Wednesday, November 26, 2008

Ποιο πρωτάθλημα; Τσάμπιονς Λιγκ!




* Να ταξιδεύεις σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και να νοιώθεις σαν στο σπίτι σου.

* Να ξέρεις ότι μπορείς να διεκδικήσεις και να κατακτήσεις σε ξένα γήπεδα, αποτελέσματα, κόντρα στα προγνωστικά, ακόμα κι όταν ο αντίπαλός σου φαντάζει μεγαθήριο.

* Να απολαμβάνεις διαχρονικά τον σεβασμό των υπόλοιπων ευρωπαϊκών συλλόγων και των Ευρωπαίων προπονητών.

* Να μετατρέπεις τις ξένες πλατείες σε πλατεία Ομονοίας, μετά από επικά διπλά και να τραγουδάς με όση φωνή σου έχει απομείνει (αν σου έχει αφήσει ακόμα φωνή το τραγούδι στο γήπεδο...) "Σύλλογος μεγάλος, δεν υπάρχει άλλος".

* Να "αχρηστεύεις" το πρόγραμμα των αγώνων και να ανατρέπεις το πλεονέκτημα έδρας.

* Να είσαι η ΜΟΝΗ ελληνική ομάδα που έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό των Ευρωπαίων κάθε φορά που γίνεται λόγος για το ελληνικό ποδόσφαιρο.




ΑΞΙΑ; ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ!


Για όλα τα άλλα υπάρχει ο ...Γκαγκάτσης...

***

Οχι, πείτε μου! Με πόσους εγχώριους τίτλους εξισορροπείται μια τόσο μεγάλη χαρά; Για ποιο λόγο να ασχολούμαι με το ελληνικό πρωτάθλημα της παράγκας, όταν μπορώ να ζήσω τέτοιες έντονες και περήφανες ευρωπαϊκές στιγμές; Αν κάτι μου είχε λείψει τόσα χρόνια δεν ήταν ένας τίτλος, άξιος, πέτσινος, χάρτινος ή μαϊμού. Αυτή η χαρά, αυτό το συναίσθημα είναι που μου έχει λείψει. Και αυτή τη χαρά, αυτό το συναίσθημα, θέλω να συνεχίσω να ζω. Συναίσθημα που μόνο κάποιος που είναι Παναθηναϊκός μπορεί να το νοιώσει!







Δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία της σύγκρισης με προηγούμενες ευρωπαϊκές επιτυχίες της ομάδας. Στο κάτω κάτω όπως λέει κι ο Γκάλης, κάθε επιτυχία είναι η μεγαλύτερη, μέχρι την επόμενη.

Δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία να σκεφτώ τι πρέπει να γίνει στην τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Ανόρθωση για να έρθει η πρόκριση που λογικά μόνο αν η ομάδα αποφασίσει να αυτοκτονήσει, θα την χάσει.

Δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία να αναλύσω πώς έπαιξε η ομάδα, πού κρίθηκε το παιχνίδι, πού υπερτερούσε των νερατζούρι και πού υστέρησαν oι πολυδιαφημισμένοι και πανάκριβοι αστέρες του Μουρίνιο και έχασαν το παιχνίδι.

Αλλά θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω πως είδα έναν προπονητή να στήνει και να κοουτσάρει μαεστρικά την ομάδα, να έχει καταφέρει να εμπνεύσει με την ευρωπαϊκή αύρα που κουβαλάει τους ίδιους πάνω κάτω παίκτες που δεν μπορούσαν πέρσι να πάρουν τα πόδια τους και να τους κάνει να πετάνε μέσα στο γήπεδο.

Θα σχολιάσω πως είδα μια αμυντική λειτουργία υποδειγματική που δεν φανταζόμουν ούτε στα πιο τρελά όνειρά μου, πως είδα έναν εκπληκτικό Ζιλμπέρτο Σίλβα, έναν τρομερό Σιμάο, έναν Γκούμα βγαλμένο από τα παλιά, έναν Σαριέγκι που εξιλεώθηκε με τον πιο γλυκό τρόπο για το αυτογκόλ της Ανόρθωσης, έναν Γκαλίνοβιτς που μπορεί να πελαγοδρομούσε στην αρχή, αλλά στο τέλος του αγώνα, όταν η μπάλα ζύγιζε τόνους, συγχρονίστηκε με το πνεύμα της νίκης και κατέβασε ρολά, έναν Μάντζιο μαχητή τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, έναν Καραγκούνη όπως ακριβώς τον γνωρίσαμε στις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές, έναν Σπυρόπουλο σχεδόν απροσπέλαστο, έναν Νίλσον απρόσμενα δραστήριο, έναν Βύντρα σχεδόν αλάνθαστο, έναν Γκάμπριελ να προκαλεί ναυτία στους αντιπάλους του με τις μαγευτικές του ντρίμπλες.

Είδα τελικά μια ομάδα βγαλμένη από τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος της, είδα την ομάδα που θέλω να βλέπω και που με κάνει περήφανη. Δεν μπορώ να γράψω πολλά, τέτοια συναισθήματα τα νοιώθεις, δεν μπορείς να τα περιγράψεις, δύσκολα αποτυπώνονται στο χαρτί (ή στην οθόνη).

Αν κάτι έχω να πω αυτή τη στιγμή, πέρα από ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε παίκτες και προπονητή, είναι τούτο:

Mην διανοηθείτε να βάλετε αυτόν τον προπονητή στα μίζερα ελληνικά καλούπια. Μην διανοηθείτε να τον κάνετε έναν από σας. Αφήστε τον να δουλέψει και να πάει την ομάδα ένα βήμα παραπέρα. Εχουμε μοναδική ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και δεν επιτρέπεται να την χάσουμε. Είμαστε Παναθηναϊκός, δεν μπορούμε να περιορίζουμε τους ορίζοντές μας! Δεν έχουμε ανάγκη από κανενός είδους "μεσίες" για να μας σώσουν. Δεν έχουμε ανάγκη να ολοκληρώνουμε κύκλους. Εχουμε ανάγκη να ανοίγουμε κύκλους και να τους κάνουμε ευθείες, δρόμους, λεωφόρους. Λεωφόρους που οδηγούν πέρα από τα ελληνικά σύνορα. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ανθρώπους που το όραμά τους είναι ευρωπαϊκό. Δεν ξέρω αν τελικά ο Τεν Κάτε είναι αυτός που θα μας οδηγήσει πέρα από τα σύνορα. Αλλά μέχρι στιγμής δείχνει ικανός να το κάνει. Στηρίξτε τον!








Scratch: Δεν το πιστεύω πως παρακάλεσα να βάλει μέσα τον Τζιόλη και όταν το έκανε, πανηγύρισα!

Scratch 1: Ρε, μήπως να στέλνουμε τον Πουρουπουπού στους εκτός έδρας αγώνες μας;

Scratch 2: Tώρα έγινε στρατηγός Τεν Κάτε ο ...βοηθός; Χου ρε, κωλοτούμπες!

Scratch 3: Πόσες σακούλες μοίρασε ο Γκάμπριελ;

Scratch 4: Ρε τι πλάγιες μπακάρες έχουμε;

Scratch 5: Koίτα που βγήκε αληθινός ο Αντωνιάδης! Ηταν όντως ένα ΙΣΤΟΡΙΚΟ γεγονός!

Scratch 6: Μας έπρηξε ο γαύρος για τα περσινά διπλά. Ρε αυτά εμείς τα κάνουμε κάθε χρόνο! Και κερδίζουμε την Ιντερ, όχι την Λάτσιο!

Scratch 7: Συγχαρητήρια στον κόσμο της ομάδας. Εντός έδρας παίζαμε!

Scratch 8: Εχει άλλη χάρη να συνοδεύεις τα Armani και τα Gucci σου με ένα διπλό, πώς να το κάνουμε!

Scratch 9: Δεν φαντάζομαι να σας μπουν τίποτα ιδέες και να μην πάρετε στόπερ!

Scratch 10: Piazza Du-OMONOIA.

Scratch 11: Αυτή τη φορά ο Σαριέγκι σκόραρε στο σωστό τέρμα.

Scratch 12: Oλη του η ζωή πέρασε μπροστά από τον Μάριο στη φάση του τετ-α-τετ με τον Ιμπραήμοβιτς. Μέχρι να γυρίσει να δει ότι η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι τα είδε όλα.

Scratch 13: Σαν κωλόγρια είναι ο Μοράτι...

Scratch 14: Πατέρα (όχι ο πρόεδρος, ο δικός μου ο πατέρας) σε ευχαριστώ που με έκανες Πανάθα!


***


Kαι τώρα η ώρα της ψυχαγωγίας. Σχόλια από γαυροφόρουμ:

Στη διάρκεια του αγώνα:
* Τι χάνουν οι άχρηστοι οι Ιταλοί; Γελάει ο κόσμος.
* Κοίτα την πουτάνα την Ιντερ, δεν βάζει γκολ.
* Τι να βάλουν τα σαπάκια ρε; Είδες σέντρα ο Μαϊκόν;
* Το Ιντερ - ΠΑΟ είναι το μεγαλύτερο Χ2 της αγωνιστικής. Ολα οδεύουν στη μεγάλη πρόκριση του κωλόφαρδου βάζελου.
* Αυτός ο διαιτητής μας είχε παίξει πέρσι με Ρεάλ με 80-20. Σήμερα τον βάζελο τον παίζουν 40-60 υπέρ μέσα στο Μεάτσα.
* Υπάρχει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Ιμπραήμοβιτς; Μια χαψιά τον έχει κάνει ο Βύντρα!


Μετά το ματς:
* Πριν την τέταρτη αγωνιστική είχε μόνο ένα βαθμό και τώρα πάει να προκριθεί. Τι να λέμε!
* Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα!
* Μοράτι γ**** και άντε παραιτήσου.
* Οι βάζελοι οφείλουν να είναι χαμένοι και ταπεινωμένοι. Σήμερα διαταράχθηκε το οικοσύστημα.
* Ποιος αντέχει το πρήξιμο πάλι αύριο;
* Mπράβο στον Παναθηναϊκό για τους βαθμούς που μαζεύει για την Ελλάδα. Το θεωρώ απαράδεκτο ο πρωταθλητής να παίζει προκριματικό με κυπριακές ομάδες μες τον Αύγουστο. Εύγε βαζέλια, του χρόνου δεν θα κάνουμε άνω - κάτω την προετοιμασία της ομάδας μας για δύο κωλοπαίχνιδα.
* Είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη φυσική καταστροφή που θα ακολουθήσει την Ευρω-Πανάθα;
* Εχω πάρει σφυρίχτρες, φακούς, ξηρά τροφή, έχω δέσει τα γυαλικά στον τοίχο, πυροσβεστήρες και έχω μονώσει τα υπόγεια στο σπίτι...

Και η απαραίτητη θεωρία συνωμοσίας: Κανείς δεν πρόκειται να με πείσει ότι δεν έχει γίνει απόψε τεράστια ευρωπαϊκή βρομιά με τα στοιχήματα και τις underground διασυνδέσεις. Η εικόνα της Ιντερ στο γήπεδο, στον πάγκο, στις εξέδρες είναι πραγματικά πρωτοφανής για αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Ας το πάρουμε απόφαση, κάποιοι στο βάζελο ξέρουν να το παίζουν το παρασκήνιο στην Ευρώπη. Τέλος!


Déjà vu


Από εδώ πάνε για Τσάμπιονς Λιγκ!

43 comments:

duendes said...

Κάποια χάρηκε.. :)

gatti said...

ΠΟΛΥ!!!

:)))))))))

Stepas said...

Tεράστια νίκη, σχεδόν τέλειο στήσιμο από τον Τεν Κάτε, ένας ΠΑΟ βγαλμένος από τα παλιά (στην Ευρώπη).

Μας έκλεισε τα στόματα ο Ολλανδός.

Τέτοια ανωτερότητα από τον αντιπαθέστατο Μουρίνιο δεν την περίμενα...

Απίστευτος Σπυρόπουλος, διαμάντι ο Σιμάο, με δικαίωσε ο Γκαλινοβιτς (πρέπει να είμαι ο μοναδικός Έλληνας φίλαθλος που τον θεωρεί καλό τέρμα), ικανότατος ο Γκάμπριελ εξαιρετικός μέχρι να κουραστεί (κάποιοι επέμεναν ότι είναι μπακ, εγώ επιμένω ότι σαν χαφ θα παίζει πάντα καλύτερα)

Έχετε δίκιο εσείς οι Παναθηναϊκοί. Είστε ομάδα με ειδικό βάρος στην Ευρώπη. Τελεία και παύλα. Δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αυτο.

Μισοάδειο το Μεάτσα (από πλευράς Ιταλών). Μου έκανε τρομερή εντύπωση.

Διπλά το χάρηκα μιας και νικήσατε τη μισητή μου Ίντερ.

Αυτά!

Χαρείτε τη νίκη σας κι εφόσον έχετε αυτήν την πολυτέλεια μην ασχολείστε με το μίζερο ελληνικό πρωτάθλημα (μακαρι να την είχαμε κι εμείς αυτή τη δυνατότητα)

Καλο ξημερωμα!

gatti said...

@Stepas: Nα τολμήσω (;) να πω ότι ο Τεν Κάτε βρέθηκε στο στοιχείο του, γι΄ αυτό έστησε έτσι την ομάδα; Στο ελληνικό πρωτάθλημα υποχρεώνεται να σκέφτεται ελληνικά (ή προσπαθούν κάποιοι να τον πείσουν να σκέφτεται έτσι). Στην Ευρώπη όμως κάνει αυτό που ξέρει καλά.

Ναι, όντως ο Μουρίνιο έδειξε ανωτερότητα, παράλειψη που δεν το επισήμανα.

Ολοι οι παίκτες ήταν καλοί, κανένας δεν υστέρησε. Κι εγώ που πίστευα ότι είναι στατιστικά δύσκολο να πιάσουμε απόδοση ανάλογη μ΄ αυτή της Βρέμης!

Είναι θέμα DNA τελικά ή όχι; Ποιος μπορεί να το εξηγήσει;

Προφανώς μας θεωρούσαν αμελητέα ποσότητα οι Ιταλοί γι΄ αυτό και δεν ήρθαν στο γήπεδο.

Ξέρεις κάτι; Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες θα είχαν αυτή τη δυνατότητα (τουλάχιστον αυτές που κάνουν πρωταθλητισμό) αν

α) δεν ήταν το ποδόσφαιρό μας εξαρτώμενο απο παράγκες

β) έσπαγαν τα καλούπια

Γι΄ αυτό θέλω να πετύχει ο Τεν Κάτε. Εγώ δεν κερδίζω κάτι αν είναι αυτός ή κάποιος άλλος στο τιμόνι του "τριφυλλιού". Αυτό που αντιπροσωπεύει θέλω να στηριχθεί από τον Παναθηναϊκό, όχι ο ίδιος ως φυσικό πρόσωπο. Γιατί πιστεύω ότι αυτό που αντιπροσωπεύει είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τη δική μας μιζέρια. Κι αν πετύχει το "πείραμα Τεν Κάτε" μπορεί να συμπαρασύρει όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ποιοι Μπάγεβιτς και "νοικοκυρέματα;" Για να γίνεις πρώτος στο "χωριό"; Αυτά είναι παρωχημένα πράγματα. Είναι πισωγύρισμα.

Μπροστά πρέπει να πάμε (όχι απαραίτητα με τον Τεν Κάτε, αλλά με κάποιον που έχει την ίδια φιλοσοφία). Το έλεγα, το λέω και θα το λέω...

pensierix said...

Cazzo, cazzo, cazzo, cazzo, sììììììììììììììììì!!!!!!!

Τι να σχολιάσει κανείς...Με άκουσε όλη η πολυκατοικία αλλά είναι όλοι τους Romanisti οπότε δεν τους χάλασε. Για κάτι τέτοια ζούμε τελικά. Ναι, μωρή Πανάθα...!!

ΥΓ
Ολοι καταπληκτικοί. Παίκτες, προπονητής, κόσμος. Τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, ΤΟΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ, τον είδαν επιτέλους ή είναι ακόμα αόρατος; Κανείς δεν υστέρησε αλλά αυτούς που ξεχώρισα(άντε να ξεχωρίσεις, βέβαια...) είναι οι ακραίοι μπακ Νίλσον, Σπυρόπουλος. Βοήθησαν πάααααρα πολύ το κεντρικό τρίδυμο.

gatti said...

@pensierix: Ξέρω, έχει άλλη αξία μια τέτοια νίκη όταν ζεις στη χώρα του αντιπάλου. Το ωραίο θα ήταν να ζεις στο Μιλάνο, όχι στη Ρώμη. Πράγματι, για κάτι τέτοια ζούμε!

Είδες ο αόρατος τοίχος; Ηταν τόσο ορατός στους αντιπάλους του (και στους αμφισβητίες του).
Νίλσον και Σπυρόπουλος, συμφωνώ. Επιασαν και οι δύο πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης.

pensierix said...

Άσχετο:
Πάλι Σάββατο παίζουμε; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!!!

gatti said...

@pensierix: Kι όμως είναι! Σάββατο παίζουμε!!!

:)))

Tα σαϊνια μας συναίνεσαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα...

eforas said...

Τα σχόλια περιττεύουν! Τεράστια, μεγάλη, ιστορική, ανυπέρβλητη νίκη! Αποτέλεσμα που οριοθετεί οριστικά την "ευρωπαϊκή διάκριση", για να μην τολμούν κάποιοι να ξεστομίσουν τον όρο! Εύχομαι δε και σήμερα να επιβεβαιωθούν ακόμα περισσότερο! Συγχαρητήρια στον Τεν Κάτε και σ'αυτούς που τον άφησαν να δείξει έργο και πολλά μπράβο σε όλους τους παίχτες που τον δικαίωσαν.
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΝΑΘΑ!

Giorgos Varvakis said...

Κάπου έβαλα κι εγώ το χεράκι μου για τη νίκη!!!
Όλα ο Τεν(-Τεν)τα έκανε;
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ :Ρ
Καλημέρα :))

island said...

Δεν θα πω πολλά τώρα γιατί βιάζομαι να φύγω. Όμως θα πω τούτο μέχρι να επανέλθω. Αν ο γαύρος σήμερα φέρει ισσοπαλία ή χάσει βλέπω τον Βαλβίδα να μην τρώει γαλοπούλα εδώ. Άδικο έχω. Οι γαύροι είναι κρυμμένοι στα λαγούμια τους και πάλι. Και αντε να πειστούν πως μετά από ήττα σήμερα θα πρέπει να ξαναζεστάνουν καναπέδες (αυτό έχει αρχίσει ήδη βέβαια γιατί είπαμε....άλλο να πηγαίνεις για ψώνια και άλλο να κάνεις εναλλακτικό τουρισμό)...

zamuc said...

Παρακολούθησα όλο το Ανόρθωση - Βέρντερ (ευτυχώς για την προσωπική μου ψυχική υγεία) και έτσι δεν είδα ούτε 1 λεπτό από το θρίαμβο, ούτε καν το γκολ του αγαπημένου μου Σαριέγκι. Δεν το έχω παίξει ποτέ ελληνάρας και ούτε θέλω αλλά είναι σπουδία νίκη σίγουρα. Παρόλα αυτά θα υποστηρίξω Ανόρθωση για πρόκριση (όχι επειδή είναι απο Κύπρο δεν με ενδιαφέρουν οι εθνικότητες) αλλά επειδή μετά από τις 2 τριάρες έχει μπει για τα καλά στην καρδιά μου.
Και μετά τον πρόλογο μπαίνω στο ψητό: Όλα καλά όσα λες εσύ και άλλοι βάζελοι. Αλλά το να βγάζετε τέτοια χολή κατά του Θρήνου αντί να πανηγυρίσετε τη δική σας επιτυχία είναι κακό σημάδι. Σημεία των καιρών...
Όσο για το Μπαγεβιτς - πισωγύρισμα με βρισκεις ΑΠΟΛΥΤΑ συμφωνο. Καλύτερα με Τεν Κάτε ή Βαλβερδε και όπου βγει (όχι ότι με έχουν πείσει αλλά λέμε...) παρά με σερβοσέρβο ξανά μανά τα ίδια και τα ίδια

irene said...

δεν το είδα , αλλα μόλις το διαβασα εδω κ πηγα να πνιγώ από τον καφέ!!

ευτυχώς υπάρχει ο παναθηναικός κ ακούμε τον ύμνο του champions league γιατί εμείς μέχρι uefa σνομπάρουμε..

Ντεμης said...

Πρώτη φορά σε διαβάσω τόσο θετική και θριαμβολογούσα! Ήταν όντως απρόσμενο και απίστευτο. Τι να πω, μπράβο! Εμείς δεν τα καταφέραμε και τόσο καλά....
ΥΓ: αυτά που λες για το στοίχημα δεν τα πολυκατάλαβα βρε Γκάττι μου. Για κοίτα με στα μάτια λοιπόν και εξηγήσου!

gatti said...

@eforas: Eίναι μεγάλη νίκη, από αυτές που θα θυμόμαστε ακόμα και μετά από πολλά χρόνια. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Μακάρι η διοίκηση να αφήσει τον Τεν Κάτε να δουλέψει, να ενισχύσει την ομάδα και να σταματήσει η μιζέρια.



@gvarvakis: Aφού είσαι γουρλής, τα είπαμε!!!
Ποιος Τεν Κάτε τώρα; Ο G Varvaken!

Kαλημέρα! :))))



@island: Οσο κερδίζουμε εμείς, λίγο με νοιάζει τι κάνει ο γαύρος. Πέρσι με πείραξε η επιτυχία του, επειδή εμείς σερνόμασταν. Είναι πραγματικά φοβερό πόσο γρήγορα ο
θείος στη λογική του "πρώτος στο χωριό" κατέστρεψε ό,τι όμορφο πήγε να φτιάξει πέρσι η ομάδα του στην Ευρώπη. Αλλά δεν θα λυπηθώ κιόλας!



@zamuc: Ποια χολή; Τα σχόλια στο τέλος είναι σχόλια γαύρων σε διάφορα γαυροφόρουμ. Μάλλον εκεί βλέπεις χολή.


Το ότι δεν αλλάζω μια τέτοια στιγμή με 10 εγχώριους τίτλους, είναι αυτό που αισθάνομαι εγώ προσωπικά. Γι΄ αυτό το έγραψα, όπως το έχω γράψει και πολλές ακόμα φορές εδώ μέσα. Δεν ξέρω αν αντιπροσωπεύει τους υπόλοιπους οπαδούς του Παναθηναϊκού, αλλά ίσως και να μη με αφορά το θέμα. Ο καθένας βλέπει τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά.

Το ότι η "εποχή Κόκκαλη" κρατάει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε μια πρωτοφανή ομηρία (πέρασαν κι άλλοι παραγκάρχες πριν από αυτόν και εννοείται ότι βάζω και την ομάδα μου μέσα - πώς θα μπορούσα άλλωστε να μη το κάνω - αλλά η δική του ασυδοσία είναι παροιμιώδης) είναι μια πραγματικότητα. Αν εκείνος δεν ήθελε να παίρνει πάση θυσία τον τίτλο κάθε χρόνο στην Ελλάδα με κάθε τρόπο μόνο και μόνο για να βγαίνει απευθείας η ομάδα του στους ομίλους (και όλοι είδαμε τι μπορεί να συμβεί αν παίζει προκριματικά...) ώστε να τσεπώνει τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ το ελληνικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του θα ήταν ποιοτικότερο, περισσότερο ανταγωνιστικό και οι ευρωπαϊκές επιτυχίες θα ήταν συχνότερες για όλους.

Το ότι οι επιτυχίες της ομάδας μου, του επιτρέπουν να βγαίνει απευθείας στους ομίλους επειδή είτε δίκαια είτε άδικα (εγώ δεν λέω ότι όλα τα πρωταθλήματά του είναι "πέτσινα", αλλά αρκετά από αυτά είναι και το ξέρουμε όλοι) τον τίτλο στην Ελλάδα τον έχει εξασφαλισμένο, δεν είναι δυνατόν να μη με πονάει. Μη μου λες λοιπόν για χολή. Δεν είναι χολή. ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ και ξέσπασμα είναι.

Οσο για την Ανόρθωση; Μακάρι να μπορούσαν να προκριθούν στους "16" οι δύο ελληνικές ομάδες. Θα ήταν το ιδανικό. Δεν κρατάω καμία κακία στην Ανόρθωση για την 3άρα. Αλλά δεν μπορώ να είμαι τόσο ...μεγαλόψυχη που να θέλω να προκριθεί εις βάρος της δικής μου ομάδας, τώρα, μετά από τις δύο κορυφαίες εκτός έδρας νίκες. Εννοείται όμως ότι εύχομαι να συνεχίσει (στο ΟΥΕΦΑ, ελπίζω, δεν θέλω να σκέφτομαι να πάθουμε εμείς κάποια ζημιά στον τελευταίο αγώνα).

Για τον Μπάγεβιτς ξέρω ότι είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο. Ναι, είναι πισωγύρισμα πρέπει να ανοίγουμε τους ορίζοντές μας και όχι να κυνηγάμε την ουρά μας.



@irene: Mοιάζει απίστευτο έτσι; Κι όμως είναι πραγματικότητα!

Μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες...



@Nτέμης: Ναι, είναι αλήθεια ότι δεν το συνηθίζω να είμαι τόσο θετική. Αλλά όταν δεν έχω κάτι αρνητικό να πω, πώς να μην θριαμβολογώ; Αύριο μπορεί να χάσουμε πάλι στο πρωτάθλημα. Αλλά τώρα ζω τη στιγμή.

ΥΓ. Δεν τα λέω εγώ, οι γαύροι τα λένε. Οτι τα δύο ματσάκια σε Ιταλία και Κύπρο είναι αβαβά.
Αλλά άστους να λένε Ντέμη μου!

νατασσΆκι said...

Να είσαι η ΜΟΝΗ ελληνική ομάδα που έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό των Ευρωπαίων κάθε φορά που γίνεται λόγος για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ωωωωωω ναι!
(αυτό ειδικά, δεν το αντέχουν, σου λέω!)
:)))))
Είδα κι εγώ, σχεδόν όλο τον αγώνα!
Πάντως το β ημίχρονο ολοκληρο, και με το γκολ άρχισα να φωνάζω και οι άντρες μου με κοιτούσαν σαν ούφο, και δεν φαντάζεσαι πόσο μα πόσο το χάρηκα!!!
:)

(το γλύτωσα το ξύλο, αφού κερδίσαμε..)


Καλημέρες, γατί μου!!!!
:)))

ΠΑΥΛΟΣ said...

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!!!

zamuc said...

Και μόνο που ασχολήθηκες και μπήκες στο φόρουμ επιβεβαιώνει αυτά που λέω. Δεν λέω ότι έχεις άδικο σε κάτι, τα έχουμε πει 100 φορές τι έχουν κάνει τόσα χρόνια με αποκορύφωμα το περυσινό χάρτινο που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αλλά στην παρούσα φάση μόλις κέρδισες την Ίντερ στην ιταλία. Πανηγύρισε το και μην ασχολείσαι με το τι κάνει ο Ολυμπιακός, τους βαθμούς της UEFA και όλα τα σχετικά. Κάθε φορά που κερδίζει ο ΠΑΟ στην Ευρώπη την άλλη μέρα όλοι μαζί αρχίζουν "Μόνο εσύ" και "εκεί που έχω πάει εγώ" και δεν ξέρω τι άλλο. Όλα συγκριτικά για να αποδέιξετε τι και σε ποιον;
Δεν θα το συνεχίσω δεν χρειάζεται να ανοίξει κόντρα σε τόσο χαρούμενη -για εσάς- στιγμή αλλά το καταθέτω ως σκέψη προς προβληματισμό.

Crazy Tourists said...

ΕΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!

Παναθηναϊκός βγαλμένος από τα παλια!! Χάρμα οφθαλμών!!

Σούπερ η ομάδα!! Τρελαθήκαμε εντελώς!!

Τρελοτουρίστρια

ΥΓ. Τι να πούνε μωρέ κι οι γάβροι; Άλλωστε από ευρωπαϊκές πορείες έχουν μαύρε μεσάνυχτα...

The Bgt said...

χα χα χα το καλυτερο το ακουσα σημερα στον Alpha, συγκρουση γιγαντων, τιτανομαχια, Τιτανικος εναντιον Βρεττανικου...

Και εννοουσαν τη Μυτη του Σαριεγκι εναντιον της Μυτης του Ζλαταν ;)

zouk said...

Εγω το μονο που θελω για την συνεχεια,ειναι να καταλαβουν οι παιχτες οτι αμα θελουν μπορουν να καταφερουν πολλα.Ας εχουν στο μυαλλο τους αυτο που εκαναν χθες.

Ευτυχως μετα απο αυτα που ειδε ο Ζιλμπερτο απο τους οπαδους μας στην Ελλαδα(τριτοκοσμικα σκηνικα δλδ),σιγουρα μετα απο τα 2 διπλα στην Ευρωπη,θα σκεφτετε οτι δεν ηταν λαθος επιλογη οτι ηρθε εδω.

Στηριξη και οχι γκρινια ειναι οτι καλυτερο.Δεν ξερω τι εμφανιση θα κανουν το Σαββατο με τον Αστερα,αλλα το σιγουρο ειναι οτι πρεπει να τους αποθεωσουμε.

Rizobreaker said...

Gatti μου δε θα σου γράψω εδώ τα περί του χτεσινού αγώνα, μιας και τα 'γραψα στο μπλογκ.
Μόνο μια σκέψη για τον επόμενο αγώνα, με τον Αστέρα. Όπως γράφεις κι εσύ παίζουμε Σάββατο πάλι και είναι δύσκολο να παίξουμε το ίδιο καλά (λόγω κούρασης κυρίως). Και εννοείται ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ Ευρώπης και Ελλάδας, ως προς το τι προτιμούμε δηλαδή, αλλά δε νοείται να είμαστε τόσο αδύναμοι (όσο φέτος) εντός έδρας, ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το γήπεδο πρέπει να είναι φουλ αν γίνεται όπως και στο ντέρμπυ. Αυτό δεν είναι και το νόημα άλλωστε? Να γεμίζουν τα γήπεδα και να βλέπουμε ωραία μπάλα...

ΥΓ: Ελπίζω κάποια στιγμή να σε δω στο γήπεδο...

zouk said...

Δειτε στην Web TV του sport-fm,την κερκιδα του Παναθηναικου στο Μεατσα.
Ειναι πολυ συγκινητικη η παρουσια και τα ολε στο τελος,ειδικα οταν ξερεις οτι ειναι γιατι κερδισες την Ιντερ στο Μιλανο.

http://www.sport-fm.gr/videos

mamaloukas said...

Gatti megalh nikh leme

pao italia me pshla to kefali!

φιλιά

gatti said...

@νατασσάκι: To ξέρω Νατάσσα μου, ότι δεν το αντέχουν. Γι΄ αυτό ψάχνουν να βρουν να κρατηθούν από κάποιες δηλώσεις και τώρα τελευταία έκαναν παντιέρα τη δήλωση του Μουρίνιο ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος.

Ακόμα τους στοιχειώνει η φράση που αποδίδεται στον Φέργκιουσον: "Στην Ευρώπη πρέπει να παίζεις σοβαρά είτε παίζεις με τη Ρεάλ (ή τη Μίλαν; οι απόψεις διϊστανται) είτε με τον Ολυμπιακό".

Αλλά αρκετά με τις συγκρίσεις, χαλιέται και ο zamuc! :)))

Γιατί σε κοιτούσαν σαν ufo; Δεν κατάλαβα! Εκείνοι πώς είναι δηλαδή όταν πανηγυρίζουν;
Κι εδώ μία από τα ίδια. Αφού το ριπλέι του γκολ το είδα μετά στο DVD. Mε το που μπήκε το γκολ έφτασα μέχρι έξω, φωνάζοντας!

Καλησπέρα καλή μου! :))))



@Pavlos: Eυχαριστούμε Παύλο μου!

Φιλιά! :)))



@zamuc: Στα φόρουμ μπαίνω πάντα και παρακολουθώ. Και στων γαύρων και σε δικό σας και στου ΠΑΟΚ. Δεν ασχολήθηκα τώρα. Ασχολούμαι πάντα. Ξεκινώ μ΄ αυτό λοιπόν. Είναι ένα "χούι", αν το βλέπεις έτσι, που για μένα προσωπικά ΔΕΝ κόβεται. Θεωρώ σημαντικό να γνωρίζω πώς σκέφτονται οι οπαδοί των άλλων ομάδων. Και κάποιες φορές, ανάμεσα στα ακραία και φανατισμένα σχόλια, μπορεί να βρω ένα, που θα με προβληματίσει και θα με κάνει να σκεφτώ μήπως δεν έχω μετρήσει κάποια πράγματα σωστά. Κι αυτό το βρίσκω υγιές.

Το άλλο που αναφέρεις περί συγκρίσεων σαφώς και δεν είναι υγιές. Εχεις δίκιο. Δεν θα έπρεπε να συγκρίνουμε, ούτε να προσπαθούμε να αποδείξουμε πράγματα. Και είναι κατά τη γνώμη μου, είναι ενδεικτικό του πόσο έχουμε "δηλητηριαστεί" όλοι οι οπαδοί από αυτή την αρρωστημένη κατάσταση...

Και καλά κάνεις και καταθέτεις σκέψεις προς προβληματισμό. Αν υπάρχει ΜΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ για να προβληματιστεί κάποιος, είναι ακριβώς η στιγμή ενός θριάμβου. Τότε, που είναι ευτυχισμένος και ήρεμος και μπορεί να δεχτεί χαλαρά την αντίθετη άποψη και να την επεξεργαστεί στο μυαλό του...



@Crazy Tourists: Kαι καλά εμείς που δεν είμαστε τρελοί (έτσι νομίζουμε...). Εχουμε περιθώριο να τρελαθούμε. Εσύ που το δηλώνεις και στο nickname σου, πού θα πας καλέ; Θα αποτρελαθείς;

Bρε τι μας έχει κάνει η Πανάθα!

:))



@the Bgt: Καλά αυτές δεν είναι μύτες. Είναι καμάκια! Κρίμα έλειπα όλο το πρωί και έχασα τον χαβαλέ στις εκπομπές!!!



@zouk: Nα μην αμφιβάλλεις καθόλου πως τέτοιες νίκες τονώνουν την αυτοπεποίθηση των παικτών. Και των παλιών, αλλά και των καινούριων. Πώς είχε χτιστεί η προηγούμενη ευρωπαϊκή ομάδα; Μέσα από τις επιτυχίες οι παίκτες ανεβαίνουν επίπεδο, νοιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά για τις κινήσεις τους, αποκτούν μοναδικές εμπειρίες.

Για τον Ζιλμπέρτο κι εγώ ανησυχούσα με όσα είχαν γίνει στο ντέρμπι και στο Αλκαζάρ. Αυτά τα τριτοκοσμικά γεγονότα σε συνδυασμό με την αμφισβήτηση στο πρόσωπό του δεν ήταν και ό,τι καλύτερο. Τώρα όμως κι εγώ θεωρώ ότι είδε και τη "φωτεινή πλευρά του φεγγαριού".

Αυτό το παιχνίδι Σάββατο, πάλι, τι σου λέει; Με ποια λογική παίζουμε Σάββατο; Δεν θα έπρεπε κάποιος να τα φροντίζει αυτά;



@rizobreaker: Nομίζω ότι θα γεμίσει το γήπεδο. Ολοι θα θέλουν να χειροκροτήσουν από κοντά την ομάδα. Δεν θέλω να φτάσω στο άλλο άκρο και να γίνω υπεραισιόδοξη, αλλά παρόλο που τέτοια παιχνίδια μετά από μεγάλες επιτυχίες είναι πάντα επικίδυνα και ο Κωστένογλου θα παραμονεύει, θέλω να πιστεύω ότι θα έχουν το μυαλό τους, θα είναι συγκεντρωμένοι και θα το αντιμετωπίσουν σοβαρά. Αλλωστε, διάβασα πως ο τεντάς δεν τους άφησε να πολυ-πανηγυρίσουν. Ακριβώς επειδή ξέρει ότι δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν από τον στόχο τους.

ΥΓ. Κάποια μέρα θα πανηγυρίσουμε παρέα!



@zouk (again): Συγκινητική πράγματι η κερκίδα μας στο Μεάτσα. Και τυχερά τα παιδιά που βρέθηκαν εκεί.



@mamaloukas: Πράγματι πολύ μεγάλη νίκη, Δημήτρη!

Τώρα πας Ιταλία; Επρεπε να ήσουν ήδη εκεί από χθες να πανηγυρίζεις!

Φιλιά! :))

The Bgt said...

και απο τη RAI SPORTS
http://www.youtube.com/watch?v=7LNbGkNJn_c

(χωρις attenzione αυτος, τι κριμα..)

mahler76 said...

AAAAAXXXXXX ηδονιήηηηηη

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Συγχαρητήρια για την μεγάλη νίκη μόνο που θα χρειαστεί να ανανεώσετε το συμβόλαιο του Σαριεγκι...

tzonakos said...

Διάβασα το θέμα αυτο εδω τοπρωι αλλα δεν μου εμφάνιζε τις εικόνες.
Γάβρικη τρικλοποδιά για να μην χαρώ :)
Λοιπόν... ζήτω ζήτω ζήτω Ιταλέ καπίτο ! Νικήσαμε !
Κρατώ την φοβερή απόδοση και το δεμένο σύνολο. Κρατώ το στήσιμο και τη θέληση ! Μπράβο και εις ανώτερα και εις καλύτερα και πάντα.

Το βούλωσε ο Μουράττι πώς τον λέγαν που ειχε πει οτι δεν εχιουμε καμμία τύχη ; Ε ;
Ετσι μπράβο, σεμνά και ταπεινά.
Αξια νίκη, άλλη μια και τωρα το κερασάκι με την Ανόρθωση που δεν πρέπει να υποτιμήσουμε με τίποτα.

Ετσι και στο πρωτάθλημα.

Sckhraaatch :

* Να είσαι η ΜΟΝΗ ελληνική ομάδα που έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό των Ευρωπαίων κάθε φορά που γίνεται λόγος για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΑΞΙΑ; ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ!

Για όλα τα άλλα υπάρχει ο ...Γκαγκάτσης...

Απίστευτο σχόλιο !

Pappas10 said...

Ό,τι και να λέμε... ΕΛΛΑΣ - ΕΥΡΩΠΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Όσο για τον Τεν Κάτε, όπως λέεικαι ο φίλος μου ο Πέτρος...

"... μου τα έδωσε στο στόμα, τα γλύφω, τα πιπιλάω, τα ρουφάω και μ' αρέσει..."

Εγώ πιστεύω πως και το πρωτάθλημα δικό μας είναι.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

kakaskimos said...

Βλέπω οι περισσότεροι εδώ άλλοι είστε κάτοικοι εξωτερικού, άλλοι ταξιδεύετε συνέχεια, οπότε γνωρίζετε απο πρώτο χέρι ότι η ομάδα που έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό των Ευρωπαίων είναι ο παναθηναϊκός.

Παντού υπάρχει ένας μύθος ...

mamma said...

Πωπω, χαμόγελα !
:))))

υγ. χτες (ούσα σε ξένο αυτοκίνητο) αναγκάστηκα να ακούσω σπορ φμ την ώρα του Μπάμπη... ένα σου λέω, θα γράψω κάτι (μικρό) για αυτή την εμπειρία :)))))

gatti said...

@_st_: Aυτό πάλι πού το πας; Το μόνο δυσάρεστο της υπόθεσης! Και θα του ανανεώσουμε το συμβόλαιο του Βάσκου και θα τον χρυσοπληρώσουμε. Τι να κάνουμε τα πάντα έχουν το τίμημά τους...

Καλημέρα Στάθη μου!



@tzonakos: Mε τον Μοράτι έγινε ένα μπέρδεμα. Τον έδειξε στην αρχή του αγώνα στις εξέδρες και προς το τέλος του ματς έδειξε έναν τύπο να διαβάζει εφημερίδα. Και τότε όλοι οι γαύροι υποστήριξαν πως είναι αυτός. Και στήριξαν πάνω σ΄ αυτό το ..επιχείρημα ότι το παιχνίδι ήταν στημένο. Και καλά δηλαδή τόσο αδιάφορο που ο πρόεδρος το έριξε στο ...διάβασμα.

Ηταν όντως άξια νίκη! Αλίμονο αν υποτιμήσουμε την Ανόρθωση, είναι παραπάνω από ικανή να κάνει τη ζημιά.



@Pappas10: Kαλώς τον!

Για το πρωτάθλημα δεν ξέρω (για φέτος, γιατί του χρόνου θα έχω άλλες απαιτήσεις) αλλά αν βλέπω ΑΥΤΟΝ τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη, μου φτάνει!



@kakaskimos: Bρε καλώς τα παιδιά! :)))

Tελικά, έχει δίκιο η Νατάσσα, ότι αυτό είναι που σας ενοχλεί περισσότερο.

Δεν είναι μύθος, πίστεψέ με, ισχύει...



@mamma: Aν δεν χαμογελάσουμε τώρα mamma μου, πότε θα χαμογελάσουμε; Οταν μας κάνει πλάκα ο Κουτσιανικούλης; (θα σου πω εξηγήσω αργότερα ποιος είναι αυτός...) :))

Aκουσες Μπάμπη; Αχ, πόσο σε συμπονώ!

Φιλιά mamma μου!
:************

kakaskimos said...

Σε πιστεύω gatti. Εγώ δεν βγαίνω απο Ελλάδα για να ξέρω ...

gatti said...

@kakaskimos: Bγαίνεις βρε!
Εσύ κι αν βγαίνεις!

Αλλά όλο προς σε κάτι Ασίες, Ταϊλάνδες και Σιγκαπούρες πας!
Εκεί που πλεονάζουν οι "μαϊμούδες".

Τράβα και λίγο προς τα δυτικά και ρώτα!

:)))))

kakaskimos said...

Πράγματι, απο εκεί δεν πάω. Μου έχουν απαγορεύσει την είσοδο. Και μια φορά που έφτασα μέχρι την πόρτα του ναού, δεν με άφησαν να μπω γιατί δεν είχαν ξανακούσει για Ολυμπιακό αλλά μόνο για Παναθηναϊκό

gatti said...

@kakaskimos: A, όλα κι όλα!

Εκεί σας ξέρουν. Συμφωνώ!

Ακόμα θυμούνται πώς σας άφησαν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ παρόλο που είχατε 10 βαθμούς στον όμιλο!

kakaskimos said...

Θα πήγαινα και στο Καμπ Νου όπου φάγατε πεντάρα, αλλά δεν μου αρέσει η Μπαρτσελόνα. Βλέπεις είμαι (μάλλον ήμουν) οπαδός της Λίβερπουλ. Δυστυχώς όταν έπαιζε ποδόσφαιρο ήμουν σχετικά μικρός για να την παρακολουθήσω στο σπίτι της. Την είδα σε μέτρια κατάσταση. Ευτυχώς οι οπαδοί της είναι πάντα σε καλή κατάσταση.

gatti said...

@kakaskimos: Πέρα από την πλάκα τώρα, κι εγώ θέλω πολύ να πάω στο Ανφιλντ!!!


Αλλά και στο Καμπ Νου. Κι ας γέρνει - ενίοτε! :p

Pappas10 said...

@kakaskimos...

Ίσως να είμαι από τους Ελάχιστους οπαδούς του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ που είναι ταυτόχρονα και οπαδοί της Liverpool αλλά εξηγήται γιατί μεγάλωσα στο Merseyside.

Μάλιστα έγινα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ λόγω Λίβερπουλ. Σ' εκείνο το 4-0 με το ακυρωθέν γκολ του Ρότσα.

Τέλος πάντων, αρκετά με τα δικά μου, απλά μία επισήμανση Αγαπητέ φίλε. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είναι ΜΑΚΡΑΝ η πιο γνωστή ομάδα στην Ευρώπη αλλά και στον Κόσμο του Ποδοσφαίρου. Και όταν λέω ΜΑΚΡΑΝ, εννοώ ότι στους 10 ανθρώπους που θα ξέρουν μόνο μία Ελληνική ομάδα, οι 7 θα ξέρουν τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.

Φιλικά προς όλους και ευχαριστώ για το καλοσώρισμα Γατί.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

gatti said...

@Pappas10: Δεν νομίζω να είναι ελάχιστοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που υποστηρίζουν την Λίβερπουλ. Είμαστε πολλοί!!!

tzonakos said...

Kι εγω Λίβερπουλ ...

και θα θελα πολυ να πάω να δω 2-3 ματς στην Αγγλία γενικώς.

Ασχετο : Υπάρχει άραγε άτομο που πόνταρε οτι θα πάρει το Τσου-Λου ο ΠΑΟ φέτος ;

Λέμε και καμμία να περάσει η ωρα λέμε :)

gatti said...

@tzonakos: Στον pappas10 να το πεις που νομίζει ότι είμαστε λίγοι οι οπαδοί της Λίβερπουλ.

Εγώ θέλω να πάω ειδικά στο Ανφιλντ
και να ακούσω live το you'll never walk alone.

Λες να πόνταρε κανείς στον Παναθηναϊκό; Μπαααααα. Εδώ δεν περιμέναμε να περάσει ούτε στο ΟΥΕΦΑ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.