Saturday, November 15, 2008

Υπομένω, επιμένω




Εμαθα μια ζωή να πονάω, ν' αγαπάω
Εφτασε η στιγμή να το μάθω, μαρτυράω

ΕΠΙΜΕΝΩ, ΕΠΙΜΕΝΩ
η ζωή μου μισή Η ΟΜΑΔΑ ΚΟΥΤΣΗ

ΥΠΟΜΕΝΩ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ
Η ΟΜΑΔΑ ΚΟΥΤΣΗ, η ζωή μου μισή

ΕΠΙΜΕΝΩ...

Εμαθα μια ζωή να σε νοιάζομαι, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΜΑΙ
Στην αγάπη σου αυτή να σκοτώνομαι, έτσι να σώνομαι

ΕΠΙΜΕΝΩ...
ΕΠΙΜΕΝΩ...

Εμαθα... παραμυθιάζομαι...

ΕΠΙΜΕΝΩ...









Η ομάδα ήταν ντεφορμέ. Οι οπαδοί πάλι όχι...
Λίγο από το πάθος τους αν έδειχνε μέσα στο παιχνίδι, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό...
Ο Τεν Κάτε αυτή το φορά δεν πρόκειται να τα ακούσει για τις αλλαγές του. Θα τα ακούσει όμως για το χρόνο που τις έκανε, αλλά κυρίως για την 11άδα που κατέβασε.

- Ναι, εντάξει, τελευταία στιγμή μας την έκανε ο Σαριέγκι. Και βρέθηκε προ απροόπτου. Aλλά να βάλει τον Σιμάο σέντερ μπακ; Ας έβαζε τον Γκούμα! Τον Σιμάο έβαλε που τον είχε κάνει γιο-γιο ο Ιμπράημοβιτς;
- ΟΚ, αλλά... έχει Ιμπραήμοβιτς η Λάρισα;

- Και τον Καραγκούνη; Γιατί να βάλει μέσα τον "καρκίνο" τον Καραγκούνη; Που καθυστερεί πάντα την ανάπτυξη της ομάδας;
- Μα ο Καραγκούνης ήταν αυτός που έβγαλε μάτια με την Βέρντερ. Πάντα χρειάζεται σε "επικίνδυνες αποστολές" ένας τέτοιος παίκτης.

- Και τον Γκαλίνοβιτς; Γιατί έβαλε τον Γκαλίνοβιτς, αφού ο Τζόρβας είχε πιάσει τα άπιαστα στην Καβάλα;
- Γιατί άλλο Καβάλα, άλλο Λάρισα...

- Και τότε γιατί έβαλε τον Ρουκάβινα; Κι αυτός στην Καβάλα τα έβαλε τα δυο γκολάκια. Και σήμερα, δεν έκανε τίποτα ο Ρουκάβινα!
- Πώς να κάνει κάτι ο Ρουκάβινα; Αφού με την Καβάλα είχε βάλει δίπλα του τον Σάλπι. Με τον Μάντζιο μπροστά του και τον ίδιο να παίζει ...κάτι σαν δεκάρι τι περίμενες να γίνει;



Tέτοιες συζητήσεις έγιναν και θα γίνουν πολλές. Και ο Τεν Κάτε θα στηθεί ξανά στο απόσπασμα και οι παίκτες θα τα ακούσουν που βολόδερναν για μια ολόκληρη ώρα και χρειάστηκε να μπει ο Κλέιτον για να αλλάξει η εικόνα του αγώνα. Είναι γεγονός ότι αυτή η αλλαγή άργησε να γίνει. Αν είχε γίνει νωρίτερα ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Η Λάρισα δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο. Η δική μας αναιμική εμφάνιση για ένα 60λεπτο την έκανε να φαίνεται δυνατή. Η ομάδα έχει πρόβλημα στην άμυνα, είναι γνωστό. Εχει πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων, είναι επίσης γνωστό. Στο τελευταίο ημίωρο έδειξε κάποιες από τις δυνατότητες που έχει. Αλλά για μια ακόμα φορά δεν πήρε αποτέλεσμα.

Αναμενόμενο;
Ψιλο-αναμενόμενο.
Ευχάριστο;
Καθόλου!
Καταδικαστικό;
Πιθανότατα.

Μπορεί να έχει βγάλει κάποια πολύ δύσκολα παιχνίδια εκτός έδρας, αλλά όπως είναι γνωστό τα δυσκολότερα γι΄ αυτήν είναι τα εντός (Ηρακλής, Εργοτέλης...).
Βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πίσω από τον γαύρο που αν κερδίσει αύριο τον ΠΑΟΚ θα γίνουν εφτά. Δεν καλύπτονται εύκολα αυτοί οι βαθμοί. Πολύ δε περισσότερο από την στιγμή που ο γαύρος δύσκολα θα χάσει βαθμούς σε αντίστοιχα παιχνίδια. Οι λόγοι γνωστοί. Από τη μια οι "αβάντες" από την διαιτησία, από την άλλη το "μέταλλο" που έχει ως ομάδα.



Πονάει ενδεχόμενη απώλεια του πρωταθλήματος; Πονάει. Αλλά πονάει περισσότερο αυτούς που έχουν τα αποτελέσματα για θεό τους. Εγώ θέλω πρώτα και πάνω από όλα να δω μια ομάδα που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Με επιθετική φιλοσοφία και όχι με σκοπιμότητα. Κι αν για κάτι θα ψέξω τον Τεν Κάτε είναι που έχει επηρρεαστεί από την ελληνική νοοτροπία. Που έχει βάλει νερό στο κρασί του και κυνηγάει τα αποτελέσματα. Που έχει συνειδητοποιήσει πως ο χθεσινός ήρωας είναι ο σημερινός αποδιοπομπαίος τράγος και αυτό τον επηρεάζει στην τακτική του.

Από την άλλη πάλι, πώς θα διατηρηθεί το καλό κλίμα σε μια ομάδα χωρίς αποτελέσματα; Πώς θα κρατήσεις ζεστό τον κόσμο σου αν δεν μπορεί να πανηγυρίσει νίκες; Πώς θα πεισθεί ότι κάτι αλλάζει;

Αδιέξοδο; Δεν θα το πω ακόμα. Θα το πω αν δεν δω κινήσεις στη χειμωνιάτικη μεταγραφική περίοδο. Αν δεν γίνουν αυτά που πρέπει, αν η ομάδα δεν βελτιώσει μετά από τις μεταγραφές την εικόνα της στα μετόπισθεν και στην αποτελεσματικότητά της στο σκοράρισμα, τότε θα μιλήσω για αδιέξοδο. Και για αποτυχία. Αν δω αλλαγή στην εικόνα της, τότε και θα ΥΠΟΜΕΝΩ και θα ΕΠΙΜΕΝΩ. Μέχρι του χρόνου...


Scratch: Πώς να το χάσει το πρωτάθλημα ο γαύρος; Και να θέλει δεν μπορεί! Από τη μια εμείς, από την άλλη η ΑΕΚ...

Scratch 1:
Αυτά τα παλικάρια που πήγαν στο Αλκαζάρ έχουν την εντύπωση πως βοήθησαν την ομάδα με την παρουσία τους;

Scratch 2: Γκαλίνοβιτς: O άνθρωπος που έβλεπε τις μπάλες να περνούν...

Scratch 3: O Παντελής Κωνσταντινίδης πρέπει να αποχωριστεί το παρωνύμιο "σβούρας". Από σήμερα ανήκει δικαιωματικά στον Καραγκούνη.

Scratch 4: Ρουκάβινα, χαμένος στην επίθεση...

Scratch 5: Τι είχες Βύντρα, γιόμα πάντα!

Scratch 6: Tζιόλης. Η άμαξα μεταμορφώθηκε σε νεροκολοκύθα...

Scratch 7: Πού ήταν ο Γκάμπριελ; οέο;

Scratch 8: Σπυρόπουλος άθλιος αμυντικά. Κάτι πρέπει να γίνει...

Scratch 9: Μάντζιος, τσακωμένος με τη μπάλα.

Scratch 10: Σιμάο, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ για στόπερ, πάει και τελείωσε!



Scratch 11: Kύριον Τεν Κάτε, ενταύθα. Αφιερωμένο το τραγούδι του Νίκου Καρβέλα που τραγουδά η Αννα Βίσση "Εμπνευση":
(Oταν την έστησ΄ ο Ολλανδός
- την 11άδα -
πρέπει να είχε προφανώς
έμπνευση, μεγάλη έμπνευση...)


Scratch 12: Λάθος έκανε στις συνθέσεις του αγώνα το sport24. Eβαλε για προπονητή μας τον Πεσέιρο. Λάθος; Ισως τελικά να μην ήταν λάθος. Στο κάτω κάτω για 60 λεπτά, ομάδα του Πεσέιρο βλέπαμε!


Scratch 12:
Kώτσιος, κι άλλος γενίτσαρος;


***

Λίγο νοτιότερα... Κάπου στο Λεκανοπέδιο...


Στο ίδιο έργο θεατές...



Κάθε φορά που ανοίγεις δρόμο στη ζωή
μην περιμένεις να σε βρει το μεσονύχτι
έχε τα μάτια σου ανοιχτά βράδυ πρωί
γιατί μπροστά σου πάντα απλώνεται ένα δίχτυ
έχε τα μάτια σου ανοιχτά βράδυ πρωί
γιατί μπροστά σου πάντα απλώνεται ένα δίχτυ

Δεν μπορώ μανούλαμ δεν μπορώ,
άι σύρε να φέρεις τον γιατρό...



Κάτσε να πάρω ένα τηλέφωνο τον Ντούσαν


* Σάψαλο: Mτφ. Ανθρωπος εξασθενημένος από γεράματα ή αρρώστεια.


***


Scratch: Kαλά τι φανέλες είναι αυτές; Με τον Πανσερραϊκό έπαιξε η ΑΕΚ ή με τον γαύρο;

Scratch 1: AEK, ΠAE. Σας παρακαλώ κλείστε τον βατραχοπρίγκιπα. Κλείστε τον να ησυχάσουμε!!!

***
Και για να ευθυμήσουμε λίγο. Εν αναμονή του αυριανού αγώνα στο τηγάνι, όπου όλοι είμαστε με τον ΠΑΟΚ (καλά μπορεί να μην είμαστε όλοι, αλλά εγώ ως γνωστόν αγαπάω ΠΑΟΚ). Παρακολουθήστε ένα ΠΑΟΚτσάκι πώς ζει και τραγουδάει τo παρακάτω σύνθημα:

Δικέφαλε αρρώστησα θέλω γιατρό
Δικέφαλε για πάρτη σου θα τρελαθώ
Για σένα έχω κάνει κρατητήριο
Και σκότωσα για ένα εισιτήριο
Ποτέ σου δε θα παίζεις μόνος να το ξες
Στ' α@@@α μου οι μπάτσοι και οι κάμερες
Θ' αφήσω την ζωή μου σ' ένα πέταλο
Που θα φωνάζει ΠΑΟΚάρα σ' αγαπώ



26 comments:

squarelogic said...

Με το ποδόσφαιρο που συνήθως βλεπω απ την ομάδα και τις ομορφιές που άρχισαν να κάνουν τα "καλόπαιδα" στην εξέδρα,άρχισα να αισθάνομαι οτι δεν έχει νόημα η ενασχόληση με τον χώρο...

Βαριά η αρρώστια,όχι μόνο της ομάδας,αλλά και της ελληνικής περιρέουσας ατμόσφαιρας γενικά,και δεν διαφαίνεται θεραπεια στον ορίζοντα...

Σχετικά με την ομάδα,αν δεν καλυψουν τα κενά τον Δεκέμβρη,το χάσανε το παιχνίδι(και δεν μιλώ για τον τίτλο,για τον κόσμο μιλώ,και το αγκάλιασμα της νέας αρχής)

gatti said...

Αυτό με τα "καλόπαιδα" με έχει ενοχλήσει περισσότερο και από την σημερινή εικόνα και το αρνητικό αποτέλεσμα. Δηλαδή γι΄ αυτό πασχίσαμε; Για να γυρίσουν στο γήπεδο οι τραμπούκοι και οι κάφροι; Αυτός είναι ο υπέροχος κόσμος της ομάδας; Να μου λείπει!

Συμφωνώ πως το μεγάλο στοίχημα πια είναι οι μεταγραφές του χειμώνα. Αν τα ξανακάνουν μαντάρα, το παιχνίδι έχει χαθεί οριστικά. Σε όλα τα επίπεδα...

ΥΓ. Σουρεάλ σκηνή ο Ζιλμπέρτο σε πρώτο πλάνο με φόντο τους καπνούς και το ξύλο. Γνώρισε το Αλκαζάρ και μαζί μια άλλη διάσταση του υπέροχου "πράσινου κόσμου" ο αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας...

Πανάθας said...

Ο Ζιλμπέρτο καλά θα κάνει να κοιτάξει να παίξει μπάλα και να μην κοιτάει την εξέδρα.

ΘΕΜΑ: ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ. Είναι αφελές να πιστεύουμε ότι με αφορισμούς ή με μέτρα που μπορεί να πάρει μια ΠΑΕ θα διορθωθεί η κατάσταση. Gatti και Squarelogic μου θυμίζεται κάτι γραβατωμένους που την ίδια ώρα που τα τσεπώνουν με διάφορες κομπίνες, βλέπουν έναν αναρχικό και λένε: "κοίτα έναν αλήτη"!!!! (σαν "στάση" εννοώ και όχι σαν πράξη, προς Θεού που δεν πιστεύω).

Η βία στα γήπεδα οφείλεται στα βατοπέδια, στην κοινωνική και οικονομική ανισότητα και εξαθλίωση, στους κοινωνικούς αφορισμούς και άλλα ωραία και καλά που αν τα παραθέσω εδώ θα το κάνω του μανιφέστου το κάγκελο.

Το πρόβλημα του ΠΑΟ είναι οι "κακοί" οπαδοί του? Γιατί αν είναι αυτό τότε βρήκαμε τη λύση (περιμένω επιβεβαίωση από τον φίλο μου τον......τον ξεχνάω....αυτόν που το άβαταρ του ξυρίζεται συνέχεια). Για να μην αγχώνονται και οι παικταράδες μας το λέω.

Περαστικά μας αδέλφια.

*gatti ο ορθογράφος του γουγλοσπότ θέλει να μετατρέψω το nick σου σε bugatti. :-)

The Bgt said...

Να Καραγκουνης κανεις ή να μη Καραγκουνης?

Ποιος εχρισε τον Καρα Ελ Σιντ και χασαμε 1 ημιχρονο (τσε βαλε) με τον τυπαρα να βολοδερνει στο κεντρο?

Μεγα Διλημμα. Εγω προσωπικα δε τον θελω στην ομαδα, ή αν μεινει μονο ως αλλαγη για παιχνιδια τυπου Βερντερ. Αγαπαει την μπαλλα, αλλα η νοοτροπια της ελληνικης κουτοπονηριας και ... φραγκολεβεντιας μονο κακο κανουν.

Ας μην τα ξαναλεμε, πολυ κακος σχεδιασμος μεταγραφων, η αμυνα γυμνη, η επιθεση ενα μπερδεμα και μισο, οι μεσοεπιθετικοι φτανουν για 3 ομαδες (τον Ιβαντσις γιατι τον ανανεωσανε? τον Οικοδομο γιατι τον πηρανε? μα προφανως για να μην παν στο λιμανι) και ο 10Κατε κανει πειραματα και αλχημειες γιατι πολυ απλα το ροστερ του ειναι ενας αχταρμας.

Εγω ενα θα καταλογισω στον 10Κατε, ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ το Μαριο μεσα?
Που πηγαινε ο Μαριο την ωρα του γκολ?
Ειδε καποιο γνωστο στην εξεδρα και ειπε να παει τον χαιρετησει?
Εκανε κρυο κατω απο τα δοκαρια και αλλαξε θεση για να ζεσταθει?
Βλεπει πολυ Σταρ Τρεκ και προσπαθησε να διακτινησει τη μπαλλα?
ή μηπως μικρος ηθελε να γινει Μπιλυ Ελιοτ και ειπε να κανει ενα Pas de Chat σε συνδοιασμο με ενα grand jeté στη μεγαλη περιοχη? (τον εφαγα λαχανο τον Κωσταλα!)

Παντως αν κερδισει ο ΠΑΟΚ αυριο παει γερα για τιτλο. Μακαρι! Φανταστειτε τι εχει να γινει με ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΟΣΦΠ στα πλευ οφ.
ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

σκρατς
Μη να φερναμε τον David Coperfield στην ομαδα..να ταισει τον Λουκας με κιτ-κατ και να τον πεισει να ΜΗΝ κανει γιομες? Γιατι ο υπνωτισμος ειναι μαλλον η τελευταια λυση για τον πολυαγαπημενο μας μισητο παικτη.

squarelogic said...

Παναθα
ηθελα να στα γραψω και αλλού,αλλά μια και τα επανελαβες εδω...

δε διαφωνώ ως προς τις ευρύτερες κοινων.αιτίες του χουλιγκανισμού,αλλά σαν σύλλογος Παναθηναικος δεν είναι σκοπος μου η εξάλειψη τους.
Σαν ΠΑΕ με ενδιαφέρει να φτιάξω μια ομάδα που να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο(και πως να γίνει αυτό με φωτιές στις εξεδρες και ντου στον αγων.χώρο?),να προσελκύσω ονόματα του σύγχρονου ποδοσφαίρου
(ήδη ο Ζιλμπέρτο θα αναρωτιέται τι τον έπιασε και έμπλεξε με τους υπανάπτυκτους!),να αποπνέω υγεία και ευχάριστη ατμόσφαιρα που θα προσελκύσει φιλάθλους ευρύτερου φάσματος και όχι πρεζόνια της βίας με διάφορες δικαιολογίες,και κυρίως δε με συμφέρει να νταντεύω αυτούς που βάζουν την προσωπική τους εκτόνωση πάνω απ την ομάδα και της κανουν ποικιλοτρόπως ζημιά.

Και,'οσο κι αν δεν σου αρέσει αυτό είναι το αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλάθλων του ΠΑΟ,έστω κι αν είναι οι "καναπεδάκηδες",αυτοί που δεν ξεσπιτώνονται εύκολα για να πλακωθούν ανά την ελλην.επικράτεια.
Και αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στην σιωπηλή πλειοψηφία που θέλει να παέι με το παιδί της σ'ενα ασφαλές γήπεδο όποτε της κάνει κεφι,και στους 3000 αφιονισμένους του Φορέα ή δεν ξέρω ποιας αλλης οργάνωσης μουτζαχεντίν,θα διάλεγα τους πρώτους.
Γιατί τελικά,δεν είναι παρά ενα παιχνίδι...

Πανάθας said...

squarelogic (συγνώμη αλλά έκανα μία κοινωνική ανάλυση στην αγαπημένη μας Βαζελοκατάσταση) σεβαστά και κατανοητά όσα αναφέρεις.

Αλλά συνεχίζω να πιστεύω εκτός πραγματικότητας.

Θα σου εξηγήσω γιατί.

Στην Ιταλία - που αγωνίζονται παικταράδες - δεν γίνονται παρόμοια - και πολλές φορές χειρότερα πράγματα? Στο ελληνικό μπάσκετ που έρχονται παίκτες από το NBA κλπ δεν έχουμε μία από τα ίδια? Στην Γαλλία δεν γίνονται επεισόδια? Στην Αγγλία δεν πλακώνονται στα μπαρ? κλπ κλπ.

Μην παρεξηγηθώ. Και εγώ παιδιά έχω και για αυτόν τον λόγο δεν τα παίρνω μαζί μου στο γήπεδο (όταν και αν πάω).

Αλλά......

Το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα δεν είναι πρόβλημα μίας ΠΑΕ. Ούτε θέμα αγωνιστικής συμπεριφοράς. Και ομαδάρα που να τυφλώνει να έχεις πάλι επεισόδια θα γίνουν. Για αυτό είπα που θα κατευθυνθεί η συζήτηση? Θα αναφερθούμε στο θέμα βίας γενικά? θα ασχοληθούμε με την βία σε σχέση με την ομάδα μας? επειδή μας αφαιρεί τη δυνατότητα να πάμε στο γήπεδο? ή υποκριτικά θα αναφερθούμε στη βία μόνο και μόνο επειδή μας "κόβει" τον ρυθμό ή δεν μας αφήνει να έχουμε μεγάλους παίκτες και κατά συνέπεια και ομάδα?

Θα σου αναφέρω ένα μέτρο που είχε εφαρμόσει ο Βαρδινογιάννης. Θα τους αφήσεις απ' έξω. ΩΡΑΙΑ. Και πως θα μπεις μέσα εσύ και το παιδί σου (αυτοί απ΄έξω θα είναι να είσαι σίγουρος).

Ας προβληματιστούμε λοιπόν για την ουσία του προβλήματος και ας αφήσουμε τους αφορισμούς και τις δικαιολογίες (αν και μεταξύ μας, πέρα από μεταξά) δεν νομίζω πως ο συγκεκριμένος χώρος "σηκώνει" τέτοια κουβέντα. Εδώ δεν σηκώνει για το πολυτεχνείο θα σηκώσει για τη βία?

Ας ασχοληθούμε με κάτι πιο ελαφρύ.

Πως είδες σήμερα τον Βύντρα?

:-))

zouk said...

Παναθα δεν ξερω αν υπαρχει καλος η κακος οπαδος.Ξερω πως αυτοι που σπανε ενα γηπεδο ειναι καραγκιοζηδες.Οσα λες οτι δημιουργουν την βια,σε εμενα δεν λειτουργησαν.Δεν εχω μαθει να ξεσπαω στο γηπεδο.
Παντως οι οπαδοι στα εκτος εδρας ειναι μια αλλη και πολλη διαφορετικη περιπτωση.
Πολλες φορες στα εκτος εδρας και οι αστυνομικοι δεν εχουν σωστη συμπεριφορα και αυτο δειχνει ποσο πισω ειμαστε.

Σορρυ,δεν διαβασα ολα τα ποστ.Δεν ειμαι σε καλη φαση,οχι για τον Παναθηναικο φυσικα αλλα για δικα μου θεματα.Αυτη την στιγμη θα ελεγα οτι ουτε καν ασχοληθηκα με το οτι ηρθαμε χ.Θα πω απλα οτι και εγω θελω να δω περισσοτερη μπαλα ειδικα τωρα που χανουμε τον στοχο που λεγετε πρωταθλημα.

Την καληνυχτα η καλημερα μου σε ολους.

Υγ.Παναθα το πακετο ειναι οτι οσο και αν ξυριζομαι τα γενια μενουν στην θεση τους.

coachp said...

Εγώ το μόνο που έχω να προσθέσω είναι οτι οι 5 απο τους 10 παίχτες (εξαιρειται ο τερματοφ} της βασικής ομάδας σήμερα δεν έπαιζαν στη φυσική τους θέση. Συνεχιστε να στηρίζετε τον ανθρωπο που έχει κάνει τα περισσότερα εγκλήματα σε ενα τρίμηνο....
Συνεχίστε...

Πανάθας said...

Φίλε Zouk, - μια και δεν έχουμε "ατζέντα" πλέον - αν για σένα αυτοί που σπάνε ένα γήπεδο είναι καραγκιόζηδες, πως χαρακτηρίζεις:

αυτούς που ελέγχοντας ένα έντυπο βγαίνουν την επομένη μέρα ενός νικηφόρου αποτέλεσματος με πηχαίο τίτλο που πραπέμπει σε τίτλο ταινίας του Γκουσγκούνη? Θεωρείς ότι θέτουν ένα λιθαράκι στην υπόθεση "βία στα γήπεδα"?

ή (όπου "ή" μπορείς να βάζεις "και")

αυτούς που χρησιμοποιούν δεσποτική συμπεριφορά απέναντι σε υπαλλήλους τους, σπιλώνοντας συνειδήσεις, κατηγορώντας τους για πουλημένους, κότες κλπ?

ή

αυτούς που αναβιώνουν αποικιοκρατικές συνήθειες (π.χ. δουλεία) κάνοντας πενταετή συμβόλαια και θέτοντας υψηλές ρήτρες σε ποδοσφαιριστές παρά τη θέληση τους ενώ σε περίπτωση αντίδρασης των δεύτερων, τους ρίχνουν στα "λιοντάρια"? Κοινώς στα αγριεμένα και δασκαλαμένα πλήθη.

Τους θεωρείς "καραγκιόζηδες" και αυτούς? Μήπως θα έπρεπε? Έτσι για να "μπαίνει το όλο πράμα" σε μια πιο δίκαιη βάση?

Επέτρεψε μου - αν δεν το πράττεις, που δεν σε έχω διαβάσει να το κάνεις ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ - να σε θεωρήσω άδικο.

Καλή μέρα και από μένα.

Υ.Γ.1 avatar = :-))

Υ.Γ.2 Κόουτς να "παίξω" και εγώ? Λοιπόν έχουμε και λέμε: 1.Σιμάο (από αμυντικό χαφ, σέντερ μπακ, ενώ ο Γκούμας - ποιός σε "ξελάσπωσε" στη Ν. Σμύρνη? - που και γκολ μπορεί να βάλει είναι στον πάγκο), 2.Βύντρα (από δεξί μπακ, σέντερ μπακ), 3.Ρουκάβινα (από σέντερ φορ, δεκάρι), 4.Γκάμπριελ (από δεξί μπακ, δεξί χαφ και μετά την αλλαγή του Καραγκούνη για ένα μικρό διάστημα επιτελικός μέσος), 5.Καραγκούνης (από επιτελικός μέσος, αριστερό χαφ)......να συνεχίσω? Γιατί πάει μακρυά η βαλίτσα: 6.Ζιλμπέρτο (από αόρατο αμυντικό χαφ, αόρατο σέντερ μπακ), 7.Σαλπιγγίδης (από σέντερ φορ, δεξί χαφ και με την είσοδο του Νίνη, αριστερό χαφ). Οι μαλακίες του Βοηθού είναι γνωστές. Οι μαλακίες του Κωστάκη που σπατάλησε 20 εκατομμύρια ευρώ (αν δεν μας δουλεύουν) για να φτιάξει ένα από τα χειρότερα ρόστερ όλων των εποχών (συν την επιλογή του Βοηθού - αν και η επιλογή του έγινε με κριτήριο ότι ήταν φτηνός σε σχέση με τους άλλους και όχι λόγω ικανότητας) δεν θα μας πεις τίποτα? Για τις μαλακίες της διοίκησης να βάλουν τα λεφτά τους και το διοικητικό συμβούλιο να ελέγχεται από τον Τζίγγερ κατά 11/17) που έχει και ένομο συμφέρον να αποτύχει η πολυμετοχικότητα και να μας έρθει ως λύτρωτής καβάλα στο άλογο δεν θα μας πεις τίποτα? Μην κολλάς σε ένα πρόσωπο. Η φετινή μαλακία είναι πολυεπίπεδη. Ελπίζω σε διόρθωση αρχή γενομένης από τον Δεκέμβρη (ΔΥΟ σέντερ μπακ και ένα γκολτζή σέντερ φορ - ήμαρτον πια με τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική οφθαλμαπάτη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΠΟΧΩΝ = Μάντζιος)

Unknown said...

ελπίζω η παε να έχει λίστα με τους καφρους που ταξιδεψαν στη λαρσα.
και να μην τους επιτρεψει να ερθουν γηπεδο για αρκετες αγωνιστικές.

η φιλη μου ειναι 6 μηνων εγκυος, και στο παιχνιδι με τους γαυρους δεν μπορουσε να αναπνευσει απο τους καπνους των καμενων πλαστικών.
παμε να περασουμε καλά και οχι να μας το βγάλουν απο τη μυτη λίγα μαλακισμένα.

Unknown said...

@coachp

να φύγει για να έρθει ποιος?

ε γνώστη του ποδοσφαίρου? έχεις ακυρώσει τον 10κατε απο την αρχή. δεν ξέρει μπάλα αυτός και δεν κάνει για προπονητης, αλλά ξέρεις εσύ.

μια ζωή στο ελλαδιστάν τα ξέρουμε όλα, έχουμε αποψη για όλα.

ο βαλβέρδε δηλαδη είναι επιτυχημενος?
συγκυριακά είναι πρώτος. αφου είναι πρώτος ομως είναι προπονηταρας. και ο κόκαλης έκανε σούπερ μεταγραφες.

Stepas said...

Καλά gatti δεν παίζεσαι! Μιλάμε ότι εχεις απίστευτο χιούμορ και μπράβο σου. Δεν το λέω ούτε για να σου χαϊδέψω τ'αυτιά (αλίμονο!) ούτε για κάτι παρόμοιο. Απλά το πιστεύω. Πρέπει να πάρεις μία στήλη σε αθλητική εφημερίδα. Τελεία και παύλα!

Απλά απίστευτο το βιντεάκι με τον πιτσιρικά στην Τούμπα.

Για τον ΠΑΟ δεν ξέρω τι να πω πλέον. ΟΚ, τα λέγαμε από το καλοκαίρι για το μέτριο κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας και τη μέτρια αμυντική λειτουργία γενικότερα. Αλλά πας και κερδίζεις στη Βρέμη με το ευρύ 3-0, γυρνας τούμπα την ψυχολογία και στηρίζεις με τα χίλια τον προπονητή σου που πριν λίγες μέρες του γκρίνιαζες και με όλες αυτές τις ευνοϊκές συνθήκες φέρνεις Χ με έναν μετριότατο γαύρο και ένα ακόμη Χ με μία ομάδα που στην έδρα της δεν είναι καθόλου καλή και δυσκολεύεται να κερδίσει ομάδες όπως ο ΟΦΗ και ο Πανθρακικός. Δεν ξέρω τι να πω. Νομίζω ότι πρέπει να στηρίξετε τον Τεν Κάτε και να του εγγυηθείτε ότι θα του δώσετε τον χρόνο που θέλει για να δείξει τα αποτελέσματα της δουλιάς του, γιατί αν δεν γίνει αυτό θα πάρετε πάλι στη μέση της χρονιάς κάποιον ευκαιριακό προπονητή και φτου κι απ'την αρχή. Νομίζω η περσινή επιμονή του ΠΑΟΚ στη στήριξη στον Σάντος πρέπει να γίνει οδηγός για τις ελληνικές ομάδες. Όταν πιστεύεις κάποιον προπονητή, στηριξέ τον και αργά ή γρήγορα θα σου δείξει τα αποτελέσματα της δουλιάς του. Αν είναι τα αναμενόμενα τον κρατάς. Αν δεν είναι τον διώχνεις.

Καλημέρααα!

Πανάθας said...

"ε γνώστη του ποδοσφαίρου?"

Γιατί του απαντάς έτσι? Γιατί λέει κάτι που εσύ δεν συμφωνείς? Τι είσαι? Ο αρχιτραμπούκος του blog? Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να έχει δίκιο? Και ότι μπορεί να βλέπει κάτι που εσύ δεν μπορείς? Μπορεί να έχεις και εσύ δίκιο δεν λέω. Αλλά σεβαστείτε ρε παιδιά και τις απόψεις των άλλων πριν τις ρίξετε στον καιάδα και πριν πιθηκίσετε. Μετά μιλάτε για τα θερμοκέφαλα τα παιδάκια. Κοιτάχτε λίγο και το δικό σας το κεφάλι και πριν εκστομίσετε την πανμέγιστη μαλακία βουτήχτε το σε κρύο νερό (ψιτ, για το πάνω λέω).

Ε Andy μου?

Την καλησπέρα μου σε όλους αδέλφια και αδελφές.

Πανάθας said...

Συμφωνώ με τα όσα έγραψε σήμερα στην "ΕΞΕΔΡΑ" ο θρύλος του ΠΑΟ, Κριστόφ Βαζέχα:

"Η διοίκηση πρέπει να μας πει αν ο στόχος είναι η δημιουργία μιας καλής ομάδας για του χρόνου ή το φετινό πρωτάθλημα? Έτσι ώστε να ξέρει και ο κόσμος τι να περιμένει". Γιατί η ομάδα αυτή δεν πάει για πρωτάθλημα είναι φανερό. Ας το πουν στον κόσμο ώστε να σταματήσει να περιμένει και μεγάλα πάγματα από μία μέτρια ομάδα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ.

Κακό είναι να κοροιδεύεις τον κόσμο με τον έναν ή άλλο τρόπο. Να απομακρυνθούν από την ομάδα και όσοι θεωρούν ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο αποτελέσματα και να μείνουν στο γήπεδο οι θιασώτες του "ΠΑΟ ΚΑΙ ΣΤΗ Β' ΕΘΝΙΚΗ" ή του "ΩΡΑΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ" (που προσωπικά δεν το βλέπω.....ανάπτυξη με γιόμες βλέπω, μία άνευρη ομάδα επίσης βλέπω και ένα προπονητή με αλλοπρόσαλα σχήματα ξαναμανά βλέπω).

zouk said...

Παναθα δεν διαβαζω τις οπαδικες εφημεριδες και δεν ασχολουμε μαζι τους.Εχεις ομως ενα δικιο σε αυτο,εχουνε ενα λιθαρακι και αυτες.Ομως πως μπορεις να τις κανεις να αλλαξουν?Να μην τους επιτρεπεις να γραφουν οτι θελουν και να γινεται λογοκρισια?Οι εφημεριδες αυτες υπαρχουν γιατι καποιοι τις αγοραζουν δυστηχως.

Αυτο με τις κοτες,αν αναφερεσαι στον Φιλιππιδη.Ο υπαλληλος ελεγε κοτες του υπαλληλους.Τι να λεμε τωρα.Δεν ειναι πια στην ομαδα.

Και σε αυτο με τα συμβολαια θα συμφωνησω.Ηταν τεραστια βλακεια να πληρωνει καλα ολους τους ποδοσφαιριστες ο Κοκκαλης και οι δικοι μας να εχουν τα 5αετες του Χιλιαρικου.Ηταν βλακεια για καποια χρηματα να διωχνουν τον Νικοπολιδη και να τον αφηνουν ενα 6μηνο εξω για καψονι μηπως και πεσουν οι απαιτησεις του.Ειναι κατι που δεν το συγχωρω ακομα.Νομιζω πως τωρα εχει αλλαξει αυτο.Παντως υπαρχουν και περιπτωσεις παιχτων που κανουν εκεινοι οτι θελουν,γιατι οταν εισαι καλος ποδοσφαιριστης και εχεις το πανω χερι,αρχιζεις τις μουρμουρες να παω καπου καλυτερα και τα σχετικα(τζιμπουρ,Τουρε κ.α.)ενω εχουν συμβολαιο με τις ομαδες τους.Να μην πω παλι για τον Κυργιακο που εκανε οτι εκανε και του εχει επιβληθει ποσο να δωσει στην ομαδα.

Ο καθενας εχει το μεριδιο ευθυνης που του αντιστοιχει.Οποτε αφου θες να το ακουσεις.Καραγκιοζηδες ειναι και καποιοι σε καποια εντυπα και πολλες φορες οι διοικησεις ομαδων.
Οπως και οι αστυνομια που πολλες φορες προτιμαει να αραζει παρα να προσπαθει να βρει τροπους για να λυσει προβληματα οπως η βια.Εδω παλι παιζουν το ρολο τους και οι διοικησεις που δεν βοηθανε.Κατι πηγε να κανει ο Ντεμης αλλα εφαγε και κραξιμο.

Εχεις παρεξηγησει ενα πραγμα για αυτο που λεω για τους οπαδους.Καραγκιοζηδες ειπα αυτους που τα εσπαγαν στην Λαρισα.Εγω φωναζω και λεω οτι δεν μου αρεσει και για αυτους που κραζουν τους παιχτες και δεν δινουν την συμπαρασταση τους στην ομαδα την στιγμη που παιζει στο γηπεδο.Ειναι καλο να δινεις ψυχολογια στους παιχτες και οχι να φοβουνται στην πρωτη στραβη που θα τους κατσει.Αυτοι που κραζουν δεν ειναι το ιδιο πραγμα με αυτους που τα εσπαγαν.Δεν ασκουν βια απεναντι σε αντιπαλους φιλαθλους η ποδοσφαιριστες,αυτοι ασκουν ενα ψυχολογικο ειδος βιας.Δεν μπορω να πω καραγκιοζη τον Βυντρα επειδη δεν μπορει να κανει καποια πραγματα.Ποιος ειμαι εγω για να το κανω.Μπορω να πω οτι δεν μου αρεσει σαν παιχτης αλλα οσο ειναι στην ομαδα θα τον στηριξω.

Σορρυ αν τα εχω γραψει καπως μπερδεμενα,αλλα δεν εχω και πολυ καθαρο μυαλο.

Τελω παντων,πηρα πολυ φορα.Ας σταματησω εδω.

zouk said...

Το ειχα πει και μετα απο τον Εργοτελη.
Ας βγει να πει καποιος οτι δεν παμε για πρωταθλημα να υπαρξει μια ηρεμια,μηπως και λειτουργησουν καλυτερα οι ποδοσφαιριστες.Απο την αλλη φοβαμαι και λιγο μηπως τα παρατησουν.Πρεπει να δουν πως θα το χειριστουν.

gatti said...

@the bgt: Nα παίζει ή να μην παίζει ο Καραγκούνης; Φαντάζομαι με αυτό το δίλημμα
είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε όσο θα παίζει ο "τυπάρας" στον Παναθηναϊκό...

Υπάρχουν παιχνίδια που έχει πάρει μόνος του και άλλα που τα έχει καταστρέψει επίσης μόνος του. Αν πρέπει να τα βάλω στη ζυγαριά πάνω στο θυμό μου λέω "καλύτερα ας έλειπε", αλλά όταν μου περνάει λέω πως υπήρξα άδικη μαζί του.

Τελικά δεν μπορώ να αποφασίσω... Δεν είναι και δουλειά μου εδώ που τα λέμε. Ας αποφασίσουν επιτέλους αυτοί που πρέπει...

Για τον σχεδιασμό τα έχουμε χιλιοπεί.
Ο δυσαρεστημένος Ιβανσιτς θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, είναι αλήθεια ότι όταν είναι κακός είναι ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΣ, αλλά όταν είναι καλός είναι επίσης ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ. Αλλο ένα δίλημμα; Θα δείξει...

Ο οικοδόμος ακόμα ψάχνεται. Δεν θέλω να πιστεύω ότι δεν κάνει. "Παίζει" βέβαια να μην πιάσει. Συμβαίνει συχνά. Είναι και θέμα χημείας. Ενας παίκτης φεύγει ως άχρηστος από μια ομάδα και κάνει "παπάδες" σε άλλη.

Επί της ουσίας ο Μάριο δεν έφταιγε στο γκολ. Αλλά το γυαλί έχει ραγίσει. Στα περισσότερα παιχνίδια είναι ...βολεϊμπολίστας, στα άλλα καπακώνει τη μπάλα και του φεύγει, ε δεν μπορείς να ζήσεις με τον μόνιμο τρόμο αν θα αποκρούσει ή αν η μπάλα θα πάει στα δίχτυα.

Αυτό το σενάριο με τους τρεις του ΠΟΚ στα πλέι οφ πολύ ΜΕ ΑΡΕΣΕΙ! Χαχαχα!



σκρατς. Λούκας Βύντρα και γιόμες είναι έννοιες ενιαίες και αδιαίρετες. Σαν τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό ένα πράγμα...



@squarelogic: Συμφωνώ απόλυτα.



@zouk: Είναι γεγονός ότι και οι αστυνομικοί δεν έχουν σωστή συμπεριφορά στα εκτός έδρας. Και δεν την έχουν επειδή δεν θέλουν να πηγαίνουν στα γήπεδα να αστυνομεύουν τους φιλάθλους. Είναι γι΄ αυτούς αγγαρεία.

Η λύση είναι οι ιδιωτικοί σεκιουριτάδες των ομάδων. Οι ομάδες πρέπει να προστατέψουν το προϊόν τους. Και καθώς εμείς δεν έχουμε ανάγκη το "στρατό" των οπαδών όπως τον έχει ο Χόχος, δεν
τους χρειαζόμαστε τέτοιους οπαδούς. Καλύτερα να λείπουν...



@coachp: Σήμερα έγινε γνωστό το επεισόδιο Γκούμα - Τεν Κάτε με το κρούσμα απειθαρχίας του Γιαννάκη. Επεισόδιο που ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ την μη ορθολογική 11άδα που κατέβασε ο Ολλανδός. Το είπε άλλωστε ότι ο Τζιόλης δεν προοριζόταν για βασικός. Αλλά όταν το είπε, εμείς δεν ξέραμε τι είχε συμβεί. Αν όμως εμείς το μάθαμε σήμερα, εσύ λογικά το ήξερες από χθες. Δεν είπες τίποτα όμως. Το αποσιώπησες. Γιατί η δημοσιοποίησή του δεν ευνοεί τα όσα λες περί του Ολλανδού. Πώς λοιπόν να δώσω βάση στα υπόλοιπα που λες, ακόμα κι αν είναι σωστά, όταν αποδεικνύεσαι εμπαθής;
Συνέχισε κι εσύ να πριονίζεις την καρέκλα του Τεν Κάτε για να έρθει ο Μπάγεβιτς. Θα πείσεις αρκετούς. Εμένα δεν με πείθεις...



@andy: Δεν νομίζω να υπάρχει υγιής φίλαθλος που να μην καταδικάζει αυτά που έγιναν στην Λάρισα. Αυτές οι πράξεις δεν βοηθάνε την ομάδα. Οταν είπαμε να γυρίσουν οι οργανωμένοι, εννοούσαμε να δώσουν το παλμό που έλειπε από την εξέδρα. Οχι να κάνουν ασχήμιες.



@stepas: Eίναι αλλοπρόσαλλη αυτή η ομάδα, είναι γεγονός. Την μία κερδίζει στη Βρέμη και την άλλη σέρνεται στο Αλκαζάρ. Κι εγώ πιστεύω ότι πρέπει να στηρίξουμε τον Τεν Κάτε και να κάνουμε τον απολογισμό στη λήξη του συμβολαίου του.

Ακόμα όμως κι αν έχουν σκοπό να τον σουτάρουνε, αν δεν ήθελα μια φορά να έρθει στην ομάδα ο Μπάγεβιτς τώρα δεν θέλω ΕΚΑΤΟ! Εχεις πάρει χαμπάρι τι γίνεται από χθες; Τον περιμένει ο Αστέρας να απαντήσει, ο Μελισσανίδης συζητάει μαζί του και του λέει να περιμένει για έξι μήνες και να πάει το καλοκαίρι. ΞΥΠΝΗΣΤΕ κι εσείς ρε ΑΕΚτζήδες! Ωραίος είναι ο Μελισσανίδης! Θέλει να σώσει την ομάδα αλλά θα την σώσει από το καλοκαίρι και μετά. Εγώ ξέρω ότι όποιος αγαπάει βάζει το στήθος μπροστά άμεσα! Οχι κρίνοντας πότε είναι οι καλύτερες συνθήκες για να μην βλάψει το ...ίματζ του! Αλλά ο τίγρης τι θέλει; Να έχει φτάσει η ομάδα στα τάρταρα και τότε θα έρθει αυτός μαζί με τον βάτραχο ως σωτήρες.

Ετσι λοιπόν ο βάτραχος ξανάγινε περιζήτητος. Το παίζει σε πολλά ταμπλό. Είναι ο ΜΕΣΣΙΑΣ! Ρε ουστ! Δεν τον θέλω αυτό τον άνθρωπο στην ομάδα. Ας πάει όπου αλλού θέλει!

Αν δεν ήταν αυτή η ύαινα στη μέση,
δεν θα γινόταν τόσος πόλεμος στον Τεν Κάτε!



@πανάθας: Eίναι πραγματικά πολύ βολικό που ο καθένας την "καμπούρα" του την έχει πίσω κι έτσι βλέπει μόνο τις "καμπούρες" των άλλων....

Για όλα όσα μας κατηγορείς, κοίτα πρώτα τον εαυτό σου...

ΥΓ. Kαι κάτι άλλο. Στο μπλογκ ΜΟΥ, γράφω για όποιο θέμα θέλω εγώ. Αν θελω να γράψω για το Πολυτεχνείο θα γράψω. Αν δεν θέλω, δεν θα γράψω. Είναι τόσο απλό. Οσο για το τι σηκώνει το μπλογκ όσον αφορά το ύφος, από την στιγμή που σηκώνει εσένα, μπορεί να σηκώσει τα πάντα. :)

Ντεμης said...

Μαύρο Σάββατο πάλι, Γκάττι μου αγαπητή.... Ναι, καλά κατάλαβες, πάλι πήγα στον τόπο του εγκλήματος ο τάλας.... Με παρέσυρε ένας φίλος, λαλεί μου "έλα απόψε που θα ξεμπουκώσει η ομάδα, να χαρούμε"! Αλλά αυτή ήταν και η τελευταία φορά! Δεν θα με ξαναδεί το ΟΑΚΑ! Αχ, πάνε τα 30 ευρώ μου, δύο βιβλία θα αγόραζα!
ΥΓ 1: φυσικά και όλοι είμαστε με τον ΠΑΟΚ!
ΥΓ 2: ακούω Σαμπράκο-Καπουτζίδη τα πρωϊνά και ο διασημότερος οπαδός τους Πανσερραϊκού είπε πως ¨σαψαλώθηκα¨ στα σερραίικα σημαίνει ¨τρελλάθηκα, έχασα τα μυαλά μου¨
Νασαι καλά....

gatti said...

@ντέμης: Πάλι πήγες βρε και τα κάνατε ρόιδο; Βρε μπας και είσαι ...γκαντέμης; Για σταμάτησε να πηγαίνεις λίγο κι άμα η ομάδα πάρει τα πάνω της θα σε κλειδώσω μέσα στο σπίτι σου κάθε που θα έχει αγώνα για να μη της κάνεις ζημιά! :pp

Tι να πω... Τι να πω πια... Λέμε για την δική μας ομάδα, αλλά τραβάτε κουπί κι εσείς...
Μη μασάς όμως. Θα έρθει από το ...καλοκαίρι ο τίγρης και θα σας σώσει! Ετσι είναι αυτός. Συμβουλεύεται πρώτα τα άστρα και του είπαν ότι αυτή την εποχή υπάρχει ένα επικίνδυνο πλανητικό τρίγωνο και δεν βολεύει να πάρει την ομάδα. Το καλοκαίρι θα είναι ευνοϊκές οι συνθήκες... :pp

ΥΓ1. Ε, αυτό δα έλειπε. Ολοι ΠΑΟΚ! :)
ΥΓ2. Νάσαι καλά που το εξήγησες. Κι εγώ δεν την ήξερα τη λέξη, υπέθεσα ότι βγαίνει από το σάψαλο και σημαίνει αρρώστησα. Ωστε σημαίνει τρελάθηκα. Μάλιστα. Να την βάλουμε κι αυτήν στα υπόψιν γιατί κατά πως φαίνεται θα ...σαψαλωθούμε αρκετές φορές φέτος!

Πανάθας said...

Γατί, άλλο κυνικότητα, σάτιρα, χιούμορ, χαβαλές και άλλο ειρωνεία και τραμπουκισμός/ψευτοτσαμπουκάς εκ του ασφαλούς επειδή το πνευματικό μου επίπεδο είναι below zero.

Προσπαθώ ΠΑΝΤΑ να εγείρω επιχειρήματα σε ότι γράφω αλλά δεν είμαι ο Jesus Christ Superstar. Σόρυ αλλά δεν θα γυρίσω και το άλλο μάγουλο. Μερικές φορές για να συνενοηθώ με έναν πίθηκο παίρνω μαζί μου και την μπανάνα ή κοινώς, στον μαλάκα θα γίνω μαλάκας.

Α, επίσης έχω έναν απαράβατο ηθικό κανόνα (ναι υπάρχουν ψήγματα ηθικής μέσα μου). Αν μου πεις ότι δεν θες να γράφω στο blog ΣΟΥ αρκεί να μου το πεις και δεν θα ξανασυμμετάσχω. Τόσο απλά με ξεφορτώνεσαι. Συμμετέχω για την πλάκα μου αλλά βορά στα σκυλιά δεν θα γίνω.

Αλλά όσο συμμετέχω θα με αφήσεις σε πρακαλώ να γράφω ότι θεωρώ ΕΓΩ σωστό. Και ας είναι το blog ΣΟΥ.

Έχω βέβαια μια θεωρία στο τι είναι δικό μου και δικό σου στο internet αλλά ως κλασσική καπιταλίστρια έχεις έντονο το αίσθημα της ιδιοκτησίας και θα το σεβαστώ με κρύα καρδιά.

Ενημερωτικά μπορείς να έχεις ένα κλειστό blog στο οποίο να συμμετέχουν όσοι σου χαιδεύουν τα αυτιά (θέλει κοχόνες να αντέξεις κριτική και αντίθετη γνώμη το ξέρω). Από τη στιγμή όμως, που ενεργοποιείς τις δημόσιες συζητήσεις και τα comments είναι ελεύθερα, το τι αντέχεις και το τι όχι, είναι εκ των ων ουκ άνευ. Ενημερωτικά στα λέω αυτά και φυσικά η αρχική μου δήλωση αλά Δώνης (ότι θέτω την οικειοθελή αποχώρηση μου στην διακριτική σου ευκαιρια) ισχύει.

;-)

Τώρα βέβαια τι σχέση έχουν όλα αυτά με το θέμα μας δεν ξέρω.

Για τη βία η θέση σου είναι απλώς:

"καταδικάζουμε τα επεισόδια Αντυ?"

Ξαναδιάβασε το σε παρακαλώ και πες μου με το χέρι στη καρδιά ότι δεν αντέγραψες μία δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου και ότι αυτό σε εκφράζει πραγματικά.

----------------------

Zouk με κάλυψε η απάντηση σου.

;-)

Πανάθας said...

διόρθωση: * "στη διακριτική σου ευχέρεια" και ουχί ευκαιρία.

gatti said...

@πανάθας: Tα έχεις μπερδέψει κάπως τα πράγματα...

Την ειρωνία και τον τραμπουκισμό εσύ τα πρεσβεύεις εδώ μέσα. Γι΄ αυτό σου είπα ότι πρέπει να κοιτάξεις πρώτα τον εαυτό σου όταν κατηγορείς τους άλλους.

Παρεμπιπτόντως, πάλι μας έβρισες. Ημασταν μάζα, πρόβατα, τώρα γίναμε και πίθηκοι...

Είναι πολύ διαφορετικό το να γράφεις Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ εσύ στο μπλογκ ΜΟΥ και άλλο να υποδεικνύεις για ποια πράγματα θα γράψω εγώ και όταν δεν σου κάνω τη ...χάρη να το γυρίζεις στην ειρωνεία.

Ας προβληματιστούμε λοιπόν για την ουσία του προβλήματος και ας αφήσουμε τους αφορισμούς και τις δικαιολογίες (αν και μεταξύ μας, πέρα από μεταξά) δεν νομίζω πως ο συγκεκριμένος χώρος "σηκώνει" τέτοια κουβέντα. Εδώ δεν σηκώνει για το πολυτεχνείο θα σηκώσει για τη βία?

Δικά σου λόγια είναι τα παραπάνω... Και πάνω σ΄ αυτά αναφέρθηκα στο υστερόγραφο...

Το μπλογκ ήταν κλειστό όταν το έφτιαξα, δηλαδή δεν δεχόταν ανώνυμους χρήστες, γιατί πολύ απλά δεν ήξερα τίποτα από μπλογκς. Αλλά στην πορεία διαπίστωσα ότι είναι καλύτερα έτσι και γι΄ αυτό δεν το άλλαξα. Εδώ γράφω περισσότερο για να κάνω πλάκα, για να ασχολούμαι με πράγματα που αγαπώ, για να ανταλλάσσω πληροφορίες. Δεν είναι φόρουμ. Και δεν σκοπεύω να τσακώνομαι με κόσμο. Προφανώς έχουμε διαφορετική αντίληψη του τι είναι μπλογκ.

Το θέμα της βίας το έχω εξαντλήσει αλλού και μου είναι κουραστικό να επανέρχομαι. Εγραψα ότι με αντιπροσωπεύουν όσα έγραψε ο squarelogic. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω αυτή τη στιγμή. Δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει να απολογηθώ σε σένα για το τι έχω και τι δεν έχω διάθεση να κάνω.

ΥΓ. Τίθεται θέμα αν θα γυρίσεις το άλλο μάγουλο; Εσύ έχεις πάρει ένα μαστίγιο και βαράς όλο τον κόσμο!

ΥΓ1. Την εποικοδομητική κριτική για την ομάδα την θέλω στο μπλογκ μου. Την ειρωνεία και τις προσωπικές επιθέσεις όχι. Εσύ αποφασίζεις, όχι εγώ...

gatti said...

@πανάθας: Kαι μη βιαστείς να μου απαντήσεις με κανα σεντόνι, γιατί φεύγω και θα γυρίσω το βράδυ...

The Bgt said...

Κουρτινα 1: flaming
http://en.wikipedia.org/wiki/Flame_war

Κουρτινα 2: trolling
http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_troll

Διαλεγετε και περνετε!
Εγω διαλεγω την κουρτινα 2.
Γιατι εχω συμμετεχει σε online chats και συζητησεις απο το 1995 και αναγνωριζω το ειδος αμεσως.

Gatti μπραβο σου που εχεις τις αντοχες και ανεχεσαι τις προσβολες.
Εγω παλι ως admin πολλων forum (και επαγγελματικα την εκανα αυτη τη δουλεια) τους flamers και τα trolls τα πεταγα οξω με τη 2η προειδοποιηση γιατι απλα δηλητηριαζαν τις συζητησεις.

Παω τωρα να φαω την απογευματινη μου μπανανα. Ουγκ ;)

Πανάθας said...

Αφού με ξεσκεπάσατε, μπορώ να απαντήσω?

Γατί, δεν αποκάλεσα εσένα πίθηκο, ούτε κανένα από τα παιδιά που έχω συζητήσει πολιτισμένα εδώ μέσα. Πίθηκους αποκάλεσα....ξέρουν αυτοί (αν τώρα μερικοί έχουν τη μύγα σόρυ αλλά δεν φταίω εγώ).

Παραθέτω μία πρόταση μου, που έγραψα πριν:

βορά στα σκυλιά δεν θα γίνω. Ο νοών νοείτο.

The bgt ήσουν administrator σε forum? Σου αρέσει λίγο η εξουσία και το παιχνιδάκι του μικρού θεού έτσι? Ξέρεις αυτό το υποκειμενικό "για μένα φταις εσύ", "φύγε εσύ, μείνε εσύ" κλπ. Να σου κάνω μία ερώτηση? Αν εδώ ήταν ένα forum εμένα θα με πέταγες έξω (και οποιονδήποτε άλλον δεν συμφωνείς με την άποψη του φαντάζομαι). Τον Andy που απάντησε στον coachp προσβλητικά και τσαμπουκαλίδικα θα του έβγαζες απλώς κίτρινη κάρτα επειδή είναι όμοιος σας ή θα τον πέταγες έξω?

Απλή περιέργεια.

The Bgt said...

Ω ναι, γουσταρω εξουσια και το nickname μου ηταν FRAUBLUCHER!

FRAU.....BLUCHEEEEEEEEER!
(wheee hee heee hee heee)