Sunday, November 1, 2009

Vivere pericolosamente


Δεν ξέρω αν το "ζειν επικινδύνως" ταιριάζει στον φετινό Παναθηναϊκό (κατά τη γνώμη μου, όχι), αλλά μετά το σημερινό παιχνίδι, αρχίζω να έχω βάσιμες υποψίες ότι του αρέσει.

Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά το γεγονός ότι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο καταφέρνει να κάνει τα εύκολα δύσκολα σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Μόνο που είναι πολύ διαφορετικό να προσπαθεί να κάνει κάτι και να μη του βγαίνει, από το βγάζει μέσα στο γήπεδο μια κακή νοοτροπία, μια αδικαιολόγητη υποτίμηση αντιπάλου και μια βαρεμάρα.



Μέχρι τώρα συνήθιζε να πετάει στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο και να τρέχει στο δεύτερο. Σήμερα είπε να ...αλλάξει ρεπερτόριο και να "καθαρίσει" το παιχνίδι από το πρώτο μέρος ώστε να κάααααθεται μετά. Αλλά το αποτέλεσμα τελικά ήταν το ίδιο μην πω και χειρότερο με τα προηγούμενα ματς. Γιατί όχι μόνο δεν κάθισε, όχι μόνο δεν ησύχασε, όχι μόνο δεν "κλείδωσε", όπως νόμιζε, το παιχνίδι, αλλά αναγκάστηκε να τρέχει πολύ περισσότερο απ' ό,τι σε άλλα ματς για να μην πάθει τη ζημιά.

Είναι απαράδεκτο, μια ομάδα που έχει προηγηθεί με 2-0 να παθαίνει τέτοια λαχτάρα από έναν αντίπαλο που αγωνιζόταν με 10 παίκτες για 80 λεπτά! Και αν μη τι άλλο δείχνει εκτός από κακή νοοτροπία και έντονες τάσεις μαζοχισμού. Γιατί μόνο μαζοχιστής μπορεί να είσαι, αν, ενώ σου δίνεται η ευκαιρία να "καθαρίσεις" το παιχνίδι και στη συνέχεια απαλλαγμένος από το άγχος να προσφέρεις στους οπαδούς σου που αψήφησαν το κρύο (και όποιος έχει νοιώσει στο πετσί του το κρύο του ΟΑΚΑ μπορεί να καταλάβει τη θυσία) λίγο θέαμα, εσύ προτιμάς να:

α) Συντηρείς τη γκρίνια στους κόλπους των οπαδών σου που για μια ακόμα φορά βλέπουν την ομάδα να κρατάει με δυσκολία ένα αποτέλεσμα και αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να φτάσει στον τίτλο υπό αυτές τις συνθήκες.

β) Δίνεις τροφή για μια ακόμα φορά στους ΑΡΔ που περιμένουν στη γωνία για να ρίξουν χολή στον προπονητή και να χαλάσουν το καλό κλίμα στην ομάδα.

γ) Επιτρέπεις να γίνονται συγκρίσεις με τον ακατονόμαστο κάθε αγωνιστική, ενώ γνωρίζεις πως επικοινωνιακά πάσχεις και οι δικές του ζόρικες νίκες πλασάρονται ως επιτυχίες επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, με αποτέλεσμα να κερδίζει συνεχώς τις εντυπώσεις.

δ) Βγάζεις από το ...μούσκιο τα κάθε λογής "απολιθώματα" (παλαίμαχοι, παράγοντες κ.λπ.) της ομάδας που εμφανίζονται μόνο σε ήττες ή σε ...παραλίγο αποτυχίες για να κράξουν.

ε) Βάζεις ΚΑΘΕ ΦΑΣΗ των αγώνων σου στο μικροσκόπιο, αφού μοιραία κάθε δύσκολη νίκη περιλαμβάνει αμφισβητούμενες φάσεις που σηκώνουν μεγάλη συζήτηση, ενώ αυτό που θα έπρεπε να συζητιέται, βάσει του ρόστερ που διαθέτεις θα έπρεπε να είναι οι ευκαιρίες που δημιουργείς και τα γκολ που επιτυγχάνεις.

στ) Παίζεις κάθε αγωνιστική με τη φωτιά, αφού η στάμνα πάει πολλές φορές στη βρύση για νερό, αλλά κάποια στιγμή σπάει...

Συνοπτικά τώρα για το παιχνίδι:

* Η ομάδα έδειξε υπεροψία μετά το 2-0 και την αποβολή του Ομο, αφού πίστεψε ότι το παιχνίδι έχει τελειώσει και είναι ευτύχημα που δεν το πλήρωσε.

* Το κέντρο είναι άδειο χωρίς τον υπερ-παίκτη Ζιλμπέρτο Σίλβα και είναι έγκλημα για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που έχουν φάει το παραμύθι δημοσιογράφων σαν τον Καίσαρη πως αυτός ο ποδοσφαιριστής είναι ανύπαρκτος. Χωρίς τον Βραζιλιάνο να γεμίζει με την παρουσία του το γήπεδο, ούτε ο Σιμάο, ούτε ο Κατσουράνης ούτε ο ...θεός ο ίδιος αν κατέβει κάτω δεν πρόκειται ο Παναθηναϊκός να καταφέρει να κρατήσει μπάλα, να έχει μια υποτυπώδη αμυντική λειτουργία και να προωθήσει το παιχνίδι μπροστά. Υπάρχουν μερικοί παίκτες που κάνουν απίστευτη δουλειά χωρίς να φαίνεται. Ο Ζιλμπέρτο είναι ένας από αυτούς. Οποιος το κατάλαβε το κατάλαβε.

* Είναι εκνευριστική αυτή η τάση του Καραγκούνη να συγκλίνει προς το κέντρο σε όποια fucking θέση κι αν τον τοποθετήσει ο προπονητής του. Κάποια στιγμή ο Τεν Κάτε το κατάλαβε πως μόνο να μείνει αριστερά που τον είχε τοποθετήσει δεν είχε σκοπό και τον άλλαξε με τον Νίνη κι αυτή η εσωτερική αλλαγή δεν μπορώ να πω ότι ήταν επιτυχημένη, αλλά ήταν επιβεβλημένη (από την στιγμή που δεν θεωρείται - και είναι απορίας άξιον - επιβεβλημένο να γίνει κάποια στιγμή αλλαγή ο Κάρα στο παιχνίδι με κάποιον άλλο παίκτη, ειδικά όταν δεν "τραβάει").

* Ο Σισέ ρολάρει σιγά σιγά αλλά για να βάλει τα γκολ που θέλουμε να βάλει, θα πρέπει απαραιτήτως να παίζει ο Νίνης. Ο Γάλλος το έχει καταλάβει ότι ο Νίνης είναι ο άνθρωπός του, γι΄ αυτό και μετά την εξαιρετική πάσα που οδήγησε στο δεύτερο γκολ, αγκάλιασε τον μικρό και έδειχνε στον κόσμο τη φανέλα του. Εχω την αίσθηση ότι χωρίς τον Νίνη μέσα στην 11άδα, ο Γάλλος χάνει το κέφι του. Σήμερα πάντως ο Τζιμπρίλαρος ήταν πολύ καλός, εκτός από τα 2 γκολ είχε και άλλες ευκαιρίες, έφτασε να γυρίσει ακόμα και στην άμυνα για να βοηθήσει.

* Για τον Νίνη δεν θα πω τίποτα παρά μόνο μία φράση: EΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΕΣΕΪΡΟ!

* Ο Τζόρβας θετικός για μια ακόμα φορά, είχε κάποιες σωτήριες επεμβάσεις που αμφιβάλλω αν θα κατάφερνε να τις έχει ο Μάριο.


* Ο Γιούρκας θέλει παιχνίδια, αυτή τη στιγμή μοιάζει σαν ρολόι που χρειάζεται συγχρονισμό. Δεν μέτρησα μία σέντρα που να βρήκε παραλήπτη. Ομως, δεν ανησυχώ είναι θέμα τριβής όπως πολύ σωστά είπε και ο Τεν Κάτε.

* Ο Σουηδός είναι πεσμένος, δεν έκανε καλό παιχνίδι. Να αποσυντονίστηκε που τον πέταξε έξω ο τεντάς θεωρώντας τον υπεύθυνο για τα γκολ του Ονουάτσι με την Καβάλα, ή του βγαίνει η κούραση, επειδή παίζει από τον Απρίλη; Θα δείξει.

* Ο Δάρλας είναι επικίνδυνος. Αλήθεια, τι IQ μπορεί να έχει κάποιος για να παίρνει κάρτα για ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα και να το επαναλαμβάνει λίγο αργότερα ρισκάροντας μια κόκκινη ΠΟΥ ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ (κι αυτή, κύριοι του Πανιωνίου, είναι η μόνη φάση για την οποία δικαιούσθε να διαμαρτύρεστε) και - το κυριότερο για μένα - το κόψιμο της μπάλας σε έναν αντίπαλο ποδοσφαιριστή;


* Δεν μου άρεσε που δεν ξεκίνησε ο Λέτο, δεν μου άρεσε που αντικαταστάθηκε ο Νίνης, αλλά δέχομαι εκ των υστέρων τις διευκρινίσεις του Τεν Κάτε ότι θέλει να τους έχει και τους δύο φρέσκους για τη συνέχεια. Δεν μου αρέσει επίσης που δεν έχει καταφέρει να τους κρατάει συγκεντρωμένους. Είναι και δική του ευθύνη αυτή, δεν είναι;

* Ο Κατσουράνης είναι ντεφορμέ...

* Σιμάο - Γκάμπριελ (και ο Ρουκάβινα που μπήκε αλλαγή), σε ρηχά νερά.

* Καραγκούνης, το εκρού του νεκρού...

* Είναι θεμιτό να λέμε ότι φέτος παίζουμε για το αποτέλεσμα γιατί αυτό χρειαζόμαστε, αλλά με τέτοια νοοτροπία το αποτέλεσμα κάποια στιγμή δεν θα έρθει. Χρειάζεται η ομάδα να έχει αυτοσυγκέντρωση και να μην χαλαρώνει ούτε λεπτό. Και βέβαια αυτό είναι ευθύνη τόσο των παικτών όσο και του προπονητή, γι΄ αυτό σωστά είπε ο Πατέρας ότι πρέπει "να τα βρουν μεταξύ τους".

* Πολλά μπράβο στον Πανιώνιο για το εξαιρετικό ποδόσφαιρο που έπαιξε. Με δέκα παίκτες και όχι μόνο δεν έπαιξε συντηρητικά αλλά βγήκε θαρραλέα μπροστά, γέμισε το γήπεδο με την παρουσία του και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έμοιαζε πως είναι αυτός η μεγάλη ομάδα. Μέχρι σήμερα έλεγα ότι η καλύτερη ομάδα που πέρασε από το ΟΑΚΑ ήταν ο Αρης. Από σήμερα δικαιωματικά παίρνει αυτή τη θέση ο Πανιώνιος.

* Κανένα μπράβο για την αβάσιμη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Πανθηρώνιοι, αφού δίκιο έχουν μόνο στη μη αποβολή Δάρλα. Ολες οι άλλες φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρονται αναλύθηκαν διεξοδικά και δεν τους δικαιώνουν.

* Αντε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του ο Γιούρκας να δούμε επιτέλους τα άκρα της άμυνας με Γιούρκα - Σπυρό.


* Μπράβο στη Θύρα 13 για τη στήριξη στον Τεν Κάτε.


Scratch: Ωπα ευθυξία οι δημοσιογράφοι! Μέχρι και τον Γερακάρη επιστράτευσαν για να κάνει "ντα" τον Ολλανδό!

Scratch 1: Και καλά να πικραθούν οι αλλόθρησκοι που δεν ήταν οφσάιντ ο Σισέ. Αλλά να πικραθεί και ο Κοντός; Παίζει και να μην έφαγε το βράδυ που δεν ισοφάρισε ο Πανιώνιος!

Scratch 2: O "καπετάνιος" ξαναχτύπησε! Εναλλάξ με τον Δομάζο βγαίνει!

Scratch 3: Γιαννάκη (Γκούμα) όταν σε αποδέσμευσε ο Παναθηναϊκός, είπα ότι κακώς σου φέρθηκε με αυτό τον τρόπο και όφειλε να σε τιμήσει για την προσφορά σου. Οταν διάβασα και τη συνέντευξη στο "Mαξίμ", λέω "δε βαριέσαι, έχει παράπονο, θέλει να το βγάλει, ανθρώπινο είναι". Αλλά διαβάζοντας και την σημερινή σου συνέντευξη στην "Καθημερινή" αρχίζω (πρόσεξε, αρχίζω λέω...) να σκέφτομαι πως ίσως τελικά δεν σε αδίκησε η ομάδα... Ε, νισάφι πια!

Scratch 4: Πόσο ακόμα πρέπει να ανέχονται οι οπαδοί του Παναθηναϊκού την προκλητική μετάδοση του γαύρου Μανώλη Δράκου στη Nova;

Scratch 5: Kόντεψε να του βγάλει το μάτι του Λόλο ο Καραγκούνης. Απλώνει τη χερούκλα του να διαμαρτυρηθεί (ως συνήθως...) και τον πετυχαίνει τον Ουρουγουανό στον ...βολβό! Οταν το κατάλαβε τον άρχισε στις αγκαλιές. Να σε χέσω Γιάννη να σ΄ αλείψω μέλι...

***




Και πάμε στην ταλαίπωρη της ημέρας. Την ΑΕΚ. 2-2 στην Κρήτη και με τον Τέλη να φωνάζει ότι ισοφαρίστηκε με μαϊμού πέναλτι. Η αλήθεια είναι ότι του Σκόκο δεν έμοιαζε τόσο πέναλτι. Εμοιαζε όμως του Νέμεθ που προηγήθηκε. Να ήταν όμως μόνο η ισοπαλία που την αφήνει 13 βαθμούς μακριά από την κορυφή; Δεν ήταν! Είχαμε και ομορφιές στη διάρκεια του αγώνα, είχαμε ομορφιές και μετά το τέλος του κατά την αναχώρηση της ομάδας για το αεροδρόμιο. Οι ...φιλοφρονήσεις έδιναν και έπαιρναν. Ασε τα εμπνευσμένα πανό. "Διοίκηση - παίκτες - προπονητής ...ξεκουμπιστείτε" έλεγε το ένα. Σα να λέμε, τον πούλο όλοι!


"Ο Θρασύβουλος και ο θρασύδειλος" έλεγε το άλλο. Αυτό τώρα για ποιον να ήταν; Για ποιον, άραγε, χτυπά η καμπάνα; Για τον Ντούσκο μήπως; Λέω εγώ τώρα.


Γιατί τα άκουσε και ο πρίγκιψ! Και από την καλή και από την ανάποδη. Ρε σεις, τώρα που το σκέφτομαι, δεν τον διώχνετε τον βαψομαλλιά, να αναλάβει την Εθνική ο Ντούσκο να ησυχάσουμε όλοι;


Και οι ΑΕΚτζήδες που ξαναδιχάστηκαν και κάποιοι δικοί μας που έχουν "κολλήσει" με τον πρίγκιπα λες και είναι καμιά γκόμενα που την είχαν καψουρευτεί πολύ στο παρελθόν και τους έχει μείνει απωθημένο! Στην Εθνική να βρούμε κι εμείς την υγειά μας να την βρει κι ο ίδιος. Γιατί ο σύλλογος του πέφτει πια κομματάκι βαρύς!


Scratch (ΑΕΚτζήδικο από "κιτρινόμαυρο" φόρουμ): Εκπληκτικό σχόλιο ΑΕΚτζή ...φυσιογνωμιστή μετά την δημοσίευση της φωτογραφίας του Μπομπ Κοζώνη στην εφημερίδα "Γκολ": Λεβέντικο μπόι, λιοκαμμένος, με μουστάκα-μπαντανόβουρτσα και dress-code δικαστικού κλητήρα στην Καλκούτα. Μου κάνει.

47 comments:

coachp said...

@ gatti
1) το γεγονός πως οτι λέγεται στα αποδυτήρια του ΠΑο μετα το μαθαινουμε, σου λέει κάτι? Μήπως υπάρχει ακόμη ρουφιάνος στην ομάδα... Ποιός είναι? Αρα, καπου εχει και 1 δικιο ο γκούμας..

2) Το μονο που ακούω εδώ και καιρό απο τον Ολλανδό για κάθε τι που τον ρωτάνε οι δημοσιογράφοι, είναι δικαιολογίες. Δεν σου κρύβω, πως τα μπαλώνει και τα εξηγεί όλα μια χαρά. Με καλύπτει με αυτά που λέει, ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ. Πως να το κάνουμε... Σε αυτά που λεει, βρισκει πάντα τις αλήθειες μεσα τους. Για το ποιον χρησιμοποιεί, για το ποτε, το πως κ.ο.κ. Παρολα αυτά, αυτό που βλέπω ειναι και δικό του έργο...

3) Προχτες ειχα πονοκεφαλο. Οι δημοσιογραφοι θα φταινε..

α)Ρε, ειμαστε καλά? Τη στηριξη που έχει ο Ολλανδος με τόσα εγκληματα που έχει κάνει, δεν την ειχε κανείς... Ακούς εκεί πόλεμο. Αλλος στη θεση του θα ειχε φύγει καιρό. ο πιο ακριβός προπονητής στην ιστορία είναι, το έχετε πάρει χαμπάρι...?
β)Μενει στην ομάδα επειδη οι εξυπνοι οπαδοί, παιρνουν χαρτζηλικι απο τον Δημητράκη Γιαννακόπουλο και περνάνε τη γραμμή τους. Κανει πολεμο και επιδειξη δύναμης στον Τζιγκερ μαζί με τον Βγενόπουλο ο Δημητρακης και κρατάνε τον Ολλανδό. Ακουσον-ακουσον! Αλλα οι οπαδοί είναι εξυπνοι και μπραβο τους που τον στηρίζουν... Κάπου εδώ νιώθω οτι αλλαζει το ρου της ιστορίας και οι βάζελοι μεταμορφώνονται σε γαύρους...

gatti said...

@coachp: Αντε πάλι...

1) ΦΥΣΙΚΑ υπάρχει κι άλλος ρουφιάνος ακόμα στην ομάδα. Να ήταν μόνο ένας...

2) Είναι ΚΑΙ δικό του έργο, αυτό που βλέπουμε, λέω εγώ κάτι διαφορετικό φέτος; Αφού τα ξεκαθαρίσαμε. Η πίστωση χρόνου τελειώνει... Αλλά προς το παρόν παίρνει αποτελέσματα.

3) Μήπως φταίνε λίγο και οι παίκτες για τον πονοκέφαλό σου; Λέω μήπως...

α) Ο πιο ακριβός μπορεί να είναι, αλλά είναι και ο μεγαλύτερος που έχει έρθει στην Ψωροκώσταινα. Ασε που δεν τον πληρώνεις εσύ, τα ...κορόιδα οι πολυμετοχικοί τον πληρώνουν, οπότε γιατί κόβεσαι;

β)Είσαι σίγουρος πως είναι έτσι τα πράγματα; Γιατί εγώ έχω δει την "Πράσινη" να τα χώνει στον Τεν Κάτε, αρκετές φορές τελευταία και ο μόνος που διαφοροποιείται (στα κείμενα στο μπλογκ και στις εκπομπές του) είναι ο Βασιλαράς. Ασε που από όσο ξέραμε Βγενό και Γιαννακόπουλοι δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις. Πιο κοντά στον Τζίγγερ είχαν έρθει τελευταία τα αδέρφια. Αλλαξαν πάλι τα πράγματα; Τι διάολο, το "1984" του Οργουελ είναι ο πολυμετοχικός;

pensierix said...

Για το σημερινό χάλι τα είπες όλα, ας μην επαναλαμβάνω τα ίδια κι εγώ...Ενα ματς που ήταν δικαίως 2-0 στο δεκάλεπτο, κατάφεραν να το οδηγήσουν σε ανακοίνωση του Πανιώνιου που όμοιά της δε νομίζω να βγήκε από ΠΑΕ στα χρόνια της παράγκας...Μην απορήσουν αν έχουν 2-3 κόντρα διαιτησίες για να αποκατασταθεί η τάξη, την ώρα που ο ευνοημένος γάβρος πλασάρεται ως ο αδικημένος της υπόθεσης...

ΥΓ
Αξιοθαύμαστα τα αντανακλαστικά του Γερακάρη όσον αφορά στην υπεράσπιση της κατηγορίας του. Ας έδειχνε μόνο τον ίδιο ζήλο κι ευαισθησία πχ για μέλη του σιναφιού του που γράφουν για μπανάνες, φυστίκια, μαυράκια και μαϊμούδες...Για να μη μιλήσουμε γενικότερα περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δεν ξέρουμε τι να πρωτοπιάσουμε...

eforas said...

Ωραία και καλά και σωστά όλα αυτά, αλλά βλέπεις και το άλλο: μέσα σε λίγες μέρες ξεχάστηκε η πανωλεθρία στις Σέρρες! Ας ήταν ο Παναθηναϊκός εκεί και ξέρουμε τι θα γινότανε! Ο μηχανισμός δυστυχώς είναι πολύ δυνατός για να καταρρεύσει εύκολα. Για να μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! (και να μην το πουν οι άλλοι, που είναι απευκταίο, αλλά αρκετά πιθανό.) Πάμε και το παλτό να βγει πρώτος σκόρερ. Έλα! Καλημέρα!

Alexandros said...

Καλημέρα gatti!

"Έγραψε" ο Αεκτζής! Σχόλιο για επιθεώρηση!

Υ.Γ. Πάντως, φέτος δεν σας κόβω να βγάζεται DVD...

Cybergoulion said...

Δεν έχω άποψη για τον αγώνα, κάπου ανάμεσα στο πέναλτι και το τριακοστό λεπτό που καταφέρανε να χακάρουνε τον κατασκοπευτικό δορυφόρο απ' όπου πήρανε για ριπλέι τη στατική εικόνα που έδειχνε μια πρασινόμαυρη κουκίδα σα να μην είναι οφσάιντ, με συνεπήρε ο ύπνος!

Το σκάνδαλο είναι άλλο: Πως ήτανε πέναλτι, αφού είναι ξεκάθαρο ότι η μπάλα βρήκε ΟΜΟ!

island said...

Στην αρχή του ματς έπρεπε να φύγω από την καφετέρια για να πάω να πάρω το παιδί να το φέρω σπίτι. Και άκουγα τον αγώνα στους ΑΡΔ του γαυροσπορ-εφ εμ. Με έπεισαν πως το πέναλτι δεν ήταν πέναλτι. Από όποια κάμερα και αν το βλέπανε λέγανε ότι η μπάλα έχει ακουμπήσει στο γόνατο!!!!!!!!!!! και όχι στο χέρι. Και είπα και εγώ πως για να είναι τόσο κατηγορηματικοί και οι δύο έτσι πρέπει να είναι. ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΝΕΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Χαρίζει και βαμμένα κόκκινα γυαλιά με κάθε αποφοίτηση!!!

Πιστεύω πως τον δρόμο μας θα τον βρούμε. Όπως πιστεύω πως επειδή ξεκινάμε τα ματς νωρίς το Καλοκαίρι και πρέπει να είμαστε εντάξει τότε, τώρα αναγκαστικά κάνουμε μία κοιλιά. Το ότι δεν το πληρώνουμε είναι ευτύχημα. Αλλά έτσι κάνουν όλες οι ομάδες. Και αυτό να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι. Όπως κοιλιά κάνει και η ΑΕΚ. Απλά δεν έχει την ποιότητα των παιχτών που έχουμε εμείς ώστε να το διαχειρίζεται αυτό καλύτερα.

ΥΓ Είδαν όλοι οι φωστήρες πως ένα "αόρατος τοίχος" είναι απαραίτητος;;; Μόνο χθες άκουσα κάποια σχόλια κωλοτούμπες του τύπου ότι αν ήταν μέσα θα ήταν καλύτερα το κέντρο.

ΥΓ2 Έβλεπα τον αγώνα του γαύρου σε ένα καφέ γεμάτο με γαύρους. Η προπαγάνδα έχει δουλέψει. Μιλάμε ότι το καφέ ήταν σαν εκκλησία και περίμενες τον μπαρμπα-Κόκκαλη να ευλογήσει! Καμία διαμαρτυρία για το θέαμα. Καμία μουρμούρα για αυτό το άθλιο συνονθύλευμα. Αυτή δεν την θεωρούσες ομάδα που αποκλείστηκε από το κύπελλο. Αλλά νόμιζες ότι παίζει η Μπαρτσελόνα, έχει ρίξει 4 τεμάχια και απλά κατέβασε στροφές!!!
Όχι ότι εμείς είμαστε καλύτεροι. Φαντάζεσαι τί θα γίνει στο ντέρμπι; Πρέπει να πάμε στο ΙΚΕΑ να αγοράσουμε κρεβάτια για να ακουμπήσουμε το ταλαίπωρο κεφάλι μας.

Γειά σου ρε Γατάκι :)

gatti said...

@pensierix: Tο θέμα είναι ότι αν συνεχίσουμε έτσι, μόνο τίτλο δεν βλέπω να παίρνουμε! Εχουμε που έχουμε χάσει τις εντυπώσεις σε επικοινωνιακό επίπεδο, παρουσιάζουμε και τέτοια εικόνα, ε κάπου θα έρθει η στραβή και μετά θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε. Ασε που θα αναγορευτεί σε παιχνίδι ζωής ή θανάτου το ντέρμπι με το γαύρο (κι εδώ που τα λέμε θα είναι κιόλας), το οποίο μάλιστα έρχεται σε πολύ άσχημη στιγμή, λίγο μετά την νέα διακοπή για αγώνα της Εθνικής που είναι γνωστό πόσο αποσυντονίζει την δική μας ομάδα.

Οσο για την ανακοίνωση του Πανθηρώνιου, η πλάκα είναι ότι διαβάζοντάς την εξανέστησαν οι γαύροι, επειδή τους συμπεριέλαβε κι αυτούς μέσα! Το πιστεύεις;

Αυτοί ακόμα εξακολουθούν να θεωρούν ότι πήραν δικαιότατα τόσα πρωταθλήματα. Αλαλα τα χείλη των ευσεβών!

ΥΓ. Αμφέβαλες ότι θα έχουν τέτοια αντανακλαστικά οι δημοσιογράφοι; Είναι από τα καλύτερα (αν όχι τα καλύτερα...) που διαθέτει συντεχνιακός χώρος στην Ελλάδα.

gatti said...

@eforas: E, φυσικά ξεχάστηκε η πανωλεθρία στις Σέρρες. Αφού ο γαύρος είναι μάστορας σε τέτοια! Οφείλεις να του βγάλεις το καπέλο για την επικοινωνιακή του ικανότητα.

Ο Παναθηναϊκός αντίθετα και που κερδίζει τα ακούει. Ας πρόσεχε όμως κι αυτός να μην δίνει αφορμές!

Είδες η παλτουδιά; Επιασε τον Κωστάκη στην πρώτη θέση. Την επόμενη αγωνιστική θα περάσει μπροστά.

Καλημέρα!


ΥΓ. Πώς τα καταφέρνεις και ταιριάζεις σε κάθε σου σχόλιο το ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

:))))))

gatti said...

@Alexandros: Kαλημέρα, Αλέξανδρε!

Φοβερός ο ΑΕΚτζής, έτσι; Για να δεις πώς σας προσέχω! Τα καλύτερα σας βρίσκω! :))))


YΓ. Ε, ας μη βγάλουμε κι εμείς μια φορά DVD. Λες να βγάλει ο γαύρος φέτος; :))))

gatti said...

@Cybergoulion: Κατ΄ αρχήν θα σου πρότεινα να μην διαβάζεις τόσο πολύ "Πρωταθλητή" και "Φως" και να βλέπεις λιγότερο Τσουκαλά!

Είναι γεγονός ότι και η δική μου αίσθηση στο πέναλτι ήταν πως ο Σισέ ξεκίνησε από θέση οφσάιντ (γιατί για το ίδιο το πέναλτι δεν γεννάται θέμα, σωστά δόθηκε ΚΑΙ αυτό ΚΑΙ η κόκκινη).

Από την στιγμή όμως που η κάμερα έδειξε πως δεν είναι οφσάιντ, δεν πρόκειται να μπω στο τριπάκι για το αν η γωνία ήταν στραβή, αν το χόρτο ήταν κακοκουρεμένο και όλα τα συναφή (αυτά τα αφήνω σε σας).

Για τον ίδιο λόγο δεν έκανα καν αναφορά στο ποστ στο οφσάιντ που σφυρίχθηκε στον Γκάμπριελ, χωρίς να είναι, παρόλο που άλλοι Παναθηναϊκοί το έχουν κάνει σημαία τους. Γιατί πολύ απλά δεν θα μου έλεγε τίποτα ένα γκολ στο ...ογδονταφεύγα, όταν βλέπω την ομάδα να έχει τόσο κακή εικόνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Αν ωστόσο σε κάποιο αγώνα του γαύρου ή της ΑΕΚ ή άλλης ομάδας, σταθώ παραπάνω απ΄ ό,τι σήμερα σε τέτοιες φάσεις και θεωρήσω ότι ισχύουν άλλα από αυτά που βλέπουν τα μάτια μας, σε παρακαλώ (και το λέω χωρίς διάθεση ειρωνείας αυτό, το εννοώ πραγματικά, γιατί άνθρωπος είμαι κι εγώ και θα ξεφύγω κάποιες φορές) να μου το επισημάνεις! :)))

gatti said...

@island: Eγώ πάλι δεν άκουγα Spor-fm, οπότε δεν τα άκουσα αυτά που λες. Ακουγα τον Κοντό στην ΕΡΑ. Και μου έκανε εντύπωση που μόνο που δεν έκλαψε όταν η κάμερα έδειξε πως ο Σισέ δεν είναι οφσάιντ. Ο Κοντός γενικά είναι αντικειμενικός στις περιγραφές και λέει αυτό που βλέπει, αλλά ρε παιδί μου αυτοί οι Τζιγγερικοί λες και χάνουν το κέφι τους όταν ο Παναθηναϊκός κερδίζει. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό το πράγμα (ή μήπως μπορώ;).

Τον δρόμο μας μπορεί να τον βρούμε. Και το θετικό είναι ότι φέτος καταφέρνουμε να την βγάζουμε καθαρή στα δύσκολα, προφανώς επειδή διαθέτουμε πιο ποιοτικούς παίκτες. Θα είναι όμως αφέλεια να πιστεύει κάποιος ότι δεν θα έρθει η στιγμή που θα πληρώσουμε αυτή την εικόνα και το ...ζειν επικινδύνως που συνηθίζουμε. Γι΄ αυτό πρέπει να βελτιωθούμε. Πώς και πόσο γρήγορα δεν το ξέρω. Με εκνευρίζει που σε μια εβδομάδα σταματάει ξανά το πρωτάθλημα λόγω Εθνικής και οι μόνοι που θα την πληρώσουμε θα είμαστε πάλι εμείς. Οι άλλοι θα κάνουν μίνι προετοιμασίες κι ο Τεν Κάτε θα ψάχνει με το τουφέκι να βρει παίκτες για την προπόνηση. Πώς θα βρει ρυθμό μια ομάδα έτσι; Δεν είναι δικαιολογία, υπάρχουν τόσα άλλα στραβά, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι κι αυτό πολύ σημαντική παράμετρος.

ΥΓ. Αμφιβάλλω αν ακόμα και τώρα το είδαν οι φωστήρες. Ελάχιστοι είναι αυτοί που αναφέρονται στην αναγκαιότητα της παρουσίας του Ζιλμπέρτο. Δεν πειράζει, άστους.

ΥΓ1. Για τις περισσότερες ομάδες το αποτέλεσμα λειτουργεί σαν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Οι γαύροι έχουν και ένα λόγο παραπάνω να μην διαμαρτύρονται, για όσο καιρό τουλάχιστον παίρνουν αποτελέσματα.

Για να λέμε την αλήθεια, δεν είναι και λίγο αυτό που έχουν καταφέρει. Με τόσες ελλείψεις και απουσίες να βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας!

Τα αποτελέσματα βοηθούν για να παραμένουν ήσυχοι. Αν έχουν απώλειες στο πρωτάθλημα (γιατί το Κύπελλο έτσι κι αλλιώς δεν τους πολυνοιάζει) τότε καμία επικοινωνιακή ικανότητα δεν θα τους κρατήσει ήσυχους. Αλλά έλα που δεν κάθεται! (η απώλεια)...

Το ντέρμπι δεν θα βλέπεται, αυτό είναι μαθηματικά βέβαιο. Θα πονέσουν τα μάτια όλων και από την εδώ πλευρά και από την εκεί. Μόνο αν γίνει καμιά πονηρή φάση, μπορεί να μας βγάλει από τον ύπνο...

koutavaki said...

Είμαι πολύ απογοητευμένη.Κανείς δεν έχει σκεφτεί να βγάζει σε dvd σε εφημερίδα τα μπεστ-οφ!Σαν αυτό με τον Καρα και το Λολο(ξεκαρδιστικό το σχόλιο!!!) ή τη φάση που θέλουμε να δούμε αν είναι οφ-σαιντ ο Σισε και το replay δείχνει το παρκιν του ΟΑΚΑ.Και το ανεπανάληπτο:Ο Σισέ μπερδεύεται παραπατάει και κάθεται πάνω στη μπάλα!!!Πως λέμε "ο Μέλμπεργκ χορεύει ζειμπέκικα στην άμυνα"?Ε,ο Σισέ χορεύει ζειμπέκικα στην επίθεση!(Τι παλτό!Ακούς εκεί να μη βάλει τουλάχιστον 45 γκολ.Αλλά εμείς δεν είμαστε σαν το γαύρο να κλέβουμε εκκλησίες.Τους λυπηθήκαμε από το 9' με 10.Αλλά όπως είναι η μοίρα των καλών μας πιάσαν τον κώλο).Αυτός ο κερατάς ο γαύρος με τίποτα δε χάνει.Τι διάολο κάνει υπομονή να τα φάει από μας και την Άρσεναλ μαζεμένα???(Ελέησε Κύριε!!!)Και κερδίζει και χωρίς πέναλτι παρακαλώ!!!Σκάνδαλο!

coachp said...

Θα σου γράψω όσο πιο αναλυτικά γίνεται αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟ, για να το αποκωδικοποιήσεις πλήρως...

Ο Παυλοθανάσης (περι ενός ανθρώπου πρόκειται)είναι με τον Τζίγκερ. Ο λόγος?
1)Κατάλαβαν πως ο βγενόπουλος τους εκμεταλευτηκε για να πάρει μετοχές.
2) κατάλαβαν πως ο Βγενοπουλος, εκτός απο τις μετοχές, γενικότερα παίζει ενα περίεργο παιχνίδι κοροιδεύοντας τους όλους. Στόχος του ΚυρΑντρέα, να πάρει τον Παναθηναϊκό. Αυτό τους τσάντισε πολύ.


Κεφάλαιο Δημητράκης

Ο δημητράκης δρα ανεξέλεγκτος. Μεγάλωσε με μίσος προς την οικογένεια Βαρδινογιάννη λόγω αυτών που τον δασκάλευαν οι γονείς του. Δεν μπορει ξαφνικά να συμπαθησει τον τζίγκερ. Δεν ακούει τον μπαμπά του και η εφημερίδα του ανήκει. Η πολιτική της εφημερίδας του αποτυπώνεται απο τον Βασιλαρά και τον Πρασινοφρουρό. Τον οποίο, πολλές φορές τον γράφει και ο ίδιος...!!! Ο Δημητράκης το λοιπόν για να περάσει τη γραμμή του έχει δώσει ένα τεράστιο ποσό ωστέ να κάνει ο Βασιλαράς εκπομπές και άλλο ένα ποσό δίνοντας χαρτζηλικι σε δύο συνδέσμους της Θυρας 1. Δες ποιοι είχαν το πανώ... Και δες πόσο εύκολα μπορεί καποιος να μπει τσαμπα στο γήπεδο μια και οι σεκιουριτάδες στη συγκεκριμένη θύρα είναι του Δημητράκη... Για πανε καντο αυτο σε παιχνιδι της ΑΕΚ να δεις τη διαφορά...


Κεφάλαιο Βγενόπουλος.

Τεράστιο. Δεν θα το αναλύσω. Δίνει κι αυτος το χαρτζηλικάκι του εκει που πρέπει, στους οπαδούς που πρέπει, έχει κάνει κομμα με το δημητράκη ωστέ να δείξουν στον Τζιγκερ και στον Γκοντζο πως αυτοί έχουν εγαλύτερη δύναμη μια και έχουν τους οπαδούς μαζί τους και σφυρίζει αδιάφορα λεγοντας παντού πως δεν ασχολειται με τον Παναθηναϊκό... Τεραστιο λαμόγιο, επιπέδου Κοκκαλη η πεποιθηση μου αλλα αλλη κουβέντα αυτή. Στοχος του, απλά να πάρει τον Παναθηναϊκό. Πως? Καθυστερόντας το γήπεδο ωστέ τα οικονομικά της ΠΑΕ να γίνουν ακόμη χειρότερα. Με αυτο τον τρόπο, βαζοντας 20 μυρια ευρώ το Μαίο σε πιθανότατη αυξηση μετοχικου κεφαλαίου, το 12% θα γίνει 20% και το 57% του Τζιγκερ που δεν θέλει να δώσει κι άλλα, θα γίνει 51%... Αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι...


Κεφάλαιο Τεν Κατε

Εμεινε στον Παναθηναϊκο, όχι επειδη τα πάει καλά (αλλωστε πέρυσι ειχαν χαθεί όλα απο το Φεβρουάριο) αλλά επειδη ο Βγενοπουλος με τον Δημητράκη κάνουν επίδειξη δύναμης στον Τζιγκερ. οταν έχεις τους οπαδούς, περνάς τη γραμμη. Στηριξτε Τεν Κατε και τέλος...

Οταν δεν εχεις τους οπαδούς, δεν μπορεις να περάσεις τιποτα μια και όλοι πιστευουν πως κάνεις πόλεμο στην ομάδα και εισαι ΑΡΔ. Αυτη ειναι η διαφορά. Εχει περαστεί λόγω οπαδών πως ο τεν Κατε δεχεται πόλεμο. Λαθος. Η στηριξη προς το προσωπό του είναι τεράστια. Απο τους 30.000 μ.ο. που πηγαινουν στο γήπεδο οι 25 δεν τον θέλουν. Κι ομως, περνάει προς τα έξω οτι δεχεται πολεμο. Αφου μονο οι 5.000 που παιρνουν και χαρτζηλικι και παινουν τσαμπα τον στηρίζουν.

Και για να μην ειμαι αδικος, και αρκετοι ακομη σαν κι εσένα που θέλουν ενας προπονητής να δουλέψει καιρό και μετά να κριθεί τον στηριζουν. που ειναι σωστοτατο ως άποψη, αλλα γινεται σε λάθος πρόσωπο.

Συγγνωμη για το μακροσκελε΄ς τους σχολιου, αλλα΄τα είπα ολα. Μην παραπονιέσαι...

squarelogic said...

θα συμφωνήσω σε όλα πλην των εκτιμήσεων σου για την απόδοση Μπιέρσμιρ-Σιμάο που για μένα ήταν οι καλύτεροι μαζί με Τζιόρβα-Νίνη(ως την εσωτερ.αλλαγή που τον αφόπλισε...).Σάλπι σχεδόν τίποτε,Κατσουρ'ανης keep on walking,Γκάμπριελ κάτι σαν δεξί μπακ,Δάρλας no comments,Σαριέγκι φιλότιμος αλλά δεν φτάνει.Ο Σισέ όπως γράφεις χαλάστηκε με την εσωτ.αλλαγή που εγλώβισε τον Σωτήρα του για να σουλατσάρει κατά βούληση ο "2 σε 1"(ευχή και κατάρα) Καραγκούνης.
όποιος δεν κατάλαβε ΄πόσο έλειψε χτες η ηρεμία που προσφέρει Ο ζιλμπέρτο ας ασχοληθεί με το πλέξιμο!

island said...

@coachp

Αλήθεια πιστεύεις πως ο Βγενόπουλος έχει ανάγκη να κάνει επίδειξη δύναμης στον Γκότζο;;; Και να πάρει και συνεργάτη του τον Δημητράκη;;;

coachp said...

@ island
Οχι στον Γκοτζο. Ο Γκοτζος ειναι γραφείο Τυπου του Βαρδινογιάννη. Σε αυτον θέλει να κανει επιδειξη δύναμης επειδη απο αυτόν θέλει να πάρει τις μετοχές που ο Τζιγκερ δεν θέλει να πουλήσει. εχει πειστρτεύσει και τον καπετάνιο για βοήθεια ο τζιγκερ. Ο βγενο ειναι τεράστια μουρη...

pensierix said...

Eίναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι τις δηλώσεις Σισέ...Ο άνθρωπος λέει το αυτονόητο ύστερα από μια κάκιστη από πλευράς νοοτροπίας και απόδοσης εμφάνιση...Κι αυτή την δήλωση, που όμοιά της έχω ακούσει χιλιάδες φορές από στόμα αθλητή, οι ΑΡΔ την έκαναν σημαία...Σου λένε, εδώ ασκεί κριτική ο παιχταράς στην ομάδα και στον προπονητή και μας κατηγορείτε ότι είμαστε άδικοι κι εμπαθείς; Τις δηλώσεις Σισέ τις εξέλαβαν ως επιβεβαίωση της κριτικής που ασκούν...Το ότι ο Γάλλος μιλούσε για το συγκεκριμένο ματς και την απογοητευτική εικόνα της ομάδας σε αυτό, τους διαφεύγει(;)...Αυτοί είδαν μια γενικότερη κριτική στον προπονητή για την εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟ από την πρώτη αγωνιστική...

Cybergoulion said...

Κατ΄ αρχήν θα σου πρότεινα να μην προσπαθείς να απαξιώσεις a priori τον οποιονδήποτε διαφωνείς προβάλοντας πάνω του στερεότυπα τα οποία εσύ θεωρείς αυταπόδεικτα. Προσβάλει τόσο εσένα όσο και αυτόν. Αφού με τσιγκλάς όμως και δεν έπιασες το καλαμπούρι μου με τον ώμο του Όμο, ας επεκταθώ λίγο...

Πέρα από το γεγονός ότι ο Σισέ γεννήθηκε σε θέση οφσάιντ, αυτό που έκρινα είναι ότι βλέποντας τον αγώνα το μόνο που δείξανε από ριπλέι ήταν μια γραμμή χωρίς παίκτες στα πέντε λεπτά μετά τη φάση και μια φωτογραφία που έμοιαζε σαν από κινητό φίλαθλου στο πέταλο μετά από είκοσι. Δεν είπα καν αν ήταν ή δεν ήταν οφσάιντ, γιατί απλά δεν ξέρω (και δε με νοιάζει), μετά από εκείνο το σημείο βαρέθηκα το θέαμα και δεν ασχολήθηκα άλλο και φυσικά, ριπλέι δεν είδα μια που την αθλητική κυριακή την έχω κόψει από καιρό. Αλλά! Στηριζόμενη όμως στη δική σου αίσθηση, με το χέρι στην καρδιά, σκέψου και πες μου τι θα γινότανε σήμερα αν αντί για το Σισέ στη συγκεκριμμένη θέση ήταν ο Μήτρογλου ας πούμε. Δε θα χρειαζόσασταν ούτε ριπλέι ούτε τίποτα, ήταν δεν ήταν οφσάιντ και φυσικά θα αποτελούσε άλλη μια τρανή απόδειξη για την παράγκα. Ενώ τώρα ακολουθούμε την γνωστή γραμμή α) Ο ΠΑΟ δεν ευνοείται ποτέ από τη διαιτησία, β) όταν ευννοείται είναι ξεκάθαρα ανθρώπινο λάθος, γ) Ε, επιτέλους κι εμείς μια φορά...

Αυτά είχα να επισημάνω προς το παρόν μια που μου το ζήτησες, όπως τα είδαν τα ωραία καστανά ματάκια μου...

Υ.Γ. Τον Πρωταθλητή τον θεωρώ φυλάδα επιπέδου Ντέρμπι. Το Φως μια δυό φορές το χρόνο μπορεί να το διαβάσω. Τις -όπου φυσάει ο άνεμος- αντικειμενικές τις διαβάζω σε κανένα καφέ. Την ενημέρωση μου την αντλώ κυρίως από τους ίδιους τους αγώνες και το ίντερνετ και οι πηγές μου περιλαμβάνουν μέχρι και κάργα βαζελικά blog με ψευδαισθήσεις αντικειμενικότητας. Τον δε Τσουκαλά τώρα, τον ξέρω από το Μητσικώστα. (γύρνα τώρα και πές μου ότι δεν είμαι αυθεντικός γαύρος!)

Υ.Γ.2. Είπα εγώ ότι δεν ήταν πέναλτι και κόκκινη; Ήταν ο ορισμός.

Υ.Γ.3. Για το αίτημα σου της τελευταίας παραγράφου, ελπίζω να μην ισχύει αναδρομικά! Είμαι λίγο στριμωγμένος από δουλειά αυτό τον καιρό :-P

gatti said...

@koutavaki: Mια χαρά θα ήταν ένα dvdάκι με τα χάιλαϊτς των αγώνων. Ασε που νομίζω πως θα είχε πολύ ενδιαφέρον. Κακώς που δεν το έχει σκεφτει κάποιος!

Αφού μάθαμε και στον Σισέ ...ζεϊμπέκικο ποιος τη χάρη μας! Από εδώ και πέρα σε κάθε γκολ που θα βάζει αντί για πανηγυρισμό καλό θα είναι να ρίχνει μια ζεϊμπεκιά! :)))

Aυτό είναι! Πες τα βρε κουταβάκι! Από την καλή μας καρδιά κινδυνέψαμε να την πατήσουμε! Δεν το καταλαβαίνουν όμως!

Ναι ρε γαμώτο, δεν χάνει με τίποτα ο γαύρος! Ευρύπρωκτος! Ολα του βγαίνουν φέτος. Με μισή ομάδα παίζει και πάλι κερδίζει. Βέβαια αυτό που εμείς λέμε κωλοφαρδία αυτοί το λένε "μέταλλο του πρωταθλητή" και να σου πω κάτι; Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση!

(ΥΓ. Πού θα πάει όμως! Κάπου θα τα αρπάξει μαζεμένα. Είναι μαθηματικά βέβαιο).


:)))))

gatti said...

@coachp: Συμφωνώ με τον πρόλογο, αυτές είναι αυτή τη στιγμή οι "συμμαχίες" ωστόσο δεν αποκλείεται να αλλάξουν άρδην, γι΄ αυτό έκανα λόγο για το "1984" του Οργουελ.

Τώρα στα επιμέρους δεν συμφωνώ απόλυτα, σε μερικά διαφωνώ εντελώς.

Ο Δημητράκης όντως είναι "αυτόνομος". Πολλές φορές κάνει αυτό που θέλει χωρίς να έχει μιλήσει καν με τον Παύλο (ή τον Θανάση). Αυτό για τα χαρτζηλίκια δεν μπορώ να το ξέρω και διατηρώ επιφυλάξεις.

Ο Βγενόπουλος δεν ξέρω τι ακριβώς ρόλο βαράει, αλλά είναι σαφές ότι θέλει να παίξει παιχνίδι με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Οσο για τον τεντά, καλός, κακός ή μέτριος προπονητής, ό,τι κι αν νομίζει ο καθένας πως είναι, αυτό που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι πως έχει δεχτεί έναν ανελέητο πόλεμο από τον Τύπο. Δεν έχει περαστεί λόγω των οπαδών όπως λες. Είναι μια πραγματικότητα. Τον πολεμάτε με όποιον τρόπο μπορείτε.

gatti said...

@squarelogic: Tι να σου πω, εμένα μου φάνηκε αναιμικός ο Σουηδός χθες. Οσο για τον Σιμάο, τα αυτονόητα τα έκανε, όπως πάντα. Αν έγραψα ότι κινήθηκε σε ρηχά νερά είναι επειδή (καθώς δεν έχει πια θέση βασικού, άρα δεν τον βλέπουμε κάθε εβδομάδα) δεν είδα κάποια βελτίωση.

Τελικά, πάλι στο "ντούκου" την πέρασαν οι ΑΡΔ την προσφορά του Ζιλμπέρτο.

gatti said...

@pensierix: Μήπως περίμενες κάτι διαφορετικό; Αυτός ο πόλεμος είναι μέχρις εσχάτων. ΄Η που θα πάρουμε το πρωτάθλημα και θα το πάρουν απόφαση να τον αφήσουν στην ησυχία του, ή που θα φύγει νύχτα και θα βγαίνουν να φωνάζουν ότι δικαιώθηκαν που έλεγαν ότι είναι άχρηστος...

gatti said...

@Cybergoulion: Μα πώς προσπάθησα να σε προσβάλλω, όταν παραθέτεις ακριβώς τα "επιχειρήματα" των οπαδικών φυλλάδων του γαύρου και του Τσουκαλά χωρίς καν να έχεις διαβάσει ποτέ όπως λες αυτές τις εφημερίδες και να έχεις παρακολουθήσει την αντίστοιχη εκπομπή; Εκτός αν σε προσέβαλα επειδή δεν σε επαίνεσα για το γεγονός ότι είσαι γνήσιος γαύρος χωρίς καν να έχεις πάρει ...γραμμή. Αυτό μάλιστα! Θα ήταν λόγος να θεωρείς εαυτόν προσβεβλημένο!

ΦΥΣΙΚΑ και με το χέρι στην καρδιά θα σου απαντούσα πως αν ήταν ο Μήτρογλου στην θέση του Σισέ θα θεωρούσα βέβαιο ότι είναι σε θέση οφσάιντ, αλλά υπάρχει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά: Aν εγώ έμπαινα σ΄ αυτή την διαδικασία, θα είχα ως πολύ σημαντική δικαιολογία το γεγονός ότι για 13 ολόκληρα χρόνια βλέπω να επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό: Tον Ολυμπιακό να ευνοείται σκανδαλωδώς από την διαιτησία.

Παρόλα αυτά, σου ζήτησα, να μου το επισημάνεις όποτε συμβεί.

Πάντως, οφείλω να ομολογήσω πως τόση ανάλυση από κάποιον που "δεν είδε" και κυρίως "δεν τον νοιάζει" είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη! Δείχνει άνθρωπο που δίνει μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια. Φαντάζομαι πόσο λεπτολόγος μπορείς να γίνεις για κάτι που θα σε νοιάζει κιόλας!

ΥΓ. Μα και βέβαια είσαι αυθεντικός γαύρος!

YΓ2. Γιατί, μήπως είπα εγώ ότι ισχυρίστηκες πως δεν είναι πέναλτι και κόκκινη; Απλώς επανέλαβα ότι ήταν.

ΥΓ3. Εννοείται πως ΔΕΝ ισχύει αναδρομικά, καθώς τις ...ψευδαισθήσεις αντικειμενικότητας τις απέκτησα λίαν προσφάτως. :ppp

fl@neur said...

Παιδιά, κατ' αρχάς ψυ-χραι-μί-α! Είναι γνωστό, ότι, αντίθετα με τις ποδοσφαιρικά προηγμένες χώρες, στην Ελλάδα, μια χώρα με 13 αθλητικές (ο Θεός να τις κάνει) εφημερίδες, το σπορ παίζεται σε τρία επίπεδα: στο γήπεδο (κουτσά-στραβά), στα αποδυτήρια (παιχτών τε και διαιτητών) και στα μήντια. Στα δύο από τα τρία, η Εταιρεία ("εν αφθονία μού παρέχεις...") έχει τα αδιαμφισβήτητα πρωτεία: επικοινωνιακά είναι κυρίαρχη, "το άσπρο γίνεται κόκκινο", τέλος! Το πρόβλημα είναι αλλού: οι οπαδοί (όχι οι φίλαθλοι) του ΠΑΟ, που έχουν πέσει στην καλοστημένη παγίδα του αντιπάλου (ένας είναι ο αντίπαλος).
Ο Παναθηναϊκός, πέραν της ιστορίας του, που είναι και η ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, έχει ένα τεράστιο δυναμικό ανθρώπων, με προεξάρχοντα τον Διακογιάννη, που καμία διοίκηση δεν σκέφτηκε να ζητήσει τη συνδρομή τους (μόνο ο Καπετάνιος τού ζητούσε τη γνώμη του για μεταγραφές).
Χρειάζεται λοιπόν επιστράτευση των δυνάμεων και της λογικής (το μπλογκ, δόξα τω Θεώ, διαθέτει αμφότερα) , αντί να συμμετέχουμε σε έναν διπλό πόλεμο, εμφύλιο και παράλληλα με τον "θρή-λο", όπως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
Το παράδειγμα του μπάσκετ είναι χαρακτηριστικό: όχι μόνο κυριαρχία στην Ελλάδα, αλλά και πέντε ευρωπαϊκά κύπελλα, επιπέδου CL.
Ο Παναθηναϊκός είναι Σύλλογος, δεν είναι απλώς το άθροισμα των τμημάτων του.
Και κάτι τελευταίο, ας μού επιτραπεί, θα πρέπει να καταδικάσουμε απερίφραστα τα έκτροπα στον αγώνα βόλλεϋ (και σε κάθε αγώνα), δεν τιμούν ούτε την Ιστορία μας ούτε την Ομάδα μας.
Καλή συνέχεια.

coachp said...

Τον πολεμάμε ρε συ gatti, το παραδέχομαι... Και εγώ και πολλοί άλλοι. Οχι μεσω του μπλογκιγκ που ειναι κατι απλό, μέσω των μεσων που εργαζόμαστε. ok, δεν λέω οτι ειναι σωστό, αλλα το να κάνεις την κριτική σου ειναι θεμιτό. Το θέμα είναι ποιός τον πολεμάει και με ποιο τρόπο και γιατί. Υπάρχει μια συγχυση οσον αφορά τον πολεμο. Δεν ειναι ολοι ΑΡΔ. Υπάρχουν κατηγορίες...

Κάποιοι τον πολεμάνε επειδή έχουν γραμμή. Αυτοί είναι οι Μενιος - Γκοτζος κλπ επειδή υπάρχει πολεμος ανοιχτός μαζί τους. Ο πολεμος ξεκινάει απο την Πράσινη με το ντερμπι. Επειδη δεν τον ηθελε ο Γκοτζος του πάνε κοντρα οι άλλοι... Δεν μας αφορά τους υπόλοιπους αυτός ο πολεμος μεταξύ Πρασινης και Ντερμπι. Εμάς μας ενδιαφέρει το διοικητικό της υπόθεσης. Δεν δουλέυουμε σε οπαδικές εφημερίδες...

Οι υπόλοιποι που τον πολεμάμε, ειναι επειδή δεν θελει να του γινεται κριτική και δεν εχει νπαραδεχτεί ποτέ ενα λάθος του. Επειδή μαθαινουμε απο τους παικτες οτι κανει κακο στην ομάδα. επειδή τον θεωρούμε κακο προπονητή. Και οι περισσότεροι απο αυτον τον τομέα είναι Παναθηναϊκοί. Τουλάχιστον, κωλοτούμπες σαν τους ανθρώπους του Goal που μια γράφουν για απολυση και μία τον γλύφουν για συνεντευξη που θα γινει σε λιγες μέρες και θα τα πει ολα, δεν ειμαστε... Οσο για φετος, ειναι πολύ καλυτερη η συμπεριφορά του απο πέρυσι, αλλα εχει τοσο βρώμικη τη φωλιά του απο πέρυσι που ειναι δυσκολο να μας κερδίσει κάποιους.

Για αυτο σου λέω. Δεν ειναι ο πολεμος που πρέπει να κοιτάς μόνο.
Ειναι και η στήριξη. Επειδή αυτή προερχεται απο γραμμή. Αυτο προσπαθω να σου εξηγησω και στο προηγούμενο ποστ σου είπα και πως προέρχεται...

squarelogic said...

Κάτσε να καταλάβουμε coach...

ο Δημητράκης τι συμφέρον έχει να στηρίζει τον Ολλανδό?
-επειδή θεωρεί οτι με αυτόν η ομάδα θ'αποτύχει και άρα θα μπορεί ο πατέρας του να ζητήσει την Προεδρική καρέκλα>
-ή γιατί θέλει απλά να τη βγει στον Τζίγγερ(ενώ τον θεωρεί ικανό),θυσιάζοντας,ενδεχομένως την ανωτέρω δυνατότητα?

Λες επίσης οτι στην ουσία ο Βγενό χαρτζηλικώνει κάποιους οργανωμένους
για να στηρίζουν ένα προπονητή ο οποίος θα οδηγήσει την ομάδα σε οικονομική απαξίωση για νάρθει αυτός σας Μεσσίας στην αναγκαία αύξηση Μ.Κ.Κι αυτός ψάχνει το δρόμο μέσω της καταστροφής?
Μα αν ήταν έτσι,αντί ν'αγοράσει την Ολυμπιακή(για την οποία κανείς δεν ενδιαφερόταν)με 170 μύρια θα την άφηνε ν'απαξιωθεί να την πάρει με 1 ευρώ...Δεν κολλάει,όπως δεν κολλά και η συμπόρευση με τον Δημητρη την στιγμή που οι πρεσβύτεροι Γιαννακ/λοι συμπορεύονται προς το παρόν με τον Τζίγγερ.

Αυτός-που στήριξε Μαλεζάνι,στήριζε Πεσέιρο κλπ-γιατί δεν θέλει τον 10κ?
γιατί του εδιωξε ακριβοπληρωμ.παίκτες ή απέκτησε γνώμη περί τα τεχνικά θέματα και δεν του κάνει?
Αν βρεις καιρό απάντησέ μου σε παρακαλώ διεξοδικά...

pensierix said...

Φανταστείτε να πήγαινε ο Ιτούδης να προπονήσει πχ την δευτεραθλήτρια Βουλγαρίας και οι γείτονες ΑΡΔ να τον χαρακτήριζαν "βοηθό", να του έκαναν πόλεμο(όπως ομολόγησε και ο coachp) και να του ασκούσαν κριτική σα να ήταν ο μεγαλύτερος μυρουδιάς του ευρωπαϊκού μπάσκετ...Αλήθεια, πώς θα τους αντιμετωπίζαμε; Στην καλύτερη περίπτωση με ένα ειρωνικό χαμόγελο...

Κανείς δεν έχει την απαίτηση να είναι ο Ολλανδός στο απυρόβλητο και να αντιμετωπίζεται όπως το τοτέμ Μπάγεβιτς...Αλλά αυτό το παιχνιδάκι έχει καταντήσει αηδία, υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Αν πάρει το πρωτάθλημα (πράγμα εξαιρετικά δύσκολο δεδομένων των συνθηκών) θα είναι λόγω παικτών, αν το χάσει θα φταίει αποκλειστικά ο ίδιος. Με λογικοφανή επιχειρήματα κάνουν το άσπρο μαύρο. "Ο Τεν Κάτε φταίει" είναι το μοτίβο/συμπέρασμά τους και οποιοδήποτε γεγονός(μια αλλαγή, μια δήλωση, ένα γκολ, ένα σουτ στο δοκάρι, μια επιτυχία του αντιπάλου κτλ κτλ) αξιοποιείται κι ερμηνεύεται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να επιβεβαιώσει/δικαιολογήσει το ίδιο το μοτίβο. Στο τέλος, ανεξάρτητα του πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, το μοτίβο θα έχει αποδειχθεί "προφητικό" και ο φίλτατος ΑΡΔ θα αισθάνεται υπερήφανος που δεν "μάσησε" τα λόγια του, που επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψή του ή που μέσω της καλόπιστης κριτικής του βοήθησε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα...

Nick Triantos said...

Coach...nomizw oti Qa prepei na epane3etaseis thn apopsh sou giati ti einai "polemos" kai ti kalopisth "kritikh" giati sthn prwth sou paragrafo mou deixveis oti ayta ta dyo ta exeis mperdepsei.

Oute o Bajevic goustarei thn kritikh, xronia omws ekei ta MME oxi mono dev barane ta tympana tou Qanatou alla parexoun kai asyleia.

Na paradexQei to laQos tou? To oti egw kai esy pisteyoume oti kapoios exei kanei eva laQos dev shmainei oti to pisteyei kai o idios kai oute shmainei oti emeis eimaste swstoi kai aytos laQos. SynhQws h megalh maza sto podosfairo kanei laQos ektimhseis.


Kakos proponhths o Ten Cate dev einai ep oudeni. Metrios h' kai katwv tou metriou manager kai diaxhrhsths proswpikothtwv einai. Mhn ta bazeis OLA sto idio tsouBali giati yparxei megalh diafora se ayta ta dyo.

coachp said...

@ sqaurelogic
Μα τα εξηγησα όλα πιο πάνω. Αλλά ας είναι. Ας απαντήσω παραγραφο – παραφραφο.

Ο Δημητράκης δρα ανεξελεγκτος. Μην τον συνδέεις με τον πατέρα του. Μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις ο Παύλος να του φωνάζει και να διαφωνούν, αλλα ο Δημητράκης είναι μεγάλος πια. Εχει την εφημερίδα του και τις ακρες του… Κάνει το δικό του παιχνίδι, και είναι πιο έξυπνος από τον πατέρα του.
Ξεκίνησε λοιπόν ο Δημητράκης να στηρίζει τον Ολλανδό, επειδή ο «τουλούμπας» είπε πως δεν κάνει για τον ΠΑΟ ο Τεν Κάτε. Τοσο απλά. Αρκεί να αντρεξεις στα εξώφυλλα του τότε και θα το καταλάβεις. Εγώ το ξέρω αυτό από τον τουλούμπα που συνεργαζόμαστε. Αν και τσακωνόμαστε, τα λέμε… Ως πόλεμος στον Τζιγκερ λοιπόν ξεκινησε. Τωρα, δεν ξέρω ποιον οραματιζεται ως επόμενο μετοχο του Παναθηναϊκού ο Δ. Γιαννακό που με ρωτάς, το κόλλημα του όμως είναι, η ΠΑΕ να φύγει από τα χέρια των Βαρδινογιάννηδων. Με αυτό μεγάλωσε ως ιδέα, αυτό τηρεί… Τους οποαδούς ξέρεις πως τους εχει στρατό φαντάζομαι, δεν χρειάζεται να το αναλυσω. Ότι κάνει ο κοκκαλης…

Βγενόπουλος τώρα. Παιζει τεράστιο παιχνιδι. Σκοπός του, ακριβώς ο ίδιος. Να πάρει την ΠΑΕ. Για να το καταφέρει αυτό, εχει απλώσει τα πλοκαμια του παντού. Από το γήπεδο, το μετοχικό κεφάλαιο, τα αγωνιστικά, τα μεταγραφικά… Παντού είναι χωμένος. Παιζει απιστευτα παιχνιδια, είναι πολύ εξυπνος και ο Τζιγκερ πια έχει δυο δικηγόρους που μελετάνε τα πάντα για να μην χάσει την ΠΑΕ. Εχει επιστρατευτεί και ο Καπετάνιος για βοηθεια. Δεν θέλει την καταστροφή ο Βγενό, ποντάρει απλά στο ότι ο Βαρδης δεν θελει να δινει φράγκα. Καπως ετσι θελει να τσιμπησει τις μετοχές και εχει δημιουργήσει, μαεστρικά, ένα έλλειματικό ταμείο στην ΠΑΕ. Δεν ριχνει την αγοραστικη αξία. Να αγοράσει θέλει επειδη έχει σκόπό να δώσει λεφτά, για να καταφέρει κάποτε να διώξει τον Βαρδινογιάννη για να πάρει την ΠΑΕ. Τωρα, για να περνάει η γραμμή του χωρίς ο ίδιος να φαινεται, απλά, λαδώνει δύο συνδέσμους και λέει πως δεν ασχολειται. Αφού παραιτηθηκε. Χα χα χα. Απλός και παραδοσιακός τρόπος.

Με τον Δημητράκη δεν συνεργάζονται, απλά εχουν τον ιδιο στόχο. Να φάνει τον Βαρδινογιά.

Gia tο τελευταιο δεν ξερω τι εννοείς, αλλά αν εννοείς τον Γκοτζο, τον Πεσέιρο τον στηριζε επειδη είχε τις ειδησεις, ηταν με Βελιτς ψημμενη κατασταση κ.ο.κ.

coachp said...

Νικ τριαντος
Πρόσεξε. Δεν χρειαζεται να επανεξετάσω, απλά θα στο κάνω πιο λιανά. Κριτική γίνεται στον Τεν Κατε από τα περισσοτερα μέσα, αλλά επειδή προκειται για ένα ανθρωπο που κανείς δεν εκτιμά, γινεται πιο εντονη. Κριτικη γινεται από την SportDay, Εξεδρα, Goal, Φιλαθλο που ανηκουν στις ανεξαρτητες και πόλεμος γινεται από τον Γκοτζο που έχει γραμμή. Απλά, στην κριτική ειμαστε πιο εντονοι επειδη κανεις δεν τον πιστευει. Αποψή μας είναι τι να κάνουμε. Από την άλλη, η κριτική γινεται ακομη πιο σκληρή επειδή όπως υπάρχει κάποιος που του κάνει πόλεμο, ετσι υπάρχουν και οι άλλοι που τον στηρίζουν και περνανε τη δική τους γραμμή…

Το θέμα με τον Μπαγεβιτς είναι άλλο. Εκτός του ότι παλιά λάδωνε, έχει κάνει τεράστια δουλειά και τον ξέρουν, για αυτό και δεν τον χτυπάνε τόσο. Επειδη ξερουν ποιος είναι. Και τον Τεν Κατε, τώρα εμαθαν ποιος είναι και δεν τον σέβονται. Τι να κάνεις…?

Οσο για τα λάθη του, ένα πραγμα θα σου γράψω. Σε ένα παιχνίδι που ο ΠΑο εχασε, ο τεν Κάτε είπε στη Συν Τυπου ότι οι παίχτες δεν έκαναν αυτά που τους είπε. Μετά από δύο-τρία παιχνίδια που ο ΠΑο ξαναεχασε και η ομάδα ηταν αποδεδειγμένα στημένη λάθος, ξέρεις τι είπε? «Οι παικτες μου είναι επαγγελματιες. Δεν πρέπει να κάνουν πάντα αυτό που τους λέω εγώ. Πρέπει να παιρνουν αποφάσεις μονοι τους. Επρεπε να διαβασουν το παιχνιδι και να μην κάνουν αυτά που εγώ τους είπα. Ειμαι απογοητευμενος από αυτούς…» Εβγαλες ακρη? Τελικά θέλει να τον ακούνε η όχι? Κι αν δεν θέλει, τι τον θέλει τον προπονητη μια ομάδα. Είναι παρα πολλά αυτά που μπορω να γραψω, αλλα δουλεύω… Αλλά, το γεγονός πως ο ΠΑΟ επαιζε πέρυσι με τον Αστέρα τρίπολης στο ΟΑΚΑ και έπαιζε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και τρία αμυντικά χαφ, δύο μπακ-χαφ, έναν επιτελικο και ένα φορ (5-4-1 δηλαδή) και ηρθε 1-1 επειδη δεν μπορουσε να βγει μπροστά, δεν προκειται ποτέ να το ξεπεράσω ως τη μεγαλύτερη προπονητική πατατα που έχω δει…

gatti said...

@fl@neur: Kι όμως δεν είναι ένας ο αντίπαλος. Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός έχει εχθρούς και εντός. Οσο κι αν θέλουμε να το παραβλέπουμε και να ασχοληθούμε μόνο με τον εξωτερικό εχθρό, αυτό δεν γίνεται. Γιατί υπάρχουν στιγμές που την μεγαλύτερη ζημιά την κάνουν οι εντός του Παναθηναϊκού εθχροί.

Τώρα για τον Διακογιάννη με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό του, γιατί εγώ τον λάτρευα πραγματικά, δεν νομίζω ότι είναι πια τόσο μάχιμος ώστε να ζητηθεί η γνώμη του για μεταγραφές.

Το παράδειγμα του μπάσκετ θα έπρεπε να είναι ο οδηγός μας, αλλά το θέμα είναι πως υπάρχει μια τεράστια διαφορά. Εκεί διοικεί ένας, στο ποδόσφαιρο ...λαλούν πολλοί κοκκόροι!

Εχεις δίκιο για το βόλεϊ με όλη την αναμπουμπούλα (την επαγγελματική μου) δεν αναφέρθηκα καθόλου σ΄ αυτά τα αίσχη. Ντροπή μας, δεν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια πράγματα.

Καλά να περνάς!

gatti said...

@coachp: Aπό την στιγμή που το παραδέχεσαι ότι πολεμάτε τον Τεν Κάτε σημαίνει ότι έχετε χάσει το 50% αυτού που υποστηρίζει ότι διαθέτει το επάγγελμά σας. Δεν αναφέρομαι στο "λειτούργημα", αυτό στην εποχή μας είναι πια για τους αφελείς. Αναφέρομαι στην "αντικειμενικότητα" που οι μισές φυλλάδες και ο μισός τουλάχιστον Τύπος βαυκαλίζονται ότι διαθέτουν. Οταν κάνεις πόλεμο σε έναν άνθρωπο, σημαίνει πως έχεις εμπάθεια, άρα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ (ή έστω να έχεις την πρόθεση να είσαι).

gatti said...

@pensierix: Eχει φτάσει σε τέτοια δυσθεώρητα ύψη η προπαγάνδα εις βάρος του Τεν Κάτε από τους "πράσινους" δημοσιογράφους που σε λίγο θα ξεχάσουμε την κόντρα με τον γαύρο.

Αν και απ΄ ό,τι είδα σήμερα ο Γκοτζίλας έσπευσε να μας την υπενθυμίσει. Χθες πάλι έλεγε ότι ο
εχθρός είναι εκτός! Κοίτα ποιος μιλάει!

coachp said...

Ρε συ gatti, γινεται πιο σκληρή η κριτική επειδή κανείς δεν τον θέλει. Και επειδή υπάρχει γραμμή στήριξης. Τουλάχιστον, απο αυτούς που τον κράζουμε, δεν εχουμε γραμμή απο κάποιον. Αποψη μας είναι. Κριτική μας. Και ο καθένας, απο αυτο που γράφει κρινεται.

Για ποιο λόγο κατηγορείς περισσότερο εμάς, που λέμε την άποψη μας οτι δεν μας κάνει ο ΧΤΚ, ΚΑΙ δεν είναι κατακριτέο, το γεγονός πως ο Βασιλαράς(Δ.Γιαννακοπουλος) και ο Βέργης ή Μανωλιουδάκης(Βγενοπουλος) έχουν γραμμή στήριξης του ΤΕΝ ΚΑΤΕ. Επειδή εγώ λέω την άποψη μου με αγωνιστικά κριτήρια και απο αυτά που μαθαίνω απο παικτες, απλά το κάνω πιο σκληρά απ'οτι πρέπει, ενώ οι άλλοι δεν ξέρουμε καν αν τον θεωρούν καλό προπονητή. Παιρνουν γραμμή και στηρίζουν...

Αυτο λεω τοσο καιρό. Το γεγονός πως μας τσουβαλιάζετε μαζί. Ο καθενας να κρίνεται απο αυτα που λεει ο ίδιος. Κι ο Τεν Κάτε μαζί...

coachp said...

Δηλαδή, για να καταλάβω. Δεν μπορούμε ρε παιδιά να έχουμε άποψη και να την στηρίζουμε? Δεν μπορούμε να θεωρούμε σύμφωνα απο αυτά που μαθαίνουμε απο παικτες και απο αυτά που βλέπαμε περυσι και φέτος, οτι ο τύπος δεν κάνει? Ας μην μιλήσουμε για την προετοιμασία.

Ωρες - ωρες, εύχομαι, να μπορούσαν οι παικτες να πούνε την άποψη τους στον κόσμο ελευθερα. Να μαθαινατε και εσείς τι θεωρούν οι ιδιοι οι παικτες τον Τεν Κάτε. Γιατι αν το πω εγώ, δεν μπορώ να το αποδείξω ούτε θέλω να λέω λεγόμενα κάποιου όταν ο ίδιος δεν το θέλει...

Εγώ, το πολεμος απο αυτούς θεωρούμαστε αντικειμενικοί (τα μ.μ.ε. εννοώ) το εννοώ ως πιο σκληρή κριτική. Γιατι, όντως, πολλές φορές ειναι πιο σκληρή η κριτική. Αλλα σας είπα γιατι γίνεται. Επειδη υπάρχει γραμμή στήριξης.- Αυτο περιμένω να καταλάβετε όσοι διαφωνούμε. Στο που υπάρχει η γραμμή. Και σας είπα και το λόγο. Δεν μπορω να κανω κατι άλλο. Αν εσάς σας αρέσει αυτο που βλέπετε απο μια ομάδα 35 εκατομυρίων ευρώ, δικαιωμά σας. Εμένα, δεν με πειθει ο τεν Κάτε. Τι να κάνω??? Δεν μπορω ευκολα να αλλαξω αποψη.

fl@neur said...
This comment has been removed by the author.
fl@neur said...

@gatti
Καλησπέρα και ευχαριστώ για το σχόλιο-απάντηση. Να ξεκαθαρίσω "2-3πράγματα που ξέρω γι' αυτόν" (σαν "παλιός Παναθηναϊκός"):
Βεβαίως, "ένας είναι ο εχθρός", αλλά, συμφωνώ πως συχνά-πυκνά η αναμπουμπούλα από διάφορους κύκλους πέριξ του Συλλόγου δημιουργεί περισσότερα προβλήματα και γενικώς ανακατωσούρα, εξ ού και "ο λύκος στην αναμπουμπόυλα χαίρεται".
Επικοινωνιακά (και δεν εννοώ την "εικόνα" απλώς ούτε την προπαγάνδα, τα payroll και τις δημόσιες σχέσεις) είμαστε σκορποχώρι, χωρίς προγραμματισμό και μεθοδικότητα, αν κρίνουμε από το σύνολο του τύπου και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Συχνά, τα πράσινα πρωτοσέλιδα είναι πολύ χειρότερα του "κόκκινου τύπου", και δημοσιογράφοι, που είναι "παναθηναϊκοί" κάνουν μεγαλύτερη ζημιά (χαρακτηριστικό παράδειγμα μεταξύ΄πολλών άλλων, η απαράδεκτη πλέον "Αθλητική Κυριακή"), αλλά δεν θέλω να επεκταθώ. Ένα μόνο θέλω να επισημάνω: πόσα βιβλία έχουν εκδοθεί για τον Ολυμπιακό και την ιστορία του και πόσα για τον Παναθηναϊκό, η σύγκριση είναι εις βάρος μας κι αυτό αδικεί τον Σύλλογο των 21 αθλημάτων. Αν εξαιρέσεις τον Καμάρα jr. και τον Σακελλαρόπουλο, στο θέμα των βιβλίων, δηλ. των ιδεών, είμαστε πολύ πίσω. Από "λαϊκή ομάδα" ο Ολυμπιακός έγινε ομάδα του lifestyle, των μηχανισμών και του συστήματος, κι ο Παναθηναϊκός ακόμα ψάχνεται.
Η αναφορά στον Γιάννη Διακογιάννη έγινε επ' αυτού του σημείου, δηλ. ιστορία, μήντια και επικοινωνία, κι όχι σε μεταγραφικά θέματα (τώρα, ούτως ή άλλως είναι αργά, κι ο ίδιος έχει αποστασιοποιηθεί, πηγαίνει μόνο στο γήπεδο). Ένα άλλο θέμα είναι το λεγ. Μουσείο του Συλλόγου, που λειτουργεί σαν "Κρυφό Σχολειό".
Το μπάσκετ το ανέφερα ως πρότυπο οργάνωσης και πλούσιας συγκομιδής σε ευρωπαϊκούς τίτλους, σε σχέση με τους εγχώριους τίτλους του αντιπάλου στο ποδόσφαιρο και την ανυποληψία του στον ευρωπαϊκό χώρο.
Θα έπρεπε η διοίκηση (δεν μ' ενδιαφέρει το σχήμα, και μη ξεχνάμε, ότι εκείνοι που λοιδωρούσαν το "πολυμετοχικό", τώρα θριαμβολογούν με την είσοδο νέου μετόχου στο -πάλαι ποτέ μέρος της δημόσιας περιουσίας- Καραϊσκάκη) να είχε ασχοληθεί σοβαρά και μ' αυτό το θέμα, στήνοντας ένα task force επικοινωνίας από έμπειρους ανθρώπους, με επάρκεια, ιδέες και ανεξαρτησία γνώμης, κι όχι να άγεται και να φέρεται ανάλογα με τη συγκυρία και τα μικροσυμφέροντα.
Δυστυχώς μάς διακατέχει ακόμα (στο ποδόσφαιρο) το "σύνδρομο της Ριζούπολης", όπου, ως συνήθως, φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης.
Δεν συνηθίζω να παρεμβαίνω σε blogs, κι ούτε τα παρακολουθώ με μανία. Το δικό σου όμως αποτελεί εξαίρεση (βλέπω και λογοτεχνικές αναφορές) και έχει ένα esprit ασυνήθιστο και γοητευτικό. Χαίρομαι να το διαβάζω.
Keep walking

pensierix said...

Δηκαδή coach, για να καταλάβουμε, η κριτική στον Τεν Κάτε με τέτοια μανία γίνεται γιατί έχει τύχει προκλητικής στήριξης τόσο καιρό από τα ΜΜΕ που πρέπει κάποιος να βγει να πει την αλήθεια για το τι εστί ο Ολλανδός και να αποκαλύψει το παραμύθι που στήθηκε γύρω από το όνομά του; Μόνο αυτό μας έχει μείνει ν'ακούσουμε...

Αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι ότι δεν σας κατηγορούμε που κριτικάρετε ή δε γουστάρετε τον Τεν Κάτε. Αλλά δεν δεχόμαστε την "καλόπιστη" κριτική από αυτούς που θεοποίησαν εν μία νυκτί το Ζίκο, που προσκυνάνε το τοτέμ Μπάγεβιτς και που το μόνο που έχουν να πουν είναι ότι ο ΠΑΟ δεν προσφέρει θέαμα, ότι κερδίζει μόνο εξαιτίας των καλών παικτών που διαθέτει μη αναγνωρίζοντας απολύτως τίποτα από αυτά που έχει προσφέρει ο Ολλανδός στην ομάδα. Μόνο για την κλιματική αλλαγή δεν έχει κατηγορηθεί ο Τεν Κάτε...Πρέπει να είναι κανείς τελείως στραβός για να μη δει το κλίμα μέσα στο οποίο εργάζεται ο προπονητής, που η παραμικρή κίνηση περνάει από κόσκινο και σε κάθε τι ανακαλύπτεται κάποιο φταίξιμο ή παράληψή του. Αν δείχνατε τον ίδιο ζήλο και ασκούσατε με την ίδια συχνότητα κριτική στα τόσα στραβά του ελληνικού ποδοσφαίρου, ίσως το προϊόν να ήταν καλύτερο...Εκεί που ξέρετε, όμως, ότι θα φάτε τα μούτρα σας, στέκεστε σούζα...

coachp said...

@ πενσιεριξ
Απομονώνεις αυτο που θες στην προκειμένη. Η κριτική γίνεται επειδή αυτο που διαβάζεις είναι η άποψη του εκαστοτε που την δημοσιευει. Τοσο απλά.
Το τσουβαλιασμα με τον Μπάγεβιτς η τη θεοποίηση του Ζίκο δεν την καταλαβαίνω. Ο καθενας να κρινεται για αυτα που λεει φίλε. Δεν ειμαστε ολοι το ιδιο. Οπως λες εσύ για το οτι μονο για την κλιματική αλλαγή δεν κατηγορήθηκε ο Τεν Κάτε, το ιδιο εύκολα μπορώ να πω, πως μονο για το φαινομενο του θερμοκηπίου δεν κατηγορούνται οι ΑΡΔ... Καταλαβες αμιγκο? Επειδη, ο Τεν Κάτε, εκει τα ριχνει. Αυτος εχασε πρωταθλημα απο τον Φεβρουάριο, αυτός αποκλειστηκε απο τις Σερρες, αυτός δεν μπορεί να παιξει καλύτερα απο τον βασικό του αντίπαλο που έχει παικτη τον Φεστφατζίδη. Γιατι δεν ξερω αν το έχεις πάρει χαμπάρι, αλλά το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι κατα πολύ καλύτερο... Για να μην μιλήσω για το στήσιμο ομαδας που κανει ο Τεν Κατε... Και τη διαχειριση του ροστερ... Anyway.

gatti said...

@coachp: Ο pensierix με το σχόλιό του με καλύπτει απόλυτα!

Γενικότερα, έτσι όπως το περιγράφεις είναι σαν να τον πολεμάτε επειδή θέλετε να βάλετε στη ...θέση τους εκείνους που τον στηρίζουν, τον γλείφουν ή έχουν γραμμή να τον στηρίζουν. Δηλαδή είστε κάτι σαν ...τιμωροί; Πραγματικά αγγίζει τα όρια της παράνοιας αυτό.

Και βέβαια μπορείτε να έχετε άποψη και να ασκείτε κριτική. Κανείς δεν λέει το αντίθετο. Μόνο που αν ισχύουν αυτά που εσύ υποστηρίζεις (ότι τον πολεμάτε επειδή κάποιοι έχουν πάρει γραμμή να τον στηρίζουν), έχετε ήδη από μόνοι σας ακυρώσει την κριτική σας!

gatti said...

@fl@neur: Το λιγότερο που μπορώ να κάνω αφού μου κάνεις την τιμή να σχολιάζεις στο μπλογκ μου είναι να απαντήσω. Οπότε μην ευχαριστείς γι΄ αυτό. Εγώ πρέπει να σε ευχαριστήσω!

Είναι αλήθεια πως είμαστε σκορποχώρι από άποψη προγραμματισμού και μεθοδικότητας, απλώς εγώ δεν το ξεκόβω από την γενικότερη κατάσταση που ζούμε τα τελευταία 13 χρόνια. Για σκέψου το λίγο. Ο γαύρος κέρδιζε όλα αυτά τα χρόνια τα πρωταθλήματα, είχε ηρεμία και ευφορία, είχε το χρόνο (και το χρήμα) να φτιάξει έναν ολόκληρο μηχανισμό και δεν εννοώ εδώ μόνο την παράγκα. Εννοώ το προφίλ του, το τμήμα μάρκετινγκ, το γήπεδο που τον απογείωσε. Λογικό ήταν να έχει ΚΑΙ πρόγραμμα ΚΑΙ μέθοδο. Εμείς που να τα βρούμε και πού να βρούμε και τη διάθεση γι΄ αυτά μέσα στην γενική μιζέρια που βιώναμε;

Για τον "πράσινο" Τύπο θα πω ότι είναι "λίγος" και χωλαίνει, γι΄ αυτό η πλειοψηφία των οπαδών του Παναθηναϊκού προτιμά τις λεγόμενες "αντικειμενικές". Ισως τελικά όχι άδικα, αφού πολλές φορές οι "πράσινες" εφημερίδες αναλώνονται να κοντράρονται μεταξύ τους και ουσιαστικά να αλληλοεξουδετερώνονται.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι στις θέσεις - κλειδιά σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικές εκπομπές είναι ελάχιστοι οι δημοσιογράφοι "πράσινων" αισθημάτων. Ακόμα και η ΑΕΚ έχει περισσότερους δημοσιογράφους σε τέτοιες θέσεις.

Ο Ολυμπιακός μεταλλάχθηκε από λαϊκή ομάδα σε ομάδα του lifestyle παράλληλα με το ΠΑΣΟΚ. Ηταν η εποχή που ο Κωστόπουλος έβγαλε το Νίτρο και οι αριστερίζοντες ΠΑΣΟΚοι άφησαν τα ταγάρια και έπιασαν τις Λουί Βιτόν. Τότε ουσιαστικά σταμάτησε να είναι ομάδα και έγινε ...μόδα!

Κωστόπουλος και Λομβέρδος αντιπροσωπεύουν ακριβώς την μετάλλαξη του γαύρου,
για μένα προσωπικά δεν υπάρχουν πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του "γαύρου νέας κοπής"(θα υπάρχει και κάποιος αντίστοιχος νεοδημοκράτης αλλά δεν μου έρχεται τώρα στο μυαλό).

Το μπάσκετ είναι όντως πρότυπο οργάνωσης και συγκομιδής τίτλων, αλλά εκεί υπάρχει η ενός ανδρός αρχή. Ενας παράγοντας που "έπαθε και έμαθε", ενώ στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλές διαφορετικές τάσεις και κάποιος δεν θέλει να πετύχει το εγχείρημα της πολυμετοχικότητας. Ανθρωποι με επάρκεια, εμπειρία και ιδέες μπορούν σίγουρα να βρεθούν μέσα στον παναθηναϊκό κόσμο, αλλά όποιος κι αν προταθεί θα κολλήσουμε στο θέμα του "ποιος τον πρότεινε". Είναι πολλές οι Συμπληγάδες που θα συναντήσουμε.

Πολλά από τα παραπάνω θα μπορούσαν να λυθούν αν ερχόταν ο πρώτος τίτλος. Τότε θα έμπαινε το νερό στ΄ αυλάκι και θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε και μ΄ αυτά τα ζητήματα. Θα έρθει όμως; Γιατί αν δεν έρθει θα αρχίσουμε πάλι από το μηδέν και όλα τα παραπάνω θα φαντάζουν πολυτέλεια..

fl@neur said...

@gatti
Ας αφήσουμε τις γιαπωνέζικες φιλοφρονήσεις, ευγενικές μεν, αλλά όχι πάντα αποτελεσματικές (οι Ιάπωνες χάνουν συχνά το ασανσαίρ, ανταλλάσσοντας υποκλίσεις και παραχωρώντας τη θέση τους στον άλλον που παραχωρεί τη θέση του στον άλλον που παραχωρεί τη θέση του και πάει λέγοντας...e la nave va), διότι όλο το "ψητό" είναι στο σημείο που σκιαγραφείς τη "μετάλλαξη" του γαύρου (θυμίζει μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ και διαμορφώνεται παράλληλα): από τον Σιδέρη (ποιος τον θυμάται από τους "νεογαύρους";), τον Αργυρούδη, τον Περσίδη (ποιος τους ξέρει;) και τον Γουλανδρή, στον Κοσκωτά, τα "νέα τζάκια", τους επιχειρηματίες των μήντια, το Κλικ και όλο το συνάφι (λαϊκο-προοδευτικό, πώς λέμε "λαϊκο-δημοκρατικό;) που αναφέρεις: εκεί είναι όλο το ζουμί.
Αντιγράφω, και δεν έχω να προσθέσω ούτε κόμμα:
"Πολύ σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι στις θέσεις - κλειδιά σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικές εκπομπές είναι ελάχιστοι οι δημοσιογράφοι "πράσινων" αισθημάτων. Ακόμα και η ΑΕΚ έχει περισσότερους δημοσιογράφους σε τέτοιες θέσεις.

Ο Ολυμπιακός μεταλλάχθηκε από λαϊκή ομάδα σε ομάδα του lifestyle παράλληλα με το ΠΑΣΟΚ. Ηταν η εποχή που ο Κωστόπουλος έβγαλε το Νίτρο και οι αριστερίζοντες ΠΑΣΟΚοι άφησαν τα ταγάρια και έπιασαν τις Λουί Βιτόν. Τότε ουσιαστικά σταμάτησε να είναι ομάδα και έγινε ...μόδα!

Κωστόπουλος και Λομβέρδος αντιπροσωπεύουν ακριβώς την μετάλλαξη του γαύρου,
για μένα προσωπικά δεν υπάρχουν πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του "γαύρου νέας κοπής"(θα υπάρχει και κάποιος αντίστοιχος νεοδημοκράτης αλλά δεν μου έρχεται τώρα στο μυαλό)."

Δυο-τρία συμπληρωματικά σχόλια: πρώτον, ξέχασες τον Χριστοφοράκο (με σουίτα στο "Καραϊσκάκη"), δεύτερον, γαύροι νέας κοπής Νου-Δου και light; Τραγάκης (για γέλια και για κλάμματα), τρίτον, "γαύροι VIP: Χ"νικολάου (συνταξίδευε με Χριστοφοράκο για Βερολίνο), Θέμος (ουδέν σχόλιον), και πάει λέγοντας.
Εκεί λοιπόν, όπως σωστά αναλύεις, είναι το ζήτημα, κι εκεί ο ΠΑΟ "έβλεπε τα τραίνα να περνούν".

Και κάτι ακόμα, το οποίο κι αυτό το "τσίμπησες" (είσαι gatti!), οι περισσότεροι αρχισυντάκτες (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) στις πολιτικές εφημερίδες είναι να μην το πω σε διατεταγμένη υπηρεσία, να το πω "στρατευμένοι";, και στη γλώσσα μας Bingo!
Αφού λοιπόν συμφωνούμε, δεν έχω παρά να κλείσω το θέμα και να συνεχίσω να παρακολουθώ το blog σου.
Keep walking, kepp scratching...

gatti said...

@fl@neur: Εχεις δίκιο, ξέχασα τον Χριστοφοράκο και όντως είναι πολύ λάιτ ο Τραγάκης για γαύρος νέας κοπής. Επίσης, πράγματι το ξεκίνημα της μετάλλαξης είχε γίνει επί εποχής "Κλικ", απλά όταν έβγαλε ο Κωστόπουλος το Νίτρο έγινε περισσότερο αισθητό στους πολλούς.

Το θέμα τελικά δεν είναι να τα αναλύουμε εμείς. Το θέμα είναι να πάρουν χαμπάρι τι γίνεται οι πολυμετοχικοί...

Τα λέμε! :)))

squarelogic said...

coach,
στην τελευταία παράγραφο του προηγούμ.σχολίου μου εννοούσα τον Τζίγγερ,πως και δεν στηρίζει πλέον τον προπονητή.

Όσον αφορά την εκτίμηση σας οτι Ο 10Κ
'δεν κάνει",έίναι παλιοχαρακτήρας" κλπ,θα την βλέπαμε αλλιώς αν κι εσείς τους κρίνατε όλους με το ίδιο πνεύμα.Ο Σόλιντ ήταν θεός πριν αρχίσει να μαζεύει τις 4άρες στην Ευρώπη,ο Ζίκο αναγορεύθηκε "Μαγος" με 2 νίκες που προήλθαν κατά βάση απ το ένστικτο της επιβίωσης ορισμένων "ψημένων" παικτών+ μια πρέζα διαιτητικής εύνοιας(για να μην ξεχνάμε τα παλιά και καλά συστατικά),στον Μπάγεβιτς σπανίως γίνεται κριτική.
Τι θα ωφελήσει τώρα μια αντικατάσταση του 10Κ,πέρα ίσως απ την προσκαιρη ανακούφιση των παικτών αν είναι τα πράγματα όπως τα λες?
Έτσι κι αλλιώς μάλλον θα μας κουνήσει μαντήλι το καλοκαίρι.
Πιστεύω οτι πλέον ο πόλεμος που του γίνεται έχει αντίκτυπο και στην συμπεριφορά του.Έχει γίνει πιο συντηρητικός,πιο βαθμοθήρας και άρα πιο ευάλωτος στη νέας κοπής κατηγορία "οτι η ομάδα δεν παίζει μπάλα".Ε,αποφασίστε επιτέλους,όλα μαζί σε μια ομάδα που 13 χρόνια είναι από κάτω είναι υπερβολή να τα ζητάμε!

coachp said...

@ square
ηταν απο κατω επειδη το παρασκηνιο την έβαζε. Τωρα, μονος του την βουλιάζει...

μάλλον δεν εχεις ακουσει τι έχει ειπωθεί για τον Ζικο. Μπορει να ακους καποιους, καλό θα ηταν να τους ακους όλους. Επειδη καποιοι είπαν πως ο Ζικο το εχασε το ματς με τη Σταντάρ. Ο καθενας να κρινεται γαι αυτα που λεει αυτος και οχι στο τσουβαλιασμα αδερφε΄. ξαφνικά εγιναν ολοι οι δημοσιογράφοι ίδιοι... Ελεος...

squarelogic said...

Ποιός βουλιάζει τι ρε κόουτς?
Πρώτη την έχει στο πρωτάθλημα,σχεδόν εξασφάλισε και την πρόκριση στο 'αδιάφορο" φέτος Γιουρόπα,για το κύπελλο πάει φουλ,που είναι δηλαδή το βούλιαγμα?
Επειδή δεν παίζει σαν Μπαρτσελόνα?
Τι να πουν κι οι Μαδριλένοι των 300εκ. για την 4άρα απ την ομάδα Γ Εθνικής?
Μην λέμε κι ότι θελουμε...
Γιατί μπάλα ξέρεις και βλέπεις..
Οτι λείπουν στοιχεία απ την ομάδα,συμφωνώ,αλλά τώρα ο άνθρωπος βρίσκεται καβάλα,πως να το κάνουμε?