Thursday, November 13, 2008

Kαβάλα στην πρόκριση

Τελικά το ματσάκι του κυπέλλου πέρασε αναίμακτα, παρόλο που φαινόταν και τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν πολύ επικίνδυνο. Κι έτσι η ομάδα είναι πλέον καβάλα στην πρόκριση παρόλο που η άμυνά της ήταν για τον π.... καβάλα. Αλλά θα μου πεις αυτό το ξέραμε, το περιμέναμε, είναι αυτό για το οποίο συζητάμε τόσο καιρό. Τα πράγματα είναι πια ξεκάθαρα. Οταν ο τεντάς θα κατεβάζει ενδεκάδα με ενισχυμένη άμυνα, θα έχει μεν καλή αμυντική λειτουργία, αλλά θα κάνει ευκαιρίες με το σταγονόμετρο. Οταν θα αποφασίζει να αραιώσει τα μετόπισθεν και να ρίξει βάρος μπροστά τότε μπορούμε να κάνουμε ευκαιρίες για γκολ, αλλα θα πρέπει να κάνουμε τον σταυρό μας να μη φάμε κανα γκολ ή να γίνουμε ...Βραζιλία (αυτή που έλεγε πως όσα γκολ και να φάει θα βάλει πάντα ένα παραπάνω...).

Ενα τέτοιο πράγμα έγινε και χθες στην Καβάλα. Παρεμπιπτόντως η Καβάλα μια χαρά ομάδα είναι και έπαιξε τη μπάλα της μια μπάλα που θα τη ζήλευαν πολλές ομάδες της Σούπερ Λίγκα. Κι αν εμείς δεν είχαμε τον Τζόρβα που βρέθηκε σε καλή μέρα κι αν δεν επιστράτευε ο τεντάς στην επανάληψη τον Σαριέγκι (που μπροστά στους Μελίσση και Σιόντη έμοιαζε με παιχτούρα) και δεν έβγαζε έξω τον Σιόντη που ήταν εκτός τόπου και χρόνου δεν θα τη βγάζαμε καθαρή. Τα συναισθήματα από το συγκεκριμένο παιχνίδι ανάμικτα. Από τη μια δεν μπορείς να μην σκεφτείς πως η Καβάλα σε δυσκόλεψε αρκετά και σε καμία περίπτωση το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Από την άλλη, τέτοια παιχνίδια ανήκουν σ΄ αυτά που συνήθως οι παίκτες τα βλέπουν σαν αγγαρεία (κακώς, αλλά έτσι συμβαίνει) γι΄ αυτό άλλωστε και στο κύπελλο είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι εκπλήξεις. Επιπρόσθετα, δεν μπορείς να μην κάνεις σύγκριση με προηγούμενες χρονιές που τέτοια παιχνίδια θα τα έπαιρνες (αν τα έπαιρνες...) με την ψυχή στο στόμα, ούτε μπορείς να παραγνωρίσεις το γεγονός ότι ΑΕΚ και Ολυμπιακός με υποδεέστερους αντιπάλους από την Καβάλα που πάει ντουγρού για άνοδο δυσκολεύτηκαν εξίσου και ακόμα περισσότερο. Και μη μου πεις ότι το να συγκρίνεις τα χάλια σου με τα χάλια των άλλων δεν είναι τιμητικό, γιατί θα σου απαντήσω πως είναι γνωστό πως και οι τρεις στο ίδιο καζάνι βράζουμε.

Από εκεί και πέρα... Οι δύο μεγάλες απογοητεύσεις του αγώνα ήταν οι Σιόντης και Μελίσσης. Ωστόσο, δεν θα τους κρίνω από αυτό το παιχνίδι (παρόλο που θα μου αντιτάξεις πως αν δεν αρπάξουν από τα μαλλιά τις ελάχιστες ευκαιρίες που θα τους δοθούν τότε πότε περιμενουν να παίξουν μπάλα;). Και δεν θα τους κρίνω, αφενός επειδή ο Σιόντης δεν αγωνίστηκε στη θέση του ο δε Μελίσσης με όλα όσα έχουν προηγηθεί αγωνίζεται με βαρίδια στα πόδια από το άγχος.


Ανησυχητική ήταν η εμφάνιση των Ιβανσιτς, Νίνη κι εδώ δεν ξέρω αν είναι ελαφρυντικό το γεγονός ότι προέρχονται από τραυματισμούς. Ακούω ότι ο Ιβ την ψάχνει για να φύγει το Γενάρη γιατί είναι δυσαρεστημενος που δεν παίζει, αλλά αν παίζει έτσι μάλλον δεν θα βρει το δίκιο του (κι εδώ βέβαια υπάρχει η ένσταση του ότι δεν μπορεί να βρει ρυθμό αν δεν παίζει σε συνεχόμενα παιχνίδια). Ο Νίνης είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση. Δίνει την εντύπωση ότι δεν παίζει με το κέφι του πρώτου καιρού. Αυτό τώρα σηκώνει δύο διαφορετικές ερμηνείες. Η μία, η μη ποδοσφαιρική είναι να τον έχει ξεζουμίσει η μοντέλα του. Η άλλη είναι να έχει στραβώσει που δεν παίζει, να την έχει δει αλλιώς και καθώς βρίσκεται εκτός ρυθμού, παρουσιάζει την συγκεκριμένη εικόνα. Υπάρχουν και κάποιοι που πιστεύουν ότι ο μικρός τείνει από Σαραβάκος να γίνει Καραγκούνης με τον ίδιο τρόπο παιξίματος, συμπεριφοράς και ...τσαλιμακίων του "τυπάρα" και όσο κι αν δεν θέλω να το πιστέψω τους δίνω κάποιους πόντους. Τη γνώμη μου την έχω γράψει όσο κι αν ενοχλεί. Νομίζω ότι ο μικρός είναι πολυδιαφημισμένος ίσως παραπάνω από την αξία του και το καλύτερο θα ήταν να το εκμεταλλευτεί αυτό η ομάδα οικονομικά, κάνοντας μια καλή συμφωνία για να τον δώσει στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα τα ταλέντα έχει αποδειχτεί ότι παραμένουν ταλέντα. Μόνο στο εξωτερικό ο μικρός έχει ελπίδες να γίνει κάτι παραπάνω από ένας ελπιδοφόρος παίκτης. Κάτι που βέβαια δεν θα μας αφορά αν δεν είναι πια δικός μας παίκτης, θα μας αφορά όμως αν τον "μοσχοπουλήσουμε" και με τα λεφτά που θα πάρουμε φέρουμε κάποιον που να μπορεί να προσφέρει άμεσα.

Ο Κλέιτον έδειξε λίγα πράγματα, ας ελπίσουμε να είναι από την απραξία. Γιατί αν ο Κλέιτον δεν τραβήξει στη συνέχεια ενδέχεται να έχουμε προβλήματα. Θυμίζω ότι θα είμαστε ένα μήνα χωρίς τον Μουν ενώ ο Γκάμπριελ που πάει σφαίρα προέρχεται από φουλ σεζόν (όπως ακριβώς ο Μάτος πέρσι) και κάποια στιγμή φυσιολογικά ίσως και γύρω στον Δεκέμβρη θα κλατάρει.
Και μια και είπα Μάτος. Εχει όντως πρόβλημα και φαίνεται. Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι άκουσα μία κουφή εξήγηση σήμερα στο ραδιόφωνο. Οτι για πρώτη φορά μετά από τέσσερις φουλ σεζόν έκανε διακοπές μακράς διαρκείας και αυτό τον αποσυντόνισε! Ημαρτον που λέει και μια ψυχή!

Ρουκάβινα πολύ καλός και θα πρέπει επιτέλους να παίξει περισσότερο. Ο Σαλπιγγίδης έχει χάσει εντελώς το "touch" του σκόρερ, όμως το φιλότιμό του αρκεί για να καλύψει το όποιο ντεφορμάρισμα και την όποια αδυναμία του. Σε μια φάση του έκανε μια σκαφτή μπαλιά ο Κλέιτον και δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα όπως ήθελε και του κάνει η κάμερα ένα κοντινό και ήταν έτοιμος να κλάψει από την ατυχία του. Στη φάση του δεύτερου γκολ έχασε τα άχαστα, έβγαλε όμως τη μπαλιά στον Ρουκάβινα που ήταν μαγική.


Γενικά η επίθεση μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, που σε κρίσιμα παιχνίδια μοιάζουν απαγορευτικά γιατί το πρώτο μέλημα του τεντά είναι να θωρακίσει τα μετόπισθεν.

Η ουσία είναι ότι πολλοί από τους παίκτες στους οποίους έδωσε σήμερα ευκαιρίες, εκτέθηκαν αντί να τον εκθέσουν. Οπως εκτέθηκε και ο Αντωνίου, κάτι που θα συμβαίνει κάθε φορά που θα (ΞΑΝΑ)αναλύπτουμε πόσο ευάλωτη είναι η άμυνά μας.

Και ένα τελευταίο: Πολύ καλή η κίνηση των συνδέσμων να επισκεφτούν τον Τεν Κάτε, να του εκφράσουν την στήριξή τους, να του δώσουν ανθοδέσμες και να αναρτήσουν πανό...


ΑΛΛΑ...

Μέχρι εδώ. Μην φτάσουμε τώρα στο άλλο άκρο και θεοποιήσουμε τον Ολλανδό. Να τον στηρίξουμε, παρά το γεγονός ότι κάνει λάθη (γιατί κάνει λάθη...) αφού είναι αρχή ακόμα και αφού βλέπουμε κάποια πράγματα (όσοι θέλουμε να τα δούμε γιατί υπάρχουν κι άλλοι που δεν βλέπουν να κάνει τίποτα καλό), αλλά όχι και να τον αποθεώνουμε φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του στο τέλος του αγώνα! Είμαστε Παναθηναϊκοί και σαν Παναθηναϊκοί δεν συνηθίζουμε να βάζουμε πρόσωπα πάνω από την ομάδα. Κι αυτό είναι ένα στοιχείο του DNA μας που δεν χρειάζεται να αλλάξει ούτε στο νέο πολυμετοχικό Παναθηναϊκό...




Scratch: Και ο Μάκης με την πουράκλα του ήταν εκεί...


Scratch 1: Το πρώτο γκολ ήταν οφσάιντ.


Scratch 2: Η φάση του τρίτου γκολ όλα τα λεφτά. Ο αέρινος Ρουκάβινα στρώνει τη μπάλα και ο οικοδόμος Χριστοδουλόπουλος τη στέλνει στα δίχτυα. Η μεγάλη δημοκρατικότητα του ποδοσφαίρου. Ολοι οι σωματότυποι χωράνε στο συγκεκριμένο άθλημα...

Scratch 3: Τι βρισίδι έφαγε ο Τζόρβας από τους Καβαλιώτες!

Scratch 4: Τι ωραίος παίκτης ο Σουλτανίδης!


Scratch 5: Βρε πώς έχεις στρογγυλέψει, Ντρούλιτς, Ντρούλιτς. Κι έχεις γίνει άλλος τόσος σε βάρος έγινες διπλός.

Scratch 6: Kαλός ο Τζιόλης και σήμερα.


Scratch 7: Τι ΑΘΛΙΑ μετάδοση ήταν αυτή; Ο "Αλφα" μετέδωσε το ματς ή το TV Magic; ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ!!!


Scratch 8 (άσχετο): Ξέσπασε λέει ο Μπασινάς στα αποδυτήρια για τις αποδοκιμασίες του κόσμου. Ούτε ψύλλος στον κόρφο σας ΑΕΚτζήδες αν φάτε στη μάπα την κακόκεφη φάτσα που βλέπαμε εμείς τον τελευταίο καιρό πριν φύγει...

16 comments:

eforas said...

Εξαιρετικό και υπερπλήρες! Πραγματικά, έγινε εμφανής η αδυναμία στην άμυνα, και χάρη στην τρομερή εμφάνιση του Τζόρβα και την παροιμιώδη αστοχία σε 3-4 κραυγαλέες φάσεις της Καβάλας, δεν είχαμε ιστορίες. Επίσης φάνηκε καθαρά ο ρόλος του ψυχολογικού τομέα: ο Σαλπιγγίδης δεν μπορούσε να τη βάλει με τίποτα μέσα (τρομερό το γύρισμα του πάντως στο 2ο γκολ), ενώ ο Τζιόλης ήταν γεμάτος αυτοπεποίθηση. Επίσης, αισθάνθηκα ανακούφιση (χωρίς πλάκα!) όταν μπήκε ο Σαριέγκι, για να συμμαζέψει την άμυνα (και όμως???!!!).

Scratch Ευτυχώς, που η Καβάλα έφτιαχνε παιχνίδι και φάσεις, και δόθηκε η ευκαιρία στις φαρμακερές αντεπιθέσεις να βάλουμε 2 γκολ. Καλό, αν έγινε ηθελημένα, αλλά εξαιρετικά παρακινδυνευμένο με αυτή την άμυνα.

Scratch 1 Αυτός ο Νιανγκ, καλός μου φάνηκε...

Scratch 2 Εξακολουθώ να θεωρώ τον Τζόρβα περισσότερο αξιόπιστο από το Μάριο

Scratch 3 Η μετάδοση από το TV Magic θα ήταν λιγότερο άθλια

Πολύ καλημέρα μας!

irene said...

καλημέρα!!

ο μπασινάς λέει δεν αντέχει άλλο , αλλά ούτε κ εμείς αντέχουμε να περιμένουμε πότε θα αρχίζει να παίζει;; πόση περίοδος χάριτος πια..

η μετάδοση του άλφα ήτανε τόσο μαπα αυτές τις μέρες , που δεν αντιλαμβανόσουν τα γκολ κ άκουσα τουλαχιστον 5-6 φορές τον σπικερμαν να μην ξέρει τι σφύριξε ο διαιτητής γιατί κοιτούσε αλλού..

irene said...

καλύτερα παίζουν καβάλα κ ηλυσιακός , έχω πιο ενδιαφέρον τελικά..

Ντεμης said...

Ήταν, πέραν πάσης αμφιβολίας Gatti μου, το καλύτερο ματς Κυπέλλου που έχω δει τα τελευταία χρόνια, και πολύ ανώτερο από το ντέρμπυ της Κυριακής κι από πολλούς άλλους αγώνες Α' Εθνικής. Είδες τι φοβερή η Καβάλα; Ομάδα, κόσμος, ατμόσφαιρα. Αξίζει να ανέβει στην Σούπερ Λίγδα πιστεύκω. Πολύ τον χάρηκα τον αγώνα, παρά το βαρύ τελικό σκορ (αλλά αφού τα έβαλε ο Ρουκάβινα, χαλάλι ολάν!)
ΥΓ 1: τείνω να συμφωνήσω μαζί σου για Νίνη
ΥΓ 2: τον Τζόρβα γιατί τον έβριζαν έτσι; Έχει γίνει κάτι;
ΥΓ 3: Όντως, πολύ καλός ο Σουλτανίδης!
ΥΓ 4: Δεν πειράζει για τη θλίψη σου κύριε Μπασινά μας, πρώην ποδοσφαιριστά. Θώρε τον τραπεζικό λοαρκασμό σου και τα εκατομμύρια που μας τρώεις για να κοιμάσαι όρθιος - ενώ εμείς δεν έχουμε να πάρουμε το τρόλλεϋ - και παρηγορήθου. Ασσιχτίρ πκιόν!
ΥΓ 5: Θα πάρετε Κρέσπο;!! Θεός!

gatti said...

@eforas: Eτσι θα πορευτούμε μέχρι το Γενάρη τουλάχιστον, εκτός αν μας επιφυλάσσουν εκπλήξεις και δεν ενισχύσουν ούτε τότε την άμυνα, οπότε θα καρδιοχτυπάμε όλη τη σεζόν. Ο Σαλπιγγίδης θα στρώσει μόλις ξανασκοράρει και ελπίζω αυτό να συμβεί σύντομα. Ο Τζιόλης όντως έχει αυτοπεποίθηση, είδες τι κάνει μια καλή εμφάνιση και λίγη στήριξη; Οσο για τον Σαριέγκι, ποιος θα το περίμενε ότι θα σουλούπωνε την άμυνα ο Βάσκος! Ο Τζόρβας έκανε όντως απίστευτη εμφάνιση...


Scratch: Ο,τι κι αν καταφέρνουμε στην επίθεση, αυτή η άμυνα είναι ικανή να το καταστρέψει.

Scratch 1: Mια χαρά παίκτης ήταν ο Νιανγκ, πράγματι!

Scratch 2: Είναι πιο αξιόπιστος ο Τζόρβας αλλά ούτε αυτός είναι έτοιμος για αυτό που θέλουμε.

Scratch 3: Συμφωνώ! Οι του Magic πιο αντικειμενικοί θα ήταν! Το κακό είναι πως ο "Αλφα" θα μεταδώσει και το ματς από το Αλκαζάρ. Λες να μας κάνουν πάλι τα νεύρα κρόσια;

Καλημέρα! :)))



@irene: Ελα ντε! Τον εαυτό του κοιτάζει μόνο ο Μπασινάς. Εσάς που σας ταλαιπωρεί ούτε που σας σκέφτεται. Την έχει πατήσει αυτός. Ηρθε στην ΑΕΚ για τον Ντέμη, τώρα έφυγε ο Ντέμης και ψάχνεται. Δεν πειράζει όμως. Για τόσα λεφτά που πήρε, ας ψαχτεί και λίγο.

Πάντως ακούγεται πολύ έντονα ότι σκέφτεται να φύγει...

Μια χαρά παίζουν οι ομάδες της Β΄ Εθνικής. Σίγουρα πολύ καλύτερα από πολλες της Σούπερ Λίγκα.



@ντέμης: Ηταν πράγματι πολύ ωραίο παιχνίδι. Ανοιχτό, με ευκαιρίες εκατέρωθεν, βάλσαμο για τα πονεμένα μας μάτια. Ευτυχώς που είχε και την ανάλογη κατάληξη για μας γιατί δεν θα άντεχα άλλη γκρίνια. Οχι ότι θα με ένοιαζε ιδιαίτερα να μέναμε εκτός κυπέλλου, αλλά είναι όλα αυτά τα παραφερνάλια που θα ακολουθούσαν τυχόν αποκλεισμό.

Βεβαίως και αξίζει να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα η Καβάλα (μαζί με τον Ατρόμητο και τον ΠΑΣ). :))

ΥΓ1. Ε, φαίνεται το πράγμα με τον Νίνη. Κάτι πάει στραβά.

ΥΓ2. Μάλλον τον έβριζαν για τις αποκρούσεις του. :))

YΓ3. Είδες πόσο καλοί παίκτες υπάρχουν και στις μικρότερες κατηγορίες;

ΥΓ4. Ετσι ακριβώς. Αυτός μπορεί να κοιτάζει το βιβλιάριο τραπέζης που είναι πιο μεγάλο και από τον ...τηλεφωνικό κατάλογο που λέει κι ο Γεωργίου και να παρηγοριέται. Οι οπαδοί που βλέπουν τα χάλια του, πώς να παρηγορηθούν;

ΥΓ5. Οπως πήραμε τον Αϊμάρ; :pp

island said...

Γειά σου γατάκι. Δεν το είδα το ματς γιατί περίμενα να είναι λίγο σούπα. Δεν περίμενα τέτοια; άσχημη κριτική για τον Νίνη. Και καλά λες να τον μοσχοπουλήσουμε. Αν δεν κάνει καταπληκτικά παιχνίδια συνεχόμενα πως θα τον φιαφημίσουμε για να τον πουλήσουμε; Και καλά αν φταίει η μοντέλα θα στρώσει κάποια στιγμή. Δεν ξέρω αν φταίει το κεφάλι του. Γιατί με τόσα που είχε ακούσει τα προηγούμενα χρόνια (ο Σαραβάκος φαινόταν μίασμα μπροστά του) ίσως περίμενε να παίζει συνέχεια χωρίς κόπο. Και μόλις ήρθε το άζαξ στον πάγκο για την αφεντιά του (όχι ο άγιαξ αλλά το άζαξ για το γυάλισμα του πάγκου) ίσως έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Ίσως να έχει πάρει ψηλά τον αμανέ και κάποιος πρέπει να τον συνετίσει.

Ο Τζιόλης καλός για συνεχόμενο ματς, ο Τζόρβας αρπάζει ευκαιρίες και ο Ρούκα τις αρπάζει και τις βάζει. Αυτά είναι κέρδη...τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο.

Ότι είπα για τον΄Νίνη ισχύει περίπου και για τοιν Ιβ. Χωρίς να ματώσουν δεν θα μπαίνουν μέσα. Γιατί πλέον σε αυτές τις θέσεις υπάρχουν πάρα πολλοί παίχτες φέτος. Και ειλικρινά περίμενα ο ανταγωνισμός να κάνει καλό σε κάποιες πριμαντόνες.

Κάτι συμβαίνει με τον Σαλπι. Και πραγματικά δεν ξέρω τί. Σίγουρα είναι έξω από τα νερά του. Μπορεί απλά να είναι ένα ντεφορμάρισμα. Κάποιος πρέπει να του μιλήσει. Και όταν λέω κάποιος πρέπει να μιλήσει στους παίχτες δεν εννοώ όποιος κι όποιος. Αλλά μόνο ο "Μητσάρα βαζέλα βγάλε τη φανέλα" μπορεί να το κάνει αυτό. Μόνο αυτός. Για όλους τους παίχτες.

Ο Χριστοδουλόπουλος αρχίζει και θυμίζει λίγο τον παλιό αλλά θέλει χρόνο ακόμα. Ο Κλέιτον το κάνει κατά διαστήματα. Μην τους πάμε στο απόσπασμα. Έχουν μέλλον και ταλέντο. Όπως και για τον Σιόντη. Συνεχίζω να τον πιστεύω τον παίχτουρα. Φτάνει να παίξει και καμιά φορά στη θέση του που είναι κυρίως δημιουργία παιχνιδιού.


Για τον Μελίσση θα πω κάτι σκληρό. Πρέπει να κάνουν πάρτυ ακόμα στην Τούμπα που τον πούλησαν για 2 μύρια Ευρώ!!! δηλαδή ο Σαριέγκι πρέπει να πιάνει τουλάχιστον 10!!! Ήμαρτον.

Καλό αυτό που έγινε με τον τεντά. Να ξέρει πότε πότε πως δεν θα είναι συνέχεια στην μπούκα για να δουλεύει πιο άνετα.

Και μην ξεχνιόμαστε. Τον Γενάρη πρέπει να έχουμε 2 (δύο) κεντρικούς αμυντικούς ενδεκάδας. Ένας δεν φτάνει για πρωτάθλημα.

ΥΓ Ξαφνικά ο Αντωνίου μου φέρνει λίγα ξαρατά στο στόμα. Είναι λογικό;

ΥΓ2 Ο Μάκαρος δεν έπρεπε να βρίσκεται στην φυλακή για μία παλιά υπόθεση πλαστογραφίας; 14 χρόνια δεν έφαγε; Ακόμα στο νοσοκομείο είναι;

ΥΓ3 Το βρισίδι που θα έφαγε ο Τζόρβας είναι ίδιο με αυτό που είχε φάει το μέλος την Κυριακή. Ανεκτίμητες στιγμές!!!

ΥΓ4 Ο Άλφα δεν έχει για διευθυντή αθλητικού τμήματος τον γαύρο Παλομπαρίνι;

ΥΓ5 Πάλι σεντόνι διπλό άφησα. Τέτοιες αναλύσεις ούτε για το Κυπριακό δεν έχουν γραφτεί :P

zouk said...

O Σαριεγκι την ξερει την θεση και καλα μαλιστα.Εχει παθος αλλα δεν ξερεις ποτε μπορει να κανει την γκελα.Εγω αυτο βλεπω απο τον Βασκο.
Ειναι και ανεβασμενος τωρα τελευταια.

Πανάθας said...

Μπορεί να απέχω για να μην σας χαλάσω την ωραία παρέα αλλά σε "διαβάζω" και οι τελευταίες αναλύσεις σου (2-3 συνεχόμενες δημοσιεύσεις) με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο (όχι ότι παίζει κανένα ρόλο απλά το αναφέρω ποιητική αηδία).

Κριτική ματιά και όσο μπορείς αντκειμενικότητα, αποστασιωποιημένη από τα στημένα δημοσιεύματα που θέλουν να μας καταντήσουν "προσκυνητές" της εκάστοτε ηγεσίας της ομάδας από τον φόβο μην κατηγορηθούμε ως αντιπαναθηναϊκοί (όπως κατηγορούν κάποιους αριστερούς ως ανθέλληνες).

Κριτική στην ομάδα όταν πράττει ατοπήματα δεν σημαίνει "λογξοδρόμηση", αλλά ΥΓΕΙΑ.

Αυτή είναι και η διαφορά μας από την "μάζα" των γαύρων εξάλλου.

Καλό απόγευμα σε όλη την ομήγυρη.

Υ.Γ. Επειδή είδα ότι το blog σου δεν καλύπτει μόνο αμιγώς αθλητικά θέματα, "περιμένω" και ένα μικρό αφιέρωμα στα παιδιά που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ έχυσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Ναι στη γενιά του Πολυτεχνείου αναφέρομαι και σε εκείνους τους ανώνυμους που δεν "εξαργύρωσαν" τον αγώνα τους με κάποια υπουργική καρέκλα (και κατά συνέπεια τον "πρόδωσαν").

island said...

@πανάθας

ώρες ώρες σε πάω ρε μπαγάσα :)

Πανάθας said...
This comment has been removed by the author.
Πανάθας said...

@ island

το καλό για σένα είναι ότι σου συμβαίνει ώρες ώρες.

Τι να πω και εγώ που ζω με αυτή την τελειότητα 24 ώρες τη μέρα.

:-)))

ΜΟΥ το αφιερώνω:

http://www.youtube.com/watch?v=m_ZyoNlIses

gatti said...

@island: Bρίσκεις ότι κάνω άσχημη κριτική στον Νίνη; Δεν ξέρω αν φαίνεται έτσι, αλλά δεν κάνω. Ο μικρός μου είναι συμπαθέστατος. Αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να προσφέρει περισσότερα από όσα έχει δείξει. Ισως πάλι να κάνω λάθος και απλώς να πήραν τα μυαλά του αέρα και να χρειάζεται κάποιος να του τραβήξει το αυτί. Ποιος όμως; Αν ήταν θα το είχε κάνει ήδη. Εχεις δίκιο πως αν δεν παίξει παιχνίδια και μάλιστα καλά παιχνίδια είναι δύσκολο να τον πουλήσουμε και μάλιστα σε καλή τιμή.

Για τον Ιβανσιτς να πω την αλήθεια δεν είχα ενθουσιαστεί που τον αγοράσαμε. Ναι, είναι ποιοτικός παίκτης, που μπορεί να κάνει τη διαφορά, ωστόσο παίζει κάπως ξεπερασμένο ποδόσφαιρο και δεν είναι σταθερός.

Σαν τι να συμβαίνει με τον Σάλπι; Δεν πέρασε και εύκολους μήνες. Από τη μια να σκέφτεται να φύγει γιατί δεν φαινόταν να έχει θέση στα συστήματα του Τεν Κάτε από την άλλη να προσπαθεί να προσφέρει σε μια θέση που δεν του ήταν οικεία. Μάλλον υπερέβαλε εαυτόν και τώρα τείνει να ξεχάσει πώς είναι να είσαι φουνταριστός. Το ντεφορμάρισμα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Οσο για το να του
μιλήσει κάποιος πιστεύω πως είναι πολύ δυνατός χαρακτήρας και δεν πελαγοδρομεί. Θα βρει μόνος του την άκρη αυτός, ξέρει ότι τον αγαπάει ο κόσμος, έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, τον πάει ο προπονητής, θα τις ξεπεράσει τις δυσκολίες.

Το καλό που του θέλω του Λάζαρου να αρχίσει να θυμίζει τον καλό εαυτό του. Γιατί αν το καταφέρει, μπορεί να βοηθήσει πολύ κι αν δεν τα καταφέρει δεν τον βλέπω καλά.

Κανέναν δεν θέλουμε να πάμε στο απόσπασμα. Να παίξουν μπάλα θέλουμε. Για τον Σιόντη το έγραψα ήδη ότι έχει ελαφρυντικό πως έπαιζε σε λάθος θέση. Τον Μελίσση τον έχει λυπηθεί η ψυχή μου. Εχει πέσει πολύ βάρος στις πλάτες του. Αμφιβάλλω αν κάνει 2 εκ. ευρώ. Αν όντως τον πήραμε τόσο και δεν είναι κανα παιχνίδι στη μέση, τότε γειασάν του μάγκα του Ζαγοράκη!

Καλό είναι να ξέρει ο Τεν Κάτε ότι τον στηρίζουμε, αλλά να μη το παρακάνουμε κιόλας.

ΥΓ. Δεν νομίζω να νοιώθει κανείς για τον Αντωνίου όσο άσχημα νοιώθει ο ίδιος για τον εαυτό του.

ΥΓ2. Ποιο νοσοκομείο; Στο γήπεδο ήταν. Δεν τον είδες με την πουράκλα στο στόμα;

ΥΓ3. Να δεις βρισίδι που ρίχνουνε στον Τζόρβα σήμερα οι γαύροι!

ΥΓ4. Ούτε ξέρω ποιον έχει τώρα υπεύθυνο. Αυτοί αλλάζουν συνεχώς!

ΥΓ5. Αφού τα γουστάρεις τα σεντόνια, τι να λέμε... (και εγώ επίσης...) :))

Φιλιά, Νησάκι!



@zouk: O Bάσκος θα ήταν πολύ καλύτερος με έναν στόπερ κλάσης δίπλα του. Θα ένοιωθε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Συμφωνώ ότι έχει πάθος και ότι έχει ανεβεί, αλλά τα "τσαφ" εξακολουθεί να τα κάνει σε κάθε ματς...



@πανάθας: Aντικειμενικοί είμαστε όσο μπορούμε και όσο μας επιτρέπουν και οι προσωπικές μας συμπάθειες ή αντιπάθειες. Ξεκόλλα από τα δημοσιεύματα και μην βλέπεις παντού εχθρούς.

ΥΓ. Πολύ δύσκολο. Για να έκανα ένα τέτοιο αφιέρωμα όπως θα το ήθελα έπρεπε να είχα πολύ ελεύθερο χρόνο. Και δεν τον έχω. Εχω βαψίματα στο σπίτι...


ΥΓ1. Και πού είσαι! Ξεκαβάλησε το καλάμι σου... :pp

Πανάθας said...

Γατί......δικαιολογίες. Όταν κάνεις 2.300.786.567 δημοσιεύσεις τη μέρα, νομίζω πως ένα απλό προσκλητήριο νεκρών δεν είναι χρονοβόρο. Είναι και προσβολή να λέμε "βάφω δεν έχω χρόνο να γράψω για την μέρα του Πολυτεχνείου" και να αφιερώσεις 3.000 λέξεις για το τακουνάκι του Καραγκούνη. Anyway, δικό σου το blog δικό σου και το πληκτρολόγιο δεν το ξανααναφέρω (καταλαβαίνω ότι δεν θες να αλλοιώσεις το "ελαφρύ" ύφος του blog για αυτό και σωπαίνω).

Όσον αφορά τους "οχτρούς" - το έχεις ξανααναφέρει χωρίς όμως να σου απαντήσω - δεν τους "βλέπω" εγώ, αλλά το mailbox μου.

;-)

Χαίρομαι όμως, όταν "ενοχλώ" τους "ενοχλητικούς".

Πως το έλεγε να δεις ο Σωκράτης?

Αλογόμυγα?

gatti said...

@πανάθας: Πάμε πάλι...

Για να έκανα ένα τέτοιο αφιέρωμα όπως θα το ήθελα έπρεπε να είχα πολύ ελεύθερο χρόνο. Και δεν τον έχω.

Καλημέρα! :)

Πανάθας said...
This comment has been removed by the author.
Πανάθας said...

Οκεικ μικρό μου ζαμπονοτυροπιτάκι, ξέχασε το.

Πάω ολέ για νάνι και σας αφήνω ήσυχους (δεν αναφέρομαι στις συνειδήσεις σας).

;-)