Monday, February 11, 2013

Ποιο κύπελλο;




Yπό κανονικές συνθήκες σήμερα θα έγραφα για την υπέρβαση που επιτέλους έκανε ο Παναθηναϊκός για τις αποδείξεις που έδωσε και για τη σεζόν που αποδεικνύεται επιτυχημένη με το «καλημέρα», αφού στη νέα – μεταβατική – εποχή κατάφερε ήδη να κατακτήσει την πρώτη κούπα. Και βέβαια θα είχα για βασική – πρώτη φωτογραφία – μία φωτογραφία πανηγυρική με τους παίκτες να ποζάρουν αγκαλιά με την κούπα, όπως τόσες φορές στο παρελθόν.

Δεν μου πάει όμως. Οχι γιατί τα παραπάνω δεν ισχύουν. Ισχύουν με μερικές ψιλο-προσθαφαιρέσεις  (ακόμα και ψιλο-ενστάσεις) που επιτρέπουν στους οπαδούς του «τριφυλλιού» να αισιοδοξούν για το μέλλον της ομάδας τους.

Αλλά δεν  μου πάει γιατί όλα όσα συνέβησαν πριν και κατά το μεσοδιάστημα του αγώνα δεν επιτρέπουν στους φιλάθλους του ελληνικού μπάσκετ και των σπορ γενικότερα να αισιοδοξούν για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού.


 
Αν σ’ εσάς άρεσε το θέαμα της απονομής μπροστά στις... ξεδοντιασμένες από καθίσματα άδειες εξέδρες και με τον αντίπαλο απόντα, εμένα δεν μου άρεσε καθόλου. Οπως δεν μου  αρέσει χρόνια τώρα να παρακολουθώ τους τελικούς του κυπέλλου Ελλάδας στο γήπεδο του Ελληνικού με κάποιους... ταλιμπάν από τη μια και κάποιους ταλιμπάν από την άλλη και στη μέση το κενό, με τους οπαδούς έτοιμους να αρχίσουν τις εχθροπραξίες λες και βρισκόμαστε στη Λωρίδα της Γάζας λίγο πριν τις εχθροπραξίες.

Δεν είναι μπάσκετ αυτό, είναι σιχαμάρα. Και το όλο σκηνικό, ένθεν και ένθεν δηλητηριάζει κάθε προσπάθεια να παρακολουθήσεις το παιχνίδι και μετριάζει έως εκμηδενίζει όλη τη χαρά που μπορεί να νοιώσει κανείς αν βρίσκεται στην πλευρά των νικητών.

Δεν σκοπεύω να σχολιάσω ούτε τις δηλώσεις επίσης ένθεν και ένθεν σε προεδρικό επίπεδο από τη στιγμή που θεωρώ ότι δυναμιτίζουν ακόμα περισσότερο το κλίμα.


Θα πω μόνο πως αυτό το παιχνίδι δεν έπρεπε να διακοπεί γιατί απλούστατα δεν έπρεπε καν να αρχίσει. Από τη στιγμή κιόλας του τραυματισμού του Χάινς θα έπρεπε με πρωτοβουλία των παικτών και των δύο ομάδων να αποφασιστεί η μη συμμετοχή τους στον αγώνα. Ξέρω, είναι ουτοπικό να περιμένω κάτι τέτοιο, έχει ειπωθεί και στο παρελθόν ότι θα συμβεί αλλά δεν έγινε ποτέ. Και ούτε πρόκειται. Δεν πρόκειται να συμβεί ακόμα κι αν θρηνήσουμε νεκρούς. Συνηθίζονται όλα σ’ αυτή τη χώρα. Ισως μάλιστα τώρα με την κρίση ακόμα περισσότερο από πριν κάποιοι σχεδόν να ενθαρρύνουν τα επεισόδια εντός των γηπέδων προκειμένου να τα αποφύγουν έξω απ’ αυτά. Αλλά γιατί να μη το κάνουν αφού υπάρχουν πάντα πρόθυμοι παρακινητές και πρόθυμοι υποψήφιοι θύτες και θύματα;


Και λίγα πράγματα για τον αγώνα.  Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και η κατάκτηση του κυπέλλου θα αποτελέσει μια γερή ένεση αυτοπεποίθησης για τη συνέχεια.

Είχε σε μεγάλη μέρα τον Ούκιτς, αλλά το θέμα είναι η απόδοση του Κροάτη να έχει διάρκεια και συνέχεια και να μην αποτελέσει πυροτέχνημα. Πολύ καλοί και οι Λάσμε, Γκιστ και Καπόνο (επιθετικά μόνο εννοείται, στην άμυνα είναι μεγάλο... χωνί) και βέβαια απαράμιλλο το πάθος του Διαμαντίδη που οι αντιδράσεις του και το ξέσπασμά του την ώρα των πανηγυρισμών απέδειξαν πόσο μεγάλη πίεση ένοιωθε και ο ίδιος όλο αυτό τον καιρό.

Πολύ καλή η διαχείριση του αγώνα από τον Πεδουλάκη, αλλά έχω απορία γιατί δεν έδωσε εντολή για φάουλ στο τέλος του αγώνα όταν ο Ολυμπιακός πλησίασε τόσο απειλητικά. Επί τη ευκαιρία θα πρέπει να προβληματίσει ο τρόπος που ο Παναθηναϊκός «πετάει» τόσο εύκολα τις διαφορές που αποκτά με τόση προσπάθεια στη διάρκεια του αγώνα.

O Oλυμπιακός θα είχε ενδεχομένως καλύτερη τύχη στα τελευταία λεπτά του αγώνα αν ο Σπανούλης δεν ήθελε να τα κάνει όλα μόνος του.

 
Scratch: Περισσότερο από την κίνηση του Διαμαντίδη να ζητήσει από τους Γιαννακόπουλους να σηκώσουν μαζί το τρόπαιο (αναμενόμενη σε μεγάλο βαθμό) μου άρεσε η κίνηση να δώσει το κύπελλο στον Πεδουλάκη.
Scratch 1: Στα high lights του αγώνα το τρίποντο με σπάσιμο του Ούκιτς, και οι δύο ασίστ - καρμπόν του Διαμαντίδη στον Λάσμε.

Scratch 2: Θα παρακαλούσα τους προέδρους-  ένθεν και ένθεν - να είναι πολύ προσεκτικοί στην χρησιμοποίηση της λέξης «αλητεία».

Scratch 3: Αθλιες οι μπλούζες των οπαδών του Ολυμπιακού.

Scratch 4: O Διαμαντίδης είναι η αποθέωση της ομαδικότητας και ο Σπανούλης η αποθέωση της ατομικότητας...

Scratch 5: Δεν την παλεύει (και δεν παλεύεται...) ο Μπανκς.

Scratch 6: E όχι και ένσταση!

Scratch 7: ΔΕΝ ήταν φάουλ αυτό του Περπέρογλου.

Scratch 8: Μου άρεσε πολύ ο Λο.

***



Είχαμε και ποδόσφαιρο σήμερα αλλά εκεί τι να πεις... Ενα βήμα μπρος και δύο πίσω. Και τα πλέι οφ απομακρύνονται ξανά. Κακή εμφάνιση και δίκαιη νίκη της Ξάνθης που δικαίως διαμαρτύρεται και για το πέναλτι. Σωστά το λέει στην ανακοίνωσή της ότι «πιο πέναλτι δεν υπάρχει». Δίκιο έχει και δεν μπορούμε να της το φάμε.

Πιο πέναλτι πεθαίνεις...
 



18 comments:

The Bgt said...

Κουιζ για δυσκολους λυτες.
Τι ειναι οταν:

++Οι μισοι θεωρουν τους αλλους μισους σιχαματα που ευνουνται απο το συστημα?
++Οι "Ελληναρισμοι", η θρασυδειλια και οι ψευτομαγκιες των τραμπουκων κυριαρχουν στις εξεδρες?
++Οι χουλιγκανιες απο τα επισημα ειναι ακομη χειροτερες?
++Οι προεδρισκοι των ομαδων πρωτα δινουν εισιτηρια στα μπουμπουκια, μετα δυναμιτιζουν το κλιμα με καθε λογης καπριτσιο και στο τελος κανουν περισπουδαστες δηλωσεις για το καλο του αθληματος?
++Οι παικτες εχουν αποδεχτει να παριστανουν τους κινουμενους στοχους προσφεροντας την ακεραιοτητα τους θυσια στο βωμο της "δοξας" και του χρηματος ***?
++Η διοργανωτρια αρχη επιλεγει να εχει τον ιδιο ακριβως τελικο με τις ιδιες ακριβως συνθηκες καθε χρονο?
++Τα ΜΜΕ σιγονταρουν (αν οχι παροτρυνουν) το ολο σουργελο (με ενα touch απο κροκοδειλια δακρυα)?
++Κανεις δεν αποδεχεται καμια ευθυνη για τιποτε?
++Αστυνομια και Δικαιοσυνη αδιαφορουν επιδεικτικα?
++Ολο αυτο το σκηνικο εχει πλεον καταληξει να θεωρειται ο κανονας της καθημερινοτητας μας και οχι η εξαιρεση?
++Οτι υπαρχει ατιμωρισια, ατιμωρισια, ατιμωρισια και η ζωη συνεχιζεται?

Οποιος το βρηκε κερδιζει φρεσκο λουκουμακι τριανταφυλλο.


Για τους αδυναμους λυτες:
Λυση: το μπασκετ (ποδοσφαιρο, βολλευ, πινγκ πονγκ, κοκ), κοινωνια, κρατος στην Ελλαδα του 2013.


Και του χρονου!
(αμφιβαλλετε?)




*** Συνειδητη επιλογη βρε Μητσο μου να εισαι στην Ελλαδα και στον ΠΑΟ ελεγες τις προαλλες, μεινε και στην ιστορια σαν ο πρωτος αρχηγος που θα παρει την ομαδα να φυγει απο το γηπεδο γιατι φωτοβολιδα βρηκε αντιπαλο και πετρα τον συμπαικτη σου κι οχι απλα να χαριεντιζεσαι με τον προεδρο σου στο τελος ενος νικηφορου αγωνα λες και δε τρεχει τιποτε. Ειναι τοσα πολλα τα λεφτα βρε Μητσο?

gatti said...

@The Bgt: Kαλώς τη μου!!!! :-*

Eπέστρεψες το ίδιο δυναμικά!!!

Ετσι ακριβώς όπως τα λες είναι.

Και για το Μήτσο επίσης, μοιραζόμαστε τα ίδια συναισθήματα. Ξέρεις πόση λατρεία του έχω. Αλλά χθες πραγματικά έπιασα τον εαυτό μου να είναι "παρατηρητής" στα όσα έκανε μέσα στο παρκέ και - κυρίως - στα όσα έκανε μετά. Δεν ένοιωσα καμία σύνδεση με το πάθος και το ξέσπασμά του. Για πρώτη φορά μου ήταν τόσο μα τόσο ξένα...

Γιώργος Τ. said...

Ως "ποδοσφαιρικός", δεν έχω άποψη για το μπάσκετ, καθώς για άλλη μια φορά τιμωρούσα τον εαυτό μου (δεν ξέρω ακόμα γιατί, αλλά θα το βρω) στο ΟΑΚΑ..
Σε ένα πράγμα όμως είμαι κάθετος. Το παιχνίδι δεν έπρεπε να ξεκινήσει. Τελεία και παύλα. Αλλά όσο θα υπάρχει ατιμωρησία (και προς τις 2 πλευρές) αυτά θα γίνονται.
Όσο για τις δηλώσεις είναι τραγικές και από τις 2 ομάδες. Κρίμα, γιατί είναι και οι Αγγελόπουλοι και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος άνθρωποι που σέβομαι.. Αλλά όσο κάνουν δηλώσεις για τα αυτιά αυτών που τα έκαναν γυαλιά καρφιά χθες είναι άξιοι της μοίρας τους και το ελληνικό μπάσκετ θα συνεχίσει την κατρακύλα..
Στα του ποδοσφαίρου, όσοι δεν είδαν τον Παναθηναϊκό χθες είναι τυχεροί. Οι Σισοκό και Μαρίνος ήταν τραγικοί (γελάω με αυτούς που θεωρούν τον Μαρίνο καλύτερο του Βύντρα) και από κοντά οι υπόλοιποι. Κανένα σχέδιο, καμιά ανάπτυξη, τίποτα. Ένα καλό πρώτο 20λεπτο, που χάθηκαν και μερικές ευκαιρίες απ' τον Ιάπωνα και αυτό ήταν.
Για το πέναλτι, να πω την αλήθεια μου μου φάνηκε πως όντως βουτάει ο Ονουάτσι.. Αλλά ήμουν και στο απέναντι κόρνερ, οπότε μάλλον κάνω λάθος!! Πάντως από κει και πέρα η διαιτησία του Κάκου ήταν άθλια. Τον θεωρώ βέβαια κακό διαιτητή, αλλά "αδιάφθορο", οπότε απλά πιστεύω πως του σφυρίξανε την μαλακία που έκανε και από εκεί και πέρα πήγε να τα ισορροπήσει (συνηθισμένο διαιτητικό λάθος)..
*το μπλουζάκι των γαύρων τι έλεγε?

The Bgt said...

Π******ς γ**ι Αιω**** Λ**οι (ελεγε το μπλουζακι).
Θα το αλλαξουν συντομα σε "πηρα κι εγω καρεκλα απο το Ελληνικο" (ηταν και κοκκινες...εεεε αξιζε τον κοπο).

Και καλα το μπλουζακι (λεμε τωρα) οτι μπηκαν μεσα στο παρκε με τις μαυρες κουκουλες στο κεφαλι? Που εδειξε καποια στιγμη η τηλεοραση πλανο απο την κοκκινη εξεδρα και ηταν σαν να ειχαν κανει ντου στο γηπεδο οι "Ερυθρες Ταξιαρχιες"?

Οι δε Παναθηναικοι οργανωμενοι σκουζουν για τις αθλιοτητες των κοκκινων ομολογων τους την ιδια στιγμη που η "πρασινη" φωτοβολιδα πρεπει να πετυχε το Χαινς σε ενα παραλληλο συμπαν και σιγουρα οχι στο δικο τους (θα χαλασε το Matrix φαινεται). Α ναι, κι ο Πεδουλακης ειναι αχρηστος. (για τη 13 ο χρονος εχει σταματησει την ωρα που Ζοτς εφευγε απο τον Παο).

Οι "κυκλοι-ανθρωποι" του ΟΣΦΠ εχουν κατακλυσει τα ΜΜΕ με τα διαφορα που λενε οτι εγιναν εις βαρος τους στη ζουγκλα του Ελληνικου ενω ο Δημητρακης συνεχιζει να κανει τη μια ατυχη δηλωση μετα την αλλη (ξερει τι κανει, ηδη ακουγονται τα πρωτα καλα λογια γι δαυτον στα πρασινα φορα, αν εριχνε και κανα μπουκετο στο Σπανουλη χθες οι οργανωμενοι θα τον εκαναν μεχρι και επιτιμο προεδρο της 13).

4minister said...

Ούτε μια διοίκηση, εκατέρωθεν, δε ζήτησε συγνώμη για την αθλιότητα που παρακολουθήσαμε. Αυτό είναι το επίπεδό τους, συνεργασία με τον υπόκοσμο.

Ο άλλος τραβάει σουγιά δίπλα στους μπάτσους και αντί να τον συλλάβουν τον απωθούν! Έχουν εντολές να τους αφήνουν στην κυκλοφορία. Όποιος δεν το βλέπει βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη κατάσταση και είναι για μένα ανεπιθύμητος πολίτης αυτής της χώρας.

pensierix said...

Η καφρίλα των κακομαθημένων πλουσιόπαιδων-"παραγόντων" που κάνουν τη φιγούρα τους με τα λεφτά του μπαμπά είναι απείρως πιο εμετική από αυτή του καμμένου χουλιγκάνου με τη φωτοβολίδα και το μαχαίρι.

" Διαμαντίδης οεοεοεοε, οεοεοε, οεοεοε". Τα επεισόδια, οι αστείες ανακοινώσεις και τα κοινότοπα άρθα-καταδίκες της βίας από τους ΑΡΔ θα μας κάνουν παρεούλα για πολυυυυυυυυυ καιρό. Προτιμώ, λοιπόν, να ασχοληθώ με τα μαγικά του Μητσάρα παρά με τα σκατά μέσα στα οποία αναγκάζεται να τα ξεδιπλώσει.

The Bgt said...

Ελα βρε Γαλατη, ποιος τον αναγκαζει τον Μητσο να ξεδιπλωνει τις αρετες του μεσα στα σκατα? τα μυρρια που παιρνει καθε χρονο? Γιατι αν ηθελε μια χαρα δε θα τα ξεδιπλωνε μεσα στο βοθρο ή θα προσπαθουσε να τον εκκαθαρισει το βοθρο.

Οχι Γαλατη μου, οι παικτες των δυο "μεγαλων" θελουν και τα παθαινουν. Ειδικα αυτοι που παιζουν χρονια στο Ελληνικο πρωταθλημα.

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Συμφωνούμε Γιώργο.

Εχω πει και έχω γράψει κι εδώ στο blog στο παρελθόν (και το πίστευα μέχρι πριν λίγο καιρό, τώρα δεν είμαι πια τόσο σίγουρη) ότι τον Ολυμπιακό δεν μπορείς να τον πολεμήσεις με τα δικά του όπλα γιατί στην αλητεία δεν μπορείς να τον φτάσεις. Βλέπω όμως ότι και οι δικοί μας (μιλάω για μερίδες πάντα και από τις δύο πλευρές, δεν τσουβαλιάζω όλους τους οπαδούς) κάνουν... φιλότιμες προσπάθειες τον τελευταίο καιρό να τον κοντράρουν στα ίσα.

Επειτα είναι τόσο γελοίο αλλά και εξοργιστικό για όλους τους άλλους που παρακολουθούν τις δύο ομάδες που έχουν καταστρέψει τον ελληνικό αθλητισμό (και δεν εξετάζω εδώ το ποσοστό ευθύνης του καθενός, εμένα μου φτάνει πως και δυο μαζί αθροιστικά ευθύνονται σε ένα 80% για να μην πω και παραπάνω...) να προσπαθούν να ρίξουν η μία τις ευθυνες στην άλλη και να θεωρούν τον εαυτό τους αθώα περιστερά.

Τo χθεσινό με αηδίασε. Δεν μπορεί αυτός που μαχαίρωσε ή πέταξε πέτρα στον Μπράμος να είναι κολόπαιδο και αλήτης και αυτός που έριξε τη φωτοβολίδα στον Χάινς να είναι του κατηχητικού.

Περισσότερο με αηδίασαν οι δηλώσεις των προέδρων, γιατί από τους οπαδούς στην τελική πάνω κάτω το περιμένεις. Οι διοικήσεις όμως; Δεν οφείλουν να σταθούν σε κάποιο επίπεδο;

Για το ποδόσφαιρο δεν μπορώ να πω πολλά, δεν μου κάνει εντύπωση τίποτα πια. Τον Κάκο σε πείσμα όλων εγώ τον συμπαθώ... (Να το κοιτάξω λες; Μέχρι και φίλο στο facebook τον έκανα!). Εκανε λάθη χθες ωστόσο, για την ακρίβεια τα έκανε μαντάρα. Συμβαίνει και στους καλύτερους...

gatti said...

@The Bgt: Το κοκκινάκι του καθίσματος ήταν ό,τι πρέπει για να το πάρουν ενθύμιο είναι γεγονός.

Το T-shirt θα έπρεπε να το φάνε, αλλά το πιθανότερο είναι να το κρατήσουν για να το φορέσουν στα play off που μετά τις ατυχέστατες δηλώσεις του Δημήτρη προβλέπεται να έχουν ακόμα περισσότερες... ομορφιές από αυτά των προηγούμενων χρόνων. Ειδικά από την στιγμή που αποφασίσει (που το θεωρώ σχεδόν βέβαιο...) να συνοδέψει την ομάδα στο ΣΕΦ σε όλη τη σειρά των αγώνων.

Η 13 το πάει καλά. Διοικεί στο ποδόσφαιρο, τώρα έχει βρει τον «δικό της άνθρωπο» και στο μπάσκετ, μια χαρά ευτυχισμένη θα είναι...

Ευχαριστημένη με την κατάντια της ομάδας δεν ξέρω αν θα είναι...

gatti said...

@4minister: Πλάκα κάνεις; ΠΟΙΟΣ να ζητήσει συγνώμη; Δεν είδες τις δηλώσεις τους μετά τον αγώνα; Ο δικός μας πρωτοτύπησε, μάλιστα. Μιμούμενος τη διοίκηση της Ξάνθης έκανε δήλωση και πριν τελειώσει το ματς (πριν καν ξαναρχίσει για την ακρίβεια...).

Αλήθεια αυτό με τον σουγιά τι σου λέει! Καθόντουσαν και τον κοιτούσαν να φοβερίζει με το σουγιά! Ανήκουστα πράγματα! Μα ΦΥΣΙΚΑ τους αφήνουν σε κυκλοφορία.

Τα έχουμε πει αυτά. Κάποιοι θέλουν και ενθαρρύνουν τέτοιες καταστάσεις. Με τις ευλογίες του συστήματος συμβαίνουν...

Και θα συμβαίνουν όσο οι περισσότεροι κοιμούνται ύπνο βαθύ...

gatti said...

@penserix: Oπως τα λες είναι...

Το είπε και ο Βγενόπουλος σε εκείνη τη μεγάλη συνέντευξή του (και να διευκρινίσω εδώ ότι δεν είμαι φαν του, γιατί δεν είμαι σίγουρη και για το δικό του ρόλο, αλλά σ’ αυτό τουλάχιστον είχε δίκιο) για τους... διαδόχους των μεγάλων παναθηναϊκών οικογενειών (ισχύει γενικά για όλες τις οικογένειες): «Δυστυχώς τους διαδόχους δεν τους διαλέγεις», είχε πει. Ετσι είναι... Ο,τι σου βγει. Δεν είναι ρούχο που μπορείς να το αγοράσεις, ούτε σύζυγος να τον/την χωρίσεις...

Οσο για το Μήτσο θα συμφωνήσω με την Bgt. Δεν ξέρω χθες κάτι «έσπασε» μέσα μου...

Λέμε ότι λάμπει ο Διαμαντίδης και όντως λάμπει αγωνιστικά. Αλλά για πόσο καιρό θα λάμπει και πόσο θεμιτό είναι να λάμπει μέσα σε ένα πρωτάθλημα – βόθρο;

gatti said...

@The Bgt: Το the point OΠΩΣ ΠΑΝΤΑ

4minister said...

Γαλάτη, αυτό ακριβώς τονίζω. Δεν πρόκειται για καμένους χουλιγκάνους αλλά "επαγγελματίες". Δεν είναι τα αθλήματα η μόνη τους επαγγελματική ενασχόληση. Από την ασυλία που τους δίνει η εξουσία πρέπει να καταλάβεις ότι είναι χρήσιμοι σε περισσότερο σημαντικές δραστηριότητες. Στελεχώνουν το παρακράτος. Τα γήπεδα είναι γι' αυτούς ασκήσεις μάχης σε πραγματικές συνθήκες.

pensierix said...

@ gattι, the Bgt

Οσο κι αν θα μου άρεσε αν έπαιρνε πρωτοβουλίες ο Διαμαντίδης προκειμένου να αδειάσει ο βόθρος, δεν θεωρώ ότι η δουλειά του είναι αυτή ούτε θα τον κρίνω επειδή δεν το κάνει. Πείτε το αδυναμία (καταλαβαίνω απόλυτα το νόημα αυτών που γράφετε), αλλά είναι από τους ελάχιστους παναθηναϊκούς "μύθους" που μου έχουν απομείνει και δεν έχω καμία διάθεση να τον απομυθοποιήσω, να τον δω σαν έναν "ακριβοπληρωμένο, επαγγελματία μπασκετμπολίστα που αδιαφορεί για την καφρίλα που τον περιβάλλει". Για μένα είναι ο τεράστιος 3D, o αρχηγός του Παναθηναϊκού, ο ηγέτης, ο βιονικός κοκ. Ζούμε που ζούμε σε μια περίοδο που δεν επιτρέπει όνειρα, μύθους, ρομαντική διάθεση κτλ, δεν έχω όρεξη να ψειρίζω τη συμπεριφορά ΚΑΙ του Διαμαντίδη...

4minister said...

Μπορεί να μην απάντησες αλλά ευελπιστώ ότι έβαλα στο κεφάλι σου τροφή για σκέψη. Θα διαπιστώσω ότι πιάνει τόπο αν αρχίσεις να ρωτάς. Δεν είμαι επιπόλαια τόσο βέβαιος, έχω αποχρώσες ενδείξεις.

Για τον 2D έχεις δίκιο. Θεωρώ ότι ακόμα και να θέλει να αλλάξει τα πράγματα γνωρίζει ότι δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος στον κόσμο. Έχουμε καταντήσει ένα έθνος μετρίων, που διαβάζουν χωρίς να αντιλαμβάνονται, που ακούν χωρίς να συγκρατούν. Η στοχευμένη υποβάθμιση της Παιδείας για δεκαετίες έχει φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα. Όταν κάποιος ενημερώνεται από τις κατασκευασμένες ειδήσεις της τηλεόρασης βρίσκεται στο μη περαιτέρω. ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ!

Nick Triantos said...

Τι θα γινει ρε παιδια? Εκεινον τον Φιγκεροα ποτε θα τον ανακοινωσουν?

Δηλαδη ειναι απροπονητος ο Μειτε και ειναι προπονημενος ο Φιγκεροα?

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Απιστευτοι, τραγικοι και ακρως ακαταλληλοι

Μανώλης said...

Τα πες όλα ρε Gatti!!!
Ουδέν σχόλιον! Συμφωνώ και επαυξάνω!!

island said...

Το κύπελλο ήρθε. Το μπασκετάκι φεύγει. Κοιτάχτε πού βρισκόμασταν ακριβώς (όταν Πανιώνιος, Μαρούσι, ΠΑΟΚ, Άρης) είχαν ΟΜΑΔΕΣ ενώ τώρα... Σε λίγο, μόλις φύγουν και οι τελευταίοι που βάζουν λεφτά θα καταντήσει η κάθε ομάδα να τραβάει γολγοθά για να μην υποβιβασθεί. Βέβαια βαθιά μέσα μου πιστεύω πως οι λεφτάδες χάλασαν το μπάσκετ. Φυτώρια ΜΗΔΕΝ εισαγωγές παικτών, εξαγωγές καφρίλας, βρώμα και δυσωδία. Και πώς θα μου πείτε κάθισε ο μεγάλος Ζοτς σε τέτοιο περιβάλλον; Μα φυσικά με τους παίχτες που έπαιρνε μπορούσε να διακριθεί. Γιατί να μην το κάνει με άρμα τον Παναθηναϊκό;

Ενώ αν δεν είχαν πέσει λεφτά μετά την παντοκρατορία των Θεσσαλονικαίων και το πηγαίναμε πιο ανθρώπινα και πιο δικριτικά τώρα στην κρίση δεν θα άλλαζε τίποτε. Αλλά ως γνωστών οι φωστήρες που διοικούν δεν έχουν στερνή γνώση.

Τώρα ή τουλάχιστον σε λίγο καιρό (την καινούρια αγωνιστική) θα κλαίμε με μαύροι δάκρυ από τους παίχτες που θα έχουμε από τα φυτώρια για πιο οικονομική διαχείριση