Sunday, November 9, 2008

Aυτι-σμοί

Τώρα δηλαδή εσείς νομίζετε ότι επειδή έφυγε ο Χόχος στο Αμέρικα, τον άφησε τον γαύρο στο έλεος του Θεού (και του Γκαγκά, βεβαίως, βεβαίως). Αμ δε! Αφού έχει αφήσει το μαντρόσκυλο πίσω! Εδωσε πήρε ο γραφικάντζας του γαύρου και άφησε πάλι το στίγμα του. Ετσι γιατί πολύ ήρεμα πήγαινε το ντέρμπι και έπρεπε να ταράξει τα νερά.

Είχε αποφασίσει λέει να μη μιλήσει και να μην κάνει κανένα σχόλιο για την διαιτησία, αλλά τον ενόχλησε ένα σχόλιο του Τεν Κάτε. Ευαισθητοποιήθηκε ο Σάββας για την διαιτησία που ...βάλλεται πανταχόθεν με την διοίκηση του Παναθηναϊκού να δίνει το έναυσμα. Μπα; Βρε την κακομοίρα την διαιτησία! Που της την πέφτουνε χωρίς να φταίει! Γιατί η διαιτησία είναι καλή τώρα. Μη κοιτάς που ο Σάββας είχε χαλάσει τον κόσμο μετά το ματς με τον ΟΦΗ στην
Κρήτη. Τότε που σήκωσε την παντιέρα της επανάστασης. Τότε που ψάχνανε να βρούνε με πόσα πόδια και με πόσα χέρια γυρίσανε οι παίκτες στο Ρέντη και περνούσαν τον διαιτητή γενεές δεκατέσσερις. Αλλά μη κοιτάς. Αυτό είναι άλλο. Του γαύρου την παρονυχίδα να του πειράξουν θα τσιρίξει.


Και τι είπε ο τεντάς; Οτι εύχεται να τελειώσει η ομάδα με 11 παίκτες. Και γιατί δηλαδή να μη το πει; Σάμπως τελείωσε με 11 στη Νέα Σμύρνη; Με 10 τελείωσε και μάλιστα με αποβολή πέρα ως πέρα άδικη. Αλλά το πήγε και παραπέρα ο Σάββας. Οι κύριοι αυτοί λέει υποτιμούν και την ελληνική διαιτησία. Και αν ήμασταν στην Ολλανδία, δεν θα τολμούσε να κάνει τέτοια δήλωση. Θα τον έπιαναν από το αφτί και θα τον είχαν στείλει σπίτι του. Πάλι καλά δηλαδή που δεν έχει και τίποτε βλέψεις σαν τους Αμερικάνους που κάνουνε τον παγκόσμιο δικαστή για να κάνει κι αυτός κάτι ανάλογο. Γιατί αν είχε, θα τον έπιανε ο ίδιος από το αφτί τον Ολλανδό για να τον στείλει πίσω. Κι όχι στην Ολλανδία. Στο Σουρινάμ θα τον έστελνε τον σκούρο για να βάλει μυαλό!




Στο μεταξύ, μια χαρά τα πήγε το κοράκι στην Τούμπα! Για τον Παμπορίδη λέω. Δεν έδωσε πέναλτι σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Βερόν στον Αντερσον και αντίθετα έδωσε πέναλτι στον Κονσεϊσάο που πήρε τη μπάλα παραμάσχαλα και πήγε και καρφώθηκε πάνω στον Μάκο. Κι όχι τίποτα άλλο τώρα, αλλά οι ΠΑΟΚτσήδες έχουν την συνείδησή τους ήσυχη. Καλύτεροι σου λέει ήμασταν, δικαιούμασταν τη νίκη. Κι άμα μας ευνόησε ο κόραξ, μας είχε αδικήσει ένας άλλος στο ματσάκι με τις γριές. Κούνια που σας κούναγε ΠΑΟΚια μου λέω εγώ. Αν νομίζετε ότι πήρατε πίσω αυτά που σας στέρησαν στο Καυτατζόγλειο.



Προκαταβολική ήταν αυτή η εύνοια, γιατί ακολουθεί το ματς με τον ακατονόμαστο στο τηγάνι. Πάρτε τώρα που μπορείτε, χαρείτε και την πρωτιά (όσο θα την έχετε, μπορεί και μέχρι το βράδυ...) γιατί την άλλη εβδομάδα δεν πρέπει να έχετε απαιτήσεις...



Στην Ξάνθη τώρα, η ΑΕΚ πέταξε στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο και μαζί με αυτό την ευκαιρία να πάρει τη νίκη. Οταν ξύπνησε ήταν αργά. Εχασε και την ευκαιρία στο ογδονταφεύγα ο Εντίνιο και έμεινε το χηνάρι.


Η "δικέφαλη" προσωρινή διοίκηση ήταν εκεί. Ε ρε ζημιές που κάνει ο Ντέμης. Σηκωθήκανε τώρα ο Κούλης με τον Κανελλόπουλο να πάνε στην άλλη άκρη της Ελλάδας. Ενώ είχανε τον Ντέμη γι΄ αυτές τις δουλειές και ήταν ήσυχοι. Οι οπαδοί πάντως τον στήριξαν τον Δώνη. Μέχρι και πανό σήκωσαν που έλεγε: "Δώνης the best!". Μάλιστα. Μετά το βρισίδι, η στήριξη. Αμ η στήριξη πρέπει να δίνεται πάντα. Κι όχι όταν η ομάδα φτάσει ένα βήμα από το γκρεμό. Τη στήριξή του έδειξε και ο σκόρερ της ΑΕΚ, ο Μπλάνκο στον συμπαίκτη του το Ρίκκα. "Fuerza, Antoni", έγραφε η φανέλα που φορούσε κάτω από αυτή της ΑΕΚ. Δηλαδή: "Koυράγιο, Αντώνη!".


---------------------------------------------------------------------------------

EDIT: Πάει και ο Τζιμπούρης! Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΕΚ: Kατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα (περίπου στο 30ό λεπτό) ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Rafic Djebbour υπέστη κάκωση στον δεξί ώμο μετά από σκληρή επαφή με αντίπαλο, όμως συνέχισε στο παιχνίδι. Στο 80ο λεπτό, καθώς αισθανόταν έντονες ενοχλήσεις, ζήτησε αλλαγή. Σε κλινική εξέταση διαπιστώθηκε υπεξάρθρημα ωμογλήνης, στο ίδιο σημείο όπου ο παίκτης είχε υποστεί εξάρθρημα στο παρελθόν. Η διάγνωση επιβεβαιώθηκε με μαγνητική τομογραφία που έγινε σήμερα το πρωί στο ΙΑΣΩ General. Στον παίκτη συστήθηκε χειρουργική αποκατάσταση, γεγονός που θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για τρεις μήνες.

Oλα τα έχει η ...Μαριορή οι (νέοι) τραυματισμοί της έλειπαν! Ρε σεις κάντε εκεί πέρα στην ΑΕΚ καναν αγιασμό! Τι είναι αυτό το πράγμα! Κι από ό,τι ακούω υπάρχουν τώρα νέες γκρίνιες. Κακή διαχείριση του έμψυχου υλικού λέει, κάνει ή δεν κάνει καλή δουλειά ο γυμναστής συνεργάτης του Δώνη και άλλες τέτοιες ομορφιές... Εφυγε ο Ντέμης και άφησε πίσω του συντρίμμια...

--------------------------------------------------------------------------------------

***

Στις Σέρρες πάλι το διπλό φαινότανε. Μέχρι και στο στοίχημα το πιστεύανε. Είχε πιάσει πάτο ο ΟΦΗ, δεν είναι για πάτο η ομάδα του βάλε και το ότι έπαιζε εκτός έδρας και έχει και το κεφάλι του ήσυχο από τις φασαρίες μεταξύ οπαδών - Βατσινά και έχεις έτοιμο το σκηνικό. Δυο λεπτά χρειάστηκε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ. Μη νομίζεις όμως ότι έκανε ένα διπλό και ησύχασε. ΄Η ότι άρχισε η ανάδυση. Αφού πάει να ξαναβάλει μόνος του το κεφάλι του στον ντορβά. Πάει να κάνει νταραβέρι με τον Κούγια. Ρε καθίστε στα αβγά σας λέμε! Ακόμα τινάζονται στον ύπνο τους οι Γιαννιώτες όταν ακούνε το όνομα Κούγιας. Κι εσείς πάτε να μπλέξετε με τον μοντελοπνίχτη;


Scratch: Πάνω που ετοιμαζόμουν να μιλήσω για την έξοδο απελπισίας του Μάλαρτζ, νάσου ο Κοτταράς να του ...παίρνει τη μπουκιά από το στόμα! Τι έξοδος του Μεσολογγίου ήταν αυτή αδερφάκι μου!

Scratch 1: Ρε σεις το σκεφτήκατε καλά που πάτε να μπλέξετε με τον Κούγια; Μα με τον Κούγια; Σας βλέπω μετά να κατεβάζετε πανό: "Φανούρη, γύρνα πίσω!".

Scratch 2: Κι έλεγα ότι οι μαύρες φανέλες με τα χρυσά γράμματα είναι κιτς. Τώρα τι να πω μ΄ αυτές τις λευκές με το χρυσό ...σειρίτι; Βγάλτε τα κηδειόσημα ρε ΠΑΟΚια!




Scratch 3: Το χαβά του ο Λίνεν. Στο παιχνίδι με μας φώναζε για τις διαμαρτυρίες του Καραγκούνη, στην Τούμπα φώναζε για τις βουτιές Μουσλίμοβιτς, Ιβιτς, Κονσεϊσάο και Μπακαγιόκο.

Scratch 4: Τάχωσε ο Τσακίρης στον Παμπορίδη. Ακατάλληλος λέει για να διαιτητεύει. Μας έπαιξε 80-20. Είχαμε σου λέει μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Ερχομαι στην Τούμπα και δεν με ενοχλεί κανείς. Χειροκροτήσανε οι ΠΑΟΚτσήδες τον Ρεκόμπα. Μέχρι και ο καιρός ήταν καλός! Και έρχεται ένας παπάρας (δεν το είπε αυτό, αλλά ποιος βάζει στοίχημα ότι δεν εννοούσε και αυτό και κάτι ακόμα πιο βαρύ;) και διαλύει το παιχνίδι!

Scratch 5: Ρε γαύροι, 6.000 κόσμος στην προπόνηση; Μα, είναι δυνατόν; Τέτοια λιγούρα; Καλά δεν έχετε ακούσει ποτέ (σιγά μην έχετε ακούσει) το "ουκ εν τω πολλώ το ευ;".

Scratch 6 (άσχετο): Aν σκέφτεστε να βάψετε το σπίτι σας να το σκεφτείτε διπλά! Αυτοί δεν είναι μπογιατζήδες! Ηλεκτρολόγοι είναι! Σου αλλάζουνε τα φώτα!

9 comments:

squarelogic said...

Ωραιος ο τίτλος!
(όπως και το ποστ βεβαια).
Θα χρειαστω μονο τη βοηθεια του κοινού για το σκρατς6...σε ποιους αναφέρεσαι?

αντε και καλη μας τύχη αποψε...

gatti said...

Τι βοήθεια θα χρειαστείς; Σαφές είναι!

ΕΜΠΛΕΞΑ!!! Και έμπλεξα άσχημα! Εχω ένα σπίτι σαν σεισμόπληκτο, δύο γάτες να τσιρίζουν και να τις μεταφέρω από δωμάτιο σε δωμάτιο για να μη κολλήσουν πάνω σε βαμμένους τοίχους και πόρτες και εγώ είμαι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Αν (λέω ΑΝ...) γλυτώσω ποτέ από αυτό το μαρτύριο, ορκίζομαι ότι θα το βάφω μόνη μου το σπίτι...

Δεν την παλεύω με δαύτους!
(ο ένας είναι και γαύρος!)

ΥΓ. Φαντάσου και να μην κερδίσουμε κιόλας!

island said...

Ποιός μπογιατζής μου παίρνει την δουλειά γατάκι; Ποιός; Να τον σφάξω στο γόνατο; (Ηλεκτρολόγος είμαι).

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

συμφωνώ ρε γάτι για την εύνοια. Αλλά χάσαμε και εμείς πολλές ευκαιρίες, έχασε και ο Εστογιανωφ το τετ α τετ βέβαια αλλά τέσπα. Ηταν πολύ ωραίο ματς πάντως! Ευχαριστιέσαι να βλέπεις τετοια παιχνιδια.

Άντε και με την νίκη για να έχουμε την άλλη Κυριακή ντέρμπι πρωτοπόρων!
;-)

island said...

Πάντως το έπνιξε ο κόρακας το πεναλτάκι. Το έπνιξε...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

λοιπόν καθησα να δω το ντέρμπι με πήρε ο ύπνος και ξύπνησα τωρα μόλις! Εχασα τίποτε? Μόνο κάτι φωνές για πέναλτι μέσα στο όνειρο θυμάμαι!

ΥΓ Η μαύρη φανέλα του ΠΑΟΚ έχει εξαντληθεί από τις μπουτικ.Εμένα μου αρέσει σαν φανέλα απλά νομίζω ότι δεν ταιριάζουν οι διαφημίσεις αλλά τι νακάνεις ρε χορηγέ ;-)!
.. Η ασπρη και μένα δεν μ'αρέσει.

pensierix said...

1) Για να παιχτεί ποδόσφαιρο χρειάζονται 2 ομάδες στο γήπεδο.

2) Σήμερα ο ΠΑΟ πληρώνει τους 5 βαθμούς διαφορά. Ο γάβρος από το πρώτο λεπτό σκεφτόταν το 0-0.

3) Με ανύπαρκτο το κέντρο του γάβρου στο δεύτερο ημίχρονο, τα 3 αμυντικά χαφ ήταν υπερβολικά.

4) Η ΑΕΚ των αναρίθμητων προβλημάτων είναι μόλις έναν πόντο πίσω από εμάς...Αυτό τα λέει όλα.

5) Όταν η ομάδα έπιασε ρυθμό και πίεζε, οι φίλαθλοί μας έβαλαν πάλι το χεράκι τους. Μπράβο τους...

6) Φοβάμαι ότι το πρωτάθλημα μας τελείωσε...

zouk said...

Και εγω μονο σε αυτο θα σταθω.
Εκει που η ομαδα δειχνει να εχει βρει ενα ρυθμο στο παιχνιδι της και πιεζει τον Γαυρο,καινε τα πανο και διακοπτουν το παιχνιδι.Τι βλακεια ειναι αυτη.Δεν εχεις και αντιπαλους φιλαθλους για να τα κανεις αυτα.Κανενα νοημα.

Αλλη βλακεια ειναι αυτο το λεισερ.Τι καραγκιοζιλικη ειναι αυτο.Δεν χρειαζεται μια σοβαρη ομαδα τετοια πραγματα.

gatti said...

@island: Aστα Νησάκι... Στη φάγανε τη δουλειά οι μπογιατζήδες!



@_st_: Mα το έγραψα ότι ήσασταν καλύτεροι. Αλλά όπως ξέρεις κι εσύ δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Ειδικά στο ποδόσφαιρο (ίσως μόνο στο ποδόσφαιρο).

Οπως βλέπεις δεν κερδίσαμε, οπότε θα πρέπει να βάλεις εσύ τα δυνατά σου! :)))



@island: O μέγας Bαρούχας είπε ότι δεν ήταν πέναλτι. Είχε ...κολλήσει το πόδι του αμυντικού στο γρασίδι! :)))



@_st_: Φαντάζομαι ότι έχεις ήδη πληροφορηθεί πως δεν έχασες το παραμικρό! Αναμενόμενο βέβαια, σε ποιο ντέρμπι έχουμε δει θέαμα;

ΥΓ. Η μαύρη φανέλα "τρώγεται" έστω και με τους χρυσούς αριθμούς. Αλλά η λευκή όχι. Ετσι ήταν η δική μας στο μπάσκετ. Μεγάλο χάλι!

Αχ, αυτοί οι χορηγοί. Μέχρι και στον πισινό χορηγίες έχουν οι στολές...

Αλλά δεν λες πάλι καλά. Για θυμίσου εκείνον τον Ελληνοσουηδό "βασιλιά των μαγιό"! Αν σας είχε πάρει τότε μέχρι και με μαγιό θα παίζατε μπάλα, προκειμένου να διαφημίσει το προϊόν του!


@pensierix: Συμφωνώ!

1) Ο γαύρος ήταν ανύπαρκτος, παρουσιάστηκε ως μικρή ομάδα. Τώρα που το σκέφτομαι γι΄ αυτό δεν καταφέραμε να τον νικήσουμε. Δεν έχουμε πλάνο για νίκη απέναντι στις μικρές ομάδες μέσα στο ΟΑΚΑ!

2) Ηρακλής - Εργοτέλης... Αυτά ακριβώς πλήρωσε, πράγματι.


3) Οντως. Τι είναι η ζωή χωρίς ρίσκο; Αλλά από την άλλη, άμα έβγαζε το ένα και έχανε τι θα έλεγες; Θα εκθείαζες την τόλμη του ή θα έβριζες;

4) Φυσικά τα λέει όλα!

5) Μπράβο τους κι από μένα!

6) Πρωτάθλημα; Next year!

:))



@zouk: Aυτή η διακοπή μου θύμισε την αντίστοιχη στους περσινούς τελικούς του μπάσκετ στο ΣΕΦ. Είπαμε, η βλακεία είναι ανίκητη...