Thursday, November 19, 2009

Οταν κάνω τούμπα, τούμπα κωλοτούμπα...

Είναι γεγονός ότι φανταζόμουν διαφορετικά αυτή την ημέρα. Την πρώτη ημέρα μετά τον αγώνα ρεβάνς της Εθνικής με την Ουκρανία. Αν τα πράγματα είχαν πάει όπως φαινόταν ότι θα πήγαιναν, σήμερα δεν θα είχαμε γαλανόλευκα πρωτοσέλιδα. Θα είχαμε στημένο ικρίωμα. Στην ουρά θα τους είχαμε βάλει και θα κρεμούσαμε αβέρτα.

* Τον κολλημένο Γερμανό τρελόγερο,
* τον Πιλάβιο που δεν τον ξήλωσε εγκαίρως,
* τον Καραγκούνη γιατί μας τη σπάει όταν διαμαρτύρεται (ε μας τη σπάει, είναι αλήθεια...),
* τον Κατσουράνη που την έχει δει ξαφνικά σκόρερ και δεν γουστάρει να μαρκάρει,
* τον Κυργιάκο που την έχει δει χαϊλάντερ, ενώ γελάει ο κόσμος στο Μέρσεϊσαϊντ με τις πατατιές που κάνει,
* τον Μόρα και τον Παπασταθόπουλο που σιγά τους παίκτες, επειδή πήγανε στην Ιταλία την είδανε ξαφνικά ποδοσφαιριστές κλάσης,
* τον Βύντρα που, δεν φτάνει που σπάει καρύδια στον Παναθηναϊκό ήταν ανάγκη να πάει να τα σπάσει και στην Εθνική;
* τον Αβραάμ που είναι το συνώνυμο του αυτογκόλ,
* τον Γκέκα που την έχει δει Κοβάσεβιτς,
* τον Χαριστέα που κουραστήκαμε να βλέπουμε τόσα χρόνια αυτή την ξαφνιασμένη φάτσα,
* τον Τζόρβα που σιγά τώρα που περνιέται για τερματοφύλακας το γατάκι,
* τον Σπυρόπουλο που την έχει δει φουλ μπακ και δεν κοιτάζει εκεί πέρα να μαρκάρει καναν παίκτη που του πήρε το σκαλπ ο Αγκουέρο,
* τον Σαμαρά που είναι όλο υφάκι και σκουφάκι,
* τον Πλιάτσικα που πιο καλά ξέρει τις αποχρώσεις της χρωμοβαφής της Λορεάλ για το ξανθό σαντρέ παρά τι σχήμα έχει η μπάλα,
* τον Κάγκουρα που δεν πάει να φτιάξει την εξάτμιση στο παπί, μου θέλει να παίξει και ποδόσφαιρο,
* τον Σαλπιγγίδη που δεν ξέρει ούτε να πλασάρει ούτε να σεντράρει τι τον φωνάζει στην Εθνική τον άμπαλο,
* τον ένα τον άλλο, τον παράλλο...
Μόνο όσοι δεν έπαιξαν θα την γλίτωναν.

Και να οι αναλύσεις για τα αίτια του αποκλεισμού. Και να οι κορόνες "τα λέγαμε εμείς..." και να η μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε από την κλήρωση των προκριματικών εξαιτίας των επιλογών του Γερμανού και της έλλειψης ποιότητας των παικτών και να που γίναμε περίγελος της Ευρώπης και πανηγύριζε η Ουκρανία όταν κληρώθηκε αντίπαλός μας.

Και πάει ο Σαμαράς και κάνει τη μαγική κάθετη πάσα και πάει ο Σάλπι και καρφώνει το γκολάκι (λίγο ήθελε να το βγάλει έξω, αλλά άμα σε θέλει η πόρνη σε θέλει, αν πάλι δεν σε θέλει χίλια τάματα να έχεις κάνει δεν μπαίνει στο πλεκτό...) και κάνει ο Τζόρβας τις σωτήριες αποκρούσεις και παλεύει ο Βύντρα σαν πεχλιβάνης πότε σαν δεξί μπακ και πότε σαν στόπερ και το βάζει αμέτι μουχαμέτι ο Σπυρόπουλος να αποδείξει ότι είναι καλός αμυντικός και έρχονται όλα τούμπα.

Και εκεί απάνω ξαφνικά κάνει διακοπή η μπάλα και αρχίζουμε να βλέπουμε προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής. Και να οι τούμπες και να τα φλιπ φλοπ και να η κυβίστηση και η ανακυβίστηση. Ολα όσα ξέρατε να τα ξεχάσετε. Ολα όσα είχατε ακούσει να τα γράψετε στο χιόνι. Από τη στιγμή που κούνησε ο Σάλπι τα δίχτυα μέχρι και τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές συνεχίζονται τα λιβανιστήρια.

"Υπάρχεις. Κι όσο υπάρχεις θα υπάρχω" (σκλάβα τη ζωή σου θάχω), "Ακούστε το Ελληνες" (ακούστε το plz δεν αντέχω άλλο ξελαρύγγιασμα του Χελάκη), "Σήκωσέ το" (το ...γνωστό), "Βαριά η γρίπη του τσολιά" (βαριά και τα "αυγά" του), "Το άστρο του Οτο" (λάμπει σαν κωλοφωτιά), "Μπράβο Οτο" (έγινε ήρωας το κρέας...) κ.λπ. κ.λπ.

Το τι δικαίωση έχει πέσει στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο άλλο να σας λέω και άλλο να το βλέπετε/διαβάζετε/ακούτε. Ποιος Βιτάλι Σέρμπο τώρα και ποιος Αλεξέι Νέμοφ; Ποιος Νικολάι Αντριάνοφ και ποιος Αλεξάντερ Ντιτιάτιν; (Είμεθα και κάποιας ηλικίας και γνωρίζουμε καλύτερα τους παλιούς...). Ποιος Μπιλοζέρτσεφ και ποιος Γκολοτσούτσκοφ; (εντάξει τον Ιωάννη δεν μπόρεσαν να τον φτάσουν, γι΄ αυτό δεν τον έχω στη λίστα..).

Πού φτουράνε οι γιαλαντζί κωλοτούμπες μπροστά στους ορίτζιναλ του ελληνικού Τύπου; Τι να μας πουν κι αυτοί από τη ζωή τους, μπροστά στους Σωτηρακόπουλους, τους Μπραουδάκηδες και τους Βέργηδες; Μα όλοι ρε παιδί μου! Ολοι μέσα είχαν πέσει; Ούτε ένας δεν την πάτησε; Και είχαν πέσει τόσο μέσα που αισθάνονται όλοι δικαιωμένοι;

Ο άλλος ο Χελάκης είχε σαψαλωθεί! Τροποποιούμε λέει το πρόγραμμά μας από τώρα και στο εξής και θα βάλουμε συρτάκι. Να νάσου στο καπάκι να παίζει ο Ζορμπάς. Ασε τώρα τους παίκτες της Εθνικής. Ξαφνικά από απλοί άνθρωποι γίνανε ημίθεοι (επαναλαμβάνω από άνθρωποι γίνανε ημίθεοι, όχι από θεοί, αυτό είναι αλλουνού "κόπιραϊτ"). Ξαφνικά όλα μεγιστοποιήθηκαν. Μπαλάρα η μπάλα, γκολάρα το γκολ, Γιώργαρος ο Καραγκούνης, Μητσάρας ο Σαλπιγγίδης, αφού με το ζόρι κρατήθηκα και δεν πήγα ξημερώματα στο αεροδρόμιο με ένα μέτρο μαζί μου για να τον μετρήσω τον Σάλπι, γιατί λέω, δεν μπορεί, για να επιμένει ο Χελάκης θα πήρε μπόι ο παικταράς!

Ο άλλος τώρα ο ξερόλας ο Ασημακόπουλος που ήταν περισσότερο προκλητικός από όλους δεν μπορούσε να ελιχθεί πολύ. Δεν τον έπαιρνε. Δεν είχε ανοιχτούς χώρους. Την είχε κάνει την παπαριά τόσες μέρες, οπότε σήμερα το πήγε λάου λάου το πράγμα. Ευτυχώς λέει που προκρίθηκε η Εθνική γιατί είχα κρατήσει μία μέρα τη φόρμα της ψηφοφορίας για την καλύτερη ομάδα της χρονιάς και πολύ θα ήθελα να ψηφίσω την Εθνική. Και έτσι τώρα ηρέμησα που μπορώ να την ψηφίσω.

Και δεν μου λες ρε θείο, έστω ότι δεν προκρινόταν η Εθνική. Είχες στ΄ αλήθεια προβληματισμό ποια ομάδα θα ψηφίσεις ως κορυφαία, την χρονιά που ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ έχει κατακτήσει τα πάντα; Δηλαδή αν δεν είναι η καλύτερη ομάδα της χώρας αυτή που πήρε τους 2 εγχώριους και τον κορυφαίο ευρωπαϊκό τίτλο μέσα στη χρονιά ποια μπορεί να είναι;

Ασε τώρα έτσι και έκανες το λάθος να κλείσεις το ραδιόφωνο και να διαβάσεις καμιά ανάλυση για την επιτυχία της Εθνικής. Ενα συγνώμη για την άστοχη κρίση δεν έβρισκες πουθενά. Η μισή ανάλυσή τους ήταν για το πόσο πολύ δικαιώθηκαν που πίστευαν στην Εθνική. Πότε ρε σεις πιστεύατε στην Εθνική; Για τόσο χρυσόψαρα μας περνάτε;

Και καλά στο παρελθόν. Εγραφε ο άλλος την παπαριά του στην εφημερίδα, περνούσε η μέρα, τα νέα γίνονταν παλιά, πετούσε ο αναγνώστης την εφημερίδα, οπότε αν του έκανες το άσπρο - μαύρο μπορεί και να μασούσε. Μπορεί και να πίστευε ότι δεν κατάλαβε καλά τι διάβασε. Και εντάξει και το ραδιόφωνο. Επεα πτερόεντα είναι όσα λένε στα ερτζιανά, και μαλακία να πετάξει ο άλλος, αν δεν υπάρχει κανας κολλημένος ή κανας γρήγορος να την μαγνητοφωνήσει θα την έπαιρνε κι αυτήν ο αέρας. Πορδή στον άνεμο και άντε πιάστην!

Αλλά τώρα; Στην εποχή του Ιντερνετ, πόσο εύκολο είναι νομίζεις να κοροϊδεύεις τον κόσμο; Τώρα που ο άλλος σε χρόνο dt μπορεί να βρει το παλιό το πρωτοσέλιδο που περνάς τον Γερμανό γενεές δεκατέσσερις, τώρα που η άποψη που έχεις καταθέσει στη στήλη σου στέκεται εκεί υπερήφανη και καμαρωτή, έτοιμη για να την ανακαλύψει κάποιος ορεξάτος ...φυσιοδίφης ή κανας αρχαιολόγος και να στην τρίψει στα μούτρα, πώς μπορείς ακόμα να υποκρίνεσαι ότι δεν συμβαίνει τίποτα; Πώς μπορείς να κάνεις ακόμα κωλοτούμπα; Και να μην ντρέπεσαι κιόλας!

Δεν το καταλαβαίνεις ότι γίνεσαι γελοίος; Και δεν γίνεσαι γελοίος επειδή έπεσες έξω. Ανθρώπινο είναι αυτό. Ειδικά η μπάλα έχει ξεφτιλίσει κόσμο και κοσμάκη. Και έξω μπορεί να πέσεις και γνώμη μπορεί να αλλάξεις. Να αναθεωρήσεις που λέμε. Βγες και πες το. Επεσα έξω. Εκανα λάθος. Δεν τα μέτρησα σωστά. Δεν θα σου πάρει κανείς το κεφάλι. Μπορεί να το εκτιμήσει κιόλας. Αντε το πολύ πολύ να βρισκόταν κάποιος να σε πει μαλάκα ή άσχετο.

Γελοίος γίνεσαι, επειδή επιμένεις να μας πείσεις ότι είπες κάτι που είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που έχεις πει.

Τέλος πάντων, άντε να τελειώσει κι αυτή η ιστορία να ηρεμήσουμε λιγάκι και να γυρίσουμε στα εγχώρια γιατί έτσι όπως πάνε αυτοί θα μας τρελάνουν στο τέλος.

Σήμερα μιλήσανε οι μισοί διεθνείς, αύριο προβλέπω να μιλήσουνε οι άλλοι μισοί, άντε να ξεθάψουνε και καναν παλαίμαχο να πει την παρόλα του κι αυτός και μετά θα μπούμε κατευθείαν σε mood πρωταθλήματος. Και θα μπούμε και απότομα κιόλας γιατί έχει ο γαύρος δύσκολο ματσάκι στους Ζωσιμάδες και πάει και μισός, έχει η ΑΕΚ δύσκολο ματσάκι στην Καβάλα με την ομάδα του Μάκαρου, οι δικοί μας "παίζει" και να μην προλάβουν να γυρίσουν το διακόπτη εγκαίρως για το ματσάκι με τον Αστέρα και να μυρίσει καμιά γκέλα από εδώ μέχρι την Τρίπολη. Γιατί πολύ θέλει νομίζεις από το πάρτι και τα μεθύσια να φτάσεις στο ντέρτι και τα γαμ***; Ενα τσιγάρο δρόμος είναι.

Ολα τα λεφτά τώρα είναι το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον νέο Αρη του Εκτορ Ραούλ Κούπερ. Ποιος θα κερδίσει δεν ξέρω, αλλά η περίπτωση να διακοπεί το παιχνίδι, θα πρέπει να δίνει ψίχουλα στο στοίχημα.

Μιλάμε τώρα για πολλές ομορφιές. Καλά να είμαστε να τα παρακολουθήσουμε.


Και δεν είναι μόνο αυτά. Εχουμε ομορφιές και στην Βήτα Εθνική που με όλο αυτό το νταβαντούρι της Εθνικής το περάσαμε στο ντούκου. Μπουκαλοπόλεμο έπαιξαν τις προάλλες ο Βίκτορας με τον Μπέο στην ΕΠΑΕ. Γριπιασμένο είναι λέει το Σίτι και δεν κατέβηκε να παίξει, αλλά ο Αχιλλέας πήγε με την Κάντιτ Κάμερα και τους τράβηξε να προπονούνται κανονικά. Και άναψε και κόρωσε. Αυτοί λέει είναι οι γριπιασμένοι; Και τότε πώς προπονούνται; Και ξανα-ορίζεται το ματσάκι να γίνει και κατεβαίνει ο Μπέος με τoυς Αυστριακούς στο γήπεδο της Ηλιούπολης, αλλά εδώ το Σίτι εκεί το Σίτι πουθενά το Σίτι... Εκλασε η νύφη, σχόλασε ο γάμος.

Η νύφη τόσκασε...

Για να μην ανοίξω τώρα το θέμα του Εθνικού Αστέρα με τον Πιερικό που η μυρωδιά από το στημένο έφτασε μέχρι τη Χερσόνησο Καμτσάτκα. Ελα να ζεσταθούμε λίγο γιατί τα έχουμε αφήσει κομμάτι πίσω τα θεματάκια και έχουν πολύ ζουμί.



Και για επίλογο πάρτε και μια παλιά - πλέον - φωτογραφία από τον Βέρτη με όλο τον καλό κόσμο στο "Κέντρο Αθηνών" όταν είχε έρθει ο Ρόνι (θα μας τους καταστρέψει τους παίκτες αυτός. "Απείλησε" ότι θα ξανάρθει στην πρεμιέρα του Ρέμου). Καντέ, Σηφάκης, Δασκαλάκης, Σαμαράς, Νίνης, Σισέ, Ροναλντίνιο και Βέρτης (καλά μέλι έχει αυτός;). Ρε κόφτε τα μπουζούκια και παίξτε μπάλα! Τη φωτογραφία πάντως κουνημένη τη βλέπω. Θα την τραβούσε ο Γιούρκας με το μυαλό στη Θέλξη...

Scratch: Ωραία η κίνηση του Πατέρα με το πριμ στην Εθνική. Αφού δεν έκανε κανείς από τους ΑΡΔ ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή του Παναθηναϊκού στο επίτευγμα της Εθνικής, έπρεπε να το κάνει ο πρόεδρος.


Scratch 1: Σχόλιο από γαυροφόρουμ για την φωτογραφία του Παπαδόπουλου με Νίνη και Κατσούρ: "Αβραάμ, άσε τις αγκαλίτσες και τις μαλακίες".

Scratch 2: Γκρουπ στο Facebook: "Οποτε βλέπω τον Καραγκούνη λέω 'πέσε - πέσε' και πάντα πέφτει. Είμαι μένταλιστ;".

28 comments:

fl@neur said...

@gatti
Ε, τώρα, τι να πούμε τι, τι να σχολιάσουμε; Πρώτον, τα είπες όλα... κι έφυγες. Δεύτερον, απορώ ποιοι είναι αυτοί που τούς ακούνε και τους διαβάζουνε όλους αυτούς τους προφεσσόρους, με ελάχιστες εξαιρέσεις (εκτός από εσένα και κάτι ψυλλιασμένους, για να τούς εκθέτουνε); Είναι γνωστά τα εθνικά "σπορ" στην Ελλάδα, να μην τα αναφέρουμε και μάς πιάσει το παλιό "Μεικτό" (ΕΣΑ, Αερονομία και Ναυτονομία together).
Τώρα που δεν έχει βήμα ο Μητσικώστας, όλοι λένε το μακρύ τους και το κοντό τους.
Το blog σου σαρώνει, keep scratching!
ΥΓ. Είδες καθόλου μπάσκετ; Αυτό δεν είναι παιγνίδι, αυτό είναι σεμινάριο και μπαλέττο μαζί, με καθηγητή και ενορχηστρωτή Ομπράντοβιτς.

Cybergoulion said...

Ένα έχω να πω:

http://www.youtube.com/watch?v=K3t-CUJV3_Y#t=5m00s

paoad said...

Καταπληκτικό. Είσαι σε φόρμα βλέπω. Και argo το γατάκι- αυτά είναι!

Τι δουλειά είχαν όλοι αυτοί μαζί στο Βέρτη;; ούτε η Μαντόνα τέτοιο φαν κλαμπ. Βλέπω, ηταν κ το φιλαράκι ο Djibril` σαν κάποιος να λείπει απο τη φωτό.

;ppppp

fl@neur said...

@cybergoulion
Α-ψο-γος!!!

Giorgos Varvakis said...

Καλά βρε θηρίο (είπαμε γατί γατί, αλλά με κάτι νύχια ΝΑ) που τα προλαβαίνεις όλα αυτά;
Είσαι απίστευτη!!!!
Φιλιά
Καλό σαββατοκύριακο

gatti said...

@fl@neur: Εντάξει, είναι να απορείς όταν τους ακούς ή όταν τους διαβάζεις. Πρέπει να μας θεωρούν εντελώς ηλίθιους. Εγώ δεν θεωρώ κακό να πουν ότι "πέσαμε έξω, υποτιμήσαμε την Εθνική". Και πραγματικά θα το εκτιμούσα. Δεν υπήρχε περίπτωση να τους κοροϊδέψω. Δεν αμφιβάλλω ότι θα βρεθούν και κάποιοι να τους χλευάσουν. Αλλά θα είναι λίγοι. Ο πολύς κόσμος θα εκτιμούσε την ειλικρίνειά τους.

Εξάλλου, δεν είναι δυνατόν να πέφτουμε πάντα μέσα. Αν πέφταμε πάντα και όλοι μέσα τότε κανείς μας δεν θα ήταν εδώ. Θα τα είχαμε βγάλει πολλά λεφτά στο Στοίχημα και τώρα θα κάναμε ταξιδάκια στην Καραϊβική ή στις Μαλδίβες (προσωπικά θα προτιμούσα μια εξερευνητική αποστολή στον Αμαζόνιο...).

gatti said...

@Cybergoulion: Νάσαι καλά! Ηθελα να το βρω για να το προσθέσω εκεί που γράφω την συγκεκριμένη ατάκα (ΠΟΛΥ αγαπημένο έργο) αλλά είχα κουραστεί και δεν άντεχα να ψάξω!!!

Ευχαριστώ! :))))) Θα το προσθέσω αμέσως!

gatti said...

@paoad: Πρώτη φορά βρε με βλέπεις να χρησιμοποιώ αργκό; Δεν με διαβάζεις προσεκτικά! :ppp

Eλα ντε! Τι δουλειά είχαν όλοι αυτοί μαζί; Από την άλλη, ποδοσφαιριστές είναι, αν δεν είναι αυτοί παρέα ποιος θα είναι;

Η αλήθεια είναι ότι έλειπε κάποιος ΠΟΛΥ από τη φωτό... :))))))))))

gatti said...

@gvarvakis: Τα καλά της νέας μου απασχόλησης (τηλε-εργασία) είναι αυτά Γιώργο μου. Για όσο κρατήσει (αν κρατήσει...) έχω ήδη κερδίσει μία ώρα στο πήγαινε και μία ώρα στο έλα, συν μία ώρα ετοιμασίας, οπότε προλαβαίνω πιο εύκολα και επιτέλους κοιμάμαι, γιατί από τον ύπνο έκοβα για να τα προλάβω πριν...

Σε ευχαριστώ!
Πολλά φιλιά!
Καλό ΣΚ και σε σένα!

ΥΓ. Ελα βρε που έχει νύχια το ...γατάκι. ;-)

fl@neur said...

@gattι
exactement!!!
Θυμήθηκα κάτι (κι ο,τι θυμόμαστε, χαιρόμαστε) σχετικά με το σχόλιό σου για το πριμ και το ότι κανείς δεν έγραψε ότι ήταν κατα 7/11 πράσινη η Εθνική: όταν ο ΠΑΟ έπαιρνε τα διπλά στο CL, ήταν "τσούκου-τσούκου-μπωλ" (προφανώς αυτοί που τα γράφανε μασούσαν πασσατέμπο), όταν η Εθνική έπαιζε με τους παίκτες του ΠΑΟ και την ίδια τακτική, αυτό ήταν η... φουστανέλλα του τσολιά!
Τι να λέμε τώρα!!! Απέλαση, που λέει κι ο Αλέφαντος-Μητσικώστας.

gatti said...

@fl@neur: Aυτό βέβαια έχει να κάνει και με το γεγονός που έχουμε ξανασυζητήσει σχετικά με την παρουσία σε διευθυντικές θέσεις εφημερίδων και ραδιοτηλεοπτικών καναλιών δημοσιογράφων που δεν πρόσκεινται φιλικά στον Παναθηναϊκό.

Αλλά τι το ψάχνεις! Περιμένεις να κάνουν ειδική μνεία στην κατά τα 7/11 "πράσινη" ενδεκάδα της Εθνικής οι αλλόθρησκοι ΑΡΔ; Εδώ ο ίδιος ο πολυμετοχικός "ζορίζεται" με το θέμα του πριμ που έταξε ο Πατέρας. Η "Πράσινη" βγήκε σήμερα με τίτλο: "Δίνει πριμ σε παίκτες της Εθνικής - ακόμα και του γαύρου - ενώ ο Ερασιτέχνης βυθίζεται". Λες και τον Ερασιτέχνη τον έχει αναλάβει ...εργολαβία ο Πατέρας...

koutavaki said...

Έχω απορίες:Τι ακριβώς είπε το μέλος και λύσσαξαν οι πράσινες φυλλάδες?Περί του πριμ τι λένε στον Ολυμπιακό?(Είμαστε άρχοντες πάντως,όχι τσίπηδες σαν κάτι άλλους!Γεια σου ρε Πατέρα,μας έφτιαξες!!!).Γατί καλά έκανες και το σχολίασες,ούτως ή άλλως θα ρώταγα...Αλλά αυτό που είπε ο Ζοτς πως σας φάνηκε(ότι δεν τον ενδιαφέρει αν έπαιζε η Εθνική,ο κόσμος έπρεπε να πάει στον αγώνα με τον Πανελλήνιο)?

gatti said...

@koutavaki: To μέλος ανακατεύτηκε στα εσωτερικά μας (κοινώς φύτρωσε εκεί που δεν τον σπέρνουν...) και είπε ότι "παίκτες σαν τον Τζιόλη και τον Μάντζιο θα πρέπει να βρίσκονται στα πλάνα του προπονητή τους, για να έχει περισσότερες επιλογές ο ομοσπονδιακός τεχνικός" και βέβαια πολύ σωστά ο Ησαϊας του απάντησε ότι ο ίδιος οφείλει "ως πρόεδρος του ΠΣΑΠ να επικεντρώσει τις προσπάθειές του ώστε όλες οι ομάδες να επενδύουν σε Ελληνες ποδοσφαιριστές όπως κάνει ο Παναθηναϊκός που εδώ και χρόνια αποτελεί τον κύριο αιμοδότη των εθνικών ομάδων. Τότε είναι που θα έχει πραγματικά πολλές επιλογές ο ομοσπονδιακός προπονητής".

Στον επίσημο Ολυμπιακό δεν ξέρω τι λένε για το πριμ. Οι γαύροι οπαδοί πάντως θυμήθηκαν το παλιό σύνθημα που προέτρεπε όχι τον Πατέρα, αλλά τον Βαρδινογιάννη (τρία πουλάκια κάθονταν...) να ...τοποθετήσει τα λεφτά του σε συγκεκριμένο σημείο της ανατομίας του. :))))

Oσο για τον "Ζοτς" μου διέφυγε αυτή η δήλωση. Υποπτεύομαι πάντως ότι ερμηνεύοντας την γενικότερη αδιαφορία που έδειχναν όλοι σχεδόν οι Ελληνες για τον αγώνα ρεβάνς της Εθνικής, εξέφρασε το παράπονό του για το ότι δεν πήγαν οι οπαδοί της ομάδας μας στο ματς. Σου λέει, "αφού δεν ασχοληθήκατε με την Εθνική, γιατί δεν ήρθατε να μας δείτε;". Τώρα αυτό το "δεν τον ενδιαφέρει η Εθνική" δεν ξέρω αν ειπώθηκε ακριβώς έτσι.

(Εγώ γιατί νόμιζα ότι και αυτό το ματς ήταν κεκλεισμένων;)

pensierix said...

To πριμ θα προτιμούσα να πήγαινε σε κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό, δεν έχουν ανάγκη οι διεθνείς από έξτρα χρήματα αφού φαντάζομαι η πρόκριση θα προβλέπει έτσι κι αλλιώς πριμ για τους παίκτες. Θα μπορούσε να συνενοηθεί με τον Κάρα(ως αρχηγό της εθνικής) ο Πατέρας κι έτσι και τη φιγούρα του να κάνει και να πιάσουν τόπο τα λεφτά...

Ο Ζοτς καλά κάνει και φωνάζει. Ανεξάρτητα αν έπαιζε η εθνική, θέλει να φτιάξει "μπασκετικό κοινό" και γενικά έχει ένα κόλλημα με την παρουσία του κόσμου, όταν η ομάδα αυτή έχει προσφέρει τόσες χαρές...

ΥΓ
Ολα τα λεφτά ο Σακελλάριος στο βιντεάκι. Για την συντοπίτισσά μου, τι να λέμε τώρα...

:)))

gatti said...

@pensierix: Oύτε συζήτηση ότι κι εγώ θα προτιμούσα να πήγαινε για κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό το πριμ. Αλλά επειδή είναι φανερό πως η κίνηση είναι καθαρά επικοινωνιακή για να υπενθυμίσει στον κόσμο αυτό που οι ΑΡΔ ...αμέλησαν να αναφέρουν, δηλαδή την συμβολή του Παναθηναϊκού στην επιτυχία της Εθνικής, γι΄ αυτό λέω ότι καλώς έπραξε.

Η πρόκριση προβλέπει πριμ για τους παίκτες και μόνο αμελητέο δεν είναι βέβαια, αφού λέγεται ότι η ΕΠΟ για την πρόκριση θα πάρει κάπου 9-10 μύρια ευρώπουλα και από αυτά οι διεθνείς θα εισπράξουν τα 4-5 μύρια.

Ναι, υπό την έννοια ότι θέλει να φτιάξει "μπασκετικό κοινό" πιστεύω κι εγώ ότι είπε όσα είπε ο "Ζοτς".

ΥΓ. Τι να λέμε τώρα, είναι κορυφή αυτό το έργο και ο Σακελλάριος (ως άλλος Χίτσκοκ, έπαιζε συχνά στις ταινίες του) μια χαρά το ξηλώνει το πουλόβερ του. Οσο για τη Ρένα, ήταν πολύ αγαπημένη ηθοποιός.

Κερκυραίος είσαι πουλάκι μου; Παγανέλι; :)))))

koutavaki said...

@pensierix
Γείτονας είσαι και δεν το λες τόσο καιρό???

eforas said...

Λες να είχε μόνο το μυαλό στη Θέλξη ο Γιούρκας; Τι να πω πια; Δεν ξέρω τι να πω με όλα αυτά που γράφεις! Πάμε ξανά! Καλησπέρα και με τις νίκες! (Παναθηναϊκός, ΠΑΣ και Άλκμααρ!)

pensierix said...

@ gatti

Ναι, ναι...Παγανέλι κι από τα κακά μάλιστα! Αν και το είχα αναφέρει και πιο παλιά, νομίζω με αφορμή τον Κάκκο αλλά εσύ, ως άλλη koutavaki, ήσουν απρόσεχτη...Μπορεί να είχε κάνει το θαύμα του ο Τάσος και να είχες εστιάσει εκεί!

:))))

fl@neur said...

@gatti&co
Αν ο Φάδερ (που λέει και το gatti)τα έδινε σε ένα πτωχο-γηροκομείο, τα ΑΡΔ (ακόμα και τα πράσινα ΜΜΕ) θα έγραφαν, καλά, έχει λεφτά για δωρεές λόγω Εθνικής και δεν τελειώνει το συμβόλαιο με Σάλπι (ένα όνομα στην τύχη και όχι μόνο, που έλεγε και η Βαβέλ). Κοινώς, τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.
Η δήλωση του Ομπράντοβιτς έτσι μεταδόθηκε (δεν ξέρουμε πώς ακριβώς ειπώθηκε) και πάντως δεν έχει άδικο: η Εθνικη παίζει σε άδειο ΟΑΚΑ και βουλιάζουν οι καναπέδες στα εκτός, συχνά το ίδιο γίνεται με τον ΠΑΟ στο μπάσκετ.
Είμαστε έθνος... βλακών και αχάριστων ανθρώπων (με εξαιρέσεις).
Ο Σακελλάριος, αν δεν κάνω λάθος, ήταν Παναθηναϊκός, το πουλόβερ πάει ασορτί.
Καλό σαββατοκύριακο σε όλους, εδώ είμαστε πάλι, αν χρειαστεί.

pensierix said...

@ koutavaki

Γείτονες; Παγανέλι είμαι αλλά...μπασταρδεμένο. "Γεννήθηκα και μεγάλωσα" στη Κέρκυρα αλλά ο μπαμπάς είναι Ηπειρώτης. Θεσπρωτία...

:)))

gatti said...

@eforas: Δηλαδή αν είχε δίπλα του την Θέλξη, πού αλλού μπορεί να το είχε το μυαλό του ο Γιούρκας;

Μήπως ξέρω εγώ τι να πω;

(Για ΠΑΣ δεν ξέρω... Δεν έχει δυνατή ομάδα ρε γαμώτο. Ασε που ακούω διάφορα... π.χ. Γεωργάτος λέει για γενικός αρχηγός).

Πού είναι το ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ οέοε; :))))

gatti said...

@pensierix: ΣΙΓΑ που είσαι από τα κακά παγανέλια!
Το είχες αναφέρει ξανά ε; Εμ, μεγάλωσα... ρετάρω...

Αμα είχε κάνει και το θαύμα του ο Κάκος...

gatti said...

@fl@neur: Σωστό. Θα έλεγαν άλλα τότε για τον Φάδερ. Δεν βρίσκεται άκρη.

Εχει καημό ο Ομπράντοβιτς με το θέμα της προσέλευσης του κόσμου, είναι γεγονός. Πραγματικά τώρα, μιλάμε για την καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα στο μπάσκετ, οπότε το λιγότερο που θα έπρεπε να περιμένει κάποιος είναι να παίζει σε γεμάτο γήπεδο.

Ιδέα δεν είχα τι ομάδα ήταν ο Σακελλάριος. Πάντως έχει υπογράψει πολύ μεγάλες επιτυχίες.

Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!

koutavaki said...

Μια χαρά διασταύρωση σε κόβω!Εγώ Λευκάδα!Κι εγώ το έχω αναφέρει αλλά προφανώς δεν είμαι η μόνη με χαμηλή παρατηρητικότητα:))))Και όπως καταλαβαίνεις λόγω θέσης του νησιού πιο πολύ είμαι κάπου στην Ήπειρο παρά στο νησί!
Υ.Γ.:Έτσι εξηγείται η ταύτιση απόψεων:))

koutavaki said...

To "@pensierix" στο από πάνω το έφαγε η γάτα(η γάτα,όχι το γατί).Σόρι.

pensierix said...

O Κάρα είναι σε φόρμα, τουλάχιστον όσον αφορά στις δηλώσεις...Ακούω ότι μέσα σε όλα είπε και το θεϊκό "Μήτρογλου, βγάλε έξω τα πιστόλια!" όταν ο κάγκουρας περνούσε από έλεγχο στο αεροδρόμιο και χτύπησε το μηχάνημα! Αξίζει ποστ ο Τυπάρας...

ΥΓ
Ωρες ώρες απορώ με την ικανότητα της gatti να γράφει τόσο έξυπνα και με τέτοια συχνότητα ποστς. Πιάνω τον εαυτό μου να το θεωρεί σχεδόν δεδομένο(εγώ για να γράψω μια εξυπνάδα/κρυάδα πονοκεφαλιάζω) με αποτέλεσμα να μην της κάνω καν κομπλιμέντα ή να μη στέκομαι σε κάτι πολύ πετυχημένο που έχει γράψει! Ε, σήμερα θα το παρακάνω!

Gatti, υποκλίνομαι...(αν και ακόμα προσπαθώ να ξεπεράσω τη φώτο Τζιμπρίλ-paoad)

:))))

gatti said...

@koutavaki: Εγώ πάντως τη θυμόμουν τη Λευκάδα. Και πώς θα μπορούσα να μην το θυμάμαι; Το λατρεύω αυτό το νησί και έχω τόσο ωραίες αναμνήσεις...

gatti said...

@pensierix: Γιατί βρε μου "καις" τα θέματα; :ppppp

Πήγαινε λοιπόν να διαβάσεις το ποστ που ζήτησες! :))))))

ΥΓ. Αν έχεις τόσο ποιοτικούς σχολιαστές υποχρεώνεσαι να γίνεσαι ολοένα και καλύτερος.

Σ' ευχαριστώ...

:)))))