Sunday, September 2, 2007

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε


Οχι, ΔΕΝ είναι σκηνή από οδομαχίες στη διάρκεια πορείας. ΔΕΝ είναι σκηνές από μάχη ΜΑΤ με τους γνωστούς αγνώστους. ΔΕΝ είναι σκηνές από την περυσινή χρονιά. Είναι σκηνές πρόσφατες. Είναι σκηνές χθεσινές.
Είναι σκηνές από την Ξάνθη λίγο πριν τον αγώνα της τοπικής ομάδας με τον ΠΑΟΚ για την πρώτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα.

Οι οπαδοί των φιλοξενούμενων ήθελαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Τσαμπουκά. Κι όταν δεν το κατάφεραν άνοιξαν λογαριασμούς με την αστυνομία. Και επειδή ούτε έτσι κατάφεραν να μπουν μέσα ανάψανε φωτιές και στα διπλανά χωράφια. Στα Πηγάδια γινόταν το παιχνίδι, χωράφια μπόλικα είχε τριγύρω. Σου λέει εδώ όποιος θέλει βάζει φωτιά, να μην πυρπολήσουμε κι εμείς λιγάκι; Στην τελική όποιος θέλει την πηδάει την Ελλάδα, εμείς θα μείνουμε στη δίαιτα;

Κι εγώ που νόμιζα ότι μετά τις πυρκαγιές
κάτι θα έχει μείνει στην ξερή κεφάλα μερικών. Κι εγώ που νόμιζα ότι το κυρίαρχο συναίσθημα στην πρώτη αγωνιστική θα ήταν η αμηχανία. Το μούδιασμα από όσα είδαμε και όσα ακούσαμε να συμβαίνουν τόσες μέρες στην Ηλεία, την Εύβοια, την Αρκαδία.

Κι εγώ η αφελής που νόμιζα ότι ο θάνατος του Μιχάλη Φιλόπουλου δεν θα πήγαινε στράφι. Οτι αυτή τη φορά οι εξαγγελίες για καταστολή της βίας θα γίνονταν πραγματικότητα. Ποια βία όμως και πράσινα άλογα; Εδώ καίγεται ο κώλος μας, με τις εκλογές, τη βία θα κοιτάξουμε; Μήπως έχει πάτο αυτό το βαρέλι; Απατο είναι κι από κάτω κάνεις άνετα και γεώτρηση.

Η Σούπερ Λίγκα άνοιξε και σας περιμένει. Οπως πέρσι έτσι και φέτος. Κάντε τα όλα μπουρδέλο, όπως κάνετε πάντα. Αυτό ξέρετε αυτό εμπιστεύεστε.
Σήμερα τα ΠΑΟΚια (επειδή απλά αυτοί έτυχε να παίζουν πρώτοι), αύριο οι βάζελοι, οι γαύροι τα αρειανά και τα χανούμια. Ελάτε παιδιά, για όλους έχει χώρο. Ρίξτε κι εσείς από μία. Μπορείτε!

No comments: