Friday, December 12, 2008

Εκ βαθέων







Είπε: Σήμερα, έντεκα ολόκληρα χρόνια μετά την εκλογή μου στη διοίκηση της ΕΠΟ, κλείνει για μένα ένας κύκλος παρουσίας και προσφοράς στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Eννοούσε: Σήμερα, έντεκα ολόκληρα χρόνια μετά την εκλογή μου στη διοίκηση της ΕΠΟ, κλείνει για μένα ένας κύκλος παρουσίας και προσφοράς στην Επιχείρηση Προώθησης Ολυμπιακού.

Eίπε: Τριάμισι χρόνια ως Γενικός Γραμματέας και εφτάμισι ως Πρόεδρος είχα την ευτυχία να υπηρετήσω την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τη συμπαράσταση άξιων συναδέλφων και συνεργατών, όσο λίγοι στην ιστορία της Ομοσπονδίας.

Eννοούσε: Τριάμισι χρόνια ως Γενικός Γραμματέας και εφτάμισι ως Πρόεδρος είχα την ευτυχία να υπηρετήσω την ΕΠΟ και ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ, με τη συμπαράσταση άξιων συναδέλφων και λαμόγιων, όσο λίγοι στην ιστορία της Ομοσπονδίας.

Eίπε: Ζήτησα από εμένα, τα μέλη του ΔΣ και τους συνεργάτες μου πολλά και πιστεύω πως πετύχαμε τα περισσότερα.

Eννοούσε: Ζήτησα από τον εαυτό μου, τα μέλη του ΔΣ και τα λαμόγια πλήρη στήριξη στο έργο της παράγκας και πιστεύω ότι το κατορθώσαμε στο μέγιστο βαθμό.

Eίπε: Σχεδιάσαμε μια Ομοσπονδία σύγχρονη, λειτουργική, αποτελεσματική και -το σημαντικότερο- με απόλυτη και αποκλειστική κυριαρχία στο άθλημα και το κάναμε πράξη.

Eννοούσε: Σχεδιάσαμε μια παράγκα σύγχρονη, λειτουργική, αποτελεσματική και το σημαντικότερο με απόλυτη προσήλωση στο έργο της κυριαρχίας του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Eίπε: Ονειρευτήκαμε μια Εθνική Ομάδα μέλος στο κλαμπ των ισχυρών του κόσμου και την είδαμε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, με δικό της αθλητικό κέντρο και μια δυναμική μεγάλης ομάδας, που προκαλεί το σεβασμό όλων.

Eννοούσε:Μας έκατσε από το πουθενά ένα ανέλπιστο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και δεν είμαι μαλάκας για να μην εκμεταλλευτώ το γεγονός.

Eίπε: Παραλάβαμε μια Ομοσπονδία «περιορισμένης ευθύνης», κρατικοδίαιτη στο έπακρο, έρμαιο στις διαθέσεις κάθε Υπουργού και κάθε νόμου, χωρίς καμία σχέση με την αγορά και τις επιχειρήσεις και αλλάξαμε το ρου της ιστορίας της συνδέοντας το ποδόσφαιρο με την αγορά και μεταφέροντας το σύνολο της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας στην ίδια την Ομοσπονδία και τις Ενώσεις-μέλη της.

Eννοούσε: Παραλάβαμε μια παράγκα "περιορισμένης ευθύνης", εξαρτώμενη από τις διαθέσεις του καπετάνιου, που δεν εννοούσε να αφουγκραστεί τις ανάγκες της αγοράς και είχε καβούρια στην τσέπη και αλλάξαμε τον ρου της ιστορίας αποθέτοντας την τύχη της στα χέρια του γαλαντόμου Σωκράτη που την μετέτρεψε σε "Ανώνυμη Εταιρεία" και έδωσε την ευκαιρία να χορτάσει ένας πολύ μεγαλύτερος κύκλος λαμόγιων.

Eίπε: Οργανώσαμε τις μεγάλες αλλαγές στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στηρίξαμε όλες τις θετικές πρωτοβουλίες και αγκαλιάσαμε το νέο που προσπαθούσε χρόνια να γεννηθεί.

Eννοούσε: Οργανώσαμε την ερασιτεχνική διαιτησία σε επαγγελματική τέτοια, στηρίξαμε κάθε φέρελπι κόρακα που προσπαθούσε να αναδειχθεί μέσα από την διαπλοκή.

Eίπε: Στα έντεκα αυτά χρόνια και με την ΕΠΟ σε διαρκή διαδικασία μετασχηματισμού έγιναν πάρα πολλά. Ανάμεσά τους και λάθη. Ηταν αδύνατο να τα αποφύγουμε, όπως συμβαίνει με κάθε ζωντανό οργανισμό. Ηταν, όμως, λάθη αυθεντικά, χωρίς πρόθεση. Προφανώς και αναλαμβάνω και γι΄ αυτά την ευθύνη.

Eννοούσε: Στα έντεκα αυτά χρόνια και με την ΕΠΟ (Επιχείρηση Προώθησης Ολυμπιακού) σε διαρκή διαδικασία μετασχηματισμού έγιναν πάρα πολλά. Ανάμεσά τους και λάθη, όπως το πρωτάθλημα του βάζελου το 2004. Ηταν αδύνατο να τα αποφύγουμε, όπως συμβαίνει με κάθε ζωντανό οργανισμό. Το ομολογώ, αυτός ο τίτλος μας ξέφυγε. Δεν ήταν όμως εξ ολοκλήρου δικό μας λάθος. Επαιξε ρόλο η αδράνεια του Σωκράτη που προσπαθούσε να καταλάβει πόσο επικίνδυνη θα μπορούσε να αποβεί γι΄ αυτόν η νέα κυβέρνηση. Προφανώς και αναλαμβάνω και γι΄ αυτά την ευθύνη, αφού ενώ προσωπικά ήμουν βέβαιος, δεν κατάφερα να τον πείσω ότι ο χοντρός δεν θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή.

Eίπε: Στο πρόσωπό μου, συμπυκνώνεται η αντίδραση όλων εκείνων που δεν συγχώρεσαν ποτέ το μετασχηματισμό της ΕΠΟ από έναν περιθωριακό, αποκλειστικό τρόφιμο των κρατικών διαδρόμων και ταμείων και εύκολο, σε κάθε αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων οργανισμό, σε μια σύγχρονη οντότητα που έχει κατοχυρώσει το αυτοδιοίκητο του αθλήματος, έχει τον πλήρη έλεγχο με το Καταστατικό και τους Κανονισμούς της και δεν υπακούει στις οδηγίες του καθενός που κοιμάται και ξυπνάει με όραμα τον έλεγχό της.

Eννοούσε: Στο πρόσωπό μου συμπυκνώνεται η αντίδραση όλων εκείνων που δεν συγχώρεσαν την μετάλλαξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε Επιχείρηση Προώθησης Ολυμπιακού, που είναι πάνω από όλους, κάνει κουμάντο στην όποια ΕΠΑΕ ή Σούπερ Λίγκα και μπορεί να γράφει κανονικά εκεί που δεν πιάνει μελάνι το κράτος, έχοντας τον πλήρη έλεγχο του Καταστατικού και των κανονισμών της και δεν δίνει δεκάρα για τις διαμαρτυρίες αυτών που βλέπουν κάθε χρόνο την πλάτη του Ολυμπιακού.

Eίπε: Ολοι αυτοί αποφάσισαν, στο πρόσωπο του Προέδρου, να «εκδικηθούν» την εναρμόνιση της Ομοσπονδίας με τη διεθνή έννομη ποδοσφαιρική τάξη αποκόπτοντας, με το «έτσι θέλω», την Ε.Π.Ο. από τη συνταγματικά κατοχυρωμένη συνδρομή του κράτους στον αθλητισμό.

Eννοούσε: Ολοι αυτοί αποφάσισαν, να μου θέσουν εκβιαστικά το δίλημμα προεδριλίκι ή μπουζού, εξαιτίας της τεράστιας τρύπας στα οικονομικά της Ομοσπονδίας, αλλά τουλάχιστον μου επέτρεψαν να φύγω με ψηλά το κεφάλι βγάζοντας μια ανακοίνωση όπου θα το παίζω και υπεράνω.

Eίπε: Το ποδόσφαιρο και ειδικά το ερασιτεχνικό βρέθηκε σε διωγμό. Αυτή είναι η απόλυτη και μοναδική αλήθεια, όσο και να επιχειρούν να την κρύψουν κάτω από κορώνες «για την τήρηση των νόμων».

Eννοούσε: Το ποδόσφαιρο και ειδικά το ερασιτεχνικό το είχα ανέκαθεν γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων μου. Αυτή είναι η απόλυτη και μοναδική αλήθεια.

Eίπε: Αισθάνομαι ότι πλέον δεν μπορεί να με βαραίνει άλλο ο οικονομικός αποκλεισμός του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και ο μαρασμός των Ενώσεων.

Eννοούσε: Αισθάνομαι ότι πλέον δεν με παίρνει να κάνω μαγκιές και αφού εξασφάλισα τις εγγυήσεις ότι θα φύγω σαν κύριος, παίρνω το καπελάκι μου και αποχωρώ.

Eίπε: Αισθάνομαι ότι οι προσωπικοί εναντίον μου διωγμοί από «υπηρέτες πολλών αφεντάδων» δημιούργησαν την τέλεια εικόνα του αποπροσανατολισμού την οποία χρησιμοποίησαν πολλοί, σε ένα δημόσιο παιχνίδι με μερίδα του τύπου, για να καλύψουν δικά τους λάθη και να δικαιολογήσουν στα μάτια του κόσμου την ανεπάρκειά τους.

Eννοούσε: Αισθάνομαι πως η τελευταία ικανοποίηση που έχω είναι ότι θα μπορώ να φωνάζω μέχρι να πεθάνω πως με έφαγαν μπαμπέσικα οι πολυμετοχικοί που προσπαθούν τόσο καιρό να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο ότι τάχα μου εγώ και η παράγκα ευθυνόμαστε επειδή τόσα χρόνια ο Τζίγγερ κοιμόταν με τα τσαρούχια και έβλεπε συνεχώς την πλάτη του φίλου μου του Σωκράτη.

Eίπε: Η αποχώρησή μου από τη θέση του Προέδρου μετά από εφτά χρόνια και δύο εκλογικές αναμετρήσεις είναι η μόνη λύση. Την αποφάσισα με τη γνώση όσων μεσολάβησαν και την ηρεμία που προσφέρει το τεράστιο έργο που συντελέστηκε.

Eννοούσε: Η αποχώρησή μου από τη θέση του Προέδρου μετά από εφτά χρόνια και δύο στημένες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν η μόνη λύση. Την αποφάσισαν άλλοι για μένα και μπορώ να φύγω ήσυχος ότι έφερα το τεράστιο έργο μου εις πέρας.

Eίπε: Σας ζητώ να συνεχίσετε να φυλάτε ως κόρη οφθαλμού την αδιατάρακτη ενότητα του ΔΣ και των Ενώσεων, να τη διευρύνετε ακόμη περισσότερο και να στηρίζετε με όλη σας τη δύναμη όσους την εγγυώνται στην πράξη.

Eννοούσε: Σας ζητώ να συνεχίσετε να φυλάτε ως κόρη οφθαλμού την αδιατάρακτη ενότητα της παράγκας και των λαμόγιων να τη διευρύνετε ακόμα περισσότερο και να στηρίζετε με όλη σας τη δύναμη τους ανθρώπους του θείου.

Eίπε: Είμαι βέβαιος πως στα χέρια σας η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα κερδίσει όλα τα στοιχήματα που θα βάλει με την ιστορία και το μέλλον της.

Eννοούσε: Είμαι βέβαιος πως στα χέρια σας η Επιχείρηση Προώθησης Ολυμπιακού θα συνεχίσει απερίσπαστη το έργο της και θα κερδίσει όλα τα στοιχήματα που θα βάλει με την ιστορία και το μέλλον της.

***

Scratch: Μου ήρθε με mail, είναι μια σειρά από συνθήματα της ομάδας του Αστέρα Εξαρχείων. Της ομάδας που έκανε φιέστα για να γιορτάσει τον υποβιβασμό της...



Scratch 1: Και μετά αναρωτιόμαστε αν πρέπει να τους ονομάζουμε "αλήτες ρουφιάνους". Και μετά αναρωτιόμαστε ποιος πυροδοτεί τη βία. Ούτε καν οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν άντεξαν αυτό το άθλιο δημοσίευμα και σκέφτηκαν ακόμα και να κάνουν διαμαρτυρία στην εφημερίδα που το έγραψε...



ntroph re

Posted by *** on December 11, 2008, 17:43:07

kar... ntroph sou moul..

bale tin dimosiografia ston kwlo sou malaka pou ksereis oti to paidaki itan enas apo tous pio tromerous hooligan tis elladas
ANTE G.... RE MPAST....

Posted by **** on December 11, 2008, 20:58:42, in reply to "ntroph re"

skepsou ti paidia 8a exei megalwsei auto to ARD

Posted by ***** on December 11, 2008, 18:54:15, in reply to "ntroph re"

NTROPH GIATI KAI AKOMA KAI AN HTAN EMEIS TETOIA FARA DEN HMASTE...

Posted by **** on December 11, 2008, 18:56:46, in reply to "Re: ntroph re"

kai na htan, einai autonnoito pws pleon den exei shmasia an eixe kanei kati...

to mono pou mporoume na kanoume,einai na stieloume mazikes epistoles sto fws enantion autou tou karagkiozi, ton opoio tis 1-2 fores pou ekatsa na ton diavasw,metaniwsa gia ton xrono pou exasa...

12 comments:

The Bgt said...

Απλα ...υποκλινομαι!

(πσιτ πσιτ, μη τους ακους που σου λενε να πας σε κανα ραδιοφωνο-περιοδικο-εφημεριδα, θα σε κανουν σαν τα μουτρα τους στο βρωμοκυκλωμα τους. Παντως ενα βιβλιαρακι θα χε γουστο να γραφες :) )

Giorgos Varvakis said...

Τί Γκαγκατσιάδα ήταν αυτή!! Τρελάθηκα με τα συνθήματα του Αστέρα και τα πήρα άγρια με το το εμετικό σχόλιο του αλήτη που θεωρεί τον εαυτό του δημοσιογράφο!
φιλιά Καλό Σ/Κ

gatti said...

@The Bgt: Kι εσύ για το βιβλίο; Εχω αρχίσει και το σκέφτομαι σοβαρά.

ΥΓ. Μην ανησυχείς, σε ποιο ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό, θα αντέξουν να τα χώνω και στην ομάδα μου και στους άλλους; Θα έπρεπε να είμαι μόνο με τη μία ή την άλλη παράταξη...



@gvarvakis: E, ένα ...έπος το άξιζε ο Γκαγκά.
Τα συνθήματα του Αστέρα Εξαρχείων είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ!

Ασε, αυτός ο τύπος είναι άθλιος. Εχω ξαναδιαβάσει κείμενά του και έχω φρίξει!

Φιλιά, Γιώργο μου! Καλό Σ/Κ και σε σένα!

xaroylita said...

Kαι πάλι εδώ να σου λέω τα ίδια και τα ίδια. Εσύ δεν ακούς όμως..
" Β Ι Β Λ Ι Ο "...

" G A T T I Said..." o τίτλος.. Πρέπει να στο πούν κι άλλοι για να το πάρεις απόφαση; Είναι ταλέντο αυτό κοπελιά μου!!!

Καλή σου μέρα..:))

Γιώργος Τ. said...

Να φύγει και να μην ξανάρθει ο "κος" Γκαγκάτσης.. Θα τον θυμόμαστε ως "Prime minister of Greece"... Για τίποτ' άλλο.. Δεν αξίζει να τον θυμόμαστε για κάτι άλλο..
Όσο για τον άθλιο που αυτοαποκαλείται δημοσιογράφος, τι να πω... Να τον χαίρονται αυτοί που τον πληρώνουν και που δημοσιεύουν αυτά που γράφει..

Alexandros said...

Όπως το έγραψες. Κατά πάσα πιθανότητα έκανε διακανονισμό για να μην καταλήξει στη φυλακή. Στην Ελλάδα φυλακή μπαίνουν μόνο όσοι δεν έχουν στο ήλιο μοίρα. Και οι μανιακοί δολοφόνοι. Οι υπόλοιποι, σαν τον Γκαγκάτση, την βγάζουν καθαρή. Να μου το θυμηθείς οτί θα αθωωθεί 100%

gatti said...

@xaroylita: Να βγάλω βιβλίο ε; Mε φαντάζεσαι να τραγουδάω ως άλλη Εφη Σαρρή:

"Εκδόστε με, εκδόστε με
και στις προθήκες χώστε με!"

Φιλιά, Χαρά μου! :)))

ΥΓ. Τελικά το "εκδόστε" με όμικρον γράφεται ή με ωμέγα; Ετσι όπως άλλαξε η ορθογραφία, έχω χάσει το μπούσουλα!



@Γιώργος Τ.: Είχε όντως πλάκα το "Prime Minister of Greece". Τελικά αυτός ο Καραμανλής έλαμψε διά της απουσίας του ως Πρωθυπουργός σε όλες τις μορφές κοινωνικής δραστηριότητας.

Οσο κι αν θέλουμε να τον ξεχάσουμε ο Γκαγκάτσης θα μνημονεύεται πάντα λόγω του Εuro 2004.



@Alexandros: Eτσι είναι Αλέξανδρε. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γκαγκά πήρε εγγυήσεις ατιμωρησίας με αντάλλαγμα την παραίτησή του. Δεν ήθελε να φύγει αλλά στριμώχτηκε. Το θέμα είναι να μην γυρίσουμε στα ίδια και να αλλάξουμε πραγματικά σελίδα. Αλλά δεν αισιοδοξώ πως θα γίνει αυτό. Ούτε με τον Μητρόπουλο, ούτε με τον Πιλάβιο...

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Από τον Γκαγκάτση στον Πιλάβιο ή των Βίκτωρα...Ή αλλιώς από την σκύλα στη χάρυβδη. Η παρουσία του Βίκτωρα στην ομιλία του Βγενόπουλου ως ιδρυτή της ΠΕΚ συμπωματική??

Πάντως η Πανάθα γαύρος στην θέση του γαύρου δεν θα γίνει...

gatti said...

@Thodoras13: Aπό τη Σκύλα στη Χάρυβδη όντως. Ποιον δηλαδή να διαλέξεις; Τον Βίκτορα με το αμαρτωλό παρελθόν ή τον Πιλάβιο που έχει εργαστεί στον Παναθηναϊκό, αλλά χαίρει της εκτίμησης του Κόκκαλη και τον θέλει ως διάδοχό του ο Γκαγκάτσης;

Το ότι δεν θα γίνουμε γαύρος στη θέση του γαύρου, μόνο ως ευχή μπορούμε να το πούμε. Γιατί κατά βάθος δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι...

SniperAthens said...

...και άφησα και 45 εκ. ΧΡΕΟΣ

(ΔΕΝ το είπε αλλά το ξέρουμε - ο Γκαγκάτσης φεύγει, ο εισαγγελέας έρχεται)

SniperAthens said...

α... περί Γαβαθιώτη...


τι περιμένετε... εδώ οι πολιτικοί "δημοσιογράφοι" ρίχνουν λάσπη, θα μείνουν οι αθλητικοί (που έχουν και πιό συγκεκριμένο και πορωμένο κοινό) απ' έξω?

gatti said...

@Sniper: Σιγά τον εισαγγελέα. Λες να μην τα έχει συζητήσει; Πιο λευκός κι από το χιόνι θα βγει. Αλλιώς δεν θα παραιτείτο...

Δεν περιμένουμε τίποτα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα σχολιάζουμε κιόλας όταν συναντάμε τέτοιους τύπους...