Saturday, November 28, 2009

Η διαφορά ήταν ο Σκόκο



Ολη την εβδομάδα ασχολούμαστε με το ντέρμπι στο τηγάνι και περάσαμε στο ντούκου το ντέρμπι των "Δικέφαλων". Τελικά, το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα αποδεικνύει το λόγο που πέρασε στο ντούκου. Η ΑΕΚ για μια ακόμα φορά αναγεννήθηκε από τις στάχτες της (όχι ότι έπαιξε καμιά μπαλάρα, στις λεπτομέρειες κρίθηκε το παιχνίδι, αλλά πάντως το πήρε), ο δε ΠΑΟΚ για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι όταν παίζει ντέρμπι μακριά από τη Θεσσαλονίκη, έχει χάσει από τα ...Τέμπη.


Για το ματσάκι δεν υπάρχουν πολλά να πεις. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, αλλά την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και μάλιστα διπλή στο τέλος του πρώτου μέρους, ο Μούσλι δεν κατάφερε να την μετατρέψει σε γκολ (δύο έβαλε με τον Αρη, χάθηκε ο κόσμος να κρατήσει ένα;). Αντίθετα από την άλλη πλευρά, ο Σκόκο δίνει έτοιμο γκολ στον Μαντούκα αλλά ο Βραζιλιάνος δεν το χάνει, το βάζει το γκολάκι. Και επειδή για την ΑΕΚ μιλάμε, είχε και το καθιερωμένο δοκαράκι, έτσι για να τιμήσει τον ύμνο της. Επί της ουσίας ήταν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε ισοδύναμες ομάδες, μόνο που η μία είχε Σκόκο, η άλλη όχι. ΄Η μπορείς να το πεις κι αλλιώς. Δεν τράβηξε ο Πάμπλο, δεν τράβηξε κι ο ΠΑΟΚ.


Η ΕΞΕΔΡΑ




***


Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ


Οι οργανωμένοι δεν ξέχασαν τον "σέξι Μπρούνο"



***

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ


Ο τεντογαμπρός... (Χέρσι)





***

ΤΟ ΓΚΟΛ







***

ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ - Α-ΜΕΤΟΧΟΙ


Θαύμα! Θαύμα! Ο Κανελλόπουλος στο γήπεδο!

***

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ




***

ΤΑ ΠΑΝΟ






***

GOSSIP


Βασίλειος Κωστέτσος - Σάσα Μπάστα


Αντε μετά να μην πιστέψεις τις ψήμες για τον Ταχτσίδη...


19 comments:

paoad said...

Άλλη είναι η είδηση γλυκιά μου. Ο ανηψιός του Κωστέτσου είναι δάσκαλος οδήγησης κ εκείνος μου έμαθε να οδηγώ. Τρελοκομείο σκέτο ο δικό σου...

Αυριο πάλι γατάκι. Τα λέμε!!!

Υ.Γ ΠΟΥΣΤΗ ΟΤΕ

:)))

Elpis Cameraman said...

Ακουγα ραδιοφωνο Σαλονικα (Libero) και εκραζε ο ραδιο-παραγωγος τον Μπαγεβιτς, γιατι λεει «την ειπε» στο Ταχτσιδη για τη σχεση του με τη Σασα Μπαστα. Μην μπλεκεις με σουρλουλουδες!
Μαλλον ισχυει.
Τραγικος ο Μπαγεβιτς αν εκανε κατι τετοιο. Ειδικα οταν παλιοτερα αυτος ετρεχε με αλλες σουρλουλουδες (Στανιση).

Για το ματσακι...: Αφου ο Παοκ δεν νικησε ουτε αποψε, δεν θα νικησει ποτε με Σαντος, στην Αθηνα.-

pensierix said...

Καλή η προσπάθεια της οικοδέσποινας να μας αποσπάσει για λίγο τη προσοχή από το ντέρμπυ αλλά, τουλάχιστον σε μένα, δεν είχε κανένα μα κανένα αποτέλεσμα...Ποιός Σκόκο τώρα και ποιός Μούσλι...Γι'αυτό λοιπόν, λίγες ώρες πριν το "εναρκτήριο λάκτισμα" ας ασχοληθούμε με τις φράσεις κλισέ:
"Στο ντέρμπι δεν χωράνε προγνωστικά".
"Το ντέρμπι θα κριθεί στις λεπτομέρειες".
"Θα κερδίσει αυτός που θα το θέλει περισσότερο".
"Ας ελπίσουμε να δούμε καλό θέαμα και να κερδίσει ο καλύτερος".
"Μακάρι ο διαιτητής να περάσει απαρατήρητος".
"Οι θεατές πρέπει να κινηθούν σε φίλαθλα πλαίσια"
"Το ντέρμπι των αιωνίων".
"Η μητέρα των μαχών".
"Γι'αυτά τα ματς ζούνε οι ποδοσφαιριστές".


Και πόσα θα ξεχνάω ακόμα...Αυτο που δεν αντέχω με τίποτα, αν και δεν χρησιμοποιείται μόνο στα ντέρμπι είναι το "ματς ακατάλληλο για καρδιακούς". Πείτε με πολιτικά ορθό, πείτε με αλήτη μέχρι και ληστή μα...

ΥΓ
Αν ήμουν ο Γιαννάκης και με ρωτούσαν ποιό παίκτη θα ήθελα να είχα σήμερα σε δαιμονιώδη φόρμα, θ'απαντούσα: "Τον Γκαλέτι!". :pppp

gatti said...

@paoad: Αμα λέω εγώ ότι είσαι φίρμα, ξέρω τι λέω. Ολο με τους σελεμπριτάδες μπλέκεις! :ppp

gatti said...

@Elpis Cameraman: Τι να πεις για αυτή την κατάσταση με τις μοντέλες και τις TV περσόνες! Βρε αφήστε τα παιδάκια ήσυχα να παίξουν μπάλα! Τα καταστρέφετε τα πιτσιρίκια πριν την ώρα τους.
(Τους μεγαλύτερους δεν τους λυπάμαι, θέλουν και τα ...παθαίνουν!).

Για τον ΠΑΟΚ πάλι η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Δεν είναι δυνατόν να μη μπορεί να πάρει ένα (ΕΝΑ!) ντέρμπι εκτός έδρας. 0-4-15 έχει ο Σάντος! Νισάφι.

Αφού οι ΑΕΚτζήδες σε κιτρινόμαυρο φόρουμ έλεγαν: "Oταν η ΑΕΚ έχει τα χάλια της να εύχεσαι να έχει αντίπαλο τον Σάντος!"

gatti said...

@pensierix: Kαλή η προσπάθεια της οικοδέσποινας, αλλά όπως βλέπω απέτυχε παταγωδώς. Εσύ θα πεις τα δικά σου έτσι κι αλλιώς! :ppp

Nα δεις πώς το έγραψε ο Σκουντής... "Το ντέρμπι - λέει - είναι οικογενειακό. Εχει Πατέρα, έχει θείο, έχει και μάνα (η μητέρα των μαχών)". Να χαρώ εγώ ...οικογενειακή ατμόσφαιρα!

Αυτό το "ακατάλληλο για καρδιακούς" ούτε εγώ το αντέχω. Ελα όμως που πολλές φορές έχει αποδειχτεί τέτοιο στην κυριολεξία!

ΥΓ. Εγώ αν ήμουν Γιαννάκης θα παρακαλούσα να με κλειδώσουν μέσα και να με βγάλουν αφού τελειώσει το ματς... Ποιος Γκαλέτι τώρα...
(Δεν ξέρεις πάντως, μπορεί να φανούμε μεγαλόψυχοι και να το χαρίσουμε - γιατί αλλιώς ο δράκος δεν βλέπω πώς μπορεί να το πάρει...). Και να σκεφτείς ότι τους γαύρους τους "χαλούσε" ο Γκέρσον!

Ντεμης said...

Γεια σου βρε Gatti που μας προσφέρεις και "κοινωνική ενημέρωση", χεχεχέ! Δεν το ήξερα για τον Ταχτσίδη. Πραγματικά ντροπή του. Μα καλά, δεν του πέφτει λίγο μεγάλη αυτή η "τραγουδίστρια"; (σόρρυ κιόλας αλλά είναι ύβρις να βάζουμε καν το όνομά της στην ίδια πρόταση με αυτό της θεάς Στανίση!)
ΥΓ 1: αν υποψιαστώ ότι ο Κωστέτσος είναι ΑΕΚ θα αυτοκτονήσω!
ΥΓ 2: Καλή τύχη απόψε στο ποδόσφαιρο!!! (για το μπάσκετ δεν το λέω, δεν σας χρειάζεται τύχη)

fl@neur said...

@gatti&co
Πράγματι, σήμερα είναι μέρα δέρβυ, και ορθώς ο Σκουντής το χαρακτήρισε "οικογενειακό". Με τον ΜΠΑΟΚ έχω άλλη απορία, που εν μέρει σχετίζεται με τα αποτελέσματα με τους "χαμουτζήδες": ΠΩΣ γίνεται, τα τελευταία 15 χρόνια ο γάβ-ρος να έχει το 2πλό στο τσεπάκι του, όταν ανεβαίνει Σαλλλλονίκη, ήδη επί Μπάγιεβιτς;
Btw, να πούμε κι έναν καλό λόγο για το 2πλό του Εργοτέλη.
Τον Γιαννάκη (ο Μητσικώστας, τον είχε, μαζί με τον Νίνη, όλο "παραπονούμενους") ας μην τον "κράζουμε" τόσο πολύ, στο κάτω-κάτω, έδωσε στην Εθνική και τον ΠΑΟ, αλλά... τα ήθελε κι η κούτρα του! Δεν νομίζω όμως πως έγινε και Νικοπολίδης.
Συμφωνώ, τα "κλισέ" είναι για πανηγυρτζήδες ΑΡΔ, που αναγορεύουν το αυτονόητο σε... φιλοσοφία, αλλά το "περιβόλι" είναι ατελείωτο, π.χ. η κλασσική φράση (!), "διάβασε τη φάση" ή "επιθετικό φάουλ" (μόνο στο μπάσκετ υπάρχει τέτοιο).
Καλό απόγευμα με καλά αποτελέσματα.

gatti said...

@Nτέμης: O,τι μπορώ κάνω για την "κοινωνική ενημέρωσή" σας. Ούτε συζήτηση ότι δεν υπάρχει σύγκριση με τη Στανίση. Μα είδες εγώ δεν έγραψα καν ότι είναι τραγουδίστρια η Σάσα. TV περσόνα τη θεωρώ. Και φαντάζομαι ότι κι αυτοί που πηγαίνουν στο κέντρο όπου τραγουδάει δεν πάνε για να ακούσουν τη ...φωνή της.

ΥΓ1. Γιατί να αυτοκτονήσεις; Εδώ δεν αυτοκτόνησα εγώ που έμαθα ότι είναι βάζελος ο Αδωνις!

ΥΓ2. Ευχαριστούμε. Είναι αλήθεια ότι στο ποδόσφαιρο θα χρειαστούμε και την τύχη. Στο μπάσκετ δεν την χρειαζόμαστε. Αν χάσουμε εκεί θα είναι επειδή δεν θα έχουμε παίξει καλά.

gatti said...

@fl@neur: Eλα ντε! Κι εγώ την ίδια απορία έχω. Μα να μην μπορεί να φύγει μια φορά χαμένος ο γαύρος στην Τούμπα! Και μετά λένε για μας ότι παίζουμε φιλικά στη Θεσσαλονίκη με τα ΠΑΟΚια!

Μεγάλο το διπλό του Εργοτέλη πράγματι και πρώτη ήττα για τον Σάββα Κωφίδη στον πάγκο του Ηρακλή. Οι Κρητικοί αρχίζουν να δημιουργούν παράδοση στο Καυτανζόγλειο (4 χρόνια αήττητοι!).

Δεν τον πολυκράζουμε τον Γιαννάκη. Πάντα έχω στο βάθος του μυαλού μου τον Γιαννάκη της Εθνικής. Πίστεψέ με αν δεν τον είχα θα έλεγα (έγραφα) χειρότερα. Αλλά την επιλογή του να "θάψει" την καλή εικόνα που είχαμε από τον Γιαννάκη της Εθνικής μόνος του την έκανε.
Και ξέρεις πιστεύω ότι κατά βάθος αυτή η εικόνα αλλά και η σύμπνοια που υπήρχε στην Εθνική, είναι που εμποδίζει και τον ίδιο να λειτουργήσει ως προπονητής του γαύρου. Γιατί αυτός δεν ήταν, δεν είναι, ούτε μπορεί να γίνει "προπονητής της αλητείας". (Σαν κάτι άλλους που το καυχήθηκαν κιόλας). Νικοπολίδης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σε καμία περίπτωση!

"Κλισέ" είναι πράγματι, ατελείωτη η λίστα από δαύτα, αλλά και ποδοσφαιρικό παιχνίδι χωρίς αυτά τα κλισέ δεν γίνεται!

Καλό απόγευμα και σε σένα. Εύχομαι να χαρείς στα δύο από τα τρία ντέρμπι... ;pp
(Mπάρτσα!).

Stepas said...

Μια απ' τα ίδια...

Ο Σάντος δεν μπορεί να πάρει αποτέλεσμα σε ντέρμπι με καλύτερες (ή και ισοδύναμες) ομάδες. Ειδικά εκτός έδρας. Απλά δεν μπορεί. Έχουμε τόσα δείγματα γραφής πια. Δεν ξέρει να μάθει στην ομάδα να επιτίθεται, να εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες του ανώτερου (ή και ισοδύναμου) αντιπάλου. Επιθετικό σχήμα δεν σημαίνει να βάζεις μέσα δύο σέντερ φορ, δύο εξτρέμ και ένα δεκάρι. Δεν μπαίνει έτσι το γκολ. Πρέπει όλοι αυτοί να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν (από τακτικής άποψης) για να έρθει το γκολ.

Κατά τα άλλα όπως το πες. Ο Γκαρσία που είναι μισός ΠΑΟΚ φέτος δεν τράβηξε, χάσαμε το κέντρο, τέλος. Η ΑΕΚ είχε τον παίκτη που θα έκανε "το παραπάνω", το έκανε, 1-0, γειά σας!

Εύχομαι επιτυχία απόψε!

Γειά χαρα

fl@neur said...

@gatti
Ευχαριστώ για την "τιμητική" που έχω εκ μέρους σου. Και πάλι θα συμφωνήσω με τα γραφόμενά σου, κυρίως περί Γιαννάκη και σύμπνοιας, και το σχόλιο ήταν γενικό, για εντός και εκτός blog, ας τα λουστεί τώρα. Η πείρα λέει, πως όταν μπλέκεις με την αλητεία, υπεύθυνος είσαι εσύ κι όχι οι άλλοι.
Έχεις, δίκηο, χωρίς κλισέ, μπάλλα δεν γίνεται (εξ άλλου μιλάμε για τον Καραγκούνη ή τον Καρεmbeau, που λέει και ο Σπυρό και όχι για τον Χάϊντεγγερ), αλλά μάς έχουν πεθάνει στη "παπάρα", κι ο Διακογιάννης είχε (λίγα) κλισέ, αλλά και ελληνικά ήξερε και δεν ήταν υπερόπτης. Βέβαια, και η γλώσσα έχει αλλάξει.
Για το clasico, θα χαρώ με νίκη της Real, αλλά και η Μπάρκα δεν μού κακοφαίνεται. Στο εξωτερικό μού αρέσει το "δέσιμο" μεταξύ πόλης, ιστορίας, ομάδας, φιλάθλων, ακόμα και στις μικρές κατηγορίες, στην Ελλάδα όλα είναι πολωμένα και κυρίως άσπρο-μαύρο.
Και πάλι, καλά αποτελέσματα να έχουμε (και θα έχουμε).

Alexandros said...

Το έπαιξα ακριβές σκορ 3-0 και το έχασα....

gatti said...

@Stepas: Eτσι ακριβώς! Ο Σάντος δεν μπορεί στα ντέρμπι με τίποτα! Ρε παιδί μου καημό το έχω να πάρει ένα ντέρμπι. Ειδικά ένα ντέρμπι όπου ο αντίπαλός του δεν είναι καλύτερος. Γιατί δεν ήταν καλύτερη η ΑΕΚ. Ισοδύναμη ήταν. Αλλά είχε τον Σκόκο, ενώ το "βαρόμετρο" του ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια, ο Πάμπλο δεν τράβηξε

Ο Σκόκο πάντως είναι πολύ μεγάλος παίκτης. Αλλά δυστυχώς για την ΑΕΚ παίζει μπάλα μόνο όποτε του κάνει κέφι.

Ευχαριστώ για τις ευχές!

Να περνάς καλά! :)))

gatti said...

@fl@neur: E ναι, τα ήθελε και τα έπαθε ο Γιαννάκης, δεν του φταίει κανείς. Αρχοντας ήταν στην Εθνική και πήγε τώρα στον γαύρο για να τον βρίζουν και οι μεν και οι δε (περίμενε να του στραβώσει το ματς κι αυτά που λέμε εμείς γι΄ αυτόν θα είναι χάδι μπροστά σ΄ αυτά που θα του πουν οι γαύροι!).

Συμφωνούμε, αναγκαίο κακό τα "κλισέ" αλλά και λίγη προσοχή από πλευράς των δημοσιογράφων δεν βλάπτει.

Αυτό το "δέσιμο" πόλης, ιστορίας, ομάδας, φιλάθλων πάντως εγώ το έχω δει πολύ έντονα στον ΠΑΣ Γιάννενα! Φαντάζομαι ότι υπάρχει το ίδιο έντονο και σε άλλες πόλεις, όμως, στην Ελλάδα σε κάθε περίπτωση δεν το συναντάς συχνά...

gatti said...

@Alexandros: 3-0; E κι εσύ το παράκανες! :))))

Unknown said...

κάπως έτσι είχαν τα πραγματι γατί μου..
Καλή επιτυχία στο τηγάνι..

gatti said...

@_ST_: Eτσι ήταν πράγματι. Δεν λέω ότι περίμενα να κερδίσει ο ΠΑΟΚ οπωσδήποτε (αν και πολλοί θα το περίμεναν μετά τον θρίαμβο επί του Αρη), αλλά πίστευα ότι θα πάρει τουλάχιστον το "Χ".

Ευχαριστούμε για τις ευχές Στάθη μου!

:))

pensierix said...

Συμπέρασμα του ντέρμπι:

Ηλίθιοι τακτικά, ανίκανοι να ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ένα παιχνίδι , έναν μέτριο αντίπαλο και να τον χτυπήσουν αμέσως αντί να κοιτάζονται στο καθρέφτη, χωρίς @@, έκαναν μάγκες τους Μήτρογλου και Ζαϊρί...Αν ήμουν προπονητής ή παίκτης του ΠΑΟ, θα ντρεπόμουν όχι γιατί έχασα(αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι) αλλά για όλα τα παραπάνω. Καμία σχέση με κακή απόδοση, κακή μέρα, δυστυχώς..."Λίγοι" από όπου κι αν το πιάσεις...

Aντε, ας περιμένουμε το ποστ της gatti. Έχει πολλή δουλειά σήμερα...