Tuesday, August 14, 2007

Πού είναι η ενδεκάδα, οέο;

Φιλικό λέει με το πιτσούνι και θα είναι ευκαιρία να δούμε πώς σκέφτεται ο Πεσέιρο να στήσει την ενδεκάδα στο ντέρμπι με τον
ακατονόμαστο. Και στήνεσαι κι εσύ απέναντι από την τηλεόραση να δεις την ομάδα που σου είχε ανοίξει και την όρεξη για να πούμε του στραβού το δίκιο από το ματσάκι με τα φασιστόμουτρα της Λάτσιο.
Ποια ενδεκάδα όμως και πράσινα άλογα; Πλάκα κάνουμε; Θα ξαναπαίξουνε όλοι αυτοί μαζί σε κανα ματσάκι; Και εντάξει, το καταλαβαίνω έχεις απουσίες, έχεις παίχτες ανέτοιμους, έχεις παίχτες τραυματίες, έχεις και τι δεν έχεις...
Τους άλλους όμως τους ας πούμε έτοιμους γιατί δεν τους έβαλες για να τους δεις κι εσύ να τους δούμε κι εμείς τι ψάρια πιάνουνε; Και δηλαδή πότε σκοπεύεις να τους βάλεις να παίξουνε μαζί και να γίνουνε ομάδα; Θα παίξει στο ντέρμπι ο Καρνέζης; Θα παίξει στο ντέρμπι ο Κατράνας και ο Τσίτσης; Θα παίξει ο Δημούτσος; ΄Η μήπως θα παίξει ο Σάλπι τώρα που ήρθε το φύλλο αγώνα με τη Λάτσιο κι ας μας παραμυθιάζανε οι φωστήρες της ΠΑΕ ότι και καλά δεν τρέχει τίποτα γιατί έχει συνταχθεί μόνο μια έκθεση;
Το παιχνίδι λέει ο Πεσέιρο έγινε για να δω τα πρόσωπα και όχι την ομάδα. Και πότε θα την δεις ρε μεγάλε την ομάδα; Στο φιλικό που απέμεινε με την Κατάνια; Και πότε θα προλάβουνε να βρεθούνε οι βασικοί μεταξύ τους; Να μάθουνε ο ένας τον άλλο; Εχεις κι άλλα ματς μπροστά σου και δεν το ξέρω; 'Η μήπως θα πας στο ντέρμπι, βόλτα στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα;
Καλά δηλαδή που είδαμε κι αυτόν τον Ν΄ Ντογιέ και μας φύγανε λιγάκι τα νεύρα γιατί αλλιώς... Νάναι καλά το παλικάρι τίποτα δεν του λείπει. Στατικό μόνο μη τον έχει στην
περιοχή γιατί δεν ξέρει τι να κάνει τα πόδια του. Και να έχει και έναν επιθετικό κανονικό δίπλα για να μπορούμε να δούμε προκοπή. Γιατί με τον Βαγγελάκη δίπλα πολύ κοκό και από αβγό τίποτα. Κι ας μου λένε εμένα ότι έχει τέλεια τεχνική κατάρτιση και είναι και δυο μέτρα παλικάρι. Με την κατάρτιση και το μπόι δεν τινάζεται το πλεχτό. Θέλει και κατιτίς ακόμα.
Θα μου πεις και τον επιθετικό νάχει δίπλα άμα δεν τροφοδοτείται δεν γίνεται δουλειά. Κι ο Σαλπιγγίδης τρέχει γύρω γύρω αλλά τι να σου κάνει ο φουκαράς άμα δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να του δώσει τη μπάλα; Ωρες ώρες μέχρι που τον λυπάμαι έτσι που τον βλέπω μόνο του σαν την καλαμιά στον κάμπο να ζητιανεύει τη μπάλα και να μη του τη δίνουνε. Ασε πια αυτή την κάθετη πάσα. Μαύρα μάτια έχουμε κάνει να τη δούμε τη ρημάδα σ΄ αυτή την ομάδα. Εκανε δυο μαζεμένες ο Μάτος με την ρουμάνικη αν θυμάμαι καλά, την Αρτζες αλλά από εκεί και πέρα τίποτα. Και το κέντρο άμα λείπει ο Καραγκούνης κι αυτό χλωμό το κόβω.
Για να μην πάμε τώρα στα μετόπισθεν. Αυτή κι αν είναι πονεμένη ιστορία. Γι΄ αυτόν τον Ενκαρχαρία δεν θα πω τίποτα ακόμα. Δέχομαι ότι είναι ανέτοιμος γι΄ αυτό τα έκανε τα λαθάκια του. Γιατί λαθάκια έκανε. Γι΄ αυτόν πες να κάνουμε κομμάτι υπομονή. Πόση όμως; Εφτασε το ντέρμπι. Ελπίζω μόνο να είναι πραγματικά big Joe μη μας βγει κανά λιμό και γίνει ο καρχαρίας ψαράκι του γλυκού νερού. Αντε και για τον Κατράνα δε λέω τίποτα, νάναι καλά το παλικάρι, στην τελική στο ντέρμπι πάλι ο Γιαννάκης ο Γκούμας βλέπω να προσπαθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.
Για τον Βύντρα τώρα και τον άλλο τον Σουηδό τον κιθαρίστα ό,τι και να πεις λίγο θα είναι. Ηθελα νάξερα τι στο καλό έχει ο Λουκάς που το βλέπει η διοίκηση και δεν θέλει να τον αποχωριστεί και δεν μπορώ να το δω εγώ τόσα χρόνια; Δεν λέω ότι συμφωνώ μ΄ αυτούς που τον βρίζουνε γιατί όσο του τα χώνεις τόσο θα χειροτερεύει. Αλλά ρε παιδί μου πού θα πάει αυτό το χάλι; Επιπόλαιος, επιπόλαιος, επιπόλαιος. Κι ο άλλος ο Νίλσον; Χλεμπονιάρης. Τουλάχιστον δεν θα παίξει στο ντέρμπι το άλλο το νούμερο ο Σέριτς. Είτε έτσι είτε αλλιώς πάντως θα τους φάμε και φέτος στη μάπα αφού δεν το αποφασίσανε να τους σουτάρουνε.
Πώς το έλεγε ο Βογιατζής στη ταινία "Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη";
"Στη δουλειά μας το σκάρτο εμπόρευμα το διώχνουμε γρήγορα και χωρίς πολλά πολλά". Κι αυτοί κρατήσανε πέρσι τον Σέριτς και φέτος τον Βύντρα μπας και χάσουνε τα κελεπούρια. Αντε να έρθει και το ντέρμπι, αν και μ΄ αυτά που γίνονται δεν μας βλέπω καλά.
Θα μου πεις κι ο άλλος τα ίδια χάλια έχει. Ενας όμως από τους δύο θα κερδίσει. Κι άμα δεν είμαστε εμείς, κι αρχίσει ανάποδα με το καλημέρα η χρονιά θα πάει η γκρίνια γόνα.

ΥΓ. "Εμπασε" ρε παιδί μου αυτός ο Σαριέγκι μέχρι να έρθει στην Αθήνα. Από το 1.89 ξεκίνησε, στο 1.85 κατέβηκε, στο 1.84 σταθεροποιήθηκε. Κι όπως τον έκοψα και στις φωτογραφίες μπορεί να είναι και κανα εκατοστό πιο κάτω. Από φάτσα μαύρα χάλια, αλλά το άλλο φαίνεται να "τόχει" το παλικάρι. Το στυλάκι δηλαδή του παίχτη που θα σου δώσει το πόδι στο χέρι. Καιρός ήτανε να έρθει κανας τέτοιος παίχτης γιατί έχουμε να δούμε αμυντικό - κλαδευτήρι από εποχής Καλλιτζάκη και Κολλιτσιδάκη (για Κυργιάκο δεν λέω τίποτα). Και δεν αντέχω αδερφέ μου άλλον εγκεφαλικό κεντρικό αμυντικό στιλ Χένρικσεν. Τον αγαπάω τον Ρενέ, τον εκτιμάω, νάναι πάντα καλά, σπουδαίος παίχτης του χρωστάμε πολλά, αλλά θέλω και λίγο τσαγανό στην ομάδα. Δεν θέλω στόπερ να υπνωτίζει τον αντίπαλο. Θέλω να τον τρομάζει. Αντε να ανάψουνε λίγο τα αίματα.

ΥΓ1. Ασε μας ρε Λουτσιάνο που είσαι ακόμα στο 20% της φόρμας σου. Το θες το μπινελίκι σου αλλά έχεις χάρη που παίζεις στην πατρίδα (Περιστέρι).

ΥΓ2. Καλά, άμα τόλεγε ο Μπαρμπαγιώργος δεν θα το σκεφτόμουν να το ρίξω το μπινελίκωμα κι ας παίζει στο πιτσούνι.

No comments: