Saturday, February 23, 2013

Eκανε το αυτονόητο...




«Ανάγκα και θεοί πείθονται» λέει το γνωστό αρχαίο ρητό κι αν θεούς δεν μπορείς να τους χαρακτηρίσεις τους παίκτες του «τριφυλλιού», η ανάγκη σίγουρα υπήρχε ό,τι κι αν θελήσει κανείς να βάλει δίπλα της ως αιτία που τη δημιούργησε.

Να ήταν η επίσκεψη των οργανωμένων, να ήταν η παρουσία τόσων ευρωπαϊκών «ματιών» στο ΟΑΚΑ αφού το σκάουτινγκ στον σημερινό αγώνα οργίασε και οι παίκτες θέλησαν να βάλουν τα δυνατά τους, να ήταν το φιλότιμο που ξύπνησε ξαφνικά, το καμπανάκι κινδύνου, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης; Ο,τι κι αν ήταν λειτούργησε.

Και ο Παναθηναϊκός κατάφερε κάποιες στιγμές να θυμίσει τριφύλλι και να φτάσει έτσι στη νίκη, την μόλις τρίτη στο ΟΑΚΑ φέτος και την πρώτη μετά από περίπου τρεις μήνες και πιο συγκεκριμένα από τις 18 Νοεμβρίου 2012 στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (2-0) με προπονητή τον Χουάν.

Να ξεκαθαρίσω εδώ ότι δεν βρήκα τον Παναθηναϊκό τόσο καλό όσο άκουσα ή διάβασα. Για την ακρίβεια στο πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριος κι αν κάποιος ισχυριστεί ότι αυτό συνέβη λόγω Φουρλάνου, θεωρώ πως και στην επανάληψη για αρκετό χρονικό διάστημα δεν ήταν αυτός που έπρεπε.

Για μια στιγμή  μάλιστα μετά το 2-1 νόμιζα ότι θα ξαναδώ το έργο «όλοι πίσω για να διαφυλάξουμε το αποτέλεσμα». Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αντίθετα η ομάδα βγήκε μπροστά για να βάλει και τρίτο γκολ και μπορεί να διαμαρτύρεται και για το πέναλτι του Βερόν στον Σισοκό που δεν έδωσε ο Λιαχούδης.

Ενα «ανακουφιστικό» λοιπόν αποτέλεσμα  το οποίο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αύριο αγωνίζονται μεταξύ τους οι ομάδες που προηγούνται του Παναθηναϊκού στη βαθμολογία, μπορεί να τον φέρουν σε απόσταση βολής από τα πλέι οφ.

Φυσικά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν σημαίνει κάτι αν δεν υπάρξει ανάλογη συνέχεια, αλλά προς το παρόν κρατάμε τη νίκη, την... ανακούφιση, την ηρεμία, την καλή ψυχολογία και συνεχίζουμε.



Στα αξιοσημείωτα του ματς:

Η επιλογή του Φάμπρι να βάλει στη βασική ενδεκάδα τον Φουρλάνο και στη συνέχεια να τον αποσύρει σε μια... αλεφάντεια αλλαγή και να βάλει στη θέση του τον Ζέκα που όφειλε να είχε βάλει εξ αρχής στο ματς.

Σ’ αυτή την περίπτωση πού στέκεται κανείς; Στην λάθος επιλογή βασικού ή στη σωστή αντικατάσταση; Κι αν συμφωνήσει πως επρόκειτο για σωστή αλλαγή, ξεκινάει άλλη συζήτηση. Για το τάιμινγκ της αλλαγής. Χάθηκε ο κόσμος να περιμένει μερικά λεπτά για να τον αντικαταστήσει στο ημίχρονο; Τον «έκαψε» τον παίκτη μ’ αυτό που έκανε;

Ο ίδιος ο Φάμπρι είχε απάντηση: «Εμένα -λέει- μ’ ενδιαφέρει η ομάδα και όχι οι παίκτες». Αλλη μεγάλη συζήτηση κι αυτή, γιατί σε κάθε σεζόν η ομάδα EINAI οι παίκτες. Κι όταν οι παίκτες μάλιστα ανήκουν και στη νέα φουρνιά της ομάδας που σημαίνει πως πρέπει στο ξεκίνημα να τους φερθείς με... στοργή και προδέρμ τότε δεν μπορείς να τους θυσιάσεις ελαφρά τη καρδία.

Από την άλλη, ο Φουρλάνος ήταν ο αδύναμος κρίκος στον αγώνα. Ολοι το είχαν δει. Κι αν σήμερα μπορεί να τεθεί θέμα για την χρησιμοποίησή του ως βασικού και τη χρονική στιγμή της αλλαγής που μπορεί να τον «κάψει» όπως λένε κάποιοι, υπάρχει και το θέμα της δικής του απόδοσης συνολικά. Μιας απόδοσης που έχει μείνει σε πολύ χαμηλά στάνταρντ όσες φορές κι αν χρησιμοποιήθηκε.



Εδώ βέβαια ανοίγει και πάλι μια συζήτηση. Παίζει ο παίκτης στη σωστή θέση; Γιατί αν τον βάζεις δεκάρι ενώ ο παίκτης είναι οκτάρι πώς περιμένεις να σου αποδώσει;

Επειδή δεν είναι της παρούσης ωστόσο το συγκεκριμένο θέμα αυτή την εποχή που καίγεται ο... κώλος της ομάδας, το αφήνουμε κι αυτό στην άκρη.

Οπως και τον ίδιο τον Φάμπρι τον αφήνουμε - προς το παρόν... - στην άκρη, καθώς επειδή από τη μια του χρεώνεται κάτι αρνητικό και από την άλλη του πιστώνεται κάτι θετικό, ας πούμε πως, από τη στιγμή που κερδίσαμε, έρχεται μία η άλλη.  Εννοείται ότι αν χάναμε, άλλαζε το πράγμα...

Τι άλλο;

Το... εξωπραγματικό γκολ του Μαρίνου (εξωπραγματικό για τον Μαρίνο) που επειδή δεν ήρθε με το καλό του πόδι κι επειδή κι ο ίδιος δεν είναι δα και μέγας γκολεαδόρ μάλλον τυχαίο το λες. 

«Τυχαίο αλλά ωραίο», όπως είπε κι ο Παπαμιχαήλ στη Βουγιουκλάκη στην ταινία «Μοντέρνα Σταχτοπούτα»...

Πού αλλού στεκόμαστε;



Στην εκπληκτική απόδοση του Σισοκό που έκανε πραγματικά όργια, στην πολύ καλή απόδοση του Γιούρκα που μας θύμισε κάτι από τον παλιό καλό εαυτό του, στην εικόνα του Μαυρία που ανεβαίνει συνεχώς και βέβαια στην αποτελεσματικότητα του Τοτσέ που έχει ακούσει τόσα πολλά ο φουκαράς αλλά τα γκολάκια του τα βάζει όποτε μπορεί και εν πάση περιπτώσει όσο μπορεί παίζει.

Και τι κρατάμε στο μυαλό μας σαν υποσημείωση;

Οτι μια νίκη από μόνη της δεν λέει κάτι αν δεν συνεχιστούν τα καλά αποτελέσματα, ότι ο ΟΦΗ δεν βρίσκεται στα καλύτερά του (κοινώς δεν σκοτώσαμε κάποιο θηρίο, αν και από την άλλη, κι άλλες φορές δεν είχαμε θηρία απέναντί μας ωστόσο τότε δεν καταφέραμε να τα... σκοτώσουμε), ότι όπως προανέφερα το γκολ του Μαρίνου μάλλον τυχερό ήταν (που σημαίνει ότι αν δεν έμπαινε κανείς δεν μπορεί να ξέρει πώς θα είχε εξελιχθεί το ματς), ότι ο «υπερβάλλων ζήλος» των παικτών μπορεί απλά να οφειλόταν στην παρουσία πολλών scouts.


Για το τέλος άφησα το περιβόητο πανό. Το πρώτο πανό που εμφανίστηκε να κράζει τον Βγενόπουλο γράφοντας χαρακτηριστικά: «Πού είσαι ρε Μπαινω-Βγενόπουλε»

Σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς ωστόσο, το θέμα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι το πανό. Είναι η υπογραφή «Θύρα 13».

Μέχρι αυτή τη στιγμή υπάρχει «αναβρασμός» στους κόλπους των οργανωμένων, γιατί δεν έχει ξεκαθαριστεί (έχουν και κοπή πίτας και δεν μπορούν να τους βρουν για να μάθουν...) αν το πανό ήταν όντως της «13» ή αν πρόκειται για προβοκάτσια. 

Και σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν ήταν ή όχι...

***
Scratch: (Καρπετόπουλος στο twitter): Από τον αναστεναγμό ανακούφισης που βγάλαμε στα γκολ του Τοτσέ όσοι παίξαμε άσο τον ΠΑΟ από το ημίχρονο, θα ξαναχαλάσει ο καιρός...

30 comments:

4minister said...

Μέχρι να το διαβάσω, να πω το λόγο της καλής απόδοσης, μην το ξεχάσω.

Ο λόγος λοιπόν είναι η επίσκεψη του Οξφόρδου, όπου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, τους δήλωσε:

«Αν δεν κερδίσετε σήμερα δεν έχει λεφτά»!

pensierix said...

Οχι κι έκανε το αυτονόητο όταν έχει όλες κι όλες 3 εντός έδρας νίκες...Αν έκανε το αυτονόητο ή θα έχανε ή θα έτρωγε το γκολ της ισοφάρισης στο 80 φεύγα.

ΥΓ
Το πανί, ανεξαρτήτως περιεχομένου, δεν θυμίζει 13 αισθητικά. Αν ήθελε να τα χώσει στον Βγενόπουλο, θα το έκανε διαφορετικά και όχι υιοθετώντας το λεξιλόγιο των νοσταλγών τύπου "Αμπράμοβιτς", "Αφράγκοβιτς" και "Μπαινοβγενόπουλος". Μπορεί να κάνω και λάθος φυσικά...

4minister said...

Δεν πρόλαβα το 1ο ημ. και στο 2ο που είδα δεν υπάρχει Όφις στο χορτάρι. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν η προσπάθειες της ομάδας, ακόμα και μετά το 3-1. Που δείχνει σαφή πρόθεση ότι «δεν θέλουμε μόνο τη νίκη αλλά να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Ο Τοτσές 9 παστέλια έχει κολλήσει. Δυό παραπάνω από το Μήτρογλα, για να καταλάβουν όλοι πόσο σπουδαίο επίτευγμα είναι. lol

Ο Φουρλάνος ξενυχτάει άγρια και αν δεν βάλει μυαλό τον βλέπω οσονούπω σε ομάδα περιφέρειας.

Υ.Γ. 1 Αγωγή ετοιμάζει, σου λέει, ο Ιωαννίδης στον Σισοκό για μείωση της προσωπικότητάς του, αφού τον ξεφτίλισε.

Υ.Γ. 2 Κάτι ακούγεται στο ράδιο αρβύλα για βαθμό ή βαθμούς του Άρη αύριο στο Τηγάνι. Δεν είναι καθόλου έγκυρη πληροφορία, αλλά οι παίκτες καλύτερα να αποφύγουν στοιχηματικά το συγκεκριμένο αγώνα.

gatti said...

@4minister: Eντάξει, είπα να μην αναφέρω τίποτα για λεφτά, αλλά εννοείται ότι άμα οι παίκτες πουν "δεν παίζω δεν παίζω", τότε και ο Αλ Αφούζ θα τους πει "δεν πληρώνω δεν πληρώνω"...

Ναι, η πρόθεση ήταν να παίξουν καλά, αλλά είπαμε ότι δεν ξέρουμε ποιο ακριβώς ήταν το κίνητρο.

Βέβαια εμάς δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει το κίνητρο, αλλά το να παίζουν καλά σε κάθε ματς.

Ο Φουρλάνος συγνώμη κιόλας αλλά είναι απογοήτευση...

Καλά ο φουκαράς ο Ιωαννίδης, υπέφερε είναι γεγονός...

Ο Αρης μετά την νίκη της Βέροιας, έχει έρθει σε πολύ δύσκολη θέση. Να δούμε πόσους βαθμούς πρέπει να μαζέψει μια ομάδα για να σωθεί φέτος, σε μια σεζόν που πέφτουν μόλις δύο! ΚΟΛΑΣΗ!!!

gatti said...

@pensierix: To αυτονόητο ως Παναθηναϊκός εννοώ pensierix μου.

Αλλά συμφωνώ ότι... αυτονόητο για φέτος είναι να τα αρπάξει στο ογδονταφεύγα και να φύγει με σκυμμένο κεφάλι.

Κι εγώ αυτό πιστεύω και επίσης το ίδιο συζητούσαν και στο φόρουμ των GWF. Ομως, κανείς δεν μπορούσε να τους πει με σιγουριά αν ήταν της "13" ή όχι. Αν δεν είναι της "13" θα έχουμε άλλα πάλι...

Nick Triantos said...

Ρε ποιος να 'βαλε το πανι? Να το 'βαλε ο Γκοτζιλας? Να ξεφυτρωσε απο μονο του? Να το 'βαλε η κυρα Μαρικα? Ο Θανασης? Ο Μητσος?

Και πως δεν το βγαλανε τοτε αφου ηταν "προβοκατσια"? Πως δεν κανανε ντου? Η' μηπως κανανε και μολις τα βρηκανε μπαστουνια βαλανε οπισθεν?

Ποιοι ειναι αυτοι? Μηπως ειναι "αδερφια" που διαχωρησαν την θεση τους...

Λεω μηπως. Μια σκεψη κανω...

4minister said...

Αν το blogger είχε emoticons θα έδειχνα σαφέστερα ότι κάνω χιούμορ στο 1ο σχόλιο.

Το κίνητρο βρίσκεται με την εις άτοπον απαγωγή. Τουτέστιν δόθηκε το σύνθημα τέρμα οι (περίεργες και ύποπτες) χαμηλές αποδόσεις, τώρα παίζουμε κανονικά. Όσο τη σπάσαμε στον κόσμο τη σπάσαμε, εδώ είναι λεφτά και δεν σηκώνει αστεία.

Το πόσο ράδιο αρβύλα είναι τα τηγανιτά μαντάτα θα το ξέρουμε σήμερα το βράδυ. Με τη λογική πάντως στέκουν. Όχι την ποδοσφαιρική, τη διαπλεκόμενη.

The Bgt said...

Εβλεπα τον αγωνα με αγγλικη περιγραφη (νανα καλα τα παιδια στο φορουμ που εδωσαν το λινκ).
Στο τελος γελαγα με την ψυχη μου οταν ο Αγγλος σχολιαστης εξαλλος απορουσε γιατι ο παικτης του ΟΦΗ ηθελημενα πηρε κοκκινη στο τελευταιο δευτερολεπτο του αγωνα. "Μα θα χασει το επομενο παιχνιδι, γιατι το κανει? μα ειναι χαζο, μα γιατι? ".

Ας του εξηγησει καποιος του ανθρωπου :D

Λετε ο γαυρος να αρχισει να σωζει παραρτηματα?

gatti said...

@Nick Triantos: Τον Γκοτζίλα θεωρούν πολλοί ως υπεύθυνο και πέφτει ήδη βρισίδι στα παναθηναϊκά φόρα.

Και ρωτούσαν αν έμεινε μέχρι τέλους το πανό (δείγμα ότι είναι της «13») ή κατέβηκε.

Το ενδεχόμενο να είναι «αδέρφια» που διαχώρισαν τη θέση τους πάντως «παίζει» αν σκεφτείς ότι κανείς από τους admins δεν μπορούσε να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση αν είναι της «13» ή όχι...

The Bgt said...

Και να συμπληρωσω, ολα καλα κι ολα ωραια, ο Ζαν-Αλεν γιατι εξακολουθει και παιζει βασικος?

Χαλια χαλια...

gatti said...

@4minister: Τι χιούμορ; Αφού παίζει να είναι και αλήθεια αυτό.

Οσο για τα λεφτά που θα βγάλει από την Ευρώπη, επίσης θέλει συζήτηση.

Απορώ πού θα τα βρει ο Παναθηναϊκός τα 6-7 μύρια από την Ευρώπη. Θα πρέπει να περάσει πολλά εμπόδια για να τα πάρει και όπως γνωρίζεις λεφτά για να πάρει παίκτες που μπορούν να κάνουν τέτοιου είδους υπέρβαση δεν θα μπορέσει να φέρει στην ομάδα.

4minister said...

Αξιόπιστες - σχετικά - ιστοσελίδες για live streaming είναι η http://livetv.ru/en/ και η http://www.sportlemon.tv/

@ The Bgt

Και να του εξηγήσει κάποιος είναι ικανός ο κουτόφραγκος να αντιληφθεί την ... ελληνική πραγματικότητα;

Μπα.

Σε 20 ώρες περίπου θα ξέρουμε για το Τηγάνι. Μπορεί να είναι απλά παπάτζα.

gatti said...

@The Bgt: Στο φόρουμ έγινε χαμός με την κάρτα.

Σκοτωθήκανε για το αν την πήρε για να μην παίξει κόντρα στο γαύρο ή για μην φάει περισσότερες αγωνιστικές, όπως υποστήριξε και ο Πετράκης μετά το τέλος του αγώνα.

Και το αντεπιχείρημα ήταν: «Ναι, ας ήταν ο Παναθηναϊκός επόμενος αντίπαλος και θα βλέπαμε αν την έπαιρνε την κάρτα...».

Δεν βρίσκεις άκρη πάντως. Ακόμα κι αν ισχύουν όσα λέει ο προπονητής του ΟΦΗ, είναι τόσο μεγάλη η καχυποψία που δύσκολα γίνεται πιστευτός.

ΥΓ. O Zαν Αλέν παίζει βασικός γιατί... πονάει τον Παναθηναϊκό πιο πολύ από τον κόσμο του! :-p

Nick Triantos said...

Η λογικη, η οποια δυστηχως εχει χαθει, λεει οτι δεν μπορει να παει καποιος μεσα στη φωλια των οργανωμενων και να βαλει ενα πανο εναντια σε αυτα που στηριζουν οι ιδιοι. Δεν γινετε.

Ο Φορεας εχει εσωτερικα προβληματα εδω και πολυ καιρο και δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι το πεταλο αραιωνει.

Υπαρχουν συνδεσμοι που εχουν διαχωρησει την θεση τους. Στη συγκεκριμενη θυρα καθετε συγκεκριμενος συνδεσμος...ειναι αδυνατον λοιπον να παει καποιος να κρεμασει ενα πανο εκει μεσα χωρις να τον παρει χαμπαρι κανεις.

Nick Triantos said...

Παντως το φοβερο ειναι οτι στο ΟΑΚΑ δεν χρειαζετε να πας για να δεις ποδοσφαιρο? Σε καθε ματς γινετε και απο ενα "σοου", απο ενα περιστατικο που δεν εχει καμμια σχεση με το ποδοσφαιρο.

gatti said...

@Nick Triantos: Kι εγώ πιο πολύ πιστεύω ότι είναι πανό ενός τμήματος των οργανωμένων που έχουν διαφορετική άποψη, παρά... γκοτζιλοδάκτυλος.

Και η άποψή σου ενισχύεται από το γεγονός της "αργοπορίας" της "13" να αποσαφηνίσει την κατάσταση...

gatti said...

@Nick Triantos: Αυτό είναι απόρροια της κακής πορείας της ομάδας. Είναι φυσικό όλα τα αρνητικά να μεγεθύνονται σε μια προσπάθεια να "εξηγηθεί" το τι φταίει γι' αυτά τα χάλια...

pensierix said...

Θα περίμενα από το κομμάτι της 13 που διαφωνεί να το εκφράσει με πιο έξυπνο τρόπο κι όχι βάζοντας αυτογκόλ από τα λίγα με το να υιοθετεί λεξιλόγιο γκοντζίλα. Νόημα τύπου " Βάλε λεφτά, Βγενόπουλε!" θα το καταλάβαινα. Τα "Μπαινοβγενόπουλε" είναι ατυχέστατα απ΄όπου κι αν το πιάσεις...

The Bgt said...

Για την καρτα του ΟΦΗτζη..
Εδω που τα λεμε δε χρειαζεται να σαι παραρτημα.. τον γαυρο κανεις δεν τον εχει στο προγραμμα να τον κερδισει, οποτε με αυτη τη λογικη ειναι φυσιολογικο να εκτιουν τις ποινες στα παιχνιδια εναντιον του.

Εμεις δε, εχουμε μικρυνει τοσο πολυ, που ολοι πιστευουν (κι οχι αδικα) οτι μπορουν να μας κερδισουν.

Ετσι βεβαια, ηθελημενα ή οχι, αλλοιωνεται ακομη περισσοτερο το πρωταθλημα μιας και οι μικρομεσαιες ομαδες πολυ απλα δεν χτυπανε τα παιχνιδια με το μονιμο πρωταθλητη, τουλαχιστον οχι πριν κριθει το πρωταθλημα ή το αηττητο (χο χο χο).

Φαυλος κυκλος!

The Bgt said...

Εξακολουθω να πιστευω, η ρομαντικια, οτι μονη λυση να σωθει το ποδοσφαιρο μας ειναι να κανουν μια ξεχωριστη λιγκα οι ανεξαρτητες ομαδες και να μην εχουν καμια σχεση με ΕΠΟ και ΚΕΔ.

Αν καταφερουν να κρατησουν τα λαμογια εκτος, ο κοσμος θα το στηριξει το εγχειρημα.

Ουτως ή αλλως ουτοπικο ή οχι μονο απο την αρχη μπορει να γινει νεο ξεκινημα. ετσι οπως ειναι τα πραγματα με την ΕΠΟ κι οπως τα εχει καταντησει ο γαυρος και τα γιουσουφακια του δεν γινεται να συμμετεχουν σε μια νεα προσπαθεια.

Nick Triantos said...

Σημασια δεν εχει πως το ειπαν, σημασια εχει οτι το ειπαν. Το πως το ειπαν ειναι semantics και ανευ ουσιας.

Το Μπαινω-βγαινο-πουλε οχι μονο ατυχεστατο δεν ειναι αλλα απεικονιζει πληρως την κατασταση εδω και 2 χρονια.

Εχουμε φτασει σε σημειο πλεον να πηγαινει ο Αλαφουζος στον Βγενοπουλο οχι για να μαθει ποσα χρηματα θα βαλει αλλα να μαθει γιατι δεν θα βαλει.

Η κοροιδια του Βγενοπουλου, και των προσκυμενων δημοσιογραφων-διεκπεραιωτων και η ιστορια της ΓΗΠΕΛ πρεπει επιτελους να σταματησει.

Δεν μπορει καποιος να μιλαει για "τοξικες" εταιριες οταν η συμβαση με τον "ΆΚΤΩΡΑ" για τον Βοτανικο υπογραφηκε απο τον Πατερα στις 25 Ιουλίου του ’08. Δεν μπορει να μιλαει καποιος για τοξικες εταιριες οταν υπηρχαν και ανθρωποι της ΠΕΚ στο ΔΣ της ΓΗΠΕΛ. Δεν μπορει να μιλαει καποιος για τοξικη εταιρια οταν ολες οι αποφασεις ψηφιστηκαν χωρις καμμια αντιδραση απο το ΔΣ της ΠΑΕ με Προεδρο τον Πατερα.

Ουτε μπορει ο ιδιος να μιλαει για τοξικες εταιριες οταν την 1η Αυγούστου του ‘08 ανακοινωθηκε οτι πλειωδοτησε η προταση των 23εκ της Marfin για την ονομασια.

Με λιγα λογια Βγενοπουλος οχι μονο δεν αντεδρασε τοτε στην περιβοητη συμβαση αλλα την επισημοποιησε με την προταση που κατεθεσε η εταιρια του!

Σε αυτο λοιπον το «τοξικο» εργο, θα εβαζε το ονομα της εταιριας του! Τοσο «τοξικο» ηταν. Απιστευτο και ομως αληθινο!

Αν ο Βγενοπουλος δεν μπορει να βαλει χρηματα ειναι καθαρα προσωπικο του θεμα αλλα αυτη η παραμυθα πρεπει να τελειωνει γιατι κουρασε πολυ και οι που τα πιστευουν μαλακες στερεψαν.

Nick Triantos said...

Είδαμε και ακούσαμε προχθες τους γαύρους να διαμαρτύρονται και να φωνάζουν εν χορω ότι "αλλιώς ονειρεύονται" την ομάδα τους. Δικαίωμά τους να την ονειρεύονται όπως θέλουν. Διαβάσαμε και μια σειρά από δημοσιογράφους, συμπτωματικά από εκείνους τους δημοσιογράφους που πρωτοστάτουν στην λεηλασία του Παναθηναϊκού, να υπερασπίζονται το "δίκαιο" του ...υπέροχου κόσμου των ολυμπιακου. Χριστος κι' Αποστολος!!!

Με λίγα λόγια, ακόμα και οι γαύροι ξύπνησαν και ζήτησαν από την ομάδα τους να κάνει ευρωπαϊκές νίκες. Ακόμα και οι γαύροι αντέδρασαν στο κουτόχορτο και φώναξαν ότι τον γαυρο τον "ονειρεύονται" να κερδίζει ομάδες τύπου Λεβάντε, να προχωράει στην Ευρώπη, να κάνει πορείες κλπ.

Στον Παναθηναικο ομως μας λενε οτι ειχαμε συνηθησει "αλλιως" και τωρα πρεπει να συνηθησουμε "αλλιως-αλλιως" και οτι η 5η θεση ειναι ο "στοχος"!!! Ειναι η "υπερβαση". Τι λετε ρε ορνια?

Οποιος άνθρωπος έχει τον κοινό νου αντιλαμβάνεται ότι όλοι αυτοί οι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ που διέλυσαν την ομαδα, απαξιώνοντας την για να την ελέγξουν, εξακολουθούν να δρουν και να μιλάνε ελεύθερα. Με θράσος, με ξετσιπωσιά και χωρίς να λογοδοτούν για το μεγαλύτερο αθλητικο έγκλημα.

Και τώρα που οι γαύροι με τα κόκκινα "δυσανασχετούν" που αποκλείστηκαν, οι γαύροι με τα πράσινα, εθεταν ως "στόχο" και οριζαν ως "τελικό" το ντέρμπι με τον ΟΦΗ!

Ειναι να τρελενεσαι!!!

pensierix said...

@ Nick

Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι η ΓΗΠΕΛ είναι μια πρόφαση του Βγενόπουλου και όλα είναι ΟΚ, προσωπικά με έχει κουράσει το γεγονός ότι κανείς δεν βάζει φράγκο στον Παναθηναϊκό. Παραμύθα ξεπαραμύθα του Βγενόπουλου, δεν εμποδίζει κανέναν από το να επενδύσει στην ομάδα. Ούτε επικοινωνιακό πόλεμο δεν μπορεί να κάνει (εκτός κι αν έχει από πίσω του κανέναν όμιλο Λαμπράκη, Μπόμπολα, Αλαφούζου από πίσω να τον στηρίζει και δεν το έχω πάρει χαμπάρι). Δεν είναι "επικίνδυνος" δηλαδή...ΑΜΚ γίνονται η μία πίσω από την αλλη. Ας μπούνε φράγκα και ο μέσος φίλος του ΠΑΟ τον Μπαινοβγενόπουλο και τις προφάσεις του τους έχει ξεχάσει στο άψε-σβήσε.

ΥΓ
Ο ορος δεν είναι σωστός διότι ο Βγενόπουλος εξακολουθεί να είναι μέτοχος διατηρώντας το ποσοστό του. Δεν μπήκε και βγήκε. Με την ίδια λογική πρέπει να λέμε και μπαινοβγενογιαννακόπουλος, μπαινοβγενοπολεμης κοκ...

Nick Triantos said...

@Pensierix,

Ολους μας εχει κουρασει γιατι οτι κανεις δεν βαζει το χερι τσεπη Ο ενας ομως το 'βαλε προσφατα και εμφανιστηκε ο Αλαφουζος με λεφτα και χωρις να παρει το περιβωοητο "δανειο". Ποιος το 'βαλε? Ο "δικος" μας "Βαγγελης Μυτηληναιος". Οχι βεβαια Πραγματικος, αλλα αυτος που υποδυετε τον "Μυτηληναιο"...

Στο λεω και στο υπογραφω. Υπαρχουν ανθρωποι που θελουν να βοηθησουν ΑΛΛΑ με την παρουσα κατασταση, με τον Βγενοπουλο, και την πραγματικη "δοιηκηση" ΔΕΝ θα συνεργαστουν ουτε προκειτε να διαπραγματευτουν.

Θα εχουμε εξελιξεις στον Παναθηναικο αυτο ειναι το σιγουρο. Δεν ξερω ποσο ραγδαιες θα ειναι αλλα θα εχουμε "ξεκαθαρισμα" σε πολλα επιπεδα.




The Bgt said...

Ειναι ενα απο τα λιγα πραγματα με τα οποια θα συμφωνησω με τον προπαγανδιστη/δημοσιοσχεσιτη Καρπετοπουλο: "που ειναι οι πλουσιοι φιλοι του Παναθηναικου"?

η απαντηση των οργανωμενων ειναι οτι οι πλουσιοι εβαλαν στον πολυμετοχικο τον οποιο διελυσε ο Τζιγγερ και "για μαλακες ψαχνετε?"

Οχι βρε φιλε ψαχνουμε για Παναθηναικους.Ή αν θες για εξυπνους επιχειρηματιες.

Καταλαβαινω οτι οι εποχες ειναι δυσκολες, οτι το ελληνικο ποδοσφαιρο ειναι μια σφηκοφωλια γεματη σφηκολαμογια, οτι ο ΟΣΦΠ εχει τα ηνια σε ολα τα επιπεδα, κοκ κοκ κοκ.

Δε γινεται ομως να μην υπαρχει εκει εξω ενα ευπορος Παναθηναικος με οραμα για την ομαδα, οχι ενας Αμπραμοβιτς, αλλα ενας ικανος νοικουρης που να μπορει να εκμεταλευτει εναν αριθμο φιλαθλων του Παναθηναικου που στην Ελλαδα αγγιζει τουλαχιστον τα 2 εκατομυρια. Δε μπορω να δεχθω οτι ομαδα με τετοιο νουμερο υποστηρικτων, ακομη και στους τωρινους χαλεπους καιρους, δε μπορει να εχει εσοδα ωστε οχι μονο να συντηρειται αλλα να εχει και καλες πορειες στην Ευρωπη και εμπορικα εσοδα απο το brand name που θα κτιζει συνεχεια.

Οσο για τους οργανωμενους, τουλαχιστον αυτους που γραφουν στο GWF τους λυπαμαι, συνεχεια διαβαζω για το καταραμενο Πεντελικο αλλα το χειροτερο ολων ειναι οι επικλησεις στον Πατερα και στο Βγενο. "Που σαι Πατερα να τους διαλυσεις και παλι?".

Βεβαια πως στον ανεμο τους διελυσε ο Πατερας που απο την επομενη χρονια η παραγκα λειτουργουσε και παλι σαν μη περασε μια μερα, μου ειναι δυσκολο να το αντιληφθω.

Ευχης εργο θα ηταν βεβαια καπως καποτε να μαθαιναμε για ολο αυτο το παρασκηνιο που παιζεται στις πλατες μιας τοσο δημοφιλους ομαδας.
Και εγω ρωταω, τελικα ποιος οφελειται απο αυτη την κατατασταση? Εκτος του ΟΣΦΠ (κι αυτο βραχυπροσθεσμα)?

pensierix said...

@ the Bgt

Για ποιό λόγο να αναλάβει ένας επιχειρηματίας τον ΠΑΟ και μάλιστα σε περίοδο μαύρης κρίσης;

α) Για να αναλάβει μια ομάδα που έχει χρέη και κανένα περιουσιακό στοιχείο;
β) Για το γήπεδο που ετοιμάζεται να φτιάξει;
γ) Για το γεμάτο ποιότητα ρόστερ και την καταπληκτική οργάνωση εντός ΠΑΕ;
δ) Για το περιβάλλον στο οποίο αγωνίζεται;
ε) Για το ενδοπαναθηναϊκό περιβάλλον, όπου στην πρώτη στραβή θα στη πέσουν οι νοσταλγοί από τη μια και οι Γιαννακόπουλοι από την άλλη;

Δεν υπάρχει κανείς λόγος για να αναλάβει κάποιος (εκτός και είναι κάποιος με τρελά λεφτά που δεν χαμπαριάζει από τίποτα οπότε πάσο). Ούτε καν για διαφήμιση...Ισα-ίσα, κινδυνεύει να μπει σε ένα περιβάλλον ως "νοικοκύρης" και να βγει "λίγος", "λαμόγιο", "μπαινοβγενοφούφουτος".

Εδώ πχ ο Πολέμης που όλοι λένε ότι μπροστά του ο Μαρινάκης είναι ψιλικατζής και όποτε κάνει δηλώσεις σου 'ρχεται να του δώσεις 5 ευρώ να πάρει γάλα στα παιδιά του γιατί δεν βγαίνει...Αν φραγκάτοι επιπέδου Πολέμη την έχουν δει έτσι, φαντάσου ένας "νοικοκύρης" επιχειρηματίας που δεν έχει τέτοια επιφάνεια πως θα σκέφτεται.

Η μόνη λύση κατ'εμέ είναι μια νέα πολυμετοχικότητα χωρίς το βαρίδι ονόματι Βαρδινογιάννης, που θα λειτουργεί σε διαφορετική βάση αποφεύγοντας τα λάθη του πρώτου εγχειρήματος...

Nick Triantos said...

Δεν προκειτε να υπαρξει νεα πολυμετοχικοτητα γιατι απεδειχθει μη βιωσημη στην Ελλαδα και απεδειχθει μη βιωσημη γιατι ο καθενας κοιταγε την παρτη του και ηθελε να κανει τη λεζαντα του, πρωτιστος.

Αυτο απεδειχθει και στην ΑΕΚ.

Αλλα δεν μπορει να γινει πολυμετοχικοτητα και για τον τροπο και τα ποσοστα που απεκτηθησαν και υπαρχουν. Γιατι δεν γινετε π.χ να πηγαινεις στο ΔΣ να ζητας να γινει ΑΜΚ 40εκ ωστε να βαλει ο ενας 4εκ, ο αλλος 20εκ και να θελει να παιρνει τις αποφασεις εν λευκω αυτος που βαζει τα 4.

Ο Πολεμης απομακρυνθηκε γιατι απλα ειδε τα αισχη που γινονται. Ο Πολεμης ποτε δεν υπεγραψε καμμια συμφωνια με κανεναν να παρει την ομαδα, ουτε υποσχεθηκε τιποτε σε κανεναν, ουτε ηθελε, ουτε θελει να παιξει μονος του. Το ιδιο ισχυει και γι' αλλους μετοχους που εχουν αποσυρθει. Η διασπαση της ΠΕΚ δεν εχει να κανει τιποτε με κανεναν Βαρδινογιαννη αλλα εχει να κανει με αυτον(ους) που θελησαν να ελεγχξουν την ομαδα μεσω της καταστροφης και εν μερη τα καταφεραν. Ολα ομως εχουν ενα τελος και βρισκομαστε κοντα σε αυτο πιστευω.



The Bgt said...

Γαλατη μου για αυτο εβαλα τη λεξη οραμα. Και ισως επρεπε να προσθεσω λιγη τρελλα.

Ολα αυτα που αναφερεις ειναι υπαρκτα θεματα, το σαινι-επιχειρηματιας ομως μπορει να τα διορθωσει. Φτανει να εχει σωστο πλανο και να σκεφτεται σαν επιχειρηματιας κι οχι σαν οπαδος ή παραγοντισκος.

Επιμενω οτι το προβλημα ειναι ο περιβαλλοντας χωρος, κοινως ο βοθρος που λεγεται ελληνικο ποδοσφαιρο. Και παλι ομως μπορεις να σταθεις εχοντας μια υγιη ομαδα και σαν πρωτο στοχο τη διακριση στην Ευρωπη.
Επισης το ξαναλεω, δε θα ναι πολυς ακομη ο καιρος που ο γαυρος θα κονομαει τα φραγκα του Τσ.Λ.

Παμε στα σοβαροτερα τωρα, ΟΣΚΑΡΣ Θα δει κανεις σας? απο τους μη εργαζομενους τελος παντων.

Γιώργος Τ. said...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Χάλια ο ΟΦΗ το Σάββατο, δίκαιη η νίκη της Πανάθας! Κι ας χρειαζόταν στραβοσέντρα του Μαρίνου για να ανοίξει το σκορ!
Στα του Φουρλάνου, ήταν κακός, αλλά θεωρώ πως (1) δεν έπρεπε να ξεκινήσει βασικός, (2) αφού ξεκίνησε, έπρεπε να τελειώσει το ημίχρονο και εκεί να γίνει αλλαγή..
Και τώρα γηπεδικό "ρεπορτάζ" για το πανό!! Λίγο μετά την έναρξη του αγώνα έγινε μια ψιλομανούρα εκεί που ήταν κρεμασμένο, που φαινόταν από εκεί που καθόμουν, 2 θύρες πιο κεντρικά.. Μάλιστα, είδα και κόσμο από τους οργανωμένους στο πέταλο να κοιτάζουν προς τα πάνω και να τρέχουν για να έρθουν προς το διάζωμα.. Εκεί είδα και το πανό και το τι έγραφε και έβγαλα τα συμπεράσματά μου...
Αργότερα, έμαθα πως η όλη μανούρα ήταν μια παρεξήγηση που λύθηκε άμεσα, ενώ το πανό "προστάτευαν" κάμποσα.. "νταμάρια"!!!

Unknown said...

nice free content!
ωραία δωρεάν περιεχόμενο!