Friday, May 18, 2007

Κι ύστερα ...έφυγαν οι μέλισσες

Μέλι, μέλι, πού ΄ναι το μέλι, έλεγε μια διαφήμιση της ...γενιάς μου πριν κάποια χρόνια. Ε, λοιπόν όσο φάγαμε φάγαμε. Από εδώ και πέρα μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσουμε. Οι μέλισσες λέει κινδυνεύουν. Εχει αρχίσει να παρουσιάζεται σε πολλά κράτη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, το φαινόμενο της "κατάρρευσης αποικίας". Οι μέλισσες δηλαδή ξεκινάνε το πρωί απ΄την κυψέλη για να μαζέψουν γύρη και δεν καταφέρνουν να γυρίσουν σ΄ αυτήν. Περιπλανώνται εδώ και εκεί και στο τέλος πεθαίνουν.
Και γιατί συμβαίνει αυτό; Λόγω της ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ! Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά αποπροσανατολίζει τις μέλισσες και δεν κατορθώνουν να γυρίσουν στην κυψέλη. Πράγμα που σημαίνει πως σε λίγο καιρό θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε το μέλι, το κερί και όλα τα προϊόντα που προέρχονται από τη μέλισσα. Και το κακό δεν σταματάει εκεί, αφού αυτό το φαινόμενο τείνει να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες εντόμων. Μπαίνει δηλαδή σε δοκιμασία και η γονιμοποίηση και αναπαραγωγή όλων των φυτών της γης που χρειάζονται τα έντομα για να πολλαπλασιαστούν.
Θα μου πεις τώρα εδώ δεν μας πτόησε το γεγονός ότι τα κινητά κάνουν κακό στη δική μας υγεία. Οτι αυτή η ακτινοβολία είναι επιζήμια για τον οργανισμό μας και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Θα νοιαστούμε για τα φυτά και τα έντομα; Και τι πρέπει να γίνει; Να κόψουμε το κινητό; Και πώς θα κάνουμε το κομμάτι μας, ότι διαθέτουμε το τελευταίο μοντέλο; Το καλύτερο και το πιο φιγουράτο; Και πώς θα κάνουμε εντύπωση στο γκομενάκι; Και πώς θα ακούμε τα τραγουδάκια μας, πώς θα τραβάμε τα βιντεάκια μας για να τα ανεβάσουμε μετά στο youtube; Πώς θα στέλνουμε sms στο αίσθημα και πώς θα παπαρολογούμε με τις ώρες;
Και στην τελική αν δεν μπορεί να βρει το δρόμο η μέλισσα ας αγοράσει ένα GPS.

No comments: