άσκοπη, χαμένη, ενέργεια. Τσακωθείτε άφοβα. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και για το πρόσωπο που παρουσιάζει...

Πανάθας said...

Γατί δεν θέλω να κάνεις κανέναν νταντά. Αλλοίμονο, μεγάλα παιδιά είμαστε.

Αν θεωρείς ότι και οι δύο λειτουργούμε το ίδιο, τότε - θα το ξαναπώ - καλά κάνεις και απαντάς κατά αυτόν τον τρόπο.

Απλά κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να αμφισβητήσει την κρίση σου.

;-)

gatti said...

@πανάθας: Δεν θα μπω καν σε διαδικασία να συγκρίνω ...λειτουργίες (συμπεριφορές).

Οσο για το αν κάποιος αμφισβητήσει την κρίση μου...

Δεν πειράζει, αντέχω... :)))

Πανάθας said...

Και εγώ το ίδιο.

;-)

gatti said...

@πανάθας: Χαχαχα!

OK then... ;-)))