Wednesday, February 20, 2013

Eπισκέψεις...


Επισκέψεις είχαμε σήμερα στην Παιανία. Πήγε η «διοίκηση» να τα πει ένα χεράκι με τους παίκτες. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, μπουκέτα δεν έπεσαν, μόνο μερικές λεκτικές αψιμαχίες υπήρξαν. Τα χώσανε λίγο στον Γαλιθιάνο, τσακωθήκανε κομμάτι με τον Γάλλο, ήρεμα και συνηθισμένα πράγματα δηλαδή. Ετσι λένε. Μπροστά δεν ήμουν. Και μέχρι στιγμής δεν το έχει διαψεύσει κανείς ότι έτσι έγινε.

Γιατί να διαψεύσει όμως; Για να του έρθει η απειλή της μήνυσης (προσοχή, απειλή έχει μείνει προς το παρόν, ακόμα περιμένει ο Γαρρής...); Και όχι, εγώ δεν αμφισβητώ ότι όλα κύλησαν ήρεμα. Απλά σκέφτομαι ότι ακόμα κι αν δεν κυλήσουν, ο άλλος αρχίζει και μαζεύεται. Προκειμένου να βρει τον μπελά του... αυτοφιλτράρεται. Προσέχει για να έχει...

Scratch: Μου την πέσανε το μεσημέρι στο φατσοβιβλίο που χαρακτήρισα «διοίκηση» τους οργανωμένους. Μου είπαν ότι... γκοτζοφέρνω. Εκεί έχουμε φτάσει... Να παρεξηγείσαι όταν γράφεις το προφανές...




23 comments:

pensierix said...

Δεν γκοντζοφέρνεις ( μιλάμε για ΤΗΝ γελοιότητα και δεν χρειαζόταν κανονικά ούτε να αναφερθώ σε αυτό), αλλά φαντάζομαι ότι η λέξη "διοίκηση" χτυπάει άσχημα σε αρκετό κόσμο διότι φαίνεται σα να τον παρουσιάζεις ως άτυπη διοίκηση και κατά συνέπεια σα να του χρεώνεις τις χείριστες επιλογές Αλαφούζου ή μεγάλο μέρος τους. Οταν μάλιστα ο κόσμος αυτός έχει "στολιστεί" ποικιλοτρόπως επί χρόνια από τους αυλοκόλακες του Τζίγγερ, τότε η χορδή γίνεται ακόμα πιο ευαίσθητη ειδικά τώρα που η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη.


gatti said...

@pensierix: A να είσαι σίγουρος ότι αυτoί που μου το είπαν δεν το έκαναν γιατί τους άγγιξα ευαίσθητη χορδή, δημοσιογράφοι ήταν...

Οι χείριστες επιλογές Αλαφούζου δεν είναι αποκλειστικά δουλειά των οργανωμένων, αλλά έχουν σίγουρα βάλει το χέρι τους. Αν συνδυάσεις και τους ακατάλληλους ανθρώπους που έχει δίπλα του για συμβούλους, ολοκληρώνεται το σκηνικό...

Το σίγουρο είναι ότι ο Αλαφούζος δέχεται πιέσεις από πολλές πλευρές και έχει εγκλωβιστεί. Και αν τελικά είχε πράγματι καλές προθέσεις (που όπως έχω ξαναπεί δεν έχω λόγους να το αμφισβητώ και σίγουρα δεν έχω στοιχεία για να υποστηρίξω το αντίθετο) τότε έχει βρεθεί μπλεγμένος από το πουθενά...

Billy said...

Δεν έπρεπε να έχεις τίτλο "Επισκέψεις.." αλλά "Μάπες..."

gatti said...

@Billy: Δεν έχει διασταυρωθεί κάτι τέτοιο...

Και δεν πιστεύω να έπεσαν κιόλας...

Η πρώτη επίσκεψη είναι «συμβουλευτική» (άλλως πως... προειδοποιητική)

Billy said...

Είναι γνωστό ότι οι πληροφορίες σου είναι καλύτερες από τις δικές μου. Ωστόσο μ' αρέσει να βάζω φαντασία στη δημοσιογραφία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βγάζω και ένα παιδικό απωθημένο. Είμαι παιδί της εποχής που για να βρεις κορνέ γύρω απ' του Ρέντη έπρεπε να φτάσεις Ελευσίνα. Γιου νόου γουάτ αϊ μιν.

gatti said...

@Billy: To κακό ξέρεις ποιο είναι; Οτι σε λίγο καιρό στον Παναθηναϊκό δεν θα χρειάζεται να βάζεις φαντασία. Ολα όσα θα φαντάζεσαι πως μπορούν να συμβούν θα συμβαίνουν στ' αλήθεια...

Κορνέδες πάντως δεν θα δεις να πετάνε... Πού λεφτά να τους αγοράσουν; Κρίση γαρ...

Κώστας Βαγγελής said...

Εγώ τον φορέα τον εκτιμάω. Και ας είμαι "παιδί" των Cockneys (ασχέτως αν όλα αυτά μου φαίνονται παιδικά τώρα). Και δεν πιστεύω πως διοικεί. Ασκεί πιέσεις ναι. Διοικεί όχι. Πιστεύω επίσης στις αγαθές των προθέσεών τους παρά σε δόλο. Όμως τα αποτελέσματα της επιρροής τους είναι πολύ άσχημα. Και πρέπει να σταματήσουν χθες. Και όσο λέω για επιρροή. Δεν ευθύνεται ο φορέας. Αυτός που τους έδωσε χώρο να δουλέψουν την επιρροή τους ευθύνεται.

4minister said...

Δικαιολογημένα, με βάση την απλουστευμένη νοητική λειτουργία ορισμένων παναθηναϊκών, σου την έπεσαν στο φατσοβιβλίο. Δες τι γράφει ο Τουλούμπας στο ιστολόγιό του.

Αυτά μέσες άκρες. Η "διοίκηση" προφανώς έκανε τον καθήκον της και τώρα περιμένουμε από τους παίκτες το Σάββατο να... βγάλουν στο γήπεδο το... κουράγιο και το ηθικό που απέκτησαν σήμερα μετά την... παρέμβασή της.

Ο γλωσσοπλάστης με την παντόφλα είναι η maximum persona non grata στον πράσινο κόσμο. Και όποιος χρησιμοποιεί αποσπάσματά του είναι γκοτζάκι.

Παράλληλα, όλη αυτή η εργασία είναι βρώμα. Στην Παιανία δεν είναι "μπάτε σκύλοι αλέστε", χωρίς άδεια δεν μπαίνει κανείς μέσα. Επομένως η "Φιλαρμονική" από κάποιον αδειοδοτήθηκε για να περάσει μέσα. Και αυτός ο κάποιος είναι η Φαμίλια. Αν το συνδυάσουμε με την αμέριστη συμπαράσταση που δείχνουν μέχρι και τώρα στον Ασχετούζο, τον μπροστινό της Φαμίλιας, κάπου οδηγούμαστε. Συνυπολογίζοντας ότι οι κεντρικοί σύνδεσμοι παρουσιάζουν σημαντικό οικονομικό ενδιαφέρον, άλλο οι περιφερειακοί σύνδεσμοι των ομάδων και άλλο ο κεντρικός.

gatti said...

@Kώστας Βαγγελής: Toν Φορέα κι εγώ τον εκτιμούσα. Και έχω και φίλους οργανωμένους. Αλλά τελευταία δεν μας τα λέει καλά.

Ολοι θέλαμε να φύγει ο Τζίγγερ, αλλά τη λογική (τους), «να φύγει ο "καρκίνος" (όπως τον λένε συχνά - πυκνά) κι ας πέσει ο Παναθηναϊκός στη Β' Εθνική», δεν πρόκειται να το ενστερνιστώ ποτέ.

Πιέσεις ασκεί, κι εγώ αυτό εννοώ. Κι αν δεν φταίει ο Φορέας, που εντάξει να το δεχτώ, αλλά αυτός που τους έδωσε χώρο, πού ακριβώς καταλήγουμε; Δεν καταλήγουμε ότι αυτός που τους έδωσε χώρο είναι ακατάλληλος να διοικήσει και οδηγεί την ομάδα στο γκρεμό, ακόμα κι αν έχει τις καλύτερες των προθέσεων και σκόπευε μόνο να βοηθήσει;

pensierix said...

Για να είμαι ειλικρινής, πέρα από την πίεση για την αποπομπή Βύντρα-Σπυρόπουλου στα πλαίσια της "αποβαρδινοποίησης" (η οποία επιβάλλεται κατ'εμέ, εκτός κι αν η ΠΑΕ τόσα χρόνια διέθετε ΤΑ στελέχη και ΤΙΣ δομές και δεν το έχω πάρει χαμπάρι), δεν έχω αντιληφθεί κάτι άλλο που να με κάνει να πιστεύω ότι ασκούν διοίκηση ή "διοίκηση". Δε νομίζω ότι είναι οι μόνοι οπαδοί στον κόσμο που πάνε να τα ψάλουν στους παίκτες. Στο Φορμέλο της Λάτσιο και στην Τριγκόρια της Ρόμα πχ γίνεται "πάρτυ" κάθε χρόνο.

Στο θέμα προπονητή; Στήριζαν Φερέιρα και δεν είπαν κιχ για τον Ρότσα.
Στις μεταγραφές; Δε νομίζω ότι έβαλαν το χεράκι τους.
Στο οικονομικό; Δε νομίζω να είπαν στον Αλαφούζο "παίξε την τρόικα για να γουστάρουμε".
Στις γραφικές τουιτεροανακοινώσεις; Εβγαζαν σπυριά.
Στην στελέχωση της ΠΑΕ; Δε νομίζω ότι ξετρελάθηκαν με Παναγόπουλους κτλ κτλ.

Διοίκηση ασκεί ο Αλαφούζος, αλλά είναι τόσο αδύναμη (αν δεν βάλεις φράγκα δε σε σέβεται κανένας, από τον τελευταίο οπαδό μέχρι τον πρωτοκλασάτο παίκτη σου) και τόσο ερασιτεχνική που φαίνεται ότι κουμάντο κάνουν άλλοι. Μόνο το άρθρο του Γαρρή να διαβάσεις, αντιλαμβάνεσαι για τι είδους bordello μιλάμε...

gatti said...

@4minister: Mη με στέλνεις να διαβάσω Γκόντζο, δεν πρόκειται να το κάνω... Εδώ είχε έρθει στο σάιτ τον πρώτο καιρό που έκανε chat μέχρι να δει πώς λειτουργεί για να το κάνει μετά μόνος του και την πρώτη πρώτη μέρα πήγε να σαβουριαστεί από την καρέκλα και μου λέγανε ότι τον μάτιασα τον άνθρωπο! Επειδή ακριβώς γνώριζαν τη... συμπάθεια που του έχω.

Αλλά μέσα σε όλα όσα λέει, λέει και κάποια σωστά. Φυσικά δεν θα ξεχάσω το... παραλήρημά του για τον Βύντρα (παρόλα αυτά δεν ήθελα να φύγει όπως έφυγε) όταν δεν έπραξε το ίδιο για τον Κατσουράνη ας πούμε.

Τέλος πάντων, ο Γκοτζίλας είναι μεγάλη αλλά διαφορετική κουβέντα...

Ο Φορέας πάλι δεν είναι (διαφορετική κουβέντα). Εχει κάνει λάθη τον τελευταίο καιρό λόγω του μίσους που τρέφει για τον Τζίγγερ. Αλλά το μίσος δεν είναι καλός σύμβουλος...

gatti said...

@pensierix: Πάνω κάτω με κάποιες αποκλίσεις στο ίδιο πράγμα καταλήγουμε Γαλάτη μου. Το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχει μια αδύναμη όπως τη λες εσύ, ανίκανη (δυστυχώς) τη θεωρώ εγώ, διοίκηση που άγεται και φέρεται (ή έστω επηρεάζεται σύμφωνα με άλλους) από ακατάλληλους ανθρώπους.

Μέλη του Φορέα, σύμβουλοι και συνοδοιπόροι του Αλ Αφούζ; Παρατρεχάμενοι; Δεν με νοιάζει ποιοι είναι ούτε το πώς και τι. Με νοιάζει όπως προείπα το αποτέλεσμα. Κι αυτό είναι άκρως απογοητευτικό για τον Παναθηναϊκό...

4minister said...

Πάντως, αν κάποιοι του Φορέα έχουν πληρωθεί από κάποιον για να ενεργήσουν με συγκεκριμένο τρόπο, χωρίς φυσικά να είναι ενημερωμένη όλη η Θ13, δεν θα μου προκαλέσει ιδιαίτερη έκπληξη.

Δεν χρειάζεται να μπαίνεις στο Γκοτζομπλόγκ, θα μπαίνω αντ' εσού και θα μεταφέρω τυχόν ενδιαφέροντα, χωρίς κουκούλα!

Η διοίκηση, η ποια, Αλαφουζ είναι τόσο ανεπαρκής που δίνει μέχρι λαβή για εσκεμμένη καταστροφή της ΠΑΕ. Ώστε λίγο πριν τον γκρεμό να εμφανιστεί ο Ιππότης με την άσπρη Πόρσε (το άλογο είναι ντεμοντέ).

gatti said...

@4minister: Kάτσε γιατί μου φαίνεται ότι ο Ιππότης τα έχει πάρει στο κρανίο... :-p

4minister said...

Π.χ. ο Παντόφλας γράφει ότι ο πρόεδρος με πληρεξούσιο ετοιμάζεται να στείλει τον Βασιλαρά. Επειδή το λέει αυτός που το λέει, το βάζουμε στην άκρη του μυαλού και περιμένουμε.

Ο Ιππότης δεν φάνηκε καθόλου ταπηροκρανιωμένος την τελευταία φορά που εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ, στον αγώνα με τον Πάνθρακα (αν δεν κάνω λάθος στον αγώνα).

gatti said...

@4minister: Ωπα, ώπα, μάλλον έχουμε μπλέξει τον... Ιππότη.

Αν εννοείς τον Τζίγγερ, μπορεί όσα συμβαίνουν τώρα (και πιθανότατα όσα συμβούν στη συνέχεια...) να τα θεωρήσει προσωπική του «δικαίωση», αλλά δεν νομίζω πως σκοπεύει να ασχοληθεί ξανά ενεργά, υπάρχει και ο ΟΠΑΠ στη μέση...

Για το Νικόλα το έχω ακούσει κι εγώ ΠΡΙΝ γραφτεί. Θα δείξει...

4minister said...

Προς Θεού, ο Καπτάν με πορσικό; Μόνο με Hummer full extra εξοπλισμένο, με το machine gun "μαμά"!

Κι' εγώ το έχω ακούσει αλλά δεν μου βγαίνει. Η λογική μου δεν το δέχεται.

gatti said...

@4minister: Xαχαχα Σωστά!!!

Αλλά γενικά δεν τους βλέπω, κανέναν απ' τους δυο...

The Bgt said...

facebook address?

gatti said...

@The Bgt: To όνομα του μπλογκ Bgt μου, τι άλλο;

http://www.facebook.com/gatti.squared

Το "πέσιμο" έγινε μέσω μηνυμάτων, πάντως, δεν θα το βρεις στο χρονολόγιο...

The Bgt said...

"χρονολογιο"!!
:)

gatti said...

@The Bgt: Eλήφθη! ;-)

pensierix said...

Γυρίζει, ρε γαύροι! Tο είπε κι ο Γαλιλαίος στην τηλεόραση!!!!

:ppppppppppppppppppppppppppp