Tuesday, November 18, 2008

Σαρανταπέντε Γιάννηδες...


...Οχι ότι εμείς χρειαζόμαστε 45 Γιάννηδες. Ενας φτάνει και περισσεύει. Το γνωστό δρόμο της απολογίας για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν παίρνει ο Γκούμας. Κι αν την πρώτη η αμφιβολία μέτρησε υπέρ του, αφενός επειδή συνεκτιμήθηκε η ειλικρίνειά του, αφετέρου επειδή είναι γνωστή η "δυσκολία" του να εκφράσει με τον πιο σωστό τρόπο αυτό που θέλει να πει κι έχοντας αφήσει στην άκρη τον αστάθμητο παράγοντα (που θα είναι να έχουν μεταφερθεί λάθος τα λόγια του από τον Αναστασίου στο Volcano, οπότε πάμε εντελώς αλλού...) δεν μπορεί παρά να προβληματίζει η πρόσφατη συμπεριφορά του.

Και εντάξει, να υπολογίσεις - και να δικαιολογήσεις - την όποια πικρία του για το γεγονός ότι παίζουν στην άμυνα μονίμως παίκτες περισσότερο άμπαλοι από τον ίδιο κι αυτό γίνεται εξακολουθητικά τα τελευταία χρόνια με τον ίδιο να αποτελεί τη μόνη σταθερή αξία παρά τις όποιες μεταγραφές στόπερ (αν και εδώ που τα λέμε κι αυτός δεν είναι κανας στόπερ τεράστιας κλάσης, απλώς στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος...).

Να υπολογίσεις και τα πόσα έχει προσφέρει στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Αλλωστε και όταν συζητούσε για την ανανέωση του συμβολαίου του και είχε σκαλώσει η υπόθεση στη χρονική διάρκεια είχαμε πει ότι θα έπρεπε έστω τιμής ένεκεν να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι να γίνει το νέο γήπεδο.

Να υπολογίσεις ακόμα - ακόμα ότι ήταν ο παίκτης που ξελάσπωσε την ομάδα στη Νέα Σμύρνη σε ένα παιχνίδι που φαινόταν χαμένο, γεγονός πολύ σημαντικό γιατί με την ήττα πριν τρεις μέρες στο ΟΑΚΑ από τον Εργοτέλη και τον Τεν Κάτε υπό έντονη αμφισβήτηση δεν υπήρχε περίπτωση να τη βγάλεις καθαρή πολύ δε περισσότερο να έχεις προσδοκίες καλού αποτελέσματος στη Βρέμη, αφού λογικά η ομάδα θα ήταν "τελειωμένη" από το ίδιο βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία.

Αλλά να τον βλέπεις να δημιουργεί επεισόδιο και μάλιστα επεισόδιο τέτοιο που "αναγκάζει" τον προπονητή να αλλάζει τα προπονητικά του πλάνα λίγα λεπτά πριν την έναρξη ενός κρίσιμου αγώνα, γεγονός που τελικά οδήγησε σε ένα αρνητικό αποτέλεσμα στο Αλκαζάρ (που κανείς δεν σου εγγυάται πως θα ήταν διαφορετικό με τον Γκούμα σέντερ μπακ δίπλα στον Βύντρα και τον Σιμάο στη σωστή του θέση του αμυντικού χαφ δίπλα στον Ζιλμπέρτο, αλλά που εν πάση περιπτώσει θα πρόσφερε την δυνατότητα περισσότερο ορθολογικής 11άδας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις πιθανότητες νίκης) κάπου πρέπει να πεις "ΝΙΣΑΦΙ"!

Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω, μόνο ό,τι διαβάζω στις εφημερίδες και τα sites και ό,τι ακούω στα ραδιόφωνα. Αλλά δεν μπορώ πια παρά να αναρωτιέμαι μήπως ο Γκούμας και κάποιοι άλλοι "παλιοί" ("Κάρα", "Ιβ") έχουν αρχίσει πια αντί για παράδειγμα προς μίμηση να αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγήν. Μήπως οι συμπεριφορές τους αποτελούν τροχοπέδη για την πρόοδο της ομάδας και ίσως είναι η ώρα για την διοίκηση να πάρει κάποια μέτρα για όλους όσοι δυσανασχετούν σε αντίστοιχες περιπτώσεις επειδή δεν παίζουν στην 11άδα, ή επειδή δεν είναι στην αποστολή.

Ετσι ώστε και ο προπονητής να στηριχθεί αλλά και να περάσει το μήνυμα στους υπόλοιπους, εν δυνάμει "στασιαστές", πως κανένας δεν είναι πάνω από την ομάδα.

***

Scratch: Ο Γιαννάκης πάντως έχει κι ένα ελαφρυντικό. Νέος μπαμπάς είναι, θα έχει τρελαθεί στις αϋπνίες και στα ξενύχτια. Κι άμα ο άνθρωπος δεν κοιμάται καλά, όσο και να το κάνεις μια νευρικότητα του βγαίνει. Και μπορεί αυτή η νευρικότητα να την κάνει τη ζημιά. Και μη μου πει κανείς πως προφανέστατα θα έχει ένα στρέμμα σπίτι, οπότε άνετα μπορεί να πει στην συμβία "τράβα να το νταντέψεις στον άλλο όροφο" γιατί όποιος βλέποντας την φάτσα του Γκούμα πιστεύει ότι μπορεί να εγείρει απαιτήσεις από την σύζυγο, ή να της μιλήσει προστακτικά, μάλλον δεν ξέρει τι του γίνεται. Εγώ σου λέω ότι μέχρι και πάνες θα αλλάζει και ότι αυτός θα ξυπνάει το βράδυ να το νταντέψει, άμα κλαίει το μωρό...

Scratch 1: Κι ο Αλβέρτης είναι "σημαία". Και τι "σημαία"! Αλλά δεν διαμαρτύρεται που δεν παίζει (άσχετα που ειδικά τον Φράγκι μάλλον θα τον ...ξεβολέψει αν τον βάλει να παίξει ο "Ζοτς")...

***

EDIT (μετά την ανάγνωση των σημερινών πρωτοσέλιδων)

Scratch 2:
Kλειστό συμβόλαιο λέει θέλει ο Κωστένογλου σε περίπτωση που του ζητηθεί να αναλάβει την ΑΕΚ. ΣΩΣΤΟΣ!!! Οχι δηλαδή τι; Επειδή ο άνθρωπος είναι θρησκευόμενος σημαίνει ότι είναι και μαλάκας; Να τον έχετε πάλι υπηρεσιακό χωρίς συμβόλαια και χαρτιά και μετά να τον πετάξετε σαν την τρίχα από το ζυμάρι;

Scratch 3: Τι είπε ο Ντιόγο; Τι; "Ευτυχώς με κράτησαν!" Δηλαδή; Ευτυχώς που τον κράτησαν και την γλίτωσε μόνο με τη μπουνιά εννοεί; Γιατί αλλιώς δεν την έβγαζε καθαρή. Στο παλιό προπονητήριο στο Ρέντη είχαμε τη "λακούβα του Βελτζ" (ένας Αυστριακός που είχε σπινιάρει σε συγκεκριμένο σημείο του γηπέδου που πήρε το όνομά του) στο νέο τηγάνι θα είχαμε το "μνημείο του πεσόντος Βραζιλιάνου" (το σημείο που θα είχε φυτέψει ο "χάνδακας" τον Ντιόγο).

Scratch 4: Εξυπνο μεν, ατυχές δε, το λογοπαίγνιο της Sportday που ονομάζει τον Πάμπλο Γκαρσία, ...Μάτσο Γκαρσία. Και μόνο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη λέξη θυμίζει τον άσπονδο εχθρό του Ουρουγουανού, τον Νάτσο Γκαρσία του Αρη, είναι αρκετή για να βγάλει σπυριά ο "χάνδαξ".

Scratch 5: Ε, εσείς στο "Φως": Κάτω τα χέρια από τον Μίνο! Μιλάμε για την πιο cult φυσιογνωμία της ΕΡΤ!

Scratch 6: Ντούσαν, μη το σκέφτεσαι άνθρωπέ μου (σόρι, βάτραχέ μου!) Πήγαινε στην ομάδα της καρδιάς σου! Αντε, πήγαινε να ησυχάσουμε κι εμείς!

Scratch 7: Πρόβλημα στο μάτι ο Μάχο (αυτός κακήν κακώς πάει από πέρσι). Πρόβλημα με Σάχα. Καλά τι κάνουνε εκεί στους Θρακομακεδόνες στους τερματοφύλακές τους; Να σας δώσουμε τον Μάριο, να δείτε προκοπή!

Scratch 8: Μ΄ αρέσει που στενοχωριούνται οι Ομιλίτες που ο Βατσινάς ξαπόστειλε τον Κούγια. Ρε σεις, έχετε σκεφτεί τι εστί μοντελοπνίχτης; Για ρωτήστε τα ...φιλαράκια σας τους Γιαννιώτες να σας πουν!

Scratch 9: Ε ρε χώσιμο στον ψηλό (Αντωνιάδη) ο Φορέας! Κι εσύ Αντώνη μου τι τα ήθελες αυτά περί "μαύρης μέρας"; Δηλαδή αν είχαμε καναν νεκρό (προς Θεού!) τι θα έλεγες; Υπάρχει πιο μαύρο από μαύρο;

Scratch 10: Ντιόγο: "Ετσι απάντησα στον Γκαρσία. Στο ημίχρονο σκέφτηκα με ηρεμία και κατάλαβα ότι το πιο σωστό ήταν να του απαντήσω με γκολ". Ναι, το είχε βέβαιο το γκολ. Ρε, τι διαβάζουμε πρωί πρωί...

Scratch 11: Eξίμισι ώρες προπόνηση μετά μπινελικίων ο Ομπράντοβιτς; Και ανήμερα Πολυτεχνείου τέτοια βασανιστήρια; Για όνομα!

Scratch 12: Μείον ένα δόντι ο Πάμπλο από την αγκωνιά του Ντιόγο; Να πάει στον Σκόρδα να του φτιάξει θήκη!

19 comments:

Laplace said...

οποιος ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ τα λεφτα που παιρνει,την ιστορια μας κ τον προπονητη του:ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ..

tzonakos said...

Εγω διαφωνώ με τον όρο **στασιαστές**.
Εν πάσει περιπτώσει μη ψάχνουμε να βρούμε τι φταίει επάνω σε ενα πρόσωπο.

Θα ξεβολεφτεί ο Αλβέρτης ; Χαχαχαχα.

gatti said...

@laplace78: AΝ αποδειχτεί ότι πρόκειται για ασέβεια τότε συμφωνώ μαζί σου ρομποτάκι!
Αδικες τιμωρίες δεν τις θέλω, έχουμε υποφέρει πολύ από κακές εκτιμήσεις που έχουν καταστρέψει παίκτες μας αλλά και τη σχέση της ομάδας μαζί τους. Ομως, αν κάποιος φταίει, τότε ας κάτσει στην άκρη να μην δηλητηριάζει τους υπόλοιπους. Δεν ισχυρίζομαι βέβαια ότι αυτή είναι η περίπτωση του Γκούμα. Αλλά δεν είναι και η δουλειά μου να το βρω...



@tzonakos: Mα γι΄ αυτό έβαλα τα εισαγωγικά...
Δεν πρέπει να ψάχνουμε να βρούμε τι φταίει πάνω σε ένα πρόσωπο. Αλλά σίγουρα θα πρέπει να ψάξουμε να βρούμε αν φταίει μια συγκεκριμένη νοοτροπία...

Ε, δεν σου φαίνεται ότι θα ξεβολευτεί ο Φράγκι αν αρχίσει να τον βάζει να παίζει; Θυμάσαι στην πρεμιέρα μιας προετοιμασίας - πρόπερσι ήταν νομίζω - που, απόντος του Ομπράντοβιτς στο Βελιγράδι, έκανε τροχάδην με μια βερμούδα, χωρίς φανέλα; Μόνο τα ακουστικά για να ακούει μουσική του έλειπαν...

(Το "κλειδί" βέβαια είναι το "απόντος του Ομπράντοβιτς"...).
Αλλά ο Φράγκι είναι Φράγκι. Και όταν χρειαστεί το αποδεικνύει ότι είναι σημαία...

Είδωλο said...

To εχει το ονομα.. μιλαω εκ πειρας.

gatti said...

@x-oyranoy: Ουρανέ μου, την εμπειρία σου, δεν μπορώ να την αμφισβητήσω. Οπότε θα το δεχτώ ότι έχεις δίκιο!

Καλημέρα! :))

Stepas said...

...ενός κοκόρου γνώση"

αλλά

"σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει" :))

Καλά ο Ντιόγκο ακούει τι λέει; Παίζει με την καριέρα του; Είναι δυνατόν να πιστεύει ότι έστω και θα σκεφτεί να τα βάλει με τον Γκαρσία; Ακόμα δεν πείστηκε ότι ο Ουρουγουανός δεν είναι και στα πολύ καλά του και ότι λειτουργεί με τους ηθικούς νόμους της πιάτσας και όχι του σύγχρονου κόσμου (βλ "μου έσπασες τα δόντια, θα σου σπάσω τα κόκαλα");

gatti said...

@stepas: Eτσι! Ετσι! Η μία παροιμία αντικρούει την άλλη. Δεν γίνεται αλλιώς. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία!

Δεν είμαι σίγουρη ότι όντως τα λέει ο Ντιόγο αυτά που βάζουνε στο στόμα του. Πέρα από τις βουτιές που κάνει στο γήπεδο, δεν τον έχω δει να προκαλεί και δεν τον έχω γενικά για προκλητικό παίκτη. Αν τον χαλάσουνε κι αυτόν οι γαύροι, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Αλλά τέτοιες "δηλώσεις" είναι "πιασιάρικες" για τους οπαδούς και γι΄ αυτό γράφονται με μεγάλα γράμματα. Αν όμως όντως το είπε ...βοήθειά του!!! Καλύτερα να πάρει καμιά κάρτα α λα Τζιοβάνι στη Νορβηγία (τότε που δεν ήθελε να παίξει κόντρα στη Ρεάλ) και να μην βρεθεί στην Τούμπα. Ο Γκαρσία είναι άλλη πάστα παίκτη. Τον βλέπεις, πώς γυαλίζει το μάτι του!

The Bgt said...

Καλησπερα!

Εμενα γιατι ο Γιαννακης μου κανει σαν τεραστιος δημοσιοσχεσιτης και αποδυτηριορουφιανος και (παλαιοτερα) φερεφωνο της διοικησης?

Ποτε δε τον συμπαθουσα, ιδιαιτερα οταν στη (ο Θεος να την κανει) φιεστα του τελευταιου νταμπλ προσκυναγε τη σημαια του ΠΑΟ διαφημιζοντας την Παναθηναϊκοφροσυνη του. Αηδιαστικο θεαμα.
Ο Βαζεχα θα το εκανε ποτε αυτο?

Πιο πολυ αναγκη εχει αλλαγη νοοτροπιας ο ΠΑΟ παρα τιτλων. Και το 2004 που πηραμε το νταμπλ τι εγινε? τιποτε, γιατι δεν αλλαξε και τιποτε.

Γι αυτο και επρεπε να εχει γινει το μεγα ξεκαθαρισμα, ΓκουμοΚαραγκουνοΜατζιοι οξω. Το βυντρακι να μεινει, μια χαρα ειναι για μπακαπ και φιλοτιμος και προσπαθει και ουτε ανακατωσουρας ειναι.

ΟΧΙ στο Βατραχο! Υπαρχει και γκρουπ στο ΦατσαΒιβλιο, ψαξτε με den thelo proponiti ton bajevic ston panathinaiko

"ζαχαρούλα.." said...

καλημέρααααααααααααα!!!!!!!!!!

τι κάνουμε???????????????????????????

Unknown said...

και γω νομίζω οτι για αυτο τον τελειώνουν, επειδη δινει χαρτί και καλαμάρι τι γινεται στα αποδυτηρια.
και αυτος ειναι και ο λογος που δεν τον βαζει ο τεν.

οι παλιοσειρές βεντέτες (κάρα ιβ κτλ) είναι πάντα δικοπο μαχαίρι για μια ομάδα.
απο τη μια μπορόυν να δώσουν έναν τόνο σε μια ομάδα όταν το χρειάζεται, απο την άλλη την θέλουν πάντα στα μέτρα και στο ύψος τους.

island said...

To άλλο το διάβασες; Νο1 επιλογή της Τσέλσι ο Ντιογό! Τον βλέπουν και νομίζουν πως αγωνίζεται σαν τον Ντρογκμπά!!! Τί πίνουν εκεί στην Αγγλία;;; Τις κάλτσες τους να έπιναν δεν θα τα έλεγαν αυτά. Βέβαια μου μοιάζει πιο πολύ για ελληνικό πιώμα αυτό, αν με εννοείς.

Κατά τα άλλα το μόνο που χάρηκα και φαίνεται κιόλας πως ο προπονητής και μόνο αυτός έχει το πάνω χέρι, αφού έχει και την εμπιστοσύνη των διοικούντων, είναι πως ο Ζότς κράτησε τους παίχτες 6 ώρες για προπόνηση! Βλέπω αύριο στον Πανελλήνιο να ρίχνουν καμιά κατοστάρα (με 40 πόντους παθητικό) για να στανιάρουν λιγάκι. Εκεί φαίνεται η υγεία στην ομάδα. Και όχι όπως στο ποδόσφαιρο. Που άλλα λέει ο Αντωνιάδης, άλλα ο Αντωνίου, από δίπλα ξεπετάγεται ο Ρότσα, μετά είναι ο τεντάς, μετά ο Πατέρας και μετά τον Πατέρα θα δούμε και τον Βγενόπουλο να παίρνει το όπλο του. Στο μπάσκετ είναι απλά και υγιεινά τα πράγματα. Αποφασίζει και μιλάει ο προπονητής. Και μιλάει στο γήπεδο. Κανείς άλλος. Ούτε καν οι πρόεδροι είπαν κάτι για την ήττα. Αφού ξέρουν πως ο Ζότς θα την κάνει την δουλειά του στα σίγουρα.

Άσε με τις διαρροές από τα αποδητήρια. Βγήκε ποτέ ο Αλβέρτης να μιλήσει; Μόνο ο Σπανούλης στο μπλόγκ του μιλάει για τον εαυτό του και πάλι πολύ γενικά πράγματα και πάνω σε μία πεπατημένη. Όπως και ο Διαμαντίδης στις πολύ λίγες συνεντεύξεις του. Βγήκε κανείς να μιλήσει; Να αδημωνήσει γιατί δεν παίζει;

Τί χάλια είναι αυτά στο ποδόσφαιρο; Μιλάει ο Γκούμας, μιλάει ο Κάρα, μιλάει ο Ίβ, μιλάει και η πορδή ο Νίνης. Ο μόνος που όταν μιλάει ξέρει τί ακριβώς θα πει ώστε να μην κάνει κακό στην ομάδα είναι ο Σάλπι. Που ήταν για να φύγει (αν είναι δυνατόν) το Φθινόπωρο αλλά και πάλι δεν έριξε το επίπεδό του. Τελικά ποιός κάνει κουμάντο στα αποδητήρια; Στο μπάσκετ κάνει μόνο ο Γκαστόνε. Στο ποδόσφαιρο κάνουν όλοι οι άλλοι. Είπαμε πολυμετοχικότητα αλλά η ομάδα είναι πάνω από όλους. Τί καραγκιοζιλίκια είναι αυτά; Αν δείχνανε πάθος και νεύρο στο παιχνίδι τους να τους προσάψω ένα συν σε αυτά που λένε. Αλλά τώρα απλά μου προκαλούν αηδία. Όλοι τους. Μου φαίνεται πως ο Πατέρας πρέπει να κάνει κάποιες περικοπές στα συμβόλαια ώστε να φανεί πλέον ποιοί είναι αυτοί που δουλεύουν και ποιοί όχι. Δεν λέω ποιοί αγαπάνε την ομάδα γιατί είναι επαγγελματικό το άθλημα. Απλά ποιοί είναι αυτοί που σέβονται το παντεσπάνι (γιατί ψωμί δεν είναι σίγουρα) που βγάζουνε.

Άντε γιατί μας έχουν κάνει τα αρχίδια τούμπανο με όλα αυτά που λένε. Και κυρίως ο Αντωνίου και ο Αντωνιάδης και οι άλλοι που φωτογραφίζονται με ένα μπλουτούθ στο αυτί (μεγαλόπαράγοντες μάι άς) θα ήθελα απλά να βγάλουν τον σκασμό. Δεν είναι πολιτική το ποδόσφαιρο. Αν δεν ξέρουν να χειριστούν σωστά τα της ομάδας (γιατί είναι ομάδα) τότε τον πούλο. Υπάρχουν και άλλοι που ίσως να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.

Επί Βαρδινογιάννη άκουγες τίποτα να βγαίνει παρά έξω; Και λέω επί Καπετάνιου. Άκουγες; Ποιός τολμούσε να κάνει κριτική στις επιλογές του προπονητή ή της διοίκησης; Έβγαινε ο Καπετάνιος με το όπλο του (πραγματικό ήταν αυτό!!!) και σιωπούσαν όλοι. Και απλά παίζαν μπάλα...κοινώς κάναν την δουλειά τους. Είναι χουντική η μέθοδος αλλά εκτός από σωματείο και ομάδα είναι και επιχείρηση το κέρατό μου. Θα βγεί κανένας εργαζόμενος να κατηγορήσει την εταιρία του χωρίς την επόμενη να μην του δώσουν τα παπούτσια στο χέρι;

Όποιος δεν μπορεί απλά φεύγει ή τον φεύγουν. Είναι απλά τα πράγματα. Γιατί τώρα θα αρχίσουν να λένε για ενώτητες, σκληρή δουλειά, αντιστροφή του κλίματος και άλλες τέτοιες πίπες. Δεν θέλουμε παραμύθια. Όποιος έχει να δείξει κάτι παρακαλώ να το κάνει μέσα στο γήπεδο. Τα κεφάλια μέσα και τα στόματα ανοιχτά μόνο για να παίρνουν ανάσα από το τρέξιμο. Αν έχουν να πουν κάτι που θα ξεφεύγει από το εγώ τους και θα είναι για το καλό της ομάδας τότε να το πουν. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο κύριοι.

gatti said...

@the bgt: O Γκούμας έχει "καπελωθεί" (δίκαια ή άδικα...) ως "άνθρωπος του Τζίγγερ". Ισως επειδή είναι ο μόνος που δεν αποδομήθηκε από την ομάδα της Ριζούπολης.

Εγώ αντιλαμβάνομαι την πίκρα του που δεν παίζει, χωρίς να έχει έρθει κάποιος μεγάλος στόπερ στην ομάδα και παρά το γεγονός ότι όποτε έχει κληθεί να βοηθήσει το έχει κάνει με τον καλύτερο τρόπο (στο μέτρο που του επιτρέπουν οι αγωνιστικές του ικανότητες βέβαια...) ζεσταίνει τον πάγκο. Και ο πάγκος στους παίκτες φέρνει εκνευρισμό. Ομως, πλέον πρέπει να καταλάβει πως στην ηλικία του ο ρόλος του είναι διαφορετικός. Δεν ανέφερα τυχαία τον Αλβέρτη. Αυτός έχει το σωστό ρόλο του "αρχηγού - σημαίας" σε μια ομάδα.

Αντίθετα με σένα, εγώ τον Γκούμα τον συμπαθούσα πολύ. Μου τη δίνει περισσότερο ο Καραγκούνης που αντιπροσωπεύει όλη αυτή την ελληνική κουτοπονηριά και που διαμαρτύρεται συνεχώς, παρόλο που αναγνωρίζω πως δεν τίθεται θέμα σύγκρισης σε αγωνιστικό επίπεδο. Θεωρώ τον "Κάρα" πολύ μεγαλύτερο παίκτη, αλλά και με μεγαλύτερα "κουσούρια".

Συμφωνώ πως έχει ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας η ομάδα. Ουσιαστικά αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Αν το κερδίσουμε, ανεβαίνουμε επίπεδο. Αν το χάσουμε παραμένουμε στη μιζέρια. Απορώ πως δεν το αντιλαμβάνονται οι πολυμετοχικοί.

Ο Βύντρα πέρα από τα όσα του έχουμε σούρει (και ανεξάρτητα από το αν παίζει ή όχι με ...μέσον) είναι γεγονός ότι ανακατωσούρας δεν είναι. Δεν είναι τυχαίο πως είναι κολλητός του Σαλπιγγίδη που εγώ τον θεωρώ πολύ ακέραιο χαρακτήρα.

Σςςςςςςςςςς. Για το βάτραχο μη μιλάς. Αυτή τη στιγμή που γράφω, οι πιθανότητες να πάει στην ΑΕΚ από τώρα είναι μεγάλες. Μακάρι να μην αλλάξει αυτό!

Θα με κάνεις να γραφτώ στο facebook μόνο και μόνο για να απολαύσω το συγκεκριμένο γκρουπ. ΄Η μήπως μπορώ να το δω και χωρίς να κάνω register;

ΥΓ. Ακου εκεί Frau Blucher! XΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! :)))



@"ζαχαρούλα..": Καλημέρα Ζαχαρένια μου!

Τι να κάνουμε; Συζητάμε για τα χάλια μας...

Φιλιά! :)))



@andy: Δίκοπο μαχαίρι πράγματι οι παλιοσειρές. Αλλά και δουλειά της διοίκησης να τους δώσει να καταλάβουν τον πραγματικό τους ρόλο στην ομάδα...

Ο Γκούμας είναι ο μεγαλύτερος "ρουφ" ή ο Καραγκούνης; Ιδού η απορία!

island said...

Και ξέχασα το κυριότερο:

Γειά σου ρε γατάκι!!!

The Bgt said...

Gatti εχεις δει την ταινεια με τη μια και μοναδικη Frau Blucher, ετσι?? αν οχι... γρηγορα στο video club!

pensierix said...

Τι 'χες Γιάννη, τι 'χα πάντα.(κοινότοπο μεν, πάντα επίκαιρο στον ΠΑΟ δε). Αστεία περιστατικά όπως αυτό του Γκούμα, μια σοβαρή διοίκηση τα λύνει σε 5,3458738 δευτερόλεπτα. Στον ΠΑΟ γίνονται μυθιστόρημα. "Τι είπε ο Γκούμας, τι κατάλαβε ο Τεν Κάτε, τι απάντησε ο Αντωνίου, τι είπε στον Πατέρα, τι χάνει η μάνα το παιδί κτλ κτλ." Επικοινωνιακά, είναι χρόνια που δεν έχουν καταλάβει τίποτα μέσα στη Παιανία.

Στο απέναντι μαγαζί ο Ντιόγκο "απαντάει με γκολ". Και εκτός αποστολής να ήταν, δεν θα είχε κανένα παράπονο. Θ'απαντούσε με γκολ στο οικογενειακό διπλό...

tzonakos said...

island ποταμός, καταιγιστικός, ειναι να μη σε πιάσει να γράψεις κατι εσυ ρε παιδί μου ...

Συμφωνώ με το σχόλιο του Pensierix, στο σημείο πρει σοβαρής διοίκησης.
Θέλω ομως να παρατηρήσω οτι μου φαίνεται -εμένα τουλλάχιστον- οτι αναμασάμε δημοσιεύματα κι εντυπώσεις αθλητικοφυλλάδων ...

Σπάνια διαβάζω φυλλάδες, οπότε εδω καταθέτω πάντα προσωπικές απόψεις και το ίδιο κάνουν κι άλλοι.
Οι πολλοί όμως απ οτι καταλαβαίνω διαβάζουν ... κι επηρρεάζονται.

coachp said...

βαζελάκια, τυχερά είστε. Ο Ντούσαν πάει προς ΑΕΚ. Είναι όλα συμφωνημένα, περιμένει να δει τις αντιδράσεις της ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ μεχρι το βράδυ. Κατά τις 2 το βράδυ, μάλλον θα ανακοινωθεί κιόλας...

Τυχεράκηδες. Αν και κατ εμέ, άτυχοι είστε. Γιατί αν δεν καταλάβατε ακόμη οτι για το χάλι σας ευθυνεται ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ, τι να πω? Αφού τον θεωρείτε πιο ικανό απο τον Μπασκεβιτς, καλά να πάθετε για τα χάλια της ομάδας σας. Στηρίξτε τον μέχρι να τον διώξουν οι πάλιουρες.........

Πάρτε και το νέο σύνθημα: Ντούσαν προδότη, μαλάκα πειραιώτη, έλα στην ΑΕΚ και καντην πάλι πρώτη... Χα χα!

coachp said...

Α! Ξέχασα. 12.000 € και ενα μήνα εκτος ομάδας ο Γιαννάκης ο Γκούμας! Ε ρε ζεμπεκικο που έχει να χορεψει αυτό το δάστημα ο φέρελπις τυρναβιώτης... ΧΑ!

gatti said...

@island: Aστραψε και βρόντηξε το Νησί σήμερα!!!

Μεγάλο θέμα ανοίγεις με το μπάσκετ! Είναι γεγονός ότι ο Ομπράντοβιτς απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης των αδερφών αντιβιοτικών, και όχι άδικα. Οι Γιαννακόπουλοι έκαναν πολλά λάθη στο παρελθόν, αλλά το καλό είναι ότι έμαθαν από τα παθήματά τους. Μπορεί να πέρασαν από σαράντα κύματα αλλά τελικά αντιλήφθηκαν πως το Α και το Ω σε μια ομάδα είναι ο προπονητής. Και από την στιγμή που πήραν τον καλύτερο, δεν είχαν λόγο να ανησυχούν. Είχαν τη σοφία να τον εμπιστευτούν με κλειστά μάτια και δεν έχασαν. Ενίοτε ο οπαδικός ενθουσιασμός που ακόμα έχουν, ξυπνάει και δημιουργεί προβλήματα στον Ομπράντοβιτς που ψάχνει να βρει τρόπους να χωρέσει στην ομάδα παίκτες που δεν τους ζήτησε, αλλά οι αντιβιωτικοί ήθελαν να τους προσφέρουν στους φιλάθλους (και στον εαυτό τους).

Υπάρχει όμως μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Στο μπάσκετ οι καλοί προπονητές είναι γνωστοί και τους αναγνωρίζουν όλοι. Οπως και τους προπονητές - απάτη. Ποιος θα πει κακή κουβέντα για τον Ομπράντοβιτς; Ολοι αναγνωρίζουν τις ικανότητές του. Οχι στην Ελλάδα μόνο. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Κι αν βρεθεί ένας να πει κακή κουβέντα για τις προπονητικές του ικανότητες, θα τον πάρουν στο ψιλό όλοι οι υπόλοιποι.

Στο ποδόσφαιρο αυτό δεν ισχύει. Βρες μου έναν, έστω ΕΝΑΝ προπονητή ποδοσφαίρου που να χαίρει καθολικής εκτίμησης στο χώρο. Μόνο οι αποδημήσαντες τύπου Ρίνους Μίχελς απολαμβάνουν καθολικής αναγνώρισης (κι αυτό επειδή πέθαναν, όσο ζούσαν είχαν κι αυτοί τους αμφισβητίες τους). Ποιος θα πει ότι κορυφαίος είναι ο Μουρίνιο (σιγά μην είναι, βρήκες ήδη τον πρώτο αμφισβητία, εμένα...), ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον ή ο Μαρσέλο Λίπι και δεν θα υπάρξουν ένα σωρό άνθρωποι που θα έχουν αντίθετη γνώμη;

Οταν λοιπόν εσύ παίρνεις τον Τεν Κάτε που οι μισοί θεωρούν ότι είναι εξαιρετικός προπονητής και οι άλλοι μισοί ότι είναι "μυρουδιάς" και "βοηθός" είναι λογικό να υπάρχει αυτό το κλίμα που κάθε άλλο παρά την υγεία της μπασκετικής ομάδας αποπνέει.

Βεβαίως και μιλάνε όλοι. Σε διοικητικό επίπεδο, άλλα έλεγε χθες ο Πατέρας, άλλα λέει σήμερα ο Βγενό, άλλα θα πουν αύριο οι Γιαννακόπουλοι. Σε ένα βαθμό λογικό καθώς πολυμετοχικός ίσον πολυεθνικός κατά μία έννοια. Οπως ένας οργανισμός γίνεται ολοένα και πιο δυσκίνητος όσο μεγαλώνει, έτσι και σε μια πολυμετοχική διοίκηση που δεν έχει εμπειρία ούτε και κάποιο "μπούσουλα" από ανάλογη προσπάθεια στο παρελθόν για να "πατήσει" πάνω σ΄ αυτόν και να ελαχιστοποιήσει τα λάθη της, θα υπάρχει πολυφωνία και διάσταση απόψεων. Αυτό ειδικά πιστεύω ότι είναι κάτι που θα λυθεί με το χρόνο (αν υπάρχει η κατάλληλη διάθεση).

Οσο για το θέμα των διαρροών... Ποιος να μιλήσει στο μπάσκετ; Και γιατί να το κάνει; Μα, είναι δυνατόν να λέγονται έξω όσα γίνονται στα αποδυτήρια; Βρήκες κι εσύ να μου αναφέρεις ας πούμε τον Διαμαντίδη που τον λατρεύω. Πες μου, έχεις συναντήσει παίκτη παγκόσμιας κλάσης (και το ξέρεις ότι δεν είναι υπερβολή αυτό...) που να είναι πιο σεμνός από τον Δημήτρη; Και όχι μόνο ο Δημήτρης. Ολοι τους γνωρίζουν πολύ καλά πως η δουλειά τους είναι να μιλήσουν μέσα στο γήπεδο. Οχι έξω από αυτό.

Εδώ βέβαια ξαναρχόμαστε μοιραία στο θέμα του προπονητή. Οταν όλοι (και κατά συνέπεια και οι παίκτες του) αναγνωρίζουν τον προπονητή τους ως κορυφαίο και ξέρουν ότι τον εμπιστεύεται η διοίκηση δεν γίνεται να μιλήσουν. Μην υποτιμάς εδώ και το ρόλο του τύπου, αφού οι μπασκετικοί είναι πολύ διαφορετικοί από τους ποδοσφαιρικούς συντάκτες. Είναι
προστατευτικοί στο άθλημα και σε αυτούς που το εκπροσωπούν (δεν ονομάστηκαν τυχαία "μασονία") και δεν κάνουν "αντιπολίτευση" σε προπονητές.

Ενώ στο ποδόσφαιρο, όταν ο προπονητής αμφισβητείται από τον Τύπο, αμφισβητείται (ενδεχομένως) και από κάποια μέλη της διοίκησης, είναι ο ίδιος σαν χαρακτήρας ιδιόρρυθμος και "ξεβολεύει" κάποιους γιατί σκοπεύει να ανατρέψει την καθεστηκυία τάξη δεν ξεκινάει με βασικούς στην 11άδα τα "καναρίνια" της ομάδας, όπως συμβαίνει με τον Τεν Κάτε τότε και διαρροές θα υπάρξουν και γκρίνιες και μουρμούρες. Εδώ είναι που πρέπει να αναλάβει έργο η διοίκηση και να δείξει σε όλους ότι στηρίζει τον προπονητή της. Αν το κάνει οι μουρμούρες θα πάψουν. Αλλά τον πιστεύει και η ίδια; Εδώ είναι το θέμα!

Θεωρώ πάντως ότι η τιμωρία του Γκούμα είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αφού δείχνει σε όλους τους παίκτες παλιούς και νέους πως ο προπονητής είναι το αφεντικό.

Επειδή όμως είμαστε στην Ελλάδα και όχι σε μια άλλη χώρα, με την τοποθέτηση του Γκούμα στο "ψυγείο" η ομάδα θα βαδίσει πάλι πάνω σε τεντωμένο σχοινί. Γιατί θα στερηθεί για ένα μήνα των υπηρεσιών ενός παίκτη που είναι υπερπολύτιμος με δεδομένα τα χάλια στο κέντρο της άμυνας, οπότε αν γίνει η στραβή, οι "καλοθελητές" θα ρίξουν τις ευθύνες στον "άτεγκτο" Τεν Κάτε που θέλησε να τελειώσει τον παίκτη (κι αυτό ήδη βέβαια το κάνουν).

Γεια σου βρε Νησάκι!



@the bgt: Mα είναι δυνατόν να μη την έχω δει; Δε μου λες, όταν σε φώναζαν Frau Blucher, έπεφταν και τα κατάλληλα χλιμιντρίσματα; :pppp



@pensierix: Eτσι είναι. Μια σοβαρή διοίκηση τα λύνει άμεσα τέτοια θέματα. Δεν τα αφήνει να σέρνονται. Δεν τα αφήνει καν να φτάνουν στα αφτιά του κόσμου.

Εμείς στην ομάδα μοιάζουμε χαμένοι στη ...μετάφραση και παίζουμε το χαλασμένο τηλέφωνο.

Και όντως, απέναντι ο Ντιόγο απαντάει με γκολ...



@tzonakos: Δεν είναι κακό να διαβάσεις αθλητικοφυλλάδες. Κακό είναι να μην μπορείς να ξεχωρίσεις πίσω από τις γραμμές...



@coachp: Tσώπα, τσώπα, θα σου πάρω μια σοκολάτα για να γλυκαθείς. Εφαγες μεγάλη πίκρα που θα πάει ο βατραχοπρίγκιψ στην ΑΕΚ, το καταλαβαίνω, αλλά τα έχει αυτά η ζωή...

(Αλλες) εκατό φορές να στο πω δεν πρόκειται να καταλάβεις τι εννοώ. Δεν θεωρώ κακό προπονητή τον Μπάγεβιτς. Αλλά ΑΡΝΟΥΜΑΙ να δεχτώ ότι είναι ο μοναδικός προπονητής που μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχίες μια ελληνική ομάδα. Δεν μπορεί ρε φίλε το δίλημμα να είναι Μπάγεβιτς ή χάος!!!

Κι αν θέλεις την προσωπική μου γνώμη, η πρόσληψή του στην ΑΕΚ θα είναι πισωγύρισμα. Βήμα εμπρός θα ήταν η πρόσληψη του Λίνεν ή ενός προπονητή σαν τον Λίνεν...
Αλλά ευτυχώς που πάει στην ΑΕΚ για να ησυχάσουμε εμείς.

Αυτό το σύνθημα δεν είναι νέο. Παλιό είναι...