Sunday, December 21, 2008

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της κωλοτούμπας


Δε θα με ξεχάσεις,
θα ΄μαι σκιά μες στον καθρέφτη, με τα σύνεργα του κλέφτη,
ένα πέναλτι να δώσω, αν πλησιάσεις
δε θα με ξεχάσεις

Δε θα με ξεχάσεις,
θα ΄μαι κραυγή και αδικία, η κρυφή σου αγωνία,
το παρασκήνιο που δεν μπορείς να φτάσεις
δε θα με ξεχάσεις,δε θα με ξεχάσεις

Δε θα με ξεχάσεις,
θα ΄μαι το τέλος σ΄έναν τίτλο που θα χάσεις,
δε θα με ξεχάσεις
σε ανεξέλεγκτες κρυφές σου καταστάσεις
δε θα με ξεχάσεις, δε θα με ξεχάσεις


***

Εντάξει, απόψε δεν έχω την παραμικρή διάθεση να γράψω ο,τιδήποτε.

* Δεν αξίζει τον κόπο να αναφερθείς στον αγώνα της ομάδας σου ή στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής,

* Δεν αξίζει καν τον κόπο να σταθείς στα άθλια επεισόδια που έγιναν στην Κρήτη (παλικάρια, με προβοκάτορες ή χωρίς, ανάμεσά σας, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ σήμερα υπογράψατε και επίσημα την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων από εδώ και στο εξής...).

* Δεν αξίζει τον κόπο να αηδιάσεις με τους ειδήμονες στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές που προσπαθούν να σε πείσουν ότι υπάρχει "ολίγον έγκυος", άρα το σπρώξιμο μπορεί να ήταν, μπορεί και να μην ήταν και επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του διαιτητή το αν θα καταλογίσει ή όχι πέναλτι.

* Δεν αξίζει να ασχοληθείς με όλους εκείνους τους ανεγκέφαλους που θεωρούν πέναλτι κάθε σπρώξιμο ή επαφή αντιπάλου με τον παίκτη της δικής τους ομάδας, ενώ σε περίπτωση που τέτοιο "πέναλτι" είχε δοθεί σε αντίπαλο θα ήταν οι πρώτοι που θα το χαρακτήριζαν μαϊμού, πραγματοποιώντας μια τόσο αριστοτεχνική κωλοτούμπα που θα ζήλευε ακόμα και ο Ιωάννης Μελισσανίδης.

* Δεν αξίζει ούτε καν να λυπάσαι τους ακόμα πιο ανεγκέφαλους που ενώ αναγνωρίζουν ότι το πέναλτι ΔΕΝ ΗΤΑΝ πέναλτι, γυρίζουν και σου λένε με ικανοποίηση πως έτσι αξίζει περισσότερο η νίκη της ομάδας τους. "Στο 93΄ και με πέτσινο πέναλτι".

Αξίζει όμως να έχεις πάντα στο μυαλό σου πως αυτό το έργο είναι που παίζεται χρόνια ολόκληρα όταν ο ακατονόμαστος δεν μπορεί να πάρει μέσα στο γήπεδο με την αξία του ένα ματς. Εκεί όπου όλες οι άλλες ομάδες όταν δεν παίξουν καλά ή όταν κολλήσουν θα χάσουν βαθμούς, αυτός θα έχει πάντα μια ...χείρα βοηθείας. Και θα παίρνει τη νίκη ακόμα κι αν δεν την αξίζει.

Το σημερινό πέναλτι δεν είναι ένα απλό πέναλτι - μαϊμού. Είναι πέναλτι ΤΙΤΛΟΥ!

Κι αυτό που με στενοχωρεί πιο πολύ είναι πως ολοένα και περισσότερο πείθομαι πως αυτή η παράγκα δεν νικιέται με διαφανείς διαδικασίες, με καλές μεταγραφές και με δημιουργία μεγάλης ομάδας. Με στενοχωρεί που όσο κι αν δεν θέλω να το δεχτώ, τελικά αυτή η παράγκα μπορεί να χτυπηθεί μόνο με τον δικό της τρόπο. Τον μόνο τρόπο που ξέρει, αναγνωρίζει και σέβεται: ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ...

31 comments:

squarelogic said...

Όπως θα είδες(ή θα δεις) ταυτιστήκαμε πλήρως!

Οι παίκτες μας έκαναν το καθήκον τους
(και συμφωνώ καλύτερα να έλειπαν οι αφορμές με τον Ν'Ντόι)και ο...Καστανίδης το δικό του.

Περίμενα την ανάρτηση σου,αλλά τετοια ταύτιση...

gatti said...

Δεν το είχα δει, αλλά έχει καμιά σημασία; Δεν είναι αυτό που λέει η κοινή λογική;

Δεν παλεύεται τελικά αυτό το πράγμα! Ουτοπία είναι να πιστεύεις ότι με μια καλή ομάδα θα κερδίσεις το παρασκήνιο. Γιατί κακές στιγμές έχουν όλες οι ομάδες. Ακόμα και οι καλύτερες. Και σε εκείνη την κακή στιγμή θα χάσεις βαθμούς. Ενώ κάποιοι άλλοι όχι.

Λειτουργεί και ψυχολογικά. Ενα σπρώξιμο, μικρό ή μεγάλο σου δίνει την ώθηση που χρειάζεσαι όταν κολλήσεις. Μετά όλα γίνονται ευκολότερα.

Απορία: Aν η επαφή του Ρόκα με τον Ντουντού ήταν πέναλτι η φάση με τον Ζιλμπέρτο σήμερα, τι ήταν;

don Quixote said...

genika prospatho na vlepo allios to podosfero...
ksereis ti mia tha eynoitho ego tin alli esi kai sto kato kato einai kai logiko na ginetai kapos etsi....

simera omos ta pira asxima
ksenerosa para poli(kai den to exo dei kan to penalty)

katalava pos oi tipoi pou vgenoun apo do kai apo kei kai lene pos den tous niazei to protathlima alla i eyropi (kai tous opoious exo kraksei apanilimenos) exoun dikio

ayto pou eipes akrivos itan simera... PENALTY TITLOU

kai ayto ta leei ola

paoad said...

Ακριβώς όπως το είπες, το σημερινό ήταν όντως πέναλτι τίτλου. Βλέπεις gatti μας φοβούνται ακόμα και στο -7... Το πίστευα σήμερα ότι ο ΘΡΑΣ μπορούσε τη ζημιά, αλλά όπως σχολίασε και ο Καρπετόπουλος για τον Καστανίδη "Καλά Χριστούγεννα".

Απλά μέρα με τη μέρα φαίνεται και όλη αυτή η αβάντα και η προπαγάνδα που γίνεται για την ομάδα του Πειραιά, που μοιράζει 4αρες και 5αρες και παίζει μπαλάρα. Ενώ εμείς ούτε τον Εργοτέλη και τον Αστέρα δεν μπορούμε να νικήσουμε ,όπως λένε, και θέλουμε και πρωτάθλημα. Όσο για τα πέναλτι που ζητάμε σε κάθε αγώνα, όπως λένε, οι μεγάλες ομάδες δεν χρειάζονται πέναλτι για να νικήσουν το ΘΡΑΣ- ας κοιτάξουμε να φτιάξουμε ομάδα να τους κοιτάμε στα ίσα και μετά (σωστά Κ Θεωδορίδη).


Κάτι τελευταίο για την περασμένη αγωνιστική. Ο Μπλάζιτς ξεκουράστηκε καλά κύριε Κομπότη? Επειδή ξέρω οτι είναι πολύ φορτωμένο το πρόγραμμα του Λεβαδειακού πρωτάθλημα, κύπελλο, CH.L ,UEFA, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Πάσχα και τελευταίο και καλύτερο ΜΠΑΡΑΖ (ελπίζω να υπάρχουν ακόμα)!

eforas said...

Μεταγραφές χρειάζεται η ομάδα οπωσδήποτε! Πώς θα πάρεις πρωτάθλημα αν δεν έχεις αυτούς που έχει ο γάβρος; Όχι τους ποδοσφαιριστές, εννοείται. Αυτούς τους έχεις (μην ξαναλέμε τα ίδια). Άει, συνεχίστε να βλέπετε ελληνικό πρωτάθλημα. Μπορεί να κάνει κανένα μαγικό ο Ρεκόμπα ή ο Σολάνο και να το χάσετε. Εντωμεταξύ βλέπετε τα μαγικά που κάνουν οι απέξω. Διαφαίνεται ότι η προσωποποίηση του προβλήματος στον Γκαγκάτση ήταν λάθος.

Αυτά. Πολύ καλημέρα μας. Και καλά Χριστούγεννα!!!

gatti said...

@don Quixote: Kι εγώ προσπαθούσα να το δω αλλιώς. Οχι ότι δεν δέχομαι πως υπάρχει εύνοια και πως πάντα ο μεγάλος ευνοείται περισσότερο από τον μικρό. Αυτό ισχύει και φοβάμαι πως θα ισχύει πάντα.

Αλλά προσπαθούσα να σκέφτομαι ότι αν δεν έχεις καλή ομάδα δεν μπορείς να έχεις και ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ελεγα πως ο γαύρος έχει πάρει και γνήσια πρωταθλήματα μέσα σ΄ αυτά τα 12 χρόνια, γιατί όντως είχε καλύτερη ομάδα. Και πράγματι έχει πάρει και γνήσια πρωταθλήματα. Και κατηγορούσα πρώτα την αμπαλοσύνη των δικών μας παικτών για την απώλειά τους.

Αλλά υπάρχουν και πρωταθλήματα που είναι και τα περισσότερα, που δεν άξιζε να τα πάρει. Και τα πήρε χάρη σε σφυρίγματα σαν το χθεσινό. Εχει τελικά σημασία πού σε ευνοούν και πότε. Και όταν γνωρίζεις ότι θα έχεις την εύνοια πετάς.

Πες μου τώρα με τι ηθικό ο κάθε Θρασύβουλος θα παλέψει να πάρει βαθμούς κόντρα στον Ολυμπιακό. Με τι ηθικό θα υπερβάλλει εαυτόν και θα τα δώσει όλα, θα ρισκάρει τραυματισμούς και κάρτες που θα του στοιχίσουν σε άλλα σημαντικά για την επιβίωσή του παιχνίδια, θα όταν ξέρει πως ό,τι κι αν κάνει θα φύγει με σκυμμένο το κεφάλι; Κι όταν ο κάθε μικρός μετά από τέτοιου είδους "μηνύματα" σαν το χθεσινό, πηγαίνει από εδώ και πέρα για να χάσει στο Καραϊσκάκη, αυτό δεν συνιστά αλλοίωση πρωταθλήματος, όταν με μας, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, θα εξαντλήσει τις πιθανότητές του;

Τι να λέμε τώρα...



@paoad: E ναι, το -5 θα ήταν πολύ επικίνδυνο. Μία ήττα στο ντέρμπι και μία ακόμα γκέλα και θα ερχόμασταν στα ίσια. Και μετά όλα θα μπορούσαν να συμβούν.

Τώρα που είπες για προπαγάνδα... Εβλεπα το δικό μας παιχνίδι και ακούω στο ραδιόφωνο για το "εκπληκτικό γκολ του Λέτο που πρέπει να είναι ένα από τα καλύτερα που έχουν μπει στα ελληνικά γήπεδα". Γυρίζω κανάλι και τι να δω! Τον Λέτο να ξεκινάει από κάτω από το κέντρο να πηγαίνει, να πηγαίνει, να πηγαίνει, να μην τον σταματάει κανείς και μόνο όταν έφτασε στο ύψος της μικρής περιοχής υπήρξε μια υποψία μαρκαρίσματος. Κι αυτό το χωρίς μια ντρίμπλα, χωρίς την παραμικρή πίεση γκολ χαρακτηρίστηκε "εκπληκτικό".

ΚΑΙ η προπαγάνδα δουλεύει ΚΑΙ η ψυχολογία του γαύρου είναι πάντα στα ουράνια επειδή ξέρει ότι έχει την αβάντα της διαιτησίας. Πολλές φορές τα χώνω στους παίκτες μας και τους λέω άμπαλους. Γιατί; Στον γαύρο ξέρουν όλοι μπάλα; Αλλά όταν πας σε μια ομάδα και ξέρεις ότι αυτή θα ευνοηθεί σε κάθε περίπτωση που αντιμετωπίσει δυσκολίες, να δεις πώς αποκτάς και αέρα, και ηθικό, και ψυχολογία και ...χαρακτήρα πρωταθλητή.

Πες μου τι ηθικό θα έχουν σήμερα οι δικοί μας, όταν δουν σε βίντεο το ...γνήσιο πέναλτι χάρη στο οποίο διατήρησε την διαφορά στους 7 βαθμούς ο γαύρος. Δεν θα νοιώσουν πως ό,τι κάνουν είναι μάταιο;

E ναι, ο Μπλάζιτς μια χαρά ξεκουράστηκε, ο Κουτσιανικούλης δεν ξεκίνησε στο ματς με τον γαύρο γιατί είδαν τι μπορεί να κάνει στο δικό μας παιχνίδι που είχε προηγηθεί, ο Λεοζίνιο απ΄ ό,τι διάβασα σήμερα είχε τον ίδιο όρο συμβολαίου για να μην παίξει κόντρα στον γαύρο και όμως σήμερα έγινε πρωτοσέλιδο ο Ν΄ Ντόι. Αλλά ας πρόσεχαν οι κύριοι στη διοίκηση πώς κάνουν τις δουλειές τους για να μην ξεφτιλίζονται. Γιατί ξεφτιλίστηκαν και με τις δηλώσεις Μαντζουράκη πως ο παίκτης ...κατέβηκε τελευταία στιγμή από το πούλμαν, αλλά και με τις δηλώσεις Βατσινά ότι "ναι, υπήρχε όρος στο συμβόλαιο, αλλά ήλπιζα ότι τελικά θα παίξει".



@eforas: Mεταγραφές χρειάζεται όντως εκεί που εννοείς. Και να σκεφτείς πως είμαι από αυτούς που δεν θέλουν προστασία της ομάδας από το παρασκήνιο, πολύ δε περισσότερο δεν θέλουν να γίνει η ομάδα ...χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Αλλά τελικά... Υπάρχει άλλος τρόπος;

Πώς να εμπιστευτείς αυτά τα φθαρμένα πρόσωπα; Πώς να φτιάξεις αξιόπιστο ποδόσφαιρο μ΄ αυτούς τους παράγοντες, μ΄ αυτούς τους διαιτητές; Κι όταν κάποιος αποχωρεί εμφανίζονται από το πουθενά Καστανίδηδες. Λερναία Υδρα.

Ποιο πρωτάθλημα τώρα; Δεν υπάρχει περίπτωση ούτω τώρα ούτε σε 10 χρόνια. Ας χαρούμε λοιπόν με αυτά που μας προσφέρει η ομάδα στην Ευρώπη. Εδώ δεν υπάρχει γιατρειά. Δεν αξίζει τον κόπο...


Καλημέρα και καλά Χριστούγεννα να έχουμε (όσο μπορούν να είναι καλά με όσα συμβαίνουν γύρω μας και όχι, δεν αναφέρομαι στο ποδόσφαιρο αυτή τη φορά...).

irene said...

τι κ αν έφυγε;;

τώρα θυμίζει πρωτάθλημα!! δεν άντεχα τόση ηρεμία , μέχρι κ πέναλντι σας δώσανε , πόσο να αντέξεις πια;;

Ντεμης said...

Πόσο βέβαιος ήμουν, Gatti μου, για το πέναλτυ που ερχόταν! Το.... έβλεπα να έρχεται από το 80' και νωρίτερα. Αλλά τόσο γελοίο;.... Έχουν ξευτιλιστεί σ΄ όλη την Ελλάδα οι χάρτινοι αλλά έχουν ένα συν: οι οπαδοί τους είναι τόσο χαμηλής αξιοπρέπειας και τόσο χαμηλού IQ που δεν καταλαβαίνουν.
Και πάνε να κάνουν κι εμάς σαν τα μούτρα τους! Όταν δεν δόθηκε το πέναλτυ στο χέρι του Πλιάτσικα προς στιγμήν ΧΑΡΗΚΑ! Πού ήταν και δεν το έδωσε! Λέω "έτσι ρε, η ΑΕΚάρα είμαστε, δεν τόλμησε να το σφυρίξει μέσα στην έδρα μας". Μετά που ηρέμησα σκέφτηκα "τι λες ρε κακομοίρη...."
Τι άλλο να πω, τα λες όλα τόσο ευθύβολα.... Καλές γιορτές.

gatti said...

@irene: Eτσι είναι Ειρήνη μου. Τώρα ξεκίνησε το πρωτάθλημα! Να ανάψουνε και λίγο τα αίματα βρε παιδί μου. Δεν την αντέχαμε τόση ηρεμία!



@Ντέμης: Aυτό που λες κι εσύ είναι το πραγματικά λυπηρό. Οτι δεν καταλαβαίνουν. Χαίρονται να βλέπουν ότι η ομάδα τους κερδίζει με την αβάντα της διαιτησίας. Χαίρονται πολύ περισσότερο αν κερδίζουν στο ενενηνταφεύγα με πέτσινο πέναλτι παρότι αν είχαν κερδίσει με 5-0. Γιατί έτσι αποδεικνύουν ότι επιβάλλουν τον νόμο του ισχυρού.

Εγώ δεν ήμουν υπερήφανη ούτε την εποχή της κυριαρχίας του καπετάνιου. Κυκλοφορούσαν την άλλη ημέρα οι εφημερίδες (η κύρια πηγή πληροφόρησης) κι αν έγραφαν ότι πήραμε βαθμούς με σπρώξιμο, ντρεπόμουν. Και εξακολουθώ να ντρέπομαι, αν πάρουμε μια νίκη χωρίς να την αξίζουμε. Οπως ντρέπομαι για όσα έγιναν με τον Ν΄ Ντόι.

Ενώ αυτοί το έχουν για καμάρι και υπερηφανεύονται κι από πάνω. (Οχι όλοι ευτυχώς).

Γι΄ αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Οσο υπάρχουν τέτοιοι οπαδοί - πρόβατα - χειροκροτητές θα ευδοκιμούν παράγκες. Δυστυχώς...

Stepas said...

Μια από τα ίδια και φέτος...

Έχεις απόλυτο δίκιο. Οι μεταγραφές και η σωστή οργάνωση δεν φέρνουν αποτελέσματα. Δυστυχώς το παρασκήνιο χτυπιέται μόνο με παρασκήνιο.

νατασσΆκι said...

Αχ βρε γατί μου!!!

Καλή βδομάδα να πω, μόνο...

:**

ethanandthecity said...

Συνεχίζω να πιστεύω ακράδαντα πως είσαι μια Φοίβος των ποδοσφαιρικών στίχων! Φιλιά πολλά

Γιώργος Τ. said...

Ο Πρωταθλητής γράφει πάντως ότι ήταν "πεναλτάρα".. Το ίδιο έγραφε (ο Πρωταθλητής) μετά το πέναλτι του Βασσάρα στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ.. Πεναλτάρα κι αυτό.. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη νοημοσύνη για κάποια πράγματα.. Εγώ πάντως χαίρομαι που ο Παναθηναϊκός κρατάει αποστάσεις από το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου.. Και ας βγαίνει χαμένος απ' αυτό.. Ας πανηγυρίζουνε οι γαύροι για όσα έχουν κερδίσει.. Είναι η πιο μισητή ομάδα στην Ελλάδα.. Τυχαίο? Και έχοντας υπό την κατοχή τους και τα ΜΜΕ, κάνουν και προπαγάνδα.. Και από επιχειρήματα? Τσουκαλάκια!!!
*για ακόμα ένα παιχνίδι δεν δόθηκε πέναλτι στον Παναθηναϊκό.. Έχω χάσει το μέτρημα.. 1 στα πόσα??
*όταν όλοι, όταν όλες οι εφημερίδες, όλα τα κανάλια, ακόμα και η (σω)κρατική τηλεόραση λένε ότι η αποβολή του ΟΦΗ είναι σωστή, η αντικειμενική εφημερίδα του Πρωταθλητή είδε αδικία!!! Μπράβο!! Πρωτοσελιδάτη παραπληροφόρηση.. Και τα παπαγαλάκια αναπαράγουν...

Γιώργος Τ. said...

"ΟΦΗ θρησκεία ορθογραφία" φώναζαν στο γήπεδο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού βλέποντας το εκπληκτικό πανό των Κρητικών που ζητούσαν από τον Άγιο Βασίλη να τους στΗλει(!!!!!) έναν ιδιοκτήτη.. Τελικά, η έμπνευση μερικών δεν έχει όρια!!!!!

island said...

To μαντρόσκυλο πού είναι χωμένο τώρα; Δεν θυμάται τα λόγια τα παχιά που μας έλεγε; παχιά σαν τις μαγούλες του γαμώ τη μάνα του. Πού είναι το μαντρόσκυλο που έλεγε για να φτιάξουμε ομάδα πρώτα και μετά να μην χρειαζόμαστε ένα πέναλτι για να κερδίσουμε κατώτερες ομάδες; Κύριε Θεοδωρίδη κάντε κάποια δήλωση. Μας λείψαν τα παχιά τα λόγια.

Βέβαια ούτε λόγος από τις αντικειμενικές που ο γαύρος δεν βλεπόταν μετά την ευρωπαϊκή τεσσάρα. Μόνο στην πανάθα αυτά τα μακροσκελή άρθρα.

Ήθελα να ήξερα ο γαύρος δεν δικαιούτε να έχει μία κακή βραδιά και να φέρει ισοπαλία; Πρόσεξε δεν μιλάω για ήττα, αλλά για ισοπαλία. Μάλλον έχω χαμηλά τον πήχη.

Τα γαυροφόρουμ τί λένε; Δεν ανέβασες κανένα απόσπασμα. Πλάκα θα έχουν πάλι.

Ο Ζιλμπέρτο πρέπει να είναι καλός χορευτής. Αλλιώς δεν εξηγείται τόση αγγαλιά από τους αντιπάλους. Ο Βαρούχας τί είπε οέο; Αντικειμενικός όπως πάντα;

Ο διορισμένος να παίρνει πρωτάθλημα και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούνε έτσι;

Γαμώ το σπίτι σας γαμώ κωλοαμερικάνοι (Τζιμάκος)

island said...

Το αυριανό πρωτοσέλιδο του κοκαθλητή...

Μεγάλο αφιέρωμα στον γητευτή του γκαζόν. Το μέλος μιλάει για όλους και για όλα: 'Έτσι νίκησα το δάκο".. αποκλειστικές δηλώσεις

Alexandros said...

Αστείο πέναλτι... Χωρίς να θέλω πάντως να σε πικάρω, μου θύμισε το περσινό του Καραγκούνη με την Καλαμαριά. Στο ίδιο λεπτό ήταν. Κατά τα άλλα, οι "μεγάλοι" ως συνήθως μαλώνουν για το ποιος ευνοήθηκε περισσότερο και το ποιος έχει περισσότερες ομάδες δορυφόρους!

Rizobreaker said...

Αγαπητό Gatti δε θα σχολιάσω το κείμενο σου με το οποίο συμφωνώ κατά λέξη και κατά σημείο στίξης! Αν και κομμουνιστής που συμφωνεί με όλα δεν είναι καλός κομμουνιστής, τα 'πες όλα όπως ακριβώς τα νοιώθω... :p

Και επειδή όλο αυτό το σκηνικό με χαλάει, προτείνω το εξής (πάντα επίκαιρο) τραγούδι:
http://www.youtube.com/watch?v=NdT9oq7VBDA

mahler76 said...

εγώ απλά θα ευχηθώ καλές γιορτές και να περάσεις τέλεια και σούπερ. και Πανάθα ολέ!!!

coachp said...

Είδες που σιγά - σιγά έρχεσαι στα λόγια μου...Οσον αφορά το παρασκήνιο και το πως γινεται να πάρεις τα πρωτεία...

Και το χειρότερο ξέρεις ποιο είναι ρε συ gatti...?

Οτι όλη αυτή η προπαγάνδα εχει κάνει όλους εσάς τους βάζελους να θέλετε να πέσει ο ΟΦΗ ωστε να μην υπάρχει η παραμικ΄ρη ύπόνοια ευννοιας προς εσάς...

Κι οπως ειπε καποιος πιο πριν, νομίζω ο σκουερλοτζικ, ο Μπλάζιτς ειναι ο καλύτερος τερματοφύλακας της σουπερλιγκ φέτος και το οτι δεν έπαιξε εναντίον του μπαμπα γαύρου σχολιάστηκε ελάχιστα.

Εγώ νιώθω απόλυτα τους βάζελους που θέλουν να λιώσουν τον Κόκκαλη με το παρασκήνιο. Δεν πάει άλλο. Και εχω πολλούς τέτοιους φίλους και γνωστούς που δεν αντέχουν άλλο γαύρο. Γιατί αυτό το πράγμα καταντά αηδία, και πάνω απο όλα καταστρέφει το εγχώριο πρωτάθλημα. Νορβηγία γίναμε. Μόνο ενας παιρνει πρωτάθλημα.

Και να θυμάσαι οτι στις διαιατητικές λεπτομέρειες αυτη τη στιγμή ο βάζελος δεν ειναι δύο πόντους ή ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό. Μην ξεχνάς οτι το τρίτο γκολ του Εργοτέλη ήταν οφσαίντ, τα σφυρίγματα αδικίας με τον Αστέρα και την ΑΕΚ... Και τι έχει πάρει παράλληλα ο Ολυμπιακός... Ας μην τα αναμοχλεύουμε, δεν εχει νόημα.

Απλά, ισως συμφωνήσω κι εγώ μαζί σου για τον Τεν Κάτε μια και ο Παναθηναϊκός εχει εναν καλό μήνα. Αν συνεχίσει έτσι. Πάντως κάποιοι παίχτες μου λένε τα χειρότερα. Θα δειξει.

The Bgt said...

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ να εχετε ολοι! Και ευτυχες το νεο ετος!

Το ελληνικο πρωταθλημα σας υπενθυμιζω οτι διοργανωνεται απο Ελληνες, συμμετεχουν Ελληνικες ομαδες και το παρακολουθουν Ελληνες οπαδοι (και φιλαθλοι).

Γιατι λοιπον απορειτε και χωλοσκατε? Οτιδηποτε αλλο εχει οργανωθει και γινει απο Ελληνες σε τουτη τη χωρα παει καλυτερα?

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! Μπαλλιτσα να βλεπουμε, και να εχουμε υγεια.

Για ολα τα αλλα..κουραγιο!

The Bgt said...

Kooυτς Πι να σου κανω μια... υπαρξιακη ερωτηση?

Σε διαβαζω που ενοχλησαι απο το Κοκκαλοσυστημα και την κοκκαλοκρατεια. Οταν ομως σου τη "λεμε" για τα αθλητικα ΜΜΕ που στηριζουν το παρον συστημα, μας απαντας κυνικοτατα οτι τα ΜΜΕ θελουν κοινο και χρημα αρα πανε με το ρευμα.

Ε δε γινεται να ενοχλεισαι απο τη μια και απο την αλλη να δουλευεις για τα διεφθαρμενα και διαπλεκομενα ΜΜΕ? γινεται?

Δικαιουμαστε να εχουμε γνωμη και να διαμαρτυρομαστε για κατι οταν απο την αλλη οχι μονο το αποδεχομαστε αλλα και δουλευουμε για την υποστηριξη του?
Γιατι μην αυταπατασαι, εισαι και συ ενα μικρο μεν αλλα γραναζι των ΜΜΕ.

coachp said...

bgt
καταρχάς, δεν ξέρεις ποιός είμαι κι αν στη δουλεία μου είμαι ποέμιος ή όχι του συστήματος του Κόκκαλη... Το μόνο που ξέρεις about me ειναι αυτό που διαβάζεις στο μπλογκ, και οπως βλέπεις κι εκεί δεν γλύφω τον κόκκαλη.
Καλό θα ηταν να ξέρεις λοιπόν και μετά να μιλάς για γρανάζι.

Όπως επίσης, η εμπορικότητα δεν εχει σχέση με την προπαγάνδα. ΟΥΔΕΜΙΑ. Επίσης, δεν ειμαι ιδιοκτήτης μέσου. Επίσης δεν δουλεύω στη σπορτντεη παρά μόνο στα ενθετά της και που και που για καμιά συνέντευξη.

Τέλος, διεφθαρμένο είναι το συστημα ολοκληρο και ε κάθε επάγγελμα στην Ελλάδα, αρα και εκεί που θα δουλεύεις εσύ σκατά θα υπάρχουν... Εσύ δηλαδή εισαι σκατό όπως και οι υπόλοιποι...? Γιατι αυτό μου λες.

Μερι Κριστμας

coachp said...

bgt
καταρχάς, δεν ξέρεις ποιός είμαι κι αν στη δουλεία μου είμαι ποέμιος ή όχι του συστήματος του Κόκκαλη... Το μόνο που ξέρεις about me ειναι αυτό που διαβάζεις στο μπλογκ, και οπως βλέπεις κι εκεί δεν γλύφω τον κόκκαλη.
Καλό θα ηταν να ξέρεις λοιπόν και μετά να μιλάς για γρανάζι.

Όπως επίσης, η εμπορικότητα δεν εχει σχέση με την προπαγάνδα. ΟΥΔΕΜΙΑ. Επίσης, δεν ειμαι ιδιοκτήτης μέσου. Επίσης δεν δουλεύω στη σπορτντεη παρά μόνο στα ενθετά της και που και που για καμιά συνέντευξη.

Τέλος, διεφθαρμένο είναι το συστημα ολοκληρο και ε κάθε επάγγελμα στην Ελλάδα, αρα και εκεί που θα δουλεύεις εσύ σκατά θα υπάρχουν... Εσύ δηλαδή εισαι σκατό όπως και οι υπόλοιποι...? Γιατι αυτό μου λες.

Μερι Κριστμας

The Bgt said...

Εγω δε δουλευω/συνεργαζομαι σε ενα μεσο μαζικης ενημερωσης που καθοδηγει μαζες και πλαθει (λεμε τωρα) συνειδησεις οπως ειναι μια αθλητικη εφημεριδα.

Φυσικα και δε σε ξερω, αλλα θα ηθελα να μαθω πως αισθανεσαι που συνεργαζεσαι με ενα τετοιο ΜΜΕ ενω απο οτι καταλαβαινω δε πας το παρον ποδοσφαιρικο συστημα.
Γιατι ναι μεν τα σουρεις εδω στο Κοκκαλισταν αλλα απο την αλλη αποδεχεσαι αυτο που κανουν οι εφημεριδες γιατι μονο ετσι πουλανε (συ ειπας παλιοτερα). Εχουμε λοιπον μια αντιφαση.

Δεν ειναι προσωπικη επιθεση, ειλικρινα ειμαι περιεργη να δω πως το αντιμετωπιζεις ολο αυτο.

(ειδες? στο διατυπωσα αλλιως τωρα!)

The Bgt said...

εντ α χαππυ νιου γιαρ!! :)

irene said...

χρονια πολλά , καλά χριστούγεννα!!

να περάσεις τέλεια!!

molemou said...

KALA XRISTOUGENA

Alexandros said...

Καλά Χριστούγεννα gatti!

ritsmas said...

Χρόνια πολλά και καλά...

gatti said...

@Stepas: Ετσι ακριβώς. Το παρασκήνιο χτυπιέται μόνο με το παρασκήνιο...



@νατασσάκι: Τι να πεις βρε Νατάσσα μου... Ο,τι και να πεις δεν αλλάζει η κατάσταση.

Καλές γιορτές να περάσεις!

:**



@ethanandthecity: Στο τέλος θα το πιστέψω!

Φιλιά! :))



@Γιώργος T.: Tι θα γράψει ο Πρωταθλητής; Λογικό δεν είναι; Κι εγώ χαιρόμουν ως τώρα που κρατάμε αποστάσεις, αλλά πολύ στο ...κυριλίκι το έχουμε ρίξει και ο θείος αλωνίζει.

Και όχι μόνο αυτό αλλά γίνονται και επικοινωνιακά λάθη από πλευράς μας. Είναι δυνατόν να παίζει επί ίσοις όροις ένα μαϊμού πέναλτι που μπορεί να κρίνει τίτλο με έναν ποδοσφαιριστή που δεν έπαιξε εναντίον μας, όταν το ίδιο έχει γίνει δύο φορές σε ματς του γαύρου με Μπλάζιτς και Κουτσιανικούλη (αυτός μπήκε όταν το ματς είχε κριθεί...), χωρίς κανείς να ασχοληθεί;



@island: Tο μαντρόσκυλο ξέρει πότε θα φωνάξει. Οταν υπάρχει ...υποψία αδικίας της ομάδας του. Κατά τ΄ άλλα ξέρει να ασχολείται με τις άλλες και να λέει ότι η διαιτησία είναι άριστη. Επί της ουσίας βέβαια έχει δίκιο. Αριστη είναι η διαιτησία. Μόνο για την ομάδα του, βέβαια!

Σιγά μην γράψουν οι "αντικειμενικές" ότι δεν βλεπόταν ο γαύρος μετά την ευρωπαϊκή τεσσάρα. Αυτά ξέρουν να τα γράφουν μόνο για τον Παναθηναϊκό.

Σαφώς και δικαιούται ο γαύρος να έχει μια κακή βραδιά. Η διαφορά είναι ότι δεν θα την πληρώσει. Οπως την πληρώνουν όλοι οι άλλοι.

Από τα γαυροφόρουμ μετέφερα στα σχόλια τη χαρά τους για το μαϊμού πέναλτι. "Ετσι! Στο 93΄ και πέτσινο για να δείτε ποιος είναι το αφεντικό" ήταν η γενική ιδέα της πλειοφηφίας των σχολίων. Τι ψάχνεις να βρεις...

Ο Βαρούχας είπε το αναμενόμενο. Οτι ο διαιτητής δεν έχει ...δυναμόμετρο για να ξέρει αν ο παίκτης έσπρωξε λίγο ή πολύ.



@Alexandros: Δεν με πικάρεις Αλέξανδρε. Δικαιολογημένα σου θύμισε το περσινό του Κάρα με την Καλαμαριά. Κι εκείνο ο Κάρα το κέρδισε παρά το έκανε ο αμυντικός. Οπως συνέβη και με τον Ντουντού. Δεν ισχυρίστηκα ότι ο Παναθηναϊκός δεν παίρνει σφυρίγματα. Σαφώς και παίρνει. Οπως παίρνει και η ΑΕΚ κόντρα στους μικρούς (καλή ώρα την Κυριακή με τον Εργοτέλη) όπως και ο ΠΑΟΚ κ.λπ.

Νομίζω όμως ότι δικαιούμαι να φωνάζω (ως Παναθηναϊκός) γιατί η ομάδα μου είναι αυτή που χάνει περισσότερο απ΄ όλους τους άλλους, εδώ και 12 χρόνια από αυτή την ιστορία. Κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Οπως επίσης δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως καλώς ή κακώς ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να κάνει κάτι για να αλλάξει η κατάσταση. Κι αυτό δεν είναι αλαζονεία. Εννοώ ότι είναι η μοναδική ομάδα που έχει και το μέγεθος (διοικητικό και οικονομικό) και πλέον, χάρη στην πολυμετοχικότητα και τη δυναμική. Οι υπόλοιποι, είτε ανακυκλώνουν τη μιζέρια τους (κάτι που έκανε κι η ομάδα μου μέχρι το καλοκαίρι), είτε έχουν βολευτεί ως "δορυφόροι", είτε προσπαθούν να δεθούν στο άρμα του Ολυμπιακού.



@Rizobreaker: Aλήθεια; Ενας καλός κομουνιστής πρέπει να διαφωνεί; Εστω και μόνο για να διαφωνεί; Τι λες τώρα! :))

YΓ. Το τραγούδι από τα αγαπημένα...



@mahler76: Kαλές γιορτές και σε σένα. Να περάσεις όσο καλύτερα μπορείς!
Φιλιά!



@coachp: Tώρα τι να πω... Τα πρόλαβε όλα η bgt παρακάτω. Και κριτική εναντίον του συστήματος και συμμετέχων στο σύστημα δεν γίνεται.



@The Bgt: Xρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα! Καλά να περάσεις!!!



@irene: Xρόνια Πολλά Ειρήνη μου!
Κι εσύ να περάσεις όσο πιο όμορφα γίνεται!!!



@molemou: Kαλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές και σε σένα!



@Alexandros: Kαλές Γιορτές Αλέξανδρε!



@ritsmas: Kαλώς όρισες Ρίτσα!

Χρόνια Πολλά και καλές γιορτές να περάσεις κι εσύ!
:))