Friday, November 21, 2008

Μπαγεβιτσιάδα


Συγνώμη. Μάλιστα κύριοι, συγνώμη ζήτησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς από όλους εκείνους που έχει πικράνει στην ΑΕΚ. Κι επειδή τώρα ζήτησε συγνώμη που δεν είναι και εύκολο πράγμα αυτό, εδώ που τα λέμε, για έναν Μπάγεβιτς - τουλάχιστον για τον Μπάγεβιτς που ξέραμε, γιατί αλλάζουνε κιόλας οι άνθρωποι - όλος ο κόσμος ασχολείται μ΄ αυτό. Μιλάμε τώρα ότι αυτό που ζούμε όλη την εβδομάδα είναι μια Μπαγεβιτσιάδα! Ο ιστορικός του μέλλοντος θα ασχοληθεί με το γεγονός που θα ονομαστεί η "εβδομάδα που συγκλόνισε την ΑΕΚ".
Γιατί έτσι ακριβώς την έχουνε πλασάρει όλοι οι δημοσιογράφοι από το μεσημέρι που παρουσίασαν σε απευθείας μετάδοση την συνέντευξη του πρίγκιπα. Τεράστιο γκελ ο πρίγκιψ στον ποδοσφαιρικό κόσμο της χώρας. Είναι το μοναδικό άτομο μαζί με τον Χόχο που ακόμα και να κλάσουν θα αποτελέσει είδηση. Κι αν πρόκειται μια πορδή να αποτελέσει είδηση, φαντάσου τώρα τι γίνεται με κοτζάμ συγνώμη.

Είπε λέει συγνώμη ο πρίγκιψ. Εβαλε τον εγωισμό του κάτω από το καλό της ΑΕΚ και σάλπισε μήνυμα ενότητας. Το γεγονός ότι έχει ξαναζητήσει συγνώμη, που πέρασε στα ψιλά, δεν έχει σημασία. Τώρα ζούμε μεγάλες στιγμές. Και όλοι σκύβουν ευλαβικά σ΄ αυτές.

Ρε σεις πάτε καλά; Και που ζήτησε συγνώμη ο Μπάγεβιτς τι; Εδώ συγνώμη ζήτησε ο Πάπας. Και ο καινούργιος ο Βενέδικτος και ο παλιός ο Ιωάννης Παύλος. Που είχε έρθει μάλιστα και ζήτησε συγνώμη στην Αθήνα για τα λάθη και τις παραλείψεις της καθολικής εκκλησίας και είχανε γεμίσει όλοι τα βρακιά τους από την χαρά. Γιατί τόσο ήξεραν τόσο ένοιωθαν. Λες κι ήταν η πρώτη συγνώμη που ξεστόμισε ο Ποντίφηκας. Εδώ ο Πάπας έχει γεμίσει όλο τον κόσμο με συγνώμες και mea culpa. Συγνώμη για το Σχίσμα, συγνώμη για τους καθολικούς παιδεραστές ιερείς, συγνώμη για τα αμαρτήματα της καθολικής εκκλησίας, δεν έχουν αφήσει τίποτα για το οποίο να μην έχουν ζητήσει συγνώμη. Αυτό όμως τι σημαίνει; Σημαίνει πως σταμάτησε η καθολική εκκλησία να κάνει εγκλήματα; Οχι βέβαια! Συνεχίζει ακάθεκτη. Γι΄ αυτό κι εμείς έχουμε την γνωστή φράση "από τότε που βγήκε η συγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο". Κι αυτό τώρα δεν το λέω για τον Μπάγεβιτς. Κι αν θέλετε τη γνώμη μου, πιστεύω ότι ήταν ειλικρινής η συγνώμη του. Από καρδιάς που λέμε. Αλλά δεν είναι και τόσο μεγάλο πράγμα όσο παρουσιάζεται. Από την στιγμή που ζητάει συγνώμη ο Πάπας που έχει και το ...αλάθητο, ε δεν γκρέμισε και κανας φούρνος που ζήτησε κι ο πρίγκιψ.

Κι έπειτα είναι και το άλλο. Θα μασήσουν νομίζεις οι ΑΕΚτζήδες που δεν τον χωνεύουν από μια συγνώμη; Δεν θα μασήσουν σου λέω εγώ. Ηδη, μετά το τέλος της ομιλίας του βγαίνανε στα ραδιόφωνα και στέλνανε μηνύματα και μιλούσαν για στημένη και μελό συνέντευξη.

Με τη Μάρθα Βούρτση τον παρομοιάζανε τον Μπάγεβιτς. Οτι και καλά άρχισε την κλάψα για να δείξει ότι είναι τόσο ΑΕΚτζής που για χάρη της ομάδας βάζει στην άκρη τον εγωισμό του. Τώρα βέβαια, ακόμα κι αυτοί θα έπρεπε να το σκεφτούν κομμάτι. Γιατί από ψηλός και ευθυτενής ωσάν Ντελικανής να μετατρέπεσαι σε Μάρθα Κλάψα είναι γενναία η απόφαση και μεγάλη η απόσταση. Δεν διανύεται εύκολα και είναι και δύσβατη. Και μόνο ότι αυτός την διένυσε θα έπρεπε να τους πει κάτι.

Θα τους πει όμως; Δύσκολο σου λέω εγώ. Ειδικά αν δεν έρθουν τα αποτελέσματα. Γιατί αν έρθουν, μπορεί να κάνουν και υπομονή. Να παριστάνουν όπως είπαν ότι ο πρίγκιψ είναι αόρατος και να πανηγυρίζουν για τις επιτυχίες της ομάδας. Αν όμως δεν έρθουν αυτές οι επιτυχίες; Τότε τι γίνεται; Θα κάνουν υπομονή ή θα έχουμε πάλι τις ομορφιές της παλιάς καλής εποχής; Θα δώσουν τόπο στην οργή ή θα ξεπουλήσουν όλα τα μαγαζιά που πουλάνε λούτρινα βατράχια;

Κι η πλάκα είναι ότι και η αρχή δεν είναι εύκολη. Μπορεί το πρώτο ματσάκι του πρίγκιπα (όπως και το δεύτερο) να διεξάγεται εκτός έδρας, οπότε να αποφεύγεται η μεγάλη πόλωση, αλλά από την άλλη μεριά η Κρήτη δεν είναι και εύκολος προορισμός. Γιατί και ο ΟΦΗ θέλει το τρίποντο. Τελευταίος είναι στη βαθμολογία. Και δεν θα έχει στον πάγκο του τον μυρουδιά τον Στράκα. Θα έχει τον Μάντζουρα. Κι ο Μάντζουρας έχει πείρα. Και η ΑΕΚ και απουσίες έχει και μπάλα δεν παίζει. Και θα έχει και τους οργανωμένους από τον σύνδεσμο της Αλικαρνασσού που θα πάνε να δούνε τον αγώνα και φημίζονται ότι είναι από τους πιο "σκληροπυρηνικούς" Οριτζιναλίστας.

Με τι διαθέσεις θα μπουν αυτοί στον αγώνα; Και με τι διαθέσεις θα βγουν; Θα παρακολουθήσουν τον αγώνα ήσυχοι, ή θα πλημμυρίσει η κερκίδα από Κέρμιτ, πανό και συνθήματα; Εδώ την τελευταία φορά που ήταν ο Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ είχανε πλακωθεί μέσα στο αεροπλάνο της επιστροφής και μόνο αφού αποβιβάστηκαν οι οπαδοί, αναχώρησε το αεροπλάνο. Και να σκεφτείς ότι τότε η ΑΕΚ είχε νικήσει κιόλας.

Ολα αυτά βέβαια θα φανούν με το χρόνο. Αν θα καταφέρουν δηλαδή να πορευτούν μαζί ή αν θα ξαναγίνει της κακομοίρας. Υπάρχει όμως και μία ακόμα παράμετρος. Καλή και άγια η συγνώμη του Μπάγεβιτς που όπως ξαναείπα πιστεύω ότι είναι ειλικρινής, αλλά υπάρχει ένα θέμα εδώ. Ο Μπάγεβιτς που ξέραμε ήταν ένας Μπάγεβιτς επαγγελματίας. Είτε γυρνούσε είτε έφευγε από την ΑΕΚ. Και ως επαγγελματίας έκανε τις πορείες και τις επιτυχίες. Ο Μπάγεβιτς που επέστρεψε σήμερα είναι ένας αισθηματίας. Ο φανατικός ΑΕΚτζής υπερίσχυσε του επαγγελματία προπονητή. Θα βγει αυτό σε καλό ή θα γυρίσει μπούμεραγκ;

* Μια ενδιαφέρουσα άποψη για τον Μπάγεβιτς, στο Κουβανέζο.

11 comments:

squarelogic said...

Γενναία στάση,που πηγάζει απ την επιθυμία του να κάνει μια νέα αρχή που θα τον οδηγήσει στο τέλος που ονειρεύεται.

Ελπίζω να μην αναγκαστείς να ανεβαζεις αυριο βράδυ ΤενΚατιάδα...

καλό βράδυ
-))

squarelogic said...

α,και βγήκα και γω απ τον λήθαργό μου
(that is,new post..)

KitsosMitsos said...

Ο πνιγμένος από τον Μπάγεβιτς πιάνεται...

gatti said...

@squarelogic: Eίναι όντως γενναία στάση για τον Μπάγεβιτς που γνωρίσαμε που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του. Δείγμα του πόσο πολύ θέλει να μείνει στην ΑΕΚ και να τελειώσει αυτό που έχει αφήσει στη μέση. Θα τα καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρό του; Θα δείξει.

Κι εγώ το ελπίζω να μην ανεβάσω Τενκατιάδα. Δεν έχω και πολλές ...ραψωδίες στη διάθεσή μου, είναι πρόβλημα κι αυτό...

ΥΓ. Ελήφθη, όβερ! :)))



@KitsosMitsos: Ετσι είναι. Κι εμείς όμως το "σωσίβιο Μπάγεβιτς" αναζητήσαμε. Οπότε πώς να κατηγορήσεις τους άλλους;

mamaloukas said...
This comment has been removed by the author.
subir said...

Πραγματικά όταν το έμαθα, περίμενα τα posts σου.Ανταμοίφθηκα 1000%.

coachp said...

Καλά τα λες, αλλα εχεις ενα λάθος.

Δεν υπήρχε κάποια καλύτερη είδηση, για αυτό και έπαιξε τόσο πολύ αυτή. Ειναι ενα τεράστιο κεφάλαιο αυτο που έχει ανοίξει τώρα και δεν υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο να πουλήσει...
Επίσης, μην εχεις εμμονές οτι όλοι ασχολούνται και κάποιοι, αρκετοί απο αυτούς, τα παίρνουν απο τον Μπάγεβιτς. Θα μου πεις, εσύ νόμιζες οτι τα παιρνω κι εγώ απο τον Ντούσκο. Αν ήξερε βέβαια πόσο μου αρέσει προπονητικά, ίσως να μου τα έσκαγε! Ρε λες να πάω να του μιλήσω...?

gatti said...

@subir: Hρθες στο σωστό μέρος subir μου! Ο Μπάγεβιτς με εμπνέει λέμε!!!

Φιλιά! :))


@coachp: Δίκιο έχεις. Δεν υπήρχε καλύτερη είδηση, γιατί ο Χόχος δεν ...αερίστηκε. Αν είχε συμβεί αυτό, τότε ναι ο πρίγκιψ θα ήταν δεύτερη είδηση.

Ρε κόουτς, δε μου λες: Τα χειροκροτήματα τα άκουσες μόλις ζήτησε συγνώμη; Ακουγα τη συνέντευξη από τον Sentra FM. (Eτυχε, μη το πάρεις προσωπικά, γυρίζω όλους τους σταθμούς).

Και ρωτάει ο Βέργης τον δημοσιογράφο που ήταν εκεί:
- Ποιοι χειροκρότησαν;
Και απαντάει ο τύπος (προετοιμασμένος, γιατί έχει ξαναγίνει θέμα με τη συνέντευξη του Κόκκαλη όταν και πάλι είχαν πέσει χειροκροτήματα).:
- Δυστυχώς, έχουν μπει και κάποιοι οπαδοί μέσα. Δεν είναι σωστό βέβαια να μπαίνουν στις συνεντεύξεις τύπου αλλά μπήκαν και χειροκρότησαν.

Και σε ρωτάω εγώ τώρα: Γιατί προσπαθείτε να μας δουλέψετε; Αφού το ξέρουμε ότι δημοσιογράφοι χειροκρότησαν. Ο Μπάγεβιτς τους ήξερε και τους προσφωνούσε όλους
με τα μικρά τους ονόματα. Ακούσαμε και την πλάκα με τον δικό σας, τον Κυφωνίδη.

Μπάγεβιτς: "Από πού είσαι;"
Κυφωνίδης: "Από τον Σπορ FM".
Mπ.: "Πολλές μεταγραφές κάνεις. Είσαι καλός παίκτης".

Ολοι ασχολούνται με τον Μπάγεβιτς. ΟΛΟΙ. Και καλά κάνουν γιατί είναι σταρ. Αρέσει δεν αρέσει σε όλους, είναι σταρ. Αυτό του το αναγνωρίζω. Kάθε κίνησή του είναι είδηση!

Τώρα το αν κάποιοι τα παίρνουν κιόλας είναι άλλη υπόθεση. Στοιχεία δεν έχω.

ΥΓ. Ωστε εσύ δεν τα παίρνεις; Tόση υποστήριξη και δεν σου δίνει τίποτα; Σε έχει πιάσει κορόιδο! :pppppp

(Πλάκα κάνω, μη μου γράψεις κανα κατεβατό πάλι!).

:))

coachp said...

Ανακρίβειες αγαπητό gatti, ακους μονο στο σεντρα φμ... Δεν νομίζω να είπαμε κάτι παρόμοιο σε μας.

gatti said...

@coachp: Δηλαδή εσείς είπατε πως χειροκρότησαν δημοσιογράφοι, ή απλά δεν είπατε τίποτα για το θέμα;

Ε, τι να κάνω δεν ξέρω τι ώρα έχεις εκπομπή για να ακούω εσένα! :)

coachp said...

Αργησα να απαντήσω, το είχα ξεχάσει...

Εμείς είπαμε οτι χειροκρότησαν κάποιοι δημοσιογράφοι, κάποιοι ανθρωποι της ομάδας και κα΄ποιοι που κατάφεραν να τρυπώσουν στην Σ.Τ. Και αυτή είναι η αλήθεια.

Δεν ευλογώ τα γένια μου, αλλα η διαφορά των ραδιοφώνων κι αυτά που ακούς σε θέμα ποιοτητας, ανακρίβειας, ασφάλειας, δημοσιογραφικής δεοντολογίας κλπ, είναι τεράστια. Και εδώ, ειναι πολύ καλύτερα απο οπουδήποτε αλλού.

Κατανοώ οτι το υφάκι εμείς τα ξέρουμε ειναι ενοχλητικό, αλλα δεν ειναι για τον κόσμο, αλλα για την λάσπη των υπολοιπων δημοσιογράφων για πάρτη μας. Οπου πάω και βλέπουν διαπιστευση, ξενερώνουν. Εκτός απο τον Ατρόμητο και τον Εθνικό...