Saturday, February 16, 2013

Καθόμουνα στου Λέντζου



Μέχρι και τραγούδι είχε γίνει το θρυλικό καφενείο του Λέντζου στο Παγκράτι, σε στίχους του Μανώλη Ρασούλη και μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου. Ενας καφενές με ιστορία χρόνων και ένας από τους ωραιότερους φραπέδες στο Λεκανοπέδιο.

Χρόνια ολόκληρα τον προτιμούσαν οι θαμώνες του και ολοένα και περισσότεροι τον μάθαιναν και περνούσαν από εκεί. Τη συνταγή του φραπέ δεν κατάφερε να ανακαλύψει κανείς. Κάποιοι έλεγαν πως είχε μέσα μπέικιν πάουντερ ή ακόμα και αβγά και ο ιδιοκτήτης του είχε πει χαρακτηριστικά πως μια Σαρακοστή ένας πελάτης του είχε επισημάνει πως νηστεύει και δεν κάνει να φάει αβγό, αν περιείχε αβγό ο καφές του.

Ολα τα ωραία όμως έχουν ένα τέλος. Ενα τέλος που στη συγκεκριμένη περίπτωση το έφερε η κρίση.

«Ανοίγαμε στις πέντε το πρωί και μέναμε μέχρι τις 2 τα ξημερώματα» λέει ο ιδιοκτήτης του, «όμως τώρα πια μετά τις 10 δεν κυκλοφορεί στο Παγκράτι όχι άνθρωπος αλλά ούτε αυτοκίνητο».

Τέλος εποχής λοιπόν για τον Λέντζο όπως για πολλές άλλες μικρές ή μεγάλες αγαπημένες συνήθειες.

Ο τελευταίος καφές του Λέντζου άφησε πικρή γεύση...


7 comments:

4minister said...

Παλιάς κοπής μαγαζί, δεν κατάφερε να ανανεώσει την πελατεία του.

gatti said...

@4minister: Kι όμως πήγαιναν και νέοι στου Λέντζου, αν και το μεγάλο σύγχρονο πικ του το είχε γνωρίσει την εποχή που το Παγκράτι είχε πολύ καλή ομάδα στο μπάσκετ...

elladistan said...

Πάντως ρε συ ο άλλος έκανε ολόκληρο δημοσίευμα στο Βήμα ότι ο Λέντζος κλείνει και δεν έχει γράψει μισή κουβέντα για ποιο λόγο γίνεται αυτό. Μιλάμε για δημοσιογραφία στο πόδι. ΒΤW το βιντεάκι με την παρουσίαση που έβαλες στο βούτηξα και εγώ.

gatti said...

@elladistan: Αλήθεια δεν έγραψε τίποτα για την κρίση; Αφού το είπε ο ίδιος ο Λέντζος χθες στη συνέντευξή του στον Αλφα.

Στον Γιουτούμπη ήταν το βιντεάκι οπότε όποιος θέλει το βουτάει...

squarelogic said...

Επειδη ειναι γειτονια μου,κοσμο ειχε ακομα ο κυρ Χρηστος...δεν ξερω βεβαια αν αρκουσε για να καλυψει λειτουργικα εξοδα,χαρατσια,ΤΕΒΕ κλπ...κι ο κυρ Χρηστος πρεπει ναχει περασει την ηλικια συνταξης καμια δεκαετια τωρα.Παντως,να κλεινει κι ο Λεντζος,τελος εποχης....

gatti said...

@squarelogic: Δεν αρκούσαν, το είπε ο ίδιος σε συνέντευξη.

Στα ρεπορτάζ έλεγαν ότι και τώρα που είχε κλείσει κόσμος έπαιρνε από αλλού τον καφέ του και καθόταν στις καρέκλες που ήταν στιβαγμένες έξω από το μαγαζί.

Είναι λυπηρό, πραγματικά σφραγίζει το τέλος μιας εποχής.

Ο κυρ Χρήστος είπε ότι είναι πια 79 ετών...

squarelogic said...

Υπαρχει ομως στην Υμηττου το sport cafe,μαλλον του γιου του...τουλαχιστον υπηρχε μεχρι προτινος...