Tuesday, August 21, 2007

Ο Συρίγος και η σιωπή των αμνών

Εχουν περάσει αρκετές ημέρες από το επεισόδιο που έλαβε χώρα στους κόλπους της Εθνικής ομάδας και είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του Φίλιππα Συρίγου από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Μέρες που με βάση την ειδησεογραφική επικαιρότητα και τα αντανακλαστικά των δημοσιογράφων δεν δικαιολογούν την σιωπή αρκετών πλευρών και ακόμα περισσότερων ειδημόνων για το θέμα και θα είναι πολύ αφελές να πιστέψει κανείς πως αυτό συμβαίνει "για το καλό της Εθνικής".
Αλλωστε, αυτό το "καλό" δεν το σκέφτηκε καν ο εκπρόσωπος Τύπου της Εθνικής όταν αποφάσισε να γράψει την περισπούδαστη ανάλυση για τα φιλικά του Στρασβούργου με τόσο δηκτικό και αδιαπραγμάτευτο τρόπο (δεν μπαίνω στην ουσία του αν ήταν σωστές ή όχι οι επισημάνσεις του από τεχνικής άποψης) αδιαφορώντας αν θα δημιουργούσε πρόβλημα στην ομάδα.
Εχω γυρίσει αρκετά αθλητικά site και έχω επιδιώξει να διαβάσω αρκετές εφημερίδες και παρόλο που υπάρχουν πολλά (sites) και πολλές (εφημερίδες) ακόμα που δεν έχουν φτάσει στα χέρια μου, τα όσα έχω δει μέχρι τώρα να αναφέρονται στο θέμα, είτε δίνουν δίκιο στον Φίλιππα Συρίγο κάποιες φορές μάλιστα με λαϊκίστικο τρόπο του στυλ, "πού θα ήταν οι καλοπληρωμένοι αυτοί παίκτες χωρίς την προβολή τους από τους μπασκετικούς δημοσιογράφους", είτε προσπαθούν να δώσουν τόνο συμβιβαστικό του στυλ "δίκιο αλλά και άδικο έχουν και ο μεν και οι δε".

Η ...στοά του μπάσκετ έχει φαίνεται γερές βάσεις και η ...ομερτά εμποδίζει να βγουν προς τα έξω φωνές που θα μπορούσαν να προβάλλουν αντίθετες απόψεις.

Δεν πειράζει όμως. Αυτά που δεν διαβάζω στα αθλητικά site και τις εφημερίδες, τα διαβάζω και με το παραπάνω στα διάφορα blogs των απλών φίλων του αθλήματος που δεν τρώνε κουτόχορτο και γνωρίζουν πολύ καλά τι ακριβώς "παίζει".

Και όσο για τους διεθνείς; Συνδικαλιστές ή όχι, "νεόπλουτοι" ή μη, εμένα προσωπικά με έχουν πείσει πως για την Εθνική ομάδα προσφέρουν πάντα το μάξιμουμ των δυνάμεών τους. Αν αυτό θα αποδειχτεί αρκετό για ένα καλό πλασάρισμα στην Ισπανία (αφού δεν παραγνωρίζω πως προέρχονται και από μια πολύ κοπιαστική χρονιά με τους συλλόγους τους) μικρή σημασία έχει. Μπορεί ενδεχόμενη αποτυχία να μου κακοφανεί γιατί ειδικά οι
μπασκετμπολίστες με έχουν ...καλομάθει, αλλά δεν πρόκειται να ψάξω να βρω αιτίες ενδεχόμενης αποτυχίας στα συνδικαλιστικά τους, ούτε πολύ περισσότερο σε έλλειψη διάθεσης για προσφορά.

3 comments:

Sea Starlett said...

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ

Alexis Stamatis said...

agapiti mou isthe ontos ginaika? tetoies soccer gnoseis? evge! Gia lua lua perimenete kontos psalmos alilouia! (h a lua lua!)

gatti said...

Αγαπητέ μου κύριε Σταμάτη, να σας εξομολογηθώ κάτι; Γυναίκα είμαι, αλλά έχω ...κάποια σχέση με το αντικείμενο, οπότε το παιχνίδι είναι "σικέ".

ΥΓ. Για τον Λούα Λούα περιμένω. Οπως και για την ομάδα μου περιμένω.
Υπομονή... κάνω και τίποτα άλλο, άραγε, τα τελευταία χρόνια;