Saturday, November 29, 2008

Roller coaster


Aυτή δεν είναι ομάδα. Είναι roller coaster. Mία πάνω μία κάτω. Μία χαρά μια λύπη. Μία νίκη μία ήττα (η συγκεκριμένη ισοπαλία σαν ήττα είναι). Μία αποθέωση, μία σιχτίριασμα. Πόσο ακόμα να αντέξει ο ταλαίπωρος ο οπαδός; Ναι, συμβαίνει μετά από έναν σπουδαίο ευρωπαϊκό αγώνα μια ομάδα να έχει ένα ατυχές αποτέλεσμα. Αλλά όταν είναι κανόνας και όχι εξαίρεση, τότε πρέπει κάπου να ψάξεις το λόγο. Ναι, δεν περίμενε κανείς να πιάσεις απόδοση ανάλογη μ΄ αυτή του Μιλάνου αλλά από όποια πλευρά κι αν το δεις, δεν είναι ανάγκη να πιάσεις τέτοια απόδοση για να κερδίσεις τον Αστέρα Τρίπολης.


Είναι η χαλάρωση, η "αποφόρτιση" και η έλλειψη συγκέντρωσης κάποιοι από τους λόγους της γκέλας; Είναι. Οταν ακόμα είσαι "μεθυσμένος" από τα ευρωπαϊκά μεγαλεία, είναι δύσκολο να επιστρέψεις στις μίζερες εγχώριες υποχρεώσεις. Είναι κάπως σαν την πρώτη μέρα στη δουλειά μετά από ονειρεμένες διακοπές σε κυκλαδίτικο νησί. Το μυαλό σου ακόμα ταξιδεύει στο γαλάζιο του Αιγαίου και στα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα. Πώς να συγκεντρωθείς στη χαρτούρα, στα τηλέφωνα που χτυπάνε συνεχώς, στο πήξιμο;

Είναι η κόπωση ένας ακόμα λόγος; Δικαιούσαι άραγε να το ισχυριστείς αυτό όταν η ομάδα έχει "φρεσκαριστεί" με τους Ιβανσιτς, Σαλπιγγίδη, Μάτος και Πετρόπουλο; ΄Η μήπως όχι; Μήπως τελικά πρέπει να σκεφτείς ότι κάποιοι παίκτες διαλέγουν παιχνίδια για να παίξουν καλά και αυτά είναι βέβαια τα ευρωπαϊκά; ΄Η πρέπει να γυρίσεις στην αρχική σου εντύπωση πως συγκεκριμένοι παίκτες έχουν "χαμηλό ταβάνι απόδοσης" και επομένως δεν είναι δυνατόν να είναι τέλειοι σε κάθε παιχνίδι, αλλά μοιραία γυρίζουν στη χρυσή μετριότητα που τους χαρακτηρίζει;

Εχει ευθύνες ο Τεν Κάτε με την 11άδα που κατέβασε; Θέλεις τρία στόπερ για να αντιμετωπίσεις τον Αστέρα; Και πώς γίνεται να μην μαθαίνεις από τα "παθήματα"; Κάθε φορά που περισσεύει ένας αμυντικός, μας λείπει ένας δημιουργικός παίκτης στο κέντρο. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημιουργία ευκαιριών από τις οποίες θα έρθει το γκολ. Και το αντίθετο βέβαια. Και πώς άραγε μπορεί να λυθεί αυτό με την μεταγραφή ενός στόπερ;


Εχει ευθύνες η διοίκηση; Οταν θέλεις να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα το κάνεις ΠΑΝΤΟΥ. Που σημαίνει πως παίρνεις ανθρώπους που θα εξετάσουν και την τελευταία λεπτομέρεια. Δεν θα τους ξεφύγει το παραμικρό. Και σίγουρα δεν είναι ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ το γεγονός ότι παίζεις αγώνα με την ΙΝΤΕΡ και μάλιστα ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ και μετά δέχεσαι αδιαμαρτύρητα να ξαναπαίξεις σε τρεις μόλις μέρες κρίσιμο παιχνίδι για το πρωτάθλημα.

Και εντάξει, το πρωτάθλημα δεν χάθηκε σήμερα, ήταν χαμένο από καιρό για όποιον μπορεί να δει τα σημάδια. Αλλά αυτή τη ρημάδα την δεύτερη θέση την χρειάζεσαι για να ξαναπαίξεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί τις μεγάλες ομάδες (αν θέλεις να λέγεσαι τέτοια) τις χαρακτηρίζει η διάρκεια και όχι τα πυροτεχνήματα.

***

Scratch: Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

Scratch 1: Τον έχετε ακουστά τον Καραμουρτζούνη; Αυτόν που μοίραζε λεφτά και έκανε αγαθοεργίες; Ε, Παναθηναϊκός και Καραμουρτζούνης ένα και το αυτό! Περάστε κόσμε! Και βαθμούς μοιράζουμε και δώρα κάνουμε!

Scratch 2: Eίναι τυχαίο που σήμερα γιορτάζει η Φαίδρα; Ενας τόνος διαφορά είναι με όσα φαιδρά παρακολουθήσαμε στο ΟΑΚΑ.

Scratch 3: Σπέσιαλ αφιερωμένη παραποίηση:

Απολείπειν ο θεός Παναθηναϊκόν

Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια TYXH
πλησίασε σταθερά προς την ΚΕΡΚΙΔΑ
κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ' όχι
με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα,
ως τελευταία απόλαυση τους ήχους,
το εξαίσιο ΚΡΑΞΙΜΟ του ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥ οπαδού σου
κι αποχαιρέτα το, ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ...
(ναι, λες και το είχες σίγουρο...).

Scratch 4: Και ΟΧΙ, δεν με πειράζει το πρωτάθλημα που χάνεται, δεν το πίστευα ότι θα το πάρουμε φέτος. Αλλά με πειράζει η εικόνα...

Scratch 5: Oλα τα έκανε ο Μπαστία. Και γκολ έβαλε και τάκλιν έκανε στον οπαδό που μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο έκανε (τι να πεις τώρα για το μυαλό του συγκεκριμένου οπαδού...) και την καρτούλα του έφαγε και πήγε στα αποδυτήρια. Τρία σε ένα.



***

Scratch 6:
Mήπως να πάρουμε έναν ακόμα προπονητή να τον έχουμε για το ελληνικό πρωτάθλημα; Να κοουτσάρει ο τεντάς στην Ευρώπη και ο άλλος στην Ελλάδα; Πώς δηλαδή είμαστε πολυμετοχικοί; Να είμαστε και ...πολυ-τεχνικοί.

Scratch 7: Πού πας ρε Καραμήτρο για πρωτάθλημα με 9 χαμένους βαθμούς εντός έδρας;

Scratch 8: Mήπως να παίζουμε συνέχεια εκτός έδρας; Εκτός Ελλάδας ίσως;

Scratch 9: Πανάθα γερά, ο Γενάρης είναι κοντά.

Scratch 10: Ο Ιβανσιτς απέδειξε τους λόγους που δεν τον χρησιμοποιεί ο Τεν Κάτε.

Scratch 11: O Σαλπιγγίδης δεν την παλεύει άλλο. Στηρίξτε τον, μιλήστε του, κάντε κάτι τέλος πάντων γιατί θα τον χάσουμε εντελώς.

Scratch 12: Toυλάχιστον στα ματς με Ηρακλή και Εργοτέλη είχαμε παίξει μπάλα.

Scratch 13: "Eπιστημονική" διαιτησία από τον Κατσιδώνη στα σφυρίγματα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ας "κλείδωνες" το παιχνίδι για να μην σε νοιάζει ο κόραξ.

Scratch 14: Oταν παρά τα χάλια σου καταφέρνεις να προηγηθείς και μάλιστα σε χρονικό σημείο που "τσακίζει" τον αντίπαλο, στη συνέχεια ΤΡΩΣ τη μπάλα. Δεν του επιτρέπεις να ελπίζει ότι μπορεί να το γυρίσει. Αν έχεις άντερα...

Scratch 15: Ε, ρε γλέντια αύριο οι "αντικειμενικές"...

Scratch: 16: Ε, ρε γλέντια ο Γκοτζίλας. Boύτυρο στο ψωμί του το σημερινό παιχνίδι.



***

Kατά τ΄ άλλα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στη Φυλή τον Θρασύβουλο, κέρδισε και το δεύτερο μεγάλο στοίχημα (αν το πρώτο κόντρα στη Λάρισα ήταν η διαχείριση της ήττας από τον γαύρο, το δεύτερο, το σημερινό στη Φυλή ήταν το αν μπορεί να ξεπεράσει και τις απουσίες των μεγάλων του αστεριών) και πήρε το διπλό. Και ευτυχώς που το πήρε γιατί με τη διαιτησία του Δαλούκα που κατακύρωσε ως έγκυρο το γκολ ισοφάρισης των γηπεδούχων που προήλθε από το χέρι του Ρόκα δεν θα είχε τελειώσει το ματς.


Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ βέβαια πάλι τα δικά τους τα έκαναν. Για άλλη μια φορά δεν δέχονται την απόφαση να μείνουν εκτός γηπέδου, ακόμα κι αν δεν έχουν εισιτήριο. Αφού έγιναν τα ...καθιερωμένα επεισόδια και συνελήφθη ένας από αυτούς, την έστησαν στην Αττική οδό και αρνούνταν να αναχωρήσουν για Θεσσαλονίκη αν δεν απελευθερωθεί ο "αδερφός" τους. Και έτρεχε ο Ζαγοράκης να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Ετσι δεν προχωράει η ομάδα παλικάρια.

Scratch: Νέα αποβολή στην επανεμφάνιση του Γκαρσία. Ετσι θα πάει από εδώ και πέρα. Μία θα παίζει μία θα είναι έξω. Κι εγώ τώρα δεν ξέρω αν τις πήρε δίκαια τις κάρτες. Ξέρω μόνο αυτό που έλεγα μετά το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με το γαύρο. Οτι με τη συμπεριφορά του σ΄ εκείνο το παιχνίδι ο Γκαρσία "στιγματίστηκε" από τους διαιτητές. Και θα παίρνει κάρτα ακόμα και για ψύλλου πήδημα. Αρα, μακροπρόθεσμα κακό έκανε και όχι καλό η συμπεριφορά του στο ματς με τον γαύρο. Αξιζε λοιπόν εκείνη η εφήμερη χαρά και η αποθέωση του παίκτη, αυτή την απώλεια;

42 comments:

Γιωργος Κεντρωτης said...

Το τρίτο γρατζούνισμα με ακούμπησε, καθότι γαύρος εραστής της ποιήσεως και εγώ... Συμβαίνουν αυτά, αγαπητή μου, όπως μου έγραφες και εσύ προ ημερών. Βεβαίως, κατά κανόνα συμβαίνουν όταν δεν έχεις ομάδα. Το ότι ο ΠΑΟ είναι -η άλλη- μεγάλη ομάδα της χώρας δεν αμφισβητείται. Γι' αυτό και χαιρόμαστε εμείς οι αντίπαλοί της. Είδατε να χαιρόμαστε ποτέ για αποτυχίες άλλων (και να λυπόμαστε για επιτυχίες άλλων); Ουδεπώποτε! Σε χαιρετώ μετά συμπαθείας τινός.

pensierix said...

Έγραψα στο προηγούμενο ποστ για το ότι η ομάδα μένει απροστάτευτη και αναγκάστηκε να παίξει πάλι Σάββατο. Πάμε παρακάτω. Το κακό είναι ότι αυτή η ομάδα, όταν προσπαθείς να τη στηρίξεις, κάνει τέτοιες χοντράδες που σε κάνει να νιώθεις ηλίθιος. Τώρα θα ακούσουμε πάλι τα γνωστά για παίκτες λίγους, ο Τεν Κάτε(που και σήμερα έκανε λάθη) θα ξαναγίνει βοηθός κτλ κτλ. Είναι πολύ κουραστικό όλο αυτό. Και άντε, μετά από τον θρίαμβο πολλές ομάδες χάνουν βαθμούς αλλά πλέον η όποια απώλεια γιγαντώνεται αφού δεν είχες περιθώρια και κατάφερες να παίζεις με τη πλάτη στο τοίχο όλα τα ματς. Το θέμα όμως είναι πλέον το εξής:

Το πρωτάθλημα χάθηκε στο μυαλό των παικτών. Δεν ξέρω ποιο κίνητρο θα έχουν από δω και πέρα. Και αυτό είναι που φοβάμαι, η απουσία κινήτρου. Αν στη Παιανία δεν καταφέρουν να περάσουν το μήνυμα ότι κυνηγάμε τον ΠΑΟΚ και τη δεύτερη θέση, προβλέπω άσχημες εξελίξεις. Ο ΠΑΟΚ κυνηγάει το όνειρο και έχει ενθουσιασμό, η ΑΕΚ ήταν τόσο χάλια που ό,τι και να κάνει απο δω και πέρα είναι κέρδος γι'αυτήν και ο ΠΑΟ πλέον ψάχνεται...

Crazy Tourists said...

Έχω χάσει τη μπάλα πια...Απίστευτα αλλοπρόσαλλοι! Τι να πεις...
Όλους εμείς πρέπει να τους σώσουμε πια;

Τρελοτουρίστρια

zouk said...

Αυτο που φοβομασταν εγινε.Τι να πεις.

Giorgos Varvakis said...

Σαν να μου φαίνεται ότι πρέπει να αρχίσω να μοιράζω "ευχές" και στο εγχώριο :Ρ

The Bgt said...

Λογικον! Λογικοτατον!
Απο το πρωτο λεπτο φαινοταν οτι οι παικτες ηταν αδειοι απο την ευρωπαικη τους περιπετεια, ακομη και με τον Εργοτελη καναμε πιο πολλες φασεις.

Καθοτι.. μια ελληνικη ομαδα για να κερδιζει τις Ιντερ στην εδρα τους δυσκολα μπορει να χτυπαει και ελληνικο πρωταθλημα, ποσο μαλλον οταν αυτη φτιαχνεται απο την αρχη.

Αλλα τι λεω, εδω και οι ξενες μεγαλες ομαδες δυσκολα τα καταφερνουν στη δοκιμασια του καρπουζιου και της (ιδιας) μασχαλης.

Γι αυτο και ελεγα σε ανυποπτο χρονο οταν περασαμε την Πραγα οτι ισως και να μην επρεπε γιατι απο το μηδεν ξαφνικα βρεθηκαμε να τα διεκδικουμε ολα. Τωρα δεν εχει γυρισμο τουλαχιστον περνουμε χαρές απο την ευρωπαικη μας περιπετεια.

Για μενα το θεμα ειναι να μπουμε με καλη βαθμολογια στα πλευ-οφ ωστε του χρονου να παιξουμε παλι Τσου-Λου.

Κριμα για τον ΠΑΟΚ ομως..θα ηθελα να παρει το τιτλο απο τους αλλαζονες γαυρους.

The Bgt said...

Απροπο, αυτος ο Ιβανσιτς δε σας εκνευριζει λιγο? Μπορει να σερβιρε το γκολ αλλα πραγματικα μου εσπασε τα νευρα σημερα και δεν εχει την δικαιολογια των αλλων μιας και δεν επαιξε στο Μιλανο.

Γκρινιαζει που δε παιζει αλλα ειναι κι αυτος 10 του βαθους και μιση του υψους. Εμ για αυτο και δε παιζει σε μεγαλυτερη ευρωπαικη ομαδα, αντε να τον ειχαν κι εκει αλλαγη.

The Bgt said...

Σορρυ για το 3ο ποστ αλλα μολις μου ειπε ενας φιλος οτι ο ΠΑΟΚ τελικα κερδισε.
Τι να κανεις οταν εχεις επισκεπτες και δε σε αφηνουν να ενημερωθεις σωστα? Αισχος!

The Bgt said...
This comment has been removed by the author.
coachp said...

Τους τρεις στόπερ δεν τους κατάλαβε κανείς, έτσι? Πάει να κερδίσει τον Αστέρα με τρεις στόπερ και δυο χαφ που είναι μπακ(νιλσον, Σπυρόπουλος). Και δεν καταλαβαίνει μετά ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ, ο ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟ, οτι ετσι οπως παιζει ο αστέρας θελεις παίχτες που να ξέρουν το τόπι και οχι τρεχαντήρια... (εδω η διαφωνία μου μαζί σου bgt για το θέμα με τον Ιβ. Κι άλλους τέτοιους έπρεπε να είχε).

Μπορούσε επι παραδειγματι να βάλει Ρουκάβινα, Κλειτον, Νινη, Χριστοδουλόπουλο, κάποιον τελος πάντων που να κάνει μια ατομική προσπάθεια για να διασπάσει την πολυπρόσωπη και σκληρή άμυνα. Κι αυτός εβγαλε αμυντικά χαφ και εβαλε αμυντικά χαφ. Μαλιστα. Και μετά είμαι εγώ εμπαθής με τον ΤΕΝ ΚΑΤΕ κι ο ΠΑΟ δεν είναι πεντα βαθμούς πίσω απο τον ΠΑΟΚ εν ωέχουμε ΗΔΗ ΔΙΑΝΥΣΕΙ το 40% του πρωταθλήματος... Τι να πω...?

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Συμβαίνουν αυτά αγαπητέ. Συμφωνώ....



@pensierix: Oλοι έχουν ευθύνες για το σημερινό. Και η διοίκηση που δέχτηκε να παίξουμε Σάββατο και ο Τεν Κάτε για την 11άδα που κατέβασε και οι παίκτες που δεν μπόρεσαν να παίξουν ένα παιχνίδι της προκοπής.

Το πρωτάθλημα είχε χαθεί προ πολλού. Από την στιγμή που εσύ είσαι επιρρεπής στη γκέλα και ο κυριότερος αντίπαλός σου δεν είναι, δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις τίτλο. Το θέμα είναι ότι τίθεται εν αμφιβόλω και αυτή η δεύτερη θέση. Εγώ βλέπω μια ομάδα που όταν προσπαθεί να φυλάξει τον ...πισινό της, δεν βλέπεται από τη μέση και μπροστά. Και όταν προσπαθεί να κάνει ευκαιρίες μπροστά πίσω είναι μπάτε σκύλοι αλέστε. Ασε που ακόμα κι όταν φυλάει τα οπίσθιά της είναι σχεδόν μαθηματικά βέβαιο ότι θα το φάει το γκολ. Με πέντε αμυντικούς έπαιζε και έφαγε γκολ. ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ!

Εκείνο που με προβληματίζει είναι ότι αυτό το πρόβλημα ΔΕΝ λύνεται με μία - δύο μεταγραφές το Γενάρη, όσο μεγάλες κι αν είναι αυτές (που είναι συζητήσιμο ΠΟΣΟ μεγάλες θα είναι κατά πόσο θα μπορέσουν να αποδώσουν).


@Crazy Toyrists: Δεν είσαι η μόνη, τρελοτουρίστι μου!

Ολοι έχουμε χάσει τη μπάλα. Και περισσότερο την έχει χάσει η ομάδα.



@zouk: Ηταν κι αυτό ...deja vu...




@gvarvakis: Πρέπει να το κάνεις ...χθες! :))))



@the bgt: Nάμαστε πάλι στα ίδια λοιπόν. Οντως φαινόταν από το πρώτο λεπτό. Μύριζε από μακριά η γκέλα.

Δεκτά όλα όσα λες. Και ότι δύσκολα μπορείς να κρατήσεις δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη και ότι υπήρξε κούραση και έλλειψη συγκέντρωσης και όλα τα σχετικά. Ομως, η καλή βαθμολογία σαφώς και χρειάζεται για τα πλέι οφ. Κι άμα συνεχίσουμε έτσι ούτε αυτή θα την έχουμε. Και όχι τίποτα άλλο αλλά φέτος στα πλέι οφ δεν θα έχουμε μια ΑΕΚ απογοητευμένη ούτε ένα Αρη παραλία. Θα έχουμε έναν ΠΑΟΚ με ιδιαίτερη δυναμική και μια ΑΕΚ μεταμορφωμένη προς το καλύτερο.



@coachp: Bιάστηκες κόουτς. Βιάστηκες. Περίμενε πρώτα να γράψω και αν δεν γράψω για τους τρεις στόπερ, τότε μιλάς.

Είσαι εμπαθής σου το ξαναείπα και δεν αλλάζω γνώμη. Και εκτός από εμπαθής είσαι και ελειπώς ενημερωμένος. Ο Κλέιτον δεν είναι απόλυτα έτοιμος και του ζήτησε ο ίδιος να μείνει εκτός και ο Ρουκάβινα είχε ενοχλήσεις (επί τη ευκαιρία πες το και στο κανάλι σου που μόλις πριν λίγο είπε ότι ήταν ΟΚ...). Οι άλλοι δύο ήταν ΟΚ. Προφανώς τον Λάζαρο θα μπορούσε να τον έχει στην αποστολή. Για να μην τον έχει, θα είχε τους λόγους του. Αλλωστε, σήμερα ούτε ο Ιβανσιτς τον δικαίωσε, και πιστεύω ούτε και ο Μάτος με τη συμμετοχή τους. Εκανε λάθη το είπαμε. Αλλά, άλλο κάνουμε κριτική και άλλο ξεσκίζουμε!

The Bgt said...

βρε Γαττι εκανες update το αρχικο σου κειμενο? γιατι πριν που μπηκα και εγραψα σαν να μη τα διαβασα ολα (μπορει να φταιει και το κοκκινο κρασι).

Οχι τιποτε αλλο αλλα στην ουσια επανελαβα οτι εγραψες εσυ (μετα).
Ζητω ταπεινα συγνωμη!

Τεσπα ας μη ζηταμε θαυματα απο την ομαδα σε μια τοσο μεταβατικη χρονια. Και η καλη παρουσια στο ΤσουΛου ειναι περαν των προσδοκιων μας.

Ειπαμε το μονο λαθος για το οποιο καλα κανουμε και τους κραζουμε ειναι οτι καναμε τις μεταγραφες μας σκεφτομενοι σαν τους Γαυρους: μεταγραφες αεροδρομιου και πως να παρουμε παικτες που ηθελε ο αιωνιος και να του μπουμε στο ματι.
Ειχαμε αρχισει να γαυροποιουμαστε.. φτου φτου φτου μακρια απο μας.
Αυτη ειναι και η μεγαλυτερη νικη του Κροκους, σχεδον μας γαυροποιησε (φτου φτου φτου οξω αποδω!)

gatti said...

@the bgt: Aφού έγραψα υστερόγραφο ότι θα επανέλθω βρε. Δεν θα ανέβαζα καινούργιο κείμενο. Είχα βάλει scratches χωρίς βασικό κείμενο. Ετσι θα το άφηνα;

Αλλά ετσι κι αλλιώς είτε πριν είτε μετά, εμείς τα ίδια γράφουμε! :)))

To μεγάλο πρόβλημα για μένα δεν είναι η απώλεια του τίτλου. Αν το θες ούτε καν ο κίνδυνος να χάσουμε την δεύτερη θέση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η απώλεια της ηρεμίας της ομάδας. Οσο κερδίζει μας αφήνουν ήσυχους. Οταν χάνει αρχίζουν να χώνονται, αρχίζει η γκρίνια και η μιζέρια. Δεν είναι μόνο οι δημοσιογράφοι. Είμαστε κι εμείς οι ίδιοι. Υπάρχουν δύο πόλοι. Και όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά έχουμε συγκρούσεις.

squarelogic said...

Skratch 6:Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ!
Ομοίως στα 8 και 11 αν δε με απατά η μνήμη μου!

Και φαντάσου οτι δευτερόλεπτα πριν μπει το γκολ του Αστ. είχα τηλεφωνήσει σε φίλο (που με είχε καλέσει να παμε και γηπεδο-ο θεός με φύλαξε και δεν πηγα πάλι)να του πω οτι όπως παίζουμε θα το φάμε!Ε,στο 5ο χτύπημα χτύπησε κι ο Μπαστία!

Που πήγε η λογική του Μιλάνου,οτι δεν δίνω όλο το γήπεδο στον αντίπαλο?
Άντε πάλι στη μιζέρια...

coachp said...

1} Το πρωτάθλημα δεν χάθηκε. Εχουν δυναμώσει πολύ οι μικρές ομάδες και θα κάνει κι ο Ολυμπιακός πολλές γκέλες, κοβω το κεφάλι μου. Αλλα δεν δειχνει ικανός ο Παναθηναϊκός να αντιδράσει. Ειναι τραγικός. Τραγικός. Και για τους χαμένους βαθμούς του πρωταθλήματος, περισσότερο απο ολους ευθυνεται ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ, πως να το κάνουμε τώρα.

2} Τα ονόματα που ανέφερα ηταν τυχαία και δεν εψαξα την 18αδα. Απλά σκέφτηκα τεχνίτες παίχτες. Δεν με ενδιέφερε κατι άλλο απο το να τονίσω πως διαχειρίζονται τα πραγματα οι απλοι προπονητές...

3} Κάνετε λάθος για τον Ιβανσιτς. Είναι παιχτης ψυχολογίας και οταν δεν χρησιμοποιείται, πέφτει. Αναμενομενο για τετοιο παίχτη. Αλλα αν ήταν κακός αυτός, πείτε μου τους καλούς του Παναθηναϊκου στο παιχνίδι αυτό.

4} Εχεις δικιο, δεν κάνω κριτική αλλά ξεσκίζω, και ειμαι εμπαθής. συμφωνώ 100%. Αλλα ολο αυτό μου το έχει δημιουργήσει ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ, και οι επιλογές του. Ειπαμε, εχει ολοκληρωθεί το 40% του πρωταθλήματος, κι αυτός δεν ξέρει την ομάδα. Πιστευε και μη ερεύνα που λένε... Ασε τωρα με τον καραγκιόζη.

5} Οι δημοσιογράφοι του Παναθηναϊκού κάνουν πολύ κακό στην ομάδα. Επειδή οπως εγραψες ειναι σε δύο πόλους. Κρινει αυστηρά κάποιος τον ΤΕΝ ΚΑΤΕ, ανθρωπος του Γκοντζου και του Βαρδινογιάννη ακουγεται αμεσως. Οπότε ο Βασιλαράς και οι υπολοιποι πανε απο την απέναντι επειδή έχουν κοντρα.
Και εγώ ξέρω Παναθηναικούς που δεν γουσταρουν κανέναν απο τους δύο πολους και ειναι Παναθηναϊκοι, απλά ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ. Αυτοί πρέπει να αντιδράσουν. Αλλιώς, καληνυχτα και καλή τυχη.

Υ.Γ Ακομη και στο θέμα με την ΕΠΟ κοντρα εχουν οι εφημεριδες της ομάδας σας. Για κλάμματα είστε. Αυτο εκμεταλέυτηκε ο Κοκκαλης και εστησε το 15χρονο ερυθρόλευκο πανηγύρι...

Θα κάνω ενα ποστ για το θέμα της ΕΠΟ απο δευτέρα, μην με ρωτάτε εδώ....

pensierix said...

Το πρωτάθλημα τελείωσε, ο γάβρος παίζει πλέον χαλαρός και θα κάνει και καλές εμφανίσεις αφού δεν έχει πίεση. (άντε, μπορεί να σκοντάψει με τον Λεβαδειακό για να ρίξει τον ΟΦΗ, ίσως και με τον ΠΑΟΚ για να τον βγάλει προκριματικά Τσου Λου).

Περισσότερο κι από μας τους βάζελους από αύριο θα προσεύχονται για γκέλες του γαύρου οι εφημεριδάρχες γιατί με τελειωμένο το πρωτάθλημα από τον Νοέμβρη θα περιμένουν κάποιο ευρωπαικό παιχνίδι για να πουλήσουν κάνα φύλλο παραπάνω.

eforas said...

Το πρωτάθλημα έχει τελειώσει προ πολλού. Το μόνο παρήγορο είναι ότι υπάρχουν το εξαιρετικό αυτό blog, που παρέχει πλήρη, εμπεριστατωμένη και ανεπηρέαστη ενημέρωση. Συγχαρητήρια!

tzonakos said...

Απίστευτο, αν δεις το σημερινό θέμα που ανέβασα πριν λίγο θα δεις πόσο συμφωνούμε στις σκέψεις.
Και ναι ηταν σαν ήττα αυτη η ισοπαλία και βασανιστήκαμε πολυ με αντίπαλο που κατέβηκε απλα για να μην παραδοθεί εύκολα.
Δεν θέλω να κάνω τον προπονητή αλλα εντός Ελλάδας πρέπει να προσαρμόζει το σχήμα στις απαιτήσεις.
Τελοσπάντων πάμε παρακάτω.
Για μένα τίποτα δεν εχει ακόμα τελειώσει οριστικά.

gatti said...

@squarelogic: Eίναι ξεκάθαρο ότι ο Τεν Κάτε δεν έχει καταφέρει ακόμα να μπει στην νοοτροπία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι΄ αυτό τα καταφέρνει καλύτερα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, όπου υπάρχει άλλη λογική (άσχετα αν δεν του βγήκαν τα ματς με Ιντερ, Βέρντερ εντός έδρας και Ανόρθωση εκτός, την ομάδα την είχε στήσει σωστά).

Από την άλλη, πάλι πώς κερδίσει η ομάδα ένα παιχνίδι όταν στήνεται τόσο αμυντικά και δεν υπάρχει ο παίκτης που θα πάρει πρωτοβουλίες και θα φτιάξει παιχνίδι; Στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι πώς θα διασπάσει κλειστές άμυνες. Και το αντίδοτο δεν το έχει βρει. Δεν ξέρω τελικά αν υπάρχει κιόλας ο κατάλληλος παίκτης για αυτό το ρόλο στην ομάδα. Αυτός που θα διασπάσει από τον άξονα με μια κάθετη πάσα την άμυνα του κάθε "μικρού" που έρχεται στο ΟΑΚΑ για να πάρει βαθμό.

Από ένα σημείο και μετά λειτουργεί και ως αυθυποβολή. Κάθε φορά που οι παίκτες μας θα μπαίνουν μέσα στο γήπεδο για να αντιμετωπίσουν έναν υποδεέστερο αντίπαλο που θα "ταμπουρωθεί" θα έρχονται στο μυαλό τους οι "γκέλες" με Ηρακλή, Εργοτέλη και Αστέρα και θα κάνουν το παιχνίδι ντέρμπι. Δεν ξέρω πώς θα λυθεί αυτό το πρόβλημα, ξεκάθαρα πια δεν είναι μόνο θέμα της άμυνας. Λείπουν παίκτες και μπροστά. Εχουμε πολλούς παίκτες για συγκεκριμένες θέσεις και λίγους έως καθόλου για άλλες...



@coachp: Πολλά και άγρια μας τα λες.

1) Το πρωτάθλημα έχει χαθεί. Ακόμα κι αν κάνει γκέλες ο γαύρος, έχει τρόπους να πάρει βαθμούς όταν τους χρειαστεί. Αλλά όπως πάνε τα πράγματα δεν θα χρειαστεί καν να χρησιμοποιήσει τους συγκεκριμένους τρόπους...

2) Το είπαμε ότι έκανε λάθη. Αλλά έχει και δίκιο όταν μιλάει για κακή νοοτροπία και νηπιαγωγεία.

3) Και τι με νοιάζει εμένα που ο Ιβανσιτς είναι παίκτης ψυχολογίας; Εχουμε ήδη έναν παίκτη ψυχολογίας στην ομάδα, τον Γκαλίνοβιτς. Μην πειράξεις τον ένα, μην μαλώσεις τον άλλο. Ο Ιβανσιτς είναι ένας βελτιωμένος Τσιάρτας. Εχουμε την πολυτέλεια να σπαταλάμε μια θέση για πάρτη του για τη μία και μοναδική μπαλιά που θα κάνει; Δεν την έχουμε. Αν θέλει να παίζει, ας παίζει καλά για να μην χάνει τη θέση του. Ολοι ήταν κακοί. Αλλά αυτός ήταν προκλητικά αδιάφορος και εξαφανισμένος μετά το γκολ.

4) Και ποιος είσαι ρε φίλε που θα ξεσκίζεις; Ποιος σε όρισε εσένα τιμητή των πάντων; Τόσο πολύ καίγεσαι για την ομάδα; Και αν καίγεσαι ως τι καίγεσαι;

5) Οι δημοσιογράφοι των άλλων κάνουν κακό ε; Του Ντέρμπι και της Πράσινης προφανώς. Οι δικοί σας; Ο Τασούλης; Οι άλλοι στη Γκολ; Στην Εξέδρα; στον Φίλαθλο; Ρε δε μας παρατάτε λέω εγώ...

Κι εγώ ανάμεσα σ΄ αυτούς που ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ κανέναν πόλο είμαι. Πώς ακριβώς δηλαδή μπορώ να αντιδράσω; Για πες μου εσύ που τα ξέρεις όλα!

ΥΓ. Για κλάματα είμαστε εδώ και χρόνια. Στο μόνο που συμφωνώ μαζί σου. Αλλά όπως λες κι εσύ αν δεν ήμασταν για κλάματα, πρώτα απ΄ όλα σε διοικητικό επίπεδο, δεν θα έκανε πάρτυ ο θείος...


@pensierix: Tον θάψαμε τον μακαρίτη, pensierix. Στον δεύτερο γύρο θα του κάνουμε και τα σαράντα. Ναι, η διαφορά μπορεί να μειωθεί, έχει ξανασυμβεί επί Μαλεζάνι. Αλλά στο τέλος ο γαύρος θα το σηκώσει γιατί την κρίσιμη στιγμή πάλι θα την κάνουμε τη μαλακία, ενώ εκείνος όχι.

Μην ανησυχείς για τις εφημερίδες. Ξέρουν αυτές. Θα πουλήσουν κριτική και ελπίδα. Μαστίγιο και καρότο. Ο,τι κάνουν πάντα.



@eforas: Tι παρηγοριά να είναι το blog βρε εφοράκο μου; Μια χαρά και δέκα λύπες. Βαρέθηκα, ειλικρινά σου λέω. Αν έχεις κάτι να περιμένεις, αντέχεις. Ελπίζεις. Αν πας ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω, απογοητεύεσαι. Μου φαίνεται θα το κάνω πραγματικότητα αυτό που λέω ότι θα αλλάξω θεματολογία...



@tzonakos: Μας έχουν πάρει χαμπάρι όλοι οι μικροί και κατεβαίνουν στο ΟΑΚΑ για να πάρουν βαθμούς. Κανένας φόβος κανένα δέος γιατί η ομάδα πολύ απλά δεν μπορεί να το εμπνεύσει. Φαντάσου τώρα, Ηρακλή, Εργοτέλη και Αστέρα (οι δύο έχουν ήδη παίξει) μέσα στο τηγάνι. Πάνε με τον ίδιο αέρα που έρχονται στην έδρα μας; Οχι βέβαια! Το επιτρέπει ο γαύρος; Το επιτρέπει ο τρόπος που παίζει; (Είχαμε εμείς έστω και το ένα δέκατο του πάθους που έχει ο γαύρος στο παιχνίδι του όταν παίζει στην έδρα του; Λαπάδες είμαστε!). Το επιτρέπουν οι διαιτητές; Το επιτρέπει ο κόσμος του; (Αλλο μεγάλο θέμα αυτό, μετά από νίκη επί της Ιντερ στο Μιλανο, τρεις κι ο κούκος. Αλλά από την άλλη, τι να πάνε να δουν; Να φάνε πάλι πίκρα;).

Ναι, πάμε παρακάτω. Αλλά πού; Εχουμε πλάνο; Εχουμε πρόγραμμα; Τι κυνηγάμε τώρα με τους πιθανότατα -9 βαθμούς από την κορυφή από απόψε το βράδυ; Το πρωτάθλημα κυνηγάμε ακόμα; Την δεύτερη θέση; Περαιτέρω πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ όσο πιο ψηλα γίνεται; ΄Η χτίσιμο ομάδας για του χρόνου; Ας μας πουν να ξέρουμε...

Rizobreaker said...

Tώρα Gatti αν πω "στα 'χα πει" θα 'μαι κακός??
Πολλά λόγια δε χρειάζονται... Νομίζω ότι το μεγάλο πρόβλημα του φετινού Παναθηναϊκού είναι η έδρα του, όσο κι αν αυτό ακούγεται περίεργο! Εκτός έδρας έχουμε ακριβώς τους ίδιους βαθμούς με τον Ολυμπιακό. Εντός όμως, εκεί που οι άλλοι έχουν 6 στα 6 (και πιθανώς 7 στα 7 σήμερα), εμείς άστο καλύτερα μην τα θυμάμαι και συγχύζομαι...

Όσον αφορά το χτεσινό αγώνα ειδικά, μόλις είδα τα 3 σέντερ μπακ τη μυρίστηκα τη δουλειά! Και κάνω τη σκέψη, λες επειδή με αυτό το σύστημα κερδίσαμε την Ίντερ να το καθιερώσει ο Τεντάς σε όλους τους αγώνες? Άλλο λόγο για τον οποίο έπαιξε έτσι χτες δεν βρίσκω... Εκτός κι αν μπέρδεψε τον Αστέρα Τρίπολης με τον Αστέρα Εξαρχείων και σου λέει κάτσε να είμαι σίγουρος γιατί αυτοί ρίχνουν τα γκολ σαν τις μολότοφ...

ΥΓ: Άσε που έλεγαν για 40000 κόσμο και δεν είχε ούτε 15000...

The Bgt said...

Δε ξερω αν φταιει οτι επαιξε με 3 μπακ..γιατι και στις αλλες γκελες με λιγοτερους αμυντικους επαιξε και ...γκελαρε.

Για μενα το προβλημα ειναι οτι τα τελευταια χρονια ο ΠΑΟ δεν ειναι φοβητρο για τις μικρες ομαδες. Εχει δωσει το δικαιωμα να τον αμφισβητουν. Λιγο και η νοοτροπια λιγο και η μη προφυλαξη της ομαδας απο την κακη διαιτησια λιγο και το γηπεδο παρτον κατω τον μακαριτη!

Ενω στο τηγανι, πολυ λιγοι εχουν κανει σεφτε ακομη και στις κακες μερες του γαυρου.
Απο μια αποψη νομιζω οτι με το δικο μας γηπεδο θα αλλαξουν πολλα.

Απο την αλλη το μεγα προβλημα προς το παρον παραμενει η νοοτροπια. Νομιζω οτι περαν απο αμυντικο ή επιθετικο πρεπει να αποκτηθει ενας παικτης ηγετης που να παρασυρει και τους αλλους.

Καλα βρε Γαττι κι εσυ τι απογοητευεσαι ετσι? ειπαμε μεταβατικη η φετινη χρονια. Υπομονη. Σε τελικη τι εγινε που θα το παρει ο γαυρος? Δοξα τον Τεντα στην Ευρωπη εχουμε παρει μεγαλη χαρα φετος.

The Bgt said...

Και να συμπληρωσω οτι επιμενω στο να φυγουν Βυντρο-Καραγκουνηδο-Τζιωληδες-γκαλινο_γκουμηδες.

Ναι ειναι φιλοτιμοι, ναι προσπαθουν αλλα οπως εχεις πει και συ Γαττι, εχουν ταβανι. Στις εξαρσεις τους κερδιζουν την Ιντερ. Στα κανονικα τους (που ειναι και η μονιμη τους κατασταση) χανουν απο τον Αστερα και μαλιστα πολυ ευκολα.

Αυτο δεν αλλαζει ουτε με Μπαγιεβιτς ουτε με Μουρινο ουτε με Φεργκιοσυον. Τ'ακους Κοουτς Πι? :)

gatti said...

@the bgt: Eγώ νομίζω ότι μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η νοοτροπία. Και αυτή είναι το πιο δύσκολο να αλλάξει. Λέμε ότι ο Τεν Κάτε έκανε λάθη στον καταρτισμό της ενδεκάδας. Εντάξει. Πίστευε όμως ότι έχει ώριμους παίκτες στην ομάδα του, που ξέρουν τι και πώς να το κάνουν. Κι εδώ που τα λέμε, θέλεις προπονητή για να κερδίσεις τον Αστέρα; Αλλά όταν τους βλέπεις να μην έχουν την παραμικρή διάθεση να παίξουν, τι να υποθέσεις; Δεν θέλω να ρίξω το ανάθεμα, ούτε να (ξανα)πω ότι οι Βυντροτζιόληδες ή οι Γκούμας - Καραγκούνης είναι αυτοί που κάνουν κακό στην ομάδα. Ισως να τους αδικώ αν το πω. Αλλά τελικά είναι φοβερά κουραστικό τη μία να αναθεωρείς και να αναρωτιέσαι μήπως κάνεις λάθος και έχεις φανεί σκληρός μαζί τους και την αμέσως επόμενη να σε δικαιώνουν που τόσο καιρό τους έκραζες.

Δεν απογοητεύομαι που χάνουμε το πρωτάθλημα. Παρά τα μεγάλα λόγια, από την στιγμή που δεν έγιναν οι κατάλληλες κινήσεις το καλοκαίρι, ήξερα ότι το πρόβλημα δεν θα είναι μόνο στην Ευρώπη (που, τι παράδοξο, τελικά στην Ευρώπη δεν είναι πρόβλημα, ακόμα τουλάχιστον...). Θα είναι και στην Ελλάδα, όπως αποδείχτηκε. Μπορώ να κάνω υπομονή. Αλλά θέλω να βλέπω βελτίωση. Με τον Ηρακλή και τον Εργοτέλη είχαμε απώλειες, αλλά παρά τη "μαυρίλα" εγώ διέκρινα και καλή κυκλοφορία της μπάλας και ευκαιρίες. Χθες, ήταν το απόλυτο μηδέν. Αυτό είναι που απογοητεύει: H έλλειψη προόδου.

Συν κάτι ακόμα: Το γεγονός ότι όσο πισωγυρίζουμε, δίνουμε το δικαίωμα στις "ύαινες" που παραμονεύουν. Υπάρχει πολύς κόσμος που ακούει και διαβάζει τους "επαϊοντες" και "δηλητηριάζεται". Δεν την μπορώ την διχόνοια και τις κόντρες. Αν η ομάδα πηγαίνει καλά δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν. Αν δεν πηγαίνει, θεριεύουν.

gatti said...

@Rizobreaker: Kαι αυτό με την έδρα έχει αρχίσει να συζητιέται. Το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα. Και αν μάλιστα είναι και άδειο, τότε δεν υπάρχει πιο "κρύο" γήπεδο. Εκ των υστέρων, λόγω αποτελέσματος δηλαδή, δικαιώθηκαν αυτοί που δεν πήγαν γιατί δεν έφαγαν πίκρα μαζί με το κρύο. Αλλά μήπως αν έδιναν το "παρών" θα βοηθούσαν την ομάδα να πάρει τη νίκη;

Σε κάθε περίπτωση είναι ντροπή που δεν πήγαν περισσότεροι οπαδοί στο γήπεδο. Σε κάποια φάση η κάμερα έπιασε τον Τζιόλη που το συζητούσε στον πάγκο με τον Καραγκούνη. Δεν είμαι βέβαιη ότι έλεγαν αυτό, αλλά έτσι μου φάνηκε. Ναι, όλοι περιμέναμε να βρίσκεται περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Κι αν δεν βρεθεί για να τους επευφημίσει μετά από τέτοια ιστορική νίκη όπως αυτή του Μιλάνου, πότε θα το κάνει;

Από την άλλη, πάλι, τι να σκεφτούμε; Οτι κομπλάρουν οι παίκτες να παίζουν εντός έδρας; Εχουν ακούσει πολλά τόσα χρόνια, είναι γεγονός (και όχι πάντα άδικα), αλλά ίσως να υπάρχει μια άλλη παράμετρος που χάνουμε βαθμούς εντός έδρας. Εδώ και χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να παίξει δημιουργικό ποδόσφαιρο. Τα καταφέρνει λοιπόν εκτός έδρας όπου ανοίγεται ο αντίπαλος αντί για τον ίδιο ενώ στο ΟΑΚΑ που οι άλλοι κλείνονται περιμένοντας τον ίδιο να παίξει επιθετικά, εννιά στις δέκα φορές, αν δεν του βγουν οι φάσεις, "βραχυκυκλώνει".

Ολα πήγαν στραβά χθες, τι να λέμε...

pensierix said...

Βαρέθηκα τα περί νοοτροπίας κτλ κτλ. Γενικά έχω βαρεθεί. Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΠΑΟ έχει ξεμάθει να κάνει πρωταθλητισμό, όλα τα αποτελέσματα θεωρούνται φυσιολογικά, πάντα κάτι φταίει και δυστυχώς δίνει λαβές για σχόλια του τύπου "γι'αυτό χάνετε τα πρωταθλήματα. Πού σας φταίει ο Κόκκαλης;" Γινόμαστε και γραφικοί αν και έχουμε δίκιο...

Και αν παρατηρήσετε ο ΠΑΟ κέρδισε τα παιχνίδια που και να τα έχανε δεν θα του έλεγε κανείς τίποτα. Εκεί που έχεις περισσότερα να χάσεις παρά να κερδίσεις φαίνεται αν είσαι μεγάλη ομάδα ή όχι. Και αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟ, ασχέτως διπλών στην Ευρώπη, είναι μικρή ομάδα.

gatti said...

@pensierix: Eίπες την πιο σωστή κουβέντα.
Εχουμε ξεμάθει να κάνουμε πρωταθλητισμό και έχουμε μικρύνει σαν ομάδα.

Ολα τα άλλα είναι για να περνάμε την ώρα μας...

The Bgt said...

Αληθεια τελικα βγαζουμε τα ματια μας μονοι μας?
Αυτο σηκωνει μεγαλη συζητηση. Περαν απο το να μιλαμε για το σωστο προπονητη ή το σωστο ροστερ ή την νοοτροπια, υπαρχει ενα ανυπερβλητο (οπως εχει αποδειχθει) εμποδιο: η κοκκαλοπαραγκα που εχει συμβαλλει καθοριστικα στη σμυκρινση μας.

Γιατι ο ΠΑΟ τα τελευταια 12 χρονια πρεπει να παιζει τελεια και να νικαει τους παντες αν θελει πρωταθλημα καθοτι ο γαυρος δε χανει ευκολα βαθμους.
Το να μην χανει ευκολα βαθμους ο γαυρος ομως ολα αυτα τα χρονια δεν ειναι αποτελεσμα μιας υπερομαδας αλλα μιας ομαδας που "δεν επιτρεπεται" να χανει.
Το φυσιολογικο ειναι για μια ομαδα να εχει απωλεις και απο ομαδες μικροτερης δυναμικοτητας.

Ετσι εφτιαξε καρδια πρωταθλητη ο ΟΣΦΠ. Εδω ακομη και περυσι που ηταν ο χειροτερος ΟΣΦΠ των 12 χρονων την ακρη τη βρηκε.

Οταν λοιπον ο ΠΑΟ ξεκιναει εχοντας το αγχος να μην χασει ΠΟΥΘΕΝΑ πραγμα εντελως αφυσικο εως αδυνατο αυτο αποτελει ενα τεραστιο μειον.
Ε δε γινεται να εχω γω την απαιτηση η ομαδα μου να νικαει συνεχεια μπας και κερδισω τιτλους.

Το πρωτο πραγμα που επρεπε να ειχε κανει ο Τζιγκερ και μετα οι πολυμετοχικοι ηταν να γκρεμισει την παραγκα οχι να προσπαθησει να φτιαξει αηττητη ομαδα. Κι αυτη ειναι η ευθυνη της διοικησης του ΠΑΟ.

Ανεξαρτητα απο το τι κανει ο ΠΑΟ για να φτιαξει ομαδα αγωνιστικα, πρωταθλήμα δε θα παρει εκτος αν για καποιο ασχετο λογο μικρυνει πολυ ο ΟΣΦΠ.

tzonakos said...

Παρακολουθώ την κουβέντα και ειναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.
Ξανασυμφωνώ με pensierix και δεν διαφωνώ καθόλου με The Bgt εκτός απο ενα σημείο : το "φύγε"
Με βρίσκει σύμφωνο σε ολα εκτός απο την νοοτροπία του στυλ "να φύγει ο Χ, να φύγει ο Ψ να φύγει, να φύγει, να φύγει ..."
Το εχω πει οχι μόνο για Παναθηναϊκό αλλα και για άλλες ομάδες, μόλις κατι δεν πάει καλά, αρχίζουμε τα "να φύγει αυτός, να φύγει ο άλλος, να φύγει ..." κλπ.

...και ποιοί θα παίζουν μετά ;

Σάμπως απο τα φυτώρια βγάζουν σημαντική παραγωγή ;

squarelogic said...

Eνδεικτική της λάθος νοοτροπίας των παικτών μας ήταν η αγωνιστική τους συμπεριφορά το τελευταίο 15λεπτο.
Αντί να εντείνουν τις προσπάθειες τους και να προσπαθησουν να "πνιξουν" τον Αστέρα έπεφταν με το παραμικρό κάτω εκβιάζοντας το φάουλ ή το πέναλτυ.
Σαν κακομαθημένα πλουσιόπαιδα που έχουν μάθει να γίνεται πάντα το δικό τους...
Βλέπω το παιχνιδι του Ολυμπιακου και σήμερα και-άσχετα απ το παρελθον-βλέπει κανείς μια ομαδάρα που πιέζει ασφυκτικα τον αντίπαλο και βέβαια έχει 4 μπαλαδόρους μπροστά που βρίσκονται με κλειστά μάτια...
...εκεί που εμείς παρακαλάμε να πιάσει ο Σαλπι μια σέντρα της προσκοπής και να τη βρεί σωστα ο Μαντζιος ή ο Πετρόπουλος(αληθεια,εκείνος ο Σόουζα τι έγινε?ποιος θα χρεωθεί τα 3-3,5 εκ που στοίχισε για να μην είναι ουτε αναπληρωματικός του Πετρόπουλου?)
Πέρα απ τα θαύματα της μιας νύχτας έχουμε πολύ δρόμο για να τους φτάσουμε,ιδιαίτερα όταν δεν μας φταίει ακριβως η Παράγκα.
Και η αρχή πρέπει να γίνει με μια νηφάλια αποτίμηση των δυνατοτήτων του έμψυχου υλικού και σταδιακή εκτόξευσή του με 2-3 πολύ ποιοτικές μεταγραφές σε κάθε περίοδο.

pensierix said...

@square

Συμφωνώ, ακούω βέβαια και για ένα πεναλντάκι που δεν έδωσε στον Εστογιάνωφ σε τράβηγμα του Γαβραάμ. (δεν έχω άποψη, έτσι είπαν στο ραδιόφωνο). Πάντως, η αλήθεια να λέγεται. Είναι άλλης κλάσης οι Λέτο, Πάντος, Μενδρινός, Όσκαρ, Ραούλ Μπράβο και ΣΙΑ. Αυτά να τα βλέπουν οι δικοί μας που λένε ότι φταίει το φτωχό ρόστερ. Και φυσικά, γεμάτο και το τηγάνι μετά την τεράστια νίκη με την Μπενφίκα. (ποιά Ίντερ...)

Ντεμης said...

Πολύ ενδιαφέρουσα όντως η κουβέντα σας, Gatti μου, σας ακούω κι εγώ με προσοχή.
Και για μας δεν είναι έδρα αυτό το ΟΑΚΑ, κι εμείς ξεμάθαμε να κάνουμε πρωταθλητισμό, άστα να πάνε.... ατέλειωτη πίκρα. Μόνο ο Πλιάτσικας μού άρεσε σήμερα (καμμιά φωτό; χιχί!) Νομίζω τέλειωσε το Πρωτάθλημα οριστικά, νορίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Υπάρχει βέβαια κι ο ΠΑΟΚ, αλλά....
Ευτυχώς στην πατρίδα η Ανόρθωση δείχνει δυνατή παρά την κρίση, νικήσαμε πριν λίγο 3-0 τον Ατρόμητο (Γεροσιήππου, όχι Περιστερίου!) κι είδα μια μικρή χαρά.
Άντε, καλό βράδυ σε όλους....

pensierix said...

Συγγνώμη, ξέχασα τον τεράστιο Μήτρογλου. Αλλά όταν μπαίνεις στο γήπεδο χαλαρός όταν οι άλλοι έχουν γκελάρει (και τη διαιτησία σταθερή, οφσάιντ, πέναλντι, αποβολές) ο Μήτρογλου γίνεται σέντερ φορ, ο Μενδρινός Βιειρά, ο Πάντος μάγκας, ο Ραούλ Μπράβο εργαλείο, ο Όσκαρ υπόσχεση για το μέλλον και όλοι μαζί γεννημένοι πρωταθλητές...

Stepas said...

Για τον ΠΑΟ τα είπατε όλα. Σίγουρα έκανε λάθη ο τεντάς, το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα, κακώς η ομάδα σας δεν απέτρεψε το να παίξει Σάββατο μετά από τέτοιο μεσοβδόμαδο ματς, κακή νοοτροπία στην ομάδα. Και από την άλλη σκληρό καρύδι ο Αστέρας και με ανεβασμένη ψυχολογία λόγω αλλαγής προπονητή. Όλα αυτά έφεραν μία ακόμη βαθμολογική απώλεια για τον ΠΑΟ. Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία, τότε δεν πρόκειται να καταφέρετε να κυνηγήσετε τις όποιες ελπίδες για πρωτάθλημα. Αν η νοοτροπία αλλάξει με κάποιο τρόπο, τότε όλα γίνονται! Αλλά δεν το πολυβλέπω...

Μεγάλη ψυχή ο ΠΑΟΚ! Παρόλες τις αντιξοότητες (βασικότατες απουσίες, κακή διαιτησία, ισοφάριση στο 85') καταφέραμε να πάρουμε το 3ποντο απέναντι σε μία ομάδα κακή αλλά επικίνδυνη. Η ομάδα πλέον είναι εντελώς αποδεκατισμένη όμως. Βερόν-Γκαρσία θα είναι απόντες στο προσεχές ματς με Αστέρα. Πάει το κέντρο μας δηλαδή...Θα συμφωνήσω για Γκαρσία. Από τη στιγμή που έκανε την κουτουράδα να χτυπησει τον Ντιόγο πλέον ό,τι και να κάνει θα ζημιώνει την ομάδα. Είτε επειδή θα είναι "στιγματισμένος", είτε επειδή και ο ίδιος θα ξενερώνει όλο και περισσότερο με την αντιμετώπιση που θα έχει. Είναι κρίμα γιατί ο ΠΑΟΚ με τον Γκαρσία στην 11άδα είναι άλλη ομάδα. Πάντως έκανε το λάθος με τον Ντιόγο και δυστυχως θα το πληρώσει πολύ περισσότερο απ'ό,τι περίμενε και ο ίδιος αλλά και η ομάδα.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Έχετε κάνει δυο νίκες στη σειρά φέτος? θα τις κάνατε σε 3 μέρες? Αποκλείετε! Είπα και στο μπλογκ ότι αν παίζατε με μια επιθετικογενή ομάδα θα χάνατε κιόλας επομένως κερδίσατε και ένα βαθμό!

Αδικό είχε ο Τεν κατε για τα 3 σεντερ μπακ? Δεν έχεις ηγέτη στην άμυνα και η άμυνα πάει κατα διαόλου και επομένως αφου το φοβαται γ@μ@ει την επιθεση και το κέντρο.

ΥΓ Εμείς πρέπει να πάψουμε να παίρνουμε εισητηρια για τα εκτος. Έτσι απλά... Τώρα κυνηγάμε τον Ολυμπιακό για όσο αντέξουμε!

gatti said...

@the bgt: Την κοκκαλοπαράγκα την ξέρουμε την ζούμε χρόνια τώρα. Την βλέπουν και την έχουν ζήσει στο πετσί τους και οι υπόλοιποι. Οταν όμως δεν έχεις ομάδα, κινδυνεύεις να χάσεις το όποιο δίκιο έχεις και να γίνεις γραφικός αν φωνάζεις για την παράγκα. Τον είδες σήμερα τον Ολυμπιακό; Μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν έπαιξε μπάλα; Οταν ένας ουδέτερος παρατηρητής δει το δικό σου χθεσινό παιχνίδι και το δικό του σημερινό μπορείς να τον πείσεις ότι για τη διαφορά που σας χωρίζει φταίει η παράγκα;



@tzonakos: Eίναι γεγονός ότι και τα προηγούμενα χρόνια που ακολουθήσαμε την τακτική της αποδόμησης δεν καταφέραμε να πάμε μακριά. Δεν είναι λοιπόν λύση να φύγουν όλοι. Είναι λύση να μείνουν και να στηριχθούν. Αλλά θα πρέπει προηγουμένως να είσαι βέβαιος ότι αυτοί που έχεις (παίκτες, προπονητές, τεχνικοί διευθυντές) είναι ικανοί να σε πάνε παραπάνω, είναι οι κατάλληλοι για να κάνουν πρωταθλητισμό. Γιατί αν δίνεις ευκαιρίες στους μέτριους και αν εξακολουθήσεις να διατηρείς τους μέτριους, δεν θα καταφέρεις τίποτα. Θα γυρίζεις σαν τον ποντικό σε τροχό...



@squarelogic: Nαι, έπεφταν κάτω και διαμαρτύρονταν ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα τους δώσουν το πέναλτι που δεν τους είχαν δώσει στους προηγούμενους αγώνες.

Κι εγώ είδα τον Ολυμπιακό σήμερα και είδα μια ομάδα με ψυχή. Που μπήκε μέσα να τσακίσει τον αντίπαλο. Να μη του επιτρέψει να διανοηθεί ότι μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη. Μέχρι τώρα έπαιρνε τα παιχνίδια από τύχη ή από κεκτημένη ταχύτητα. Τώρα, στα τελευταία ματς, παίζει και μπάλα. Και όποιος δεν το βλέπει, ας βγάλει τα οπαδικά του γυαλιά.

Πάντα πίστευα ότι για να φτιάξουμε ομάδα θέλουμε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα και έναν ηγέτη σε κάθε γραμμή. Αλλά μιλάω για παίκτες μεγάλης κλάσης. Γύρω από αυτούς θα πρέπει να χτίσεις την ομάδα. Δεν θέλαμε έναν αλλά τρεις Ζιλμπέρτο Σίλβα. Δίπλα τους θα μάθαιναν και οι νεότεροι όπως έμαθαν οι παλιοί δίπλα στον Πάολο Σόουζα. Αλλά τι συζητάμε; Εδώ δεν πήραμε τον στόπερ που μας πονάει τόσο πολύ. Εδώ λέμε δυο - τρία χρόνια ότι δεν έχουμε σέντερ φορ και πήραμε τον Ροντρίγκο Σόουζα.



@pensierix: Δεν έγινε κανένα πεναλτάκι. Ξέρεις, ούτε οι Γκουμομπασινάδες και οι Καραγκούνηδες ήταν παιχταράδες (κάποιοι θεωρούν ότι δεν έγιναν και ποτέ...). Αλλά βελτιώθηκαν δίπλα στον Σόουζα. Γιατί ένας μεγάλος παίκτης σου δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Σου δημιουργεί την ανάγκη να τον μιμηθείς και να φανείς αντάξιός του αν τον έχεις συμπαίκτη. Και ο γαύρος φέρνει πάντα μεγάλους παίκτες τα τελευταία χρόνια. Οπότε όλοι οι μικροί και μέτριοι έχουν κίνητρο να γίνουν καλύτεροι...



@Nτέμης: Καλώς ήρθες Ντέμη μου. Ελα κάτσε δίπλα μας να τον κλάψουμε μαζί τον ...μακαρίτη. ;p

Το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα, αλλά ας όψεται. Και καλά εμείς έτσι κι αλλιώς δεν είχαμε μπει καν σε διαδικασία να σκεφτούμε για γήπεδο. Αλλά εσάς να σας πάρει τη μπουκιά από το στόμα ο Χόχος και να βάλει το Καραϊσκάκη στα Ολυμπιακά Ακίνητα, πετώντας έξω την ΑΕΚ. Εγκλήματα έχουν γίνει και σ΄ αυτό το θέμα. Αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια...

Oσο για την Ανόρθωση, θα κάνουν μεγάλο λάθος οι δικοί μας αν σκεφτούν ότι λόγω της κρίσης που πέρασε με την υπόθεση Παντελή θα εμφανιστεί διαλυμένη. Ισα ίσα που θα είναι ακόμα πιο δυνατή, θα θέλει να αποδείξει πράγματα, θα θέλει να ξεπεράσει την κρίση μέσα από μια μεγάλη επιτυχία.



@Stepas: Σιγά μην αλλάξει η νοοτροπία μας. Οταν υπάρχουν κάποιοι βολεμένοι που δεν θέλουν να ξεβολευτούν όταν υπάρχουν κάποιοι που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και όταν οι μεν τα χώνουν στους δε...

Ο ΠΑΟΚ όντως έδειξε ψυχή και χαρακτήρα στη Φυλή. Δεν είναι λίγο να καταφέρνει με μισή ομάδα να παίρνει αποτελέσματα όταν όλοι περιμένουν να ξεφουσκώσει. Φοβάμαι όμως ότι κάποια στιγμή οι απουσίες θα στοιχίσουν. Και ο Γκαρσία μου μοιάζει "τελειωμένος". Εκανε την λάθος κίνηση. Δυστυχώς το είχα πει από την πρώτη στιγμή που χαιρόσασταν για τη μπουνιά στον Ντιόγο, τότε που βγάζατε συνθήματα. Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος δεν είναι αγώνας ταχύτητας. Κι οι ομάδες χρειάζονται όλα τους τα όπλα. Και ο Γκαρσία, ακόμα κι όταν παίζει, από την στιγμή που δεν θα μπορεί να παίζει ελεύθερα, είτε γιατί θα του έχει χαλάσει η διάθεσή του είτε γιατί θα βρίσκεται υπό συνεχή επιτήρηση, θα είναι σα να απουσιάζει...

gatti said...

@_st_: Nαι βρε Στάθη. Τρεις έχουμε κάνει. Κερδίσαμε Πανθρακικό, Αρη και Λεβαδειακό (μεσολαβούσε το ματς με τον Εργοτέλη αλλά αυτό το παίξαμε αργότερα).
Εχουμε όμως γκέλες σχεδόν μετά από κάθε ευρωπαϊκό αγώνα. Μετά την εντός έδρας νίκη επί της Σπάρτα χάσαμε από την ΑΕΚ στην πρεμιέρα, μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Βέρντερ φέραμε το χηνάρι με τις γριές, μετά από τη νίκη στο "Βέζερσταντιον" φέραμε το χηνάρι με το γαύρο και τώρα ήρθε η ισοπαλία με τον Αστερία. Ευρώπη και ζημιά είμαστε. Δεν την μπορούν την Ελλάδα τα παλικάρια μας είναι ...μπασκλασαρία μετά τα ευρωπαϊκά μεγαλεία...

Επί της ουσίας δεν είχε άδικο ο τεντάς για τα τρία στόπερ. Γιατί κανονικά δεν έπαιξε με τρία στόπερ, αλλά με τρία μπακ. Σπυρόπουλος και Νίλσον ήταν περισσότερο χαφάκια παρά πλάγιοι μπακ.

Πού πας όμως ρε έρμε Σουριναμέζε Καραμήτρο και κατεβάζεις τέτοια 11άδα ελπίζοντας ότι έχεις ομάδα με ώριμους ποδοσφαιριστές; Που θα αντιμετωπίσουν σοβαρά όλα τα παιχνίδια και δεν θα επιλέγουν να παίζουν καλά σ΄ αυτά που τους βλέπουν οι μανατζαρέοι;

Αλλά αφού όλοι τον καρφώνουν τον τεντά, ας τον καρφώσουμε κι εμείς τον άχρηστο τον βοηθό!

ΥΓ. Δεν ξέρω αν θα αντέξετε να κυνηγήσετε το γαύρο. Αλλά έχω αρχίσει και γουστάρω από τώρα πλέι οφ με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ξάνθη για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ. ΚΟΛΑΣΗ!

gatti said...

@_st_: Και επειδή είναι βαρύ να λέω ότι διαλέγουν παιχνίδια, και έχουμε ξεφύγει γενικώς (κι εγώ μέσα), δεν το εννοώ ακριβώς έτσι όπως το έγραψα. Δεν υπονοώ ότι είναι αδιάφοροι στα ελληνικά παιχνίδια και τα δίνουν όλα ΜΟΝΟ στα ευρωπαϊκά. Εννοώ ότι αντιμετωπίζουν πιο χαλαρά τα παιχνίδια στην Ελλάδα. Με τη λογική, "εδώ νικήσαμε κοτζάμ Ιντερ, θα μας δυσκολέψει ο Αστέρας;".

squarelogic said...

άλλωστε και η Ιντερ με αυτή τη λογική πιθανότατα αντιμετώπισε εμάς...

gatti said...

@squarelogic: Προφανέστατα...

coachp said...

Δεν στα λέω αγρια, αγρια τα έλαβες...
Για το 1 και το δύο δεν εχω κάτι να προσθέσω...

3}Επειδή δεν εχεις αλλο αριστεροπόδαρο στην ομάδα το λέω. Κι άλλο τετοιο τεχνίτη... Για αυτό σκεφτηκα μήπως ο Ιβανσιτς να χρησιμοποιείται περισσότερο...

4}Δεν λέω οτι καιγομαι, την αποψή μου εκφράζω. Αλλώστε σου εχω στειλει κι ενα mail...

5} Εγώ σου ειπα οι δημοσιογράφοι του Παναθηναϊκου. Χωριζονται σε δύο πόλους με αρχηγούς αυτούς που σου ανεφερα. Οι υπόλοιποι που δεν δουλεύουν σε οπαδικές, ειναι διαφορετικής νοοτροπίας...

Το πως θα αντιδράσεις ειναι ενα ερώτημα και τωρα που ειμαι μεθυσμένος πως να στο γράψω. Ξερω εγώ, ισως κράζοντας τους μαζί, βάζοντας τους στο ιδιο καζανι, καπως ετσι. Ισως καταλάβουν οτι γινεται κατι κακό....

Για κλάματα, οταν ομως στο ελεγα απο την αρχή της χρονιάς με εκραζες, με εκραζες...

Και δεν κατάλαβα γιατί μου την λες με αυτο τον τρόπο? Εγώ σε πειράζω που πάει κατα διαολου η ομάδα σου????

The Bgt said...

Γαττι για μενα η κοκαλοπαραγκα ηταν η αρχη των δεινων του ΠΑΟ σε συνδοιασμο με την αδυναμια της ιδιοκτησιας του να αντιδρασει.

Ναι οπως παιξαμε δε δικαιουμαστε τη νικη με τον Αστερα. Ομως αυτο στα πλαισια ενος φυσιολογικου πρωταθληματος δε θα ηταν η καταστροφη που ειναι τωρα. Γιατι σε ενα αξιοκρατικο πρωταθλημα θα εχανε και ο ΟΣΦΠ βαθμους.

Ναι επαιξε καλα ο ΟΣΦΠ ΑΛΛΑ το πρωτο γκολ οφσαιντ, πεναλτι, αποβολη. Μπορει και χωρις αυτα να νικουσε στο τελος. Μπορει ομως και οχι. Δε νικαει παντα ο καλυτερος στο ποδοσφαιρο. Και πως να γινει, τετοιο σπρωξιμο κανει τη διαφορα.

Οπως εχω ξαναπει, ειναι σαν να βαζεις 2 σπριντερς να τρεχουν στον τελικο των 100 μετρων. Ο ενας ειναι καραντοπαρισμενος. Ο αλλος εχει ταλεντο αλλα δεν ντοπαρεται.
ΟΣΟ καλα να προετοιμαστει ο δευτερος ποιες ειναι οι πιθανοτητες του να κερδισει τον 1ο? Ισως μονο εαν κανει την τελεια κουρσα και ο 1ος σκονταψει. Με τετοια δεδομενα ομως τι κινητρο να εχει ο απλος σπριντερ για να προπονειται πολυ και τελεια? Μηπως σπασει ο διαολος το ποδαρι του και ο ντοπε πεσει?

Ετσι ακριβως αδικο ειναι και το πρωταθλημα μας. Απο τη μια λεμε μπλαζε τους παικτες μας, οτι διαλεγουν παιχνιδια κλπ κλπ.
Ομως απο την αλλη, οταν εσυ ξερεις οτι η τραπουλα ειναι σημαδεμενη τι κινητρο να εχεις για να παιξεις καλυτερα? Κι αυτο φαινεται ξεκαθαρα στο οτι οι ιδιοι παικτες καταφερνουν παπαδες στην Ευρωπη. Εδω εμεις λεμε μετα απο τον Ηρακλη οτι τελειωσε το πρωταθλημα γιατι δε χανει βαθμους ο Γαυρος, ο παικτης δε το σκεφτεται?
Ζηταμε απο τους παικτες να κυνηγανε ανεμομυλους σε στημενο πρωταθλημα και μετα τους κραζουμε κι ολας που τολμανε να χανουνε. Το εχω κανει κι εγω και το μετανιωνω.

Ισως η μονη λυση να ειναι να αποστασιοποιηθουμε απο το πρωταθλημα, να κοψουμε τα "ειμαστε καταδικασμενοι για τιτλους" μπας και φυγει απο πανω μας το αγχος αυτο. Τουλαχιστον θα παιζουμε καλυτερη μπαλλα.

gatti said...

@coachp: Μα είναι τώρα απάντηση αυτή; Το πως θα αντιδράσεις ειναι ενα ερώτημα και τωρα που ειμαι μεθυσμένος πως να στο γράψω..

Kαι μετά μου λες ότι στη λέω. Είναι κουραστικό αυτό που κάνεις. Το παίζεις ξερόλας και τιμητής και μετά πουλάς τρέλα...

Σοβαρέψου λίγο...



@the bgt: Mην νομίζεις ότι δεν τα συνυπολογίζω όλα αυτά που γράφεις κάθε φορά που προσπαθώ να βρω άκρη για το τι συμβαίνει στην ομάδα. Δεν είναι τυχαίο που ο γαύρος άρχισε να παίζει μπάλα στα τελευταία παιχνίδια, όταν δηλαδή πήρε βαθμολογική διαφορά και απαλλάχθηκε από το άγχος. Μεγάλο πράγμα η έλλειψη του άγχους και η ανεβασμένη ψυχολογία. Κάνει μια ομάδα να πετάει, να δοκιμάζει τα πάντα και να της πιάνουν τα πάντα. Κάπως έτσι είναι ο γαύρος τώρα, ενώ οι δικοί μας όπως λες κι εσύ δεν έχουν κίνητρο και μπαίνουν μέσα με βαρίδια στα πόδια.

Και ναι, το χθεσινό ματσάκι είχε τελικά και πέναλτι που δεν δόθηκαν και δύο γκολ οφσάιντ σε χρονικές στιγμές που αν δίνονταν μπορεί να βλέπαμε έναν εντελώς διαφορετικό αγώνα. Η παράγκα εξακολουθεί να υπάρχει. Οταν όμως βλέπεις μια ομάδα να κάνει εκατό ευκαιρίες και να παίζει μπάλα, τότε πώς να σταθείς σ΄ αυτά;