Thursday, December 11, 2008

Do you know Miranda?

Kι ενώ η Ελλάδα προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της από το φονικό τριήμερο που τη συγκλόνισε, η ζωή αρχίζει σιγά σιγά να παίρνει το ρυθμό της και οι αθλητικές εφημερίδες μας βάζουν ξανά σιγά σιγά στο ποδοσφαιρικό κλίμα.

Οι "αντικειμενικές" σήμερα ζούσαν σε ρυθμούς του Τσάμπιονς Λιγκ και έπλεκαν το εγκώμιο του Παναθηναϊκού όπως κάνουν μετά από μεγάλες επιτυχίες για να τσιμπήσουν κανα φύλλο παραπάνω. Και ...ανακάλυπταν τα ρεκόρ του "τριφυλλιού" στην Ευρώπη. Του "τριφυλλιού" που σε οκτώ συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ έναντι 11 του γαύρου τον έχει ήδη ξεπεράσει σε νίκες και συγκομιδή βαθμών. Ετσι για να ξεστραβωθούν όσοι δεν εννοούν να πιστέψουν πως ΜΙΑ είναι η ομάδα που δίνει βαθμούς στην Ελλάδα. Ποιο το νόημα, θα μου πεις; Μαζεύουμε εμείς βαθμούς για να ξαναπαίξει απευθείας ο γαύρος της παράγκας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για να έχει εγγυημένο χρήμα από την απευθείας πρόκριση και τους σίγουρους έξι αγώνες των ομίλων (γιατί παραπάνω από τους ομίλους είδαμε ότι πάει μια φορά στα 10 χρόνια, όσο για πρόκριση στους ομίλους από προκριματικό, άσε καλύτερα, τα είδαμε φέτος...).

Κι επειδή μια επιτυχία όσο μεγάλη κι αν είναι δεν μπορεί να εξαντληθεί σ΄ αυτήν η ειδησεογραφία, είχαμε κι άλλα. Μεταγραφικά. Μ΄ αυτά εδώ που τα λέμε θα πάμε από εδώ και πέρα, αφού όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και με τον αγώνα του γαύρου με τη Χέρτα κλείνει και η Ευρώπη μέχρι το Φλεβάρη μια χαλαρότητα όσο νάναι θα υπάρχει. Εκτός αν κάνει κανα καινούργιο ...ψυχικό ο γαύρος και καταφέρει να αποκλειστεί από την γερμανίδα οπότε η χαλαρότητα θα πάει περίπατο και θα ξαναμπούμε πάλι στην πρίζα.


Για την Πανάθα τώρα αυτό που παίζει όπως είναι λογικό εξάλλου είναι ο στόπερ. Και μετά τον Αλεξ της Τσέλσι έχουμε κι άλλο όνομα. Μιράντα από τη Βραζιλία. Ο στόπερ της Σάο Πάολο που ήταν παρτενέρ του Αλεξ Σίλβα στη βραζιλιάνικη ομάδα. Υπάρχει λέει σενάριο για να τον αγοράσουμε και να δανείσουμε στη Σάο Πάολο τον μπετατζή τον Σόουζα.

Κι άμα παρακάμψω το γεγονός ότι έχουμε κολλήσει στη βραζιλιάνικη αγορά λες και δεν υπάρχει άλλη στη Λατινική Αμερική κι αυτό εμένα με χαλάει όπως ξέρουν όλοι θα πω ότι αυτός ο Μιράντα είναι μια χαρά παίκτης. Δεν είναι βέβαια αριστεροπόδαρος, είναι δεξιοπόδαρος μπορεί να παίξει και ως δεξί μπακ και είναι πολύ καλός και πολύ ακριβός. Αλλά αυτό το δεύτερο δεν είναι πρόβλημα έτσι; Στην τελική από το Τσάμπιονς Λιγκ μόνο σχεδόν αποσβέστηκε το ποσό του καλοκαιρινού μπάτζετ. Ασε τώρα που το όνομα Μιράντα είναι ό,τι πρέπει και για τις εφημερίδες. Ετσι και δεν παίζει καλά, ίσαμε που θα αντικαταστήσει την Τιτίκα του Αλέφαντου. Θα βλέπεις ας πούμε πρωτοσέλιδα του στιλ "Iσα μωρή Μιράντα!".

Αν πάλι παίζει καλά θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη φράση του Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ στο "Αποστολή εκτός έδρας" (Red Heat). Ξέρετε, εκείνο το έργο που κάνει έναν Ρώσο αστυνομικό τον Ιβάν Ντάνκο που επισκέπτεται το Σικάγο για να διαλευκάνει μαζί με έναν Αμερικανό ομόλογό του τον Αρτ Ρίτζικ (Τζέιμς Μπελούσι) την υπόθεση ενός Γεωργιανού drug dealer. O Ρίτζικ του κάνει λόγο για τη "Miranda Act"* και εκείνος την ...εφαρμόζει.Θα εξολοθρεύει λοιπόν ο Μιράντα τους αντίπαλους επιθετικούς και θα βλέπεις την άλλη μέρα φαρδύ πλατύ τον τίτλο: "Do you know Miranda?".





Scratch: Τσέλσι, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ρεάλ Μαδρίτης, Λιόν, Βιγιαρεάλ και Αρσεναλ. Αυτές είναι οριστικά οι δεύτερες των ομίλων. Σπόρτινγκ, Βιγιαρεάλ και Ατλέτικο δεν με χαλάνε.


Scratch 1: Aυτός ο τίτλος με το black Jack του Βαλβέρδε είναι κομματάκι γελοίος δεν είναι; Θέλω να πω ακούς Black Jack και τον φαντάζεσαι αλλιώς τον "παίκτη". Αν φέρνεις στο μυαλό σου τον Βαλβίδα σε ρόλο του "παίκτη" είναι σαν να προσπαθείς να σκεφτείς τον Σημίτη ως ράπερ.


Scratch 2: Στο γαύρο ψάχνουνε για κόφτη. Και τον ψάχνουνε παντού. Από τον Αστέρα Τρίπολης μέχρι τη Λατινική Αμερική. Και έχουνε στα υπόψιν από Αμερικανό με σερβικές ρίζες μέχρι τον αμυντικό χαφ της Κρουζέιρο.


Scratch 3: Εχασε ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ από τη Μάλαγα. Κι οι γαύροι αρχίζουν πια να μην κρατάνε τα νεύρα τους για τον Γιαννάκη. Του αλλάξανε και το όνομα. Υπνάκη τον φωνάζουν. Ας πρόσεχαν.

Scratch 4: Κι αυτός ο δράκος όμως! Τέτοιο ρίσκο καριέρας για τριάντα αργύρια; Λες και δεν είχε λεφτά! Κι όχι τίποτα άλλο αλλά αν αποτύχει στο γαύρο θα τα χάσει όλα! Και θα τον βρίζουν και όλοι. Σαν τον Μπασινά ένα πράγμα. Είναι ο μόνος μέχρι στιγμής που έχει καταφέρει το απίστευτο! Τον βρίζουν και οι Παναθηναϊκοί και οι γαύροι και - προς το παρόν τουλάχιστον - και οι ΑΕΚτζήδες.

Scratch 5: Εντάξει ρε παλικάρια, είπαμε, στενοχωρηθήκαμε για την Ανόρθωση αλλά μέχρις εκεί. Δεν θα το κάνουμε και ανατολικό ζήτημα. Στο κάτω κάτω για Τσάμπιονς Λιγκ μιλάμε. Δεν μιλάμε για τη Eurovision.

Scratch 6: Είναι αλήθεια; Πέφτει σήμερα η χούντα του Γκαγκάτση;

***


* Ο Ρίτζικ εξηγεί στον Ντάνκο ότι στη χώρα του προστατεύονται τα δικαιώματα (μπου χαχαχα) και δεν μπορεί σύμφωνα με τη "Μiranda Act" να ακουμπήσει κανένα.

Art Ridzik: In this country, we try to protect the rights of individuals. It's called the Miranda Act, and it says that you can't even touch his ass.
Ivan Danko: I do not want to touch his ass. I want to make him talk!

Ετσι ο Ντάνκο όταν τον πλησιάζει το χουλιγκάνι και τον απειλεί τον ρωτάει αν έχει ακούσει για το "Miranda Act". Κι αφού ο τύπος δεν έχει ακούσει ποτέ για την ...bitch του συμπεριφέρεται ...καταλλήλως.

Hooligan: Hey, asshole! You can't park here, this is my spot! I live right up there. So move your piece-of-shit car or give me fifty bucks.
Ivan Danko: I do not understand.
Hooligan: Let me make it real simple, moron. You move your ass or give me fifty, or I take my Pete Rose here and fucking mutilate your car.
Ivan Danko: Do you know Miranda?
Hooligan: Never heard of the bitch.
[Ο Danko του δίνει μια γροθιά και τον αφήνει αναίσθητο]
Ivan Danko: Hooligani.
[O Ridzik επιστρέφει]
Art Ridzik: Everything okay?
Ivan Danko: Yes, fine. No problems.
Art Ridzik: What about that sack of shit lying on the sidewalk?
Ivan Danko: He lives here.

12 comments:

molemou said...

ΕΊΔΑ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΤΗΝ ΧΕΡΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΎΡΚΟΥΣ ΜΟΝΌ ΑΠΟ ΑΤΥΧΊΑ ΧΆΣΑΝΕ ΑΝ Η ΧΕΡΤΑ ΠΑΊΞΕΙ ΈΤΣΙ ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΤΟΝ ΒΛΈΠΩ ΤΟΝ ΟΣΦΠ ΜΕ 3 ΜΠΑΛΆΚΙΑ

gatti said...

Δεν παίζει σήμερα η Χέρτα με τον γαύρο. Παίζει την επόμενη εβδομάδα.

Αλλά δεν νομίζω να καταφέρει να κάνει τίποτα μέσα στο Καραϊσκάκη. Για δύο αποτελέσματα πάει ο γαύρος, λες να μην καταφέρει να πάρει κανένα απ΄ αυτά; Εκτός έδρας μπορεί. Αλλά μέσα στο τηγάνι; Χλωμό!

Γιώργος Τ. said...

Και εγώ προτιμώ Ατλέτικο, Βιγιαρεάλ ή Σπόρτινγκ.. Βασικά, μακριά από Άρσεναλ και Λυών..
Όσο για το μπάσκετ, σηκώσαν πολύ ψηλά την μύτη τους οι άλλοι πριν καν παίξουν.. Τώρα που παίζουν, αρχίζουν την γκρίνια.. Δεν πειράζει, ξύδι...

gatti said...

@Γιώργος Τ.: To σίγουρο είναι ακόμα και μ΄ αυτές που προτιμάμε, δεν θα τα βγάλουμε πέρα αν δεν ενισχυθεί η ομάδα.

Οι γαύροι στο μπάσκετ θα βελτιωθούν, αλλά δεν ξέρω αν θα προλάβουν να βελτιωθούν εγκαίρως...

xaroylita said...

Aυτά τα σχολιάκια σου, στα σχόλια με πεθαίνουν.. Στα πατώματα η xaroylita απ'τα γέλια..

"Για δύο αποτελέσματα πάει ο γαύρος, λες να μην καταφέρει να πάρει κανένα απ΄ αυτά; Εκτός έδρας μπορεί. Αλλά μέσα στο τηγάνι; Χλωμό!"

Καλημέρα, Gattouli.. Να σαι καλά. Φιλιά :)))))

gatti said...

@xaroylita: Ε μα άδικο έχω; Αν δεν καταφέρετε να φέρετε μια ισοπαλία στο Καραϊσκάκη κόντρα στη Χέρτα, ε να πάτε να ...φουντάρετε! Στο Φάληρο είναι το τηγάνι, δίπλα ακριβώς στη θάλασσα! :))

Φιλιά γαυράκι μου! :**

Crazy Tourists said...

Ελλάς-Ευρώπη-Παναθηναϊκός!
Βγάζουμε το γάβρο τόσα χρόνια στην Ευρώπη και μας κουνιούνται κι από πάνω!!
Μια βολτίτσα προς Λισαβώνα δε θα με χάλαγε καθόλου!!
Φιλιά!

Τρελοτουρίστρια

gatti said...

@Crazy Tourists: Τι να σου πει εσένα η Λισσαβώνα βρε τρελουρίστρι μου, όταν η χάρη σου έχει φτάσει μέχρι την Κίνα!

Εγώ πάλι θα ήθελα Μαδρίτη...
(Βιθέντε Καλδερόν όμως, ΟΧΙ Μπερναμπέου)

Φιλιά! :)))

eforas said...

Ποια είναι αυτή η Ρεάλ ρε παιδιά; Σοβαρά (!!!!????) τώρα, είναι η τελευταία μας ευκαιρία να πάρουμε το Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί τώρα που έφυγε ο Γκάγκα, θα κορεστούμε με τα πρωταθλήματα!

Πολύ καλημέρα μας!

squarelogic said...

Λεει τιποτε αυτή η Μιράντα ή θα μας πιάσουν πάλι Κώτσους?
10 εκ.για δεξι μπακ/σεντερ μπακ είναι καπως πολλά αν δεν μιλάμε για το Νεστα ή τον Καναβαρο,έτσι δεν είναι?
Και ναι,τι κωλυμα είναι αυτό με τη Βραζιλιανικη αγορά?ΟΚ,το τόπι το ξέρουν,αλλά στη Βραζιλία αμυντικος μπαίνει όοποιος δεν είναι αρκετά καλός για τις μπροστινες θέσεις...
Τελος πάντων τον επόμενο μηνα θα χορτάσουμε...ονόματα!Το θέμα είναι να "φάμε" και τιποτε καλό ,όχι μονο "φατε ματια ψάρια"...

molemou said...

DISKOLO TO BLEPO :NOMIZA OTI PEZOUN SIMERA KAI EFIGA KAI NORIS APO TIN DOULIA

gatti said...

@eforas: Δεν έχεις κι άδικο! Δεν θα προλαβαίνουμε να σηκώνουμε κύπελλα τώρα που φεύγει ο Γκαγκά...

Ας σοβαρευτούμεεεεεεεεεε!
Λες να το άφησε έτσι το πράγμα ο θείος;



@squarelogic: H Μιράντα λέει και παραλέει σύμφωνα με τις πληροφορίες μου. Πήγε όμως 10 μύρια ευρώπουλα; Εγώ στα 7-8 το είχα αφήσει το πράγμα!

Ελα ντε! Τι κόλλημα κι αυτό με τους Βραζιλιάνους; Κοντεύω να πάθω σύγχυση εγώ η αργεντινόφιλη. Κι όσο βλέπω τους Αργεντίνους να πηγαίνουν στο ...διπλανό μαγαζί...

Αυτή τη φορά νομίζω θα "φάμε"!



@molemou: Η σιγουριά σου έχει αρχίσει να με εντυπωσιάζει...