Friday, February 15, 2013

Aύριο κλαίνε...




Το έγραψα πριν λίγο στο facebook, το επαναλαμβάνω κι εδώ. Καλή είναι η καζούρα στο γαύρο για την ήττα από τη Λεβάντε, καλά και τα αστεία για την τριάρα, τα σχετικά με τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου (ή μάλλον Λεβαντίνου) και τα άλλα για την π... με άρωμα λεβάντας, αλλά μέχρι εκεί.

Οταν η καζούρα θα σταματήσει αυτό που θα μείνει θα είναι η πραγματικότητα που είναι σκληρή για όλους. Και για κείνον και για τους άλλους. Ο ίδιος βέβαια θα παρηγορηθεί (αν δεχτούμε ότι λογικά το εις βάρος του 3-0 είναι μη αναστρέψιμο, αν και στη μπάλα όλα γίνονται) με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τα αστεία για το μείον... τόσο και τις πολικές θερμοκρασίες που απέχουν οι σημαντικότεροι αντίπαλοί του.

Και εκείνοι με τη σειρά τους θα παρηγορηθούν σκεπτόμενοι ότι υπάρχει τελικά «δικαίωση» και αυτά που υφίσταται ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη είναι το τίμημα που πληρώνει για τα εν Ελλάδι «ανομήματά» του.

Και είναι σε μεγάλο βαθμό σωστό αυτό, αλλά από την άλλη είναι και ένα μπούμερανγκ που γυρίζει σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο στον Ολυμπιακό.

Ναι, ο Ολυμπιακός πληρώνει στην Ευρώπη την ασυλία που απολαμβάνει στην Ελλάδα, όπου χάρη στην υποστήριξη της διαιτησίας έχει ξεχάσει τι θα πει πραγματικό ποδόσφαιρο και τι θα πει εφαρμογή των κανονισμών. Αυτό το ποδόσφαιρο που έχει πάψει προ πολλού να παίζεται στην Ελλάδα και αυτούς τους κανονισμούς που στο εγχώριο πρωτάθλημα ισχύουν μόνο για τους άλλους.

Οταν αδικείται στην Ευρώπη, γιατί ναι έχει συμβεί κι αυτό, ωρύεται και διαμαρτύρεται, αλλά όταν το κάνουν οι αντίπαλοί του στην Ελλάδα τους αντιμετωπίζει με υπεροψία και ειρωνεία.

Εκτός από την ασυλία όμως πληρώνει στην Ευρώπη και κάτι άλλο κι αυτό είναι κατά τη γνώμη μου το πιο σημαντικό. Πληρώνει την έλλειψη ανταγωνισμού στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κάτι που ο ίδιος θεωρεί πως δεν είναι αποτέλεσμα του παρασκηνίου και της οικονομικής αδυναμίας των άλλων αλλά αποτέλεσμα της δικής του υπεροχής.

Μόνο που κάνει λάθος. Ενα λάθος που θα το πληρώσει και ο ίδιος, αλλά όταν οι οπαδοί του θα το αντιληφθούν, θα είναι αργά. Γιατί αυτή η έλλειψη ανταγωνισμού δεν έχει ως αποτέλεσμα μόνο τη δική του μειωμένη απόδοση στην Ευρώπη που φέρνει ήττες από μέτριες ομάδες (γιατί βέβαια τη Λεβάντε μεγαθήριο δεν τη λες...).  Ηττες που απ' ό,τι φαίνεται ενοχλούν μόνο τους φιλάθλους του που θέλουν να δουν την ομάδα τους να κάνει πράγματα στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αλλά όχι και τη διοίκησή του (αν την ενοχλούσε θα είχε κάνει και κινήσεις ενίσχυσης, ειδικά για την Ευρώπη, αφού εδώ στην Ελλάδα ξέρει ότι εύκολα ή δύσκολα θα κατακτήσει τον τίτλο).

Η έλλειψη ανταγωνισμού, όμως, κάποια στιγμή θα αποβεί μοιραία και για τον ίδιο. Γιατί αυτές οι ελληνικές ομάδες που τώρα κοροϊδεύει τα χάλια τους και τον κατήφορό τους, δεν θα μπορέσουν με τη σειρά τους να πάρουν, με εξαίρεση τον ΠΑΟΚ (που ούτε χάλια έχει ούτε σε κατήφορο βρίσκεται...), αποτελέσματα στην Ευρώπη. Ακόμα κι αν βγει τελικά στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός (ΑΝ μπει στα πλέι οφ και ΑΝ πάρει αδειοδότηση που και τα δύο φαντάζουν χλωμά), ή ο Αστέρας, ο Ατρόμητος ή όποιος άλλος, θα πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, λόγω του ότι οι παραδοσιακά μεγάλοι βρίσκονται σε παρακμή, ελάχιστα θα προχωρήσει στην Ευρώπη. 

Και μπορεί τώρα ο ίδιος ο Ολυμπιακός να αισθάνεται βασιλιάς με την απευθείας συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και με τα χρήματα που τσεπώνει και τα οποία τα τελευταία χρόνια είναι διπλά, αφού ο δεύτερος που παλεύει να κερδίσει τη συμμετοχή του στους ομίλους μέσω των προκριματικών συνήθως αποτυγχάνει, αλλά θέλει δεν θέλει η μοίρα του είναι δεμένη με τις υπόλοιπες ομάδες. 

Και καθώς η βαθμολογία στη γενική κατάταξη της ΟΥΕΦΑ είναι συνάρτηση των αποτελεσμάτων όλων των ομάδων της χώρας που μετέχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα και η διαίρεση συνεχίζει να γίνεται με βάση τον αριθμό των συμμετεχόντων, είτε αυτοί προχωρούν είτε έχουν ήδη αποκλειστεί, θα έρθει η στιγμή (και δεν είναι μακριά) που ο Ολυμπιακός δεν θα συμμετέχει απευθείας στους ομίλους. 

Και για να περάσει σ’ αυτούς θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικός στα πλέι οφ του CL. Αλλά για να καταστεί ανταγωνιστικός θα πρέπει να έχει έχει ποιοτικούς παίκτες. Κι αν ο πρόεδρός του δεν τους φέρνει τώρα που εισπράττει κιόλας από το Τσάμπιονς Λιγκ, θα τους φέρει τότε που δεν θα μπαίνει χρήμα στα ταμεία; 

Αύριο κλαίνε λοιπόν...

Scratch: Δύο πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού; Παράλληλο σύμπαν!

Scratch 1: Δεν υπάρχει λόγος για στενοχώρια. Ητο προγραμματισμένη η ήττα. Το είχε πει ο Μίτσελ άλλωστε: «Ηρθαμε για να χάσουμε»

***

Γαυροκαζούρα

Και για να ευθυμήσουμε λίγο (η καζούρα που λέγαμε...) ας δούμε τι έχει ειπωθεί/γραφτεί σήμερα για το ματς Λεβάντε - Ολυμπιακός σε παναθηναϊκά φόρα και όχι μόνο:

* Μεθάω πίνου
Μεθάω πίνου
Μεγάλο το κλαρίνο του Αγίου Βαλεντινου..

* Αν έπαιζε ο Βύντρα στη Λεβάντε, θα έκανε κανενα τυχαίο τσαφ και το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Το πιστεύω.

* - Ο Καράμπελας επαιζε σημερα ?
- Οχι αλλά τους έδωσε τα @@ του.

* Πηραν σε ενα ημιχρονο οσες καρτες δεν εχουν παρει μια ολοκληρη σαιζον στη πρωταθληματάρα της Ελλάδας
* Στην Ελλάδα το γκολ θα ήταν οφσάιντ, το πρώτο πέναλτυ κίτρινη για θέατρο και το δεύτερο 2η κίτρινη και αποβολή.

* Ο Σπυροπουλος μπροστα στον Χολέμπας είναι Ρομπέρτο Κάρλος
* Βάλε τον Βοσκακη στο β' Μίτσελ
* Κρίμα που δεν παίζει ο Βύντρα να είχε ελπίδα να το γυρίσει το ματς

* Κιτρινη για θεατρο σε παικτη του γαυρου; Τρομερό! Θα λενε οι γαυροι οτι δεν υπαρχει τετοιος κανονισμος

Πήγε η κατάρα σύννεφο στο γαύρο σήμερα... Μα να κόψει τον Σουλεϊμαν, πάνω που γίνεται της Σουλτάνας στο σαράι; Σιχτίρ!

* Στα τρία πέναλτι ... κόρνερ

* Με την χαρά που πήρε ο Γκοτζος θα βγάλει αύριο εκτακτη μονοσελιδη Ντέρμπυ μονο για το εξώφυλλο.

* Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα βρουν και πάτημα οι γκόμενες να λένε μετα «τι κατάλαβες που είδες τον αγώνα; Καλύτερα να βγαίναμε!».

* Λίγο πιο μάπα να ήταν η εικόνα στον ΑΝΤ1 θα είχαν προσλάβει σκιτσογράφο για να συμπληρώνει τα κενά

* Αν είσαι γκόμενα οπαδού του Ολυμπιακού, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να βγάλεις το μεικ απ και να πας στο περίπτερο να αγοράσεις σοκολάτες.

Επώνυμα (σε facebook και twitter)


* Να δω Μαρινάκη δίπλα σε Τσίπρα μετά την ευρωπαϊκή σφαγή του θρύλου κι ας πεθάνω (Kόλκας)

* Το χειρότερο με τις κακές εμφανίσεις των ελληνικών ομάδων στο Europa ειναι η απογοήτευση του Τσώχου. Και με τις καλές, ο ενθουσιασμός του (Θέμης Καίσαρης)

* Μολις φωναξαν οι γειτονες του Ζαρντιμ την αστυνομια. Ενταξει ειπαν μπορει να ειναι του Βαλεντινου αλλα τετοια φασαρια σε παρτι δεν ξαναγινε. (Καρπετόπουλος)

12 comments:

4minister said...

Η πρώτη ατάκα της γαυροκαζούρας μου έλυσε την απορία. Είχα ρωτήσει τον Κωστή, κατά τις 11 και κάτι:

Το αποψινό του Έφηβου λογίζεται κανονικό κλαρίνο ή λόγω των 3 μόνο παστελιών πιάνεται για τσιμπουκάκι;

Τώρα ξέρω ... τεκμηριωμένα.

Η τελευταία ατάκα, του Κάρπετ, είναι η καλύτερη! Λέτε ο Λεονάρντο να έκανε και αναπάντητη - ή να έστειλε sms - στην Αθανασία;

gatti said...

@4minister: Yπουργέ μου, τυχαία νομίζεις τα έχω βάλει στη συγκεκριμένη σειρά; ;-p

4minister said...

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι η απελπισμένη προσπάθεια που μετέρχονται τα δημοσιογράφα να ερμηνεύσουν το λόγο απομάκρυνσης του Πορτογάλου Βέγγου. Εμείς που γνωρίζουμε τον πραγματικό λόγο το διασκεδάζουμε.

Το παραμύθι της καλύτερης ομάδας στην Ελλάδα αποκαλύφθηκε στο ματσάκι με τον Αστέρα, όπου χρειάστηκε να αποβληθεί άδικα ο Σανακαρέ για να έρθει ισορροπία. Χωρίς τα κοράκια και με αντίπαλο που δεν κάθεται να χάσει, ακόμα και στην Ελλάδα, ο Θρήνος είναι for the festivals.

Πολλές τρύπες στο ρόστερ και με αρκετές μονάδες πολύ κατώτερες από πέρσι. Μανωλάς αντί Μέελμπεργκ, Φέισα αντί Ορμπάιθ, Μασάδο αντί Ιμπαγάσα, Χολέμπας αντί Μαρκάνο, Αμπντούν αντί Μιραλάς, Κοντρέρας αντί Αβραάμ (μέχρι να επανέλθει ο 2ος) και πρόσφατα Παπαζοντιακιτέδες αντί Τοροσίδη. Πολύ πάνω από τη μισή εντεκάδα δηλαδή, 7/11.

Μαρινάκη πούλα! Ή αγόρασε (παίκτες).

Crazy Tourists said...

"...όταν οι οπαδοί του θα το αντιληφθούν..."
Δυστυχώς οι οπαδοί δεν αντιλαμβάνονται τίποτα, φοράνε κόκκινα γυαλιά και δε βλέπουν πέρα από τη μύτη τους...Έτσι κι αλλιώς πάντα δεν έλεγαν "καλύτερα πρώτοι στο χωριό παρά δεύτεροι στην πόλη;" (Όχι ότι με νοιάζει για το γαύρο βέβαια)
Από την άλλη, όλα εδώ πληρώνονται δε λένε;
Φιλιά

Τρελοτουρίστρια

4minister said...

Απολαυστικός slo-gun:

Ερώτηση Χολέμπας σε Μίτσελ: «Καλά πόσους Μαυρίες έχει αυτή η Λεβάντε;»

Και συνεχίζει:

Έκτακτο: Ετοιμάζει πρόταση για Χολέμπας η Λεβάντε! Της θύμισε τον Βύντρα...

:D

Nick Triantos said...

Εχει και ο Ολυμπιακος τον δικο του "Τζιολη". Fejsa τον λενε...

gatti said...

@4minister: Kαλά, δεν συγκρίνεται σε μονάδες ο περυσινός Ολυμπιακός με το φετινό, μην τρελαθούμε κιόλας! Και καλά που έχει τον Μήτρογλου γιατί αλλιώς θα είχε κι άλλα "θέματα"...

Το "Μαρινάκη πούλα ή πάρε παίκτες" έχει αρχίσει ήδη να ακούγεται/γράφεται στα "ερυθρόλευκα" φόρα.

Οσο για τους δημοσιογράφους που κάνουν ρεπορτάζ Ολυμπιακού, μετά από τέτοια παιχνίδια (και αποχωρήσεις προπονητών) κανείς δεν θα ήθελε να είναι στη - δύσκολη - θέση τους...

gatti said...

@Crazy Tourists: Οχι, δεν πρόκειται να το αντιληφθούν γι' αυτό και δεν θα πάει μπροστά γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το έχω ξαναγράψει, από την εποχή Κόκκαλη ακόμα, πως οι Ελληνες παράγοντες την εποχή της παντοκρατορίας τους είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να φτιάξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά προτίμησαν να κοιτάξουν την τσέπη τους και μόνο. Ας πρόσεχαν και ας προσέχαμε. Τώρα είναι αργά...

Φιλιά, τρελοτουρίστι μου!

gatti said...

@4minister: Πάντως, είναι γεγονός ότι ο Χολέμπας "απενοχοποιεί" τον Σπυρόπουλο...

gatti said...

@Nick Triantos: Σιγά που δεν θα είχε το δικό του Τζιόλη!!!

4minister said...

Και όμως γυρίζει, γράφουν οι παραγγελιογράφοι. Να μη χαθεί η είσπραξη στο Τηγάνι. Απ' αυτά που είδα, πρώτοι θα αρπάξουν το παστέλι στον επαναληπτικό οι Γελάκτικος.

gatti said...

@4minister: Ναι, αυτό τι σου λέει; Περιμένουν να το γυρίσουν το ματς!

Και εντάξει, έχουμε δει ματς να γυρίζουν ΚΑΙ από 3-0, αλλά αυτό με τον γαύρο είναι μόνιμη κατάσταση (να υποστηρίζουν ότι μπορεί να γίνει η υπέρβαση)