Saturday, November 29, 2008

Xώστης



Από το site: www.slang.gr

1. χώστης

Ορισμός: 2
Λήμμα: 1
Ο σκληρός υπαξιωματικός που αναθέτει ζόρικες αγγαρείες.

-Ποιος θα μείνει απόψε στο λόχο;
-Ο επιλοχίας Αντωνίου (επώνυμο που βρήκαν κι αυτοί...)
-Αμάν θα μας ξεσκίσει, είναι μεγάλος χώστης!


***

Mάλιστα. Λόγια μεγάλων ανδρών. Ο "τίγρης" επαινεί και θαυμάζει ναρκισσευόμενος.

Μια νέα λέξη μπήκε στο λεξιλόγιό μας. Ο Χόχος λοιπόν εκτός όλων των άλλων είναι και χώστης.

Και επειδή εκτός από χώστης είναι και εγωιστής, έξυπνος, έμπειρος, οπαδός, εσείς οι πολυμετοχικοί μην περιμένετε και πολλά πράγματα. Του χεριού του είστε.

Κι επειδή χώστης δεν είναι μόνο ο Χόχος, αλλά είναι και ο Μελισσάν που οσονούπω θα μπει γερά στα ποδοσφαιρικά πράγματα της ΑΕΚ, θα θυμηθείτε παραφρασμένο το σλόγκαν "Ελαιώνα, ούτε στον άλλο αιώνα" και θα λέτε "Πρωτάθλημα, μόνο σε άλλο άθλημα". Στη μπάλα, πάντως, την ποδοσφαιρική, ξεχάστε το!

Κι εδώ που τα λέμε, έχει δίκιο ο άνθρωπος. Είστε εγωιστές; Οχι. Τον Τζίγγερ λέγαμε εγωιστή, αλλά πώς να τον πεις πια εγωιστή μετά το άνοιγμα που έκανε στους υπόλοιπους μετόχους;
Είστε έμπειροι; Αυτό κι αν δεν είστε! Στου κασίδη το κεφάλι έμαθε (ό,τι έμαθε τέλος πάντων) ο Τζίγγερ, την απειρία του περί τα ποδοσφαιρικά την έχει παραδεχτεί ήδη ο Βγενόπουλος, η εμπειρία του Παυλάρα και του Θανάση υπάρχει μεν αλλά στο μπάσκετ, ενώ ο Πατέρας, τον αγαπάω, τον εκτιμάω, τον πάω που έλεγε και ο συγχωρεμένος αλλά αν η θητεία στον Εθνικό μπορεί να θεωρηθεί εμπειρία, τότε άσε καλύτερα! Κι αυτός τώρα μαθαίνει δηλαδή.

Το οπαδιλίκι τώρα δεν πιάνεται, ενώ η εξυπνάδα δεν αρκεί για τη μπάλα. Η μπάλα στην Ελλάδα ειδικά, θέλει πουτανιά. Την έχεις; Πας μπροστά. Δεν την έχεις; Ξέχνα το!

Και όταν δεν έχεις ούτε όλα τα παραπάνω αλλά δεν είσαι και χώστης, άλλαξε άθλημα καλύτερα...

Πού πάτε ρε φουκαριάρηδες πολυμετοχικοί απέναντι σε Χόχο και τίγρη, αμέριμνοι σαν την κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος;

Scratch: Mία απορία μου έμεινε. Ποιος ο λόγος που τα είπε ο Μελισσάν όλα αυτά που γράφει το "Φως". Σε τόσο μεγάλη εκτίμηση τον έχει τον θείο; Αλλά θα βρεθεί η άκρη, πού θα πάει. (Κι αυτή η εφημερίδα ρε παιδί μου! Παντού αυτιά έχει. Α πα πα, τι είναι αυτό το πράγμα;).

Scratch 1: Aν και το δημοσίευμα είναι από την γνωστή "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν" εφημερίδα, κοιτάξτε μη κάνετε κανα αστείο και διανοηθείτε να φέρετε τον Χαριστέα!

Και τα καθιερωμένα σχόλια από γαυροφόρουμ.

* Ενα μεγάλο κομμάτι του παζλ συμπληρώθηκε χθες στην Κύπρο. Συνέλαβαν για υπεξαίρεση τον πρόεδρο της Ανόρθωσης. Πόσο παράλογο φαίνεται τώρα το ύποπτο 2-2 με τη Βρέμη σε κάποιους άπιστους Θωμάδες;
* Βάζελοι, η κωλοφαρδία σας δεν έχει τελειωμό. Μέσα σε μια μέρα η Ανόρθωση έγινε ένα απέραντο μπουρδέλο.

4 comments:

Ντεμης said...

Μάλιστα, Gatti μου.... Ο αγγελικός κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χόχοι, τρισάθλιοι δήθεν ΑΕΚτζήδες που ονειρεύονται να γίνουν Χόχος στη θέση του Χόχου, φαιδρά πρωτοσέλιδα.... Λυπάμαι πολύ.
ΥΓ 1: τι έχει καλέ ο Χαριστέας; Έχω βαρεθεί να ακούω για σούπερ-σκόρερς με βιντεάκια στο youtube, του στυλ Scocco, Edinho, ο Κόμπρας, ο Núñez, ο άλλος ο "βαφτισμένος ολυμπιακός" κλπ, ενώ τελικά ο "αχρηστέας" είναι που τα βάζει τα γκολάκια.
ΥΓ 2: (προς γαύρους) τόσο πολύ σας πονάει ακόμα ο αποκλεισμός απ΄ την Ανορθωσάρα ρε φαιδρά υποκείμενα, που λέτε ό,τι θέλετε. Ε, να μας κατηγορούν για στημένα ματς οι ολυμπιακοί δεν αντέχεται, σε πιάνουν τα γέλια πια! Να σε λένε πειραιώτες μπουρδέλο, επίσης δεν αντέχεται! Στο σπίτι του κρεμασμένου....
Η αλήθεια για τον πρόεδρό μας θα λάμψει, και μακάρι να συνεχίσουμε κι οι δυο στο ΟΥΕΦΑ, όχι για τίποτα άλλο αλλά για το όνειρο να ξανασυναντηθούμε!!!

pensierix said...

Πέρα από την κακή εμφάνιση και τις αδυναμίες της ομάδας, θα πω ένα τεράστιο "μπράβο" στη διοίκηση που δέχτηκε να παίξει η ομάδα Σάββατο μετά από ευρωπαικό παιχνίδι και υπερπροσπάθεια. Αλλά ξέχασα, οι μεγάλες ομάδες δεν χαμπαριάζουν από τέτοια, έχουν μεγάλο ρόστερ και λοιπές κοινοτοπίες...

Γιωργος Κεντρωτης said...

Είναι χΟΥστης, όχι χΩστης! Άκου κι εμένα που ξέρω. "Ρε τον χούστη τον Κόκκαλη, πάλι το πήρε!" λένε όλοι, ημέτεροι και αλλόδοξοι. Χαίρε - τρόπος του λέγειν δηλαδή.

gatti said...

@Ντέμης: Δυστυχώς τα πρωτοσέλιδα θα εξακολουθήσουν να είναι φαιδρά. Δεν θα αλλάξει αυτό αφού "πουλάει".

ΥΓ1. Καλός - χρυσός ο Χάρι κι εγώ που κάποτε με εκνεύριζε το παραδέχτηκα ότι στην Εθνική είναι ο πιο φιλότιμος παίκτης και δίνει το 100% των δυνατοτήτων του. Αλλά όχι και να έρθει στην ομάδα ο Χάρι βρε Ντέμη μου. Ελεος! Ας πάει στους γαύρους. Εχουμε κριάρια δεν θέλουμε άλλα...

ΥΓ2. Αλήθεια τι έγινε με τον Παντελή; Είδε χρήμα από το Τσάμπιονς Λιγκ και θόλωσε ή είναι όλα αυτά μια σκευωρία;



@pensierix: H διοίκηση κοιμάται με τα τσαρούχια. Και μετά μας φταίει ο Κόκκαλης. Μα ο θείος αυτά τα φροντίζει πάντα. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη... Φαντάζεσαι εσύ να τον έβαζαν να παίξει Σάββατο μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι όπου μάλιστα θα είχε και την ταλαιπωρία του ταξιδιού; Θα είχε γυρίσει ο κόσμος ανάποδα. Ενώ εμείς πήγαμε σαν τα πρόβατα να παίξουμε...



@Γιωργος Κεντρωτης: Xoύστης δεν ξέρω αν είναι. Χώστης όμως είναι. Ενα δίκιο το έχει ο Μελισσάν!