Sunday, September 30, 2007

Save Takis!

Μάλιστα. Βρέθηκε η αιτία που έχασε βαθμούς ο γαύρος στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Ητανε λέει ψηλό το χορτάρι. Σα να λέμε δηλαδή του μέτριου προπονητή το (ψηλό) χορτάρι του φταίει. Ετσι ακριβώς το είπε ο σερ Τάκις και τα πήρε κιόλας γιατί λέει εκεί στη Σούπερ Λίγκα δεν κοιτάνε να φτιάξουνε τα γήπεδα που είναι χωράφια αλλά κοιτάνε τι φανέλες θα φορέσουνε οι παίχτες.

"Το χορτάρι ήταν ψηλό και αυτό μας εμπόδισε. Όταν δέχεσαι την ισοφάριση στο 90ό λεπτό τότε υπάρχει μια πίκρα για το αποτέλεσμα. Κατά διαστήματα παίξαμε καλό ποδόσφαιρο αλλά σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να παίξεις καλά όταν υπάρχει αυτός ο αγωνιστικός χώρος. Γίνονται συσκέψεις για το τι φανέλες θα φορέσει κάθε ομάδα και όχι για τον αγωνιστικό χώρο".

Ετσι ακριβώς τα είπε ο Λεμονής και καθάρισε. Τώρα το γιατί το χορτάρι εμπόδισε τον γαύρο και όχι τα αρειανά είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Ισως επειδή ο Αρης δεν έχει τόσο ποιοτικούς παίκτες. Μπορεί μια μπαλαρίνα να κάνει τις φιγούρες της χωρίς τις πουέντ της; Δεν μπορεί! Ετσι και ο γαύρος. Πώς να αποδώσει αυτή η ομαδάρα σε κακό αγωνιστικό χώρο; Τα έχει αυτά η ποιότητα. Χρειάζεται και τις κατάλληλες συνθήκες για να αναδειχθεί. Μ΄αυτά και με τα άλλα, πάντως, Τάκη μου, σε βλέπω να μην κάνεις παρέλαση την 28η Οκτώβρη στο λιμάνι. Κι είναι κρίμα δηλαδή γιατί αποτελείς εγγύηση! (για τους ...άλλους).

Αφήστε τον ρε τον άνθρωπο να κάνει ομάδα! Να μείνει! Να μείνει! Και κοιτάτε μην κάνετε καμιά μαλακία και τον σουτάρετε πριν την Τετάρτη, το καλό που σας θέλω! Εδώ που τα λέμε ούτε πριν το Μπερναμπέου να τον διώξετε. Σκεφτείτε λίγο και την ψυχαγωγία μας! Μετά κάντε ό,τι θέλετε. Mια Λάτσιο μένει και δύο εντός αλλά δεν τον φοβάμαι τον γαύρο! Θα λάμψει πάλι!

ΥΓ. Εδώ που τα λέμε έχει και δίκιο ο Χριστιανός. Κοίτα το παπούτσι του. Ολο μέσα στο χορτάρι έχει χωθεί.

7 comments:

s_pablo said...

Δεν ξέρω αν φταίει το χορτάρι, αλλά ούτε ο Άρης έπαιξε καμιά μπάλα της προκοπής.

Το ματς ήταν σούπα φιδέ χωρίς λεμόνι και το μόνο που θα μου μείνει είναι το γκολ του Γκαλέτι, όχι γιατί ήταν τίποτα τρομερό (αν και ο Κόκε σε αντίστοιχη φάση τα έχασε), αλλά γιατί έδειξε ότι εκτός από τεχνίτης είναι και "καθαρός" παίχτης.

Αν πρόσεξες τσιμπάει την μπάλα και ταυτόχρονα φροντίζει να μαζέψει τα πόδια του ούτως ώστε να μη χτυπήσει τον Χαλκιά. Αυτό θέλει βραβείο fair play. Άσε που κάνει τα καθαρότερα τάκλιν που έχω δει στη ζωή μου.

Για να γυρίσουμε στο θέμα, βλέποντας το παιχνίδι σκεφτόμουν ότι μια ομάδα με τέτοιους παιχταράδες (γιατί είναι παιχταράδες) για να παίζει έτσι χάλια φταίει ή ο προπονητής ή ...το χορτάρι.

Επειδή, όμως, το να τα ρίχνεις στο χορτάρι είναι τουλάχιστον ανοησία, πρέπει ο sir να κάτσει να δει δυο τρεις χαζομάρες που κάνει και να τις κόψει.

Όχι γιατί θα χάσουμε το πρωτάθλημα (ποιος θα το πάρει, ο τ-ρομερο-ς ή ο ζορός), αλλά για να βλέπουμε και λίγη μπάλα της προκοπής.

Υ.Γ. Με sir στον πάγκο πάμε για διπλό στο Λάτιο. Έχω δει όνειρο...

gatti said...

Είπαμε ότι ο Γκαλέτι είναι σπουδαίος παίκτης. Τώρα για το "καθαρός" μην πάρεις και όρκο. Αργεντίνος που δεν θα σου δώσει το πόδι στο χέρι, δύσκολα θα βρεθεί.

Εν πάση περιπτώσει και παιχταράδες να είναι όλοι χρειάζονται χρόνο. Και ο χρόνος είναι το μόνο που δεν έχει υπέρ του ο Τάκης. Οχι ότι αν τον είχε θα κατάφερνε και πολλά πράγματα, αλλά λέμε τώρα.

s-pablo eίπε: Υ.Γ. Με sir στον πάγκο πάμε για διπλό στο Λάτιο. Eχω δει όνειρο...


...και μετά ξύπνησες... ;-)

SniperAthens said...

στο β' ο Άρης έπαιζε μονότερμα, άξιζε τουλάχιστον άλλο ένα γκολ και ο ολυμπιακός προστατεύτηκε από τον κασναφέρη με χειρουργική ακρίβεια (χωρίς να εκτεθεί δηλαδή-επιστήμων χασάπης)

squarelogic said...

Ο συμπαθης σερ Τακις ειναι φανερο οτι ηταν εξ αρχης ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ σ'αυτη την ομαδα των δαπανηρων μεταγραφων,στην δημιουργια της ομαδας (για ειρωνια της τυχης) ειχε ρολο και ο ιδιος.

Δεν ξερω αν καποιος ξενος προπονητης μεσουσης της σεζον θα βελτιωσει τα πραγματα ή απλα κινδυνευει να καει κι ο ιδιος στα ματια του κοσμου.Αυτος που θα εφτιαχνε ομαδα με αυτο το υλικο,προσεληφθη προσφατα στη Β.Ελλαδα και εχει διωχτει ηδη δις απ τον Ολυμπιακο.Οπότε....

ΥΓ.το βραδυ της Τεταρτης αναμενεται ως συνηθως διασκεδαστικο...εκτος αν τυγχανει κανεις οπαδος του Ολυμπιακου!

s_pablo said...

@sniper

Αυτό με τη διαιτησία πάλι τι σχέση έχει. Έλεος πια ρε παιδιά. Μέχρι και πέναλτυ στον Κοβάσεβιτς δεν έδωσε.

Φυσικά από πίσω δεν φαινόταν το χεράκι που τραβάει τη φανέλα, οπότε δεν μπορείς να πεις ότι ήταν δόλος ή ανικανότητα, αλλά αν ήθελε να σμπρώξει ο γίγαντας, έδινε το πεναλτάκι και μετά το έπαιζε και Γερακίνας Γιος.

SniperAthens said...

@s_pablo: ούτε ο Κόκκαλης δε θα το έδινε αυτό το σφυριγμα.


η επιστημονική σφαγή συνίσταται σε άλλα πράγματα. Πήγαινε πίσω στο χρόνο και θυμήσου-παρατήρησε πως δημιουργούνται καταστάσεις προκειμένου, πρώτον: την αβάντα σε βάθος χρόνου και δεύτερον: την αβάντα να μη χάσεις όταν είσαι άθλιος.

Αν μπορέσεις να το δεις χωρίς οπαδικά γυαλιά, θα συμφωνήσεις μαζί μου.


To ότι το game plan ήταν άθλιο, δε σε απασχολεί προφανώς..

s_pablo said...

@sniper

Μιλησα εγώ για διαιτησία? Διάβασε καλύτερα το σχόλιο μου και το σχόλιο σου, να δούμε ποιος ασχολήθηκε με το game plan και ποιος με τη διαιτησία.

Το πρόβλημα με σας τους αντι-ολυμπιακούς είναι ότι αν δεν υπάρχει κραυγαλέα φάση μιλάτε για ένα αόριστο σχέδιο που προωθεί τη μια ομάδα και κόβει την άλλη. Ότι και να γίνει είστε ηθικά δικαιωμένοι. Ο κακός Ολυμπιακός κλέβει τον τίμιο ιδρώτα τον αγνών και άδολων ποδοσφαιριστών.

Ο Κασναφέρης είναι ο καλύτερος διαιτητής μας. Αυτό μόνο ένας με οπάδικά γυαλιά δεν μπορεί να το δει. Αν ήθελε να δώσει το ματς στον γαύρο θα έδινε το πέναλτυ (όταν βλέπεις τη φανέλα και κατεβαίνει, κάποιο χεράκι την έχει τραβήξει. Αρχικά κι εγώ έβρισα τον Κοβασέβιτς που έπεσε, αλλά το βίντεο τον δικαιώνει) και θα έκανε αβαβα το φάουλ στο 90φεύγα.

Καιρός είναι να ασχοληθούμε με τη μπάλα. Τόσα χρόνια ασχολείστε με τη διαιτησία και οι ομάδες πάνε από το κακό στο χειρότερο. Δείτε τον Λίνεν. Ποιες διαιτησίες και μαλακίες. Ούτε που νοιάζεται και φτιάχνει ομάδα μοντέλο με παιχτάκια της μισής αξίας από των τριών μεγάλων.

Μαζευτείτε μπας και δούμε λίγη μπάλα φέτος. Καλά ξεκινήσαμε, μην αρχίσουμε πάλι τις ανοησίες. Αυτός ο Καρπετόπουλος έχει κάνει πολύ ζημιά.

(Πως ένας διαιτητής κόβει το ρυθμό μιας ομάδας που έχει 60% κατοχή είναι θέμα που θα απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα τις επόμενες δεκαετίες.)