Saturday, November 21, 2009

Θρύλος είν' ο ΠΑΣ; Ε ε ε!



Να την πω την αμαρτία μου; Τα γκολ του ΠΑΣ δεν τα είδα live! Τα έχασα! Γιατί μετά το γκολ του Μήτρογλου έκλεισα την τηλεόραση. Eίχα όμως ανοιχτό το ραδιόφωνο. Οπότε ακούω το γκολ του Τζάνη. Εντάξει, λέω, 1-2 θα λήξει το ματς. Πού να το φανταστώ ότι ο Ιμπραήμα θα κάνει το θαύμα του;

ΜπακαΜΠΛΟΚΟ!

Να πω και μια άλλη αμαρτία μου; Με τον Ελέ στην ομάδα του ΠΑΣ και τον Μενδρινό, όλο και περίμενα κανα ...δωράκι στον γαύρο. Kι όσο έβγαινε και έπιανε αέρα ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ τόσο περισσότερο το πίστευα. Καλύτερα όμως να μασάς παρά να μιλάς (αν κι εγώ δεν το είπα, μόνο το σκέφτηκα...).


Για τον λαό του ΠΑΣ που τον έχω γνωρίσει από κοντά και είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ, δεν έχω τον παραμικρό ενδοιασμό. Δεν είναι, δεν νοιώθει και δεν θέλει να είναι παράρτημα κανενός! Είναι ΜΟΝΟ ΠΑΣ. Αλλά για τη διοίκηση δεν μπορούσα να ξέρω. Δεν έχει πολύ καιρό που πρόεδρος του ΠΑΣ ήταν ο Μπάμπης (ο γνωστός εστιάτορας). Ούτε για τους παίκτες που προέρχονταν από το γαύρο μπορούσα να ξέρω. Τι σημασία όμως έχει τώρα πια; Ο ΠΑΣ το πίστεψε, δεν κατέθεσε τα όπλα και δικαιώθηκε. Πήρε μια ισοπαλία που είναι σαν νίκη και δικαιούται να πανηγυρίζει. Toυ αξίζουν πολλά ΜΠΡΑΒΟ! Γιατί όλοι στεκόμαστε στη γκέλα του γαύρου και όχι στην επιτυχία του ΠΑΣ...

***

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ





***


ΠΑΣΟΛΕΔΕΣ






***


ΣΤΙΓΜΕΣ


Τελικά ο Ελέ χάρηκε ή δεν χάρηκε;



Βράβευση Μανέφσκι από τον Χρηστοβασίλη


Μπαλέτο


Μπεχατζήδες*


Χαλόν(ι)!*


***

Scratch: Τώρα που θέλουν νίκη στο ντέρμπι και θα αναγκαστούν να ανοιχτούν, να τους δω! Οχι όπως πέρσι με τον Βαλβίδα, που βάλανε διώροφο πούλμαν μπροστά από το τέρμα του μέλους και στο εντός και στο εκτός έδρας.

Scratch 1: Τι είπε ο θείος στον Ζίκο(υ); Νίκησε στα τρία επόμενα παιχνίδια και μετά μιλάμε για μεταγραφές; (Χοχοχο).

Scratch 2: Σαν ντεφορμέ το βλέπω το μέλος...


Scratch 3: Τι έγινε ρε παιδιά; Τόσα χρόνια ο γαύρος το έτρωγε στο ογδονταφεύγα στην Ευρώπη! Τώρα μετέφερε τις κακές συνήθειες του Τσαμπιολί και στο πρωτάθλημα;

Scratch 4: Ετσι και τους τρέξουμε στο ντέρμπι με το οξυγόνο θα τους βγάζουνε από το τηγάνι. Οσους δεν την κάνουνε με θλάση νωρίτερα, δηλαδή.

Scratch 5: Τι όνειρο είδε ο Βραζιλιάνος και έβαλε στη θέση του Στολτίδη τον Παπαδόπουλο;

Scratch 6: Ωρα είναι να κάνουν οι γαύροι καμιά λαμογιά α λα Σίτι και να ισχυριστούν ότι έχουν γρίπη των χοίρων για να αναβληθεί το ματς.

Scratch 7: O Kαραλής είναι σίγουρος ότι είναι ΑΕΚτζής; ΄Η έχει πάθει κάποιου είδους μετάλλαξη; (Και να σκεφτείς ότι είναι και Γιαννιώτης!).

Scratch 8: Το νου σας ρεμάλια! (Ναι εσείς!). Κοιτάξτε μη κάνετε καμιά γκέλα αύριο και με αναγκάσετε να βλέπω το σημερινό ποστ και να κρύβομαι!!!

Scratch 9: Νίκη (αύριο) και φύγαμε για το τηγάνι! Ελα για το +4 λέμε!!!


***



Για την ΑΕΚ τι άλλο να πούμε πια; Εχει αρχίσει να αποκτά το "σύνδρομο του ΠΑΟΚ" (λες να το έχουν οι "Δικέφαλοι";). Μόλις απομακρύνεται από τον ΟΑΚΑ δύσκολο να σταυρώσει νίκη. Θα μου πεις τώρα έτσι όπως είναι η ΑΕΚ διοικητικά, πώς να μην επηρεαστούν και οι παίκτες; Εξάλλου, σε πολλούς από αυτούς οφείλονται χρήματα. Από την άλλη είναι σαφές ότι αδικήθηκε. Δεν έχει τον παραμικρό σεβασμό από την διαιτησία. Κι εγώ εδώ δεν εννοώ την αβάντα γιατί έτσι θα αρχίσουμε πάλι την τεράστια συζήτηση ότι οι "μεγάλοι" δεν δικαιούνται να μιλάνε γιατί τι να πουν οι μικροί. Εδώ εννοώ την απλή προστασία. Οχι να της δίνουν αυτά που δεν αξίζει. Αλλά να μην της παίρνουν κι από πάνω.


Αυτό το πέναλτι του Λάκη είναι για γέλια και για κλάματα. Ενας παίκτης που έχει φάει ψωμί στην ΑΕΚ προσπαθεί να κοροϊδέψει με τέτοιο τρόπο τον διαιτητή. Κάποιοι θα πουν ότι είναι μέσα στο παιχνίδι. Και ότι ο παίκτης είναι επαγγελματίας. Ισως. Εμένα πάντως μου έπεσε βαρύ. Βέβαια ότι αδικήθηκε η ΑΕΚ (που αδικήθηκε) στο πέναλτι που κέρδισε η Καβάλα δεν σημαίνει ότι έπαιξε για να κερδίσει. Ούτε ότι δεν άξιζε η Καβάλα τη νίκη. Εχει πολύ καλή ομάδα και το έχει αποδείξει. Δικαίως λοιπόν κάνει πια όνειρα Ευρώπης. Ενώ η ΑΕΚ δεν είχε ούτε σχέδιο, ούτε πειθαρχία. Δεν περπατάει με τίποτα... Αν συνεχίσει έτσι σε λίγο θα την βλέπεις πιο ψηλά στην βαθμολογία αν κοιτάζεις τον βαθμολογικό πίνακα ανάποδα, παρά αν τον κοιτάζεις κανονικά. Ισαμε που προλαβαίνει να μείνει και εκτός πλέι οφ. Αλλά να μου πεις ποια αγωνιστικά τώρα; Εδώ οι μέτοχοι - α-μέτοχοι τρώγονται μεταξύ τους και κοιτάζουν ποιος θα πρωτοχαλάσει το deal με τον Κοζώνη. Μεγάλη αρρώστια!


Oυδέν σχόλιον...


Τι είχες Ντούσαν, τι είχα πάντα...


Eρωτας είναι η αιτία...


***

ΚΑΛΟΥΔΙΑ


Σχόλια από γαυροφόρουμ:

* Κι αυτή η Αλκμααρ βρήκε περίοδο να ανεβάσει απόδοση...

* Αντε γ*** Κόκκαλη με Ντομί χαφ και Γκαλίτσιο - Ζαϊρί βασικούς...

* Ο Γκαλίτσιος είναι η χειρότερη έκδοση του τραυματία Πατσατζόγλου!


Σχόλια από greenwebfans (λίγο μονότονα είναι αλήθεια...):

* Ρε παιδιά, ο Μπακαγιόκο είχε τριών ημερών γένια! O γαύρος πρέπει να κάνει ένσταση!

* Ο γαύρος θα κάνει ένσταση να πάρει το ματς στα χαρτιά. Είναι δυνατόν να παίζει παίχτης με τρία πόδια;

* Ενσταση γιατί είχαν συμφωνήσει να βάλει αυτογκόλ ο Μενδρινός και δεν το έκανε.

* Παρακαλώ ο γαύρος να κάνει ένσταση επειδή ο Ελευθερόπουλος προσπαθούσε να φάει κι άλλα γκολ αλλά δεν τα κατάφερε...


Σχόλια από το forum του ΠΑΣ, το pas.gr

* Το ΠΑΘΟΣ, η ΣΥΜΠΝΟΙΑ, η ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ, οι ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ του προπονητή, η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ του ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ, η ΑΠΟΥΣΙΑ του Αντώνη Σαμαρά αυτή την αγωνιστική από την πόλη έτσι ώστε οι κατάρες της οικογένειας .....να μην πέφτουν στην πόλη και στην ομάδα (μην γελάτε ο Σαμαράς βρισκόταν στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ όταν παίζαμε με τον Κομπότη)...



* Μήτρογλου βάλε τα πιστόλια τώρα στον κ...

* Πολλά κιλά πελέ* ο Παράσχος με την αλλαγή Κοντογουλίδη - Μαϊστόροβιτς!

* Και μες στη πολύ μεγάλη χαρά ας προβληματιστούμε και λίγο... Ωραία εμφάνιση Ελέ και Μενδρινού σήμερα.

* Τα γκολ ήρθαν από 2 αλλαγές.... Μπράβο στον Παράσχο (μού θυμίζει Ρεχάγκελ... Εκεί που τον έχεις για κλοτσίδι κάνει αποτέλεσμα διάκρισης....) :)


ΕXTRA

Πηγαίνετε εδώ για να δείτε τι σημαίνει μεράκι για την ομάδα. Θα βρείτε ένα live που μπροστά του δεν φτουράει κανένα επαγγελματικό live οποιουδήποτε αθλητικού site. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις φωτογραφίες από τον αγώνα (άμεσα από κινητό), στα σχόλια οπαδών σε real time, στα ηχητικά στα γκολ, στα βιντεάκια (υπάρχει και το βίντεο του αποκλεισμού του γαύρου στο κύπελλο), γραφήματα, ενδεκάδες. Τα πάντα όλα λέμε!


ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ - ΛΕΞΙΚΟ

Επειδή θα πάμε κι εμείς στα Γιάννενα (φαντάζομαι θα πάρουμε και εισιτήρια) πάρτε κι έναν μπούσουλα νάχετε να πορεύεστε...

Ε ε ε: "Ναι" με έμφαση! Ναι, έτσι είναι! (εδώ και φωνητικό)



Τζες: Τύπος - Συνήθης έκφραση: "Ούι ο τζες!"

Πελέ - πελέδια: Ορχεις (Να το θυμάστε μη τυχόν σας κάνουν πλάκα και σας πουν να παραγγείλετε σε κανα ζαχαροπλαστείο γλυκό "πελέ σοροπιαστά").


Παγράς: Παγουράς (Οι Γιαννιώτες έχουν μια τάση να τρώνε τα ενδιάμεσα φωνήεντα)


ΠΑΣολές: Oπαδός του ΠΑΣ Γιάννενα

Πάσλας: Χωριάτης, ντάτσκος, πρατσίλας, φλοέρας, γκόρος

Τάχας: Kώλος

Τάρα: Eίδηση, χαμπάρι. "Δεν πήρα τάρα" = "Δεν πήρα είδηση".

Τσιόκος: Φαλλός

Τσαλεύω: Kλέβω (ελπίζω όταν θα παίξει ο ΠΑΣ στο τηγάνι να "τσαλέψει" κι άλλους βαθμούς).

Mπεχατζής: Τζαμπατζής

Mπέχο: Tζάμπα. "Oπου μπέχο τρέχω".

Πρατσίλας: Χωριάτης, ντάτσκος. "Ολα τα λεφτά" η ετυμολογία. Προέρχεται από την εθνική ομάδα της Βραζιλίας (Brazil - Πρατσίλ) - μην ξεχνάμε ότι στον "Αγιαξ της Ηπείρου" μεγαλούργησαν οι Αργεντίνοι!

Χαλόν(ι): Γκόμενα ("Αιδοίο" είναι η ακριβής έννοια, αλλά έχει επικρατήσει να το λένε για τις γκόμενες).

Μπαχταλέ: Πλούσιο γυναικείο στήθος. (Β*ζάρες).


Περισσότερες πληροφορίες στο μεγάλο Γιαννιώτικο Λεξικό, εδώ.


EDIT: Κυριακή πρωί ανοίγω το pc για να διαβάσω τα πρωτοσέλιδα. ΡΕ ΜΙΖΕΡΟΙ "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ" δεν άξιζε ο ΠΑΣ ένα πρωτοσέλιδο μετά από τέτοια ανατροπή; Φτου σας!

36 comments:

squarelogic said...

απλά απίστευτη?
είδες το βίντεο που ανέβασα για ένα τραγούδι που είμια σίγουρος οτι θα εκτιμήσεις?

squarelogic said...

και φυσικά,ελπίζω να καταλαβαίνουν τα καμάρια μας οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να γκελάρουν αύριο!!!

gatti said...

@squarelogic: Tα καμάρια μας ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κερδίσουν. Θα είναι για πολύ ...ξύλο διαφορετικά!

Ευχαριστώ!

ΥΓ. Το βίντεο που ανέβασες είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ. Στα λέω από εκεί! ;))))

The Bgt said...

ΠΑΑΑΑΑΑΣΣΣΣΣ!!!
διπλη χαρα αποψε, μιας κι η καταγωγη απο τα Γιαννενα (αν και ζητημα αν εχω παει 5-6 φορες). Ο ΠΑΣ ειναι μαζι με τον ΠΑΟ η αγαπημενη μου ελληνικη ομαδα (οταν παιζουν αντιπαλοι χαρμολυπη..).

Γκαττι και γω δουλευα και ειχα την τιβι ανοικτη και μολις εβαλε το δευτερο ο πιστολας ο Αβερελ αλλαξα καναλι. Πολυ αργοτερα πληροφορηθηκα για το 2-2.

Καλα οι γαυροι στα φορουματα τους εχουν παθει μια υστερια οτι ξαναρχονται τα πετρινα χρονια (που καποια στιγμη θα ξαναρθουν και επειδη ολη τους η αυτοκρατορια ειναι μια απατη θα γκρεμιστουν πολυ αποτομα - οχι οτι θα τους λυπηθω ετσι?).

Εγω παντως κρατω μικρο καλαθι γιατι ο ΠΑΟ εχει τασεις αυτοκτονιας οταν ειναι πρωτος (και εχουμε και πολυ δυσκολο προγραμμα στο γυρο βου).

The Bgt said...

Τι μου κανεις κακουργα νυχτιατικα! Καθομαι και διαβαζω το live του ΠΑΣ, φοβερο λεμε!

gatti said...

@The Bgt: Kαταγωγή από Γιάννενα; Δεν μας τα είχες πει αυτά! Παγουρού είσαι; :ppp Παγρού, μάλλον! :)))

Kι εγώ τον αγαπώ τον ΠΑΣ, για χάρη του έχω φτάσει μέχρι Ανατολική Μακεδονία για να δω παιχνίδι του όταν έπαιζε στη Βήτα Εθνική. (Οχι όσο τον ΠΑΟΚ, βέβαια, αυτός λόγω καταγωγής - της μαμάς μου - είναι η δεύτερη ομάδα μου).

Οι γαύροι είναι σαν Μεγάλη Παρασκευή. Το έχουν πάρει πολύ βαριά, είναι και καλομαθημένοι βλέπεις.

Εννοείται ότι πρέπει να κρατάς μικρό καλάθι, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Και όσοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο μάλλον εγκάθετοι είναι. Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να απολαμβάνουμε τις μικρές χαρές :))))))

YΓ. Φοβερό δεν είναι το live του ΠΑΣ; Ε, άμα το κατέχεις το θέμα τεχνικά, έχεις έμπνευση και αγάπη για την ομάδα σου, τέτοιο αποτέλεσμα βγαίνει!

The Bgt said...

Παγρου! Παγρου!
3/4 Γιαννωτισα, 1/4 αθηναιοσαμιωτισσα
Ασε κι οταν παω πανω μετα απο κανα δυο ωρες μιλαω με πρφουρα :D

(απροπο για ποιο βινδεο μιλατε με τον τετραγωνολογικο?)

paoad said...

Δέν είδα το ματς, ακόμα κ τώρα δεν έχω προλάβει να δω ούτε τα γκολ... Ειχαμε κόσμο στο σπίτι κ δε προλάβαινα ούτε να χεσ*.

Πολύ ευχάριστα τα νέα λοιπόν.. για να δούμε. Κρατάω μικρό καλάθι γιατί δεν έχουν περάσει πολλές... ώρες απο τότε που συζητούσαμε για τα καμώματα των Κάρα, Κατσο, Νίνη κ λοιπών στα μπουζούκια.

Ας ελπίσουμε να καθαρίσει το καθαρόαιμο (ακούσε εκεί να καθαρίσει το καθαρόαιμο- γμω το λεξιλόγιο κ συντακτικό μου- αγκού αγκου μλκ%^&%^&%) το ματσάκι να τελειώνουμε!

Είμαι πτώμα. Πάω να τον πάρω (τον ύπνο).

Υ.Γ. Δεν υπάρχουν βρώμικες λέξεις, μόνο βρώμικα μυαλά! Καληνύχτα.

Καρντάσι είσαι βρε??

gatti said...

@The Bgt: Nα είμαι από μια μεριά να σε δω να μιλάς με προφορά και τι στον κόσμο! :))))

(Mιλάμε για ένα βίντεο στο blog του square. Πήγαινε να το δεις είναι εκπληκτικό:
http://squarelogic.blogspot.com/2009/11/will-you-miss-me-when-i-burn.html)

gatti said...

@paoad: Εγώ πάλι δεν υπήρχε περίπτωση να το χάσω το ματς. Αλλά στο γκολ του Κάγκουρα τσαντίστηκα τόσο που έκλεισα την τηλεόραση...

Εντάξει, ο Κάρα είναι ήδη εκτός αποστολής. Ο Κατσούρ μάλλον δεν επηρεάζεται από τέτοια πράγματα, ο Νίνης δεν έπαιξε καν, ο Βύντρα μη κάνει καμιά βυντριά μόνο ή ο Σπυρόπουλος. Τον Τζόρβα μη τον φοβάσαι, εδώ τους έδωσε ρεπό την επόμενη του αγώνα και αυτός πήγε κανονικά στο γήπεδο να προπονηθεί.

Δεν νομίζω ότι θα είναι το αυριανό ματσάκι το δύσκολο (αν και μια ανησυχία την έχω πάντα), όσο θα είναι ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος.

Καλή ξεκούραση.

ΥΓ. Συμφωνώ! :)))

YΓ1. Η μαμά μου είναι από τη Δράμα.

pensierix said...

Αναπάντεχο το σημερινό αποτέλεσμα και πέρα από τους δύο χαμένους βαθμούς περισσότερη σημασία έχει ο τρόπος που τους έχασε ο γάβρος...Δεν έχει σχέση πχ με το δικό μας 2-2 στη Καβάλα που γυρίσαμε ένα χαμένο ματς και τσιμπήσαμε το βαθμουλάκι! Το σημαντικότερο; Οι γάβροι στέλνουν μηνύματα στις "μικρές" ομάδες ότι φέτος μπορούν να του κόψουν βαθμούς ακόμα κι όταν βρεθούν πίσω στο σκορ! Αυτό μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στην πορεία του πρωταθλήματος. Ελπίζω μόνο σήμερα να αφήσουν τα καμάρια μας στην άκρη της κλασσικές αυτοκτονικές τους τάσεις, διαφορετικά...

Πολύ καλόν το χαλόν! Βλέπω ότι έχει έφεση στα κρουστά και δεν με...χαλάει καθόλου! Αν στα Γιάννενα, πάντως, μου πουν να παραγγείλω "πελέ σοροπιαστά" θα έχω έτοιμη πλέον την απάντηση: "Γκαρσόν! Ενα χαλόν μπαχταλέ στα τέσσερα*, παρακαλώ!".

ΥΓ
Εξ απ'ανέκαθεν(δίνω έμφαση) δεν άντεχα τον Mr Pele Mastercard. Τώρα καταλάβα το γιατί. Είναι αρχ@@ι όνομα και πράμα!

ΥΓ1
Το μπλογκ διανύει τη φάση της "καταγωγής" ή είναι εντύπωσίς μου; Βορειοδυτικά καλά πάμε, πάντως...

*Και στα 8 και στα 16...Αμέσως να πάει αλλού το μυαλό σας!

;)))))

eforas said...

Περιττό να πω ότι πανηγύρισα το γκολ του Μπακαγιόκο όπως (ίσως και παραπάνω από) το γκολ του Σισέ στην Καβάλα! Και πια, το μόνο που με φοβίζει είναι η κούραση λόγω εθνικής, γιατί φαίνεται ότι η νοοτροπία του παρελθόντος έχει εξαλειφθεί στην ομάδα. Πάντως (όχι Τάσος) με Λέτο, αλλά και Νίνη στην εντεκάδα δεν πολυφοβάμαι. Μένει να δούμε πως θα συμπεριφερθεί η διαιτησία ενόψει ντέρμπι (δηλ. κάρτες). Άντε λοιπόν, με τη νίκη και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! (όχι οριστικά, αλλά σιγά-σιγά, όχι όπως ο ανεκδιήγητος εκφωνητής http://www.youtube.com/watch?v=8vtNxCt-_TY) Πολύ καλημέρα μας!

Elpis Cameraman said...

Γυρνας στα λογια μου gatti;
Οπως σου ελεγα, ας καιγεται ο γαυρος για βαθμους, να παμε εμεις κλειστα, να δω ποιος θα βαλει γκολ...Οπως καναν αυτοι περυσι, μονο που εμεις θα εχουμε Σισε-Σαλπιγγιδη μπροστα και καθε αντεπιθεση θα ειναι καρδιακο επεισοδιο.

Ο Καραλης εκανε ελεινη μεταδοση και γενικα ειναι αλλου γι αλλου φετος.

Η ΑΕΚ ειναι που ειναι κακη φετος, την σφυριζουν και πολυ λαθος οι διαιτητες, δεν μπορει να σηκωσει κεφαλι.
Ειδες πρωτοσελιδο η SCORE Live; Πλακα ειχε!

Δεν λεω...Ο Μακης εχει κανει πολυ καλη ομαδα. Αλλα το πανο υπερ του, ειναι υπερβολικο. Ο τυπος εχει δικαστει 12 χρονια χωρις αναστολη για κακουργημα, βγαινει ελευθερος μετα απο λιγες μερες. Τωρα δικαστηκε παλι, αλλα δεν τον συλλαμβανει κανεις. Τι πιο προκλητικο να κανει κανεις, για να ερεθισει τη κοινη γνωμη. Να βγαινει να σκοτωνει δημοσια;
Ελληνικη δικαιοσυνη...

gatti said...

@pensierix: Oντως αναπάντεχο το αποτέλεσμα. Δεν το πίστευα ότι μπορεί να χάσει βαθμούς ο γαύρος στα Γιάννενα, επειδή και η αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΣ τον τελευταίο καιρό δεν επέτρεπε τέτοια αισιοδοξία. Πολύ σημαντικό αυτό που λες με τους "μικρούς". Συμβαίνει με το γαύρο αυτό ακριβώς που συνέβαινε με μας πέρσι. Ο καθένας πίστευε ότι αν το παλέψει μπορεί να μας κλέψει βαθμούς.

Κι εγώ το ελπίζω να είναι σοβαροί οι δικοί μας σήμερα.

Αν το πεις έτσι ακριβώς στο γκαρσόνι, βλέπω να σε ...πετάνε έξω! :pppp

YΓ. Την ακριβή προέλευση της λέξης δεν την ξέρω, αλλά κι εγώ από εκεί νομίζω ότι προέρχεται και πολύ το ευχαριστιέμαι! Εχει και μια κάποια βάση, αφού στον ΠΑΣ είχαν τους Αργεντίνους. Αρα ο Πελέ τι ήταν; @ όνομα και πράγμα! :ppp

YΓ1. Πράγματι διανύει φάση "καταγωγής" το blog. Το έχει η ...μοίρα μου να γέρνω βορειοδυτικά. Από την κολλητή μου στο σχολείο που ήταν συντοπίτισσά σου, μέχρι τους φίλους μου στο πανεπιστήμιο και μετά από αυτό...

* Το δικό μας το μυαλό; :ppp

:)))))))))))))

gatti said...

@eforas: Κι εμένα με φοβίζει λίγο η κούραση λόγω Εθνικής, αλλά αυτή είναι η αξία του να διαθέτεις πάγκο. Μπορεί να βάλει ξεκούραστους παίκτες για να φρεσκάρει την ομάδα.

Καλά αυτός ο εκφωνητής στο 2-0 λέει: "Εδώ το ματς παίρνει οριστικά τέλος". Μεγάλε, κάτι ξέχασες! Πώς το λένε; "Δεν είχε τραγουδήσει η χοντρή". Ποια χοντρή; Του Μπακαγιόκο η... (α πα πα ντροπή!). :)))

YΓ. Το blog διανύει φάση "καταγωγής" όπως λέει ο pensierix κι εγώ διανύω φάση βωμολοχίας. (Θα μου περάσει...).

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! ;))))))))))

gatti said...

@Elpis Cameraman: Θα έχει όντως πλάκα να παίξουμε κλειστά και να προσπαθεί ο γαύρος να βάλει γκολ. Αν και με την άμυνα που έχουμε δεν νομίζω ότι βολεύει να τους βάλουμε στην περιοχή μας.

Ο Καραλής με απογοήτευσε. Μου αρέσει πολύ η ροή του λόγου του, αλλά χθες ήταν άθλιος. Τι να πω... Από τότε που ξαναπήγε στο SPOR-FM είναι αγνώριστος!

Η ΑΕΚ πραγματικά δεν λέει να πάρει τα πάνω της. Αλλά πού να πάρει; Εδώ τρώγονται οι διοικούντες της, θα την σεβαστούν οι διαιτητές; Αυτό το πρωτοσέλιδο της Score είναι προσαρμογή από ένα σύνθημα που είχαν βγάλει για μας οι ΠΑΟΚτσήδες τότε που η Καβάλα ήταν πάλι στην "μεγάλη" κατηγορία και εμείς είχαμε τα χάλια μας (τι πρωτότυπο!).

"Τριφυλλάρα, παίξε μπάλα, θα σε περάσει κι η Καβάλα" έλεγαν και για ένα διάστημα μας είχε περάσει πράγματι...

Υπερβολικό είναι όντως το πανό. Ούτε συζήτηση. Βέβαια αν το δεις από τη σκοπιά του οπαδού που βλέπει στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που αναγέννησε την ομάδα μπορείς
να το "δικαιολογήσεις". Αλλά είναι προκλητικό σε κάθε περίπτωση. Ο άλλος να μπαίνει φυλακή για ψύλλου πήδημα και κάποιος που έχει καταδικαστεί να είναι ελεύθερος και να κάνει και δημόσιες εμφανίσεις. Γι΄ αυτό έχουμε πιάσει πάτο σαν κοινωνία...

fl@neur said...

@gatti
Όσο περισσότερο γράφεις, τόσο λιγότερο έχει κανείς να συμπληρώσει, πώς το 'λεγε η παλιά διαφήμιση; "Πριν από σάς, για σάς"!
Αυτό δεν ήταν post, αυτό ήταν ειδική έκδοση του Lonely Planet για τα Γιάννενα "πρώτα στ' άρματα, στα γρόσ(ι)α και τα γράμματα" (μην ξεχνάμε και τον Παλαμά, "γιαννιώτικα, σμυρνώτικα, πολίτικα, μακρόσυρτα τραγούδια, ανατολίτικα, λυπητερά...").
Μία υπενθύμιση: ο "τζες" είναι αργκό έκφραση, υποτιμητική, για τον "τύπο" (όπως γράφεις), τον ολίγον "ρεκλαματζή", "φιοριτούρα" κλπ., το χρησιμοποιεί συχνά ο Τσιφόρος, και ακούγεται σε μια εκδοχή του "Πασατέμπου", του Μανώλη Χιώτη, σε στίχους Χρήστου Γιαννακόπουλου, "κι όταν θα σμίξεις με το τζε σου που αγαπάς", ενώ η λέξη χρησιμοπoιείται σε μια ατάκα από την ταινία "Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος", με Καρέζη, Ηλιόπουλο και άλλους φοβερούς, απ' όπου και το φοβερό "Χρυσόψαρο", του Χατζηδάκι (ελπίζω το gatti να μην το κάνει μια χαψιά!)
Δεν σχολιάζω άλλο!

abalos said...

1)Πιπερι στο στομα mademoiselle!!!

2)Ετσι που παει ο Γαυρος, λες να προλαβαινουμε να τον φτασουμε(λεμε και καμια μαλακια να περναει η ωρα). . .

3)Κανονιστε να μην σηκωσετε την κουπα φετος. . .

Καλημερες:)

paoad said...

@flaneur

Η "Τομή" μπροστά σου μοιάζει με κόμιξ.

@pennsierix

Σωστόοοος

gatti said...

@fl@neur: Mε παρακίνησες να ψάξω στο σκληρό δίσκο (στάθηκα τυχερή, συνήθως θέλω ένα 24ωρο να βρω κάτι...) και να βρω μια φωτογραφία από την αναχώρηση του ΠΑΣ Γιάννενα από τον Πειραιά για τη Ρόδο για το μπαράζ με τον ΟΦΗ, όταν πολλοί οπαδοί του ΠΑΣ φορούσαν μια μπλούζα με το γνωστό σύνθημα "oύι ο τζες". Το πρόσθεσα ήδη στο ποστ.

Μένω έκπληκτη για την εξαιρετική ανάλυση. Μου αρέσει πολύ όταν μια φράση ή λέξη γίνεται αφορμή για να μαθαίνουμε τόσα πράγματα.
Νάσαι καλά! :))))

gatti said...

@αμπαλος: Καλώς τον!!!

1) Ντρέπομαι είναι γεγονός... ;-)

2) Γιατί; Το γελάς; Δεν έχεις ακούσει το τραγουδάκι: "Oταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα..." :))))

Kαλημέρα!

fl@neur said...

@paoad
Υπερβολές! Ευχαριστώ (υπάρχει βεβαίως και η Δομή), απλώς, αφού τα λέει όλα το gatti και συμπληρώνουν οι υπόλοιποι, σκέφτηκα να μην ασχοληθώ με τα αγωνιστικά θέματα, αυτά θίγονται αρκούντως (μόνο) εδώ.
Δεν έχει τελειώσει τίποτε, κι ας γράφουν τα ΑΡΔ και τα "φόρα" το μακρύ και το κοντό τους.

fl@neur said...

@gatti
Merci pour le compliments! Δεν ήθελα να το παίξω "σπασίκλας", αλλά έδωσες την αφορμή...
Μην ξεχνάμε, ότι ο ΠΑΣ (και πολύ σωστά επισημαίνεις τα "αθηναϊκά" πρωτοσέλιδα!) ήταν κάποτε ο "Άγιαξ της Ηπείρου". Καλά αποτελέσματα σήμερα και "προσοχή στις στροφές" του πρωταθλήματος, "δρόμος ολισθηρός"!
Είπα, σαν τον Χελάκη, να μη σχολιάσω άλλο, αλλά το gatti&co δεν μ' αφήνουν ν' αγιάσω.
Να είστε καλά!

gatti said...

@fl@neur: Bεβαίως και ήταν (είναι) ο "Αγιαξ της Ηπείρου". Μια ιστορική ομάδα από όπου έχουν περάσει μεγάλοι παίκτες, μια ομάδα με ιδιαίτερη δυναμική και με πολύ λαό στο πλάι της. Και μην ξεχνάμε (γιατί το ξεχνάμε...) η μόνη που υποβιβάστηκε με τον νόμο περί χρεών από την Α΄ Εθνική, γιατί όλες οι άλλες τη σκαπούλαραν. Στον ΠΑΣ βρήκαν να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους και να εφαρμόσουν τους νόμους.

Θύμωσα σήμερα που είδα τα "αντικειμενικά" πρωτοσέλιδα κατακόκκινα ή έστω πρασινοκόκκινα (γιατί θέλουν να κρατάνε κι εμάς "ζεστούς"). Πώς "κόπτονται" για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως υποστηρίζουν (εδώ γελάμε) όταν δεν προβάλουν την επιτυχία μιας ομάδας από την περιφέρεια; Αλλά ξέχασα, δεν πουλάει όσο πουλάει ο "μεγάλος"...

"Δρόμος ολισθηρός" πράγματι! Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Για να δούμε τι θα δούμε...

paoad said...

Ναι "Δομή" εννοούσα, αλλά συνέχεια τα μπερδεύω κ είπα να το παίξω κορώνα-γράμματα, αλλά ατύχησα!!

;))

fl@neur said...

@paoad
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, να 'σαι καλά! Να 'χουμε καλά αποτελέσματα και... το νου μας!

ΠΑΝΟΣ said...

Ωχ ωχ ωχμ τον ήπιαμε..
Απαράδεκτοι μερικοί, απαράδεκτες αλλαγές Τεν Κάτε, εξαιρετική διαιτησία για να έχει και νόημα την άλλη εβδομάδα το ματσάκι, το γρασίδι είχε ξεφτίσει και με τόσο χώμα να φαίνεται οι σκορδάδες το περάσαν για άμμο και ξάπλαραν στην Κόπα Καμπάνα για ηλιοθεραπεία. Μαγική στιγμή της βραδιάς το σουτ-πλάγιο (και μάλιστα προς τα πίσω) του Λάζαρου (αλλαγή στον καλύτερο του γηπέδου, Νίνη) λίγο πριν φύγει για την Λίβερπουλ που αποκλείεται να αφήσει για δεύτερη φορά τέτοιο ταλέντο μέσα από τα χέρια της. Ο Ρουκάβινα γελοίος που κυλιόταν ειρωνικά στο γρασίδι σαν 5χρονο αντί να βάζει τα τετ α τετ από τη μικρή περιοχή. Ο Καραγκούνης (πανάθεμά τον δεν περίμενα ότι θα τον χρειαζόμασταν τόσο) μπορούσε να ξεκουραστεί και από τον πάγκο. Του Τζόρβα δεν το είδα γιατί ακόμα δεν έχει ανέβει στο μπλου γουάητ ο αγώνας και στο γήπεδο δεν παίρνω κυάλια αλλά χάρηκα πολύ που τον είδα να μπλοκάρει για πρώτη φορά, έστω και ένα χαζοχαρούμενο κουτάβι. Και εις ανώτερα! Καλή μας τύχη τώρα εκεί μέσα και με κανέναν Καλόπουλο ή Δαλούκα που θα το πάνε καρφωτό για Χ τυχεροί θα είμαστε.

squarelogic said...

Να και η ...πατροπαράδοτη γκέλα!
Ο Σισέ δεν παίρνει κεφαλιά ούτε με χαρτοσημασμένη αίτηση,για τρίπλα ούτε λόγος,μια μπαλιά του έγινε στον κενό χώρο φάτσα στο τέρμα και την έκανε γκολ.Σάλπι τίποτε,Γκάμπριελ πηγή κινδύνων,Λέτο 'ανευ ουσίας,ο Πετρό μπήκε αργά,ο Λάζαρος δικαίωσε τον Τεν Κατε(που δεν τον χρησιμοποεί),γενικώς όλοι ντεφορμέ σωματικά και νοητικά...The price of being the National Team...
Επιμένω οτι σε τέτοια ματς που ο άλλος θα παίξει όλος πίσω,είναι απαραίτητος ο Πετρόπουλος να γεμίζει την περιοχή ,να υποδέχεται τις μακρινές μπαλιές και να τις σπάει στον Σισέ με μέτωπο στο τέρμα.Θα τον ανεβάσει 200% και δεν θα φαίνεται οτι δεν έχουμε κέντρο όπως σήμερα.
Άντε τώρα στο τηγάνι με τον Γαύρο να έχει την ευκαιρία να σε γκρεμίσει απ την κορυφή με οποιονδήποτε τρόπο....

ΠΑΝΟΣ said...

Καλά, το καλύτερο όλων: Στη φάση του 22' που καταλήγει σε μπαταριά με το αριστερό του Νίνη ο εκφωνητής πετάει το: "Νίνης ένας με έναν τώρα με τους δυο αμυντικούς του Αστέρα".......

Ουδέν σχόλιο.

gatti said...

@squarelogic: Πολύ μέτρια η ομάδα σήμερα, δεν μπορείς όμως να μην υπολογίσεις και την έλλειψη φρεσκάδας λόγω κόπωσης των διεθνών.

Ο Σισέ ανεβαίνει κι εμείς δεν μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε. Ευτυχώς που όσο σκοράρει (έστω και έτσι) είναι ο ίδιος ήρεμος και έχουμε ένα πρόβλημα λιγότερο.

Κι εγώ θα ήθελα να δω τον Πετρόπουλο κάποια στιγμή δίπλα στον Σισέ αλλά μάλλον δύσκολα θα μας γίνει το χατήρι.

Το ματς με τον γαύρο είναι πια πολύ δύσκολο να "διαβαστεί"...

gatti said...

@Πανοσ: Μιας και μετέφερες το σχόλιο, σου απαντάω στο από πάνω ποστ.

deceiverius said...

Διαβάζω καιρό αλλά δεν άφησα ποτέ σχόλιο! Ευκαιρία μιας και αναφέρφηκες στον ΠΑΣ! Πολύ καλή δουλειά κάνεις!


Θα μπορούσες να κάνεις ένα σχόλιο πάνω σε αυτό http://www.sport-fm.gr/article/205468 ?????

Θα τρελαθούμε και νομίζω τον πληρώνουμε κι όλας μέσω ΕΡΤ τον συγκεκριμένο κύριο?


Σας έσφαξαν
http://img2.pict.com/d5/43/60/2029898/0/faneladudu.gif

http://img2.pict.com/d9/7d/8f/2029946/0/xeridudu.gif

deceiverius said...
This comment has been removed by the author.
gatti said...

@deceiver: Καλώς τον!

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

Γιαννιώτης είσαι;

Τι σχόλιο να κάνω για τον Νικολακόπουλο; Ο άνθρωπος είναι γνωστός προβοκάτορας και πάντα προσπαθεί να κάνει το άσπρο - μαύρο. Αυτό έλειπε μόνο να μας πει ότι αδικήθηκε ο γαύρος στους Ζωσιμάδες.

Αλλά εδώ έκοβε το καρπούζι στη μέση και έδινε τα σπόρια (και ίσως κάτι παραπάνω) στο γαύρο ο Καραλής που είναι και Γιαννιώτης δεν θα το έκανε ο Νικολακόπουλος;

Τον συγκεκριμένο πάντως δεν τον πληρώνεις μέσω ΕΡΤ, είναι στον Spor FM. Kάτι είναι κι αυτό μη μου πεις! Αλλο να τον πληρώνουμε εμείς κι άλλο να τον πληρώνουν άλλοι! :)))

Nα περνάς καλά!

deceiverius said...

Ναι, Γιαννιώτης είμαι. Κανόνισε να σε φιλοξενίσουμε σύντομα στο Ζωσιμάδες!

gatti said...

@deceiver: Νάσαι καλά! Πάντα ήθελα να δω έναν αγώνα του ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες. Γιατί εκτός έδρας έχω δει και μάλιστα μαζί με τους οπαδούς του, στο πέταλο.

:)))