Saturday, November 22, 2008

Ρελαντί



H oυσία είναι μία. Ο Παναθηναϊκός με τον Ζιλμπέρτο είναι άλλη ομάδα. Και όποιος το βλέπει, το βλέπει. Με το που μπήκε μέσα ο Βραζιλιάνος ηρέμησε το παιχνίδι της ομάδας, η κυκλοφορία της μπάλας έγινε καλύτερη, γέμισε το κέντρο. Η τραγωδία είναι πως μέχρι να γίνουν οι πολυπόθητες μεταγραφές, θα υπάρχει ο φόβος ότι χρειάζεσαι οπωσδήποτε τον Ζιλμπέρτο μέσα στο ματς ακόμα κι αν πρόκειται για παιχνίδια τύπου Θρασύβουλου και θα παρακαλάς κι από πάνω να έχει καλή απόδοση. Η αγωνία είναι μήπως έχεις ανάγκη τον Ζιλμπέρτο για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας ακόμα και μετά τις μεταγραφές, γιατί ενώ πρέπει να πάρεις τρεις κεντρικούς αμυντικούς για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, εσύ προγραμματίζεις να πάρεις μόλις έναν.

Κατά τ΄ άλλα, η ομάδα έκανε μια από αυτές που έχει γίνει της μόδας να χαρακτηρίζονται "επαγγελματικές" νίκες, πήγε στο ρελαντί, και τελικά κέρδισε άνετα, όχι επειδή έπαιξε μεγάλη μπάλα, αλλά επειδή είχε τύχη και της βγήκαν οι φάσεις που δεν έβγαιναν σε προηγούμενα παιχνίδια.

Οι δύο στόπερ ήταν πάλι φόβος και τρόμος αλλά ευτυχώς δεν το πληρώσαμε γιατί ο αντίπαλος δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις. Σπυρόπουλος και Νίλσον ήταν σταθεροί, ο Σαλπιγγίδης ήταν συγκινητικός και παρά το γεγονός ότι δεν σκόραρε έδωσε δύο μπαλιές για γκολ. Ο Ιβανσιτς έπαιξε καλά, αλλά το θέμα είναι ότι δεν παίζει πάντα έτσι.

Ο Πετρόπουλος μεγάλος φορ δεν είναι και δεν ξέρω αν έχει προοπτικές να γίνει. Αυτό που ξέρει όμως το κάνει καλά. Δεν έχει τεχνική αλλά έχει δύναμη και τη χρησιμοποιεί. Το πρώτο του γκολ θύμισε κίνηση σέντερ στο μπάσκετ. Οπως είπε και ο Τεν Κάτε δεν ταλαιπωρεί τη μπάλα και έχει ουσία. Είναι πια γνωστό ότι οι παίκτες που δεν ταλαιπωρούν τη μπάλα είναι οι αγαπημένοι του...
Κατά τ΄ άλλα, ο Νίνης λίγα πράγματα και πάλι, το ίδιο και ο Τζιόλης σε ρηχά νερά ο Γκάμπριελ.


Ευχαριστημένοι από τη νίκη μπορούμε να είμαστε, ενθουσιασμένοι όχι. Στην αρχή το ...έργο έμοιαζε ίδιο με αυτό που παρακολουθήσαμε με Ηρακλή και Εργοτέλη. Γρήγορο γκολ, πολλές χαμένες ευκαιρίες και τελικά λάθη στην άμυνα που στοίχισαν. Ευτυχώς το σημερινό είχε διαφορετικό τέλος. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι πρέπει να προσμετρηθεί και η κόπωση από τα συνεχή παιχνίδια Τετάρτη - Κυριακή (Σάββατο). Τώρα τα βλέμματα στρέφονται στο Μιλάνο...

Ανεξάρτητα πάντως από τη νίκη η υπόθεση - τίτλος εξακολουθεί να παραμένει απομακρυσμένη κι ας θεωρείται υπερβολή να ισχυρίζεται κάποιος κάτι τέτοιο ενώ έχουμε διανύσει μόλις το ένα τρίτο του πρωταθλήματος. Και παραμένει απομακρυσμένη όσο καιρό ο γαύρος δεν χάνει βαθμούς. Με τη νίκη στο Καυτανζόγλειο, αλλά και με την εμφάνισή του που ήταν πολύ καλή (άσχετα αν οι γριές ήταν ψόφιες...) έστειλε μήνυμα ότι εξακολουθεί να είναι το φαβορί για τον τίτλο. Στην έδρα του δεν χάνει, δώρα δεν επιστρέφει, άμα αρχίσει να παίζει καλά και εκτός έδρας και να παίρνει αποτελέσματα, ας αρχίσουμε να καλλιεργούμε στο μυαλό μας την πιθανότητα να παλέψουμε για την δεύτερη θέση, φτιάχνοντας ομάδα ικανή να χτυπήσει πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν κι αν είναι να έρθει η ανατροπή φέτος καλώς να έρθει.

***


Scratch: Τι καρατιά ήταν αυτή που έριξε ο Πάτσα στον Κατσαμπή! Καραμπινάτη κόκκινη ήταν και όχι δεύτερη κίτρινη.


Scratch 1: Είχε δεν είχε τελικά την έκανε πάλι. Δεν πρόλαβαν να τον αποθεώσουν οι γαύροι κι άρχισαν να τον βρίζουν πάλι. ΜVP, χειροκροτήματα και επευφημίες στο ματς με τον ΠΑΟΚ, "μαλάκα Πάτσα" για την καρατιά και την αποβολή στο ματς με Ηρακλή. Καλά το λέω εγώ ότι είναι ο Βύντρα του γαύρου! Και ο δικός μας τουλάχιστον μόνο με τα νεύρα μας παίζει, δεν σκοτώνει κόσμο (αν και πιστεύω ότι ήταν η κακιά στιγμή, αποκλείεται παίκτης που έχει περάσει τέτοιο προσωπικό λούκι να κάνει τέτοια ενέργεια ηθελημένα).

Scratch 2: Tρία γκολ ο γαύρος και τα τρία με το αριστερό πόδι. Κι εμείς ψάχνουμε τόσο καιρό να βρούμε αριστεροπόδαρο στόπερ...

Scratch 3: Ο Πάμπλο Γκαρσία που κυνηγούσε τον Ντουντού σε όλο το Καραϊσκάκη δεν το πήρε πρέφα ότι ήταν στη Θεσσαλονίκη;

Scratch 4: Αμα δεν κάνει τουλάχιστον ένα σοβαρό τσαφ σε κάθε αγώνα ο Βύντρα δεν μπορεί!



Scratch 5: "Koμμένο" τον είδα τον Φάδερ. Να είναι από την ταλαιπωρία της εγχείρησης, ή μπας και έκανε κανα δακτύλιο στομάχου και μας γίνει φιγουρίνι σε λίγους μήνες; Οχι τίποτα άλλο, αλλά τον συνήθισα και μου αρέσει large!


Scratch 6:
Aποθεωτική υποδοχή λέει γνώρισε ο πρίγκιψ στο Ηράκλειο κατά την άφιξη της αποστολής της ΑΕΚ. Ετσι είναι. Στο μήνα του μέλιτος έχουμε γέλια και χαρές. Στα διαζύγια πέφτουνε τα "μπουκέτα".


Scratch 7: Tι είχες Μιχάλη (Κωνσταντίνου), τι είχα πάντα! Αστοχία. Δεν φτάνει που του πήρε δυο φορές το μέλος τη μπουκιά μέσα από το στόμα, αστόχησε και στις άλλες τρεις. Τη μια βαράει σουτ, στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι, την άλλη πάνει κεφαλιά, έξω η μπάλα. Την τρίτη πιάνει άλλη κεφαλιά, ξανά μανα έξω η μπάλα. Τα ίδια μια ζωή. Λες και τη βρίσκει να αστοχεί. Μου θύμισε και παλιό ανεκδοτάκι.*



Scratch 8: Να μην έχουν παράπονο οι γριές που χάλασε η γιορτή που ετοίμαζαν για τα 100 χρόνια τους. Την έκαναν την γιορτή μία εβδομάδα νωρίτερα. Στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο του Τάκη Λεμονή. Γι΄ αυτό είχαν τώρα την πολυτέλεια και κάαααθισαν...

Scratch 9: Tης κακομοίρας στις Σέρρες. Τους έσφαξε τους Πανσερραϊκούς ο Γερμανάκος. Ακυρώνει κανονικό γκολ του Μπανγκουρά, αφήνει μέσα τον Ριέρα που αλώνιζε και μοίραζε κλοτσιές και δεν τους δίνει και πέναλτι σε χέρι του Λόπες.





* ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙ ΕΧTRA: Eίναι το λιοντάρι στη ζούγκλα και αράζει... Ξάφνου σκάει μπροστά του ο λαγός με μια τεράστια κοτρώνα... Πάει πιο δίπλα πάνω σε ένα κομμένο κορμό δέντρου σηκώνει π***α και @@ και τα ακουμπάει μαλακά στον κορμό. Μετά, σηκώνει την πέτρα την αφήνει να πέσει κι αναφωνεί: "Πω πω καύλα!..."
Τον βλέπει το λιοντάρι και τα χάνει... Την επόμενη μέρα η ίδια ιστορία και την επόμενη και την μεθεπόμενη κ.ο.κ.
Βλέποντας το λιοντάρι την ηδονή του λαγού όλες αυτές τις μέρες άρχισε να ιντριγκάρεται και σκέφτεται να το δοκιμάσει...
Την επόμενη μέρα, να σου πάλι ο λαγός με την κοτρώνα...
"Καλημέρα", του λέει το λιοντάρι. "Καλημέρα" απαντάει κι ο λαγός.
"Ρε λαγέ, σε βλέπω τόσες μέρες ρε φίλε που γουστάρεις και θέλω να το δοκιμάσω κι εγώ. Για πες πώς το κάνεις;"
"Να", λέει ο λαγός, "είναι απλό: τα σηκώνεις τα βάζεις στον κορμό σηκώνεις την πέτρα και την αφήνεις".
Παίρνει το λιοντάρι την καραπ*****κλάρα του, την βάζει στον κορμό, σηκώνει την πέτρα, την αφήνει, πέφτει και όπως πέφτει τα διαλύει όλα. Φεύγει το ένα @χίδι από δώ τ' άλλο από κει και του κάνει την π**** ταραμοσαλάτα...
Ουρλιάζει από τον πόνο το λιοντάρι και με πνιχτή φωνή λέει του λαγού: "Καλά, ρε μαλάκα λαγέ, πού την είδες την καύλα;"
Κι ο λαγός: "Η καύλα είναι ν΄ αστοχείς..."

10 comments:

eforas said...

Ήθελε λέει ο Ματζούρ τον Πετρόπουλο στον ΟΦΗ! Τώρα προβλέπω να παίρνει Σόουζα! (Πώς βλέπετε ανταλλαγή με Εντόι; - Επίσης δε θα έλεγα όχι για Μπαρκαουάν(!$#@))!

Φοβερό το ανεκδοτάκι!

Καλημέρα!

gatti said...

Ο Πετρόπουλος μια χαρά την έκανε τη δουλειά του χθες, αλλά θα μου επιτρέψεις να κρατήσω επιφυλάξεις κατά πόσο θα υπάρξει συνέχεια (υπό την προϋπόθεση βέβαια να πάρει χρόνο συμμετοχής και όχι να εξαφανιστεί στην άκρη του πάγκου ή εκτός αποστολής).

Εχουμε "καεί" από τους νεαρούς ελπιδοφόρους παίκτες που αξίζουν πολλά και φταίμε εμείς που δεν τους εκτιμάμε όπως τους αξίζει. Ας το αποδείξουν σε βάθος χρόνου ότι αξίζουν κι εγώ θα είμαι από τους πρώτους που θα τους αποθεώσουν.

Ποιον Μπαρκαουάν; Εγώ θέλω Πάμπλο Γκαρσία! :p

Kαλημέρα!

zouk said...

Μακαρι να περνουμε ολα τα ματσακια ετσι στο ΟΑΚΑ.Εχεις πολυ δικιο για τον Ζιλμπερτο.Μεγαλη διαφορα σε ποιοτητα οταν μπηκε μεσα και αλλαξαμε μερικες παραπανω πασες στο κεντρο.

Χλωμο ειναι το πρωταθλημα.Τουλαχιστον θα δουμε μερικα ματσακια παραπανω στα πλει οφ ελπιζω με καλη καταληξη.

Αυτο με την υποδοχη του Ντουσαν ειναι αλλο πραγμα.Αυτοι που ειναι εναντιον του βλεπω σιγα σιγα να τα περνουν στο κρανιο περισσοτερο αμα βλεπουν τετοια.

Καλο το ανεκδοτακι.

gatti said...

To ιδανικό θα ήταν να παίρνουμε έτσι τα εύκολα ματσάκια στο ΟΑΚΑ και να μην τα μετατρέπουμε σε ντέρμπι. Ο Ζιλμπέρτο όντως κάνει τη διαφορά, θα απελευθερωνόταν αν είχαμε κάποιον στόπερ κλάσης.

Ε ναι, δεν νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε ιδιαίτερες προσδοκίες για τον τίτλο. Βέβαια τίποτα δεν είναι αδύνατο, αλλά όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή δεν βλέπω πώς θα κλείσει η ψαλίδα αν ο γαύρος αρχίζει να παίζει καλά και να κερδίζει και στα εκτός έδρας.

Κι εγώ αυτή την εντύπωση έχω. Θέλει η Ορίτζιναλ να καθίσει ήσυχη, αλλά πώς θα το καταφέρει μ΄ αυτά που βλέπει;

Στο Ηράκλειο τον υποδέχτηκαν με λουλούδια, αλλά χθες στο μπάσκετ ΑΕΚ - Αιγάλεω ανέβηκε πανό εναντίον του (και εναντίον του Ντέμη) που έγραφε: "H λίμνη έγινε βάλτος και γέμισε βατράχια".

tzonakos said...

Βρε gatti δεν σε προλαβαίνω λέμε.
Εισαι απόλαυση όμως, πάμε να σχολιάσω λιγάκι.
Οντως ρελαντί ο ΠΑΟ αλλα έπαιξε και καλά. Μου άρεσε πολυ ο Σαλπιγγίδης.
Εδωσε πολυ καλές ασσιστς.
Μερικοί μου φάνηκε να πελαγοδρομούν ανεξήγητα, όπως ο Νίνης. Οντως ο Ζιλμπέρτο δείχνει τουλάχιστον να ειναι αρκετά σταθερός και οπωσδήποτε χρήσιμος.
Ενας στόπερ απο μόνος του ετσι σκέτος δεν θα φέρει την Ανοιξη !

Για το πρωτάθλημα δεν εχω χάσει ελπίδες, όχι ακόμα, ο Γάβρος θα γκελάρει απανωτά και θα το δείς.
Θυμήσου το.

Για Μπάγεβιτς βαρέθηκα, δε θέλω να πώ κάτι.
Για Πάτσα συμφωνώ.

scxratch : Με τη νίκη το βράδι σοτ μπάσκετ.

island said...

Μα ούτε μια αναφορά στα μπασκετάκι;

:(

zouk said...

Ειμαι σιγουρος οτι θα γραψει μετα το ματς.Ασε που ειναι δυσκολο πραγματικα να κανεις προγνωστικα για τα ματς ΠΑΟ-ΟΣΦΠ στο μπασκετ φετος.
Οποτε μετα θα εχουμε και τα πρωτα συμπερασματα.

gatti said...

@tzonakos: Kι εμένα μου άρεσε πολύ ο Σαλπιγγίδης και μου άρεσε επίσης που αναγνώρισαν την προσφορά του οι οπαδοί και τον χειροκρότησαν στην αλλαγή του.

Ο Νίνης είτε δεν έχει βρει ρυθμό, είτε είναι ντεφορμέ, πάντως το θέμα είναι ότι δεν του πιάνει τίποτα. Ας ελπίσουμε να στρώσει. Συμφωνώ πως ένας στόπερ δεν πρόκειται να φέρει την άνοιξη. Ποιον θα βάλεις δίπλα του να παίξει; Τον Βύντρα ή τον Σαριέγκι; Για μένα το ιδανικό σενάριο θα ήταν να πάρει μεταγραφή ο Βύντρα ώστε να πάρουμε δύο στόπερ κλάσης.

Οσο τραβάει ο Τζόλε, ο γαύρος δύσκολα θα κάνει γκέλες. Αν τον διαχειριστούν σωστά και δεν "σκάσει" - γιατί είναι και μιας κάποιας ηλικίας - δεν το βλέπω να χάνουν τον τίτλο. Βέβαια ανατροπές πάντα γίνονται.

Ε, ναι, παρατράβηξε το θέμα του Μπάγεβιτς...

scratch: Με τη νίκη!



@island: E, πώς! Δεν έγραψα ότι ο Πετρό έκανε κίνηση μπασκετμπολίστα στο πρώτο του γκολ;

Για το ορίτζιναλ μπασκετάκι (άκου ορίτζιναλ, πώς μου ήρθε!) το βράδυ!

Φιλιά, Νησάκι!



@zouk: Πράγματι, δεν είναι εύκολο να γίνουν προγνωστικά για αυτό το παιχνίδι. Πλησιάζει η ώρα. Τα λέμε μετά!

Crazy Tourists said...

Άσχετο αλλά τι τραγικός ο ΑΝΤ1...Απαράδεκτοι...
Φιλιά! Καλό βράδυ

Τρελοτουρίστρια

gatti said...

@crazy tourists: Πραγματικά είναι απαράδεκτοι εκεί στον ΑΝΤ1 τρελοτουρίστι μου. Σήμερα η τηλεφωνήτρια του σταθμού πρέπει να πέρασε χοντρό λούκι!

Φιλιά! Καλό βράδυ!

:)))