Friday, November 21, 2008

Φίλα το βάτραχό σου

Τι τέλετε;


Αντε, ελάτε να σας δείξω το βασίλειό μου!


Μ΄ αρέσει να μη λέω πολλά...


Μην ξαναβάψεις τα μαλλιά σου.


Αγριεμένος είναι αυτός.
Καλά που έχω κρύψει τη μάσκα του Ζορρό.



- Σα να μην ξεκίνησε καλά...
- Τι εννοείς;


Εβαλε το Σκόκο με τους αναπληρωματικούς στο διπλό.


Θα έχουμε εκπλήξεις...


Ντούσαν προδότη, κάνε την ΑΕΚ πρώτη!

Χατζηχρήστος: Για μας ο Μπάγεβιτς είναι αόρατος.
Παπάς: (Για μένα ο Ντούσκο είναι σαν το Ευαγγέλιο).


Είναι λοιπόν γεγονός! Ο Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ. Από τη χαρά μου σκέφτομαι να μην τον ξαναπώ βατραχοπρίγκιπα. Βλέπω τις φωτογραφίες και δεν το πιστεύω! Ναι, είναι εκεί! Στην ΑΕΚ! Με την καλοσιδερωμένη φόρμα του (έτσι του είπε ο φροντιστής ο Καρυδόπουλος: "Την ετοίμασα για σένα, καλοσιδερωμένη") με έτοιμο συμπαίκτη για το ταβλάκι του τον Νίκο τον Κορομηλά, με τον Μπουρουτζίκα, με τον Κέζο, όλη η καλή παρέα. Μόνο ο Περσίας και η Αγγελική λείπουν.
Του έκανε πλάκα και ο Μανωλάς: "25 χρόνια έχεις να φορέσεις τη φανέλα με το Δικέφαλο". Τη φανέλα ναι. Τη φόρμα όμως; Την φόρεσε πάλι ο πρίγκιψ, νάναι καλά που την πήρε την απόφαση!

Μετά τον γνωρίσανε στους παίκτες και μετά έκανε την καθιερωμένη ομιλία. Τώρα, ομιλία ο Μπάγεβιτς, μια κουβέντα είναι. Οπως τον ξέρεις τώρα από παλιά, σαν τι μπορεί να τους είπε;. Ο,τι λέει πάντα. "Τέρμα τα λόγια, ώρα για δουλειά". Θα μου πεις ότι αυτό το κλισέ το λένε 9 στους 10 προπονητές. Ε και λοιπόν; Για προπονητή τον πήρανε τον Μπάγεβιτς και στην ΑΕΚ τώρα και σε όλες τις ομάδες που δούλεψε πριν. Οχι για ρήτορα. Και πώς να τον πάρουνε για ρήτορα θα μου πεις! Αφού έχει ένα θέμα με το σπρέχεν. Εδώ δεν κατάφερε να μάθει τόσα χρόνια ελληνικά θα κάτσει να σου κάνει αγορεύσεις; Ούτε να περιμένεις απ' αυτόν ιδιαίτερες ατάκες. Ακούς ας πούμε τη φράση "μαθαίνουμε μέσα απο το παιχνίδι" και ξέρεις ότι αυτός που το είπε είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Δεν υπάρχει περίπτωση να το έχει πει άλλος. Ακούς για την "καρδιά του πρωταθλητή" και σκέφτεσαι αμέσως τον Ιωαννίδη. Ακούς "στο δικό μου μυαλό δε χάνω ποτέ. Απλά, συμβαίνει να τελειώνει το ματς πιο γρήγορα απ’ όσο πρέπει" και έχεις μεταφερθεί με τη μία στο Ισραήλ και στον Πίνι Γκέρσον. Ακούς "Ισα μωρή Τιτίκα" και ψάχνεις να βρεις τριγύρω ένα κοντομάνικο μπλουζάκι με τον Αλέφαντο μέσα. Ακούς "το ποτήρι είναι μισογεμάτο" και σου μυρίζει τεντά από εδώ μέχρι το Σουρινάμ (αυτό το γαμημένο το ποτήρι πώς το βλέπει αυτός μισογεμάτο κι εμείς μισοάδειο, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο). Ξέφυγα όμως. Ο Μπάγεβιτς που λες δεν φημίζεται για τις ατάκες του. Για τη νοικοκυροσύνη του φημίζεται. Να σου καθαρίσει αυτός το σπίτι από τις σκόνες, να σφουγγαρίσει, να σου βάλει μπουγάδα, να μαγειρέψει, να σιδερώσει να τα κάνει όλα λαμπίκο. "Μανούλα" είναι σ' αυτά. Μεταφορικά εννοείται, είπαμε δεν είναι και ανάμεσα στις συμπάθειές μου, αλλά μην τον βγάλουμε και Φιλιπινέζα. Μπορεί λοιπόν να σου νοικοκυρέψει την ομάδα και να στην κάνει αγνώριστη (λέμε και καμιά υπερβολή τώρα από τη χαρά μας που βρήκε επιτέλους δουλειά και ησύχασε η δική μας η κεφάλα).

Το θέμα είναι: Θα τον αφήσουνε τα καλόπαιδα της Ορίτζιναλ, ή θα αρχίσουνε τον πόλεμο; Ο Χατζηχρήστος πάντως έδωσε γραμμή. Για μας λέει δεν υπάρχει Μπάγεβιτς. Βλέπουμε τον Μανωλά, βλέπουμε τον Γεωργαμλή, αλλά δεν βλέπουμε κανέναν άλλο. Ρε μπας και του φέρανε του πρίγκιπα τον μαγικό μανδύα του Χάρι Πότερ και τον φοράει και γίνεται αόρατος;
Της μόδας πάντως οι αόρατοι φέτος στο πρωτάθλημα. Στην Πανάθα έχουμε τον αόρατο τοίχο Ζιλμπέρτο, στην ΑΕΚ θα έχουν τον αόρατο προπονητή Μπάγεβιτς και στο γαύρο έχουνε τον αόρατο παίκτη Μπελούτσι (ψέμματα, αυτός δεν είναι ακριβώς αόρατος, φαίνεται το ένα πόδι, το ακριβοπληρωμένο).

Και είπε και το άλλο. "Μην ονειρεύεστε εμφύλιους. Δεν πρόκειται να διαπληκτιζόμαστε με τους άλλους που δεν υπάρχουν". Ποιοι δεν υπάρχουν; Αυτοί που στηρίζουν τον Μπάγεβιτς; Κι αυτοί αόρατοι είναι; Μιλάμε τώρα ότι αυτή η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα. Το πείραμα της Φιλαδέλφεια είναι (της άλλης της Φιλαδέλφεια στην Αμερική).

Εδώ που τα λέμε πάντως και να θέλει ο Χατζηχρήστος να ξαναζήσει τις παλιές καλές εποχές που είχε την Ορίτζιναλ σούζα να βρίζει τον Μπάγεβιτς, έχουν περάσει. Πολλοί έχουν αποστασιοποιηθεί και το πήραν αλλιώς. Σου λέει αν είναι να δούμε άσπρη μέρα με τον Μπάγεβιτς ας πάει και το παλιάμπελο. Θα τον στηρίξω. Βγήκε τις προάλλες ένας σε μια ραδιοφωνική εκπομπή και το είπε. "Δεν με νοιάζει λέει ποιος θα είναι προπονητής. Ας είναι και ο Μπάγεβιτς. Στην τελική δεν θα πάω μαζί του στα μπουζούκια να με νοιάζει αν θα είναι καλή παρέα. Ας έρθει και ο διάολος να γίνει προπονητής αρκεί να δω τίτλο".
Κι άμα ο άλλος είναι διατεθειμένος να δει ακόμα και το διάολο προπονητή στο Δικέφαλο θα κολλήσει σε ένα ...βατραχάκι; Ισαμε που θα του δώσει κι ένα φιλί για να ξαναγίνει πρίγκιπας!

***

Scratch (άσχετα): Από το πρόστιμο - μαμούθ και την καραντίνα του ενός μήνα, στις κανονικές προπονήσεις και στο κλίμα συμφιλίωσης. Ο Γκούμας να μου το θυμηθείτε μέχρι και στο Μιλάνο θα πάει μαζί με την ομάδα. Αφού σας πειράζει εκεί στον πολυμετοχικό γιατί το πίνετε; (΄Η κρατάς την τιμωρία που επέβαλες ή δεν επιβάλλεις τόσο αυστηρή. Να την επιβάλλεις και να την πάρεις πίσω είναι ξεφτίλα).

Scratch 1: Ποιος Γκοϊάν ρε σεις! Ρουμάνος παίκτης πέραν του Μούτου απλά ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Μην κάνετε κανα αστείο!

Scratch 2: Tι πίνουν κι εκεί στο "Φως"; Eχουν λυσσάξει λέει από το κακό τους όλοι οι αντιολυμπιακοί με τον Ντιόγο γι΄ αυτό ψήφισαν MVP τον Επστάιν. Τι μας λέτε ρε παλικάρια; Δηλαδή από αντιολυμπιακό μένος ψηφίστηκε ο Γερμανός; Οταν ένας παίκτης μπαίνει αλλαγή και με δύο γκολ που βάζει δίνει τη νίκη στην ομάδα του σε ξένη έδρα δεν αξίζει να βγει MVP;

Scratch 3: "Δεν χωρίσαμε συναινετικά" λέει ο Δώνης. Και αξιώνει αποζημίωση. Oχι τι θα κάνει δηλαδή; Θα φύγει χωρίς φράγκο; Σου λέει στον Φερέρ τα σκάνε ακόμα, στον Μπάγεβιτς θα τα σκάσουνε πλουσιοπάροχα, οι δουλειές χάνονται η μία μετά την άλλη (έκλεισε ο πάτερ Κωστένογλου στον Αστέρα, έκλεισε ο Ματζούρ στον ΟΦΗ). Θα είμαι που θα είμαι άνεργος. Να μην έχω και λίγο μπερντέ να διασκεδάσω την ανεργία μου;

-------------------------------------------------------------------

EDIT: Οι παρακάτω φωτογραφίες του Πλιάτσικα αφιερωμένες στον x-oyranoy που τις ζήτησε. (Τελικά είχατε δίκιο κι εσύ και ο Ντέμης. Δεν είναι κακό το μικρό...).













22 comments:

mamaloukas said...

Καλημέρα Γκατί. Απολαυστική όπως πάντα. Το πείραμα της Φιλαδέλφειας α π ι σ τ ε υ τ ο... ακόμα γελάω...

zouk said...

Για να δουμε ποσο γρηγορα θα αλλαξει το αγωνιστικο προφιλ της ΑΕΚ ο Μπαγεβιτς και κατα ποσο θα κρατηθουν μακρια απο εμφυλιο οι φιλαθλοπαδοι.

Giorgos Varvakis said...

Αν πάθω καμιά υποτροπή από τα γέλια θα τόχεις κρίμα στο λαιμό σου!!
Καλημέρα :))

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

"ότι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο" λέει ο λαϊκός ποιητής και ο Χατζηχρήστος ήδη ξεσκονίζει τα πανιά με τα ευρώ και την Στανίση. Κάτι σαν το οπλο παρα πόδα

Ντεμης said...

Μα ποιο Πείραμα Gatti μου, εδώ μιλάμε για σίγουρα πράγματα. Μακάρι να μπορέσει ο άνθρωπος να μας συμμαζέψει λιγάκι και δεν πειράζουν όλα τ' άλλα. Εγώ προσωπικά δεν νοιώθω να θίγεται η αξιοπρέπειά μου, όπως έλεγαν χθες βράδυ οι οριτζιναλίστες στο Κιτρινόμαυρο Μονοπάτι.
ΥΓ 1: (χθεσινό) όντως, πόσο μας έλειψε ο Ντιεγκίτο.... αν και κάτι άκουσα για ατύχημα της εγκύου κόρης του και πολύ λυπήθηκα.
ΥΓ 2: όχι, να συνεχίσει να τα βάφει το Πλιατσικούι μας. Έχει γίνει ακόμη πιο ξερολούκουμο έτσι! (και καλύτερος παίκτης, βεβαίως-βεβαίως)
ΥΓ 3: πολύ καλός ο Mutu αλλά όχι και δεν υφίσταται άλλος Ρουμάνος! Lucian Sanmartean, κόρη! Για μένα ο καλύτερος παίκτης που έχει περάσει από ελληνική ομάδα τα τελευταία 15 χρόνια.

gatti said...

@mamaloukas: Kαλημέρα Δημήτρη. Μα, άδικο έχω; Θα υποκρίνεται ο Χατζηχρήστος ότι δεν υπάρχουν οι άλλοι; Τόσες χιλιάδες άνθρωποι, αόρατοι θα είναι; Κι όταν φωνάζουν το όνομα του Μπάγεβιτς τι θα κάνει; Δεν θα στραβώσει;



@zouk: Δεν ξέρω αν θα αλλάξει γρήγορα το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας. Το σίγουρο είναι ότι μπορεί να το αλλάξει (με τις εγγυήσεις που σίγουρα θα έχει πάρει για μεταγραφική ενίσχυση). Αλλά να κρατηθούν μακριά από το εμφύλιο; Αυτό είναι το μεγάλο τους στοίχημα!



@gvarvakis: Εγώ είπα να διασκεδάσω λίγο τον πόνο σου που είσαι αρρωστούλης. Αλλά όχι και να μου πάθεις υποτροπή!

Καλημέρα! :))



@_st_: To έχεις βέβαιο Στάθη ότι δεν θα αντέξουν τα καλόπαιδα της Ορίτζιναλ ε; Κι εγώ αυτή την γνώμη έχω. Και ανησυχώ...

gatti said...

@ντέμης: E κοτζάμ πρίγκιπα έχετε στην ομάδα, είναι δυνατόν να θίγεται η αξιοπρέπειά σας; (Μόνο καλά λόγια θα λέω από εδώ και πέρα, για να τον κρατήσετε γερά μη σας φύγει...).

ΥΓ1: Διάβασες που όταν του θύμισαν το γκολ με το χέρι εναντίον της Αγγλίας, τα έχωσε στους Αγγλους για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 και το γκολ που δεν μπήκε ποτέ; Είναι απολαυστικός ο Ντιεγκίτο! Ελπίζω να πάνε όλα καλά για την Τζιανίνα.

ΥΓ2. Ξερολούκουμο το Πλιατσικούι; Βρε τι πάθαμε! :))

ΥΓ3. Ποιος Σανμαρτεάν βρε Ντέμη; Ο παίκτης με τα γυάλινα πόδια; Ο Προσινέτσκι της Ρουμανίας;

Unknown said...

εισαι θεά, απλά.

ps. παντως εκτός απο μουτου υπάρχει και ο chivou,
αλλά γκόιαν? γκόιαν?
μονο με Gallas θα είμαι ησσυχος στην άμυνα.

ps2.τώρα που βλέπω τον φρογκ με τον δικέφαλο στο στηθος, είμαι σιγουρος. δεν του πανε με τιποτα τα πράσινα. δόξα σοι ο θεός.

irene said...

δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό που γύρισε , αλλά οι ορίτζιναλ σίγουρα θα του βγάλουν την πιστη..

ο δώνης αξιωθηκε αποζημίωση;; ΕΛΕΟΣ...

gatti said...

@andy: Moύτου, Chivou, το θέμα είναι ότι Γκοϊάν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Πολύ φοβάμαι ότι θα μας φέρουν κανα παλτό για στόπερ και θα το χρυσοπληρώσουν κι από πάνω!

ΥΓ. Εννοείται ότι δεν του πάνε τα πράσινα! Τι λέμε τόσο καιρό; Τα κιτρινόμαυρα του πάνε. Εκεί θα (να) μείνει!



@irene: Mετά τη σημερινή συνέντευξη τύπου που έδωσε, το μπαλάκι είναι στην πλευρά της Ορίτζιναλ. Και θα πρέπει να προσέξει πολύ τις κινήσεις της τώρα πια...

Είδωλο said...

αυτος ο ανθρωπος τοσα χρονια στην Ελλαδα ενα ελληνικο σωστο δεν εμαθε


Επισης μηπως μπορεις να κανεις ενα tribute στο γκομενακι με το βαμμενο ξανθο μαλλι?


Yummm

gatti said...

@x-oyranoy: Είναι γεγονός. Δεν τα καταφέρνει με τις γλώσσες...


Αλλος Ντέμης μας βρήκε! (ο σχολιαστής μου, όχι ο Νικολαϊδης).
Κι εσύ ξερολούκουμο τον βλέπεις τον Πλιάτσικα;

Τώρα δεν προλαβαίνω, αλλά μπες το βράδυ και θα σου έχω editιάσει κάτω από το ποστ φωτογραφίες του ξανθού Ελληνα θεού.

eforas said...

Απολαυστικό το σχόλιο σου για άλλη μια φορά! Μπράβο!

Τελικά, όλοι βγάλανε την παρέλαση και 20 μέρες (πολύ βάζω) μετά έχουνε φύγει οι μισοί. Γλυκιά ανάμνηση οι Στράκες, Πεντράθες, και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις! Ψήνονται και άλλοι (βλ. Ερνάντεθ), αλλά και ο Τεν Κάτε, ιδίως αν δεν κερδίσει στο Μιλάνο (ποιος Μουρίνιο είπατε;). Μόνο ο Βαλβίδας παραμένει ακλόνητος. Ε φυσικά, νικάει. Αλλά και πώς να χάσει, ε; (ΑΠΕ = αλλουνού παπά ευαγγέλιο;)

Καληνύχτα μας...

gatti said...

@eforas: Tην παρέλαση την έβγαλαν, αλλά πόσοι θα προλάβουν να κάνουν Χριστούγεννα; Μόνο η ΑΕΚ είναι πια σίγουρη. Και ο κακός χαμός να γίνει με την Ορίτζιναλ ο Ντούσαν δεν θα φύγει έτσι γρήγορα, ό,τι αποτελέσματα και να φέρει.

Αλλά κάτι Βαλβίδες και Τεντάδες, αν δεν φέρουν αποτελέσματα, μπορεί και να μας κουνήσουν μαντήλι...

Καλά, ο Βαλβίδας δεν είναι απαραίτητο να χάσει για να φύγει. Αρκεί μόνο να ξυπνήσει στραβά ο θείος...

coachp said...

Ασε κατω τον Προσινετσκι γιατί θα τσακωθούμε. Τετοιον παίχτη μακάρι να είχε η Πανάθα σου... Επίσης, αν ξεχνάς τον Χατζι, τον Γκιοργκι όχι τον Χατζηχρήστο είσαι φάουλ. Η Ρουμανία εχει παράδοση στους παιχταράδες. Δηλάδή ο Ντικα σε χαλάει? ή θες να σου πω άλλους πεντε Ρουμάνους που είναι παιχταράδες..? Αλλα ο ΓΚΟΙΑΝ, ΝΑΙ, δεν υπάρχει.

Στο ξαναείπα, οι πολυμετοχικοί σκέφτονται την οικονομική κρίση...

gatti said...

@coachp: Γιατί βρε κόουτς; Είπα εγώ ότι δεν ήταν μεγάλος παίκτης ο Προσινέτσκι;
Αλλά είχε γυάλινα πόδια πώς να το κάνουμε; Επίσης, δεν τρελάθηκα να ξεχνάω τον Χάτζι. ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ! Αλλά μιλάμε για τους σύγχρονους παίκτες. Σύγχρονος Ρουμάνος εκτός από αυτούς που προαναφέρθηκαν, δεν υπάρχει, πώς να γίνει τώρα;

Ασε που όταν ακούω Ρουμανία θυμάμαι τις σχέσεις του βαρδινογιαννέικου με τη συγκεκριμένη χώρα και δεν μου κάνει καθόλου η αγορά της...

Ντεμης said...

Ωωωω, δεν έχω λόγια, έμεινα άφωνος!!! Πού τις βρήκες όλες αυτές τις εκπληκτικές φωτό τού υπέροχου Βασίλη μας;! Εκ μέρους και του τόσο καλόγουστου φίλου x-oyranoy σε ευχαριστούμε πολύ!

mahler76 said...

Δε λές πάλι καλά που δεν τον πήραμε εμείς τον Μπάγιεβιτς.
Μα καλά ολόκληρο ελληνικό ποδόσφαιρο να κρέμεται από τα αρχίδια του μαλάκα. Αν είναι δυνατόν.
Και ως συνήθως η Βροχοπούλου του ποδοσφαίρου έριξε και μια μερίδα κλάμα.

gatti said...

@Nτέμης: Αφού μπορούσα να τις βρω Ντέμη μου, δεν ήταν τίποτα να τις ανεβάσω.



@mahler76 Kαλώς τον!

Αυτό είναι και το δικό μου θέμα. Δεν μπορεί όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο να εξαρτάται από ένα άτομο, όσο σημαντικό κι αν είναι αυτό...

coachp said...

Ρε τι γυάλινα ποδια μου λες. Το παλικάρι μεχρι τα 25 δεν είχε τραυματισμό και είχε πάει στη μισή Ευρώπη. Οταν ηρθε ο πρώτος, ήταν ντομινο μετά. Αλλά τα πόδια του τα έβαζε στη φωτιά και οι μπαλιές των 40 μέτρων ήταν κάτι, σαν να βάζεις αλάτι στο φαγητό εσύ! Τόσο ευκολες τις είχε... Ασε τις σουτάρες που εξαπέλυε. Τι μου θύμισες. Τι παιχτούρα τεράστια ήταν αυτός. Ααααχ! Υπάρχουν και συγχρονοι Ρουμάνοι καλοί παίχτες. Οχι τεράστιοι, αλλά καλοί παιχτες για ελλάδα υπάρχουν πολλοί, μην εισαι αδικη!

Alexandros said...

Ένα θα σου πω.Με έκανες και γέλασα.Αυτό μου αρκεί!
Να είσαι καλά gatti μου!

gatti said...

@coachp: Eγραψα πουθενά ότι δεν ήταν μεγάλος παίκτης; Κι εμένα μου άρεσε! ΠΟΛΥ μεγάλος παίκτης. Αλλά τι να το κάνεις... Τόσοι τραυματισμοί...

Ρε συ μακριά από Ρουμανία, έχουμε καεί λέμε...



@Alexandros: Xαίρομαι που γέλασες Αλέξανδρέ μου. Γιατί όταν γράφω για τον Μπάγεβιτς και τις σχέσεις του με την ΑΕΚ πάντα φοβάμαι μήπως το πάρουν στραβά οι ΑΕΚτζήδες φίλοι μου. Παρασύρομαι βλέπεις όταν πρόκειται για τον πρίγκιπα.

Κι εσύ να είσαι καλά! :))