Monday, February 18, 2013

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι




Υπήρχαν πολλοί τρόποι για να αρχίσω το σημερινό ποστ. Θα μπορούσα να ξεκινήσω... «παίζοντας» με το όνομα του σκόρερ Κοέλιο και το σύμπαν που συνωμοτεί, όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ και είναι γεγονός ότι ο Αρης φάνηκε να το θέλει περισσότερο από τον Παναθηναϊκό.

Σκέφτηκα πάλι να το πάω στη σημειολογία, αφού ένα πέναλτι που δεν μπήκε γκολ ήταν ουσιαστικά αυτό που κοίμισε (πόσο περισσότερο να κοιμηθεί  ο... κοιμισμένος θα μου πεις... Κι όμως...) τον Παναθηναϊκό, γιατί αν είχε αναγκαστεί να κυνηγάει στο σκορ (και ο Αρης πιθανότατα να κλειστεί για να διαφυλάξει το πολύτιμο τέρμα του) μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό (αυτό τουλάχιστον έχει δείξει το πρόσφατο παρελθόν)..

Σκέφτηκα ακόμα και το θέμα της «δικαιοσύνης». Ενα πέναλτι του Σαριέγκι στον Κάμπορα στο 90’ που δεν δόθηκε ποτέ, ένα άλλο του... Da-lukas Vyntra που δόθηκε και πήραμε κάποτε μια νίκη που δεν την αξίζαμε, ε κάπου αυτά είναι δανεικά (μόνο του γαύρου είναι εν τέλει δανεικά και αγύριστα...) και το σημερινό αποτέλεσμα απλά αποκατέστησε την τάξη. Αν και η νίκη του Αρη ήταν καθαρή, δεν ήρθε με κάποιο μαϊμού πέναλτι, τουλάχιστον εκείνο του Βιτόλο για το οποίο υπήρχαν αμφιβολίες για το αν ήταν ή δεν ήταν (δεν θα μπω καν στη διαδικασία) δεν κατέληξε σε γκολ, οπότε θεωρείται ως μη γενόμενο.

Σκέφτηκα ακόμα να ξεκινήσω θυμίζοντάς σας εκείνο το εκπληκτικό πρωτοσέλιδο της Sportday τον Οκτώβρη του 2005 μετά από ένα ματς του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League που έγραφε: ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΦΑΩ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 89’ που πλέον ταιριάζει γάντι στον Παναθηναϊκό γιατί του έχει γίνει συνήθεια να τρώει γκολ στο ογδονταφεύγα (ένας κύκλος είναι η ζωή τελικά).



Ομως, απ’ ό,τι κι αν ξεκινούσα μικρή σημασία είχε αφού τα ίδια θα κατέληγα να γράψω. Για μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς παίκτες με προσωπικότητα, χωρίς πάθος και ψυχή, άνοιωθη.

Με κακή άμυνα, με εφιαλτικά ποσοστά στις στημένες φάσεις, χωρίς καλή κυκλοφορία, χωρίς σχέδιο χωρίς τακτική.

Να κατηγορήσω τους παίκτες; Να το κάνω. Είναι γατάκια, στην πλειοψηφία τους, δεν αξίζει να παίζουν σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, είναι έτσι, είναι αλλιώς, είναι... είναι... είναι...

Να κατηγορήσω τον προπονητή; Που είναι προπονητής για ομάδα Β’ Εθνικής, που δεν έχει αντιληφθεί πού ήρθε, που κάνει επιλογές που τον εκθέτουν μόνιμα, που δεν μπορεί να βρει κώδικα επικοινωνίας με τους παίκτες, που χαλάει όλη τη φαιά ουσία που διαθέτει (αν διαθέτει...) πλάθοντας ιστοριούλες με κάστρα και πολιορκητές, λιοντάρια και λιονταρίνες, μουσικούς και ορχήστρες κ.λπ. κ.λπ.

ΟΚ να το κάνω κι αυτό. Και τι θα βγει; Οι παίκτες δεν πρόκειται να αλλάξουν, μ’ αυτούς θα πορευτούμε μέχρι το τέλος της σεζόν, ό,τι μεταγραφές ήταν να γίνουν έγιναν, εκτός αν νομίζει κανείς ότι θα μπει μέσα ο Φιγκερόα γερός και δυνατός σαν ταύρος (που ποιος δεν το θέλει...) και θα ρίξει ένα τρίμπαλο στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ένα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (τους έχουμε και τους δύο έξω για όποιον το έχει ξεχάσει) και ένα ακόμα στην ΑΕΚ στην κοινή μας έδρα και θα πάρουμε και όλα τα εντός έδρας ματς (ναι αυτά στα οποία ως τώρα δεν έχουμε σταυρώσει νίκη) στις 8 αγωνιστικές που απομένουν και όλα καλά.

Ο Φάμπρι πάλι προπονηταράς δεν πρόκειται να γίνει στα ξαφνικά, όσο δεν έρχονται αποτελέσματα δεν θα υπάρχει και ψυχολογία ούτε στον ίδιο ούτε στους παίκτες, εκτός αν συμβεί το παραπάνω που είπαμε και πάει η ομάδα τρένο στα εναπομείναντα παιχνίδια της.

Εδώ βέβαια υπάρχει κι άλλο σενάριο, μπορεί ο Φάμπρι να γίνει ο τρίτος προπονητής που παίρνει τον... πούλο από την ομάδα αν και μπορείτε να είστε ήσυχοι (ή ανήσυχοι – ανάλογα πώς το βλέπετε), είπε ο Κωνσταντίνου ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, οπότε «παίζει» πια δυνατά σαν ενδεχόμενο γιατί άμα το πει ο Βασίλης έχει την έννοια που είχε η στήριξη που έδειχνε ο Κόκκαλης στους εκάστοτε τεχνικούς του. Το πρωί τους στήριζε το βράδυ έπαιρναν πόδι...

Και νάμαστε λοιπόν οκτώ αγωνιστικές από το τέλος, πέντε βαθμούς πάνω από τον υποβιβασμό και με την ομάδα υποχρεωμένη πια να κοιτάζει όχι προς τα πάνω, με βλέψεις για τα πλέι οφ, αλλά πίσω της, προσπαθώντας να καλύψει τα νώτα της για να μην κινδυνέψει με υποβιβασμό.

Ε ναι, μπορεί τα αποτελέσματα να τα φέρνουν οι παίκτες και ο προπονητής μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά εμένα θα μου επιτρέψετε να θεωρώ πως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και πως για τα συγκεκριμένα χάλια παίκτες και προπονητής (έστω και αυτός ο άνοιωθος Φάμπρι) έχουν το μικρότερο ποσοστό ευθύνης.



Καθότι, «αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει» και όσα είδαμε στα ματς με Αστέρα και Ατρόμητο αποδεικνύεται τελικά ότι ήταν απλές αναλαμπές μιας μέτριας ομάδας που αυτό ήταν το ταβάνι της.

Και υπεύθυνη που αυτή η στάνη βγάζει αυτό το τυρί δεν μπορεί να είναι άλλη από τη διοίκηση που τους τελευταίους μήνες έχει κάνει τόσα λάθη μαζεμένα όσα δεν έκανε ποτέ κανείς στο τιμόνι του τριφυλλιού. Και που, με συγχωρείτε, αλλά δεν θα πιπιλίσω άλλο την καραμέλα ότι ανέλαβε την ομάδα σε μια δύσκολη στιγμή όταν όλοι οι άλλοι ήταν κρυμμένοι (που ΟΝΤΩΣ το έκανε) και που είναι ειλικρινής και τίμια (το δέχομαι γιατί δεν έχω στοιχεία περί του αντιθέτου).

Γιατί μπορεί να ισχύουν αυτά, αλλά μην ξεχνάμε ότι τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ανθρωπότητα έγιναν από ανθρώπους που είχαν τις αγαθότερες των προθέσεων. Και δυστυχώς όσο καλές προθέσεις κι αν έχει ο Αλαφούζος, δεν έχει ούτε την πείρα ούτε τους κατάλληλους ανθρώπους δίπλα του για να τον συμβουλέψουν σωστά, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχουμε την πιο αστεία, αναιμική και ανίκανη διοίκηση που είχαμε ποτέ.

Σε τέτοιο βαθμό και με τέτοια επαναλαμβανόμενα λάθη που φτάνεις πια στο σημείο να γίνεσαι καχύποπτος.

Βρε μπας και τελικά δεν θέλει κανείς να μπει η ομάδα στα πλέι οφ, αφού έτσι κι αλλιώς ούτε με σφαίρες δεν θα πάρει την πολυπόθητη αδειοδότηση;

Βρε μπας και κάποιος που έχει συμφέρον, θέλει να δει την ομάδα να φτάνει στο ύστατο σημείο ξεπεσμού για να βγει μπροστά και να την πάρει μετά εμφανιζόμενος ως σωτήρας;

Κι έπειτα, τι σημαίνει ότι ο Αλαφούζος είναι ο μόνος που βγήκε μπροστά; Δηλαδή για πόσο ακόμα καιρό θα πρέπει στο όνομα του θάρρους του και των αγαθών προθέσεών του να ανεχόμαστε να βλέπουμε την ομάδα να διασύρεται μ’ αυτόν τον τρόπο; 

Εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο να... αναπολούμε τον Τζίγγερ (λέμε τώρα...) γιατί μπορεί επί εποχής του η ομάδα να είχε... καταντήσει «δευτερότριτη», αλλά μικρομεσαία τουλάχιστον δεν είχε καταντήσει. 

Οι άνθρωποι είναι άσχετοι με τη διοίκηση ποδοσφαιρικής ομάδας, κάνουν κινήσεις ερασιτεχνικού επιπέδου και η υπομονή που μας λένε να κάνουμε έχει κι αυτή τα όριά της. Και επιτέλους «αποβαρδινογιαννοποίηση» δεν σημαίνει ότι νομιμοποιείσαι να τα διαλύσεις όλα! Γιατί η σημερινή διοίκηση έχει πια καταντήσει επικίνδυνη!

Βέβαια το ξέρω ότι το πρωί οι εφημερίδες θα ρίχνουν πάλι το ανάθεμα σε παίκτες και προπονητή. Για κάποιο περίεργο (;) λόγο η διοίκηση βρίσκεται στο απυρόβλητο, αυτή είναι φαίνεται η «γραμμή». Παρά την αποτυχία των επιλογών της, παρά τα  αποδεδειγμένα λάθη της, παρά την δεδομένη ανικανότητά της στη διαχείριση κρίσεων εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται ως η μοναδική ελπίδα να δούμε φως στην άκρη του τούνελ.

Ε, λοιπόν, μακάρι να διαψευστώ, γιατί για μένα πρώτα και πάνω απ' όλα είναι ο Παναθηναϊκός και δεν με νοιάζει ποιος τον διοικεί, αλλά το συγκεκριμένο τούνελ στην άκρη του δεν έχει φως. Η έξοδός του είναι χτισμένη με διπλά τούβλα...

***
 

Scratch: KAI Koέλιο έχει το μενού ΚΑΙ σύμπαν που συνωμοτεί, αλλά ΚΑΙ αλχημιστή (τον Αλ Αφούζ...)


Scratch 1: Ο Αρης έπαιζε για την επιβίωσή του και φάνηκε. Ο Παναθηναϊκός;

Scratch 2: Το αυτονόητο έκανε ο Παναθηναϊκός. Ο,τι κάνει σε κάθε παιχνίδι φέτος. Το άρπαξε στο ογδονταφεύγα...

Scratch 3:  Ούτε να πανηγυρίσουν δεν ξέρουν τα αρειανά, παραλίγο να τον σκάσουν τον παίκτη τους! Λογικό θα μου πεις, έχουν ξεχάσει κι αυτοί φέτος τι θα πει πανηγυρισμός...

Scratch 4:  (Kλεμμένο): O Mπουμσόνγκ είναι σαν το τζουκ μποξ. Θέλει κέρμα για να παίξει (όχι ότι φταίει ο Ζαν Αλέν τώρα...)

Scratch 5: (Από το twitter): To μικρό όνομα του Φάμπρι είναι Εξαλλος...

Scratch 6: (Από το twitter): Τον Μιχαλήτσο στον Αρη τον προσλαμβάνουν με αναπάντητη.

20 comments:

The Bgt said...

ΑΜΗΝ.

Τωρα τεκνον μου, τυπωσε το παρακατω σε χιλιαδες φυλλαδια και πεταξε τα εξω απο τα γραφεια της ΠΑΕ και της Θ13:

" Οι άνθρωποι είναι άσχετοι με τη διοίκηση ποδοσφαιρικής ομάδας, κάνουν κινήσεις ερασιτεχνικού επιπέδου και η υπομονή που μας λένε τα κάνουμε έχει κι αυτή τα όριά της. Και επιτέλους «αποβαρδινογιαννοποίηση» δεν σημαίνει ότι νομιμοποιείσαι να τα διαλύσεις όλα! Γιατί η σημερινή διοίκηση έχει πια καταντήσει επικίνδυνη!"

gatti said...

@The Bgt: Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα ακόμα κι αν το κάνω... Αυτοί τραβάνε το δρόμο τους και δεν ακούνε κανέναν...

pensierix said...

Οσο κι αν το ψειρίζουμε, όσα (κι έχει κάνει πάρα πολλά) λάθη κι αν καταλογίσουμε στον Αλαφούζο λόγω απειρίας, βλακείας ή ανικανότητας, η πραγματικότητα είναι απλή και γίνεται απλούστερη επειδή μιλάμε για το αγνό ελληνικό ποδόσφαιρο: λείπουν τα τάλαρα ("ανάθεμά τα", που έγραφε και μια κερκυραία ψυχή).

Με τα τάλαρα αγοράζεις ποιοτικούς παίκτες και προπονητή με προσωπικότητα (ή τουλάχιστον έχεις πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχεις διάνα στο μεταγραφικό παζάρι).

Με τα τάλαρα "αγοράζεις" τον σεβασμό των παιχτών.

Με τα τάλαρα αγοράζεις τον σεβασμό των διαιτητών.

Με τα τάλαρα αγοράζεις τα θεσμικά όργανα.

Με τα τάλαρα αγοράζεις τους ΑΡΔ.

Με τα τάλαρα σε φοβούνται γενικώς και αορίστως.

Με τα τάλαρα καλύπτεις τις διοικητικές χοντράδες και αστοχίες.

Κι όλα τέλεια να τα έκανε με το "καλημέρα" ο Αλαφούζος διοικητικά, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα έφτιαχνε μια ομάδα που θα έμπαινε αέρα στην πεντάδα και θα έτρωγε τα μούτρα της έτσι και είχε βλέψεις για πιο πάνω. Από τη στιγμή που η διοίκηση την είδε "τρόικα", αυτό θα είναι το ταβάνι μας: μια αξιόμαχη ομάδα που ενίοτε θα παίζει και ωραία μπαλίτσα έτσι και της βγουν μερικά παιχτάκια-λαχεία, θα παίζει βέβαια και το ρόλο του κομπάρσου δίνοντας ένα ενδιαφέρον και σασπένς στο πρωτάθλημα που θα κατακτά ο γαύρος. Στα δε ντάουν μας, θα βολοδέρνουμε στη μέση της βαθμολογίας εκτός και πέσουμε σε χρονιά όπως η φετινή που όλα πάνε στραβά και θα κινδυνεύουμε και με υποβιβασμό. Με τα σημερινά διοικητικά δεδομένα, αυτή θα είναι η προοπτική της ομάδας.

Ανάλογη πρέπει να είναι και η κριτική. Θα ήταν παράλογο πχ να τα χώσω σε ένα γυμνασιόπαιδο επειδή οι εκθέσεις του δεν είναι επιπέδου νόμπελ λογοτεχνίας...

gatti said...

@pensierix: Δει δη χρημάτων ω άνδρες Αθηναίοι...

Eτσι είναι Γαλάτη μου, όλη η ουσία είναι τα χρήματα που λείπουν.

Γιατί όμως εγώ πιστεύω ότι ακόμα κι αν τα είχε η σημερινή διοίκηση πάλι τίποτα δεν θα έκανε;

Οσο για την κριτική, συμφωνώ ότι πρέπει να είναι ανάλογη. Για όλους όμως. Οχι μόνο για παίκτες και προπονητές. Ολοι κρίνονται, άρα ΚΑΙ η διοίκηση.

ΥΓ. Δεν θα τα έχωνες στο γυμνασιόπαιδο αν αυτές τις... εκθέσεις του έβγαινε στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις και τις διάβαζε ως αριστουργήματα; (Ο,τι κάνει δηλαδή ο Αλαφούζος στο twitter... - όχι ότι το θέμα μας είναι το twitter)

KANTHAR0S said...

Νταξ, το εξώφυλλο απλά δεν υπάρχει!

Ο Άρης ήταν πιο μαχητικός, πιο ορμητικός, πιο ορεξάτος. Πάρε, για παράδειγμα, τις μονομαχίες. Πόσες κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι;

Ο ΠΑΟ ήταν λες και έπαιζε φιλικό. Εξαιρείται ο Βιτόλο που όταν επισκέπτεται το Χαριλάου έχει πάντα νεύρα. Και μην ρίχνετε τα βέλη στον Φάμπρι. Ο τελευταίος που φταίει είναι, μαζί με τους παίχτες.

Σε γενικές γραμμές ήταν καλό ματς. Χάρηκα με την εμφάνιση, χάρηκα με το αποτέλεσμα. Και χάρηκα και με τον Μιχαλήτσιο. Ο οποίος, ενώ δεν είναι καλός στο κουτσάρισμα, στήνει σωστά την ομάδα. Και η πρόσφατη κριτική που του ασκήθηκε είναι άδικη, άκαιρη και κακοπροαίρετη. Να ασκούμε κριτική, αλλά σωστή κριτική. Επικοδομοιτική. Καλοπροαίρετη.

Τέλος, δεν χάρηκα με τις μπάλες που πετάχτηκαν, δις, στον αγωνιστικό χώρο στις καθυστερήσεις. Ναι, έχω γνωρίσει υπέρτατες σφαγές, ναι, έχω χάσει με απίθανους τρόπους, αλλά αυτό δεν μου δίνει το δικαίωμα να κάνω αυτό που με ενοχλεί και δεν αποτελεί δικαιολογία. Για να ξέρουμε και τι λέμε.

The Bgt said...

Γαλατη,

Το Ελληνικο πρωταθλημα εχει την ιδιαιτεροτητα του μονιμου παραγκοπρωταθλητη.
Συμφωνω οτι χρειαζεσαι τον Εκκεντρικο Λεφτα αλλα η αληθεια ειναι οτι ουτε τα φραγκα μπορουν να σου εξασφαλιζουν τιτλο.
Τους Βαρδινογιαννηδες ειχαμε αφεντικα τοσα χρονια και βγαιναμε τριτοδευτεροι,ακομη κι οταν ειχαμε καλυτερη ή ακριβοτερη ομαδα.

Τα "πειραματα" τυπου σπαταλαμε ενα σκασμο λεφτα μπας και κοντραρουμε τον αρχι-διαπλεκομενο γαυρο εχουν διαλυσει εμας και την ΑΕΚ.

Το οτι λειπουν τα ταλαρα λοιπον με τιποτε δε δικαιολογει το χαλι αυτο.

Ακομη και σε αυτη τη φαση αφραγκιας εχοντας ενα πλανο μπορεις να βγαζεις υγεια, να παιζεις και καλη μπαλιτσα ενιοτε, να εχεις καλυτερο ροστερ και να παιρνεις βαθμους και φραγκα απο την Ευρωπη. ΚΑΙ ΟΧΙ να σερνεσαι συνεχεια, να σπαταλας λεφτα στελεχωνοντας τυχαια το ροστερ σου (ο Γιοκοχαμα ειναι καλυτερος του Φουρλανου? ο Φορναρολης του Αποστολοπουλου?), να σαι 5-6 βαθμους πανω απο τον υποβιβασμο και να μην παρεις κι αδειοδοτηση απο Ουεφα ακομη κι αν καταφερεις να βγεις Ευρωπη μεσα απο τη βαθμολογια.

Πρεπει να αποδεχομεθα την αποτυχημενη περα ως περα διαχειριση του Αλαφουζου επειδη δεν εχει λεφτα? Αφου ο ανθρωπος ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΩΣΤΟ.

Ειναι πραγματικα ντροπη για το συλλογο η παρουσια του, οι παλινωδιες με την απωλεια/φυγη/διωξιμο ποδοσφαιριστων μεσα στη μεση της χρονιας κι αφου πρωτα τους εχεις ανανεωσει συμβολαια αρα τους πληρωνεις απο πανω, η γελοιοτητα με τους προπονητες (Φαμπρι? σοβαρα? σοβαρα?), τα επικοινωνιακα τρυκ για να εισαι αρεστος στο Φορεα, η ακυρη στελεχωση διοικητικα, κλπ κλπ κλπ κλπ.


Προτιμαμε "ελευθεροι και για λυπηση και παμε προς διαλυση"?
Γιατι εκει μας παει ο Αλαφουζος.

Εγω παλι προτιμαω "ελευθεροι, σωστα οργανωμενοι και αξιοπρεπεις και καλοι στην Ευρωπη και βλεπουμε".

Εκτος αν ο Αστερας Τριπολης ας πουμε εχει απο πισω του κανεναν εκκεντρικο εκατομμυριουχο και δεν τον εχουμε παρει χαμπαρι..


Υ.Σ.
θεωρω ντροπη τη σταση των πλουσιων Παναθηναικων. Δε δεχομαι ως καμια δικαιολογια τα θεματα τυπου ΓΗΠΕΛ και αλλες ανοησιες. Μιλαμε για ισχυρους και πλουσιους ανθρωπους που αν ηθελαν θα μπορουσαν να προσφερουν στην ομαδα.

gatti said...

@KANTHAR0S: Για ποιο εξώφυλλο λες; Το παλιό της Sportday ή το σημερινό της Πράσινης; (γιατί κι αυτό δεν υπάρχει!)...

Ο Αρης το ήθελε περισσότερο, το έγραψα άλλωστε, είχε το ένστικτο της επιβίωσης. Παρόλο που το παράδοξο είναι πως πέτυχε γκολ στο «κακό» του ημίχρονο...

Μα φυσικά οι παίκτες και ο Φάμπρι είναι οι τελευταίοι που φταίνε. Σίγουρα πάντως δεν είναι οι πρώτοι...

Ισχύει ότι θέλουν να τον διώξουν τον Μιχαλήτσο; (Τι έχει τραβήξει κι αυτός...)

Με τις μπάλες που πετάχτηκαν στον αγωνιστικό χώρο (τελικά με πόσες τελείωσε το ματς; Δύο; Τρεις;) γιατί πολύ απλά όταν για 90 λεπτά δεν την παλεύεις, δεν μπορείς να φωνάζεις γιατί δε σε άφησαν να παίξεις τις καθυστερήσεις...

gatti said...

@The Bgt: Νομίζω πως πρέπει να σου δώσω κωδικούς να ανεβάζεις αναρτήσεις στο blog! :-)

The Bgt said...

προτιμω κωδικους τραπεζης, πιστωτικης.. ;)

gatti said...

@The Bgt: A τώρα πέτυχες! Απ' αυτές ειδικά εγώ (το μαύρο πρόβατο των τραπεζών) είμαι το πλέον... κατάλληλο άτομο για να σου τους δώσει... :-p

pensierix said...

@ the Bgt
Κατάφερες με 2 λέξεις να γράψεις αυτό που εγώ υποστηρίζω με σεντόνι: " Αστέρας Τρίπολης".

Με μια ικανή διοίκηση και με βάση όλα τα υπόλοιπα δεδομένα (οικονομικό, γηπεδικό, περιβάλλον Σούπερ Λίγδας), το πολύ να είμαστε ένας Αστέρας Τρίπολης (πολυτελείας, Αθήνα γαρ), με την καλή μπαλίτσα μας ενίοτε και χωρίς καμία βλέψη πρωταθλητισμού (εκτός κι αν νομίζουμε ότι το μαρινάκειο σύστημα θα σου επιτρέψει το κάτι παραπάνω πέρα από ένα εικονικό σασπένς στο πρωτάθλημα).

Το αν μπορεί ο κόσμος (αυτός ο κόσμος ο ελιτιστής με την αποψάρα του) να συμβιβαστεί, τουτέστιν να χαμηλώσει τον πήχυ των προσδοκιών και των απαιτήσεών του και να στηρίξει έναν πράσινο Αστέρα στην Αθήνα, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

island said...

Εκείνη την Πόρτο που λέγαμε ότι θα φτιάξουμε γιατί δεν την φτιάχνουμε ρε γαμώτο να σωθούμε;

Οι Αμπράμοβιτς οι δικοί μας είναι σίγουρα πιο δυνατοί από τον αυθεντικό. Το δέχομαι. Αλλά ο αυθεντικός και τσοντάρει και είναι παρόντας.

Αν είχαμε Τζιόλη, Καραγκούνη, Κατσουράνη ΔΕΝ θα συζητούσαμε για υποβιβασμούς.

Ο Τζιμπρίλ θα έρθει του χρόνου; Τί λέει ο Αλ Αφ Ούζος;

Τα λέφτα που δεδομένα έχει ο μιντιάρχης και εφοπλιστής Αλ Αφ Ούζος πότε θα τα εμφανίσει;

Ο Πολέμης που είναι όπως διαβάζω 3 φορές πιο ισχυρός από τον Μαρινάκη οικονομικά τα πήρε πίσω τότε εκείνα τα κοντά 300 χιλ. που είχε βάλει στην τότε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου;

Ο Πατέρας τί σκέφτεται; Σ.σ Ο Πατέρας έκανε μια κίνηση που άφησε άφωνους τους πάντες το 2008 νομίζω: Πούλησε ΟΛΟ το στόλο του και έμεινε μόνο με τα γραφεία του. Όλα αυτά λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση. Έτσι για να ξέρουμε να εκτιμούμε κάποια άρθρα τη στιγμή που βγαίνουν.

Ο Βγενόπουλος ξεμπέρδεψε με τους Καταριανούς ή όχι ακόμα και γι αυτό δεν ασχολείται;

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ. Όσο δεν έχουν να κερδίζουν από κρατικά έργα, επιχορηγήσεις, διευκολύνσεις κτλ δεν θα βάλουν φράγκο. Μόλις περάσει η κρίση και το κράτος θα ανοίξει πάλι κάνουλες σαν τα σαλιγκάρια θα βγουν έξω οι σωτήρες.

The Bgt said...

Οταν ειχες καλη ομαδα ο κοσμος στηριζε κι ας εχανες απο τους Σπαθες.

Αλλα δεν καταλαβαινω τη λογικη σου βρε Γαλατη μου, ή θα παιρνουμε το νταμπλ ή θα πρεπει να σερνομαστε οπως φετος?

και τι απαγορευει σε μια υγιη ομαδα στα προτυπα του Αστερα και ακομη καλυτερα εχοντας προωθησει τα παιδια απο της ακαδημιες να διεκδικει σε 1-2 χρονια το πρωταθλημα απο το Γαυρο? Σε τελικη κι ο Γαυρος για κανα-δυο χρονακια ακομη θα εχει φραγκα.

pensierix said...

@ the Bgt

Από τη στιγμή που σοβαρός επενδυτής δεν φαίνεται στον ορίζοντα, ένα διαλυμένο μαγαζί όπως είναι ο ΠΑΟ, το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να φυτοζωεί, να ρίξει δηλαδή κατα πολύ τον πήχυ και να κινείται στη μετριότητα. Πες με πεσιμιστή, αλλά τα ρομαντικά περί ωραίας μπαλίτσας με παιδιά από τις ακαδημίες που μια μέρα θα μας φέρουν στην πρώτη θέση είναι παρηγοριά στον άρρωστο για μένα. Και όχι, δεν πιστεύω ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες (διαλυμένο μαγαζί που δεν έχει ούτε μια καρέκλα ιδιόκτητη, αυτή είναι η κληρονομιά των Βαρδινογιάννηδων) υπάρχει περίπτωση να κοντράρεις τον μετριότατο γαύρο αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, στο τοξικό περιβάλλον του Βαγγέλη και των παραρτημάτων του.

ΥΓ
Δεν έγραψα ότι ή θα πάρουμε το νταμπλ ή θα σερνόμαστε. Ισα-ίσα, έγραψα ότι κάποιες φορές θα είμαστε ανταγωνιστικοί (χωρίς βλέψεις πρωταθλητισμού) και κάποιες άλλες θα βολοδέρνουμε στη μέση της βαθμολογίας. Ενας Αστέρας Τρίπολης δηλαδή, όπως έγραψες κι εσύ.

elladistan said...

Σας το ξανάπα. Πάρτε τον Βαζάκα μήπως και σωθείτε.

squarelogic said...

Με το ιδιο μπατζετ,αλλα γνωριζοντας λιγο απο μπαλα,ο ΠΑΟ θα μπορουσε να εχει μια συμπαγή και συμπαθητικη ομαδα,που δεν θα μπορουσε πραγματικα να κοντραρει τον γαυρο,αλλά θα ξεχωριζε με σχετικη ανεση και απ τους υπολοιπους.Επρεπε απ το καλοκαιρι να εχει γινει ενας εξορθολογισμος στα συμβολαια ωστε να μην φτανει να τους διωχνει πληρωμενους με δανεικά χωρις και να παρει μία.Αλλα εδώ γίναν ασυλληπτα "εγκλήματα" ,κι οσο και ασχετος να ειναι κανεις από μπαλα,δεν τα κάνει αυτά...Αρα αλλη ειναι η σκοπιμοτητα και θα φανεί μελλοντικά...Απ ολους οσους ηρθαν το καλοκαιρι,μονο ο δανεικος Σισσοκό αξιζε ,αντε κι ο Σο αν δεν ηταν η χαρά του ορθοπεδικού.Η ακομψη απομακρυνση Ροτσα κι η επιλογή Φαμπρι,με την συνακολουθη εκτελεση του σχεδιου προγραφων,ολοκληρωσε το εγκλημα,και τωρα ο ΠΑο παιζει με καλυτερο παικτη τον....Τοτσέ...Go figure...

4minister said...

Όταν διώχνεις κατά συρροή όποιο παίκτη γνωρίζει το τόπι και κρατάς κάτι Φουρναραίους και λοιπά ζαρζαβατικά, σημαίνει ότι καταστρέφεις την ομάδα! Ίσως και σκόπιμα.

Μ' αυτά και μ' αυτά η ομάδα έχει πλέον ελαφριά φανέλα. Όταν αποδίδει το ίδιο με τον αντίπαλο δεν κερδίζει.

gatti said...

@island: Ποια Πόρτο; Εκείνο το... τρένο το χάσαμε και δεν θα το προλάβουμε ποτέ ξανά.

Εδώ φτάσαμε να αναπολούμε παίκτες που τους είχαμε (δεν εξετάζω αν γινόταν καλώς ή καλώς, αλλά γινόταν) για ...φτύσιμο!

Νησάκι... ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόκειται να βάλει λεφτά στην ομάδα όπως είναι τώρα. Μόνο αν οι μετοχές παραδίδονταν στον Ερασιτέχνη και η ομάδα πήγαινε Πρωτοδικείο υπήρχε περίπτωση να την αναλάβει κάποιος. Τώρα απλα θα βυθίζεται και θα βυθίζεται, θα μικραίνει συνεχώς και μπορεί τελικά να μη το γλιτώσει κιόλας το Πρωτοδικείο...

Μιλάω για σοβαρούς επιχειρηματίες. Κι αν θες ΚΑΙ για κάποιους που επιδιώκουν να φτάσει η ομάδα στο Πρωτοδικείο. Βέβαια πιστεύω ότι είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε ποιοι είναι ποιοι... (ή μήπως όχι;)

Οι υπόλοιποι, αυτοί που θέλουν να κερδίσουν κάτι ναι, δεν θα βάλουν φράγκο...

gatti said...

@elladistan: Ki εμείς σου ξαναείπαμε ότι ο Βαζάκας δεν είναι ελεύθερος, έχει ομάδα και μάλιστα ομάδα που πάει καλά.

gatti said...

@4minister: Aυτό μένει να φανεί υπουργέ μου. Γιατί κάποια στιγμή θα φανεί. Αν γίνεται εκούσια ή ακούσια...