Friday, December 19, 2008

Ποια Βιγιαρεάλ; Καραγκούνης!


Και η κληρωτίδα έβγαλε Βιγιαρεάλ. Τo κίτρινο υποβρύχιο. Δύσκολη λέει κλήρωση με την ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει σταθεροποιηθεί στις κορυφαίες θέσεις της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Που έχει παιχταράδες σαν τον Καπντεβίλα, τον Νιχάτ, τον Λορένσε, τον Σένα, τον Ιμπαγκάσα. Τι να μας πει όμως εμάς το κίτρινο υποβρύχιο; Εμείς έχουμε κοτζάμ Ο.Υ.Κ. Ο Υποβρύχιος Καραγκούνης. Καραγκούνης ο δύτης. Καραγκούνης ο βουτηχτής. Μια Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών μόνος του είναι! Θα σου κάνει ο τυπάρας μια δολιοφθορά στο σπανιόλιο το υποβρύχιο άλλο να σου λέω και άλλο να το βλέπεις!


Πέρα από την πλάκα τώρα καλούτσικη ήτανε η κλήρωση. Εγώ βέβαια δεν την ήθελα με τίποτα τη Βιγιαρεάλ. Γιατί και καλή ομάδα είναι και γνήσιο λατινοαμερικάνικο ποδόσφαιρο παίζει και καλούς παίκτες διαθέτει και δυνατό κέντρο και κάθετη πάσα και και και και...

Από την στιγμή όμως που οι δικές μας επιλογές δεν ήταν πολλές, ενώ αντίθετα αποτελούσαμε το ...ξερολούκουμο για όλους τους υπόλοιπους καλύτερα που μας έτυχε η Βιλαρίμπα, σόρυ, η Βιγιαρεάλ για πολλούς και διάφορους λόγους.


Κατ΄ αρχήν, δεν είναι ομάδα που θα την πάρεις στην πλάκα. Αν σου τύχαινε καμιά Σπόρτινγκ Λισσαβώνας θα την έβλεπες τη φάση παιδική χαρά και θα πήγαινες εκεί και μπορεί να μην προλάβαινες να μαζεύεις. Αν πάλι σου έπεφτε καμιά Ρεάλ Μαδρίτης θα έπρεπε να πεις ήδη αντίο, γιατί σε ό,τι χάλι και να βρίσκεται δεν παύει να είναι Ρεάλ. Ενώ με τη Βιγιαρεάλ θα πας συγκεντρωμένος. Γιατί ξέρεις ότι είναι δύσκολη αντίπαλος και επικίνδυνη ομάδα και θα παίξεις σοβαρά.

Επειτα είναι και η ενίσχυση της ομάδας. Η Βιγιαρεάλ είναι ζόρικο φρούτο. Οπότε θα αναγκαστούν και οι πολυμετοχικοί να κάνουν σοβαρές μεταγραφές (αρκεί να μην αφήσουν τον Αντωνίου μόνο του και τα κάνει πάλι μαντάρα).


Τέλος είναι και μια χαρά εκδρομούλα για όσους αποφασίσουν να την πραγματοποιήσουν. Γι΄ αυτό σας λέω. Μια χαρά είναι η κλήρωση. Και αφήνει ελπίδες πρόκρισης. Τέτοια θέλαμε. Αρκετά δύσκολη για να είμαστε σοβαροί και αρκετά "εύκολη" ώστε να έχουμε την εντύπωση (την ψευδαίσθηση έστω) ότι παλεύεται...

***

Ο γαύρος τώρα στάθηκε πιο τυχερός. Ανετα την έχει την Σεντ Ετιέν και μπορεί να περάσει αέρα στους "16" του ΟΥΕΦΑ. Και θα γελάσει και το χειλάκι των φουκαράδων των οπαδών του που τα μόνα τους ταξίδια ήταν για δερμάτινα στην Πόλη, ενώ όσοι τολμηροί έφτασαν στο Χάρκοβο τον δάγκωσαν από το κρύο...


Ενώ η Σεντ Ετιέν μια χαρά πόλη είναι. Το πολιτισμικό της θα το πάθει βέβαια κι αυτή, αλλά έχω ακούσει ότι τους χουλιγκάνους τους, τους διαθέτει κι αυτή. Είναι μάλιστα λένε η έδρα της η δεύτερη πιο καυτή μετά το Βελοντρόμ. Τι να σου κάνει όμως η έδρα άμα δεν έχεις ομάδα; Κι οι στεφανουά μάλλον δεν έχουν ομάδα φέτος.

Για τους γαύρους τώρα τα γούστα έρχονται μετά. Αν περάσουν δηλαδή τους Γάλλους. Ετσι και προκριθούν στους "16" θα τους περιμένει μία εκ των Βέρντερ - Μίλαν. Πες Μίλαν δηλαδή για να είσαι μέσα. Αυτή πράγματι είναι ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Τα ΚΑΠΗ του Μιλάνου εναντίον των ΚΑΠΗ του Πειραιά. Η πλάκα τώρα ποια είναι; Αυτοί οι αλήτες ρουφιάνοι έχουνε ξεσηκώσει τα μυαλά των γαύρων. Πήγανε και βγάλανε σήμερα πρωτοσέλιδα ότι και καλά με τη μπάλα που έπαιξε κόντρα στη Χέρτα ο γαύρος χτυπάει τελικό ΟΥΕΦΑ. Οπότε ξεθάρρεψαν κι οι γαύροι, ξέχασαν και το καρδιοχτύπι του πρώτου ημιχρόνου και καβάλησαν καλάμι. "Ποια Μίλαν; Την πρώην ομάδα; Την έχουμε!" λένε από το μεσημέρι που έγινε η κλήρωση.

Μα, έχει Πάτο, Κακά, Ροναλντίνιο, Σεβτσένκο, Πίρλο, λέει πού και πού κανας σκεπτόμενος γαύρος (εντάξει, τώρα κι εσείς, υποθέτουμε ότι υπάρχει κι αυτό το είδος).

Και ξαναπαντάνε οι θαρραλέοι: Ποιος Πάτο; η Πάπια; Ποιος Κακά; Ασχολίαστο. Ποιος Ροναλντίνιο; Αυτός που του τρώει η μαμά του τα γαριδάκια; Ποιος Σεβτσένκο; Ο πρώην ποδοσφαιριστής; Και ποιος Πίρλο; Αυτός που είχα αφίσα στο δωμάτιό μου στα Eighties;

Ασε που έχουν αρχίσει να ονειρεύονται ήδη το ζευγάρωμα της χρονιάς! Τάσος Πάντος vs Ροναλντίνιο!

Μιλάμε τώρα για τρελά γούστα το Φλεβάρη και το Μάρτη!

13 comments:

Crazy Tourists said...

Μια χαρά είναι η κλήρωση! Ό,τι πρέπει που λες κι εσύ!! Ας πάρουμε όμως κανέναν αμυντικό...
"Σκεπτόμενος γαύρος";;; Έλα ρε!! Τι είναι αυτό; Τρώγεται; Κουπίτσα ονειρεύονται πάλι φέτος, να τη βάλουν δίπλα στην περσινή, να κάνουν παρέα!!
Φιλιά πολλά!
Καληνύχτααααααααα!!!!!!!

Τρελοτουρίστρια

gatti said...

Μια χαρά είναι η κλήρωση, ειδικά για σένα που είσαι και των ταξιδιών. Ειδικά αν δεν έχεις πάει στη Βιγιαρεάλ.

Εντάξει τώρα κι εσύ... Υπάρχει και αυτό το είδος, ευτυχώς, αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε. Είναι όμως σπάνιο σαν τα κινέζικα πάντα ένα πράγμα. Και θέλει στοργή και προστασία γιατί έτσι και εκλείψει, καήκαμε...

Ναι, είναι γεγονός ότι ονειρεύονται την κούπα του ΟΥΕΦΑ. Την είδε κι ο χόχος στο ματσάκι με τους Τούρκους και δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό του.

Φιλιά, τρελοτουρίστι μου!

squarelogic said...

Κατι μου λέει οτι οι φιλόδοξες ισπανικές ομάδες δεν είναι το φόρτε μας,αλλά εδώ που φθάσαμε ποιά να διαλέξεις...κρίμα γιατί πιστεύω οτι τη μόνη Γερμανική ομάδα που δεν "έχει" ο ΠΑΟ είναι η Μπάγερν Μονάχου.

Για τους γαύροι μην αποκλείεις τίποτε...ειδικά αν η Βέρντερ κάνει κανά χουνέρι στη Μίλαν(χλώμό βέβαια,αλλά είναι απρόβλεπτη ομάδα)

Και απ'οτι βλέπω πάλι ο Αντωνίου το χειρίζεται το θέμα και βραχυκυκλώνει με τις εναλλακτικες λύσεις που του προτείνουν επειδή διστάζει να ξηλωθεί χοντρά για τις πρώτες του επιλογές.
Μα αυτό-όσο και νάναι κατανοητό μια και διαχειρίζεται ξένα χρήματα-αποδείχτηκε αποτυχημένη λογική:
Σόουζα+Μελίσσης+Λάζαρος=9εκ. ευρώ στην εξέδρα=1 Ντιόγο ή αν θέλετε 2/3 των Άλεξ+ Μπαστός πακέτο.
Είπατε τίποτε?

gatti said...

@squarelogic: Δυστυχώς, θα συμφωνήσω μαζί σου. Δεν είναι το φόρτε μας οι ισπανικές ομάδες, γι΄ αυτό δεν ήθελα τη Βιγιαρεάλ. Οι επιλογές μας όμως ήταν λίγες, ενώ τουλάχιστον το όνομα και η δυναμικότητά της δεν μας επιτρέπει να πάμε ανυποψίαστοι. (Θα μου πεις και να πάμε υποψιασμένοι δεν σημαίνει και πολλά - καλή ώρα Ανόρθωση...).

Και πράγματι όλες τις γερμανικές θα μπορούσαμε να τις παλέψουμε, εκτός από τη Μπάγερν.

Δεν αποκλείω τίποτα για τον γαύρο στην περίπτωση που η Βέρντερ αποκλείσει τη Μίλαν. Απλώς δεν θεωρώ εύκολο το συγκεκριμένο ...θαύμα.

Δυστυχώς εκεί το βλέπω κι εγώ να πηγαίνει το πράγμα με τον Αντωνίου. Θα μας φέρει πάλι κανα παλτό γιατί λυπάται να χαλάσει τα ξένα λεφτά. Κάτι Πράνιτς και σία δεν μου γεμίζουν καθόλου το μάτι, ενώ και το γεγονός ότι "κλοτσάει" ο Σόουζα περιορίζει τις επιλογές. Κοινώς; Πάλι μπλέξαμε!!!

eforas said...

Αν δεις τα ζευγάρια που βγήκαν στο ΤΣ.Λ. (Μάντσεστερ-Ίντερ, Ρεάλ-Λίβερπουλ, Τσέλσι-Γιουβέντους, Άρσεναλ-Ρόμα), δεν είχες και πολλές επιλογές, για να μην είναι κανείς ευχαριστημένος με τη Βιγιαρεάλ. Όσο για τα γαβράκια, για να είμαστε αντικειμενικοί (!#!$!), τη Μίλαν την έχουν. Αυτή που δεν έχουν είναι η Σεντ Ετιέν!! Μπου χα χα χα χα χα!

Φιλάκια! Πολύ καλημέρα μας!

Γιωργος Κεντρωτης said...

Παιδιά, αντιλαμβάνομαι το φόβο σας. Αλλά μή φοβάστε! Άλλη χρονιά θα πάρουμε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (που δεν θα ξαναγίνει!...) Για φέτος λέμε να το αφήσουμε σε καναν φουκαρά, μπας και ξεγελάσει την πείνα του.
Όσο για εσάς; Έχετε προοπτικές, κι ας κάνετε τις σεμνές δεσποινίδες, μην και σας κακολογήσουν στην ευρωπαϊκή γειτονιά. Είδατε τά άλλα ζευγάρια; Σκοτώνονται μία-μία οι άλλες ομάδες για χάρη σας και για πάρτη σας! Μέχρι που σας βλέπω στον τελικό με αντίπαλο τη Σπόρτιγκ... Την προεορταστική καλημέρα μου.

gatti said...

@eforas: Nαι, δεν το συζητάμε, οι επιλογές ήταν ελάχιστες. Από τις δύσκολες μας έτυχε η καλύτερη δυνατή.

Εδώ που τα λέμε, με μια δεύτερη ανάγνωση, όντως, την έχουν τη Μίλαν, ενώ με τη Σεντ Ετιέν είναι μεγάλο πρόβλημα το κρύο. Οπως με Σοσό. Λες να ξαναβγει ο πρόεδρας στους Αλεκοτσουκαλάδες να τους πει να προσέχουν και να ντυθούν ζεστά για να μην κρυώσουν;
(Την είδα δει live τη συγκεκριμένη εκπομπή, γιατί είχαν πει ότι σταματάνε και βγήκε ο θείος στο τηλέφωνο για να τους χαϊδέψει - ναι! είμαι ΤΟΣΟ άρρωστη να βλέπω πού και πού Τσουκαλάδες...).

Γαύροι στη Γαλλία... Μοντιέ, τι προοπτική!

Φιλάκια!

Καλημερούδια σου! :))



@Γιωργος Κεντρωτης: Aχ, θέλουμε να κρυφτούμε, αλλά μας κατάλαβες! Αυτό είναι! Τρέμουμε μη τυχόν πάρετε το ΟΥΕΦΑ! Οχι μωρέ, μη το αφήσετε, κρίμα είναι. Αλλωστε δεν είναι της ιδιοσυγκρασίας σας να αφήνετε να πάρει κανας άλλος τρόπαιο. Ολα θέλετε να τα παίρνετε με κάθε τρόπο. Για ρώτα και την ΑΕΚ! Ξέρει αυτή!

Ετσι! Ετσι! Πες τα! Πάλι θα κάνουμε πορεία επειδή οι αντίπαλοί μας έχουν βαλθεί να αλληλοεξουδετερωθούν. Μα κι αυτός ο βλαξ ο Special One! Ποιος του είπε να ...κάτσει να χάσει; Ας πέσει τώρα πάνω στην ομάδα του γερο ξεκούτη να στρώσει χαρακτήρα!

Κι άμα βάλει κανα γκολ επί των "Μπέμπηδων" όπως τότε με την Πόρτο, αυτή τη φορά να πανηγυρίσει πετώντας ψηλά την παντόφλα!

Καλημέρα :))))

island said...

Γατάκι τί κάνεις; Τα έμαθες για το μέλος; Το ανέβασα χθες στο αθλητικό αν και έχω το ΦΕΚ μπροστά μου με κάθυε επιφύλλαξη αλλά σήμερα το είδα και δημοσιευμένο στις εφημερίδες.

Για την Ευρώπη τώρα. Είναι απλά τα πράγματα. Αν πας να χτυπήσεις καπτενβίλα και την παρέα του με Τζιόλη ίσως και να πας άπατος. Όμως αν έρθουν 3 πραγματικά παιχταράδες(και όχι νέοι πολλά μελλοντικώς υποσχόμενοι) τότε έχεις ελπίδες. Αλλά δεν βλέπω να έρχονται 3 παιχταράδες αλλά 3 τύπου παιχταρά όπως ο Σόουζα που προσπαθούν να διώξουν. Θα προσπαθήσει φυσικά ο Αντωνίου να πάρει φθηνό σχετικά πράγμα ώστε να ευχαριστήσει τον πρόεδρα και να βάλει και κάτι παραπάνω στην τσέπη. Γιατί αν φέρει πχ άλλον έναν τύπου Σόουζα με 7 μύρια!!! όπως τον παλιό, και στην ουσία ο παίχτης δεν αξίζει ούτε τα μισά ο Αντωνίου θα βάλει κάτι παραπάνω από προμύθειες ή δεν ξέρω και εγώ τί άλλο. Μπορεί και να λέω μαλακίες αλλά θα δείξει. Κοντόις ψαλμός κάλαντα εν όψη.

Φιλί

coachp said...

Θεωρώ οτι στη Μίλαν το εχουν ψιλογραμμένο το Ουέφα. Τουλάχιστον ετσι μου είπε ένας υποστηρικτής της Ιταλός. Οχι οτι πάνε να χάσουν, αλλα μια αδιαφορία την ψιλοέχουν. Και νομίζω οτι ο Ολυμπιακός έτσι όπως παίζει εντός και με την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση, μπορεί να κάνει καλή πορεία στο Ουέφα. Οπως κέρδισε ο Παο την Ιντερ, μπορεί να κερδίσει κι ο Ολυμπιακός τη Μίλαν. Συμβαινουν αυτά.
Τη δευτέρα ανακοινώνεται η πρώτη μεταγραφή της Παναθας... Μπουχαχαχαχαχα!

Γιώργος Τ. said...

Βασικά πιστεύω ότι ο γαύρος δεν θα είχε πρόβλημα σε κανέναν αντίπαλο από αυτούς που ήταν να κληρωθεί.. Το πρόβλημα θα το έχει (αν το έχει) στο γήπεδο..
Όσο για μας, καλή η κλήρωση.. Φυσικά και δεν είναι εύκολη, αλλά σαφώς και υπήρχαν καλύτεροι αντίπαλοι.. Τώρα η ελπίδα υπάρχει.. Γι' αυτό και δεν θα την ψάξω για ταξιδάκι στην Ισπανία... Θέλω Anfield για μετά και δεν θα "βγαίνω"!!!

gatti said...

@island: Γεια σου Νησάκι. Αλίμονο, αν δεν τα μάθαινα για το μέλος! Από τους πρώτους πρώτους το έμαθα. Ποια επιφύλαξη μου λες; Εδώ πήγε και έβγαλε ανακοίνωση. Αρα αλήθεια είναι. Οντως τα έφτιαξε τα χαρτιά του για μια θέση στο δημόσιο, λες και έχει ανάγκη. Μέγιστη ξεφτίλα!

Για να δούμε... Θα έρθουν παιχταράδες ή θα λυπηθεί πάλι τα ξένα λεφτά ο Αντωνίου και θα μας φέρει κανα σαπάκι; Εγώ πάντως πολύ φοβάμαι τις επιλογές του.

Τώρα για τον Σόουζα ειδικά, αισθάνομαι ότι μπορεί και να τον έχουμε αδικήσει. Κι εγώ είχα νεύρα μαζί του, αλλά ίσως είχα άδικο. Η δουλειά του είναι να βάζει γκολ και να σπάει τη μπάλα. Δεν είναι να δημιουργεί φάσεις. Αυτός ο παίκτης μας λείπει. Στον Σόουζα δεν έχουν δοθεί πολλές ευκαιρίες. Επαιξε μόνο στην αρχή όταν όλη η ομάδα ψαχνόταν. Ας πάρουμε τον στόπερ και τον επιτελικό χαφ και ας τον ξαναδοκιμάσουμε τώρα που η ομάδα έχει μια κάποια αγωνιστική συμπεριφορά. Από την άλλη πάλι ο τεντάς τον βλέπει καθημερινά, εμείς μόνο υποθέσεις κάνουμε. Δεν ξέρω...

Φιλιά!



@coachp: Κι έλεγα χρονιάρες μέρες δεν θα με τσαντίσει; Τι μπου χαχχα ρε συ; Αφού το ξέρεις ότι μας τη σπάει αυτό που κάνεις. Και δεν στο έχω πει μόνο εγώ. Αν θες να πεις κάτι πες. Αν όχι μην σχολιάζεις, μην γελάς και μην ειρωνεύεσαι. Πώς πρέπει να στο πούμε δηλαδή για να καταλάβεις ότι αυτό που κάνεις είναι μια αηδία σκέτη;



@Γιώργος Τ.: Συμφωνώ κι εγώ δεν υπάρχει ομάδα που θα μπορούσε να τον τρομάξει, εκτός από την Σίτι.

Η δική μας όντως δεν είναι εύκολη κλήρωση, αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη. Οπότε ευχαριστημένοι είμαστε. Αχ, τι μου λες για τον Ανφιλντ... Ονειρο χρόνων...

Crazy Tourists said...

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πάει και δε με χαλάει καθόλου ένα ταξιδάκι προς τα κει, αλλά έχουμε προγραμματίσει άλλα!!!
Για τους γάβρους πλάκα κάνω, σαφώς και υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι και καραγκιοζάκια ένθεν κακείθεν (πως τη μιλάω την ελληνική ε; Χαχα!!!)
Φιλιάαααααααααα!!!!!

Τρελοτουρίστρια

gatti said...

@Crazy Tourists: Aυτό έλειπε να μην έχεις προγραμματίσει κάτι εσύ! Αλλά κι εκεί δεν θα είναι άσχημα.

Το ξέρω ότι κάνεις πλάκα για τους γαύρους, όντως υπάρχουν και σοβαροί αλλά και καραγκιόζηδες. Οπως σε όλες τις ομάδες άλλωστε.

Οσο για τα ελληνικά ΑΨΟΓΗ σε βρίσκω!

Φιλιά!