Tuesday, August 21, 2007

Ν’ Ντογιέ και Loua Loua

Τρέλανε κόσμο λέει ο Λούα Λούα στο ματσάκι με τη Λεβάντε. Και το πλεχτό κούνησε και την τούμπα του την έκανε κι αρχίσανε οι γαύροι να ονειρεύονται πράγματα και θαύματα για τη νέα χρονιά. Από εκεί που τον είχανε πάρει στην πλάκα και ήτανε μέσα στη μαύρη την τσαντίλα για τον παίχτη που τους έφερε ο Λιάκος τώρα πίνουνε νερό στ΄ όνομά του. Τόχουνε αυτό οι ακατονόμαστοι. Ενθουσιάζονται εύκολα. Δώστους φιγούρα και τσαλιμάκι και πάρτους την ψυχή. Και δεν περιμένουνε κιόλας να κατακαθίσει η σκόνη για να δούνε τι θα γίνει. Ετσι είχε γίνει και στο Μουντιάλ των ΗΠΑ. Μπήκε ο Γεκινί μέσα στα δίχτυα, τον είδανε κι οι γαύροι και φτιαχτήκανε άγρια. Ετσι θα δαγκώνει σου λέει τον αντίπαλο. Θα ...νικά και θα δέρνει που έγραψε κι η "Πράσινη" (παρεμπιπτόντως, δεν υπήρχε πιο άστοχος τίτλος. Γιατί μπορεί να έδειρε η ομάδα τη Λάτσιο, αλλά τις άρπαξε κιόλας. Ασε που δεν νίκησε καν). Κι έφυγε νύχτα ο Αφρικάνος.
Σάμπως πέρσι με τον Παπαγήτα το ίδιο δεν είχε γίνει; Επαιξε μπαλάρα ο αραπάκος στα φιλικά, τρελαθήκανε οι γαύροι. Και πέρασε κι αυτός και δεν ακούμπησε. Και από μια μεριά βέβαια τους καταλαβαίνω. Τώρα που έφυγε το κολοπαίδι (λέγε με και Νέρι) χρειάζονται επειγόντως παίχτη να τους φτιάχνει. Ποιος θα τους φτιάξει καλύτερα από τον Λούα Λούα; Αλλά περιμένετε ρε σεις λίγο να τον δείτε σε κανα επίσημο. Κι εγώ τώρα δεν λέω ότι δεν είναι καλός. Στην τελική παίχτης που παίζει τόσα χρόνια στην Αγγλία δεν μπορεί να είναι κατιμάς. Θα τον είχε ξεβράσει το σύστημα. Αλλά μην παρα ενθουσιάζεστε κιόλας.

Καλή ώρα σαν τους άλλους τους δικούς μου. Χάλι μαύρο είχε η ομάδα για μια ώρα μπήκε μέσα ο Ν΄ Ντογιέ και ξεχαστήκανε όλα. Τι παιχταρά πήραμε αρχίσανε να λένε. Μάλιστα. Εγινε ήρωας το κρέας που έλεγε κι η Βλαχοπούλου. Οταν τον πήραμε πήγε το μπινελίκι σύννεφο επειδή τον διάλεξε ο Βέλιτς και δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του. Και τώρα έγινε παιχτούρα. Θα μου πεις από μια μεριά το καταλαβαίνω και για μας. Ισως και ακόμα παραπάνω. Τόσο καιρό πίκρα, και δεν εννοώ που ξεχάσαμε πώς είναι το κατσαρόλι, αλλά που δεν βλέπουμε ούτε μπαλίτσα της προκοπής. Κάπου ψάχνουμε κι εμείς την ελπίδα. Μια σανίδα σωτηρίας ρε παιδί μου. Και εδώ που τα λέμε ο Νταμέ δεν είναι απλή σανίδα. Είναι ...κορμός ολόκληρος (φτου σου, δεν ντρέπεσαι!). Αλλά ας περιμένουμε κι εμείς λιγάκι. Στην τελική ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.

Κάτσε να δούμε πώς θα πάει το πράγμα και για μας και για τους άλλους. Αλλωστε ακόμα κι άμα σκοράρουνε και ο Ν΄ Ντογιέ και ο Λούα Λούα είναι και τα μετόπισθεν στο κόλπο. Καλά πόσα θα βάλεις. Πόσα θα φας τα υπολογίζεις; Σαν ελβετικά τυριά είμαστε κι οι δυο μας στην άμυνα. Θα βάλεις πιο πολλά απ΄ όσα θα φας; Εδώ σε θέλω.

No comments: