Thursday, February 21, 2013

Στα ψιλά...

Πέτρος Στάθης, Σωκράτης Λοϊζίδης

Τι σου είναι η ζωή...

Πριν από δυο μέρες στα στατιστικά του blog μου ένα παλιό μου κείμενο παρουσίαζε ιδιαίτερη κίνηση. Η επικαιρότητα δεν δικαιολογούσε κάτι τέτοιο, ήταν ένα θέμα που είχα γράψει για την ΑΕΚ σε ένα αφιερωματικό ποστ με τίτλο «Μόνη ξανά»  τον Οκτώβρη του 2009.

Κάνοντας μια πιο εκτεταμένη έρευνα για το λόγο που συνέβη αυτό κατέληξα σε ένα όνομα: Σωκράτης Λοϊζίδης. Αυτόν αναζήτησαν όλοι όσοι μπήκαν στη συγκεκριμένη ανάρτηση στο  blog μου.

Τον θυμάστε τον Σωκράτη Λοϊζίδη; Ηταν ο Κύπριος δικηγόρος που έκανε μαζί με τον Γιώργο Λεωτσινίδη τις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του πακέτου μετοχών της ΑΕΚ στην «αμαρτωλή» περίοδο της ENIC. Ο Λοϊζίδης ήταν ο νομικός σύμβουλος της NetMed, ιδιοκτήτριας του Filmnet, και ήταν ο δικηγόρος που έκανε όλες τις συζητήσεις με τον τότε ιδιοκτήτη της «Ενωσης», Μιχάλη Τροχανά.

Tα χρόνια πέρασαν, από τα διοικητικά της ΑΕΚ πέρασε από τότε κόσμος και κοσμάκης ο Λοϊζίδης ξεχάστηκε...

Και googl-άροντας να βρω το λόγο που κάποιοι αναζητούσαν τόσο... απεγνωσμένα φωτογραφία (πιθανότατα, γιατί ειδήσεις γι' αυτόν μπορούσαν να βρουν και αλλού) του Σωκράτη Λοϊζίδη, πέφτω πάνω σε μια είδηση του mypreveza.gr.

Την παρακάτω...


«Εφυγε» λοιπόν ο Σωκράτης Λοϊζίδης... Πριν από τρεις μέρες με τραγικό τρόπο σε τροχαίο. Κι όμως παρόλο που με κάποιον τρόπο και για αρκετό καιρό είχε συνδυαστεί το όνομά του με το ποδόσφαιρο, η είδηση του θανάτου του πέρασε «στα ψιλά» από τα ποδοσφαιρικά έντυπα και sites.

Kι αν δεν ήταν νομικός σύμβουλος της ΕΑΣ (Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών) που ταξίδευε στην Πρέβεζα για να παραβεθεί στο ΔΣ της Ενωσης, πιθανότατα τον θάνατό του να μην τον διαβάζαμε ούτε στο τοπικό site.

Ετσι είναι η μπάλα, έτσι είναι η ζωή... Oταν είναι κανείς στα φώτα της δημοσιότητας όλος ο κόσμος ασχολείται μαζί του. Οταν σταματήσει να βρίσκεται στο επίκεντρο, ξεχνιέται εντελώς...






No comments: