Friday, August 3, 2007

Ο Νέρι η κωλοτούμπα και ο Πέτρος

Τα γύρισε ο Νέρι Καστίγιο στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι επ΄ ευκαιρία της μεταγραφής του στην Σαχτιόρ (εγώ έτσι την ήξερα, έτσι θα την λέω, κι ας της αλλάξανε τελευταία το όνομα).
Κι από εκεί που έλεγε την προηγούμενη μέρα τα μύρια όσα για τον γαύρο και τον Σωκράτη, στη συνέντευξη έκανε την γνωστή κωλοτούμπα. Δεν έχω λέει κανένα παράπονο από τον πρόεδρο και τον ευχαριστώ που με στήριξε. Αλλά έχω από τον Πέτρο που δεν ξέρει καθόλου μπάλα και πρέπει να φύγει από την ομάδα. Μάλιστα. Λες και όλοι οι υπόλοιποι που διοικούνε ομάδες έχουνε μάστερ προπονητικής. ΄Η λες και ο Σωκράτης όταν μπήκε στο ποδόσφαιρο ήτανε εξπέρ. Πού να θυμάται όμως ο Νέρι τις σφαλιάρες που έτρωγε ο πρόεδρας μέχρι να μάθει τα κόλπα. Πιτσιρικάς ήτανε τότε.
Τα μπάλωσε που λες και άφησε στην απέξω τον Σωκράτη. Τον είχε πιάσει και ο Ιβιτς στο βιζαβί χθες το βράδυ οπότε του γύρισε τα μυαλά του μικρού. Μην είσαι μαλάκας θα του είπε και πεις τίποτα εναντίον του προέδρου και κλείσεις τις πόρτες πίσω σου. Και λογικό θα είναι να του είπε κάτι τέτοιο ο Λιάκος. Κι αυτός όταν έφυγε από το γαύρο κράτησε το στόμα του κλειστό. Μόνο στον πρίγκιπα τα έχωσε. Για τον γαύρο δεν είπε τίποτα. Κι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ξαναδούλεψε στην ομάδα από άλλο πόστο.
Επρεπε όμως να πει κάτι ο Καστίγιο. Την περιμένανε πώς και πώς την συνέντευξη και οι εχθροί και οι φίλοι. Κι αφού δεν μπόρεσε να βαρέσει το γάιδαρο, βάρεσε το σαμάρι. Τάχωσε χοντρά στον Πετράκη και ηρέμησε.
Κι αυτό τώρα είναι μαγκιά του Σωκράτη. Τι τον πέρασες τον Κόκκαλη; Για καναν άσχετο; Εδιωξε μεν το Λούβαρη που είχε μπει στη μύτη των γαύρων αλλά έβαλε στα πράγματα το γιο του. Σου λέει έτσι και εξαγριωθούνε οι γαύροι τώρα που έδιωξα τον Γιώργο με ποιον θα τα βάλουνε; Με μένα! Ας κάτσω λοιπόν εγώ στην άκρη και ας τα βγάλει πέρα ο Πέτρος. Γειασάν του μάγκα του Σωκράτη.

Θα μου πεις τώρα, εσύ τα λες αυτά επειδή απογοητεύτηκες; Και ήθελες να ακούσεις τον Καστίγιο να τα χώνει στον Σωκράτη; Η αλήθεια είναι ότι μια ανακατωσούρα στο γαύρο πολύ θα τη γούσταρα. Δεν πειράζει όμως. Και μόνο που δεν θα ξαναδώ το κολοπαίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα να μου γυρίζουν τα άντερα και μόνο που βλέπω στα γαυροφόρουμ να τον λένε τσογλαναρά και αλήτη επειδή έπνιξε την γαυροσύνη του μέσα στα ζεστά γκαφρά των Ουκρανών, μου φτάνει και μου περισσεύει.


ΥΓ. Αυτό το τελευταίο του Καστίγιο, ότι και καλά πήγε στη Σαχτιόρ επειδή το ήθελε αυτός και όχι επειδή αναγκάστηκε είχε πολύ γέλιο. Μου θύμισε μια σκηνή από μια ταινία του Ψάλτη, απ΄ αυτές που γυρνούσε με το κιλό τη δεκαετία του ΄80 και είχε πάει να πιάσει δουλειά σε ένα ξενοδοχείο. Και την ώρα που τον πετάγανε έξω κακήν κακώς (είχε βρίσει προηγουμένως τον διευθυντή χωρίς να ξέρει ότι είναι ο διευθυντής) φώναζε: «Εγώ θέλω και φεύγω!».
Ετσι είναι ρε Νέρι. Εσύ ήθελες και έφυγες κι όχι ο Σωκράτης που παντελόνιασε τα 15 μύρια και σε έστειλε πακέτο στους Ουκρανούς.


ΥΓ1. Καλά μιλάμε τώρα για πολλή γκλαμουριά η συνέντευξη του Καστίγιο. Στα ισπανικά με μετάφραση στα αγγλικά. Από εκεί που έκανε τον σφουγγοκωλάριο του Ριβάλντο και του Τζιοβάνι απέκτησε και δικό του μεταφραστή. Ρε θες να τάχωσε τελικά ο μικρός και να ήτανε μιλημένος ο μεταφραστής και έπνιξε τα μπινελίκια;


ΥΓ2. Αυτές οι ευχαριστίες του Καστίγιο στον κοντομάνικο θα είναι από εδώ και στο εξής το σημείο αναφοράς για κάθε Ελληνα προπονητή. «Η εκδίκηση της γυφτιάς».

3 comments:

armanko said...
This comment has been removed by a blog administrator.
armanko said...

To paidi auto itan toy klotsoy kai toy mpatsoy stou renti eno to talento tou xexeilize. Ta grafei ayta enas anthropos o opoios exei faei polla apogebvmata stoy Renti na parakoloythei proponiseis. o monos pou ixere bala mazi me ton Rivaldo. Oso gia ton Alefanto den mporo na katalabo giati exoyn prokalesei toso xleyastika sxolia oi diloseis peri Alefantou. Mipos perase apo ton Olumpiako o Lipi, o Mourinio, o Xitzfeld kai den to xero?

gatti said...

Δεν νομίζω, αν και οπαδός αντίπαλης ομάδας, να έθιξα κάπου τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Καστίγιο. Που και να το έκανα, θα είχα κάθε δικαίωμα, αφού στο δικό μου blog μπορώ να γράφω ό,τι θέλω.
Και δεν έθιξα τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες γιατί πέρα από τα οπαδικά αναγνωρίζω το ταλέντο του.
Στην συμπεριφορά του και στο
χαρακτήρα του αναφέρθηκα. Διαφωνείτε μήπως για το ότι πήγε με μισή καρδιά στην ποδοσφαιρική εξορία της Ουκρανίας, ενώ θα επιθυμούσε να πάει στη Μάντσεστερ Σίτι ή στη Βαλένθια, αλλά εγκλωβίστηκε στο παιχνίδι του Κόκκαλη;
Οσο για τον Αλέφαντο, ακόμα κι αν είναι καλός προπονητής (που προσωπικά το αμφισβητώ) η γραφικότητά του καλύπτει τις όποιες προπονητικές του γνώσεις.

ΥΓ. Αντιλαμβάνεστε, φαντάζομαι, γιατί έσβησα το πρώτο σας ποστ. Η κολοτούμπα αναφέρεται στη συμπεριφορά (τη μία μέρα τα χώνω και την άλλη τα μαζεύω) και πουθενά αλλού. Αν δεν το κατανοήσατε, λυπάμαι...