Saturday, November 14, 2009

Πας και δεν πας...


Kουλούρια! Οχι ότι περιμέναμε και κάτι διαφορετικό. Μη σου πω ότι τα κουλούρια μια χαρά αποτέλεσμα είναι. Ουσιαστικά είναι το μόνο αποτέλεσμα που μπορούσε να μας δώσει ελπίδες για τη ρεβάνς, από την στιγμή που δεν ήρθε η νίκη (πώς να έρθει η νίκη θα μου πεις...). Γιατί έτσι υπάρχει και μία περίπτωση (μία λέμε έτσι;) να το κλέψεις ...κλεφτοκοτάδικα το αποτέλεσμα στο Ντόνετσκ. Ενώ έτσι και είχες πάρει τη νίκη με κανα φτωχό 1-0, στη ρεβάνς θα έμπαινε μέσα η Ουκρανέζα και θα μασούσε σίδερα και θα την είχες την τριάρα στο τσεπάκι (όχι ότι τώρα θα την αποφύγεις στα σίγουρα, αλλά λέμε!). Και μη μου πεις ότι θα κατάφερνες να την κρατήσεις μακριά από την εστία σου.


Αν πάλι είχες φέρει ισοπαλία με γκολ, αντίο ζωή από σήμερα. Τι να πας να κάνεις στο Ντόνετσκ έτσι και είχες φάει γκολ στο ΟΑΚΑ; Να κολλήσεις τη γρίπη των χοίρων; Καλύτερα να μην πήγαινες καθόλου.

Ενώ με το χηνάρι χωρίς γκολ; Θα κυνηγήσει μεν η Ουκρανέζα την νίκη, αλλά έτσι και το κρατήσεις στο 1-0 το σκορ, μπορεί να καταφέρεις με κάποιο τρόπο να βάλεις κι εσύ ένα και να πάρεις την πρόκριση. Πού ξέρεις! Στη μπάλα όλα γίνονται.


Κατά τ΄ άλλα το ματσάκι μία από τα ίδια. Χάλι μαύρο. Προβλέψιμη ομάδα, μέτρια εμφάνιση, παίκτες χωρίς πάθος που ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Τελικά θέλουν να πάνε Μουντιάλ ή δεν θέλουν; Γιατί εμένα μάλλον την εντύπωση ότι δεν θέλουν μου έδωσαν. Κι από την άλλη η Ουκρανία. Που μάλλον δεν πολυκαιγόταν να κερδίσει. Γιατί ήταν φανερό ότι αν ήθελε να ανεβάσει ταχύτητα θα ανέβαζε. Ποιος θα μπορούσε να τη σταματήσει;

Ασε τώρα ο Ρεχάγκελ. Ο προπονητής που κατεβάζει την ομάδα χωρίς κέντρο. Κατσουράνης και Καραγκούνης και από εκεί και πέρα το χάος. Και μη μου πεις τώρα ότι είχανε δίπλα τον Σπυρό και τον Βύντρα γιατί θα βάλω τα γέλια. Βύντρα φουλ μπακ; (Μια χαρά τα πήγε ο Βύντρα, αλλά φουλ μπακ δεν είναι πώς να το κάνουμε!). Θα μου πεις, είχε να βάλει και καναν άλλο; Σωστό κι αυτό!

Τα τσαλίμια σε μάραναν...

Και μη σου πω για το άλλο ανέκδοτο, την εμφάνιση του Σαμαρά. Τι χάλι μαύρο ήταν αυτό! Και τον κράτησε φίλε μου μέσα σε όλο τον αγώνα. Και πάει και βγάζει τον Γκέκα και βάζει τον Χάρυ. Και μετά βάζει τον Κάγκουρα και βγάζει τον Σάλπι. Αλλού γι΄ αλλού οι αλλαγές, όχι για αυτούς που έβαλε (αν και ο Χάρυ μάλλον δεν είχε καμιά δουλειά) όσο για αυτούς που έβγαλε.

Από ανάπτυξη τώρα ε! Αλλη ομορφιά. Ούτε μια φάση δεν πρέπει να έχει δουλευτεί στην Εθνική. Ο,τι έκαναν οι δικοί μας. Ο,τι κάνουν ο Κάρα ο Σάλπι και ο Κατσούρ στο Παναθηναϊκό, αυτό έβλεπες στον αγώνα.


Τέλος πάντων, τελείωσε κι αυτό το μαρτύριο, θα πάμε και στην Ουκρανία να τα αρπάξουμε, εκτός αν κοιμηθεί ο θεός (χλωμό το κόβω, χόρτασε ύπνο στο Euro της Πορτογαλίας, δεν βλέπω να κοιμάται άλλο για τα επόμενα 100 χρόνια) θα πάει και ο μπαρμπα Οτο πίσω στην πατρίδα του και θα γυρίσουμε σελίδα. Νάναι καλά που μας οδήγησε στο Euro, αλλά αδερφάκι μου δεν αντέχεται αυτό το πράγμα, ας αναλάβει κανας άλλος μπας και πάμε παραπέρα. Μπας και δούμε καμιά φάση, καμιά ανάπτυξη, κανα πλάνο ρε αδερφέ! (Ελπίζω μόνο να μην είναι ο Σάντος, γιατί πολύ τον βλέπω να τριγυρίζει την Εθνική και δεν θα το αντέξω αυτό το πράγμα).

Και να κάτσουμε ωραία και καλά να παρακολουθήσουμε το Μουντιάλ με την ησυχία μας χωρίς να φοβόμαστε μην ξεφτιλιστούμε και ούτε να δηλητηριάζουμε τις ψυχές μας αν η Εθνική δεν τα πάει καλά. Και να ξεκουραστούν και οι δικοί μας οι παίκτες που έτσι και πάνε στο Μουντιάλ θα κάψουν φλάντζα.

Αν πάλι είναι γραφτό να γίνει η ανατροπή και την πάρουμε την πρόκριση, μαγκιά τους! Θα τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο. Αλλά μέχρι εκεί. Μην ξεγελαστούμε και τη δούμε ξαφνικά ότι έχουμε ομαδάρα, αυτό εννοώ.


Κουνάει μαντίλι ο μπαρμπα Οτο...

"Μιλάει" στη μπάλα ο Λουκάς!


Η ΕΞΕΔΡΑ


Ατσα και Choreo!


Oεεε Ελλάς ολέ ολέ!


Δεν έλειψε και το κιτσαριό...


ΟΙ VIPS

Η "Τάτι" με τη Λυδία



Και ο ΠΑΟΚ ήταν εκεί!
Ζαγόρ - Σάντος - Βρύζας



Παρών και ο Φάδερ


Ο Junior του Χόχου


Βρε ποιον μου θυμίζει, ποιον μου θυμίζει...
(και από κάτω ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας)


Scratch: Πλάκα - πλάκα το έβαλε το γκολάκι πάλι ο Βεληγκέκας, άσχετο που δεν μέτρησε.

Scratch 1: Στα ραδιόφωνα "λυσσάξανε" ότι οι διαιτητές έπαιξαν Ουκρανία λόγω του επόμενου Euro που έχει αναλάβει. Είχε λέει τόσους παίκτες σε όριο καρτών και δεν πήρε κανείς. Χώρια το γκολ που μας ακύρωσαν. (Βρε λες;)

Scratch 2: Με την Ουκρανία παίζαμε κι ένα πλάνο με κανα δίμετρο ...άλογο δεν έδειξε η TV. Oύτε και βρήκα καμιά φωτο. Εγώ προσπάθησα πάντως να το ξέρετε!

Scrtatch 3 (Ασχετο): Aυτός ο Τοροσίδης τι γίνεται ρε παιδιά; Ακόμα αναρρώνει ή "καθαρίζει"από τίποτα ουσίες για να παίξει στο ματσάκι με μας;

Scratch 4 (Καρα-άσχετο): Αντε να τελειώνει το παραμύθι με την Εθνική να μαζευτούνε οι παίκτες γιατί δεν μας βλέπω καλά. Με τη Θέλξη ο Γιούρκας στο "Κέντρο Αθηνών", ξεσάλωμα και ο Λέτο ποιος ξέρει πού... Λεπτομέρειες δεν βρήκα σε ένα νυχτερινό κλαμπ λέει, βρήκα όμως φωτογραφίες. Αρχισε μια κοπέλα έναν αισθησιακό χορό και ανέβηκε κι αυτός μαζί της στο τραπέζι. Θαυμάστε τον (και μαζέψτε τον!)




50 comments:

pensierix said...

Ακουσα τον Σωτηρακόπουλο στο ραδιόφωνο να λέει: "Ο Μιχαηλιτσένκο σήμερα πήρε την ταυτότητα και το πορτοφόλι του Ρεχάγκελ". Δηλαδή, αν του είχε βάλει 2-3 γκολάκια, του έκανε 8-10 φάσεις τί θα του είχε πάρει;

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι, αν οι Ουκρανοί παίξαν με σβηστές τις μηχανές σήμερα, κακό του κεφαλιού τους! Βρήκαν απέναντί τους μια ομάδα ντεφορμέ, με απουσίες, με γκρίνια και μουρμούρα στις τάξεις της, χειρότερη από αυτούς έτσι κι αλλιώς και τι κατάφεραν; Της πρόσφεραν τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο εξ αρχής θα μπορούσε να κυνηγήσει την πρόκριση, τον κλεφτοπόλεμο...Μέ ένα στημένο, με μιά αντεπίθεση, αυτό δηλαδή που κάνει χρόόόόνια τώρα. Τους "επικήδειους" μετά το ματς από τους ΑΡΔ, ειλικρινά δεν τους κατάλαβα. Ούτε η Ουκρανία είναι η υπερομάδα, ούτε οι πιθανότητες πρόκρισης που είχαμε,με βάση τη δυναμικότητα των δύο ομάδων, είναι λιγότερες από αυτές που εξ αρχής είχαμε...

gatti said...

@pensierix: Βάσει αποτελέσματος ο Ρεχάγκελ είναι ο κερδισμένος κι ας μην φαίνεται στους πολλούς έτσι. Μπήκε για να μη χάσει και το κατάφερε. Αρα μάλλον κερδισμένος είναι.

Ο Μιχαηλτσένκο όντως του πρόσφερε τον μόνο τρόπο που ήξερε ο Γερμανός για να διεκδικήσει την πρόκριση.

Αλλά από μια μεριά ήταν απόλυτα λογικό αυτό που έκανε ο Ουκρανός. Σε τέτοια ματς πας στα σίγουρα, δεν ρισκάρεις. Δεν είδες πώς πήγαν και τα υπόλοιπα ματς των μπαράζ; Στο ίδιο μοτίβο.

Εγώ το πιστεύω ότι έπαιξε με σβηστές μηχανές η Ουκρανία. Υπερομάδα σίγουρα δεν είναι και ούτε αποκλείω να πάρουμε εμείς την πρόκριση στο τέλος. Αλλά νομίζω ότι αν θέλει μπορεί να παίξει καλύτερα. Εμείς είμαστε που δεν μπορούμε.

fl@neur said...

@gatti
Μερσί για το κομπλιμαν περί "ψαγμένης" άποψης (φυσικά δεν ισχύει για όλους και για όλα).
Όλα τα λεφτά η λεζάντα "Παρών κι ο Φάδερ"!!!
Πάλι έσκισες, με ανάλυση και ύφος. ΥΓ. Στη γερμανική τηλεόραση, που έδειξε το δεύτερο ημίχρονο, ο σχολιαστής έλεγε συνέχεια, ο τάδε, Panathinaikos, ο τάδε, spielt für Panathinaikos, ο δείνα, Panahinaikos, αφού νόμιζα ότι ξανάβλεπα το ΠΑΟ-Βρέμη. Για τον θρύ-νο δεν πήρε τίποτα το αυτί μου, πλην του Μήτρογλου, λόγω του ότι μεγάλωσε Γερμανία.

Nick Triantos said...

Oi allages tou Rehaggel shmera eisav ave3hghtes alla kai aytoi pou ebale dev katalaba akriBws se ti Qa bohQousan afou to problhma htav sth dhmiourgia.

1) Se paixvidi me tetoia shmasia dev bgazeis ton 1o sou skorer (Gkekas) idiws otav aytos dev exei kan trofodothQei

2) H monh elpida ths EQnikhs mprosta htav sth de3ia pleyra o Salpiggidhs kai ton kanei allagh

3) O Samaras htav se kakisth mera. Otav h mpala erxotav sta podia tou, h' Qa thn poulage h' Qa thn exave. O Samaras menei mesa.


4) O Karagkounhs kai o Katsour eisav metrioi. Eixame eva karo sthmmena kai oi ekteleseis tou Kara eisan APARADEKTES...Parola ayta aytous dev mporeis na tous bgaleis. Epeidh omws yparxei proBlhma sthn kykloforia giati re Otto dev bgazeis ton Samara mias kai paizeis hdh me 10 kai de bazeis evav dimiourgiko? Px. Ton Ninh?

Aveta Qa mporouse na tou dwsei eykairia shmera.

Epishs...Eav h UEFA esprwxve thn Oukrania, Qa tous edinan ena penalty sth fash tou Kyrgiakou. Oi Aggloi sto Sentanta eskouzav oti einai penalty kai nomizw oti prepei na htav.

Oi Oukranoi kateBhkan gia na mh xasoun kai phrav thn isopalia aveta.

H EQnikh htav apla tragikh kai me tetoies emfaviseis sthn Oukravia Qa htthQei. H Oukravia einai POLY kalyterh omada ap' oti edei3e shmera. Gia mas omws, fobamai, oti dev isxyei sto idio.

pensierix said...

Μπορεί να κατέβηκαν οι Ουκρανοί για την ισοπαλία(που είναι θεμιτό), να έπαιξαν στο ρελαντί κτλ αλλά εγώ πιστεύω ότι μας υπερεκτίμησαν και μας κράτησαν στο παιχνίδι...Μπορεί εκεί να μην προλαβαίνουμε να μαζεύουμε αλλά, αν ήμουν στη θέση των Ουκρανών θα ένοιωθα ότι έχασα μια ευκαιρία να τελειώνω μια και καλή με τη πρόκριση...Σιγά τα ρίσκα που θα έπαιρνα για να νικήσω μια εθνική χωρίς αμυντικά χαφ κι επιθετικό το Μήτρογλου...

ΥΓ
Λέτε να κάνει καμιά εκπληξούλα με Νίνη ο Γερμανός, και να τους έρθει των Ουκρανών από εκεί που δεν το περιμένουν;

koutavaki said...

Τι κρίμα να μην κληρωθούμε με την Πορτογαλία...Και να μην κατεβαίναμε στο γήπεδο,εμείς θα περνούσαμε.Όχι επειδή έχουμε καλύτερη ομάδα,αλλά επειδή ως γνωστόν είναι πελάτες μας.Πλέον και σε συλλογικό επίπεδο(π.χ. πέρσι Γαύρος -Μπενφίκα).Καλά για Εθνικές δε συζητώ!Κρίμα...
Υ.Γ.:Τι?Δεν πιστεύω να περίμενες σχόλια για τον αγώνα?

-billys- said...

Συγνώμη αλλά δεν την καταλαβαίνω αυτή την απαξίωση της Εθνικής ομάδας, μήπως πάμε να την καταντήσουμε σαν τις ομάδες μας που τρωγόμαστε όλη μέρα για τον προπονητή τους παίκτες και την διοίκηση;
Όποιος θέλει να δει θέαμα να γίνει οπαδός της Βραζιλίας παδιά (αν και εκεί χλωμό το βλέπω), η Εθνική θέαμα δεν έδωσε ποτέ και ούτε θα δώσει, και ο λόγος είναι απλός, δεν έχουμε τέτοιους παίκτες ρε παιδιά, μήπως δηλαδή δίνουν κανένα τρομερό θέαμα στις ομάδες τους και στην Εθνική σέρνονται;
Χειρότεροι είναι στις ομάδες τους ή στην καλύτερη παίζουν ακριβώς το ίδιο.
Είναι κρίμα να τους στήνουμε στον τοίχο μετά από κάθε αποτέλεσμα και ειδικά να το κάνουν αυτό οι φίλαθλοι του παναθηναϊκού, γιατί μέσα σε αυτήν την Εθνική έπαιζαν 6 παίκτες του, και κάποιος ήθελε και την Νίνη λέει μέσα για να γίνουν 7 οι παίκτες, ποιος ο λόγος όμως να τον βάλει; Εδώ βάζει 6 και δεν γλίτωσε το κράξιμο, θα το γλίτωνε αν έβαζε 7 δηλαδή;
Το ξέραμε παιδιά και από πριν ότι αυτή η Εθνική (στάνη) αυτό το γάλα βγάζει, ξέρουμε ότι έχουμε έναν προπονητή που έχει τα κολλήματα του, με αυτά τα κολλήματα ανεβήκαμε επίπεδο όμως και φτάσαμε από Εθνική της φάπας να είμαστε στις καλές μικρομεσαίες ομάδες, και εκεί είναι η πραγματική μας θέση.
Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι διώχνοντας τον Όθωνα και φέρνοντας έναν άλλον (Σάντος-Μπάγεβιτς) αυτή η ομάδα θα πάει καλύτερα;
Και όσο για τις αλλαγές, επιτρέψτε μου να πω ότι Γκέκας εχθές μέσα στο γήπεδο δεν υπήρχε, σίγουρα είναι ο πρώτος μας σκόρερ αλλά ας πούμε ότι οι Ουκρανοί μάλλον τον είχαν διαβάσει καλά.
Ο Σαλπιγγίδης ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά το 60' δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του, το αριστερό τους μπακ κατάφερε μετά το 60' να βγει 2 φορές μπροστά χωρίς να τον ακολουθήσει ο Σάλπι, άσχετα αν οι σέντρες του πήγαν έξω από το ολυμπιακό στάδιο.
Για τον Σαμαρά που λέτε είναι από τους παίκτες που δεν κρύβονται μέσα στο παιχνίδι, πήρε πολλές πρωτοβουλίες αλλά καμία δεν του βγήκε, είναι καλός παίκτης για τα κυβικά της Ελλάδας και στο άλλο παιχνίδι μπορεί να του βγουν.
Αν δεν κάνω λάθος και η Ουκρανία αλλαγή τον επιθετικό της έκανε και έναν μεσοεπιθετικό, που σημαίνει ότι και οι δυο ομάδες έκλεισαν καλά την άμυνα τους και δεν φάνηκε κανένας επιθετικός, όπως και ο Σεφτσένκο που είναι και ότι καλύτερο έχουν.
Και για να μην σας κουράζω άλλο, αυτός ήταν και είναι ο μοναδικός τρόπος για να διεκδικήσει την πρόκριση η Εθνική, έτσι έκανε πάντα άλλωστε, απλά κάποιες φορές τις δυο ευκαιρίες που θα κάνει θα βάλει ένα γκολ, ενώ εχθές δεν το έβαλε.
Την καλημέρα μου.....

eforas said...

Πλήρης και εμπεριστατωμένη η ανάλυση, δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Όσο για τα δίμετρα, πιστεύω ότι θα δούμε την Τετάρτη, μόνο που θα φοράνε μάσκες! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! Καλημέρα μας!

Elpis Cameraman said...

Με την Ουκρανία παίζαμε κι ένα πλάνο με κανα δίμετρο ...άλογο δεν έδειξε η TV. Oύτε και βρήκα καμιά φωτο. Εγώ προσπάθησα πάντως να το ξέρετε!

Αυτο. Τιποτα αλλο για χτες. Κριμα. :)

gatti said...

@fl@neur: Πώς να μην είναι ο Φάδερ παρών; Ο ...Παναθηναϊκός έπαιζε! :)))

Γι΄ αυτό δεν έχουμε την ...απαίτηση να δούμε μπάλα. Αλλά ο Παναθηναϊκός τουλάχιστον κερδίζει φέτος! Την Εθνική δεν την βλέπω...

ΥΓ. Στη Γερμανία ζεις;

gatti said...

@Nick Triantos: Συμφωνώ Νick, άλλωστε αυτό γράφω κι εγώ. Δεν ήταν σωστές οι αλλαγές. Εβγαλε αυτούς που δεν έπρεπε και δεν έβγαλε αυτόν που έπρεπε να βγει πρώτος - πρώτος.

Οι Καραγκούνης και Κατσουράνης ήταν όντως μέτριοι. Αλήθεια, θα βγάλουν αυτοί οι παίκτες ένα ακόμα 90λεπτο στο Ντόνετσκ; Χλωμό μου φαίνεται. Είναι πολύ καταπονημένοι.

Και πράγματι δεν βοήθησαν καθόλου τα στημένα. Η Εθνική ομάδα από αυτά περιμένει. Οταν ο Καραγκούνης τα εκτελεί μ΄ αυτόν τον τρόπο δεν έχουμε καμία τύχη.

Κι εγώ δεν το πιστεύω επί της ουσίας ότι σπρώχνεται η Ουκρανία, εμείς παντού βλέπουμε συνωμοσίες. Εχουμε συνηθίσει από το ελληνικό πρωτάθλημα...

Συμφωνώ και με την τελευταία παράγραφο, είναι αυτό που έγραψα παραπάνω στον pensierix. Οι Ουκρανοί μπορούν να παρουσιαστούν καλύτεροι, εμείς όχι.

ΥΓ. Ωστε στο Sentanta τα βλέπεις τα ματς. Γι΄ αυτό δεν σου ξεφεύγει τίποτα! :))

gatti said...

@pensierix: Oτι έχασαν την ευκαιρία οι Ουκρανοί, την έχασαν πράγματι. Αλλά ίσως στη ζυγαριά του Μιχαηλτσένκο η σιγουριά μέτρησε παραπάνω από ένα ρίσκο που μπορεί και να μη του έβγαινε τελικά.

ΥΓ. Εκπληξούλα ο Οτο; Μπααααα. Tον έχεις εσύ για άνθρωπο των εκπλήξεων; Αλλά πάλι... Ποτέ μη λες ποτέ...

gatti said...

koutavaki: Δεν έχεις κι άδικο. Εχουμε πάρει τον αέρα των Πορτογάλων. Δεν είναι μόνο ο γαύρος με την Μπενφίκα πέρσι. Είναι και η ΑΕΚ με τη Μπενφίκα φέτος!

ΥΓ. Οχι δεν έχω τέτοιες απαιτήσεις! Tι να σχολιάσεις άλλωστε; :))))

gatti said...

@-billys-: Δεν νομίζω ότι απαξιώνουμε την Εθνική, αλλά ότι θέτουμε τα πράγματα σε ρεαλιστική βάση. Ούτε ζητήσαμε να δούμε θέαμα και τσαλιμάκια. Αλλά μια στοιχειώδη ανάπτυξη, ένα σχέδιο βρε παιδί μου, έχουμε την απαίτηση να το δούμε. Εχουμε παραγνωριστεί άλλωστε εμείς κι αυτός. Σε όλα τα πράγματα χρειάζεται ανανέωση. Νέα αύρα.

Και πάλι δεν νομίζω ότι τον κράζουμε τον Ρεχάγκελ (περίμενε να αποκλειστούμε την Τετάρτη και τότε θα δεις τι θα πει κράξιμο) όταν λέμε ότι δεν ήταν σωστές οι αλλαγές του.

Μήπως αυτό δεν το κάνουμε με τις ομάδες μας; Δεν τα ακούνε οι προπονητές όταν κάνουν αποτυχημένες αλλαγές; Θα έπρεπε ο Οτο να αποτελέσει εξαίρεση;

Εχεις δίκιο σ΄ αυτό που λες, ότι οι ομάδες μας σέρνονται, άρα πώς περιμένουμε να δούμε θέαμα στην Εθνική. Και όταν μέσα στην ομάδα είναι οι περισσότεροι παίκτες του
Παναθηναϊκού που δεν παρουσιάζει θέαμα, είναι κάπου λογικό να μην παρουσιάζει ούτε η Εθνική. Από την άλλη, ό,τι συνδυασμό είδες, τον έκαναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού.

Καραγκούνης, Κατσουράνης και Σαλπιγγίδης έκαναν 1-2 πραγματάκια κι αυτά που έκαναν είναι αυτά που δουλεύουν στον Παναθηναϊκό. Η Εθνική δεν όφειλε να έχει δουλέψει άλλα δύο (πραγματάκια); Το είδες πουθενά αυτό; Επαναλαμβάνω δεν μιλάω για θέαμα, αυτό είναι πολυτέλεια, αλλά για έναν δυο συνδυασμούς, έναν - δύο αυτοματισμούς. Η Εθνική μου δίνει την εντύπωση ότι κινείται με αυτόματο πιλότο. Και έχω την αίσθηση πως ό,τι κάνουν οι παίκτες είναι δικές τους εμπνεύσεις και όχι κάποιο σχέδιο που προέρχεται από τον προπονητή.

Σαφώς γνωρίζουμε ότι "αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει". Εγώ προσωπικά δεν έχω την απαίτηση να ...ξανακερδίσουμε το Euro (δεν ξέρω αν έδωσα αυτή την εντύπωση με το ποστ...) αλλά κουράστηκα να βλέπω αυτή τη μονοδιάστατη ομάδα.

ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΑΠΟ ΚΑΤΩ

gatti said...

@-billys:- Από την άλλη, δεν παραβλέπω το γεγονός ότι ακόμα κι αν ο Ρεχάγκελ απέβαλε τις εμμονές του θα αντιμετώπιζε αντικειμενικό πρόβλημα να βρει άλλους παίκτες για να βάλει αντί για αυτούς που έχει τώρα. Και το σφάλμα δεν είναι ολοκληρωτικά δικό του, αλλά του ελληνικού ποδοσφαίρου. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ. Και πώς να υπάρχουν παίκτες, όταν εκτός του Παναθηναϊκού που επιμένει να διατηρεί μια ισορροπία μεταξύ Ελλήνων και ξένων στο ρόστερ του, οι άλλοι "μεγάλοι" έχουν γίνει ...εσπεράντο. Kαι καλώς ή κακώς ο Ρεχάγκελ (όπως και οι περισσότεροι προπονητές εδώ που τα λέμε...) από τους "μεγάλους" επιλέγουν. Πόσους παίκτες έχει ο Ολυμπιακός για να πάρει ο εκλέκτορας;

Εναν Αβραάμ, έναν Τόρο, τον Μήτρογλου και μετά το χάος. Πόσους έχει η ΑΕΚ; Τον Μάκο που δεν παίζει (και τους Παυλή, Ταχτσίδη στις Ελπίδες). Ο Αρης έχει μόνο τον Σηφάκη.

Και ο ΠΑΟΚ τον Χαλκιά, τον Φωτάκη και ίσως (αργότερα) τον Κουτσιανικούλη. Πώς θα πάρουν ευκαιρίες οι νέοι παίκτες για να αποτελέσουν αργότερα το οπλοστάσιο της Εθνικής ομάδας όταν δεν παίζουν στις ομάδες τους; Οπότε αν ρωτάς εμένα, δεν είμαι από αυτούς που ρίχνουν όλο το άδικο στον Ρεχάγκελ.

Πρέπει να τα δούμε όλα αυτά τα θέματα μαζί.

Αγωνιστικά τώρα, τον Γκέκα δεν τον βγάζεις ακόμα κι αν δεν έκανε τίποτα μέσα στο ματς. Γιατί είναι παίκτης που έχει το ένστικτο του γκολ, μπορεί να έχει σιγήσει για όλο το 90λεπτο και να σου βάλει γκολ από το πουθενά. Ο Σάλπι πάλι ήταν ο μόνος δραστήριος, οπότε ούτε αυτόν βγάζεις. "Παίζει" βέβαια να ισχύει αυτό που λες και να τον έβγαλε γιατί έμεινε από δυνάμεις.

Οσο για τον Σαμαρά, δεν τον απαξιώνει κανείς. Βεβαίως και είναι πολύ καλός παίκτης και ξέρει περισσότερη μπάλα από πολλούς άλλους διεθνείς. Η κριτική γίνεται για το συγκεκριμένο μόνο παιχνίδι. Καλώς ή κακώς δεν του βγήκε τίποτα στο ματς. Γιατί λοιπόν τον κρατάς μέσα και δεν τον κάνεις αλλαγή, ειδικά όταν του έχεις δώσει έναν ρόλο "κάτι σαν" δεκάρι, οπότε κάποιος άλλος μπορεί να προσφέρει περισσότερα σ΄ αυτή τη θέση;

Τέλος συμφωνώ πως αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος για να διεκδικήσει την πρόκριση η Εθνική και ο Ρεχάγκελ πέτυχε κατά το ήμισυ τον σκοπό του, αφού κράτησε το "μηδέν παθητικό". Αν κάτι συζητάμε είναι το γεγονός ότι "στέρησε" με τις επιλογές του την δυνατότητα από την ομάδα να πάρει τη νίκη. Επαναλαμβάνω πάντως ότι για μένα όσο παράδοξο κι αν ακούγεται το 0-0 είναι καλύτερο από μια νίκη με 1-0.

gatti said...

@eforas: Λες να πάθουμε (...πάθετε δηλαδή) τέτοια ζημιά και να είναι οι Ουκρανές στις εξέδρες με μάσκες; Τότε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! :))))

Καλημέρα!

gatti said...

@Elpis Cameraman: E ναι, προσπάθησα. Μία βρήκα, αλλά έμοιαζε περισσότερο με ταλαιπωρημένη οικιακή βοηθό παρά με αυτό που έχουν όλοι στο μυαλό τους όταν ακούνε για Ουκρανές. Οπότε είπα να μην απομυθοποιήσω το είδος...

;))))))

-billys- said...

@gatti
Σε αυτά που έγραψες τώρα συμφωνώ στα περισσότερα, μου άρεσαν πολύ αυτά που είπες για τους Έλληνες που δεν παίζουν πλέον στις ομάδες μας, μεγάλο θέμα, πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει αυτό, το λιγότερο που θα πρέπει να έχει μια ομάδα είναι 5-6 Έλληνες μέσα.
Όπως είπα και πριν "τσαλιμάκια" δεν θα δούμε ποτέ από την Εθνική μας, το ότι δεν βλέπεις σχέδιο ανάπτυξης, δεν είμαι σίγουρος ότι υπήρχε ακόμα και την εποχή της Πορτογαλίας, απλά νομίζω ότι τότε είχαμε παίκτες να εκτελούν τα στημένα ενώ τώρα όχι.
Το μοναδικό σχέδιο που είχε και έχει αυτή η ομάδα είναι το πως θα αμύνεται, στο πως θα επιτίθεται πάντα το άφηνε στην καλή διάθεση και στο ταλέντο κάποιον παικτών, το ίδιο κάνει και τώρα αλλά δεν έχουμε ούτε ρέντα ούτε και το σπρώξιμο της Πορτογαλίας από τους διαιτητές. Το αντίθετο θα έλεγα.
Αυτό που χαίρομαι με τον Ότο είναι ότι έκοψε αυτά που έκαναν οι ΑΡΔ τόσα χρόνια στην Εθνική, όποιον γούσταραν ή όποιον τους έλεγαν ότι πρέπει να μπει, πίεζαν καταστάσεις και τον έβαζαν, το ίδιο έκαναν και κάποιοι πρόεδροι-μάνατζερ, αυτά κόπηκαν και αυτό δεν αρέσει, είναι και ο κυριότερος λόγος για την επίθεση που δέχεται ο Ρεχάγκελ, κάτι σαν και αυτό που γίνεται με τον δικό σας, λάθη κάνει βέβαια, αλλά όταν βλέπεις τις κρητικές καταλαβαίνεις ότι για άλλον λόγο τον κτυπάνε.
Τώρα θα μου πεις ο Ότο δεν κάνει τέτοια; Θα σου πω ότι και αυτός τα ίδια κάνει -με την εταιρία της γυναίκας του- αλλά να σου πω το προτιμώ αυτό παρά αυτό που γινόταν τόσα χρόνια από τους δικούς μας.
Και κάτι για τα αγωνιστικά, μου λες ότι τον Γκέκα δεν τον βγάζεις γιατί μπορεί να σου κάνει το γκολ από το πουθενά παρόλο που χθες δεν φάνηκε καθόλου μέσα στο παιχνίδι, δεν λες όμως το ίδιο για τον Σαμαρά παρόλο που συμφωνείς ότι ξέρει περισσότερη μπάλα από πολλούς άλλους Έλληνες παίκτες, αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι αλλαγές είναι ένα ρίσκο που παίρνουν οι προπονητές και άλλοτε τους βγαίνει και άλλοτε όχι. Εμείς κάνουμε πάντα την κριτική μας μετά το τέλος του παιχνιδιού και αυτό είναι λίγο άδικο γι' αυτούς τις περισσότερες φορές.

paoad said...

Καλημέεεεεερες! Χθες, δεν κατάφερα να δω την Εθνική. Αλλά νιώθω σα να μην έχασα και τίποτα.

@pensierix

Να γίνει η έκπληξη με το Νίνη;;; Μπααα. Με τον Πλιάτσικα μπορεί.


Τελικά είμαι ο μοναδικός που συμπαθώ τον Χάρρρρρρρρρρυ;;;;;;


Υ.Γ Άσχετο με έθνική.. αλλά ο... δγορεγός , στον Παναθηναικός, αγωνίζεται σαν παλάιμαχος!!! ;))

paoad said...

Καλημέεεεεερες! Χθες, δεν κατάφερα να δω την Εθνική. Αλλά νιώθω σα να μην έχασα και τίποτα.

@pensierix

Να γίνει η έκπληξη με το Νίνη;;; Μπααα. Με τον Πλιάτσικα μπορεί.


Τελικά είμαι ο μοναδικός που συμπαθώ τον Χάρρρρρρρρρρυ;;;;;;


Υ.Γ Άσχετο με έθνική.. αλλά ο... δγορεγός , στον Παναθηναικός, αγωνίζεται σαν παλάιμαχος!!! ;))

Ντεμης said...

@ paoad

Όχι, κι εμένα μ΄ αρέσει ο Χάρρρυ!

@ Gatti

Δεν έχω να προσθέσω κάτι, πολύ σωστά όλα που γράφεις κι εσύ και οι φίλοι. Εγώ πήγα, δεν ήταν άσχημα, θυμήθηκα μέρες τού 2004 (όχι ότι είχα πάει εκεί! για την ατμόσφαιρα λέω) Πάντως τότε παίζαμε καλύτερα, μάς προσέφερε περισσότερες συγκινήσεις, πώς να το κάνουμε;....
Εγώ θα πρωτοτυπήσω: ήθελα να δω για μια φορά live τον "παικταρά" τον ουκρανό Τσαγγάρη (τον Σιέφτσιενκα ντε, που όλοι τον λένε Σεβτσένκο χωρίς να έχω καταλάβει το γιατί) Πολύ απογοητεύτηκα.....

ΥΓ: καλά για τις δίμετρες.... αλλά μια φωτό του κορυφαίου τού γηπέδου, Παπασταθόπουλου, δεν βρήκες;! Κι ούτε μια λέξη για την απόδοσή του από κανέναν; Πολύ με στεναχωρείτε. Sokrates come back!

Nick Triantos said...

Re Kwsto (billys) plaka mou kaneis? Siga mh kai den s' epairva xampari. :-)

O Gkekas gia na balei goal prepei na trofodothQei giati dev einai paikths pou mporei na kanei tis dikes tou eykairies. O Samaras mporei, alla xqes htav apla kakistos. Oti pervage ap' ta podia tou epiQetika htav xamenh epiqesh. Me 10 epaizes xQes.

Oi Aggloi sto Setanta pou ton parakolouQoun synexws sthn Skwtia dev mporousan na pistepsoun oti aytos htav o Samaras. Dev eipe kaneis oti o Samaras dev exei talento. Ayto pou leme oti sto sygkekrimeno paixvidi o Samaras eprepe na einai ginei allagh kai Oxi o Gkekas.

Dev apa3iwvei kaneis ton Otto kai thn EQnikh. Isa isa pou merikoi mas pou eimaste xronia ektos ellados exoume perissoteres eyaisQhsies gia thn EQnikh apo pollous sthn Ellada kai epeidh akriBws exoume aytes tis eyaisQhsies h kritikh mas einai kai Qa einai poio kaystikh.

To problhma ths EQnikhs xQes htav sto kevtro opou oi Mykhalyk kai Tymoschuk mas eixav kopsei sta dyo. Avti loipon na enisxyqei to kevtro me allon enan dhmiourgiko paikth, evisxyqhke h epiqesh...

Nick Triantos said...

@paod...

Dev eisai o monos pou sympaQeis ton Xaristea. Kai 'gw ton sympaQw giati kanei polles douleies sto ghpedo kai paroti dev skorarei, genika einai poly einai xrhsimos paikths.

paoad said...

paoad βρε Nick..

Nick Triantos said...

Ton paraithsane ton Papakwsta blepw. Siga mhn paraithQhke monos tou. Apla Qa ekanan mia symfwvia me to...azhmiwto kai paraithQhke gia logous "eyQy3ias"...

Edw kai 1,5-2 mhnes syzhthte oti psaxvei gia proponhth h KaBala twra tou bghke h eyQy3ia tou Papakwsta?

H plaka einai oti sthn KaBala dierreysan einai eviwsan "ekplh3h" me thn paraithsh.

Istories gia Zoulou...

gatti said...

@-billys-: Χαίρομαι που συμφωνούμε. Αλλωστε νομίζω ότι το θέμα των νέων παικτών που δεν παίρνουν ευκαιρίες και η μάστιγα των ξένων και κοινοτικών στις ελληνικές ομάδες σε ποσοστό περίπου 80% είναι πολύ πιο σημαντικό πρόβλημα από το πώς παίζει η Εθνική.

Aυτό ακριβώς το "σχέδιο" της Εθνικής που είναι μόνο το πώς θα αμύνεται και πώς θα καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου της είναι που κουράστηκα να βλέπω και θέλω να αλλάξει.

Σημαντική παράμετρος είναι και το ότι δεν έχουν αντικατασταθεί οι μεγάλοι παίκτες που είχε η Εθνική στο Euro 2004. Η Εθνική τώρα πια δεν έχει Ζαγοράκη, δεν έχει Ντέμη, δεν έχει Μπασινά, Δέλλα κ.λπ.

Εδώ αγωνίζεται ουσιαστικά χωρίς αμυντικό χαφ εδώ και τόσο καιρό (αφού ο Κατσουράνης δεν είναι πια ακριβώς αμυντικός χαφ).

Για τον Οτο ισχύει αυτό που λες. Εκοψε τις κλίκες και αυτό είναι προς τιμήν του. Και είναι κάτι που δεν σου κρύβω ότι φοβάμαι πως θα ξαναρχίσει με την αποχώρησή του, αφού όποιος κι αν τον αντικαταστήσει, ΕΙΔΙΚΑ αν είναι κάποιος προπονητής που δουλεύει ήδη στην Ελλάδα, θα έχει τους "δορυφόρους" του, με αποτέλεσμα η Εθνική να γίνει πάλι ένας "ανταποδοτικός" χώρος όπως ήταν προ Ρεχάγκελ. Αλλά αυτό είναι ένα ρίσκο που έτσι κι αλλιώς θα αναγκαστούμε να πάρουμε. Μεγάλωσε ο Γερμανός, κάποια στιγμή θα έφευγε από την Εθνική.

Για τα αγωνιστικά, με πρόλαβε ο Nick Triantos παρακάτω. Τα ίδια θα σου απαντούσα κι εγώ. Για τον Γκέκα στα είπα ήδη και παραπάνω. Για τον Σαμαρά, επειδή ακριβώς δεν είχε ρόλο επιθετικού χθες αλλά κάτι σαν χαφ, από την στιγμή που "δεν τράβηξε" καλύτερα θα ήταν να αντικατασταθεί από τον Νίνη ίσως όπως λένε οι περισσότεροι, μπας και καταφέρει η Εθνική να δημιουργήσει κάποιες φάσεις.

Και εννοείται ότι εμείς θα κάνουμε την κριτική μας. Πάντα εκ των υστέρων (δεν γίνεται και διαφορετικά) και πάντα θα φαινόμαστε μετά Χριστόν Προφήτες. Το έχω πει αυτό πολλές φορές και στην περίπτωση του Τεν Κάτε. Γι΄ αυτό συμφωνώ πως η κριτική μας θα πρέπει να είναι καλοπροαίρετη και όχι "ξέσκισμα". Αλλά εδώ δεν νομίζω να βγήκε κανείς να "ξεσκίσει" τον Ρεχάγκελ. Την γνώμη μας λέμε, θέλω να πιστεύω και με αρκετή μετριοπάθεια. Μακάρι να δείχναμε ανάλογη όταν κάναμε κριτική στις ομάδες μας.

gatti said...

@paoad: Δεν έχασες και τίποτα που δεν είδες το παιχνίδι. Είναι από αυτά που ξεχνιούνται γρήγορα. Δεν έχει κάτι που αξίζει να θυμάσαι.

Ο Χάρυ δεν μου είναι αντιπαθής. Ισα ίσα που είχα πει ότι στο Euro 2008 ήταν ο μόνος φιλότιμος που προσπάθησε πραγματικά και τα έδωσε όλα. Αλλά τόσα χρόνια Χάρυ, νισάφι!

Υ.Γ Άσχετο με έθνική.. αλλά ο... δγοσεγός , στον Παναθηναικό, αγωνίζεται σαν παλαίμαχος!!! ;))

Aρχίσαμε τη γκρίνια; :ppp

gatti said...

@Ντέμης: H ατμόσφαιρα ήταν πράγματι καλή σε αγώνα της Εθνικής στην Αθήνα, γιατί στην επαρχία υπάρχει έτσι κι αλλιώς αυτή η ατμόσφαιρα.

Ε, Σεβτσένκο τον μάθαμε, δεν ξέρουν όλοι ρώσικα σαν εσένα! (Αυτό πάλι με το "ο" που προφέρεται "α" όταν δεν τονίζεται τι κουλό που είναι...) - нина потапова - αν σου λέει κάτι... :))))

ΥΓ. Εχεις δίκιο. Μεγάλη παράλειψη η απουσία φωτογραφίας του Παπασταθόπουλου όπως και η αναφορά στην απόδοσή του. Ηταν πολύ καλός χθες!

gatti said...

@Nick Triantos: Μάλλον κάποια παρεξήγηση έχει γίνει. Ο billys δεν είναι αυτός που νομίζεις. Είναι οπαδός της ΑΕΚ, όχι του Παναθηναϊκού.

Συμφωνούμε τόσο για Γκέκα όσο και για Σαμαρά. Ο Σαμαράς είναι καλός παίκτης, απλώς δεν του βγήκε τίποτα χθες.

Ο Ρεχάγκελ έπρεπε πράγματι να ενισχύσει το κέντρο και όχι την επίθεση.

Οσο για τον Παπακώστα, εγώ πραγματικά απορώ. Δηλαδή τι παραπάνω θα έπρεπε να κάνει η Καβάλα για να είναι ευχαριστημένοι από τον Παπακώστα; Δεν ξέρω αν τον "παραίτησαν" ή παραιτήθηκε μόνος του. Πάντως εγώ αν ήμουν στη θέση του θα είχα ενοχληθεί αν είχα την ομάδα σε τόσο υψηλή θέση στο πρωτάθλημα και άκουγα από την αρχή της σεζόν ότι είμαι υπ΄ ατμόν...

pensierix said...

Αν αρχίσουμε να ψάνουμε πως προφέρονται σωστά τα ονόματα των παικτών, τελειωμό δεν θα 'χουμε...Μερικά είναι γλωσσοδέτης, άλλα θα τα προφέρεις στο περίπου όταν η γλώσσα σου δεν έχει παρόμοιους ήχους...Υπάρχουν και κάποια, όμως, που αρχίζει ο πρώτος ΑΡΔ να τα προφέρει λανθασμένα και μετά γίνονται συνήθεια...Για χρόόόόόνια πχ ακούγαμε το "Γκαρμπαχόθα" από τον Χατζηγεωργίου, επειδή Ισπανός χωρίς "θ" δε νοείται...Κι επειδή το γύρισα στο μπάσκετ, ο Σάρας λέγεται "Γιασικέβιτσιους", με παχύ "σ" και τόνο στο "ε". Κάπως έτσι( στο περίπου) το έχω ακούσει από τον ίδιο στο youtube...

Και μέσα σ'όλα αυτά, έχουμε και τον paoad να παραπονιέται επειδή ο Nick του χάλασε το...nick! Αντί να λεει "ευχαριστώ" που βρέθηκε επιτέλους κάποιος που του έδωσε σημασία και απάντησε(!!!) σε αυτά που γράφει, κάνει και παράπονα...

:pppppp

houli_v said...

Απ' ότι κατάλαβα gatti δεν είδες το ματς στην τηλεόραση. Λυπάμαι αλλά έχασες.

Ότι άξιζε από το ματς ήταν το ρεσιτάλ Σωτηρακόπουλου. Πέραν του ότι από την αρχή είχε προβλέψει τα πάντα το τι αγάπη για τον Ότο άλλο πράγμα. Με αποκορύφωμα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου που επιτέλους παραδέχτηκε ότι το γκολ του Γκέκα δεν ήταν οφσάϊντ αλλά όπως επισήμανε με την απόδοση που είχαμε κανονικά δεν το δικαιούμασταν (τέτοια αντικειμενικότητα). Επίσης κάθε τόσο επαναλάμβανε για τον προπονητή της Ουκρανίας ότι ναι αυτός είναι προπονητής και όχι σαν το δικό μας. Είχε και ένα πολύ ωραίο παραλήρημα λίγο πριν το τέλος περί κακών ελλήνων φιλάθλων αλλά αυτό μάλλον οφείλονταν ότι άλλαξε ο Οτο τον απίστευτα αγαπημένο του Γκέκα. Γενικότερα πολύ ωραία περάσαμε.

Ελπίζω τη ρεβανς να τη μεταδώσει πάλι ο συμπαθής δημοσιογράφος. Δε το χάνω με τίποτα.

Φιλιά gatti :)

gatti said...

@pensierix: Το θέμα της προφοράς και του τονισμού των ονομάτων είναι τεράστιο. Ο καθένας όπως βολεύεται. Εκείνος που το παρακάνει με τα ονόματα και τις προφορές είναι ο Σπυρόπουλος. Ξέρεις τι είναι να λες τόσα χρόνια Διναμό και ξαφνικά να ακούς Ντινάμο; Να λες Παρτιζάν και να ακούς Παρτίζαν. Οχι κύριε, δεν με νοιάζει αν είναι πιο σωστό όπως το λες. Εγώ το θέλω όπως το έμαθα πριν χρόνια και το έχω συνηθίσει. Γι΄ αυτό και τη Σαχτάρ την λέω - και θα συνεχίσω - Σαχτιόρ!

ΥΓ. Τον τσιγκλάς όμως κι εσύ τον paoad, συνέχεια! :)))))

gatti said...

@houli_v: Aπό την τηλεόραση το είδα, αλλά συνήθως χαμηλώνω τη φωνή και ακούω τη ραδιοφωνική μετάδοση. Χάνω ένα μέρος από την ατμόσφαιρα, αλλά το βρίσκω καλύτερο για την ψυχική μου υγεία. Ασε που στο ραδιόφωνο έχει περισσότερη πλάκα.


Φιλιά houli μου! :))))

fl@neur said...

@gatti & co
Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσω, ότι η "θεωρία περί γιαγιάς" είναι μπαλαφάρα, πλάκα έκανα με τον Τουήτη και τον Συλβέστρο, ένεκα το φοβερό σενάριο του Κογιότ, που επι τέλους κερδίζει τον Μπημπήπ.
Κατά δεύτερον, για να πούμε και του Όττο το δίκηο, εκεί που μάς πήγε, παραπάνω δεν έχει, όλος ο κόσμος ξέρει ότι η Ελλάδα πήρε το Euro 2004, όπως κάποτε η Δανία κλπ.
Το θέμα είναι ότι: πρώτον, δεν διδαχτήκαμε τίποτα από εκείνο το Euro, ώστε να επενδύσουμε στο μέλλον, σε πρόγραμμα, παίκτες, υποδομές ΚΑΙ νοοτροπία και δεύτερον, ξεχνάμε, ότι μπορεί οι loosers και οι λεγεωνάριοι να σήκωσαν ψηλά το... τιμημένο, αλλά η μεγάλη Εθνική ήταν εκείνη, που από βλακεία δεν πήγε στο Παγκόσμιο του 1970 (ας είναι καλά το γινάτι του Δομάζου, που παραμένει πάντως ο μεγαλύτερος παίκτης που έβγαλε η Ελλάδα).
Ο Όττο ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε, νομίζω ότι κι ο ίδιος κουράστηκε μ' εμάς και με τη Beate.
Αυτή η Εθνική δεν αξίζει να πάει στο Παγκόσμιο, δεν πειράζει, να ξεκουραστούν λίγο κι οι δικοί μας για του χρόνου.
Πάντως, απόψεις και εκτιμήσεις στο blog, ψύχραιμες και πολυσυλλεκτικές.
Keep scratching

pensierix said...

@ fl@neur

Πρέπει να είναι κάποιος πολύ εύθιχτος και σοβαροφανής για να μην καταλάβει ότι έκανες πλάκα! Τέτοιου είδους "φρούτα", άλλωστε, δεν ευδοκιμούν εδώ μέσα...Το κλίμα δεν τα σηκώνει!

;)))

paoad said...

Δε γ-κ-ρ-ι-ν-ι-ά-ζ-ω.... μια διαπίστωση έκανα... ωχου. Τελικά, καλύτερα να σου βγεί το μάτι παρά το όνομα.

Δες μου λες, εσύ... Είναι Κυριακή βράδυ και δεν έχεις ανεβάσει ακόμα τίποτα(!). Τι, μ'ένα αφιέρωμα στην Εθνική νομίζεις ότι καθάρισες;


@pensierix

Τόσο όμορφο nickname, αμαρτία να μη το γράφεις σωστά. :)


Υ.Γ Ευχαριστώ Nick!!! :D
Υ.Γ2 ..Ζηλιάρη!

gatti said...

@fl@neur: Ηταν φανερό ότι έκανες πλάκα και ήθελες να μας "τσιτώσεις"! :))))

Συμφωνούμε για τον Οτο, μας πήγε τόσο ψηλά που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ούτε στα πιο τρελά όνειρά μας. Τότε θα έπρεπε να φύγει για να τον θυμόμαστε πάντα με λατρεία και να μην εκφυλιστεί η σχέση μας μαζί του. Δεν το έκανε, γιατί προφανώς πίστευε ότι θα φτάσει μαζί μας και στο Μουντιάλ της Γερμανίας. Ας είναι.

Του χρωστάμε πολλά και καλό είναι να το θυμόμαστε αυτό.

Από την άλλη σαφώς και δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την μεγάλη ευκαιρία που είναι σχεδόν αδύνατο να μας δοθεί ξανά. Δεν είναι η μόνη φορά. Ούτε την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε.

Ναι, αυτή η Εθνική δεν αξίζει να πάει στο Μουντιάλ κι αν δεν πάει θα ξεκουραστούν και οι παίκτες μας. Αλλά αν καταφέρει να πάει θα πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα της και να πούμε κι ένα μπράβο σε παίκτες - προπονητή αν τα καταφέρουν. Αν όχι, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τελείωσε ο κύκλος της Εθνικής του Euro 2004 και να γυρίσουμε σελίδα.

gatti said...

@pensierix: ΕΤΣΙ!!!

:)))))

gatti said...

@paoad: Oταν (αν...) γίνει η πρώτη στραβή να μου το ξαναθυμίσεις ότι δεν γκρινιάζεις.

Τι να ανεβάσω βρε συ; Ακόμα και ο Θεός ξεκουράστηκε την Κυριακή. Εγώ θέλεις να δουλεύω υπερωρίες; Δεν έχω τίποτα να ανεβάσω. Ενα μικρό άσχετο θα ανεβάσω και την ...αφεντομουτσουνάρα σου με τον Τζιμπρίλαρο και μετά θα πάω να δω το "1408" που πήρα σήμερα μαζί με την εφημερίδα και δεν το έχω δει. Οποιος το έχει δει ας μου πει αν αξίζει (που και να μην αξίζει θα το δω, αλλά λέμε τώρα...).

:))))

ΥΓ. Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο Τζιμπρίλ σκόραρε αλλά την άλλη φωτογραφία ΔΕΝ την έστειλες!!!

pensierix said...

gatti ha detto:
"Οποιος το έχει δει ας μου πει αν αξίζει".

Ο δολοφόνος είναι ο κηπουρός...

:ppppppppp

gatti said...

@pensierix: Τς, τς, τς...

:ppppppppppppp

paoad said...

Καλά, αν είναι ν ανεβεί τέτοιο πράγμα σήμερα, καλύτερα να δείς την ταινία.

Πως να τη στείλω αφού δεν είχα INTERNET???????????????????????????????????????????????????

gatti said...

@paoad: Τώρα πάει... Ανέβηκε!

:ppppp

fl@neur said...

@pensierix
"Ο δολοφόνος είναι ο γιατρός" (είπε η ταξιθέτρια στον θεατή, που δεν τής έδωσε φιλοδώρημα) :-))
@gatti
Μετά τα "κουλούρια" θα έρθουν τα ντόνατς του Ντόνετσκ.
Είπες ancora una volta τη σωστή κουβέντα: ούτε από τους Ολυμπιακούς (τους αγώνες, όχι τους γαβ-γαβρους) μάθαμε. Γενικώς, είμαστε για τα πανηγύρια, από τη μιζέρια των 80s στον "έβδομο ουρανό" και ξανά στην εσωστρέφεια, τα προβλήματα τα είπατε εδώ καλύτερα από τον λεγ. αθλητικό τύπο. Το θέμα είναι, πως ακόμα κι αν γίνει το "θαύμα"΄, αυτή η Εθνική, έτσι όπως έχουν τα πράγματα, πολύ φοβάμαι θα φύγει σούμπιτη από τη Ν. Αφρική.
Για το blog τι να πω; Δεν τα παρακολουθώ πολύ, αλλά αυτό εδώ είναι πράγματι διαφορετικό (μπράβο στο gatti και την παρέα του).
Και μια απορία: τι ακριβώς σημαίνει ΑΡΔ;;; Nτεν καταλαβαίνει.

paoad said...

κλαψ

pensierix said...

@ fl@neur

Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι. ΑΡΔ, τρία γράμματα και πολλά τους είναι! Οχι και να πιάνουν χώρο...Πάει πολύ...

:))))))

gatti said...

@fl@neur: Eτσι είναι. Είμαστε της υπερβολής στα συναισθήματά μας, αλλά εντελώς ανίκανοι να μάθουμε από τα λάθη μας ή να δουλέψουμε με πρόγραμμα. Η μόνη περίπτωση που κάποιος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία στον σύγχρονο ελληνικό αθλητισμό ήταν με το μπάσκετ το 1987. Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο ότι εκείνοι που ηγούνταν του αθλήματος ανήκαν στον κομματικό μηχανισμό του κυβερνώντος κόμμματος, οπότε είχαν τα μέσα, αλλά η ουσία είναι ότι την ευκαιρία την άρπαξαν. ΚΑΙ γήπεδα έφτιαξαν ΚΑΙ υποδομές. Γι΄ αυτό μπορεί το μπάσκετ να είχε τα σκαμπανεβάσματά του σε επίπεδο συλλόγων, αλλά σε επίπεδο εθνικών ομάδων ήταν και είναι πάντα ψηλά. Και στην Εθνική Ανδρών και στην Εφήβων και στη Νέων. Και συνεχίζουν να έρχονται νέες φουρνιές. Στο ποδόσφαιρο όλα τα άφησαν στο έλεος του θεού (και των λαμόγιων). Το ίδιο και τα υπόλοιπα αθλήματα που μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες πιστεύαμε ότι θα γνωρίσουν άνθηση και αντί γι΄ αυτό γνώρισαν τον μαρασμό.

YΓ. Το γατί και η παρέα του σε ευχαριστούν για τα καλά σου λόγια! :))))

gatti said...

@paoad: Τώρα κλαις, γιατί κλαις, συ δεν ήσουν που γκρίνιαζες χθες;

:pppp

YΓ. Αν έχεις πρόβλημα, την κατεβάζω!

fl@neur said...

@gatti
Κατ' αρχάς, εγώ ευχαριστώ για τη φιλοξενία :-)
Είναι έτσι, όπως τα λες, και για το μπάσκετ, εκεί "μάθαμε" (ας είναι καλά ο Βασιλακόπουλος, κι αυτός από την παναθηναϊκή οικογένεια προερχόμενος, κι ο Γκάλλης και τ' άλλα παιδιά, και σε συλλογικό επίπεδο ο Ομπράντοβιτς και οι Γιαννακοπουλαίοι).
Νομίζω, ότι σ' εμάς παίζει ρόλο και η "εθνική μας μοναξιά", όπως την καταλαβαίνει κανείς, αλλά και το γεγονός σε όλα τα επίπεδα είμαστε "χύμα". Αλλά, ας μη μάς πιάσει πάλι η μίρλα.
Always look on the bride side of life..., όπως είπε ο Τουήτη και ο Road Runner *smile*

gatti said...

@fl@neur: Εχεις δίκιο. Καλύτερα να μη μας πιάσει η μίρλα. (Σάμπως δεν θα έχουμε ευκαιρίες; Κάτσε να αποκλειστούμε και θα δεις τι έχει να γίνει...).

:)))