Wednesday, November 18, 2009

Ας είμαστε ειλικρινείς...






Η αλήθεια να λέγεται. Μας έκλεισαν το στόμα. Μας ανάγκασαν να καταπιούμε τη γλώσσα μας και δεν έχουμε δικαίωμα να πανηγυρίζουμε μαζί τους. Ο,τι πέτυχαν το πέτυχαν μόνοι τους, κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες, μέσα σε κλίμα έντονης αμφισβήτησης για τις δυνατότητές τους. Γι΄ αυτό είναι οι μόνοι που δικαιούνται να πανηγυρίσουν. Και θα πανηγυρίζουν για την πάρτη τους. Δεν είναι υποχρεωμένοι να αφιερώσουν σε κανέναν μας, γιατί εμείς δεν πιστέψαμε. Οχι ότι δεν μας έδωσαν αφορμές γι΄ αυτό. Εκαναν ό,τι μπορούσαν για να χάσουμε την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό τους. Αλλά όπως είπε κι ο Κάρα "τους υποτιμήσαμε. Δεν τους πιστέψαμε και ασκήσαμε σκληρή κριτική". Κι όπως είπε και ο Κατσουράνης άλλη φορά "να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε".


Κι εδώ που τα λέμε, όταν η Ρωσία μένει εκτός Μουντιάλ και η Γαλλία προκρίνεται με τα χίλια ζόρια ποιοι είμαστε εμείς που είχαμε την απαίτηση να περάσουμε αέρα από τον όμιλο; Ναι, ήταν εύκολος, αλλά πόσες φορές έχουμε πάει εμείς σε Μουντιάλ και πόσες η Ελβετία;

Από την άλλη πάλι, μπορείς να πεις και ότι τους έκανε καλό αυτή η αμφισβήτηση. Γιατί τους πείσμωσε και τους συσπείρωσε. Αν είναι έτσι τότε ισχύει το "ουδέν κακόν αμιγές καλού". Αυτοί νοιώθουν δικαιολογημένα δικαιωμένοι, εμείς θα πρέπει υποχρεωτικά να αναθεωρήσουμε. Στην τελική αυτοί είναι. Τόσο μπορούν να παίξουν, με αυτό τον τρόπο μπορούν να παίξουν. Δεν έχουν τη μεγάλη ποιότητα, δεν προσφέρουν το σούπερ θέαμα, αλλά από την στιγμή που αυτό που κάνουν και η ψυχή που καταθέτουν (θέλεις και η τύχη; Εστω κι αυτή...) αρκούν για να τους στείλουν στο Μουντιάλ δεν μας πέφτει λόγος.


Αν με ρωτήσετε τα δικά μου συναισθήματα πάντως, θα σας πω ότι είναι ανάμικτα (ναι, πάλι...). Από τη μια χαίρομαι που η Ελλάδα θα πάρει μέρος σ΄ αυτή τη μεγάλη γιορτή του Μουντιάλ. Συνειδητοποιώ ότι έχω ανάγκη να το ζήσω. Θέλεις σαν απωθημένο; Ισως. Δεν το χάρηκα την πρώτη φορά. Πριν ακόμα το καταλάβω ότι συνέβη, τελείωσε. Και μάλιστα άσχημα. Και ελπίζω ότι αυτή τη φορά η Εθνική θα προετοιμαστεί καλύτερα και δεν θα έχουμε ούτε τα ρεζιλίκια του USA '94 αλλά ούτε και την αναιμική εμφάνιση του Euro 2008. Αλλωστε αν μη τι άλλο, υπάρχουν πια οι παράγοντες που μπορούν να εγγυηθούν ότι δεν θα γίνουν τα καραγκιοζιλίκια του Μουντιάλ των ΗΠΑ. Οι διεθνείς έχουν εμπειρίες και παραστάσεις και δεν είναι τα άπραγα παιδιά του 1994, δεν είναι από αυτούς που άγονται και φέρονται χωρίς βούληση δεξιά και αριστερά. Και αγωνιστικά πάλι όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός τους δεν θα νοιώσουν το δέος που ένοιωσαν οι διεθνείς το '94 απέναντι στον Μαραντόνα και την παρέα του. Γιατί οι περισσότεροι από αυτούς έχουν αντιμετωπίσει μεγάλους παίκτες, έχουν υπάρξει συμπαίκτες με σούπερ σταρ και ξέρουν πώς είναι.

Κι από την άλλη ούτε την εμφάνιση του 2008 θα επαναλάβουν. Γιατί τότε είχαν πάει κουβαλώντας τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης που αποδείχτηκε τεράστιο βάρος στις αποσκευές τους. Ενώ τώρα θα πάνε σαν αουτσάιντερ, ξέρουν ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες προσδοκίες, αφού έχουμε πλήρη γνώση της κατάστασής τους (και του πλαισίου του Μουντιάλ) οπότε θα είναι χαλαροί.

Το ξέρω βέβαια από τώρα ότι θα χαλαστώ πολύ από το κλίμα που θα διαμορφωθεί εν όψει του Μουντιάλ. Από τα τσάρτερ της χαράς που θα ναυλωθούν για το μεγάλο γεγονός, από τους ΑΡΔ που θα μας ζαλίσουν από τώρα και ως το καλοκαίρι, από αυτό το κλίμα της εθνικής υπερηφάνειας, του ελληνικού DNA, της ελληνικής λεβεντιάς, της φουστανέλας και του τσαρουχιού. ΑΠ' ΟΛΑ!

Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος. Παναθηναϊκή. Κι εδώ είναι ανάμικτα τα συναισθήματα. Δεν με ενθουσιάζει η προοπτική να βρίσκονται καμιά 10αριά παίκτες της ομάδας μου για ένα πολύ μεγάλο διάστημα στη διάθεση του Ρεχάγκελ εν όψει του Μουντιάλ. Ετσι ώστε ακόμα κι αν κατακτηθεί το πρωτάθλημα και περάσουμε απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα διακυβευτεί σε μεγάλο βαθμό η ασφάλεια της προετοιμασίας και το μοντάρισμα του Παναθηναϊκού της επόμενης χρονιάς. Δεν συζητάω βέβαια την περίπτωση μη κατάκτησης πρωταθλήματος, οπότε θα πρέπει ΚΑΙ να παίξουμε πλέι οφ ΚΑΙ να βρεθούμε και στα προκριματικά του καλοκαιριού, γιατί τότε μιλάμε για ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΑ που έλεγε και ο παλιός μας γνώριμος, ο Ντμίτρι Σέλουκ.

Με τον ίδιο τρόπο που δεν με ενθουσίασε η προοπτική να είναι για μια εβδομάδα άδεια από παίκτες η Παιανία λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής και οι παίκτες να γυρίσουν καταπονημένοι με κίνδυνο να κάνουν γκέλες στον υπέρ πάντων φετινό στόχο που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα, όταν οι αντίπαλοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία προσπαθώντας να κατακτήσουν τον ίδιο ακριβώς στόχο.


Από την άλλη δεν μπορώ να μην πανηγυρίζω μια πρόκριση σε τελικά Μουντιάλ, όταν το "χρυσό" γκολ της πρόκρισης το βάζει ο Μητσάρας ο Σαλπιγγίδης. Δεν μπορώ να μην χαίρομαι που βλέπω τον Αλέξη τον Τζόρβα να ολοκληρώνεται από αγώνα σε αγώνα σαν τερματοφύλακας και που είναι "πράσινος" ο τερματοφύλακας που κράτησε όρθια την Εθνική σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι και κάτω από τόσο αντίξοες (ειδικά για έναν γκολκίπερ) καιρικές συνθήκες. Ούτε μπορώ να μην ευχαριστιέμαι που αυτή η Εθνική που πάει Μουντιάλ τελείωσε το παιχνίδι με τους Ουκρανούς με 7 (ΕΦΤΑ) παίκτες του Παναθηναϊκού στη σύνθεσή της (Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Τζιόλης - ακόμα είναι παίκτης μας). Και που ξέρω ότι λογικά (και εκτός απροόπτου) στο Μουντιάλ θα είναι ακόμα ο Νίνης και ο Γιούρκας. Είναι μεγάλη η τιμή, μεγάλη και η προβολή.


Και λίγα λόγια για τον Ρεχάγκελ. Μπορεί να τον έχουμε λοιδορήσει, μπορεί να τον έχουμε χλευάσει, μπορεί να μας σπάει τα νεύρα με τις εμμονές του και με τις τρελές επιλογές του, να μας τη δίνει η ηλικία του, να λέμε ότι έχει πάθει Αλτσχάιμερ, αλλά σοβαρά τώρα, αυτά που έχει καταφέρει με την Εθνική ομάδα ούτε τα έχουμε ξαναζήσει ούτε ξέρω αν θα τα ζήσουμε ποτέ ξανά. Και δεν ξέρω αν γι΄ αυτό ευθύνεται ότι έχει μια ...κωλάρα σαν το Γκραν Κάνυον του Κολοράντο, ούτε και μ΄ ενδιαφέρει εδώ που τα λέμε. Αλλά όπως και να το κάνουμε, πέρα από το ότι είναι εντελώς άδικο να τα ρίχνουμε όλα ΜΟΝΟ στην τύχη, 2 προκρίσεις σε τελική φάση Euro και 1 πρόκριση σε τελικό Μουντιάλ μέσα σε έξι χρόνια είναι ένα επίτευγμα πρωτοφανές. Και θα πρέπει έστω και μόνο γι΄ αυτό, όντως να σκεφτόμαστε από εδώ και πέρα πριν μιλήσουμε...

Scratch: Δύσκολες ώρες πέρασα. Από τη μια δεν καιγόμουν να περάσει η Εθνική, από την άλλη θα μου ερχόταν άσχημο να φάει γκολ ο Τζόρβας.

Scratch1 : Και πώς να μην πάρει η Εθνική το διπλό; Αφού δεν έπαιζε η Εθνική! Ο ...Παναθηναϊκός έπαιζε!


Scratch 2: Θα πήξουμε στη βουβουζέλα...


Scratch 3: Φίλος Παναθηναϊκός με την είσοδο του Τζιόλη: "Αυτό θα πει Πανάθα. Να έχεις Μουντιαλικό παίκτη μόνο για προπόνηση!".

Scratch 4: Ο ίδιος με αφορμή το γεγονός ότι στην Νότια Αφρική υπάρχει έντονο ελληνικό στοιχείο: "Eχουμε να σουβλίσουμε αρνιά..." (Και να δούμε τσάμικο και τσαρούχι στον αέρα, συμπληρώνω εγώ...).


Scratch 5: Συγκλονιστική η σκηνή με τον Σεβτσένκο να κλαίει...

Scratch 6: Τελικά πόσο γκαντέμης είσαι ρε Λύμπε; Τι τις ήθελες τις δηλώσεις ρε γαμώτο! Δεν περίμενες λίγο!

Scratch 7: Δηλαδή θα πάμε με Πλιάτσικα και Κάγκουρα στο Μουντιάλ; Xλίδα!

Scratch 8: Τέρμα τα οικονομικά προβλήματα του Χελάκη. Ξεχρέωσε!!! Εχει να πέσει CD kai DVD άλλο να σου λέω και άλλο να το βλέπεις...

Scratch 9: Ελπίζω να μη πάμε με το ...Πειρατικό στην Νότια Αφρική. Επειδή οι Σομαλοί είναι πιο άγριοι πειρατές, γι΄ αυτό το λέω...

Scratch 10: Σχόλιο σε γαυροφόρουμ για τον Χαριστέα: "Δεν είναι σαν νυχτερίδα με χαίτη;". Αστους να λένε Χάρυ. Σ΄ αγαπάμε! (κι ας σε κράζουμε...)

Scratch 11: Xωρίς πλάκα οι οιωνοί είναι ευνοϊκοί. Το 2004 με το Euro πήραμε το νταμπλ. Το 2010 με το Μουντιάλ; (Λες;)

Scratch (extra): Οταν είδα τον Μόρα και τον Πλιάτσικα να σέρνονται στα τελευταία λεπτά του αγώνα (και δεν το λέω υποτιμητικά για τους παίκτες, ήταν πραγματικά ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΙ και οι δύο...) και τους δικούς μας να συνεχίζουν σα να μην τρέχει τίποτα, θυμήθηκα τη διαφήμιση της DURACEL! Α ρε άμπαλε, μυρουδιά, Σουριναμέζε βοηθέ, σε τι φυσική κατάσταση τους κρατάς τους παίκτες σου!




ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΥΤΡΟ







***


ΓΛΥΚΙΑ EΠΙΣΤΡΟΦΗ











59 comments:

pensierix said...

"Ακουσα τον Σωτηρακόπουλο στο ραδιόφωνο να λέει: "Ο Μιχαηλιτσένκο σήμερα πήρε την ταυτότητα και το πορτοφόλι του Ρεχάγκελ". Δηλαδή, αν του είχε βάλει 2-3 γκολάκια, του έκανε 8-10 φάσεις τί θα του είχε πάρει;

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι, αν οι Ουκρανοί παίξαν με σβηστές τις μηχανές σήμερα, κακό του κεφαλιού τους! Βρήκαν απέναντί τους μια ομάδα ντεφορμέ, με απουσίες, με γκρίνια και μουρμούρα στις τάξεις της, χειρότερη από αυτούς έτσι κι αλλιώς και τι κατάφεραν; Της πρόσφεραν τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο εξ αρχής θα μπορούσε να κυνηγήσει την πρόκριση, τον κλεφτοπόλεμο...Μέ ένα στημένο, με μιά αντεπίθεση, αυτό δηλαδή που κάνει χρόόόόνια τώρα. Τους "επικήδειους" μετά το ματς από τους ΑΡΔ, ειλικρινά δεν τους κατάλαβα. Ούτε η Ουκρανία είναι η υπερομάδα, ούτε οι πιθανότητες πρόκρισης που είχαμε,με βάση τη δυναμικότητα των δύο ομάδων, είναι λιγότερες από αυτές που εξ αρχής είχαμε...

November 15, 2009 1:17 AM


Aυτά έγραφε ο pensierix λίγο μετά τη λήξη του πρώτου ματσακίου...

ΥΓ
Αφιερωμένο όχι σε αυτούς που ασκούσαν κριτική, που δεν τους αρέσει ο Ρεχάγκελ, αλλά σε όλους εκείνους που την έχουν δει γκουρού του αθλήματος, που ζητούν την κεφαλή προπονητών επι πίνακι, που ζητούν απολύσεις προπονητών στα πρωτοσέλιδα και που από σήμερα θα καβαλήσουν τα "πειρατικά"...

gatti said...

@pensierix: ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕΣ ΠΛΗΡΩΣ! Και είσαι από αυτούς που μπορούν να πανηγυρίζουν μαζί με τους παίκτες.

Εγώ είμαι από αυτούς που δεν την πίστεψαν την Εθνική οπότε από σήμερα ...τουμπεκί!

Πάντως, είναι γεγονός ότι περίμενα πολύ καλύτερη την Ουκρανία. Οι δικοί μας δεν πίστευα ότι μπορούν να παίξουν καλύτερα, αλλά με διέψευσαν.

Αλήθεια, ο Σωτηρακόπουλος τι είπε σήμερα; Τα γύρισε; Δεν τον άκουσα καθόλου. Ημουν μεταξύ Παναγιωτόπουλου - Χελάκη (έπιασε ταβάνι ο μαζοχισμός μου...).

koutavaki said...

Άποψή μου ότι σήμερα παίξαμε σαν Εθνική Ελλάδας.Τεχνική και πλάνο κάτω του μετρίου,αλλά αλληλοκάλυψη και βοήθειες ως εκεί που δεν πάει!θα ήταν κρίμα να μην περάσουμε.Εδώ πέρασε η Πορτογαλία(το πέταξα πάλι!).Και εμένα προσωπικά τιμή μου και καμάρι μου που είναι όλη η Εθνική πράσινη!Μαγκιά μας και μπράβο μας!Και μη φοβάσαι γατί,η Πανάθα ξέρει από ανηφόρες.(Και κατά τη γνώμη μου έχεις κάνει ένα μικρό φάουλ:Καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην είναι για πολλούς πράσινους προτεραιότητα η Εθνική,αλλά έστω ένα ποστ το αξίζει όλο δικό της!).Θα πάρουμε λοιπόν όπως τότε τη χαρά μας από το Πρωτάθλημα(τουλάχιστον)και θα την πάμε βόλτα!!!!Θυμάσαι που σου είχα πει ότι θα πάμε μακριά στο Μουντιάλ?Το ήξερα εγώ.Νομίζω είμαι μένταλιστ.
Υ.Γ.:Ονόματα δε λέμε,υπολήψεις δε θίγουμε,αλλά όταν κάποιοι είχαν αμφιβολίες για το Τζόρβα,τους έλεγα ότι φτάνει και περισσεύει για την Πανάθα.Και περίσσεψε τόσο,που καλύπτει και την Εθνική!!!(Ναι,είμαι μένταλιστ).Γιατί μας έχει ξινίσει τόσο πολύ ο Τζιόλης,που θυμίζω ότι πέρυσι έπαιξε τελικό UEFA?Μήπως θα έπρεπε να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο(όχι εμείς βέβαια,για τον τεντά το λέω)?Κοίτα να δεις που του το κράτησε μανιάτικο...

gatti said...

@koutavaki: Δεν ξέρω αν θα ήταν κρίμα να μην περάσουμε. Ξέρω ότι δεν είναι κρίμα που περάσαμε. Το άξιζαν με την προσπάθεια που έκαναν.

Ολο δικό της είναι το ποστ της Εθνικής. Αλλά μην ξεχνάς ότι το blog είναι ένα ημερολόγιο. Ηλεκτρονικό και δημόσιο μεν, αλλά πάντως ημερολόγιο. Και σαν ημερολόγιο είναι λογικό να περιέχει και τους προβληματισμούς μου.

Μακάρι να πάνε όλα καλά ώστε και το πρωτάθλημα να πάρουμε και την πορεία της Εθνικής στο Μουντιάλ να χαρώ με όλους τους Πανάθες μας μέσα. Λες να μη το θέλω;

ΥΓ. Ο Τζόρβας που είχαμε δει στην αρχή δεν έχει σχέση με τον Τζόρβα που βλέπουμε τώρα. Εχει βελτιώσει πολύ το παιχνίδι του. Και σίγουρα χαίρομαι ΚΑΙ γι΄ αυτό. Η ανασφάλεια με έκανε να μιλάω για μεταγραφή τερματοφύλακα. Αν μπορεί ο Αλεξ να ανταποκριθεί τι να τον κάνουμε τον καινούργιο; Πάντως ακόμα θέλει δουλειά....

Οσο για τον Τζιόλη διαφωνώ καθέτως (και οριζοντίως και διαγωνίως). Γιατί η άρνησή του να πάει σε ομάδα το καλοκαίρι και η προτίμησή του να κάθεται να τα ...ξύνει (συγνώμη για την βαριά έκφραση αλλά αυτό ακριβώς κάνει) για έξι μήνες στην Παιανία δείχνουν παίκτη που δεν γουστάρει να παίξει μπάλα. Παίκτη λοιπόν που δεν του αρέσει να δουλεύει αλλά προτιμά να κάθεται πάνω στο συμβόλαιό του δεν τον θέλω στην ομάδα. Για τη συμπεριφορά του και μόνο (γιατί κακός παίκτης δεν είναι παρά τα όσα του σέρνουμε...).

gatti said...

@koutavaki: Kαι NAI είσαι μένταλιστ! :)))

pensierix said...

@ gatti

Δεν μου αρέσει το στυλάκι "σας τα έλεγα εγώ" ούτε αισθάνομαι δικαιωμένος. Θα μπορούσαμε να φάμε 4 σήμερα και για μένα δεν θα άλλαζε τίποτα...Αλλά κάποιοι βγήκαν να κράξουν(και είδαν χαμένα πορτοφόλια, ταυτότητες και σώβρακα) χωρίς να καταλάβουν ότι ο Γερμανός στο πρώτο ματς κινήθηκε με το σκεπτικό ότι με αυτούς που είχε στη διάθεσή του και με το ποδόσφαιρο που μπορούν να παίξουν θα έπρεπε να το γυρίσει στον κλεφτοπόλεμο και να μην ανοιχτεί για να κυνηγήσει τις όποιες πιθανότητες πρόκρισης στη ρεβάνς...Ο άνθρωπος κινήθηκε σκεπτόμενος το δεύτερο ματς ενώ ακόμα παιζόταν το πρώτο...

Σήμερα ο Μιχαηλιτσένκο κοιμήθηκε και ναι, του πήρε τα σώβρακα ο Γερμανός.(κάτι τέτοιο είπε ο Σωτηρακόπουλος). Απλά εγώ έχω μάθει ότι συνήθως ο προπονητής που διαθέτει τη χειρότερη ομάδα το κάνει αυτό. Ο Ουκρανός πήρε το Χ από χειρότερη ομάδα και ο μέγας γκουρού του έπλεκε το εγκώμιο κράζοντας τον Γερμανό...

ΥΓ
Σήμερα το ματσάκι το πήραν κυρίως η δίψα, ο τσαμπουκάς και η θέληση των παικτών να δώσουν απαντήσεις. Τα του προπονητή περνάνε σε δεύτερη μοίρα κατ'εμέ...

gatti said...

@pensierix: Σου αρέσει δεν σου αρέσει, μ΄ αυτό θα πρέπει να ζήσεις. Δηλαδή πόσο πιθανό το θεωρείς να αλλάξει; ΚΑΙ η κριτική θα είναι πάντα σκληρή (έως κακοπροαίρετη) ΚΑΙ οι κωλοτούμπες συχνές.

Αποδείχτηκε ότι ο Γερμανός "διάβασε" καλά τα παιχνίδια με την Ουκρανία και έκανε αυτό που μπορούσε να κάνει με βάση τις δυνατότητες των παικτών που διέθετε.


ΥΓ. Συμφωνώ. Οι παίκτες πήραν το παιχνίδι, χάρη στο πείσμα και την αποφασιστικότητά τους.

ΥΓ1. Ανυπομονώ να ακούσω Ασημακόπουλο... Mέχρι που σκέφτομαι να του στείλω και μήνυμα στην εκπομπή του! :)))

koutavaki said...

Για τον Τζιόλη δε λέω ότι ήταν απόλυτα σωστός ο τρόπος του(αν και μπορεί να μην τα ξέρουμε και όλα).Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ίσως να τιμωρήθηκε αρκετά και να αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία.Πλέον με το ρόστερ που έχουμε,δεν παίρνει κανέναν Τζιόλη να κάνει τη φίρμα.Αλλά αν φύγει και ο Σιμάο που λένε,γιατί όχι.Εννοείται ότι θέλει δουλειά πρώτα.Αλλά θα το αναλύσουμε άλλη στιγμή αυτό.Μπορεί,όπως λέει και ο Λαζόπουλος,η κουβέντα να είναι σαν καγκουρώ και να πηδαει εδώ κι εκεί,αλλά χάρηκα πολύ σήμερα.Θα προβληματιστώ από αύριο πάλι.
Υ.Γ.:Ταπεινή μου άποψη πάνω σε αυτό που απάντησες στον pensierix,είναι ότι όλοι μας δικαιούμαστε να χαιρόμαστε για την Εθνική μας,άσχετα αν την πιστέψαμε ή όχι.Πρώτον γιατί δεν ανήκει σε κανέναν αλλά σε όλους εμάς,και δεύτερον γιατί όλοι εμείς τη στείλαμε Μουντιάλ.Αυτοί που την πίστεψαν και τη βοήθησαν και αυτοί που δεν την πίστεψαν και την ανάγκασαν να προσπαθήσει περισσότερο για να τους κερδίσει!

koutavaki said...

Pensierix είσαι μεγάλος!!!Συμφωνώ απολύτως!!!

pensierix said...

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν ανήκω σε αυτούς που πίστευαν την Εθνική, δεν έχω αδυναμία στον Ρεχάγκελ ούτε μου αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζουμε(και το ξαναγράφω, δεν αισθάνομαι δικαιωμένος ούτε θέλω να την πω σε αυτούς που ήταν απαισιόδοξοι γιατί κι εγώ φαβορί θεωρούσα την Ουκρανία)...Απλά, σε αυτά τα δυο ματσάκια, η ομάδα και ο προπονητής έκαναν αυτό που έπρεπε όχι για να προκριθούν, αλλά για να ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΝ τις ΟΠΟΙΕΣ πιθανότητες πρόκρισης είχαν...

pensierix said...

@ koutavaki

Αργησες αλλά, το κατάλαβες...

:))))))))))))))

koutavaki said...

@pensierix
Γεγονός!Αλλά δε βαριέσαι...Κάλλιο αργά παρά ποτέ:))))

paoad said...

Ας είμαστε ειλικρινείς (όπως λέει κ μια ψυχή>>>). Μια πρόκριση, ένα αποτέλεσμα, ένας αγώνας δεν αλλάζει την εικόνα μιας ομάδας. Η Εθνική έτυχε σ'εναν όμιλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της... Κύπρου. Αυτή η πρόκριση ήρθε με τον πλέον εμφατικό, αποστωμοτικό αλλά κ παραπλανητικό τρόπο. Δεν μπορώ να διαγράψω τις αποκαρδιωτικές εμφανίσεις με Ελβατία, Ισραήλ, Λετονία, Λουξεμβουργο κ.α. Επομένως, αυτή η πρόκριση είναι μια όμορφη πλάνη.

Αποτύχαμε σ'έναν πανεύκολο όμιλο και νικήσαμε μια καλύτερη ομάδα στα μπαράζ.

Ρεχάγκελ. Είμαι απο αυτούς που δύσκολα θα πουν κακή κουβέντα για τον Οτο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δε κάνει λάθει, μα ούτε κ ότι τον δικαιολογώ. Απλά, βάσει αποτελεσμάτων και προϊστορίας είναι ένας απο τους πιο επιτυχημένους προπονητές όλων των εποχών. Τόσο απλά. Μη ρωτήσετε πως σκατά τα έχει καταφέρει όλα αυτά εφαρμόζωντας τόσο πεπλαιωμένες τακτικές και μεθόδους -ούτε ο ίδιος δεν το ξέρει αυτο.

σκρατς. Βουβουζέλες εσείς, λίμπερό και διπλή ζώνη άμυνας εμείς.

σκριτς. Αυτός ο Βύντρα, αφού απόκαμε τους Παναθηναικούς, έχει βαλθεί να τρελάνει και την υπόλοιπη Ελλάδα.

σκρουτζ. Αααα ρε Χενκ, σουριναμέζε μυρουδιά έχεις στην ομάδα μουντιαλικό παίκτης, με αέρινο βάδισμα, που πέρυσι αγωνίστηκε στον τελικό του κυπέλου uefa και τον αφήνεις εκτός αποστολής.. (Βέβαια, απο εμάς τους Παναθηναϊκούς δεν είναι απίθανο να τ ακούσεις κ αυτό- θα γελάνε κ τα τσιμέντα!).

άουτς. Ποιος παίκτης του Παναθηναϊκου θα πάει στη Ν.Αφρική και δεν θα αγώνιστεί ούτε λεπτό*;



*με αποτέλεσμα να χάσει άλλη μία προετοιμασία;;; έλα μου ντε;

gatti said...

@koutavaki: Aκόμα κι αν εμείς ήμασταν διατεθειμένοι να του δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία, δεν νομίζω ότι είναι διατεθειμένη η διοίκηση, οπότε μάλλον αδίκως το συζητάμε το θέμα.

ΥΓ. Δεν διαφωνώ μαζί σου. Αλλωστε, είτε το δικαιούμαστε ή όχι, έτσι κι αλλιώς όλοι το χαρήκαμε. Ερχεται αυθόρμητα. Εξάλλου κι εγώ το έγραψα περισσότερο για να τονίσω ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε να προδικάσουμε πράγματα. Και σίγουρα με την αμφισβήτηση και την αδιαφορία μας βάλαμε κι εμείς ένα λιθαράκι, ενεργοποιώντας τα αντανακλαστικά τους και ξυπνώντας το πείσμα τους.

gatti said...

@pensierix: Eντάξει, δεν είναι και ...αμάρτημα να αισθάνεσαι δικαιωμένος. Μη φτάσουμε και στο άλλο άκρο τώρα!

Σκέψου απλά ότι αν ήσουν ΑΡΔ θα το διατυμπάνιζες κιόλας δεξιά και αριστερά ότι δικαιώθηκες! :ppp

paoad said...

@gatti

Το σημερινό οφθαλμόλουτρο ήταν σκέτη αποτυχία (ευτυχώς που υπήρχε το τελευταίο -και καταϊδρωμένο!!!:))) και το έσωσε λιγάκι, γιατί οι υπόλοιπες ήταν κάτι ανάμεσα σε Γωγουλίνι και Φλωρινιώτη.

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Μπράβο στην Εθνική μας. Παίκτες και προπονητής κλείσανε τα στόματα πολλών που τους αμφισβήτησαν! Χαίρομαι διπλά γιατί αυτή η ομάδα αποτελείται στην συντριπτική της πλειοψηφία από παίκτες του Παναθηναϊκού! Είναι μεγάλη τιμή για την ομάδα μας να αγωνίζονται τόσοι παίκτες της στην μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση!

Τώρα για το ενδεχόμενο που αναφέρεις, να χάσουμε την κούπα και να αναγκαστούμε πριν από το Μουντιάλ να παίξουμε play-off και μετά από αυτό Προκριματικά για το CL δεν θέλω να το σκέφτομαι καν!

gatti said...

@paoad: Σίγουρα δεν αλλάζει την εικόνα της ομάδας. Ούτε εγώ θα το πω αυτό. Αλλά πλάνη ή όχι, η ουσία - που είναι η πρόκριση - δεν αλλάζει. Τα κατάφεραν. Με ποιον τρόπο, ούτε εμένα μη με ρωτήσεις. Πάντως τα κατάφεραν.

Και το ίδιο ισχύει βέβαια και για τον μπαρμπα Οτο. Δεν ξέρω τι άστρο έχει ή τι ...βουντού κάνει ή ποιες ικανότητες που έχουμε τυφλωθεί όλοι και δεν τις βλέπουμε, αλλά είναι αυτός που είναι και μας έχει πάει σε 3 μεγάλες διοργανώσεις. Ούτε αυτό αλλάζει.

σκρατς. Ετσι. Τι να μας πουν οι βουβουζέλες. Με τη μπάλα που θα παίξουμε στην Νότια Αφρική θα τις αναγκάσουμε να σωπάσουν!

σκριτς. Τον Βύντρα τον βλέπω να μας κουνάει μαντήλι. Μια χαρά τα πήγε ο παίκτουρας και στις δύο θέσεις που έπαιξε.

σκρουτζ (σκρουτζ;;;;;). Ε, μα να τον αφήνει εκτός αποστολής; Σα δε ντρέπεται!

άουτς. ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΛΕΣ!!! ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ!!!


ΥΓ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ. Μεγάλο χάλι. Πλήρης απομυθοποίηση. Αλλά αυτές είχε, άλλες δεν υπήρχαν. (Γιατί νομίζεις ότι το έβαλα τελευταίο το ...τελευταίο; Μπας και αμβλύνω τις εντυπώσεις...).

pensierix said...

@ paoad

Καλά, αν σου την έπεφτε το προτελευταίο, εσύ να του έλεγες "νιέτ"...

:pppppp

gatti said...

@Thodoras13: Κι εγώ χαίρομαι που σ΄ αυτή την επιτυχία της η Εθνική απαρτίζεται ως επί το πλείστον από παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά όπως αναφέρω φοβάμαι μήπως αυτό έχει τελικά αντίκτυπο στην ομάδα.

Ελπίζω να μην πληρώσουμε ...φόρο για αυτή τη χαρά...

ΥΓ. Ούτε εγώ θέλω να το σκέφτομαι αυτό το ενδεχόμενο!!!

gatti said...

@pensierix: Βρε συ pensierix, το προτελευταίο είναι σα να έχει ...πλατυποδία. Aσε που είναι σαν τον Υeti, o άνθρωπος των παγετώνων...

(Α πα πα, κακία...)

:))))

ΥΓ. Εγώ πάντως νιετ θα του έλεγα...

paoad said...

Το προτελευταίο έχεί πάρει λίγο παράξενη πόζα κ δε μπορώ να καταλάβω.

Όπως κ να'χει, σε αυτό το μπλογκ το επίπεδο είναι ύψηλο κ δε μπορεί να ανεβαίνει ότι κ ότι.

gatti said...

@paoad: Χτύπα κι άλλο! Θα το αντέξω! :-/

gatti said...

@paoad: ...Aπό αύριο (σήμερα) όμως, γιατί πάω για ύπνο...

Το ξεφτίλισα πάλι...

Καλό ξημέρωμα! :)))

pensierix said...

E, δεν έχει και τόοοοοοοσο μεγάλες πατούσες! Σε μπερδεύει η στολή, το πόδι είναι από μέσα!

ΥΓ
Στην κατάσταση που βρίσκομαι θα έλεγα "ντα" και στη...Μαρούσκα. Μη νομίζετε ότι δεν έχω γούστο... (να μείνει μεταξύ μας αυτό).

paoad said...

:))

eforas said...

Ρε τον μπάρμπα Ότο! Αντί να μας πει "γεια", μας είπε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

ΥΓ Και να εξάρουμε την καθοριστική συμβολή των παικτών του Ολυμπιακού στην πρόκριση. Αν θυμάστε και το 2004, στην αποστολή της Πορτογαλίας, μόνο ο Βενετίδης ήταν γάβρος (ο Νικοπολίδης δεν ήταν ακόμα τότε-επίσημα)

eforas said...

Διόρθωση: και οι Καφές-Γεωργιάδης-Κατεργιαννάκης, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν

seaconfused said...

Βουβουζέλες αυτοί, κλαρίνα εμείς, να δούμε ποιος θα αντέξει στο τέλος :P
Τουλάχιστον αυτή τη φορά ελπίζω να βάλουμε 1-2 γκολάκια ώστε να ξεπλύνουμε την ντροπή του '94.

Πλάκα πλάκα ο βοηθός κάτι πρέπει να τους δίνει να πίνουν δεν εξηγείται αλλιώς (θέλω κι εγώ από αυτό :p).

Καλημέρες :)

gatti said...

@pensierix: Σε πειράζω! :))))

YΓ. Πού να σου γνώριζα μια φίλη μου Μαρούσκα. Δέκα χιλιάδες "ντα" θα έλεγες!!!

gatti said...

@paoad: :)))

gatti said...

@eforas: (Aπό εδώ το είχες, από εκεί το έχεις στο ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ το έφερες πάλι!).

ΥΓ. Τελικά για να προκριθεί η Εθνική, θα πρέπει απλώς να απουσιάζουν οι γαύροι...

gatti said...

@confused: Σωστά! Πού να φτουρήσει η βουβουζέλα μπροστά στο κλαρίνο! :)))

Κι εγώ το ελπίζω να βάλουμε κανα δυο γκολάκια, μην φύγουμε πάλι άπραγοι. Αν και με το άστρο (αλλιώς το λένε) του Γερμανού, μας βλέπω να περνάμε και στην δεύτερη φάση.

Κι εγώ θέλω από αυτό που τους δίνει ο τεντάς!

Καλημέρα! :)))

fl@neur said...

@gatti&co
Είναι πολλά που μπορεί κανείς να πει, αλλά λίγα για να συμπληρώσει στο post σου, τα είπες σχεδόν ΟΛΑ.
Λιγα σχόλια (τίποτα καινούργιο) στα γρήγορα: Πρώτον, ο Οττο είναι πονηρός, κι αυτά που λέει μην τα τρως! Πήγε η γερμανική τηλεόραση να τού πάρει συνέντευξη μετά το παιγνίδι, και τούς έβαλε χέρι για τα ρεπορτάζ της περί Otto και σύνθεσης της Εθνικής.
Δεύτερον, και αυτό δεν είναι υπερβολή ούτε οπαδική στραβωμάρα, ο Όττο και το "τριφύλλι" (μαζί με την ΑΕΚ Εξωτερικού) πάνε Ν. Αφρική (ο ψωριάρης χώρια), τώρα, αν αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ομάδα του χρόνου, όλοι ελπίζουμε ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.
Τρίτον, ο Σωτηρακό, πάλι άλλο παιγνίδι περιέγραφε, στην αλλαγή του Σαμαρά, είπε "εβγαλε τη μπαλλιά στον Γκέκα"!!!
Το ότι "πάμε Μουντιάλ" δεν λέει τίποτα παραπάνω, από το ότι είμαστε στους 32, τίποτα και κανείς δεν εγγυάται θριάμβους και τελικούς, όπως γράφει το Sportsday.
Τα ΑΡΔ (το 'μαθα κι αυτό) είναι τα ίδια που στέλναν στον ΟΑΕΔ τον Όττο (που μάλλον τον υποτιμήσαμε, αλλά εσύ έγραψες πάντως, ότι το 0-0στο ΟΑΚΑ, ήταν μέρους ενός σχεδίου, που εντέλει πέτυχε), τώρα ανακάλυψαν πάλι τον "προπονηταρά" και την "ομαδάρα".
Ο Σάλπι έδωσε μια επιπλέον απάντηση και σε κάποιους παναθηναϊκούς, που δεν τον θέλουν, ένεκα η "κόκκινη προπαγάνδα".
Και τέλος, πράγματι, σωστά το εντόπισες, το δράμα του Σεφτσένκο είναι συγκλονιστικό, ήταν πράγματι μεγάλος παίκτης για να δει την καριέρα του να σταματάει στον Σάλπι και τον Τζόρβα.
Μπράβο λοιπόν στα παιδιά, όπως έγραψες (κι όπως είπαν), έπαιξαν για τους εαυτούς τους κι όχι για τους αχάριστους και άσχετους Έλληνες οπαδούς.
keep scratching!

fl@neur said...

@gatti
Υστερόγραφο: Η βαζέλες δε φοβούνται τις βουβουζέλες!

Unknown said...

Για το Σαλπιγγίδη τι έχετε να πείτε που τέτοιο πλασέ όσα χρόνια παίζει στον Παναθηναικό δεν το έχει κάνει. Με κούφανε. Λέω τώρα πάει το έχασε και αυτός κάνει ψύχραιμο πλασέ με το αριστερό...

gatti said...

@fl@neur: Δεν είναι και μικρό πράγμα για τον Ρεχάγκελ να πηγαίνει για πρώτη φορά σε Μουντιάλ, έστω και στη δύση της καριέρας του. Κι αν εμείς τελικά του χρωστάμε στιγμές που δεν είχαμε ζήσει ποτέ στο παρελθόν, δεν μπορεί κάποιο είδος "χημείας" θα υπάρχει στη σχέση του με την Ελλάδα, γιατί κι εκείνος παίρνει πράγματα από μας.

Το καλό επίσης είναι ότι με τον Ρεχάγκελ στην Νότια Αφρική η ομάδα θα είναι σοβαρή και συγκεντρωμένη. Δεν θα επιτρέψει ο Γερμανός να γίνουν τα καραγκιοζιλίκια του USA '94.

Τον Σωτηρακόπουλο δεν τον άκουσα καθόλου, αλλά φαντάζομαι ότι η έλλειψη συγκέντρωσης οφείλεται στο γεγονός ότι έψαχνε να βρει τι θα πει για να ανασκευάσει αυτά που έλεγε το Σάββατο.

Συμφωνώ πως η Sportday το παράκανε σήμερα. Τι είναι αυτά τα περί τελικού ρε! Αυτά είναι που γράφω ότι δεν θα αντέξω από εδώ και στο εξής. Εχουμε να δούμε πολλά τέτοια από όλα τα ΜΜΕ.

Ο Σάλπι δεν χρειαζόταν να δώσει απαντήσεις. Τον ξέρουμε ποιος είναι. Αλλά σίγουρα δικαιώθηκε κι αυτός.

Το κλάμα του Σεβτσένκο έχει τεράστια διαφορά από το κλάμα του κλαψιάρη. Γι΄ αυτό και είναι συγκλονιστικό να βλέπεις αυτόν τον παίκτη να μένει εκτός Μουντιάλ.

Υστερόγραφο: Eτσι! :)))

gatti said...

@George: Στο gatezero, σε παρακαλώ...

X-myalismenos said...

Τα περισσότερα τα είπατε ήδη, εγώ ένα μόνο θέλω να προσθέσω: πώς τον είδατε τον Γκέκα; Μήπως δικαιώθηκε ΚΑΙ σ αυτό ο Γερμανός που ξεκίνησε τον Χαριστέα;
Και εκτός αυτού, γιά θυμηθείτε τί άκουσε μετά το πρώτο παιχνίδι γιατί έβαλε τον Σαμαρά στα χαφ.
Χθες το βράδυ, άκουσα απ το στόμα γνωστού...κολοτούμπα να λέει: "τέτοια κάθετη στον Σαλπιγγίδη, μόνο ο Σαμαράς μπορούσε να βγάλει!!!"
Τί να πω ρε παιδιά;
Δεν μας αξίζει τέτοιος προπονητής.
Φέρτε μας τον κυρ Χρήστο γρήγοραααααααα!!!

gatti said...

@EXARCHIOTIS: Xθες όλες οι επιλογές του Γερμανού τον δικαίωσαν.

Κοίταξε, του Σαμαρά το παιχνίδι του Σαββάτου δεν του βγήκε με τίποτα. Αλλά βέβαια δεν έχει την παραμικρή σχέση το γεγονός ότι δεν του πήγε το ματς με την ποδοσφαιρική του αξία. Αυτή είναι πράγματι μεγάλη.

Πάντως ο κυρ ...Χρήστος μαζί με τον καρπουζοψαρά και τον πρίγκιπα θα πρέπει να περιμένουν...

koutavaki said...

Που τα βρίσκεις τα οπτικά ντοκουμέντα ρε συ γατί???Θα μας τρελάνεις τελείως?
Ύ.Γ.1:Μπράβο παιδιά!Θεριακλήδες όλοι βλέπω!!!Χαλάλι τους!!!
Υ.Γ.2:Ευτυχώς που ο Τζόρβας δε χρειάζεται να τρέχει!
Υ.Γ.3:Πως να νιώθουν τα γαυράκια σήμερα???

gatti said...

@koutavaki: Tα έχουν βάλει τα sites μικρό μου! :))

O Aλέξης (Τζόρβας) δείχνει να το ευχαριστήθηκε έτσι; Αντίθετα ο άλλος ο Αλέξης (Τζιόλης) και στη χαρά μπλαζέ είναι...

Μεγάλη πλάκα έχει ο Τοπαλίδης με το πούρο και ο σκούφος του Σαμαρά.

Ασε, τα γαυράκια έχουν τον δικό τους νταλγκά με τους τραυματισμούς.

Πάντως μου άρεσε πολύ η φωτο με Κατσούρ, Αβραάμ, Νίνη. Ετσι θα έπρεπε να είναι πάντα το ποδόσφαιρο. Χαρά! Κι αντί γι΄ αυτό είναι πόλεμος...

pensierix said...

Εδώ υπήρξαν "άρρωστοι" παναθηναϊκών (τρομάρα τους) αισθημάτων που ακόμα και μετά το ματς της εθνικής στο ΟΑΚΑ, έκραζαν παίκτες και...Τεν Κάτε! Με τους γάβρους θ'ασχοληθούμε;

Δε ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ θεωρώ το Euro πιο δύσκολη διοργάνωση από το Μουντιάλ...Δείτε μόνο τους ομίλους...Τουλάχιστον η πρώτη φάση είναι πιο βατή αν σου τύχουν τίποτε Τρίνινταντ Τομπάγκο, Μαδαγασκάρες κτλ κτλ...

Οι Ιταλοί πήραν ένα Μουντιάλ με σκανδαλωδώς εύκολο πρόγραμμα, κακό θέαμα και διαιτητική βοήθεια... Μόνο δείτε με ποιές ομάδες παίξαμε εμείς το 2004 και με ποιές οι γείτονες το 2006...

koutavaki said...

Τη φωτό που λες εννοείται ότι ήδη την έχω αποθηκεύσει!!!!Είναι όντως πολύ όμορφη!Και για να είμαι ειλικρινής,θα μου άρεσε να έβλεπα και τον Τόρο χθες...Πραγματικά αξίζει να είναι σε αυτή την ομάδα.Για τον Αβραάμ πάλι χάρηκα που δεν έπαιξε.Καλός,χρυσός αλλά όποτε παίζει μυρίζει αυτογκόλ!Και εδώ να προσθέσω ότι κάτι πρέπει να ήξερε η "Γάτα" που έλεγε για Κυργιάκο.Το διπλάρωμα που έκανε στον Κάρα είναι απίστευτο!!!(πλακίτσα).Αστεία αστεία η σκηνή που αγκαλιάζονται στο γήπεδο και εκεί που γονατίζει ο Σάλπι με τη λήξη είναι για πολλά ζουμιά...Συγκινήθηκα...

Elpis Cameraman said...

Απο την δευτερη και μετα ναι...ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΚΡΑΝΕΖΕΣ!
Μαλιστα!

paoad said...

Η φωτό με με τους γαβρααμ, κατσο, νίνη είναι τουλάχιστον τρομακτική. Ετοιμός να τους δαγκώσει είναι ο σαρδανάβαλος.

Ο Γκέκας είναι ίδιος ο Γονίδης. Έτοιμος για οσφπού λέμε..

Ο Άλεξ με πούρο, ο Κάρα με πούρο+μπύρα, ο Κατσό (αφού χτύπησε τα μπυρόνια του) είναι έτοιμος να ορμήξει κ στη τούρτα!! ...and what about asteras tripolis?

Αντίθετα, οι Βύντρα, Σάλπι σα γυμνασιόπαιδα που τα γυρίζουν απο εκδρομή....κ ο ψωριάρης χώρια.


Άααα κ ο κάγκουρας, κάγκουρας- γιοοο!!!

@koutavaki

Θεριακλήδες;; κ λίγα λές. Κ αυτός ο Άλεξ.. ήρεμα βρε αγόρι μου.

-billys- said...

Εγώ πρέπει να ήμουν από τους λίγους που πίστευα τόσο πολύ ότι θα προκριθούμε, αυτοί οι Ουκρανοί όλο κοκοκο (πασούλες) και από αυγό τίποτα (γκολ). Ήμουν σίγουρος ότι θα τους βάζαμε γκολ εκεί μέσα, μόνο που περίμενα ότι θα το βάλουμε με στημένο.

Ένιωσα όπως τότε στην Πορτογαλία, ήταν ένα ματς που μας κράτησε στην τσίτα, και είχε ένα υπέροχο τέλος όπως και τότε.
Μακάρι να ζήσουμε και άλλα τέτοια ματς.

gatti said...

@pensierix: Eντάξει, η αρρώστια είναι ανίατη. Πάντα θα υπάρχουν αυτοί. Σιγά μην ασχοληθούμε μαζί τους.

Πλάκα πλάκα υπάρχουν κάτι ομάδες στο Μουντιάλ που είναι χειρότερες από τα Νησιά Φερόε. Λογικό αφού πρέπει στο Παγκόσμιο Κύπελλο να αντιπροσωπεύεται όλη η Γη. Διαφορετικά θα ήταν ένα πρωτάθλημα Ευρώπης - Λατινικής Αμερικής. Οπότε με λίγη τύχη, λίγη στοιχειώδη μπαλίτσα και λίγη καλή θέληση μπορείς να προχωρήσεις.

Καλό θα είναι βέβαια να μην μπαίνουν σε μας τέτοιες ιδέες. Για αρχή και μόνο η συμμετοχή μετράει. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε τι πάθαμε το 1994...

gatti said...

@koutavaki: Eίναι πολύ ωραία φωτογραφία αυτή όντως. Πάντως γενικά κάθε φωτογραφία με τον Νίνη μέσα είναι ωραία. Δεν ξέρω, αλλά νομίζω ότι πρέπει να έχει ένα από τα όμορφα χαμόγελα. Το πρόσωπο αυτού του παιδιού είναι καθρέφτης. Τόσο καθαρό, τόσο υγιές. Ομορφαίνει και τους δίπλα του.

Κάνε υπομονή, θα τον δεις τον Τόρο στο Μουντιάλ. Και πρέπει να τον δεις γιατί είναι από τους πιο χρήσιμους παίκτες. Προς το παρόν τον ...ετοιμάζουνε για το ντέρμπι. Οταν είχατε σχολιάσει εδώ ότι είναι ύποπτο το φορμάρισμά του, είχα διαφωνήσει. Αλλά τώρα πια αρχίζω να κάνω δεύτερες σκέψεις για την εξαφάνισή του. Τι έχει τελικά; Ακόμα "πονάει"; Τόσο καιρό;

Η αγκαλιά Κυργιάκου - Κάρα ήταν όντως φοβερή. Αν το σκεφτείς, δεν είχαμε 7 παίκτες στην ομάδα. Εννιά είχαμε! Βάλε και τους πρώην
Κυργιάκο - Γκέκα! (κι αν βάλεις και Νίνη - Γιούρκα, νάτη η 11άδα!).

:))

gatti said...

@Elpis Cameraman: Eτσι κι έτσι το "υλικό". Απογοητεύτηκα... Oι 2 τελευταίες όντως κάτι "έσωσαν".

gatti said...

@paoad: Eλα βρε υπερβολικέ που είναι έτοιμος να τους δαγκώσει ο Αβραάμ! Ισα ίσα που είναι γλυκούλης (λέμε τώρα...).

Ο Γκέκας θα είναι η χειμερινή μεταγραφή του γαύρου, οπότε προσπαθεί να μπει στο πετσί του ρόλου.

Αστα... Πώς θα συνέλθουν όλοι αυτοί να παίξουν με τον Αστέρα, ούτε ξέρω. Μυρίζομαι γκέλα. Ισως θα έπρεπε να βάλει καναν άλλον να παίξει. Αλλά ποιον; Ο Λάζαρος ...αρμενίζει. Ο Ρούκα έχει σουξέ μόνο στο κύπελλο. Για Γκαλίνοβιτς ούτε συζήτηση...

Ναι βρε παιδί μου, την ίδια σκέψη έκανα κι εγώ. Βλέπεις Σάλπι - Βύντρα μες την καλή χαρά και ο άλλος δυσκοίλιος! Μπορεί βέβαια να αισθάνεται κάπως άβολα, τι να πω...

gatti said...

@-billys-: Εσύ πρέπει μάλλον να κάνεις παρέα με τον pensierix Billy μου. Οι δυο σας το πιστέψατε ότι μπορούμε να προκριθούμε. Εμάς μας είχε φάει η αμφιβολία. Αλλά πες μου την αλήθεια περίμενες τόσο χάλι τους Ουκρανούς; Αυτοί ήταν χειρότεροι από ό,τι στην Αθήνα. Δεν προσπαθώ μ΄ αυτό να μειώσω την επιτυχία της Εθνικής. Απλώς με εντυπωσιάζει πόσο "αναιμικοί" ήταν οι Ουκρανοί.

Εχεις δίκιο, είχε κάτι από Πορτογαλία το χθεσινό παιχνίδι. Μακάρι να πάμε καλά στο Μουντιάλ. Μια πρόκριση στη δεύτερη φάση θα ήταν για μένα το ιδανικό...

-billys- said...

gatti:
Ο Ρεχάγκελ δεν έκανε τίποτα περισσότερο από αυτό που ξέρει καλύτερα να κάνει, κατέβασε μια ομάδα πάρα πολύ διαβασμένη και έκλεισε όλα τα ατού της Ουκρανίας.
Αν παρατηρήσεις τα εντός έδρας παιχνίδια αυτής της ομάδας, θα δεις ότι δυσκολεύεται αφάνταστα σε κλειστές άμυνες, και έχει τεράστιο πρόβλημα στα στημένα.
Αυτά τα στοιχεία μου έδωσαν την αισιοδοξία που είχα, στο μόνο που έπεσα έξω ήταν ότι περίμενα το γκολ από στημένη φάση, λίγο τύχη θέλαμε στην κεφαλιά του Σαμαρά και θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει νωρίτερα το γκολ.
Αν πάμε στο μουντιάλ και παίξουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά, τότε έχουμε ελπίδες να κάνουμε μια-δυο νίκες, ανάλογα βέβαια και με ποιους θα κληρωθούμε.
Χρειάζεται όμως ο Ρεχάγκελ να βρει δυο παίκτες στα χαφ, γιατί εκεί πονάμε λίγο, εκτός από Καραγκούνη και Κατσουράνη δεν έχουμε κάτι άλλο που να ταιριάζει στην φιλοσοφία της ομάδας.
Και για να απαντήσω στην ερώτηση σου, ναι, κάπως έτσι τους περίμενα, με αρκετά κενά πίσω, και πολύ κυκλοφορία της μπάλας χωρίς όμως ουσία.
Στο είχα πει ότι η ομάδα μας μόνο έτσι θα μπορούσε να περάσει, και άσε τον Μπραουδάκη (το Σάββατο) να λέει ότι βαρέθηκε να βλέπει αυτήν την Εθνική, και σήμερα να μας λέει ότι με την κριτική που έκανε ανάγκασε τον Γερμανό και άλλαξε την ομάδα.
Νομίζω πως πιστεύει ότι του χρωστάμε και χάρη, για τόσο μαλάκα μιλάμε.

paoad said...

Αααα όλα κ όλα, μη μου υποτιμάς τον Ρούκα τον χορευτή. Πέρσι του βγήκε η ρετσινιά ότι παίζει καλά μόνο όταν μπαίνει σαν αλλαγή. Φέτος, μου λές ότι είναι παίκτης κυπέλλου. Όχι, είναι παικταράς. Ρυθμό και πίστη χρειάζεται- τπτ παραπάνω.

Αλλά επειδή ο τεντάς έχει αρχίσει να με κερδίζει(!) όσον αφορά τη διαχείριση του υλικού, νομίζω ότι θα δούμε αρκετούς χορούς απο τον Κροάτη στη συνέχεια.

Υ.Γ Και ΌΧΙ δε γκρεμίστηκε κανένας φούρνος.

paoad said...

@gatti

Μια μου λές για τον Τζόκερ, μετα μου βρίσκεις γλυκούλη τον Γαβρααμ... κ έχεις το θράσος να κρίνεις κ τις επιλογές του αγαπητού pensierix (o οποίος προφανώς περνά δύσκολες ώρες.)

gatti said...

@-billys-: Ετσι είναι. Ο Γερμανός έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Γι΄ αυτό επέμενε ότι το πρώτο ματς ήρθε όπως ήθελε να έρθει, ενώ εμείς λέγαμε ότι δεν θα προλαβαίνουμε να μαζεύουμε στο Ντόνετσκ.

Η αλήθεια είναι πως αν η Εθνική μας έχει σε ένα παιχνίδι καλή αμυντική λειτουργία δυσκολεύεται απέναντί της οποιαδήποτε ομάδα και όχι μόνο αυτές που έτσι κι αλλιώς έχουν πρόβλημα απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Κι εγώ το πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε ελπίδες στο Μουντιάλ αν βέβαια δεν έχουμε και τραυματισμούς και είναι σε καλή κατάσταση οι παίκτες μας. Στα χαφ υπάρχει όντως πρόβλημα, έχει πέσει περονόσπορος. Πρέπει να είμαστε η μοναδική ομάδα στον κόσμο που παίζει ουσιαστικά με δύο χαφ και παίρνει και αποτελέσματα.

Οσο για τους δημοσιογράφους, έχουν χτυπήσει ταβάνι. Οταν δεν κάνουν κωλοτούμπες, βαυκαλίζονται ότι με την κριτική τους οδήγησαν την Εθνική στον ίσιο δρόμο. Τι να πεις...

gatti said...

@paoad: Eγώ τον υποτιμώ τον Ρούκα; Αφού μόνο στο κύπελλο τα κολλάει τα γκολάκια το ένα μετά το άλλο. Πάντως το καλό που του θέλω και αυτουνού και του "πουλέν" μου του Λάζαρου να παίξουν μπάλα, γιατί ειδικά τον "οικοδόμο" τον βλέπω να πηγαίνει στην Καβάλα δανεικός και όχι για να παίξει μπάλα, αλλά για να χτίσει την πανοραμική βίλα του Μάκη στην πόλη.

ΥΓ. Εδώ στη γειτονιά πάντως ένας φούρνος άλλαξε τζαμαρία, γιατί μπήκε μέσα ένα αυτοκίνητο και την κατέβασε κάτω. Δεν ξέρω αν αυτό πιάνεται για γκρέμισμα... :-ppp

YΓ. Οταν λέω γλυκούλης, εννοώ στη φωτογραφία. ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΑ!
Και δεν θα μου πεις εσύ αν θα κρίνω τις επιλογές του pensierix, νταξ; Αν θέλει, ας μου το πει μόνος του. Δικηγόρε! :pp

pensierix said...

Αφήστε στην άκρη τις επιλογές και τα γούστα μου και κοιτάξτε να μου γνωρίσετε καμία Μαρούσκα(τυχαίο το όνομα) γιατί είναι μια ώρα δύσκολη του γκουχ! γκουχ! η ώρα...

ΥΓ
Δεν χώρισα...

gatti said...

@pensierix: Mία Μαρούσκα (και Σβετλάνα ή και Ταμάρα να είναι δεν μας χαλάει...) στον κύριο!


:)))))))))