Saturday, November 7, 2009

Ποιον δρόμο να διαλέξω;






Και εγώ τώρα τι πρέπει να κάνω;

1) Να ντυθώ ...γαύρος και ως άλλος Σάββας Θεοδωρίδης να πω ότι η διαιτησία είναι μια καραμέλα που την χρησιμοποιούν αυτοί που δεν έχουν καλή ομάδα; Πως μια καλή ομάδα κερδίζει και τη διαιτησία; Οτι δεν πρέπει να στεκόμαστε σε πράγματα που υποβαθμίζουν το ποδόσφαιρο και ότι πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτό το τροπάριο;

2) Να γίνω σκληροπυρηνικός Παναθηναϊκός και να πω ότι δεν έχει δικαίωμα να μιλάει ο γαύρος με τα όργια που έχει κάνει τόσα χρόνια στη διαιτησία και ότι καλώς του ακυρώσανε κανονικό γκολ του Μήτρογλου γιατί μόνο έτσι θα καταλάβει πώς αισθανόμασταν εμείς όταν μας έσφαζαν οι κόρακες;

3) Να κάτσω και να αναλύσω τη φάση και να πω ότι ναι μεν δεν ήταν οφσάιντ ο Μήτρογλου, αλλά η φάση ξεκίνησε από ένα άουτ (του Σοϊλέδη) που κακώς δόθηκε κόρνερ στον γαύρο, επομένως μιλάμε για μια φάση που κανονικά θα έπρεπε να χαρακτηριστεί ως "μη γενόμενη";

4) Να πω ότι ήταν μια φάση οριακή, πολύ δύσκολη για τον βοηθό και άνθρωποι είναι και οι διαιτητές και κάπου θα κάνουν και ένα λάθος;

5) Να υποστηρίξω ότι γενικότερα το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας είναι κακό και από τη στιγμή που είναι κακό είναι λογικό να έχουμε τέτοια φαινόμενα; (αυτό λογαριάζεται και ως συνέχεια του παραπάνω)

6) Να θεωρήσω το σημερινό ως "σημάδι" πως υπάρχει πια "νέα τάξη πραγμάτων" στο παρασκήνιο και να χαρώ γι΄ αυτό;

Μη με ρωτήσετε, τι από όλα υποστηρίζω, δεν έχω αποφασίσει ακόμα.

1) Επειδή κάποιες στιγμές πέρσι που η δική μου ομάδα αδικήθηκε κατάφωρα από την διαιτησία είχα πει από αυτή εδώ τη γωνιά πως η διαιτησία διαμορφώνει αποτελέσματα, αλλά μια καλή ομάδα μπορεί να κερδίσει ΚΑΙ τη διαιτησία (άρα κάπου στο παρελθόν έχω συμφωνήσει με τον Σάββα και δεν μπορώ να κάνω κωλοτούμπες όπως εύκολα κάνει αυτός).

2) Επειδή κάπου βαθιά μέσα μου ικανοποιούμαι που παίρνει μια ιδέα (γιατί μόνο μια ιδέα πήρε...) ο γαύρος από αυτά που έχω νοιώσει εγώ τόσα χρόνια αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό είναι ...στιγμιαίο και θα μου περάσει γρήγορα.

3) Επειδή αν μπω στη διαδικασία να αναλύσω τη φάση και να προσπαθήσω να ...τετραγωνίσω τον κύκλο δεν θα διαφέρω από τους γαύρους που κατά καιρούς έχω ειρωνευτεί.

4) Επειδή αν κάνω λόγο για ανθρώπινο λάθος, θα πρέπει να θυμάμαι να το υποστηρίζω σε κάθε περίπτωση και όχι κατά το δοκούν.

5) Επειδή αν θεωρήσω φυσιολογικά τέτοια φαινόμενα θα νοιώσω άσχημα απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες που, όχι άδικα, θεωρούν και τη δική μου ως μία από τις μόνιμα ευνοούμενες σ΄ αυτόν τον καθόλου αγγελικά πλασμένο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου (αυτό λογαριάζεται και ως συνέχεια του παραπάνω)

6) Επειδή εγώ προσωπικά (επαναλαμβάνω, εγώ προσωπικά) δεν θέλω να γίνει ο Παναθηναϊκός χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Θέλω μια διαιτησία καθαρή, απαλλαγμένη από πάτρωνες, με διαιτητές που να διαθέτουν εξαιρετικό επίπεδο και με ένα ποδόσφαιρο που το ανθρώπινο λάθος θα είναι (και θα φαίνεται) πραγματικά τέτοιο.


Από εκεί και πέρα... Αυτό που βλέπω, ειδικά αν αύριο κερδίσουμε στη Λιβαδειά (κάτι που μόνο εύκολο δεν θα είναι, θα μπουν σε λειτουργία διάφοροι μηχανισμοί...), είναι μια εξαιρετική κλιμάκωση της κατάστασης εν όψει του ντέρμπι, που τείνει πια να γίνει μια νέα Ριζούπολη.

Και το θέμα δεν με ανησυχεί τόσο αγωνιστικά, στο κάτω κάτω είναι δουλειά του Πατέρα να μην νίψει τας χείρας του ως άλλος Αγγελος Φιλιππίδης και να μην αφήσει την ομάδα απροστάτευτη στο τηγάνι.

Αυτό που με ανησυχεί είναι πως οι ανεγκέφαλοι και από τις δύο πλευρές έχουν δει την κατάσταση ως "πόλεμο" και ενδέχεται να έχουμε επανάληψη των γεγονότων της Λαυρίου...







Scratch: Θυμήθηκε το ΠΑΟΚτσήδικο παρελθόν του ο Κατσαμπής...

Scratch 1: Xριστόγλου στον ΣπορFM: "Το πιάσαμε το νόημα σήμερα. Το καταλάβαμε...".

Scratch 2: Nέος αποδιοπομπαίος τράγος στον γαύρο; Γκαλίτσιος. Ετσι, συνεχίστε να τα ρίχνετε σε παίκτες. Και ο Χόχος που άφησε την ομάδα σας γυμνή, στο απυρόβλητο.

Scrartch 3: Aυτόν τον πιτσιρικά τον Βέλιο δεν τον είχε ειδοποιήσει κανείς ότι το ματς ήταν φιλικό;

Scratch 4: Φωνάζει ο γαύρος για τη διαιτησία. Τι να πει κι ο Αρης σήμερα...


Scratch 5: Aπορία: Του Αρχάγγελου Γαβριήλ είναι αύριο. Δεν πρέπει να γιορτάζει και ο Τζιμπρίλ μας;

25 comments:

The Bgt said...

Οπως ακριβως τα λες φιλεναδα!
Δε μπορω ομως να μην χαρω για την γκρινια των γαυρων, ετσι ειναι, οτι σπερνεις ----> θεριζεις.

Εδω και 13 χρονια ακουμε οτι μονο οι τριτοδευτεροι διαμαρτυρονται για διαιτησιες. Οποτε αγαπητα γαυρακια "τουμπεκι ψιλοκομμενο" αποψε.
Τα λαθη ειναι για τους ανθρωπους.

gatti said...

@The Bgt: Την γκρίνια τους τη διασκεδάζω.

Από την άλλη σκέφτομαι πως αν εμείς είχαμε κάνει μια τέτοια γκέλα, ακόμα κι αν είχαμε αδικηθεί από την διαιτησία, όλοι θα έπεφταν πάνω στον τεντά και τους παίκτες και θα τους έριχναν αναθέματα. Τόσο οι ΑΡΔ όσο και πολλοί από τους οπαδούς μας.

Ενώ στο γαύρο,
* αποκλεισμός από το κύπελλο (θόρυβος για την ένσταση, πέρασε στο ντούκου),

* ήττα από Σταντάρ Λιέγης (χαρά για την ...υποθετική μεταγραφή Γιοβάνοβιτς, πέρασε στο ντούκου),

* γκέλα στο πρωτάθλημα (χαμός με τη διαιτησία - πάλι στο ντούκου η εικόνα της ομάδας)

Πικρές συγκρίσεις...

Unknown said...

O ΑΡΗΣ δεν "αδικήθηκε" πουθενά στο σημερινό παιχνίδι, όπως δεν αδικήθηκε με τον Παναθηναικό, την Ξάνθη, τον Ατρόμητο και τη Λάρισα... όλες ήταν "καθαρές" φάσεις δεν υπήρξε καμία παράβαση.... Όποιος είδε το αντίθετο είναι πολύ φαντασμένος και βαθιά νυχτωμένος....

Είναι "χαζός" επίσης όποιος πιστεύει ότι υπάρχει αθηνο-πειραιώτικο ποδόσφαιρο και όλοι οι άλλοι απλά υπάρχουν για να υπάρχουν.....Αυτός που νομίζει το παραπάνω ζει σε ουτοπία ,βλέπει παντού εχθρούς και δεν κοιτάει τα της φαμίλιας του......

Εμένα μου "αρέσει" πολύ το Σκοτσέζικο ποδόσφαιρο και "χαίρομαι" που το ελληνικό ποδόσφαιρο βαδίζει εδώ και 2 δεκαετίες (τουλάχιστον) στα βήματα του...Μόνο έτσι θα πάει "μπροστά" το ελληνικό πρωτάθλημα.....

Επίσης ένα "μεγάλο μπράβο" σε όλους αυτούς που συνετέλεσαν στην "εξάρθρωση" της παράγκας και ευτυχώς μα ευτυχώς δεν την άφησαν απλά να αλλάξει χέρια....

Ευτυχές γεγονός είναι επίσης, ότι ΔΕΝ χρειάζεται να φτιάξεις ομάδα για να κερδίζεις και τον διαιτητή….....Ρε τον Κουκουλάκη είναι και οφθαλμίατρος…..

The Bgt said...

τι εγινε βρε παιδια στο Αρης - Καβαλα? Δεν το ειδα αλλα ακουσα οτι οι "Καβαλιωτες" επαιζαν με 8 στο τελος.

Nick Triantos said...

O Arhs exei dikio na fwvazei gia eva penalty sto 1o hmixrono.

Apo 'kei kai pera otav kaneis 8-9 eykairies, den mporeis na kaneis eva goal, o avtipalos paizei me 10-9-8, kai oxi mono ayto, alla paraligo na xaseis to paixvidi sto telos, dev nomizw oti o monos ftaixths einai o Koukoulakhs.

O Arhs Qelei paiktes st' akra. KALOUS paiktes st' akra. Wingers, Oxi flyarous kai anousious. Kai Qelei 4-4-2 giati o Abreu dev einai paikths gia 4-3-2-1 pou Qa sou krathsei h' Qa moirasei mpala. Pote dev to ekane sthn kariera tou kai dev Qa to kanei twra. O Abreu einai na tou stelveis th mpala sto kefali sth mikrh perioxh. 14 xronia ayto 3erei na kanei kai bazei goal. Epishs Qelei 4-4-2 giati sto 4-2-3-1 o Koke dev exei Qesh.

O Arhs paiktes pou na bgazoun sevtres tis prokophs dev exei. Apla exei dyo-treis anousious akraious, oi opoioi einai poly ghrgoroi, kanoun ena karo laQh se kaQe paixvidi kai otav sevtraroun, oi sevtres tous Qymizoun perissotero sevtres Byvtra para sevtra akraiou winger.

Egw ton Javito ton eixe steilei xwris deyterh kouBevta kai ton Calvo ton eixa poulhsei. Aytoi oi dyo einai oi poio anousioi paiktes tou Ellhnikou prwtaQlhmatos. Paragwgikothta MHDEN. Eite se goal, eite assist, eite se genikoterh dhmiourgia paixvidiou.

koutavaki said...

Αυτό που με λυπεί είναι η αχαριστία των γαύρων.Δεν είναι σωστό να βρίζεις και να καταριέσαι αυτούς που σου έδωσαν 12 πρωταθλήματα σε 13 χρόνια.Και που είστε:αν φέτος ευνοούνταν ο ΠΑΟ θα ήμασταν ήδη δύο βαθμούς μπροστά και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
Ότι κακώς ακυρώθηκε το γκολ δεν το συζητάμε.Ήταν καθαρότατο.Και όντως αυτή η διαιτησία δε θα βγάλει πουθενά.Κανονικά θα έπρεπε ο μπέμπης του Ηρακλή να είχε σκοράρει στο ίδιο λεπτό από πέναλτι(do you remember the time?).Και αν,ο μη γένοιτο,έχουμε τίποτα ιστορίες στο τηγάνι,ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να μην αγωνιστούμε αλλά να πάρουμε το παιχνίδι στα χαρτιά,να αφαιρεθούν βαθμοί από το γαύρο και να υπάρξει τιμωρία έδρας.Θα σας αρέσει?Δε θα σας αρέσει.Μα**κες.
Υ.Γ.1:Γατί να μου επιτρέψεις μια μικρή παρατηρησούλα.Όλα καλά αυτά που γράφεις,αλλά κάποιος που δεν παρακολουθεί το blog και τύχει να σε διαβάσει,θα νομίσει(κάποιες φορές)πως λες ότι ο μόνος αδικημένος από την παράγκα είναι ο ΠΑΟ.
Υ.Γ.2:Έχεις δίκιο,να μη γίνουμε χαλίφης στη θέση του χαλίφη.Αλλά όταν βλέπω/ακούω τους γαύρους να θεωρούν σίγουρη κάθε νίκη τους(γιατί άραγε?)και να αναφέρονται σε όλες τις ομάδες και τους παίκτες τους υποτιμητικά,πραγματικά εύχομαι να με αξιώσει ο Θεός να τους δω στη Β' Εθνική και κάτω κάτω!Και μην πει κανείς ότι άλλο η ΠΑΕ άλλο οι οπαδοί,αφού και οι παίκτες τους(Θου Κύριε)θεωρούν ότι δεν έχουν αντίπαλο για το πρωτάθλημα,ασχέτως αν τρέμει ο κ*λος τους να βγει η ψυχή τους!

Elpis Cameraman said...

Εγω τι να γραψω τωρα;
Συμφωνω παλι 100% μαζι σου.
Κατανταει βαρετο, ενταξει;
Χεχεχε! Πλακα κανω!
Μου αρεσει που συμφωνω, γιατι διαπυστωνω οτι δεν ειμαι στο κοσμο μου, αλλα υπαρχουν κι αλλοι που σκεφτονται με τον ιδιο τροπο.

pensierix said...

Πρέπει κάποιος να είναι τελείως άρρωστος ή καλομαθημένος γάβρος για να δει πρόθεση στο σημερινό λάθος...Ηταν ήδη μπροστά στο σκορ, δεν του ακύρωσε το γκολ της νίκης εκείνη τη στιγμή ούτε τον έβαλε στην περιοχή του με ανύπαρκτα φάουλ για να γίνει η ζημιά...Μετά την ισοφάριση το λάθος απέκτησε την βαρύτητα που του έδωσαν, όχι πριν. Αν θέλει να σε σφάξει, ο διαιτητής το κάνει διαφορετικά. Από τους γάβρους όλα να τα περιμένεις όμως...Εχουν συνηθίσει αλλιώς και τους καταλαβαίνω. Το πρώτο εις βάρος τους σφύρηγμα ήταν το σημερινό, η διαιτησία μια χαρά τους έχει πάει στα δύσκολα και δημιουργούν την εντύπωση ότι σφαγιάζονται εδώ και 10 αγωνιστικές...

Ο Χριστόγλου έλαβε το μήνυμα...Αναρωτιέμαι αν το ίδιο μήνυμα το είχε λάβει στη Τούμπα, στο ΟΑΚΑ όπως κι ένα σε πιο "αστεία" βερσιόν από Λιβαδειά μεριά. Μάλλον τότε δεν είχε καλό σήμα. Ο Μώραλης δεν είχε ανάγκη, λέει, από γραμμές για να δει ότι το γκολ ήταν κανονικό. Ε, με τόσα που έχουν δει τα μάτια του στο Καραϊσκάκη, έχει γίνει άσος στην τριγωνομετρία...Μη σας πω και στη φυσική, λόγω...δυναμόμετρου.


Φάουλ αν οι βάζελοι χαίρονται σήμερα επειδή ο γάβρος ένοιωσε τι θα πει να σε αδικούν και να σε λένε και "κλάψα" από πάνω. Ουσιαστικά εξισώνουν τη σημερινή νορμάλ διαιτησία με τα πραγματικά χειρουργεία του παρελθόντος.

ΥΓ1
Οντως η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι...

eforas said...

Το προηγούμενο (;) καθεστώς με έχει διαβρώσει τόσο βαθιά, ώστε να μη μπορώ να χαρώ τις ελάχιστες απώλειες του γάβρου, χωρίς να αναζητήσω κάτι ύποπτο. Δεν ξέρω αν το γκολ του Ηρακλή ήταν τυχαίο, όμως μόνο τυχαίο δεν ήταν (το ίδιο είχε γίνει και με την Καβάλα) το ότι "αδικήθηκε" από τη διαιτησία λίγο πριν το ντέρμπι. Μα καλά, που πήγε η ψυχή του πρωταθλητή; Ψάχτε την, παιδιά, κάπου εδώ θα έπεσε! Oι πάντες τώρα θα ανακαλύψουν πάλι το "πράσινο παρασκήνιο", αυτό ντε, που έδινε τους τίτλους στον Παναθηναϊκό τόσα χρόνια! Και όλα αυτά βέβαια, πριν εκπνεύσει η προθεσμία των 48 ωρών για την υποβολή ένστασης!

Βρε Ουστ! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! Πάμε για τη νίκη! Πολύ καλημέρα μας!

scarface said...

αυτός ο "πρωταθλητής" την ίδια και την ίδια μαϊμού έχει συνέχεια φέτος στα πρωτοσέλιδα.

Εμείς τόσα χρόνια έχουμε δει μαϊμούδες, ουρακοτάγκους, πίθηκους κλπ.
Σκέτο national geographic.

Πάντως για να λέμε την αλήθεια ,χωρίς καθόλου πλάκα,
αν είχε ο Παναθηναϊκός την διαιτησία που έχει φέτος ο Ολυμπιακός και φωνάζει στα χρόνια της παράγκας θα είχε πάρει τέσερα τουλάχιστον πρωταθλήματα.

Δεν είναι έτσι τα διαιτητικά στησίματα αγαπητοί γαύροι.

Ρωτήστε μας ,έχουμε δει πολλά, ξέρουμε.

fl@neur said...

@gatti
Στο εξαιρετικό post με τον παραπάνω τίτλο, προτείνω μουσική υπόκρουση το "Δεν έχει δρόμο να διαβώ" ("Χάθηκες"), σε μουσική του μεγάλου Γιώργου Ζαμπέτα και τραγούδι, Πάνος Τζανετής", μια φωνή που γρήγορα ξεχάστηκε.
Τα ερωτήματα είναι εύστοχα και εύλογα, μιλάς τη γλώσσα του φίλαθλου, που δεν ξέρει, αν πρέπει να χαρεί ή ν' αρχίσει να ανησυχεί με όλα αυτά, να γελά ή να κλαίει κλπ. Όμως, τι νόημα έχει να πλήρώνεται κάποιος με το ίδιο νόμισμα, χάνοντας το προτοφόλιτου, όταν έχει κάνει πια περιουσία;
Υπάρχει, όμως, και κάτι θετικό: τα νέα παιδιά και στις 2 ομάδες, κάτι βέβαια, που στον Παναθηναϊκό λεγόντουσαν "Γκουμομπασινάδες εντ κόμπανυ", για να μη ξεχνιόμαστε.
Και με χιόνια και με κρύα, για διπλό στη Λεβαδεία!

pensierix said...

Για τους γάβρους που δεν θέλουν να δουν:

Εlephant* in the fryer

Σου λέω δεν έχω σύνδρομο
εγώ διαιτητικό.
Είναι που 8 στους 10**
αβαντάρουν Ολυμπιακό.

* Ονόματι Dumbo, δεν παραπέμπει σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων. Πετάει ενίοτε.

** Ποιητική αδεία.


ΥΓ
Δεν ξέρω ποια είναι πιο κατάπτυστα, οι μαϊμούδες και τα περί στησίματος των οπαδικών ή οι τίτλοι των "αντικειμενικών"; Στο Ελλαδιστάν λες τον άλλο κλέφτη και στημένο και δεν κουνιέται φύλλο...Ενα λάθος offside ήταν, παιδιά... 1000 φορές πιο δύσκολο από αυτό στον Κλέιτον πέρσι, παιδιά... Ηταν μπροστά στο σκορ εκείνη την ώρα, παιδιά...Δεν ήθελε να του στερήσει τους 3 βαθμούς ακυρώνοντας το γκολ της νίκης, παιδιά...Βρείτε πιο κόσμιο τρόπο να πάρετε τα φράγκα των γάβρων, παιδιά...Μετά βγαίνετε με το "πολιτισμένο", "δήθεν" στυλάκι σας στα ραδιόφωνα και κάνετε κήρυγμα περί αθλητικής παιδείας. Αχ, πόσο υποφέρετε στο αρρωστημένο αυτό κλίμα εσείς οι πολιτισμένοι!

gatti said...

@Animation: Δεν ξέρω αν ήταν τρία τα πέναλτι που έγιναν σε παίκτες του Αρη, σίγουρο είναι αυτό του Οικονόμου στον Χαβίτο και είναι γεγονός ότι ο Αρης έχει αδικηθεί. Οπως είχε αδικηθεί και στο πέναλτι του Σαριέγκι στον Κάμπορα στο μεταξύ μας ματς και με Ξάνθη και Ατρόμητο (για την Λάρισα δεν είμαι τόσο βέβαιη).

Το έχω γράψει αρκετές φορές πως αισθάνομαι άσχημα όταν διαμαρτύρομαι για την διαιτησία, από την στιγμή που υπάρχουν άλλες ομάδες που αδικούνται πολύ περισσότερο και κατά συρροή. Και ξέρω ότι οι οπαδοί των άλλων ομάδων βάζουν τα γέλια όταν φωνάζει ότι αδικείται το πάλαι ποτε ΠΟΚ.

Τι να σου πω, ότι μου αρέσει αυτή την κατάσταση; Δεν μου αρέσει, φαντάζομαι είναι ξεκάθαρο...

gatti said...

@The Bgt: Aίμα και άμμος Bgt μου! Ο Αρης έχασε τα άχαστα, είχε 2 δοκάρια, διαμαρτύρεται για 3 πέναλτι (εγώ θεωρώ σίγουρο το πρώτο, αλλά μπορεί να είναι και τα άλλα) και η Καβάλα έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 68΄ και αποβλήθηκαν δύο ακόμα στο 89΄ και στο 94΄.

gatti said...

@Nick Triantos: Oταν χάνεις ευκαιρίες σαν αυτές που έχασε ο Αρης, μοιραία θα το πληρώσεις και δεν σου φταίει (μόνο) ο διαιτητής. Αλλά ότι δικαιούται να φωνάζει για αλλοίωση αποτελέσματος, είναι επίσης γεγονός.

Ο Αρης έχει παίκτες με πολύ ταλέντο, αλλά δεν ξέρω αν έχει παίκτες με πειθαρχία. Νομίζω ότι αν ο Κούπερ είναι όπως διαβάζουμε ότι είναι, πολύ νεομεταγραφέντες θα χάσουν τον ύπνο τους, αφού θα βάζει στο παιχνίδι μόνο αυτούς που θα βλέπει ότι δουλεύουν.

gatti said...

@koutavaki: Φαντάζεσαι να πάρουμε το παιχνίδι στα χαρτιά στο τηγάνι; Θα είχε πολύ μεγάλη πλάκα. Πάντως, πέρα από όλα τα άλλα, το ντέρμπι θέλω να παιχτεί στα ίσια χωρίς διαιτητικά λάθη ή "λάθη" και ο καλύτερος ας κερδίσει. Γι΄
αυτό και δεν μου αρέσει να ακούω ότι θα έπρεπε να τιμωρηθεί ο γαύρος και να παίξει κεκλεισμένων των θυρών. Δεν ξέρω γιατί αλλά βλέπω το συγκεκριμένο παιχνίδι σαν το πραγματικό κρας τεστ για την φετινή ομάδα του Παναθηναϊκού. Θέλετε παλικάρια να πάρετε το πρωτάθλημα; Μπείτε μέσα στο ντέρμπι και αποδείξτε το κερδίζοντας. Και με τον κόσμο του γαύρου εναντίον σας.

Κάπου με χαλάει η ισοπαλία του γαύρου με τις γριές γιατί αν κερδίσουμε εμείς σήμερα και την άλλη αγωνιστική θα μπουν ιδέες για "Χ" και αυτό δεν μου αρέσει.
Τώρα αν οι γαύροι αποφασίσουν να κάνουν το παιχνίδι κόλαση και να δημιουργήσουν νέα Ριζούπολη, τότε ναι, εννοείται ότι θα πρέπει να κάνουμε αυτό που δεν κάναμε τότε. Να πάρουμε την ομάδα και να φύγουμε.

ΥΓ1. Είδες για να διαβάζεις το blog ξενυχτισμένη; :pp

ΕΙΔΙΚΑ αυτή τη φορά πού είδες να θεωρώ τον Παναθηναϊκό ως τον μοναδικό αδικημένο; Ισα ίσα το αντίθετο έγραψα:

"...θα νοιώσω άσχημα απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες που, όχι άδικα, θεωρούν και τη δική μου ως μία από τις μόνιμα ευνοούμενες σ΄ αυτόν τον καθόλου αγγελικά πλασμένο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου..."

Tώρα αν μιλάω περισσότερο για τον Παναθηναϊκό (αυτό ισχύει) είναι επειδή με αυτόν ασχολούμαι κυρίως στο blog.

YΓ2. Η πλάκα είναι ότι έχουν χαλάσει τον κόσμο για το παιχνίδι με τον Ηρακλή, όπου ας μην ξεχνάμε ΔΕΝ έχασαν. Μια ισοπαλία παραχώρησαν. Είναι πουθενά γραμμένο ότι ο Ολυμπιακός αποκλείεται να φέρνει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης στην έδρα του; Μην τρελαθούμε δηλαδή...

gatti said...

@Elpis Cameraman: E ναι, είναι βαρετό! :pp Πρέπει να διαφωνείς έστω και αν δεν διαφωνείς! :))

To θέμα είναι να αρχίσουμε όλοι να σκεφτόμαστε βάζοντας μπροστά τη λογική.

Εντάξει το ποδόσφαιρο είναι συναίσθημα, δεν είναι μόνο η Ελλάδα όπου οι οπαδοί φανατίζονται, αλλά όσο μπορούμε ας το παλεύουμε να μην χάνουμε εντελώς το μέτρο...

gatti said...

@pensierix: Eίναι πολύ σημαντικό αυτό που λες για την βαρύτητα που απέκτησε το γκολ του Μήτρογλου ΜΕΤΑ την ισοφάριση. Ωστόσο, ακόμα και έτσι δεν παύει να είναι μια λάθος απόφαση.

Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ποτέ εμείς και οι άλλοι. Εχουμε τόσο πολύ ποτιστεί από τον φανατισμό που ο καθένας στις φάσεις που ευνοείται θα βλέπει ανθρώπινο λάθος και στις φάσεις που αδικείται θα βλέπει δόλο. Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Συμφωνώ μαζί σου ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία, αλλά το κακό είναι πως τόσο εσύ όσο και εγώ είμαστε Παναθηναϊκοί, οπότε η γνώμη μας δεν μετράει. Πρώτα θα κοιτάξουν την οπαδική μας ταυτότητα και μετά τον ισχυρισμό μας. Και αν είμαστε ειλικρινείς θα παραδεχτούμε ότι κι εμείς το ίδιο κάνουμε.

Το κακό επίσης είναι ότι οι περισσότερες φωνές της λογικής βρίσκονται στο από εδώ στρατόπεδο, στο απέναντι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα λογικής.

ΥΓ. Ούτε συζήτηση! Δεν μπορεί να εξισωθεί το χθεσινό με όσα έχουμε ζήσει εμείς. Γι΄ αυτό έγραψα χθες πως ο γαύρος πήρε απλώς μια ...ιδέα.

ΥΓ1. Μυρίζει όντως μπαρούτι και αλίμονο αν ανάψει το φυτίλι!

ΥΓ2: Ο Μώραλης δεν είχε ανάγκη, λέει, από γραμμές για να δει ότι το γκολ ήταν κανονικό. Ε, με τόσα που έχουν δει τα μάτια του στο Καραϊσκάκη, έχει γίνει άσος στην τριγωνομετρία...Μη σας πω και στη φυσική, λόγω...δυναμόμετρου.

A-Ψ-Ο-Γ-Ο!!! :))))

gatti said...

@eforas: A, εσύ είσαι πολύ μπροστά! Λογικό, αν δεν είναι μπροστά από τα γεγονότα οι μπουκς, ποιος θα είναι; :))))

H ψυχή του πρωταθλητή πήγε περίπατο. Κάτσε όμως μην μας περιμένει καμιά έκπληξη εμάς στη Λιβαδειά και έχουμε άλλα το βράδυ...

Αντε, με τη νίκη! :)))

gatti said...

@scarface: Tην ίδια σκέψη είχαμε! Αλλη μαϊμού δεν έχει να βάλει πρωτοσέλιδο ο "Πρωταθλητής"; Τι διάολο; Δεκατρία χρόνια, πρέπει να έχει ολόκληρη συλλογή από μαϊμούδες!

Συμφωνώ, πέρα από το χθεσινό, δεν έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται ο γαύρος φέτος. Ξέχασε την ΑΕΚ; Τον ΠΑΟΚ;

Ασε που πάει να εξισώσει το χθεσινό με το γκολ που ΟΡΘΑ ακυρώθηκε στον αγώνα με την Καβάλα. Ολα στο ίδιο τσουβάλι.

gatti said...

@fl@neur: Αδιέξοδο βλέπεις κι εσύ ε; Το ίδιο κι εγώ. Πολύ ωραίο το τραγούδι του Τζανετή που δεν έκανε την καριέρα που του άξιζε και σήμερα μάλιστα διάβασα ότι δίνει τη μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Ε ναι, πραγματικά ο φίλαθλος δεν ξέρει τι να κάνει και πώς να αντιδράσει μπροστά σ΄ αυτές τις καταστάσεις. Από την στιγμή που έχει χαθεί η εμπιστοσύνη, μάλλον είμαστε σε ένα δρόμο που δεν οδηγεί πουθενά...

Τα νέα παιδιά είναι πράγματι το μόνο παρήγορο γεγονός. Μακάρι να βρουν το χρόνο και το χώρο που πρέπει για να δείξουν τι αξίζουν.

ΥΓ. Πήγα στο Περιστέρι σήμερα το πρωί στα παλιά μου λημέρια. Οχι για ευχάριστο λόγο, στο νεκροταφείο, για να επισκεφτώ τον τάφο της γιαγιάς μου που αν ζούσε θα γιόρταζε σήμερα. Και στο γυρισμό, εκεί κάπου στον Αγιο Αντώνη είδα καμιά 20αριά οπαδούς του Παναθηναϊκού, που μάλλον ετοιμάζονταν για εκδρομή στη Λιβαδειά. Χαρούμενα, καθαρά πρόσωπα, γελαστά παιδιά που πάνε να παρακολουθήσουν και να υποστηρίξουν την ομάδα τους.. Eτσι πρέπει να είναι οι οπαδοί, έτσι πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο ρε γαμώτο! Οχι αυτό το έκτρωμα που το έχουν καταντήσει (και) ερήμην μας ή χάρη στην ανοχή μας!

gatti said...

@pensierix (again): Aχ μη μου μπλέκεις τον αγαπημένο μου Dumbo με τους γαύρους!

ΥΓ. Για τους "αντικειμενικούς" τι να λέμε... Εχουν βγάλει ετυμηγορία ήδη: "Εκλεψε βαθμούς" το κοράκι από τον γαύρο. Και να σκεφτείς ότι ο τίτλος ή η "γραμμή" βγαίνει μετά από σύσκεψη. Ούτε ένας δεν βρίσκεται ανάμεσά τους με καθαρό μυαλό; Αλλά θα μου πεις τα φράγκα θολώνουν τη σκέψη...

Και μετά θα βγουν να κάνουν μαθήματα δεοντολογίας στους απέναντι "αντικειμενικούς" και κήρυγμα σε όλους εμάς. Τι το ψάχνεις...

gatti said...

@fl@neur: Tι ήταν να μιλήσω για την εκδρομή...

Αρχίσανε τις βλακείες στη Λιβαδειά... Πάνε χωρίς εισιτήριο και θέλουν να μπουν νταηλίκι μέσα στο γήπεδο. Ανεγκέφαλοι...

Cybergoulion said...

Με δεσμεύει το 4 τής δεύτερης λίστας οπότε θα επιλέξω το 5 της πρώτης! Έτσι κι αλλιώς σε λίγο καιρό πάλι θα την έχουμε διαγράψει και αυτή τη φάση από τη μνήμη...

gatti said...

@Cybergoulion: Kατανοητό! :)))