Friday, February 22, 2013

Τελικά γύρισε;


Και για όσους δεν κατάλαβαν...


Για το ματς και την πίκρα του γαύρου δεν έχω να γράψω πολλά. Τα είχα γράψει από την περασμένη Πέμπτη. Η ομάδα πληρώνει την πολιτική του προέδρου της να μην αγοράζει παίκτες, αφού στην Ελλάδα παίρνει το πρωτάθλημα περίπατο. Οπως είχα γράψει και τότε... αύριο κλαίνε...

Βέβαια όσο γέλιο και αν προκαλεί το παραπάνω πανό, επί της ουσίας ο κάθε οπαδός (και όχι μόνο του γαύρου) παρόλο που ξέρει ότι είναι απίθανο, όσο ρεαλιστής κι αν είναι, ενδόμυχα πάντα τρέφει μια ελπίδα ότι μπορεί να γίνει το θαύμα.

Η πραγματική γελοιότητα της όλης υπόθεσης όμως είναι ότι από αύριο το γεγονός της έλλειψης ανταγωνισμού στο ελληνικό πρωτάθλημα (που ισχύει...) θα παίξει ως μοναδικός παράγοντας της κακής πορείας του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

Ηδη έκανε την αρχή ο εκφωνητής του ΑΝΤ1 αλλά και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος και εννοείται ότι πήραν ήδη γραμμή οι ρεπόρτερ του Ολυμπιακού και αυτό είναι που θα ακούμε και θα διαβάζουμε από το πρωί της Παρασκευής.

Σε λίγο δηλαδή θα πρέπει να αισθανθούν και υπεύθυνες οι άλλες ομάδες επειδή έχουν τα χάλια τους. Γιατί με τη λογική του γαύρου φταίνε μόνο οι ίδιες που έχουν τα χάλια τους. Οι ίδιες και η αγωνιστική ανωτερότητα του Ολυμπιακού.


Επειδή όμως όλοι οι παροικούντες εν Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι αυτή είναι η μισή αλήθεια, αν ο Ολυμπιακός πραγματικά... κόπτεται να γίνει το πρωτάθλημα περισσότερο ανταγωνιστικό ώστε και ο ίδιος να τα πηγαίνει καλύτερα στην Ευρώπη, λύση  υπάρχει:

α) Ας δεσμευτεί να μην εισπράττει ολόκληρο το μπόνους του από τη συμμετοχή στο CL αλλά ένα μέρος του να μοιράζεται στις υπόλοιπες ομάδες της Super League ώστε αυτές να καταστούν ανταγωνιστικές,

β) Ας μειωθεί σε συμφωνία της Super League με τη Nova η αναλογία των χρημάτων που αντιστοιχούν στους «μεγάλους» από τα τηλεοπτικά συμβόλαια, προς όφελος των «μικρών».

Πρόεδρος στη Super League είναι ένας δικός του άνθρωπος, ο Μώραλης. Ας πάρει λοιπόν την πρωτοβουλία. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Μπορεί! Θέλει όμως; ΄Η ο Μαρινάκης αρκείται απλά να ακολουθεί το δρόμο που χάραξε ο Κόκκαλης, να παντελονιάζει τα λεφτά του Τσου Λου και να βγαίνει πρώτος στο πρωτάθλημα (με κάθε τρόπο) για να ξαναβγαίνει στο Τσου Λου;


Γιατί αν δεν θέλει, τα έχουμε ξαναπεί: Σε λίγα χρόνια με δεδομένη την αδυναμία των υπόλοιπων ομάδων - και κατ' επέκταση τα άσχημα αποτελέσματα που θα φέρνουν στην Ευρώπη - ο ίδιος θα ψάχνει με το κυάλι να βρει εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του Champions League.

***
 
Γαυροκαζούρα... (συλλογή από φόρα, facebook, twitter)

* Παλια εφταιγε οτι ειχαν την κουραση του πρωταθληματος. Τωρα που δεν εχουν αυτην την καραμελα φταιει η μικρη αντισταση που βρισκουν στο πρωταθλημα.

* Τελικά γύρισε; Οχι ακομα. Θα κρατησει κανα μισαωρο καθυστερησεις μπας και βαλει αυτογκολ η Λεβάντε..

* Η ΓΗ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣΑΚΙ ΠΟΤΕ

* Τελικα το γιουροπα τι τους χρωστουσε? Μαθαμε?

* Μαλιστα......ο γαυρος χανει σημερα επειδη ο Παναθηναικος δεν ειναι καλος φετος. Οποτε την ηττα την χρεωνομαστε εμεις παιδες...

* Είναι προφανές πως αν η ΑΕΚ ήταν πιο ανταγωνιστική φέτος, δεν θα είχε αποβληθεί ο Αμπντούν στην Ισπανία ο Ολυμπιακός θα είχε ελπίδες

* Έξαλλοι στον οσφπ με το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου που δεν τους επιτρέπει να εκτοξευτούν



* Αφου το γρηγορο γκολ ηρθε, τι δεν πηγε καλα ρε γαμωτο.

* Ποιο είναι το αγαπημένο αυτοκίνητο των Ολυμπιακών; Άστον Μάρτιν(ς)

* Αν πάρεις στα σοβαρά την περιγραφή του Αntenna, για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού ευθύνεται πρωτίστως ο ΠΑΟ που έχει προβλήματα, ενω του χρόνου ο Θρύλος θα κάνει σπουδαία πορεία στο Champions League-αν και ο ΠΑΟ πάλι πρόβλημα θα έχει.


* - Τελικά γύρισε;
   - Πώς να γυρίσει αφού δεν παίζει ο Βύντρα;

8 comments:

4minister said...

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον 1ο χρόνο χαίρονται. Στο Λιμανάκι δεν έβαλαν μυαλό. «Η πρόκριση χάθηκε στον 1ο αγώνα» σου λένε. Εμείς το λέγαμε αυτό εδώ και μια εβδομάδα, εσείς λέγατε άλλα. Μόνο και μόνο για να γεμίσετε το γήπεδο και να πάρετε τα φράγκα. Άλλο που δεν γέμιζε με την καμία και προκειμένου ΠΑΛΙ να παραμυθιάσετε δώσατε ένα σκασμό εισιτήρια στα γυμνασιόπαιδα.

Η νίκη στο 2ο αγώνα γιατί χάθηκε ρε μάγκες, μπορεί κάποιος επαγγελματίας γραφιάς να μας αποκαλύψει; Γιατί επί 180 αγωνιστικά λεπτά ο Θρήνος δεν έκανε μια κλασική ευκαιρία απέναντι στη Λεβάντε, ξέρει κανείς αθλητικογράφος να μας ενημερώσει;

Το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι να μην προκρίνεται απευθείας η ομάδα του Δημοσίου στους ομίλους και να παντελονιάζει τα - 23 για φέτος - εκ. ευρώ. Το μέλλον του είναι να χρειάζεται να δώσει ο διορισμένος προκριματικούς αγώνες, οπότε χάνεται το εύκολο αβαβά κέρδος. Έτσι εξισώνονται όλες οι ομάδες απέναντι στο δικαίωμα επιτυχίας. Καταργούνται τα "άρματα", αφού χωρίς μπαγιόκο θα μείνουν από λάστιχο.

Ο σχολιασμός του Γιαννακόπουλου ξεπερνά τα όρια της αστειότητας και μπαίνει για τα καλά στα χωράφια της γελοιότητας. Βέβαια είχαμε γνωρίσει τις ... ικανότητές του από την θητεία του πρόεδρου του ΠΣΑΠ. Τελικά δύσκολα να βρεθεί κάτι χειρότερο από ένα πρώην Παναθηναϊκό.

Οι εκφωνητές του ΑΝΤ1 δεν αξίζουν σχολιασμό. Μόνο τούτο, αν ήμανε ο ιδιοκτήτης του καναλιού δεν θα έπιαναν ποτέ δουλειά σε μένα, θα τους συνιστούσα να κοιτάξουν στο θέατρο σκιών.

The Bgt said...

οπως τα λετε αγαπητοι μου.
Παραταση ζωης εχει παρει ο γαυρος, σε κανα-δυο χρονια τελος.
Αλλα αν κανεις μια βολτα σε κανα site τους, φταιει μονο ο Μαρινακης που δεν αγοραζει παικτες κλασσης.
Πιο τυφλος πεθαινεις.

The Bgt said...

Επισης η κατασταση/ καταντια μιας ομαδας φαινεται απο τα οπαδικα πρωτοσελιδα της επομενης μερας: "Εχασε αλλα κερδισε το Βλαχοδημο".

Efh said...

@4minister: Oύτε πρόκειται να βάλουν. Εξακολουθούν να βλέπουν τα πράγματα με παρωπίδες (οι οπαδοί) και κοντόφθαλμα (η διοίκηση).

Σιγά μη τους νοιάξει το αύριο... Ο,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κ... μας ΤΩΡΑ, είναι ολόκληρη η Ελλάδα, ο γαύρος θα κάνει τη διαφορά;

Ασχολήθηκε ποτέ κανείς με το μέλλον; Μόνο με το τώρα και την πάρτη τους ασχολούνται οι περισσότεροι...

Νομοτελειακά η στιγμή που ο πρωταθλητής Ελλάδας θα παίζει προκριματικά είναι πολύ κοντά πλέον, αλλά στο λιμάνι φταίνε οι μη μεταγραφές (που φταίνε κι αυτές, αλλά είναι η μία όψη του νομίσματος).

Τον Γιαννακόπουλο δεν τον χώνευα τις εποχές της βουτιάς. Μετά έφυγε έξω, άνοιξε το μάτι του, είδε πράγματα, απέκτησε παραστάσεις, άλλαξε νοοτροπία, εμφανίστηκε διαφορετικός με την επιστροφή του και τον είδα με άλλο μάτι. Ασχολήθηκε και συνδικαλιστικά με τα προβλήματα των ποδοσφαιριστών που ειδικά πίσω από τη "βιτρίνα" υποφέρουν και άρχισα και να τον συμπαθώ. Αλλά το χθεσινό ήταν ΜΕΓΑ πισωγύρισμα. Κρίμα...

Efh said...

@The Bgt: Kαλά, μη το ψάχνεις η αρρώστια είναι ανίατη...

Φυσικά θα πουν για τον Βλαχοδήμο, ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται...

4minister said...

Αυτό. το «ότι αρπάξει κ.λ.π» είναι μπηχτή για το Ντάρκο, που έχει μεταμορφώσει τον Περαία σε κλουβί με τις τρελές, με Ντάτολο, Γιέστε, Κάταϊ, Καζίμ και άλλους που έφερε;

gatti said...

4minister: ΣΙΓΑ μην άφηνες εσύ ασχολίαστο το "ό,τι αρπάξει"...

:-p

4minister said...

Φαντάσου να ανέφερα και τους άλλους, που είναι ακόμα εδώ.