Tuesday, November 24, 2009

Λάθος προσέγγιση...

Είναι βέβαιο ότι πολλοί οπαδοί του Παναθηναϊκού χάρηκαν με την επιστολή του προέδρου Νικόλα Πατέρα στην ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα με αφορμή τα όσα φέρεται να είπε ο Σωκράτης Κόκκαλης στους παίκτες του Ολυμπιακού μετά την γκέλα τους στα Γιάννενα.

Στη λογική του "να μην πέφτει τίποτα κάτω", τίποτα να μην μένει αναπάντητο.

Εγώ θα διαφωνήσω. Oχι με το περιεχόμενο της επιστολής. Σ΄ αυτό συμφωνώ πλήρως. Είναι απαράδεκτο να λέγονται τέτοιες φράσεις εν όψει ενός αγώνα ποδοσφαίρου. Είναι καθαρή προτροπή για ποινικό αδίκημα και κανονικά θα έπρεπε να επέμβει ο εισαγγελέας.

(Και σαφώς δεν έχει καμία σχέση με την περιβόητη φράση του Τζίγγερ στην κοπή πίτας της ομάδας, όπου χρησιμοποίησε μια λέξη σεξουαλικού περιεχομένου για να ζητήσει από τους παίκτες του να κερδίσουν το ντέρμπι, όσο κι αν η πλευρά του Ολυμπιακού επιθυμεί να τα συμψηφίσει).

Διαφωνώ όμως στην αναγκαιότητα σύνταξης και δημοσιοποίησης της συγκεκριμένης επιστολής. Το παιχνίδι αυτό της πόλωσης δεν ξέρουμε να το παίζουμε. Ο Ολυμπιακός αντίθετα είναι "επιστήμονας" στον συγκεκριμένο τομέα. Ο πρόεδρός του βρίσκεται σε πανικό. Χρειάζεται αυτό το πρωτάθλημα, χρειάζεται αυτό το ντέρμπι πάση θυσία. Και η πόλωση, είναι ο τρόπος που γνωρίζει να χειρίζεται καλύτερα από τον καθένα. Επί της ουσίας η ομιλία του δεν απευθυνόταν στους παίκτες του. Απευθυνόταν στους οπαδούς της ομάδας του, προκειμένου να τους συσπειρώσει όσο περισσότερο γίνεται, για να κάνουν το Καραϊσκάκη καμίνι.

Δεν ξέρω αν προσδοκά "εποχές Ριζούπολης", δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει ξανά Ριζούπολη. Αλλωστε ακόμα κι αν το επιχειρήσει, αυτή τη φορά μάλλον "έχουσιν γνώσιν οι φύλακες".

Εκείνο που είναι σίγουρο είναι πως δεν μας ευνοεί να γίνει το παιχνίδι πόλεμος. Ο Πατέρας έχει όλη την καλή διάθεση να προστατέψει την ομάδα, αλλά εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις δεν έχει. Επομένως το μόνο που οφείλει να κάνει, είναι να μην αφήσει την ομάδα να πάει στο Καραϊσκάκη απροστάτευτη, όπως είχε κάνει πριν κάποια χρόνια ο Φιλιππίδης (που αργότερα ήξερε να δώσει το παρών στην Παιανία για να κατηγορήσει τους ποδοσφαιριστές...) και να διασφαλίσει ότι τα θεσμικά όργανα θα κάνουν το καθήκον τους. Αυτά αρκούν. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Κακώς λοιπόν απάντησε στην πρόκληση Κόκκαλη, ο οποίος συνειδητά άφησε να "διαρρεύσουν" όσα ειπώθηκαν στο Ρέντη για να προκαλέσει αντίδραση από πλευράς μας. Και τα κατάφερε...

Ηταν λάθος που αντί να αδιαφορήσουμε και να συνεχίσουμε απερίσπαστοι την προετοιμασία για το ντέρμπι σηκώσαμε το γάντι που μας πέταξαν.

Οπως λάθος είναι και η σκέψη για ανοιχτή (τελευταία) προπόνηση. Η πώρωση, οι φωνές, τα συνθήματα, το κρέμασμα στα κάγκελα, παραμονές ντέρμπι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΝΤΑΛΙΤΕ του Παναθηναϊκού. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αποπροσανατολισμού της ομάδας από το
στόχο. Χρειάζεται να θυμίσω ότι παραμονές της σφαλιάρας στην Πράγα είχε γίνει η επίσημη παρουσίαση των παικτών στην Λεωφόρο με τα γέλια και τις χαρές που βγήκαν ξινά;

Νιώστε!


Κι επειδή η Ριζούπολη θα πρέπει να ξορκιστεί, αλλά όχι και να ξεχαστεί

κι επειδή πολλοί δεν πιστεύουν ή δεν γνωρίζουν τι έγινε στις 11 Μαϊου 2003, ιδού:


***



Η υποδοχή της οποίας έτυχε το πούλμαν του Ολυμπιακού...


και η αντίστοιχη υποδοχή των παικτών του Παναθηναϊκού...


....υπό την ανοχή της Αστυνομίας βεβαίως...


...της οποίας ο επικεφαλής είναι πια υπάλληλος του Ολυμπιακού
(για όποιον το έχει ξεχάσει...)

***


Η ...θριαμβευτική είσοδος του Παναθηναϊκού στο γήπεδο...


...βορά στα άγρια θηρία... Ούτε λόγος βέβαια για ζέσταμα...








Ο Γενίτσαρος...

(Αλλους η Ριζούπολη τους στοίχειωσε ο κηπουρός ανενδοίαστα την προσπέρασε...).


***



Ο Μποροθρύλος είναι πια αξιοσέβαστος παράγων
της Σούπερ Λίγκα...



***



Οι διαμαρτυρίες του Μαρκαριάν...




***

Φωτοβολίδες...





***



Η αποχώρηση...



...με τις φωτοβολίδες να σκάνε στα πόδια των παικτών...


***



Χειροκροτήματα...


και συχαρίκια...


***



Οι "επιστήμονες"


***




Ριζούπολη, το μνημείο της αλητείας, την επόμενη μέρα...

31 comments:

koutavaki said...

Δεν ξέρω κατά πόσο έκανε καλά ή όχι ο Πατέρας που απάντησε.Αυτό είναι υπό συζήτηση.Αλλά όπως και να το κάνουμε μια έγγραφη (γιατί τα γραπτά μένουν) απάντηση σε τέτοιου είδους δηλώσεις,δεν αφήνει και τις ίδιες τις δηλώσεις να περάσουν απαρατήρητες.Πράγμα που σημαίνει ότι κάποιους πλέον δεν τους παίρνει να κάνουν αυτά που έκαναν.Με το πρόσχημα της γραπτής αίτησης προστασίας,αν οτιδήποτε πάει στραβά,ο ΠΑΟ μπορεί να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ και να λάβει ένα σωρό κυρώσεις και ποινικές διώξεις εις βάρος του Θρήνου,και αφού υπάρχει προειδοποίηση δεν περνάνε τα δεν ήξερα,δεν περίμενα.Ως πότε θα είμαστε οι μαλάκες που ανέχονται?Προφανώς ο πρόεδρος έχει αποφασίσει να βγει στον πόλεμο με όλα τα όπλα που διαθέτει ή μπορεί να βρει.Τέτοιου είδους αποφάσεις λοιπόν δεν παραπέμπουν σε άνθρωπο που δεν ξέρει με ποιους έχει να κάνει και πως να τους αντιμετωπίσει.Κάθε άλλο!Και όσο για το σύστημα,είναι πλέον φανερό ότι ακολουθεί το άλογο που φαίνεται να κερδίζει.Και φέτος το άλογο αυτό είναι πράσινο.
Υ.Γ.:Άρα και η ανοιχτή προπόνηση κάποιο λόγο πιστεύω πως έχει πέραν της ψυχοντόπας.

houli_v said...

Τελικά ότι κι αν ειπωθεί για το φωτογραφικό σου αρχείο θα είναι λίγο.
Πραγματικό εντυπωσιακό

Καλημέρες :)

Υ/Γ: λες τα Χριστούγεννα το gatti να ανασύρει καμιά φώτο και από τη γέννηση (ή αυτές έχουν βγει μαύρες λόγω κακού φωτισμού της φάτνης). Τίποτε πια δεν αποκλείω :P

Γιώργος Τ. said...

Πάμε για πόλεμο την Κυριακή.. Αυτό είναι δεδομένο.. Συμφωνώ εν μέρη ότι έγινε "λάθος προσέγγιση" από την διοίκηση του Παναθηναϊκού. Από την άλλη όμως, τι να κάνουν? Έχοντας στην πλάτη ιστορικά τον αγώνα εκείνου της Ριζούπολης (που όσα και να δείξουν οι φωτογραφίες δεν μπορούν να αντικατοπτρίσουν αυτά που έγιναν - μπροστά αλλά κυρίως ΟΧΙ μπροστά στις κάμερες), δεν θέλουν να αφήσουν την ομάδα να πάει απροστάτευτη.. Στην πράξη βέβαια θα φανεί κι αυτό, αλλά ο Πατέρας δείχνεί αποφασισμένος και αυτό μου αρέσει.
Όσο για τις δηλώσεις Κόκκαλη, δεν μου λένε κάτι.. Πολύ φασαρία ουσιαστικά για το τίποτα.. Είναι σαν να πει (όπως πολύ σωστά θυμάσαι-δεν είχα καμιά αμφιβολία-ότι είχε πει ο Τζίγκερ) κάποιος "γ.. τον π.. τον ολυμπιακό" και να βγουν και να λένε ότι οδηγεί στην ομοφυλοφιλία.. Εννοώ ότι αυτά λέγονται παντού.. Απλά οι άρχοντες των ΜΜΕ και της προπαγάνδας έχουν μάθει να χειρίζονται τα πάντα! Ότι και να έκανε ο Παναθηναϊκός, πάλι χαμένος θα έβγαινε από αυτό το παιχνίδι.. Γιατί εκεί ο γαύρος δεν παίζεται.. Και ευτυχώς, μόνο εκεί είναι που είναι αχτύπητος..
Πάντως, η σοβαρότητα που δείχνει γενικά φέτος η διοίκηση του Παναθηναϊκού σε σοβαρά θέματα (δεν υπολογίζω τις μεταξύ τους κόντρες, για μένα αυτά δεν είναι σοβαρά θέματα) εμένα μου αρέσει..

greektrick said...

Καλημέρα γάτα. Κακώς απάντησε έτσι ο father, με αφορμή της δηλώσεις του Κρόκου " ..., όπως μεταφέρονται σε σημερινά δημοσιεύματα", αν και υποψιάζομαι δάκτυλο Γιαννακοπουλαίων . . . Οποιαδήποτε στιγμή ο Κρόκος μπορεί να αρνηθεί ότι τα δήλωσε, ρίχνοντας την ευθύνη στους ΑΡΔ. Ο father παίζει, ακούσια, το παιχνίδι του Κόκκαλη χωρίς κανένα όφελος, βάζοντας στο παιχνίδι τους κάφρους των οπαδικών εφημερίδων και φανατίζοντας χωρίς λόγο τους βάζελους (αφού ο ΠΑΟ δεν θα έχει φιλάθλους στο Καραϊσκάκη). ΑΝ έπρεπε οπωσδήποτε να απαντήσει, μην τυχόν και τον κατηγορήσουν ότι δεν προστατεύει την ομάδα, θα αρκούσε μια ξεκάθαρη δήλωσή του για το τι θα κάνει ΑΝ συμβούν έκτροπα.
Have a nice day

gatti said...

@koutavaki: Εκεί είναι που διαφωνούμε. Δεν νομίζω ότι χρειαζόταν έγγραφη "απάντηση" ή εν πάση περιπτώσει δεν χρειαζόταν μια έγγραφη "απάντηση" που να δημοσιοποιηθεί.

Μπορούσε απλώς να επιστήσει την προσοχή με αφορμή τις δηλώσεις του Κόκκαλη σε ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα και Αστυνομία, μιλώντας απευθείας με τα αρμόδια όργανα, χωρίς να φανατίσει τους δικούς μας οπαδούς με δημοσιευμένες επιστολές.

Ο πρόεδρος έχει όπλα και έχει αποφασίσει να τα χρησιμοποιήσει, επίτρεψέ μου όμως να εξακολουθώ να αμφιβάλλω αν είναι τόσο αποτελεσματικά απέναντι στον "μηχανισμό" του Ολυμπιακού.

Οι ψυχοντόπες ελάχιστα αποτελεσματικές έχουν αποβεί στην περίπτωση της δικής μας ομάδας. Η προϊστορία τουλάχιστον αυτό λέει. Αλλοι είναι που πωρώνονται με τέτοιου είδους πρακτικές.

gatti said...

@houli_v: Aν μου θυμίσεις σε ποια ...ομάδα έπαιζε το θείο βρέφος, θα ψάξω και θα σου πω αν έχω τίποτα φωτογραφίες του... :pp

Kαλημέρα houli μου! :)))))

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Πάμε για "πόλεμο" σε μια εχθρική έδρα όπου δεν υπάρχουν δικοί μας οπαδοί. Σε τι εξυπηρετεί λοιπόν να φανατίσεις τους οπαδούς σου; Θα μου πεις, έτσι όπως το γράφεις είναι σα να εννοείς ότι σε περίπτωση που είχαμε κόσμο μας στο γήπεδο θα το επικροτούσες. Οχι, δεν εννοώ αυτό. Εννοώ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να φανατίζουμε τον κόσμο μας και να συμβάλλουμε στη δημιουργία "συνθηκών Λεωφόρου Λαυρίου". Γιατί οι κάφροι εντός του γηπέδου δεν θα μπορέσουν να συναντηθούν. Αρα, θα επιδιώξουν να συναντηθούν κάπου έξω από αυτό.

Είναι που είναι άσχημα τα πράγματα με εμπρησμούς συνδέσμων ένθεν και ένθεν είναι και το ντέρμπι στη μέση, αν κι εμείς ρίχνουμε λάδι στη φωτιά πού θα πάει το πράγμα;

Συμφωνώ πως οι φωτογραφίες δεν δείχνουν τίποτα ουσιαστικά, γιατί τα αίσχη έγιναν μακριά από τις κάμερες, είχα δικό μου άνθρωπο εκεί και οι περιγραφές ήταν ανατριχιαστικές.

Οι δηλώσεις του Κόκκαλη δεν έγιναν για τους παίκτες. Δηλαδή πώς ακριβώς θα αφήσουν τον Παναθηναϊκό με λιγότερους παίκτες; Θα τους σακατέψουν; Θα τους ...σκοτώσουν; Θα κάνουν σκληρά φάουλ; Μα τότε θα βγουν οι μισοί έξω με κάρτες. Και τελικά δεν θα τελειώσει το παιχνίδι!

Οι δηλώσεις έγιναν και διέρρευσαν για τους οπαδούς. Σ΄ αυτούς δίνει το σύνθημα πως ο αγώνας αυτός είναι "πόλεμος" όπου ή ο Ολυμπιακός θα κερδίσει ή δεν θα βγει κανείς ζωντανός από το γήπεδο.

Μην μπερδεύεσαι. Το "γ... τον π... τον Ολυμπιακό του Τζίγγερ" και το "είναι κότες" του Κόκκαλη δεν έχουν την παραμικρή σχέση με αυτά που ειπώθηκαν την Κυριακή. Αυτά ήταν πολύ διαφορετικά και πολύ πιο σοβαρά.

Αναρωτιέμαι, εμείς το ξέρουμε ότι γαύρος είναι άρχοντας της προπαγάνδας και δεν παίζεται σ΄ αυτόν τον τομέα. Η διοίκηση δεν το ξέρει; Πώς αποφασίζει να πάει σε μετωπική σε έναν τομέα που ο αντίπαλος δεν παίζεται;

gatti said...

@greektrick: Συμφωνούμε απόλυτα. Μια ξεκάθαρη δήλωση για το πώς προτίθεται να αντιδράσει ΑΝ συμβούν έκτροπα και η προστασία της ομάδας από την στιγμή που θα αναχωρήσει για το Καραϊσκάκη μέχρι τη στιγμή που θα φύγει από αυτό αρκούσαν. Ολα τα άλλα είναι περιττά. Ολες οι υπόλοιπες ενέργειες μας στέλνουν σε ένα γήπεδο που μας είναι άγνωστο (και δεν εννοώ το τηγάνι) και οι συνέπειες μπορεί να είναι ολέθριες (και δεν εννοώ αγωνιστικά...).

fl@neur said...

@gatti
Πάλι τα είπες όλα, σε λίγο θα μάς στείλεις στον ΟΑΕΔ, για επίδομα ανέργων σχολιαστών!
Τα έχεις πει, τα έχουμε πει: η αναμπουμπούλα είναι για τον Λύκο, και δυστυχώς η Ριζούπολη παραμένει ακόμα ένα ανοιχτό τραύμα και, βεβαίως, ένα τεράστιο λάθος της τότε διοίκησης, που άφησε την ομάδα απροστάτευτη. Το μεγαλύτερο λάθος όμως ήταν, όταν προτίμησε το πρωτάθλημα, τη χρονιά που μπορούσε να πάει στον τελικό, σ' εκείνο το μοιραίο παιγνίδι με την Porto (ο Μουρίνιο είχε δηλώσει τότε, ότι ή η ομάδα του ή ο ΠΑΟ θα πάει τελικό!)
Το πρόβλημα είναι ότι ο Χο-χο-χο θέλει ΚΑΘΕ χρόνο το πρωτάθλημα, για διαφορετικούς λόγους, αλλά με ένα κίνητρο: τα ευρωπαϊκά κονδύλια της UEFA.
Όλοι συμφωνούμε, αλλά οι υπεύθυνοι κινούνται σε λάθος κατεύθυνση, δυστυχώς, και συμπαρασύρουν τους οπαδούς (όχι τους φιλάθλους), αλλά μη βλέπουμε και "δάκτυλο" εκ των έσω, τα κάνουμε χειρότερα έτσι.
Ο Ολυμπιακός του Χο-χο-χο (ακόμα κι όταν έπαιζε μπάλλα, που έπαιξε) αποτελεί τη μάστιγα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όχι τόσο για τους τίτλους που δεν άξιζε (κάποιους τούς πήρε με την αξία του, αλλά όχι και τους 13!), αλλά γιατί, με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό, έρριξε στην αναξιοπιστία το ελληνικό ποδόσφαιρο (εξ ού και οι κατραπακιές στην Ευρώπη).
Μακάρι, τα παιδιά να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα, και γιατί όχι; και νίκη μέσα στο "τηγάνι"!
Το παιγνίδι (κάθε παιγνίδι) είναι μάχη και ΟΧΙ πόλεμος.

fl@neur said...

@gatti again
Φοβερές φωτό από Ριζούπολη (πού τις βρήκες πάλι;), αλλά η... πιο ενδιαφέρουσα είναι εκείνη, με τη λεζάντα "και οι φωτοβολίδες...". Τι βλέπει ο Γιαπωνέζος πάνω από τη φυσούνα (ο Θεός να την κάνει); Δια χειρός... Χριστοφοράκου (με σουίτα στο "Γ. Καραϊσκάκης"). Πώς τό 'λεγε η παλιά διαφήμιση; "Η τεχνική Siemens εγγυάται".
Keep scratching!

gatti said...

@fl@neur: Mπα, δεν νομίζω ότι θα πάτε στον ΟΑΕΔ. Εσείς έχετε περάσει στο επόμενο στάδιο, προηγείστε της ανάρτησης, ο pensierix έκανε ...φιλότιμη προσπάθεια χθες να μου "κάψει" το ποστ και το ΚΑΤΑΦΕΡΕ! (σε πειράζω pensierix μου, μη το πάρεις τοις μετρητοίς!).

Το μεγαλύτερο λάθος της διοίκησης δεν ήταν καν ότι άφησε την ομάδα απροστάτευτη. Το μεγαλύτερο λάθος ήταν η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ της ομάδας της Ριζούπολης και μάλιστα με τη ρετσινιά των λούζερς αλλά και των "πιασμάν" για κάποιους από αυτούς! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Διέλυσε την ομάδα που την επόμενη χρονιά αποτέλεσε τη ραχοκοκκαλιά της Εθνικής στο Euro 2004. Τι να λέμε τώρα, ένα βουνό από λάθη...

Αυτό που γράφεις για τον Κόκκαλη είναι αυτό που θεωρώ το μεγαλύτερο έγκλημά του. Δεν είναι τα πρωταθλήματα (που όντως κάποια από αυτά ήταν δίκαια) που ήθελε να πάρει πάση θυσία, αλλά το γεγονός ότι στην εποχή της απόλυτης παντοκρατορίας του δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ για να σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο από την ανυποληψία, αλλά το βύθισε ακόμα πιο βαθιά σ΄ αυτή.

Ε, ήταν δυνατό να λείπει η Siemens από το ...πάρτυ;

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο!! Πριν από έναν σημαντικό αγώνα μεταξύ των δυο αιωνίων αντιπάλων, η διοίκηση του Ολυμπιακού, όντας φορέας προβοκατόρικων μεθόδων και πρακτικών τα τελευταία 15 χρόνια, προσπαθεί να πολώσει το κλίμα. Δεν με ενδιαφέρει τι ειπώθηκε στου Ρέντη. Με τρομάζουν ωστόσο αυτά που γράφτηκαν την επομένη στις εφημερίδες.

Δεν μπορεί να γράφεται σε δημόσιο μέσο πως ο πρόεδρος του οσφπ ξεστόμισε λόγια εναντίον της σωματικής ακεραιότητας των παικτών μας και η διοίκηση του Παναθηναϊκού να μένει με σταυρωμένα χέρια. Δεν είναι δυνατόν η μια πλευρά να απειλεί και να προπηλακίζει και η άλλη να κάθεται με σταυρωμένα χέρια.

Συμφωνώ, πως σε έναν ιδανικό κόσμο, ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να φερθεί υπεράνω και να αφήσει το παιχνίδι να παιχτεί εντός των τεσσάρων γραμμών. Ωστόσο, δεν ζούμε σε έναν ιδανικό κόσμο δυστυχώς και όλη αυτή η προετοιμασία για το ματς είναι ψυχολογικά απαραίτητη για τους παίκτες.

Πρέπει να ξέρουν οι παίκτες πως έχουν κάτι ισχυρό στις πλάτες τους. Πως κάποιος στέκεται από πίσω τους, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Πρέπει να πιστεύουν ακράδαντα πως δεν πάνε ως πρόβατα στην σφαγή.

Ο Πατέρας με την κίνηση του δείχνει πως "είμαι εδώ". Και η ανοιχτή προπόνηση θα αποδείξει πως και ο κόσμος "είναι εδώ", πλάι στην ομάδα!!

Και σε περίπτωση που την Κυριακή οι οπαδοί του οσφπ ξεφύγουν των ορίων, τότε παίρνουμε την ομάδα και φεύγουμε.

Ούτε νταηλίκια, ούτε ψευτομαγκιές, ούτε πράσινες Ριζούπολες. Εξάλλου εμείς είμαστε Παναθηναϊκός και αυτό μας κάνει να ξεχωρίζουμε από όλους τους υπόλοιπους.

Όμως υπάρχει διαφορά από το να μην προκαλείς και να μην παράγεις βία μέχρι το να δέχεσαι παθητικά απειλές εις βάρος σου..

fl@neur said...

@gatti
Αν και χρησιμοποιείς όρο του φίλου του τέως πρωθυπουργού (Θού Κύριε!), συμφωνώ απολύτως! Εκεί είναι όλο το ζουμί.
Καλή συνέχεια!

gatti said...

@Thodoras13: Aυτή την τακτική γνωρίζουν καλύτερα, αυτήν χρησιμοποιούν. Ούτε μου κάνει εντύπωση που γράφτηκαν αυτά την επόμενη ημέρα στις εφημερίδες. Μήπως είναι η πρώτη φορά;

Εγώ δεν λέω ότι η διοίκηση πρέπει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Σαφώς και πρέπει να αντιδράσει. Δεν λέω να το παίξει υπεράνω, λέω απλώς ότι πρέπει να απευθυνθεί στα θεσμικά όργανα χωρίς να κάνει κοινωνούς αυτής της συζήτησής της τους οπαδούς.

Ακουσες σήμερα τους "αντικειμενικούς"; Μας βάζουν στο ίδιο τσουβάλι. ΚΑΙ τον Κόκκαλη που άρχισε τις γνωστές πρακτικές, αλλά ΚΑΙ τον Πατέρα που απλώς αντέδρασε σ΄ αυτές τις πρακτικές. Και μάλιστα το προχωράνε παραπέρα και λένε πως με την κίνηση αυτή ο Πατέρας ψάχνει άλλοθι για την περίπτωση αποτυχίας.

Και προσωπικά δεν πιστεύω ότι αν δεν αντιδράσεις δημοσίως σημαίνει ότι δέχεσαι παθητικά απειλές εις βάρος σου.

gatti said...

@fl@neur: Toν συγκεκριμένο όρο τον έκλεψαν από τον Παναθηναϊκό. Ο Τζίγγερ τον χρησιμοποίησε πρώτος και μετά τον πήραν οι πολιτικοί...

Καλό απόγευμα! :)))

eforas said...

Τι να πει κανείς; Μνημείο αλητείας η Ριζούπολη, σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα καταρχήν δε θα γινόταν αυτά, αλλά και αν γινόταν δεν θα έμεναν ατιμωρητί. Τέλος πάντων. Τώρα λένε για μηνύσεις Πατέρα στον Κόκκαλη, κλπ., δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει. Ας χάσει σήμερα να συνηθίσει σιγά-σιγά. Καλημέρα μας!

gatti said...

@eforas: Για τη Ριζούπολη φέρει μεγάλη ευθύνη η διοίκηση του Παναθηναϊκού. Με τέτοιες συνθήκες δεν κατεβάζεις την ομάδα να παίξει. Την παίρνεις και φεύγεις από το γήπεδο. Αλλά ποιος να την πάρει και να φύγει; Ο Φιλιππίδης που έβλεπε το παιχνίδι από τον καναπέ του;

Αμα χάσει σήμερα ο γαύρος, τότε το ματς της Κυριακής θα είναι είτε άσος, είτε διακοπή...

:)))))

eforas said...

Μάλλον, αλλά αν είναι η διακοπή να οδηγήσει σε τιμωρία του γάβρου (δηλ. αφαίρεση βαθμών), και μετά ξύπνησα!

gatti said...

@eforas: E, η διακοπή ναι, σε αφαίρεση βαθμών θα οδηγήσει. Αλλά μετά θα γίνει μια ερυθρόλευκη εξέγερση όπως με τον Πανιώνιο και θα πάρουν τους βαθμούς πίσω...

;)))

pensierix said...

...και ο Θείος θα δηλώνει:

"Εμείς θέλουμε τα πρωταθλήματα να κρίνονται στο γήπεδο της Ριζούπολης."

ΥΓ
@gatti

OK, δεν το παίρνω (πολύ) τοις μετρητοις!

:))))

gatti said...

@pensierix: Ετσι ακριβώς θα γίνει!

YΓ. Χαίρομαι! :))))

fl@neur said...

@gatti&co
Άσχετο: Ο Μαρκαριάν στη φωτό δεν μοιάζει λίγο σαν τον Πιγκουίνο του Μπάτμαν; (Να μην ξεχνάμε και το post με το Κογιότ!)
Μπημπήπππ!

gatti said...

@fl@neur: Mα βέβαια! Από τότε το έλεγαν ότι μοιάζει. Οταν δεν έλεγαν ότι είναι σαν ...ταβερνιάρης, εννοώ! :))))

fl@neur said...

@gatti
Έτσι! Κι όμως ήταν καλός προπονητής, έμαθε μάλιστα εξτρά ελληνικά, αλλά πήγε στράφι στο Ελλάντα, όπως κι άλλοι (Μαλεζάνι, Μουνιόθ κλπ.), για γνωστούς λόγους. Ας είναι καλά ο άνθρωπος.

gatti said...

@fl@neur: Φυσικά ήταν καλός προπονητής. Εμένα μου ήταν εξαιρετικά συμπαθής! Και δεν ήταν μόνο καλός προπονητής, αλλά και εξαιρετικά μορφωμένος άνθρωπος, άσχετα που εμείς ως συνήθως στην Ελλάδα κρίνουμε από την εμφάνιση.

Να είναι καλά όπου κι αν είναι τώρα ο Σέρτζιο! :))))

fl@neur said...

@gatti
Όπως τα λες είναι και είπες και τη σωστή λέξη: μορφωμένος, αλλά αυτά δεν είναι για μάς. Θυμάμαι, επί Μπένγκτσον (άλλος μεγάλος προπονητής, που απέτυχε πάντως χωρις να ευθύνεται το "σύστημα"), όταν έχανε ο ΠΑΟ, τους έλεγε "κύριοι, σάς ευχαριστώ για την προσπάθεια". Πάει κι αυτός, κι ας ήρθε με το τρόπαιο της Γκαίτεμπορ. Ας είναι, τώρα θέλουμε καλή εμφάνιση, ψυχραιμία και 2πλό.

nicko_k said...

Πραγματι οι φωτογραφιες ειναι ολα τα λεφτα ειδικα για μας που ειμαστε απο επαρχια για να μα8ουμε τι εγινε τελικα σε εκεινο το ματς,αυτο που ηταν τραγικο ομως ειναι η δηλωση που εκανε ο γιουρκας χρονια μετα(οτι μπηκαν φουσκωτοι στα αποδυτηρια μας κ απειλησαν τους παιχτες μας)..δεν υπηρχε κανενας απο τη διοικηση μπροστα σ'αυτο το σκηνικο??ο εισαγγελεας που εβοσκε??κατα τη ταπεινη μου γνωμη οι αρχηγοι της ομαδας δεν επρεπε να αφησουν κανεναν απο τους υπολοιπους να μπουν στο γηπεδο με οποια συνεπεια για την ομαδα..συγνωμη που αναφερομαι τωρα σε αυτα τα γεγονοτα αλλα οι φιλοι του ΠΑΟ στην επαρχια(ειμαι σιγουρος κ στην αθηνα)βραζουν ακομα με κατι τυχαρπαστους τυπους οπως ο φιλιππιδης που εστειλε την ομαδα απροστατευτη εκει μεσα..κ οταν ακουμε το σωκρατη να παει να παιξει το ιδιο παιχνιδι ε τοτε βγαινουμε απο τα ρουχα μας..ριζουπολη δεν μπορει να υπαρξει ξανα,αυτο δε σημαινει ομως οτι πρεπει να μεινει αναπαντητο αυτο..καλα εκανε ο προεδρος κ ειπε οτι ειπε, 8α πρεπει ομως να μιλησει κ στους δικους μας παιχτες κ να τους δωσει να καταλαβουν οτι τιποτα δε θα μας χαρισει κανενας..πρεπει να ιδρωνουμε καθε κυριακη για τη νικη απο την αρχη οχι απο το 60 κ μετα..μακαρι να ημουν τη παρασκευη στη προπονηση στη λεωφορο,τα παιδια σας χρειαζονται στηριξτε τους!!!!ο ΠΑΟ ειναι ο λαος του!!!!!!!παμε γερα τη κυριακη να τους πατησουμε εκει μεσα!!!οι παιχτες πρεπει να ξερουν οτι δεν 8α ειναι μονοι τους τη κυριακη, εχουν εκατομμυρια πισω τους απο ολη την ελλαδα!!!!!!

koutavaki said...

Πως το είπες αυτό?Να επιστήσει την προσοχή???Υποτίθεται ότι κάτι τέτοιο δε χρειάζεται.Αλλά κατά την άποψή σου θα έπρεπε να γίνει τι?Να περιμένουμε να κάνει τη δουλειά της η Αστυνομία?Γιατί πότε την έκανε για οτιδήποτε στην Ελλάδα,πόσο μάλλον στον αθλητισμό.Να πάρει θέση η ΕΠΟ?Αφού υπάρχει απλά για να μην αδειάζει ο τόπος και ούτω καθ' εξής.Αλλά άσε όλα αυτά.Αν δε δημοσιευόταν η απάντηση αυτή του Πατέρα,πως θα ήταν σίγουρος αύριο ότι δε θα τον βάλεις στο ίδιο τσουβάλι με το Φιλιππίδη?Μην ξεχνάς ότι η διοίκηση είναι ακόμη νέα και πρέπει να πάρει τους οπαδούς με το μέρος της.Γιατί μέχρι τώρα ίσως κάποιοι στηρίζουν τον Πατέρα επειδή λένε ότι δε μπορεί να είναι χειρότερος από το Τζίγκερ.Στους τυφλούς ο μονόφθαλμος δηλαδή.Αν όμως δε δημοσιευόταν η επιστολή αυτή,αλήθεια πες,δε θα έλεγες ότι και αυτός άφησε τους παίκτες να πάνε σαν τα πρόβατα επί σφαγή,αν ο μη γένοιτο συμβεί κάτι?Και μη μου πεις ότι θα μάθαινες για την επιστολή από τους ΑΡΔ γιατί δε θα τους πίστευες.Και όπως άκουσα παρενέβη ήδη εισαγγελέας αυτεπάγγελτα.Βρίσκω πολύ έξυπνη την κίνηση του Πατέρα και για έναν άλλο λόγο.Ο Θείος δε θα μπορούσε να διαψεύσει τις εφημερίδες,γιατί τότε θα έπρεπε να υποβάλλει και μηνύσεις.Και κάτι τέτοιο δε συμφέρει το Θρήνο.

gatti said...

@fl@neur: Μεγάλο θέμα αυτό. Συνηθέστατα δεν θέλουμε τέτοιου είδους προπονητές. Θέλουμε "καθηγητές της αλητείας" ή προπονητές με πολύ καλές δημόσιες σχέσεις.

Ηρεμία, καλή προετοιμασία και μια καλή εμφάνιση. Αν τα κάνουμε αυτά, το διπλό θα έρθει.

gatti said...

@nicko_k: Aυτά που δείχνουν οι φωτογραφίες δεν είναι τίποτα μπροστά σ΄ αυτά που έγιναν στα αποδυτήρια. Οι περιγραφές του Γιούρκα δίνουν μία ιδέα του τι έγινε μακριά από τις κάμερες. Και εκεί η διοίκηση της ομάδας ήταν απούσα.

Οσο για την αστυνομία, όλα έγιναν με την ανοχή της, αφού ο υπεύθυνος για την τήρηση της ασφάλειας "εξαργύρωσε" τις υπηρεσίες του με μια υπαλληλική θέση στις επιχειρήσεις του Κόκκαλη.

Ο Φιλιππίδης το μόνο που έκανε ήταν να πάει την επομένη του αγώνα στην Παιανία και να βρίσει τους παίκτες λούζερς και κότες.

Για την κίνηση του Πατέρα δεν συμφωνούμε, αλλά έτσι κι αλλιώς ελάχιστη σημασία έχει. Εκανε αυτό που οι περισσότεροι οπαδοί της ομάδας θέλετε. Εγώ πάντως εξακολουθώ να το θεωρώ λάθος κίνηση.

Οσο για τους παίκτες, θέλω να ελπίζω πως το έχουν καταλάβει πως κανείς δεν πρόκεται να τους χαρίσει τίποτα, επομένως θα πρέπει να φροντίσουν να το πάρουν μόνοι τους.

gatti said...

@koutavaki: Να στο αντιστρέψω; Πώς είσαι σίγουρη ότι μετά από την παρέμβαση του Πατέρα, η Αστυνομία θα κάνει σωστά τη δουλειά της και η ΕΠΟ θα πάρει θέση;

Είναι τόσο απλό να μην τον βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι με τον Φιλιππίδη τον Πατέρα. Μετά τον αγώνα θα μπορούσε να δημοσιοποιήσει το fax που έστειλε στα θεσμικά όργανα. Δεν θα μπορούσε να επιδεχθεί αμφισβήτησης. Και θα ήταν και από πάνω επειδή θα έλεγαν όλοι πως έκανε αυτό που έπρεπε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και έτσι
δεν δυναμίτισε το κλίμα εν όψει ντέρμπι.

Ολα τα άλλα είναι νάχαμε να λέγαμε...